Četvrtak, 13.02.2020.

13:00

Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proleće?

Izvor: B92

Alfa Romeo ostaje bez Giuliette na proleæe? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Drajver

pre 4 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1653967#k32323362

Aha, oce to, zato su i propali.

Dok drugi unapredjuju konstrukciju, materijale, nivo komfora podizu na visi nivo, kvalitet materijala, zvucnu izolaciju, upravljivost i sve ostalo Italijani lickaju i onda se cude sto propadose.

10 godina za model tog segmenta sa bese samo jednim blagim redizajnom?! Mene uopste cudi kako su uspeli da je drze na proizvodnim trakama 10 godina. Pa pogledajte konkurenciju koliko je modela izbacila od 2010. godine i koliko su ti modeli napredovali!

Neko iz dijaspore

pre 4 godine

..... Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.
(blabojzna, 14. februar 2020 11:10)

Djulija za 15k ???
Stelvio za 17k ???
Brateee, ne znam kako stoje cene u Srbiji, ali na zapadu je najjeftinija Djulija oko 41k a Stelvio pocinje od 52k.
Kako mislis da mogu da ponude to za jednu trecinu cene?
Brate, sa koje si ti planete?

Radovan

pre 4 godine

"Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka".

Ko je čitao svetske vesti 2010. mogao je sve ovo da sazna, i da se upozna sa savremenim stvarima koja je dotična šasija tada imala, a tek od pre par godina i drugi imaju sve te stvari.

Problem sa ALFA i Italijom je taj što nemaju pristup parama kao što imaju druge države.
Italijani skoro sve pare potroše na razvoj šasije, a ono što im ostane, bude da se karoserija smandrlja. Nemaju para za sve karoserijske varijante.
Kod Nemaca je obrnuto, sve pare potroše na karoseriju, a onda štede na šasiji i motorima. Servisi su puni zbog šasijskih problema, a ne zbog jelkica, tapacirunga i kauča.

Dolazi vreme gde će svi evropski proizvođači smanjiti toškove razvoja novih auta i novih klasa auta, ali će se i cena proizvodnje smanjiti uz povećanje cene ugrađenih komponenti/delova/materijala, a samim tim i cena prodaje će skočiti. Šta, ne verujete? Pa to se dešava već nekoliko godina.

blabojzna

pre 4 godine

Promenite prednji deo, stavite da liči na nove modele, Đuliju i Stelvia. Malo modernizujte unutrašnjost. Motor i ogibljenje su i dalje više nego zadovoljavajući. Zadnji deo mi je najlepši od svih modela u toj klasi. Treba malo poraditi, neka bude evolucija a ne gašenje modela. Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.

nesto pomalo znam

pre 4 godine

treca alfa po redu... ima emocija dosta prema njoj, nije me ostavila na putu, bez nekih kvarova, odlican majstor. sve u svemu, djulijeta je gradski hecbek, ne mogu da poredim udobnost i osecaj u voznji u 159 ili 156. ova druga dva su limuzine, djulijeta je... za babu do pijace u poredjenju sa njima.
vec je najavljeno da se vise nece proizvoditi pa ne vidim zasto sad ovaj tugaljiv tekst. moj sledeci auto ce biti eventualno djulijeta 2019. godiste i posle toga nemam pojma sta uzeti... ova dva mutanta od preko 2000 kubika stelvio i djulija nisu za srspku sirotinju.

Ahtung

pre 4 godine

Nikad nisam vozio Alfu, ali bih Đulijetu (kao drugi auto) pre kupio nego Golfa. Auto je strukturno jak, platforma je odlična i po današnjim bezbedonosnim standardima. Motori vrlo dobri, pouzdani, skladno upareni sa menjačem. Dizajn je dopadljiv, auto širok, upravljiv, lepo se vozi. Gepek je mali, taman za dva-kondoma i maramica da stranu, ali kome treba prostor, bolje da uzme nešto veći auto. Kad malo bolje razmislim, koji će mi moj onolki tablet u kolima. Od novijih izuma, a koje nema Alfa, jedino mi se dopada ono pametno dugo svetlo što ima nova Mazda CX3.

ad

pre 4 godine

Prilikom ocene automobila koriste se razlciti kriterijumi. Alfa automobili imaju mnogo pozitivnih bodova (slavnu istoriju, uspehe u auto sportu, lepotu, solidne tehnicke performanse). Medjutim, u savremenim uslovima trendovi na trzistu se brzo menjaju. Ono sto je juce bilo vazno, danas vise nije. Alfini automobili su brzi, ali Alfa kao kompanija je spora. Kompanija zaostaje i ne moze da prati trendove na trzistu. Zato su slabi rezultati prodaje i zato je drugi proizvodjaci obilaze. Osim toga, problem je i u prodaji. Alfa zna da napravi auto dobar na pisti ili drumu, ali ne zna dobro da ga proda. Alfa ima velik, ali nedovoljno iskoriscen brend potencijal.

Sasa NS

pre 4 godine

Jeste zastarela i daleko je iza konkurencije ali samo u smislu kiceraja,kao sto je ambijentalno osvetljenje u 650 boja, velikih displeja na kojima se igrate dok stojite, ali zato sedite u jednu Giuliettu i vozite se ceo dan , garantujem da ce vas oduseviti ukoliko ste vozac a ne pozer. Cak i danas konkurencija nema tako direktan volan, nema prefil kocnica, nema tako podeseno vesanje, a te stvari ne pisu na forumima i na netu za te stvari se mora voziti i osetiti.
Licno bih pre kupio Giuliettu nego nekog hibrida ili elektricni i uzivao u voznji i zvuku motora!

doca

pre 4 godine

Posedujem Giuliettu, sličnu ovoj sa slike, sa 2.0 JTDM2 motorom.
Svima vama koji ovaj automobili niste probali želim da probate pa onda svašta pišete u komentarima.
Pouzdanost, udobnost, sportska vožnja, vrhunski dizajn, premijum klasa u mnogim elementima (sitne nedostatke neću da pominjem - svaki ih auto ima..)... to je trebalo da je smesti u vrh ovog segmenta. Zašto nije? Verovatno greška u strateškom pozicioniranju kako brenda, tako i ovog modela. Isto se dešava sa dva vrhunska modela,
Giuliom i Stelviom. Automobili su u samom vrhu klase po kvalitetu i voznim performansama.
Mislim da bi, nezavisno od toga, redizajirana Giulietta sa likom Giulie i sl. imala mnogo šansi za uspeh (ko je gledao rendere za tu Giuliettu zna o čemu pričam). Govorim o dizajnu, jer u te motore i ostale ključne elemente kod Alfe ne treba sumnjati.
Za nekoliko godina vožnje ove lepotice mogu da navedem samo sitnije probleme sa elektronikom. Sve ostalo radi kao sad i što je najvažnije...pruža strahovimo zadovoljstvo u vožnji i samoj ideji da posedujete tako lep automobil drugačiji od ostalih.
Pozdrav svima, naročito onima koji me razumeju šta pričam jer su vozili Alfu

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(Gagi, 13. februar 2020 18:03) Toliko komada i prodaju mesečno (i nemaju više od 2-3 modela). Ekskluziva... Hahahaha! Ljudi sa parama ne kupuju Alfe...

maxy

pre 4 godine

@ARGENTTO

147 nije Bravo jer više komponenti deli sa Stilom. Više sličnosti imaju Delta i Bravo. No, glavna razlika između 147 i Stila je u vešanju i menjaču. A ako ćemo o 147 i Bravu, onda je 147 malo ispred.
Tu logiku možemo primeniti i na Reno, Mercedes i Dačiju, ali realno gledajući to nema veze sa mozgom. Možemo i o Bentliju Continental i Phaetonu, Tuaregu i Oktaviji... svi oni dele dobar deo komponenti.
Alfa opet u problemima, ništa novo.

ciga

pre 4 godine

@AEGENTTO
To je suština priče koja se ovim našim wannabe Alfistima nikako ne sviđa,ali je to tako što se ovim primerom samo potvrđuje.Da li će novo rukovodstvo nešto pozitivno uneti,vreme će pokazati.

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(miki, 13. februar 2020 16:20) Sigurno da jeste kada bi bio pouzdan. Ali kada čak i u Italiji vidiš više Golfova nego Giuliette onda znaš koliko je sati! Ko ne veruje nek upali Google Street View!

Over And Out

pre 4 godine

Vi, iz Alfe, da l' čitate ove komentare Srpskih sofisticiranih konzumenata? Da l' vam je jasno, šta vam je činiti? Nadam se da su vam saveti od strane nacije koja je iznedrila takve brendove kao što su "Koral" i "Skala" od velike pomoći u očuvanju brenda Alfa Romeo. Aj' sad' svi na svoje radne zadatke!

miki

pre 4 godine

Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka.

ARGENTTO

pre 4 godine

Ma nije problem u Alfi koliki u rukovodstvu..
Da bi jedan auto btend opstao u dananje vreme MORA u ponudi da ima mali auto koji ce da donosi prihode.. Poput korse, fieste, punta, pola..
Alfa, koju i onako bije poprilicno los glas, morala je u ponudi jos pre par godina da dobije takav manji auto, pristupacan koji bi bio pouzdan i koji bi polako podizao imidz Alfe. Ovako, oni su izbacili MiTo koji sa svojom cenom pracen losim imidzom nije imao sta da trazi u klasi.
Alfa je losom politikom dosla u situaciju da nema kupce. Mislim na nove Alfe. Mahom, ljubitelji Alfi su vozaci jeftinih polovnih primeraka, koji u sustini i nisu Alfe vec prepakovani Fiati poput alfe 147. To je cinjenica ma koliko se vlasnici istih busali u grudi, Alfa 147 je Fiat Bravo.
Dakle, prvo izgradis imidz modelom za siroke narodne mase, a onda izbacujes ekskluzivu i prodajes narodu maglu kao sto to radi VW grupacija. Ne vozim Alfu, ali je cenim kao brend zbog svoje istorije, ali ta Alfa koja je ispisala istoriju ne postoji vec vise od 20 godina.

grobar

pre 4 godine

Lepsi volan ima bmw e36 facelift 94/95 godiste, tabla i ostalo kao fiat tipo, i to treba da se prodaje u 2020. godini, pored kojih sve preozbiljnih kola u segmentu? Prodajte tu alfu nekome ko ce da ulozi novac i pokusa da digne brend tamo gde mu je mesto. Iskreno sam se nadao da ce vw kupiti kao sto se na kratko spekulisalo, evolutivni dizajn je nesto u cemu su izuzetni, a to svaka alfa mora da ima, a o novcu koji vw zaradjuje suvisno je pricati.

Суперхик

pre 4 godine

Ђулијета је била успешна и инспиративна многим другим произвођачима ! Сада је неко друго време и Ђулијета може да се појави као нешто сасвим друго ,за шта Алфа и ФЦА можда нису ни способни !

Иду дани...

pre 4 godine

Вријеме је да ФИАТ прода Алфу и Ланчију...Очигледно да су се тотално погубили.Не разумијем њихов резон да је боље угасити фабрику него да дају неком другом шансу да је дигне на ноге.

PetarP

pre 4 godine

Ovo nije moguće.

Stotine puta sam na ovom sajtu pročitao od strane stručnih lica da je u pitanju najbolji brend koji pravi najlepša, najinovativnija, najvoznija i najbolja kola, sa neuporedivim osećajem u vožnji.

Oo mora da je greška, jer pouzdano znam da nema zemlje u Evropi gde nisu prodali po nekoliko primeraka.

goxi

pre 4 godine

Jedini model auto u kom plastika škripi i pucka čak i kada u njemu niko ne sedi.
Zvuk rukohvata u vratima kao zvuk presovanja plastične flaše.

Kobaja Grande

pre 4 godine

E, moj bato...FIAT u totalnom rasulu, sto se tice Golf-klase. Onaj Tipo i ne racunam, pravi se u Turskoj, low-cost auto, totalna konfekcija bez namere da se umesa u vrh.
I sada jos Djulijeta...a zamene nema. Imali su par asova u rukavu, kojima su mogli da je osveze i ucine koliko-toliko atraktivnom na trzistu. Blagi redizajn prednjeg dela automobila - ubace manje i atraktivnije farove. Mogli su da ubace i nove FCA motore - FireFly benzince 1.0/130ks i 1.3/150ks, da budu u trendu sa konkurencijom.
Tako je to kad jagma za novcem i jurnjava menadzera za bonusima unisti jedan prelepi brend.

Džej

pre 4 godine

Smatram da ne treba odustajati od heč-a i praviti samo SUV. Nije za pohvalu to što Italijani nisu napravili naslednika ovom automobilu.

Kobaja Grande

pre 4 godine

E, moj bato...FIAT u totalnom rasulu, sto se tice Golf-klase. Onaj Tipo i ne racunam, pravi se u Turskoj, low-cost auto, totalna konfekcija bez namere da se umesa u vrh.
I sada jos Djulijeta...a zamene nema. Imali su par asova u rukavu, kojima su mogli da je osveze i ucine koliko-toliko atraktivnom na trzistu. Blagi redizajn prednjeg dela automobila - ubace manje i atraktivnije farove. Mogli su da ubace i nove FCA motore - FireFly benzince 1.0/130ks i 1.3/150ks, da budu u trendu sa konkurencijom.
Tako je to kad jagma za novcem i jurnjava menadzera za bonusima unisti jedan prelepi brend.

miki

pre 4 godine

Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka.

Džej

pre 4 godine

Smatram da ne treba odustajati od heč-a i praviti samo SUV. Nije za pohvalu to što Italijani nisu napravili naslednika ovom automobilu.

doca

pre 4 godine

Posedujem Giuliettu, sličnu ovoj sa slike, sa 2.0 JTDM2 motorom.
Svima vama koji ovaj automobili niste probali želim da probate pa onda svašta pišete u komentarima.
Pouzdanost, udobnost, sportska vožnja, vrhunski dizajn, premijum klasa u mnogim elementima (sitne nedostatke neću da pominjem - svaki ih auto ima..)... to je trebalo da je smesti u vrh ovog segmenta. Zašto nije? Verovatno greška u strateškom pozicioniranju kako brenda, tako i ovog modela. Isto se dešava sa dva vrhunska modela,
Giuliom i Stelviom. Automobili su u samom vrhu klase po kvalitetu i voznim performansama.
Mislim da bi, nezavisno od toga, redizajirana Giulietta sa likom Giulie i sl. imala mnogo šansi za uspeh (ko je gledao rendere za tu Giuliettu zna o čemu pričam). Govorim o dizajnu, jer u te motore i ostale ključne elemente kod Alfe ne treba sumnjati.
Za nekoliko godina vožnje ove lepotice mogu da navedem samo sitnije probleme sa elektronikom. Sve ostalo radi kao sad i što je najvažnije...pruža strahovimo zadovoljstvo u vožnji i samoj ideji da posedujete tako lep automobil drugačiji od ostalih.
Pozdrav svima, naročito onima koji me razumeju šta pričam jer su vozili Alfu

ARGENTTO

pre 4 godine

Ma nije problem u Alfi koliki u rukovodstvu..
Da bi jedan auto btend opstao u dananje vreme MORA u ponudi da ima mali auto koji ce da donosi prihode.. Poput korse, fieste, punta, pola..
Alfa, koju i onako bije poprilicno los glas, morala je u ponudi jos pre par godina da dobije takav manji auto, pristupacan koji bi bio pouzdan i koji bi polako podizao imidz Alfe. Ovako, oni su izbacili MiTo koji sa svojom cenom pracen losim imidzom nije imao sta da trazi u klasi.
Alfa je losom politikom dosla u situaciju da nema kupce. Mislim na nove Alfe. Mahom, ljubitelji Alfi su vozaci jeftinih polovnih primeraka, koji u sustini i nisu Alfe vec prepakovani Fiati poput alfe 147. To je cinjenica ma koliko se vlasnici istih busali u grudi, Alfa 147 je Fiat Bravo.
Dakle, prvo izgradis imidz modelom za siroke narodne mase, a onda izbacujes ekskluzivu i prodajes narodu maglu kao sto to radi VW grupacija. Ne vozim Alfu, ali je cenim kao brend zbog svoje istorije, ali ta Alfa koja je ispisala istoriju ne postoji vec vise od 20 godina.

Иду дани...

pre 4 godine

Вријеме је да ФИАТ прода Алфу и Ланчију...Очигледно да су се тотално погубили.Не разумијем њихов резон да је боље угасити фабрику него да дају неком другом шансу да је дигне на ноге.

Over And Out

pre 4 godine

Vi, iz Alfe, da l' čitate ove komentare Srpskih sofisticiranih konzumenata? Da l' vam je jasno, šta vam je činiti? Nadam se da su vam saveti od strane nacije koja je iznedrila takve brendove kao što su "Koral" i "Skala" od velike pomoći u očuvanju brenda Alfa Romeo. Aj' sad' svi na svoje radne zadatke!

Sasa NS

pre 4 godine

Jeste zastarela i daleko je iza konkurencije ali samo u smislu kiceraja,kao sto je ambijentalno osvetljenje u 650 boja, velikih displeja na kojima se igrate dok stojite, ali zato sedite u jednu Giuliettu i vozite se ceo dan , garantujem da ce vas oduseviti ukoliko ste vozac a ne pozer. Cak i danas konkurencija nema tako direktan volan, nema prefil kocnica, nema tako podeseno vesanje, a te stvari ne pisu na forumima i na netu za te stvari se mora voziti i osetiti.
Licno bih pre kupio Giuliettu nego nekog hibrida ili elektricni i uzivao u voznji i zvuku motora!

ad

pre 4 godine

Prilikom ocene automobila koriste se razlciti kriterijumi. Alfa automobili imaju mnogo pozitivnih bodova (slavnu istoriju, uspehe u auto sportu, lepotu, solidne tehnicke performanse). Medjutim, u savremenim uslovima trendovi na trzistu se brzo menjaju. Ono sto je juce bilo vazno, danas vise nije. Alfini automobili su brzi, ali Alfa kao kompanija je spora. Kompanija zaostaje i ne moze da prati trendove na trzistu. Zato su slabi rezultati prodaje i zato je drugi proizvodjaci obilaze. Osim toga, problem je i u prodaji. Alfa zna da napravi auto dobar na pisti ili drumu, ali ne zna dobro da ga proda. Alfa ima velik, ali nedovoljno iskoriscen brend potencijal.

maxy

pre 4 godine

@ARGENTTO

147 nije Bravo jer više komponenti deli sa Stilom. Više sličnosti imaju Delta i Bravo. No, glavna razlika između 147 i Stila je u vešanju i menjaču. A ako ćemo o 147 i Bravu, onda je 147 malo ispred.
Tu logiku možemo primeniti i na Reno, Mercedes i Dačiju, ali realno gledajući to nema veze sa mozgom. Možemo i o Bentliju Continental i Phaetonu, Tuaregu i Oktaviji... svi oni dele dobar deo komponenti.
Alfa opet u problemima, ništa novo.

PetarP

pre 4 godine

Ovo nije moguće.

Stotine puta sam na ovom sajtu pročitao od strane stručnih lica da je u pitanju najbolji brend koji pravi najlepša, najinovativnija, najvoznija i najbolja kola, sa neuporedivim osećajem u vožnji.

Oo mora da je greška, jer pouzdano znam da nema zemlje u Evropi gde nisu prodali po nekoliko primeraka.

Суперхик

pre 4 godine

Ђулијета је била успешна и инспиративна многим другим произвођачима ! Сада је неко друго време и Ђулијета може да се појави као нешто сасвим друго ,за шта Алфа и ФЦА можда нису ни способни !

goxi

pre 4 godine

Jedini model auto u kom plastika škripi i pucka čak i kada u njemu niko ne sedi.
Zvuk rukohvata u vratima kao zvuk presovanja plastične flaše.

Neko iz dijaspore

pre 4 godine

..... Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.
(blabojzna, 14. februar 2020 11:10)

Djulija za 15k ???
Stelvio za 17k ???
Brateee, ne znam kako stoje cene u Srbiji, ali na zapadu je najjeftinija Djulija oko 41k a Stelvio pocinje od 52k.
Kako mislis da mogu da ponude to za jednu trecinu cene?
Brate, sa koje si ti planete?

grobar

pre 4 godine

Lepsi volan ima bmw e36 facelift 94/95 godiste, tabla i ostalo kao fiat tipo, i to treba da se prodaje u 2020. godini, pored kojih sve preozbiljnih kola u segmentu? Prodajte tu alfu nekome ko ce da ulozi novac i pokusa da digne brend tamo gde mu je mesto. Iskreno sam se nadao da ce vw kupiti kao sto se na kratko spekulisalo, evolutivni dizajn je nesto u cemu su izuzetni, a to svaka alfa mora da ima, a o novcu koji vw zaradjuje suvisno je pricati.

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(miki, 13. februar 2020 16:20) Sigurno da jeste kada bi bio pouzdan. Ali kada čak i u Italiji vidiš više Golfova nego Giuliette onda znaš koliko je sati! Ko ne veruje nek upali Google Street View!

Ahtung

pre 4 godine

Nikad nisam vozio Alfu, ali bih Đulijetu (kao drugi auto) pre kupio nego Golfa. Auto je strukturno jak, platforma je odlična i po današnjim bezbedonosnim standardima. Motori vrlo dobri, pouzdani, skladno upareni sa menjačem. Dizajn je dopadljiv, auto širok, upravljiv, lepo se vozi. Gepek je mali, taman za dva-kondoma i maramica da stranu, ali kome treba prostor, bolje da uzme nešto veći auto. Kad malo bolje razmislim, koji će mi moj onolki tablet u kolima. Od novijih izuma, a koje nema Alfa, jedino mi se dopada ono pametno dugo svetlo što ima nova Mazda CX3.

ciga

pre 4 godine

@AEGENTTO
To je suština priče koja se ovim našim wannabe Alfistima nikako ne sviđa,ali je to tako što se ovim primerom samo potvrđuje.Da li će novo rukovodstvo nešto pozitivno uneti,vreme će pokazati.

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(Gagi, 13. februar 2020 18:03) Toliko komada i prodaju mesečno (i nemaju više od 2-3 modela). Ekskluziva... Hahahaha! Ljudi sa parama ne kupuju Alfe...

Radovan

pre 4 godine

"Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka".

Ko je čitao svetske vesti 2010. mogao je sve ovo da sazna, i da se upozna sa savremenim stvarima koja je dotična šasija tada imala, a tek od pre par godina i drugi imaju sve te stvari.

Problem sa ALFA i Italijom je taj što nemaju pristup parama kao što imaju druge države.
Italijani skoro sve pare potroše na razvoj šasije, a ono što im ostane, bude da se karoserija smandrlja. Nemaju para za sve karoserijske varijante.
Kod Nemaca je obrnuto, sve pare potroše na karoseriju, a onda štede na šasiji i motorima. Servisi su puni zbog šasijskih problema, a ne zbog jelkica, tapacirunga i kauča.

Dolazi vreme gde će svi evropski proizvođači smanjiti toškove razvoja novih auta i novih klasa auta, ali će se i cena proizvodnje smanjiti uz povećanje cene ugrađenih komponenti/delova/materijala, a samim tim i cena prodaje će skočiti. Šta, ne verujete? Pa to se dešava već nekoliko godina.

nesto pomalo znam

pre 4 godine

treca alfa po redu... ima emocija dosta prema njoj, nije me ostavila na putu, bez nekih kvarova, odlican majstor. sve u svemu, djulijeta je gradski hecbek, ne mogu da poredim udobnost i osecaj u voznji u 159 ili 156. ova druga dva su limuzine, djulijeta je... za babu do pijace u poredjenju sa njima.
vec je najavljeno da se vise nece proizvoditi pa ne vidim zasto sad ovaj tugaljiv tekst. moj sledeci auto ce biti eventualno djulijeta 2019. godiste i posle toga nemam pojma sta uzeti... ova dva mutanta od preko 2000 kubika stelvio i djulija nisu za srspku sirotinju.

blabojzna

pre 4 godine

Promenite prednji deo, stavite da liči na nove modele, Đuliju i Stelvia. Malo modernizujte unutrašnjost. Motor i ogibljenje su i dalje više nego zadovoljavajući. Zadnji deo mi je najlepši od svih modela u toj klasi. Treba malo poraditi, neka bude evolucija a ne gašenje modela. Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.

Drajver

pre 4 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1653967#k32323362

Aha, oce to, zato su i propali.

Dok drugi unapredjuju konstrukciju, materijale, nivo komfora podizu na visi nivo, kvalitet materijala, zvucnu izolaciju, upravljivost i sve ostalo Italijani lickaju i onda se cude sto propadose.

10 godina za model tog segmenta sa bese samo jednim blagim redizajnom?! Mene uopste cudi kako su uspeli da je drze na proizvodnim trakama 10 godina. Pa pogledajte konkurenciju koliko je modela izbacila od 2010. godine i koliko su ti modeli napredovali!

goxi

pre 4 godine

Jedini model auto u kom plastika škripi i pucka čak i kada u njemu niko ne sedi.
Zvuk rukohvata u vratima kao zvuk presovanja plastične flaše.

PetarP

pre 4 godine

Ovo nije moguće.

Stotine puta sam na ovom sajtu pročitao od strane stručnih lica da je u pitanju najbolji brend koji pravi najlepša, najinovativnija, najvoznija i najbolja kola, sa neuporedivim osećajem u vožnji.

Oo mora da je greška, jer pouzdano znam da nema zemlje u Evropi gde nisu prodali po nekoliko primeraka.

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(Gagi, 13. februar 2020 18:03) Toliko komada i prodaju mesečno (i nemaju više od 2-3 modela). Ekskluziva... Hahahaha! Ljudi sa parama ne kupuju Alfe...

grobar

pre 4 godine

Lepsi volan ima bmw e36 facelift 94/95 godiste, tabla i ostalo kao fiat tipo, i to treba da se prodaje u 2020. godini, pored kojih sve preozbiljnih kola u segmentu? Prodajte tu alfu nekome ko ce da ulozi novac i pokusa da digne brend tamo gde mu je mesto. Iskreno sam se nadao da ce vw kupiti kao sto se na kratko spekulisalo, evolutivni dizajn je nesto u cemu su izuzetni, a to svaka alfa mora da ima, a o novcu koji vw zaradjuje suvisno je pricati.

SirotinjaILIglup?

pre 4 godine

(miki, 13. februar 2020 16:20) Sigurno da jeste kada bi bio pouzdan. Ali kada čak i u Italiji vidiš više Golfova nego Giuliette onda znaš koliko je sati! Ko ne veruje nek upali Google Street View!

miki

pre 4 godine

Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka.

ARGENTTO

pre 4 godine

Ma nije problem u Alfi koliki u rukovodstvu..
Da bi jedan auto btend opstao u dananje vreme MORA u ponudi da ima mali auto koji ce da donosi prihode.. Poput korse, fieste, punta, pola..
Alfa, koju i onako bije poprilicno los glas, morala je u ponudi jos pre par godina da dobije takav manji auto, pristupacan koji bi bio pouzdan i koji bi polako podizao imidz Alfe. Ovako, oni su izbacili MiTo koji sa svojom cenom pracen losim imidzom nije imao sta da trazi u klasi.
Alfa je losom politikom dosla u situaciju da nema kupce. Mislim na nove Alfe. Mahom, ljubitelji Alfi su vozaci jeftinih polovnih primeraka, koji u sustini i nisu Alfe vec prepakovani Fiati poput alfe 147. To je cinjenica ma koliko se vlasnici istih busali u grudi, Alfa 147 je Fiat Bravo.
Dakle, prvo izgradis imidz modelom za siroke narodne mase, a onda izbacujes ekskluzivu i prodajes narodu maglu kao sto to radi VW grupacija. Ne vozim Alfu, ali je cenim kao brend zbog svoje istorije, ali ta Alfa koja je ispisala istoriju ne postoji vec vise od 20 godina.

ciga

pre 4 godine

@AEGENTTO
To je suština priče koja se ovim našim wannabe Alfistima nikako ne sviđa,ali je to tako što se ovim primerom samo potvrđuje.Da li će novo rukovodstvo nešto pozitivno uneti,vreme će pokazati.

doca

pre 4 godine

Posedujem Giuliettu, sličnu ovoj sa slike, sa 2.0 JTDM2 motorom.
Svima vama koji ovaj automobili niste probali želim da probate pa onda svašta pišete u komentarima.
Pouzdanost, udobnost, sportska vožnja, vrhunski dizajn, premijum klasa u mnogim elementima (sitne nedostatke neću da pominjem - svaki ih auto ima..)... to je trebalo da je smesti u vrh ovog segmenta. Zašto nije? Verovatno greška u strateškom pozicioniranju kako brenda, tako i ovog modela. Isto se dešava sa dva vrhunska modela,
Giuliom i Stelviom. Automobili su u samom vrhu klase po kvalitetu i voznim performansama.
Mislim da bi, nezavisno od toga, redizajirana Giulietta sa likom Giulie i sl. imala mnogo šansi za uspeh (ko je gledao rendere za tu Giuliettu zna o čemu pričam). Govorim o dizajnu, jer u te motore i ostale ključne elemente kod Alfe ne treba sumnjati.
Za nekoliko godina vožnje ove lepotice mogu da navedem samo sitnije probleme sa elektronikom. Sve ostalo radi kao sad i što je najvažnije...pruža strahovimo zadovoljstvo u vožnji i samoj ideji da posedujete tako lep automobil drugačiji od ostalih.
Pozdrav svima, naročito onima koji me razumeju šta pričam jer su vozili Alfu

blabojzna

pre 4 godine

Promenite prednji deo, stavite da liči na nove modele, Đuliju i Stelvia. Malo modernizujte unutrašnjost. Motor i ogibljenje su i dalje više nego zadovoljavajući. Zadnji deo mi je najlepši od svih modela u toj klasi. Treba malo poraditi, neka bude evolucija a ne gašenje modela. Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.

Over And Out

pre 4 godine

Vi, iz Alfe, da l' čitate ove komentare Srpskih sofisticiranih konzumenata? Da l' vam je jasno, šta vam je činiti? Nadam se da su vam saveti od strane nacije koja je iznedrila takve brendove kao što su "Koral" i "Skala" od velike pomoći u očuvanju brenda Alfa Romeo. Aj' sad' svi na svoje radne zadatke!

Sasa NS

pre 4 godine

Jeste zastarela i daleko je iza konkurencije ali samo u smislu kiceraja,kao sto je ambijentalno osvetljenje u 650 boja, velikih displeja na kojima se igrate dok stojite, ali zato sedite u jednu Giuliettu i vozite se ceo dan , garantujem da ce vas oduseviti ukoliko ste vozac a ne pozer. Cak i danas konkurencija nema tako direktan volan, nema prefil kocnica, nema tako podeseno vesanje, a te stvari ne pisu na forumima i na netu za te stvari se mora voziti i osetiti.
Licno bih pre kupio Giuliettu nego nekog hibrida ili elektricni i uzivao u voznji i zvuku motora!

Drajver

pre 4 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1653967#k32323362

Aha, oce to, zato su i propali.

Dok drugi unapredjuju konstrukciju, materijale, nivo komfora podizu na visi nivo, kvalitet materijala, zvucnu izolaciju, upravljivost i sve ostalo Italijani lickaju i onda se cude sto propadose.

10 godina za model tog segmenta sa bese samo jednim blagim redizajnom?! Mene uopste cudi kako su uspeli da je drze na proizvodnim trakama 10 godina. Pa pogledajte konkurenciju koliko je modela izbacila od 2010. godine i koliko su ti modeli napredovali!

Kobaja Grande

pre 4 godine

E, moj bato...FIAT u totalnom rasulu, sto se tice Golf-klase. Onaj Tipo i ne racunam, pravi se u Turskoj, low-cost auto, totalna konfekcija bez namere da se umesa u vrh.
I sada jos Djulijeta...a zamene nema. Imali su par asova u rukavu, kojima su mogli da je osveze i ucine koliko-toliko atraktivnom na trzistu. Blagi redizajn prednjeg dela automobila - ubace manje i atraktivnije farove. Mogli su da ubace i nove FCA motore - FireFly benzince 1.0/130ks i 1.3/150ks, da budu u trendu sa konkurencijom.
Tako je to kad jagma za novcem i jurnjava menadzera za bonusima unisti jedan prelepi brend.

Иду дани...

pre 4 godine

Вријеме је да ФИАТ прода Алфу и Ланчију...Очигледно да су се тотално погубили.Не разумијем њихов резон да је боље угасити фабрику него да дају неком другом шансу да је дигне на ноге.

Суперхик

pre 4 godine

Ђулијета је била успешна и инспиративна многим другим произвођачима ! Сада је неко друго време и Ђулијета може да се појави као нешто сасвим друго ,за шта Алфа и ФЦА можда нису ни способни !

maxy

pre 4 godine

@ARGENTTO

147 nije Bravo jer više komponenti deli sa Stilom. Više sličnosti imaju Delta i Bravo. No, glavna razlika između 147 i Stila je u vešanju i menjaču. A ako ćemo o 147 i Bravu, onda je 147 malo ispred.
Tu logiku možemo primeniti i na Reno, Mercedes i Dačiju, ali realno gledajući to nema veze sa mozgom. Možemo i o Bentliju Continental i Phaetonu, Tuaregu i Oktaviji... svi oni dele dobar deo komponenti.
Alfa opet u problemima, ništa novo.

Ahtung

pre 4 godine

Nikad nisam vozio Alfu, ali bih Đulijetu (kao drugi auto) pre kupio nego Golfa. Auto je strukturno jak, platforma je odlična i po današnjim bezbedonosnim standardima. Motori vrlo dobri, pouzdani, skladno upareni sa menjačem. Dizajn je dopadljiv, auto širok, upravljiv, lepo se vozi. Gepek je mali, taman za dva-kondoma i maramica da stranu, ali kome treba prostor, bolje da uzme nešto veći auto. Kad malo bolje razmislim, koji će mi moj onolki tablet u kolima. Od novijih izuma, a koje nema Alfa, jedino mi se dopada ono pametno dugo svetlo što ima nova Mazda CX3.

Radovan

pre 4 godine

"Ova alfa je bila pojam za golf klasu koju je prevazilazila po voznim karakteristikama za jednu klasu iznad. Auto stabilan, sa dizel motorom 2.0 projektovan za visoke putne brzine. DNA sistem nisu imale ni limuzine D segmenta. To je mišljenje renomiranih automobilskih stručnjaka".

Ko je čitao svetske vesti 2010. mogao je sve ovo da sazna, i da se upozna sa savremenim stvarima koja je dotična šasija tada imala, a tek od pre par godina i drugi imaju sve te stvari.

Problem sa ALFA i Italijom je taj što nemaju pristup parama kao što imaju druge države.
Italijani skoro sve pare potroše na razvoj šasije, a ono što im ostane, bude da se karoserija smandrlja. Nemaju para za sve karoserijske varijante.
Kod Nemaca je obrnuto, sve pare potroše na karoseriju, a onda štede na šasiji i motorima. Servisi su puni zbog šasijskih problema, a ne zbog jelkica, tapacirunga i kauča.

Dolazi vreme gde će svi evropski proizvođači smanjiti toškove razvoja novih auta i novih klasa auta, ali će se i cena proizvodnje smanjiti uz povećanje cene ugrađenih komponenti/delova/materijala, a samim tim i cena prodaje će skočiti. Šta, ne verujete? Pa to se dešava već nekoliko godina.

ad

pre 4 godine

Prilikom ocene automobila koriste se razlciti kriterijumi. Alfa automobili imaju mnogo pozitivnih bodova (slavnu istoriju, uspehe u auto sportu, lepotu, solidne tehnicke performanse). Medjutim, u savremenim uslovima trendovi na trzistu se brzo menjaju. Ono sto je juce bilo vazno, danas vise nije. Alfini automobili su brzi, ali Alfa kao kompanija je spora. Kompanija zaostaje i ne moze da prati trendove na trzistu. Zato su slabi rezultati prodaje i zato je drugi proizvodjaci obilaze. Osim toga, problem je i u prodaji. Alfa zna da napravi auto dobar na pisti ili drumu, ali ne zna dobro da ga proda. Alfa ima velik, ali nedovoljno iskoriscen brend potencijal.

nesto pomalo znam

pre 4 godine

treca alfa po redu... ima emocija dosta prema njoj, nije me ostavila na putu, bez nekih kvarova, odlican majstor. sve u svemu, djulijeta je gradski hecbek, ne mogu da poredim udobnost i osecaj u voznji u 159 ili 156. ova druga dva su limuzine, djulijeta je... za babu do pijace u poredjenju sa njima.
vec je najavljeno da se vise nece proizvoditi pa ne vidim zasto sad ovaj tugaljiv tekst. moj sledeci auto ce biti eventualno djulijeta 2019. godiste i posle toga nemam pojma sta uzeti... ova dva mutanta od preko 2000 kubika stelvio i djulija nisu za srspku sirotinju.

Džej

pre 4 godine

Smatram da ne treba odustajati od heč-a i praviti samo SUV. Nije za pohvalu to što Italijani nisu napravili naslednika ovom automobilu.

Neko iz dijaspore

pre 4 godine

..... Ili neka Đulija košta do 15000e a Stelvio do 17000. Tada će se razbiti od prodaje.
(blabojzna, 14. februar 2020 11:10)

Djulija za 15k ???
Stelvio za 17k ???
Brateee, ne znam kako stoje cene u Srbiji, ali na zapadu je najjeftinija Djulija oko 41k a Stelvio pocinje od 52k.
Kako mislis da mogu da ponude to za jednu trecinu cene?
Brate, sa koje si ti planete?