Sreda, 04.12.2019.

10:30

Diskretno "zatezanje bora" – Opel Insignia za 2020. FOTO

Izvor: B92

Diskretno "zatezanje bora" – Opel Insignia za 2020. FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 4 godine

vozio prvi, hteo drugi model da kupim zbog opreme, al bre ružan je za sve pare... toyota chr je prevladala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 4. decembar 2019 17:51)

Kave veze ima Insignija sa Toyotom CHR? Nova I sig ija je prelepa, to ce svako da kaze, cudan ti neki ukus. To bi bilo kao da ja kazem otisao sam na vasar da kupim Kravu, ali ipak sam se odlucio za Konja, nigde veze ni slicnosti.

Franveska

pre 4 godine

Sve sve ali kad se setim onog brisaca pozadi, pa kom pocetniku je ono palo napamet. Ja je ne bih kipio zbog toga pa sve drugo da ima bolje id VW a nema skoro nista.

Bokan

pre 4 godine

Meni je nova Insignija jedan od najlepših automobila u toj klasi. Možda i najlepši, ako se ne gleda premijum (BMW 5 i sl). Kvalitet je pristojan. Ipak, ne dopada mi se raspoloživ prostor. U hedžbek varijanti, krov previše brzo pada u zadnjem delu, pa je veoma čudan osećaj kada se sedi a sa strane nema prozora. Zbog prostora na zadnjoj klupi ga i nisam kupio.

MIslim

pre 4 godine

Meni je Laguna 3 redizajn 2.0dci na 230000km prvi put pocela da trosi ulje, 0.7 litre ulja na 10000km. Pre toga nikad nije trosila ni kap.
Sve se desilo odmah nakon sto je mehanicar nasuo ulje do vrha na malom servisu i tu je nesto napravio. Nikad ne sipati ulje do vrha!! 2/3 je idealno. Mozda je to i vas problem.
Inace sam i ja gledao prvu insigniju kada sam se odlucio za lagunu. Meni je lagunin enterijer bio najbolji od svih. Jako se lepo sedi, sve je na svom mestu. Predjes 1000km i izidjes kao covek. Kvalitet je srednji. A cenu drze lose i jedan i drugi.

billy_the_cat

pre 4 godine

mozak jedne kokoške@ ja iznosim podatke vezane za automobil koji posjedujem, mnogi mehaničari su mi već rekli da je to sasvim normalno za benzince da uzimaju ulje povremeno. Uostalom ko pročita detaljno uputstvo koje dođe sa automobilom sve je jasno ko dan.

Veseljak bez seljaka

pre 4 godine

(mozak jedne kokoške ..., 04. decembar 2019 14:54)
Ja bih se smorio i odmah prodao auto.Prosto ne mogu da verujem da malte ne nosis ulje i dosipas a kupio si nov auto.
Zato ovi krsevi korejanci koji ovde svi pljuju ne trosi ulje.Imam iskustvo sa dizelima( 3 kom), i nijedan nije trosio ulje od servisa do servisa.Benzinac kog sada vozim nista ne pokazuje za prvih 13000km.

Mile

pre 4 godine

Vozio sam kratko aktuelni model i oduševio me je moj položaj za upravljačem,preglednost naprijed i sa strane.Motor,1.6 dizel,na prvi utisak je djelovao kao sasvim dovoljan.Jedino su mi zasmetala ona uska slova na displejima.

mile

pre 4 godine

plava je ko lutka...
neko rece "trosi bar litar litar i po vise od pasata"... ako ti je probem u 200 dinara na sto kilometara ... nemoj onda da vozis nijedan auto...evo kao ja...niasa mi ne fali...

Ivan

pre 4 godine

Za gospodina koji pita izmedju passata b7 i prethodne insignije cosmo. Ja sam gledao oba (karavan) i na kraju uzeo passata highline. Insignija ima mnogo vise opreme i bolje su ocuvane (u nasim oglasima). I po meni od spolja neiporedivo lepsa. E sad, u insigniji se sedi kao u bunkeru, ima male prozore, cesto i crno nebo, klaustrofobicno, nije za decu nikako... Plastika je losa, sedista nikakva osim koznih koja su odlicna. Navigacija neupotrebljiva, nema Srbije. Prtljaznik je po meni manji nego kod astre karavan. Auto je u globalu dosta ne praktican na konto dizajna. Npr pola metra joj otpada na zadnji branik i tek onda pocinje tovarni prostor.... Preglednost losa, nazad 0.
Passat je mnogo ozbiljniji auto. Ko proba jedno i drugo u slicnoj opremi i stanju nema poredjenja. Passat ima mnogo vise mesta kao i puno veci prtljaznik.
Ako mogu da preporucim jos jedan auto pezo 508 je takodje odlican. Nije neki lepotan ali retko francuzi naprave tako dobar auto. 2.0 motori samo za sva tri.

ARGENTTO

pre 4 godine

Vozim Insigniu Sports Tourer 2.0, 163 ks, automatik, u Cosmo sport paketu opreme, sam kraj 2014 god.
Auto je u mom vlasnistvu skoro 3 godine i za to vreme presao sam nepunih 70.000 km. Motor od 163 ks je poprilicno zivahan i vuce odlicno u svakoj situaciji. Malo je bucniji u prvim minutima voznje dok se ne zagreje, ali je izolacija kabine dobra pa to i nije neki problem. Kod mene je FlexRide, na Sport modu auto se spusti, volan ukruti i odziv na gas je neuporedivo bolji. U tom slucaju auto je poprilocno tvd. Na Tour modu auto pliva. Automatik odlicno radi posao i promene brzina se ne osecaju. Jedino na Sport modu moze da se oseti kada prebacuje u nize stepene. Sama promena brzine je nesto sporija nego na DSG menjacima, ali nisu isti sitemi pa nije za poredjenje. Materijali enterijera su veoma kvalitetni i prijatni na dodir. AFL xenon farovi fenomenalni, prate zakretanje volana i sami podesavaju jacinu i snop svetla u zavisnosti od okruzenja. Mane su joj (pricam za karavan) nesto manji gepek nego kod konkirencije, i malo mesta za noge na zadnjoj klupi, i ako je auto prakticno 5 metara dugacak. Sedista i napred i pozadi su veoma udobna.
Sto se tice odrzavanja, kako su i meni rekli, kod 2.0 motora veoma je bitno da se redovno menja gumica uljne pumpe (uz redovan servis). Za ove 3 godine i 70.000 km za sada nisam imao problema, sem zamene jednog grejaca sa senzorom, zamena je bila 12.500 din sa rukama.
Ulje u automatskom menjacu, neki kazu da se ne menja, neki da se menja, ja sam zamenio ulje i filter uz veliki servis kada sam je kupio i cena je bila negde oko 7000 din.
Nisam vezan za brend i ne patim od znacke na haubi, pa sam tako gledao i pezo 508, C5, Superba... U Insigniji mi je najvise legla pozicija za volanom i udobnost sedista pa sam uz sve ovo navedeno i neosporno lep izgled odlucio nju da kupim.
Definitivno se nisam pokajao.
Da li moze da se kupi bolji auto za te pare, ne znam, ali ko odluci da kupi Insigniu nece pogresiti sigurno.
Sto se tice potrosnje, po bordu na auto putu pri 130 trosi oko 5 l, po gradu 7 do 9.. Prosek za zadnjih 10.000 km mi stoji da je 7,1 l.
Mislim da je to to i da nisam propustio nista bitno da napomenem pa eto, mozda pomognem nekome da se odluci ili odustane od kupovine.
Mi imamo dete od 3 god (kupio sam je kad se mali rodio), ko ima malo dete zna koliko stvari se nosi gde god da se krene (komsije misle da se selimo svaki put:))) plus do Grcke svake godine i nama se do sada nije desilo da nam zafali mesta u gepeku.
Sve u svemu dobar i ozbiljan porodicni automobil. Takodje oni koji razmisljaju o kupovini, a zive u Bgd ili nekom vecem gradu, treba da vode racuna da auto ima prakticno 5 metara sto zna da pravi muku prilikom trazenja parking mesta, parkiranja u podzemnim garazama itd..

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao."
(billy_the_cat, 4. decembar 2019 13:21)

Moj drugar je raklamirao što mu oktavija TSI A7 troši jedan litar ulja na 3.500 km.
Odbijen je uz obrazloženje da je sve do pola litra na 1.000 km dozvoljeno, što znači da bi po njima bilo normalno da taj TSI na 3.500 km potroši ne jadan, već 1,75 litara ulja ( a na 7.000 km to bi onda bilo 3,5 litra ulja ).
A u svetlu toga, tvojih 1,5 litar ulja na 7.000 km sa insignijom je "ništa" u odnosu na pomenuti TSI.

billy_the_cat

pre 4 godine

insajder@ pratim potrošnju svakodnevno jer bas hoću da je detaljno zabilježim i podijelim iskustvo sa ovim automobilom. U ovoj Insigniji je novi motor i novija tehnologija nego u staroj i lakša je čini mi se oko 200 kg. A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Što se modela iz 2018e tiče, meni lično je spolja bučan, naročito hladan. Unutra se ta buka ne prenosi.Prostor na zadnjim sedištima izuzetan, komotno se sedi ako je ispred neko od 190. Hed ap displej prilično zanimljiv dodatak. Reč je o 2.0 cdti inače. Potrošnja ispod 8 litara za tonu i po težak auto sa 3-4 osobe unutra i nimalo nežnu vožnju deluje pristojno. Inače vlasnik firme, a samim tim i pomenute Insi,tvrdi da je prethodna bila bolja, ne obrazlažući zašto.

e viva montenegro

pre 4 godine

brada@ Nisam vozio ni jedan od ta dva modela ali bih se uvijek prije odlucio za Passata zbog manjeg pada cijene , lakse preprodaje ! Pozdrav.

insajder

pre 4 godine

billy_the_cat Mislim da si naveo malo nerealnu potrosnju,ja sam vozio insigniu prethodne generacije sa 1.6 turbo benzinskim motorom od 185ks i potrosnja u gradu Beogradu nikada nije bila manja od 10,5l.

Brada

pre 4 godine

imam nedoumicu, razmisljam se izmedju passata B7 i insignie fejslift 2015 god. E sad, zasto passat, pa jednostavno lep i spolja i iznutra, nista prenaglaseno, izuzetno mala potrosnja 2.0 tdi 140ks, upoznat sam i sa cenama oko odrzavanja. Sto se tice Insignie, takodje lep auto, za iste pare mozes da uzmes 3-4 godine mladje, ali to je sve, ona je teza od passata, citao sam da trosi bar litar litar i po vise, bucniji motor 2.0 140ks, tromiji, glomazniji, a nemam pojma ni kakve su cene sto se tice odrzavanja.
Interesuje me da mi neko strucan pojasni malo sve te moje nedoumice i jednostavno kaze svoje misljenje(jos bolje ako je licno imao oba automobila).

rog

pre 4 godine

Zasto je ovaj model insignije toliko lose prodavan a u svakom pogledu je bolji od prethodne. Smanjili su kilazu, sudeci po review-ovima popravili upravljivost, izgleda odlicno i hatchback je. Sa 2.0 dizelom i cenama koje su aktuelne zvuci kao odlicna kupovina.

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam verziju iz 2018, turbo benzin 1,5 121 kw, i za udobnost, reakciju na papučicu gasa, završnu obradu imam samo najbolje riječi za Opel. Insignia je odličan automobil, topla preporuka.

P.S. - potrošnja- na otvorenom 5,5-6 litara u gradu oko 1-2 litra više.

ARGENTTO

pre 4 godine

Vozim Insigniu Sports Tourer 2.0, 163 ks, automatik, u Cosmo sport paketu opreme, sam kraj 2014 god.
Auto je u mom vlasnistvu skoro 3 godine i za to vreme presao sam nepunih 70.000 km. Motor od 163 ks je poprilicno zivahan i vuce odlicno u svakoj situaciji. Malo je bucniji u prvim minutima voznje dok se ne zagreje, ali je izolacija kabine dobra pa to i nije neki problem. Kod mene je FlexRide, na Sport modu auto se spusti, volan ukruti i odziv na gas je neuporedivo bolji. U tom slucaju auto je poprilocno tvd. Na Tour modu auto pliva. Automatik odlicno radi posao i promene brzina se ne osecaju. Jedino na Sport modu moze da se oseti kada prebacuje u nize stepene. Sama promena brzine je nesto sporija nego na DSG menjacima, ali nisu isti sitemi pa nije za poredjenje. Materijali enterijera su veoma kvalitetni i prijatni na dodir. AFL xenon farovi fenomenalni, prate zakretanje volana i sami podesavaju jacinu i snop svetla u zavisnosti od okruzenja. Mane su joj (pricam za karavan) nesto manji gepek nego kod konkirencije, i malo mesta za noge na zadnjoj klupi, i ako je auto prakticno 5 metara dugacak. Sedista i napred i pozadi su veoma udobna.
Sto se tice odrzavanja, kako su i meni rekli, kod 2.0 motora veoma je bitno da se redovno menja gumica uljne pumpe (uz redovan servis). Za ove 3 godine i 70.000 km za sada nisam imao problema, sem zamene jednog grejaca sa senzorom, zamena je bila 12.500 din sa rukama.
Ulje u automatskom menjacu, neki kazu da se ne menja, neki da se menja, ja sam zamenio ulje i filter uz veliki servis kada sam je kupio i cena je bila negde oko 7000 din.
Nisam vezan za brend i ne patim od znacke na haubi, pa sam tako gledao i pezo 508, C5, Superba... U Insigniji mi je najvise legla pozicija za volanom i udobnost sedista pa sam uz sve ovo navedeno i neosporno lep izgled odlucio nju da kupim.
Definitivno se nisam pokajao.
Da li moze da se kupi bolji auto za te pare, ne znam, ali ko odluci da kupi Insigniu nece pogresiti sigurno.
Sto se tice potrosnje, po bordu na auto putu pri 130 trosi oko 5 l, po gradu 7 do 9.. Prosek za zadnjih 10.000 km mi stoji da je 7,1 l.
Mislim da je to to i da nisam propustio nista bitno da napomenem pa eto, mozda pomognem nekome da se odluci ili odustane od kupovine.
Mi imamo dete od 3 god (kupio sam je kad se mali rodio), ko ima malo dete zna koliko stvari se nosi gde god da se krene (komsije misle da se selimo svaki put:))) plus do Grcke svake godine i nama se do sada nije desilo da nam zafali mesta u gepeku.
Sve u svemu dobar i ozbiljan porodicni automobil. Takodje oni koji razmisljaju o kupovini, a zive u Bgd ili nekom vecem gradu, treba da vode racuna da auto ima prakticno 5 metara sto zna da pravi muku prilikom trazenja parking mesta, parkiranja u podzemnim garazama itd..

rog

pre 4 godine

Zasto je ovaj model insignije toliko lose prodavan a u svakom pogledu je bolji od prethodne. Smanjili su kilazu, sudeci po review-ovima popravili upravljivost, izgleda odlicno i hatchback je. Sa 2.0 dizelom i cenama koje su aktuelne zvuci kao odlicna kupovina.

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam verziju iz 2018, turbo benzin 1,5 121 kw, i za udobnost, reakciju na papučicu gasa, završnu obradu imam samo najbolje riječi za Opel. Insignia je odličan automobil, topla preporuka.

P.S. - potrošnja- na otvorenom 5,5-6 litara u gradu oko 1-2 litra više.

mile

pre 4 godine

plava je ko lutka...
neko rece "trosi bar litar litar i po vise od pasata"... ako ti je probem u 200 dinara na sto kilometara ... nemoj onda da vozis nijedan auto...evo kao ja...niasa mi ne fali...

insajder

pre 4 godine

billy_the_cat Mislim da si naveo malo nerealnu potrosnju,ja sam vozio insigniu prethodne generacije sa 1.6 turbo benzinskim motorom od 185ks i potrosnja u gradu Beogradu nikada nije bila manja od 10,5l.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Što se modela iz 2018e tiče, meni lično je spolja bučan, naročito hladan. Unutra se ta buka ne prenosi.Prostor na zadnjim sedištima izuzetan, komotno se sedi ako je ispred neko od 190. Hed ap displej prilično zanimljiv dodatak. Reč je o 2.0 cdti inače. Potrošnja ispod 8 litara za tonu i po težak auto sa 3-4 osobe unutra i nimalo nežnu vožnju deluje pristojno. Inače vlasnik firme, a samim tim i pomenute Insi,tvrdi da je prethodna bila bolja, ne obrazlažući zašto.

Brada

pre 4 godine

imam nedoumicu, razmisljam se izmedju passata B7 i insignie fejslift 2015 god. E sad, zasto passat, pa jednostavno lep i spolja i iznutra, nista prenaglaseno, izuzetno mala potrosnja 2.0 tdi 140ks, upoznat sam i sa cenama oko odrzavanja. Sto se tice Insignie, takodje lep auto, za iste pare mozes da uzmes 3-4 godine mladje, ali to je sve, ona je teza od passata, citao sam da trosi bar litar litar i po vise, bucniji motor 2.0 140ks, tromiji, glomazniji, a nemam pojma ni kakve su cene sto se tice odrzavanja.
Interesuje me da mi neko strucan pojasni malo sve te moje nedoumice i jednostavno kaze svoje misljenje(jos bolje ako je licno imao oba automobila).

billy_the_cat

pre 4 godine

insajder@ pratim potrošnju svakodnevno jer bas hoću da je detaljno zabilježim i podijelim iskustvo sa ovim automobilom. U ovoj Insigniji je novi motor i novija tehnologija nego u staroj i lakša je čini mi se oko 200 kg. A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao."
(billy_the_cat, 4. decembar 2019 13:21)

Moj drugar je raklamirao što mu oktavija TSI A7 troši jedan litar ulja na 3.500 km.
Odbijen je uz obrazloženje da je sve do pola litra na 1.000 km dozvoljeno, što znači da bi po njima bilo normalno da taj TSI na 3.500 km potroši ne jadan, već 1,75 litara ulja ( a na 7.000 km to bi onda bilo 3,5 litra ulja ).
A u svetlu toga, tvojih 1,5 litar ulja na 7.000 km sa insignijom je "ništa" u odnosu na pomenuti TSI.

Ivan

pre 4 godine

Za gospodina koji pita izmedju passata b7 i prethodne insignije cosmo. Ja sam gledao oba (karavan) i na kraju uzeo passata highline. Insignija ima mnogo vise opreme i bolje su ocuvane (u nasim oglasima). I po meni od spolja neiporedivo lepsa. E sad, u insigniji se sedi kao u bunkeru, ima male prozore, cesto i crno nebo, klaustrofobicno, nije za decu nikako... Plastika je losa, sedista nikakva osim koznih koja su odlicna. Navigacija neupotrebljiva, nema Srbije. Prtljaznik je po meni manji nego kod astre karavan. Auto je u globalu dosta ne praktican na konto dizajna. Npr pola metra joj otpada na zadnji branik i tek onda pocinje tovarni prostor.... Preglednost losa, nazad 0.
Passat je mnogo ozbiljniji auto. Ko proba jedno i drugo u slicnoj opremi i stanju nema poredjenja. Passat ima mnogo vise mesta kao i puno veci prtljaznik.
Ako mogu da preporucim jos jedan auto pezo 508 je takodje odlican. Nije neki lepotan ali retko francuzi naprave tako dobar auto. 2.0 motori samo za sva tri.

Mile

pre 4 godine

Vozio sam kratko aktuelni model i oduševio me je moj položaj za upravljačem,preglednost naprijed i sa strane.Motor,1.6 dizel,na prvi utisak je djelovao kao sasvim dovoljan.Jedino su mi zasmetala ona uska slova na displejima.

Veseljak bez seljaka

pre 4 godine

(mozak jedne kokoške ..., 04. decembar 2019 14:54)
Ja bih se smorio i odmah prodao auto.Prosto ne mogu da verujem da malte ne nosis ulje i dosipas a kupio si nov auto.
Zato ovi krsevi korejanci koji ovde svi pljuju ne trosi ulje.Imam iskustvo sa dizelima( 3 kom), i nijedan nije trosio ulje od servisa do servisa.Benzinac kog sada vozim nista ne pokazuje za prvih 13000km.

billy_the_cat

pre 4 godine

mozak jedne kokoške@ ja iznosim podatke vezane za automobil koji posjedujem, mnogi mehaničari su mi već rekli da je to sasvim normalno za benzince da uzimaju ulje povremeno. Uostalom ko pročita detaljno uputstvo koje dođe sa automobilom sve je jasno ko dan.

e viva montenegro

pre 4 godine

brada@ Nisam vozio ni jedan od ta dva modela ali bih se uvijek prije odlucio za Passata zbog manjeg pada cijene , lakse preprodaje ! Pozdrav.

Milan

pre 4 godine

vozio prvi, hteo drugi model da kupim zbog opreme, al bre ružan je za sve pare... toyota chr je prevladala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 4. decembar 2019 17:51)

Kave veze ima Insignija sa Toyotom CHR? Nova I sig ija je prelepa, to ce svako da kaze, cudan ti neki ukus. To bi bilo kao da ja kazem otisao sam na vasar da kupim Kravu, ali ipak sam se odlucio za Konja, nigde veze ni slicnosti.

MIslim

pre 4 godine

Meni je Laguna 3 redizajn 2.0dci na 230000km prvi put pocela da trosi ulje, 0.7 litre ulja na 10000km. Pre toga nikad nije trosila ni kap.
Sve se desilo odmah nakon sto je mehanicar nasuo ulje do vrha na malom servisu i tu je nesto napravio. Nikad ne sipati ulje do vrha!! 2/3 je idealno. Mozda je to i vas problem.
Inace sam i ja gledao prvu insigniju kada sam se odlucio za lagunu. Meni je lagunin enterijer bio najbolji od svih. Jako se lepo sedi, sve je na svom mestu. Predjes 1000km i izidjes kao covek. Kvalitet je srednji. A cenu drze lose i jedan i drugi.

Bokan

pre 4 godine

Meni je nova Insignija jedan od najlepših automobila u toj klasi. Možda i najlepši, ako se ne gleda premijum (BMW 5 i sl). Kvalitet je pristojan. Ipak, ne dopada mi se raspoloživ prostor. U hedžbek varijanti, krov previše brzo pada u zadnjem delu, pa je veoma čudan osećaj kada se sedi a sa strane nema prozora. Zbog prostora na zadnjoj klupi ga i nisam kupio.

Franveska

pre 4 godine

Sve sve ali kad se setim onog brisaca pozadi, pa kom pocetniku je ono palo napamet. Ja je ne bih kipio zbog toga pa sve drugo da ima bolje id VW a nema skoro nista.

e viva montenegro

pre 4 godine

brada@ Nisam vozio ni jedan od ta dva modela ali bih se uvijek prije odlucio za Passata zbog manjeg pada cijene , lakse preprodaje ! Pozdrav.

billy_the_cat

pre 4 godine

Imam verziju iz 2018, turbo benzin 1,5 121 kw, i za udobnost, reakciju na papučicu gasa, završnu obradu imam samo najbolje riječi za Opel. Insignia je odličan automobil, topla preporuka.

P.S. - potrošnja- na otvorenom 5,5-6 litara u gradu oko 1-2 litra više.

Ivan

pre 4 godine

Za gospodina koji pita izmedju passata b7 i prethodne insignije cosmo. Ja sam gledao oba (karavan) i na kraju uzeo passata highline. Insignija ima mnogo vise opreme i bolje su ocuvane (u nasim oglasima). I po meni od spolja neiporedivo lepsa. E sad, u insigniji se sedi kao u bunkeru, ima male prozore, cesto i crno nebo, klaustrofobicno, nije za decu nikako... Plastika je losa, sedista nikakva osim koznih koja su odlicna. Navigacija neupotrebljiva, nema Srbije. Prtljaznik je po meni manji nego kod astre karavan. Auto je u globalu dosta ne praktican na konto dizajna. Npr pola metra joj otpada na zadnji branik i tek onda pocinje tovarni prostor.... Preglednost losa, nazad 0.
Passat je mnogo ozbiljniji auto. Ko proba jedno i drugo u slicnoj opremi i stanju nema poredjenja. Passat ima mnogo vise mesta kao i puno veci prtljaznik.
Ako mogu da preporucim jos jedan auto pezo 508 je takodje odlican. Nije neki lepotan ali retko francuzi naprave tako dobar auto. 2.0 motori samo za sva tri.

Franveska

pre 4 godine

Sve sve ali kad se setim onog brisaca pozadi, pa kom pocetniku je ono palo napamet. Ja je ne bih kipio zbog toga pa sve drugo da ima bolje id VW a nema skoro nista.

rog

pre 4 godine

Zasto je ovaj model insignije toliko lose prodavan a u svakom pogledu je bolji od prethodne. Smanjili su kilazu, sudeci po review-ovima popravili upravljivost, izgleda odlicno i hatchback je. Sa 2.0 dizelom i cenama koje su aktuelne zvuci kao odlicna kupovina.

billy_the_cat

pre 4 godine

insajder@ pratim potrošnju svakodnevno jer bas hoću da je detaljno zabilježim i podijelim iskustvo sa ovim automobilom. U ovoj Insigniji je novi motor i novija tehnologija nego u staroj i lakša je čini mi se oko 200 kg. A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao.

insajder

pre 4 godine

billy_the_cat Mislim da si naveo malo nerealnu potrosnju,ja sam vozio insigniu prethodne generacije sa 1.6 turbo benzinskim motorom od 185ks i potrosnja u gradu Beogradu nikada nije bila manja od 10,5l.

Bokan

pre 4 godine

Meni je nova Insignija jedan od najlepših automobila u toj klasi. Možda i najlepši, ako se ne gleda premijum (BMW 5 i sl). Kvalitet je pristojan. Ipak, ne dopada mi se raspoloživ prostor. U hedžbek varijanti, krov previše brzo pada u zadnjem delu, pa je veoma čudan osećaj kada se sedi a sa strane nema prozora. Zbog prostora na zadnjoj klupi ga i nisam kupio.

Moje iskustvo

pre 4 godine

Što se modela iz 2018e tiče, meni lično je spolja bučan, naročito hladan. Unutra se ta buka ne prenosi.Prostor na zadnjim sedištima izuzetan, komotno se sedi ako je ispred neko od 190. Hed ap displej prilično zanimljiv dodatak. Reč je o 2.0 cdti inače. Potrošnja ispod 8 litara za tonu i po težak auto sa 3-4 osobe unutra i nimalo nežnu vožnju deluje pristojno. Inače vlasnik firme, a samim tim i pomenute Insi,tvrdi da je prethodna bila bolja, ne obrazlažući zašto.

Brada

pre 4 godine

imam nedoumicu, razmisljam se izmedju passata B7 i insignie fejslift 2015 god. E sad, zasto passat, pa jednostavno lep i spolja i iznutra, nista prenaglaseno, izuzetno mala potrosnja 2.0 tdi 140ks, upoznat sam i sa cenama oko odrzavanja. Sto se tice Insignie, takodje lep auto, za iste pare mozes da uzmes 3-4 godine mladje, ali to je sve, ona je teza od passata, citao sam da trosi bar litar litar i po vise, bucniji motor 2.0 140ks, tromiji, glomazniji, a nemam pojma ni kakve su cene sto se tice odrzavanja.
Interesuje me da mi neko strucan pojasni malo sve te moje nedoumice i jednostavno kaze svoje misljenje(jos bolje ako je licno imao oba automobila).

mile

pre 4 godine

plava je ko lutka...
neko rece "trosi bar litar litar i po vise od pasata"... ako ti je probem u 200 dinara na sto kilometara ... nemoj onda da vozis nijedan auto...evo kao ja...niasa mi ne fali...

MIslim

pre 4 godine

Meni je Laguna 3 redizajn 2.0dci na 230000km prvi put pocela da trosi ulje, 0.7 litre ulja na 10000km. Pre toga nikad nije trosila ni kap.
Sve se desilo odmah nakon sto je mehanicar nasuo ulje do vrha na malom servisu i tu je nesto napravio. Nikad ne sipati ulje do vrha!! 2/3 je idealno. Mozda je to i vas problem.
Inace sam i ja gledao prvu insigniju kada sam se odlucio za lagunu. Meni je lagunin enterijer bio najbolji od svih. Jako se lepo sedi, sve je na svom mestu. Predjes 1000km i izidjes kao covek. Kvalitet je srednji. A cenu drze lose i jedan i drugi.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"A motor je tih, s tim što i u prospektu stoji da kod benzinaca može na 1000 km potrošiti i do 0.6 l ulja. Ja sam za 4 mjeseca prešao 7 hiljada i dosuo oko 1 i po litar do sada. Uglavnom mnoge stvari su poboljšane u odnosu na generaciju prije. To je između ostalog i jedan od razloga zašto sam bas ovaj automobil odabrao."
(billy_the_cat, 4. decembar 2019 13:21)

Moj drugar je raklamirao što mu oktavija TSI A7 troši jedan litar ulja na 3.500 km.
Odbijen je uz obrazloženje da je sve do pola litra na 1.000 km dozvoljeno, što znači da bi po njima bilo normalno da taj TSI na 3.500 km potroši ne jadan, već 1,75 litara ulja ( a na 7.000 km to bi onda bilo 3,5 litra ulja ).
A u svetlu toga, tvojih 1,5 litar ulja na 7.000 km sa insignijom je "ništa" u odnosu na pomenuti TSI.

Veseljak bez seljaka

pre 4 godine

(mozak jedne kokoške ..., 04. decembar 2019 14:54)
Ja bih se smorio i odmah prodao auto.Prosto ne mogu da verujem da malte ne nosis ulje i dosipas a kupio si nov auto.
Zato ovi krsevi korejanci koji ovde svi pljuju ne trosi ulje.Imam iskustvo sa dizelima( 3 kom), i nijedan nije trosio ulje od servisa do servisa.Benzinac kog sada vozim nista ne pokazuje za prvih 13000km.

billy_the_cat

pre 4 godine

mozak jedne kokoške@ ja iznosim podatke vezane za automobil koji posjedujem, mnogi mehaničari su mi već rekli da je to sasvim normalno za benzince da uzimaju ulje povremeno. Uostalom ko pročita detaljno uputstvo koje dođe sa automobilom sve je jasno ko dan.

Milan

pre 4 godine

vozio prvi, hteo drugi model da kupim zbog opreme, al bre ružan je za sve pare... toyota chr je prevladala
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zoo, 4. decembar 2019 17:51)

Kave veze ima Insignija sa Toyotom CHR? Nova I sig ija je prelepa, to ce svako da kaze, cudan ti neki ukus. To bi bilo kao da ja kazem otisao sam na vasar da kupim Kravu, ali ipak sam se odlucio za Konja, nigde veze ni slicnosti.

ARGENTTO

pre 4 godine

Vozim Insigniu Sports Tourer 2.0, 163 ks, automatik, u Cosmo sport paketu opreme, sam kraj 2014 god.
Auto je u mom vlasnistvu skoro 3 godine i za to vreme presao sam nepunih 70.000 km. Motor od 163 ks je poprilicno zivahan i vuce odlicno u svakoj situaciji. Malo je bucniji u prvim minutima voznje dok se ne zagreje, ali je izolacija kabine dobra pa to i nije neki problem. Kod mene je FlexRide, na Sport modu auto se spusti, volan ukruti i odziv na gas je neuporedivo bolji. U tom slucaju auto je poprilocno tvd. Na Tour modu auto pliva. Automatik odlicno radi posao i promene brzina se ne osecaju. Jedino na Sport modu moze da se oseti kada prebacuje u nize stepene. Sama promena brzine je nesto sporija nego na DSG menjacima, ali nisu isti sitemi pa nije za poredjenje. Materijali enterijera su veoma kvalitetni i prijatni na dodir. AFL xenon farovi fenomenalni, prate zakretanje volana i sami podesavaju jacinu i snop svetla u zavisnosti od okruzenja. Mane su joj (pricam za karavan) nesto manji gepek nego kod konkirencije, i malo mesta za noge na zadnjoj klupi, i ako je auto prakticno 5 metara dugacak. Sedista i napred i pozadi su veoma udobna.
Sto se tice odrzavanja, kako su i meni rekli, kod 2.0 motora veoma je bitno da se redovno menja gumica uljne pumpe (uz redovan servis). Za ove 3 godine i 70.000 km za sada nisam imao problema, sem zamene jednog grejaca sa senzorom, zamena je bila 12.500 din sa rukama.
Ulje u automatskom menjacu, neki kazu da se ne menja, neki da se menja, ja sam zamenio ulje i filter uz veliki servis kada sam je kupio i cena je bila negde oko 7000 din.
Nisam vezan za brend i ne patim od znacke na haubi, pa sam tako gledao i pezo 508, C5, Superba... U Insigniji mi je najvise legla pozicija za volanom i udobnost sedista pa sam uz sve ovo navedeno i neosporno lep izgled odlucio nju da kupim.
Definitivno se nisam pokajao.
Da li moze da se kupi bolji auto za te pare, ne znam, ali ko odluci da kupi Insigniu nece pogresiti sigurno.
Sto se tice potrosnje, po bordu na auto putu pri 130 trosi oko 5 l, po gradu 7 do 9.. Prosek za zadnjih 10.000 km mi stoji da je 7,1 l.
Mislim da je to to i da nisam propustio nista bitno da napomenem pa eto, mozda pomognem nekome da se odluci ili odustane od kupovine.
Mi imamo dete od 3 god (kupio sam je kad se mali rodio), ko ima malo dete zna koliko stvari se nosi gde god da se krene (komsije misle da se selimo svaki put:))) plus do Grcke svake godine i nama se do sada nije desilo da nam zafali mesta u gepeku.
Sve u svemu dobar i ozbiljan porodicni automobil. Takodje oni koji razmisljaju o kupovini, a zive u Bgd ili nekom vecem gradu, treba da vode racuna da auto ima prakticno 5 metara sto zna da pravi muku prilikom trazenja parking mesta, parkiranja u podzemnim garazama itd..

Mile

pre 4 godine

Vozio sam kratko aktuelni model i oduševio me je moj položaj za upravljačem,preglednost naprijed i sa strane.Motor,1.6 dizel,na prvi utisak je djelovao kao sasvim dovoljan.Jedino su mi zasmetala ona uska slova na displejima.