Petak, 08.11.2019.

17:59

Prva vožnja u Frankfurtu: Opel Astra za 2020. – čisto i efikasno

Izvor: B92

Prva vožnja u Frankfurtu: Opel Astra za 2020. – èisto i efikasno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Ivan Zg

pre 4 godine

Vozio sam par mjeseci ovu zadnju Astru dizel po gradu. Auto ide odlično, mjesta odostraga ima dosta, udoban je I lijepo se vozi. Sjedala su udobna.
To je pno što je dobro.
Ono što bi moglo biti bolje je preglednost unatrag koja je loša kao I potrošnja na kratkim relacijama. Motor ujutro pokazuje potrošnju od 10 litara. Nakon cca. 2-3 km prosjek padne na 8, a nakon cca. 6 km na 7. Ako se vozite duže od 10 km I nije prevelika gužva možda padne I ispod 7. Samo gotovo nitko ne vozi relacije više od 10 km I bez gužve. Tako da vam je realno da vam auto troši između 7 I 8. Dizel 110 KS.
Motor je brundav I to se najbolje osjeti kada slušate radio. Radio inače ima loš zvuk, a uz ovakav motor morate ga dosta pojačat da nešto čujete I razumijete. Uz to je centralni displej jako slabe rezolucije I još gorih boja I kontrasta. Vrlo nepregledno jer se morate naprezati da pročitate što piše. Dakle, multimedija debeli minus.
Zaključak: Auto je dosta solidan I najvažnije sa dobrim kompromisom ovjesa između udobnosti I ležanja. Lošu cestu prelazi skoro bez zvukova iz ovjesa I bez velike trešnje tako da ćete se lijepo voziti.
Ne valja zvučne izolacija motora, dugo zagrijavanje na radnu temperature, preglednost u natrag, ekran na centralnoj konzoli I radio koji ima loš zvuk.
Ako izađete van grada možete se voziti I sa 4 litre ako vozite do 90 ili sa 6 ako idete autocestom. Samo grad I kratke relacije mu nikako ne leže.

Bane

pre 4 godine

Videćemo koja će cena biti kod nas kada se pojavi. Ima jedna izreka koja kaže, svaka roba ima svoga kupca. Ja razumem da će početna cena Oktavije kao novog modela možda biti ispod 20.000, razumem i da će neko za početnu cenu restilizovane Astre da traži ispod 20.000 evra....ali da li će im to proći to ćemo da vidimo. Tražiti je jedno a dobiti drugo. Recimo na zvaničnom Škoda sajtu reklamira se Superb 1.5 tsi 150 ks Active za 18.990 evra. Insignija 1.5 turbo benzin 140 ks Edition čini mi se 19.900 evra. Sportage i Tucson kao SUV se vrte oko 19-20 hiljada za solidno opremljene i motorizovane verzije. Ford Kuga prethodni model isto. Pa ako neko hoće iste pare da da za Astru, Focusa, Golfa..to je njegov izbor.
Za Oktaviju se ja ne sekiram, nju će i dalje kupovati pravna lica i državni apart za službena vozila. Njena cena i nema veze sa realnim tržištem. Uostalom to i rezultati prodaje u Srbiji govore. Recimo Škoda je po ukupnom broju prodatih vozila (i pravnim i fizičkim licima) na 2 mestu, odmah iza Fiata i to samo iz razloga što je Fiat ubrojao i laka komercijalna (dostavna) vozila. Znači Škoda u Srbiji proda najviše putničkih vozila. Ali kada se gleda samo prodaja fizičkim licima, Fiat opet prvi a Škoda nije ni u prvih 10. Znači fizička lica, narod običan, iz svog džepa za svoje pare ne kupuje Škode.
Po meni, trenutna situacija u auto industriji je takva da najrealniju početnu cenu danas imaju limuzine D segmenta, i trenutno predstavljaju najisplativiju kupovinu.

antonije

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.
(Aleks, 09. novembar 2019 23:38)

Uzivanja nema u voznji Insignije i Zafire?? ? hahaahha najjaci si
za Astru ne znam nisam vozio ali ovo

Smuleco

pre 4 godine

Auta sve skuplja.
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

Alo bre, ne kaže se "auta sve skuplja", nego: AUTOMOBILI SU SVE SKUPLJI!

Smuleco

pre 4 godine

Eto zbog cega je Golf tata.. Ovo je deceniju iza Golfa po svemu...
(Realista, 09. novembar 2019 20:10)

Ili troluješ, ili si sklon lupetanju...

mr.wolf

pre 4 godine

Auta sve skuplja. 
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

"Auta sve skuplja" ...
Neverovatno....

Automobili su sve skuplji......recenica koja se pretvorila u ovo gore.....
Jezivo i strasno. Gledajuci decu kako koriste jezik, sticem utisak da za samo 20 godina u zemlji nece biti vise od 10% pismenih.

Onda nista

pre 4 godine

Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna...
(billy_the_cat, 9. novembar 2019 23:59)
Gospodine,da li ste vi ikada probali sedista u Volvou?

Ja

pre 4 godine

Realna pocetna, sa ok motorom I ne poslednjim paketom opreme ce biti oko 15-16k evra. Vec 4godine vozim Astru j sedan, 1.4 turbo, 140ks/200Nm, kupljenu novu, za manje od 14k. Skroz korektan auto, svakako ima i mana. Isto I novije astre su odlicne. E sada za vise para moze da se dobije vise, ali da je ok kupovina, to svakako jeste.

Iskren komentar(Dezon)

pre 4 godine

Aleks@

Opel jos od astre j pravi AGR sedista u saradnji sa medicinskim strucnjacima. Ma idi begaj bre,bas to ti se ne svidja kod opela ?

billy_the_cat

pre 4 godine

Aleks@ Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna a u sam automobil je lađa. Zaista ne znam u kojoj si ti Insigniji sjedio ako te tako leđa bole. I ja sam imam problem sa lumbalnim dijelom, vozio sam 1300 km u jednom smijeru nedavno, odlično sam prošao i zadovoljan sam.

Aleks

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.

pera

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)
kakav strucnjak...

Stalno mi kradu nick

pre 4 godine

3 cilindra 20000€....od auto industrije, samo je avio industrija bezobraznija! Al neka polako, ode Lancija, Alfa na aparatima, nekadasnji gigant Fiat se cupa i spaja....Americka auto industrija odavno grca... i treba da propadnu svi kako posluju! Cak i Mercedes sto se tice kvaliteta, nije ni prineti kvalitetu od pre 30 godina.

jašim

pre 4 godine

@ Business Ambition

Ne prilagođava se serijska proizvodnja automobila trange-frange (ili Ti: rođačkim,kumovskim i partijskim) tenderima već se ti isti tenderi raspisuju za posebnu grupu automobila tj. za odeređenu auto-kuću koja unapred ispunjava uslove tenderske dokumentacije kako bi svima bilo lepo od provizije (i kupcu i prodavcu)!
Pametnom dosta!
Sedi,jedan!!!!!

Lucky

pre 4 godine

I tako se ja posvadjah sa poznavaocima kada je bila postavljena prva vest o restilizovanoj astri od pre nekoliko meseci... i svi uglas - ,,motori su PSA neznalice bla bla bla.... evo vam sada “znalci”.... i ciji su ono bese motori sad u restilizovanoj astri???

hm

pre 4 godine

Haha kažu mnogi ne valja ovo ne valja ono,a sta po vama valja za auto...
Auto je veoma siguran,bezbedan,ne kvari se,troši kao upaljač,može da predje milion kilometara,šta više

wc

pre 4 godine

Damire, pises iz Engleske i pametujes. Imam i ja rodbinu u Bedfordu i znam situaciju. Istina je da za nov model nikada neces dobiti snizenu cenu, nikada. A za modele za koje ovlasceni diler smatra da ih se treba ratosiljati svuda ima popusta. Generalno, cene novih automobila su skocile za klasu iznad. U prevodu, svi modeli B klase imaju cenu kao modeli C klase pre pet godina. A modeli C kao D itd. Auto industrija je osetila trenutak da moze da digne cene i to je iskoristila. Cene su nerealno visoke, ali, moze im se.

jutrenje

pre 4 godine

Lose, lose, kao sto smo neki slutili kada ih PCA preuzeo. Nema u ponudi mozda najboljeg motora iz astre j i astre k - 1.4 turbo benzinac...

Sasa NS

pre 4 godine

Astra 3 cilindra 20.000, Focus 3cilindra 20.000, Golf 3 cilindra 20.000, Megane 4 cilindra 15.000 + motor razvijali sa mercedesom, hmmmm morao bih da razmisljam cele 2 sekunde....

Damir

pre 4 godine

20.000 evra. Pocetna...
(wc, 9. novembar 2019 09:54)

Redovno se neki zgrazavaju na cene automobila koje se navode u tekstu. To su druze takozvane lista cene. Ako si ozbiljan kupac, odes kod dilera i ispregovaras cenu. Ili ako zivis u nekoj drzavi gde postoji trzisna konkurencija, kao ovde u Engleskoj, onde sve obavis jednostavno preko intreneta, dileri sirom zemlje ti posalju njihove najbolje ponude i ti izaberes koju zelis, najcesce najjeftiniju ponudu. Tako sam ja nedavno kupio novog Seat Leona FR verzija za £15800. Pocetna realna cena Astre ce biti oko £12500.

Locutus

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.
(Rale, 9. novembar 2019 12:33)

Automobili liče zato što ih dizajnira fizika, a sve zbog što manjeg otpora vazduha. Što se tiče cene tu si u pravu. Međutim treba primetiti da svi automobili rastu, ne samo Astra. Korsa je veća nego što je bio poslednji Kadet (suza). Inače, davne 1983, "Kockicu" dizel otac je platio oko 26.000 maraka.

Rale

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.

Business Ambition komercijalista ...

pre 4 godine

Džaba su radili redizajn ... Opel i dalje nema u ponudi vozilo koje bi zadovoljilo stvarne potrebe budžetskih korisnika i ne može da se uklopi u bilo koji tender budžetskih korisnika, pa ni u ovaj:

"Snaga motora: min. 110 KS
Obrtni moment: min. 200 Nm
Radna zapremina: max. 1150 ccm
Pogonsko gorivo: benzin
Menjački prenosnik: manuelni, 6 stepeni prenosa
Dužina vozila: min. 4300 mm, max. 4400 mm,
Osovinsko rastojanje: min. 2600 mm
Zapremina prtljažnika: min. 450 l (osnovna zapremina) ..."

A ni u ovaj tender:

- Мењач, Мин. 7-степени,аутоматски ДСГ;
- Погон, 4х4;
- Дужина возила: од 4.850mm до 4.900mm
- Висина возила од 1,450 мм до 1.500мм
- Ширина возила са ретровизорима од 2.000 mm до 2.040 mm
- Међуосовинско растојање: од 2.800mm до 2.850mm
- Запремина пртљажника, Мин. 620L;
- 8 звучника ..."

Ili, ovaj:

" 3-цилиндрични, линијски попречно напред
- Запремина мотора (cm3) од 950 до 1000;
- Снага мотора KW , 70- 75 ;
- Eko standard, Мин. EURO 6;
- Погонско гориво, Бензин;
- Погон, предњи;
- Мењач, 5-степени,мануелни;
- Дужина возила oд 4.450 mm до 4.500 mm
- Висина возила oд 1.450 mm до 1.470 mm
- Ширина возила са ретровизорима oд 1.900 mm до 1950 mm
- Међуосовинско растојање, oд 2.600 mm до 2.650 mm;
- Запремина пртљажника, Мин. 550L;
- 4 звучника ...;

Definitivno, oni ne znaju da prave kola kao što to zna škoda, koja je u stanju da predvidi i prilagodi se stvarnim potrebana naših budžetskih korisnika ...

mr.wolf

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)

To na slikama u vestima o puntu nije punto novi, aman. Novi punto se jos ne zna na kojoj ce platformi da bude, a izgled jos nije ni u planu....

Kobaja Grande

pre 4 godine

1.2i 130ks ...dovoljno dobra kombinacija.
Cena od 20000eur je utopija, obzirom da je VW najavio da ce novi Golf 8 kostati ispod 20000eur, a za par dana stize i nova Skoda Octavia. Pre ce biti da ce Astra biti dostupna vec od 14-15000, jer i ne vredi vise.

Kobaja Grande

pre 4 godine

1.2i 130ks ...dovoljno dobra kombinacija.
Cena od 20000eur je utopija, obzirom da je VW najavio da ce novi Golf 8 kostati ispod 20000eur, a za par dana stize i nova Skoda Octavia. Pre ce biti da ce Astra biti dostupna vec od 14-15000, jer i ne vredi vise.

Sasa NS

pre 4 godine

Astra 3 cilindra 20.000, Focus 3cilindra 20.000, Golf 3 cilindra 20.000, Megane 4 cilindra 15.000 + motor razvijali sa mercedesom, hmmmm morao bih da razmisljam cele 2 sekunde....

Rale

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.

mr.wolf

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)

To na slikama u vestima o puntu nije punto novi, aman. Novi punto se jos ne zna na kojoj ce platformi da bude, a izgled jos nije ni u planu....

Business Ambition komercijalista ...

pre 4 godine

Džaba su radili redizajn ... Opel i dalje nema u ponudi vozilo koje bi zadovoljilo stvarne potrebe budžetskih korisnika i ne može da se uklopi u bilo koji tender budžetskih korisnika, pa ni u ovaj:

"Snaga motora: min. 110 KS
Obrtni moment: min. 200 Nm
Radna zapremina: max. 1150 ccm
Pogonsko gorivo: benzin
Menjački prenosnik: manuelni, 6 stepeni prenosa
Dužina vozila: min. 4300 mm, max. 4400 mm,
Osovinsko rastojanje: min. 2600 mm
Zapremina prtljažnika: min. 450 l (osnovna zapremina) ..."

A ni u ovaj tender:

- Мењач, Мин. 7-степени,аутоматски ДСГ;
- Погон, 4х4;
- Дужина возила: од 4.850mm до 4.900mm
- Висина возила од 1,450 мм до 1.500мм
- Ширина возила са ретровизорима од 2.000 mm до 2.040 mm
- Међуосовинско растојање: од 2.800mm до 2.850mm
- Запремина пртљажника, Мин. 620L;
- 8 звучника ..."

Ili, ovaj:

" 3-цилиндрични, линијски попречно напред
- Запремина мотора (cm3) од 950 до 1000;
- Снага мотора KW , 70- 75 ;
- Eko standard, Мин. EURO 6;
- Погонско гориво, Бензин;
- Погон, предњи;
- Мењач, 5-степени,мануелни;
- Дужина возила oд 4.450 mm до 4.500 mm
- Висина возила oд 1.450 mm до 1.470 mm
- Ширина возила са ретровизорима oд 1.900 mm до 1950 mm
- Међуосовинско растојање, oд 2.600 mm до 2.650 mm;
- Запремина пртљажника, Мин. 550L;
- 4 звучника ...;

Definitivno, oni ne znaju da prave kola kao što to zna škoda, koja je u stanju da predvidi i prilagodi se stvarnim potrebana naših budžetskih korisnika ...

Stalno mi kradu nick

pre 4 godine

3 cilindra 20000€....od auto industrije, samo je avio industrija bezobraznija! Al neka polako, ode Lancija, Alfa na aparatima, nekadasnji gigant Fiat se cupa i spaja....Americka auto industrija odavno grca... i treba da propadnu svi kako posluju! Cak i Mercedes sto se tice kvaliteta, nije ni prineti kvalitetu od pre 30 godina.

mr.wolf

pre 4 godine

Auta sve skuplja. 
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

"Auta sve skuplja" ...
Neverovatno....

Automobili su sve skuplji......recenica koja se pretvorila u ovo gore.....
Jezivo i strasno. Gledajuci decu kako koriste jezik, sticem utisak da za samo 20 godina u zemlji nece biti vise od 10% pismenih.

wc

pre 4 godine

Damire, pises iz Engleske i pametujes. Imam i ja rodbinu u Bedfordu i znam situaciju. Istina je da za nov model nikada neces dobiti snizenu cenu, nikada. A za modele za koje ovlasceni diler smatra da ih se treba ratosiljati svuda ima popusta. Generalno, cene novih automobila su skocile za klasu iznad. U prevodu, svi modeli B klase imaju cenu kao modeli C klase pre pet godina. A modeli C kao D itd. Auto industrija je osetila trenutak da moze da digne cene i to je iskoristila. Cene su nerealno visoke, ali, moze im se.

billy_the_cat

pre 4 godine

Aleks@ Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna a u sam automobil je lađa. Zaista ne znam u kojoj si ti Insigniji sjedio ako te tako leđa bole. I ja sam imam problem sa lumbalnim dijelom, vozio sam 1300 km u jednom smijeru nedavno, odlično sam prošao i zadovoljan sam.

Smuleco

pre 4 godine

Eto zbog cega je Golf tata.. Ovo je deceniju iza Golfa po svemu...
(Realista, 09. novembar 2019 20:10)

Ili troluješ, ili si sklon lupetanju...

pera

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)
kakav strucnjak...

Iskren komentar(Dezon)

pre 4 godine

Aleks@

Opel jos od astre j pravi AGR sedista u saradnji sa medicinskim strucnjacima. Ma idi begaj bre,bas to ti se ne svidja kod opela ?

Smuleco

pre 4 godine

Auta sve skuplja.
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

Alo bre, ne kaže se "auta sve skuplja", nego: AUTOMOBILI SU SVE SKUPLJI!

Lucky

pre 4 godine

I tako se ja posvadjah sa poznavaocima kada je bila postavljena prva vest o restilizovanoj astri od pre nekoliko meseci... i svi uglas - ,,motori su PSA neznalice bla bla bla.... evo vam sada “znalci”.... i ciji su ono bese motori sad u restilizovanoj astri???

Ja

pre 4 godine

Realna pocetna, sa ok motorom I ne poslednjim paketom opreme ce biti oko 15-16k evra. Vec 4godine vozim Astru j sedan, 1.4 turbo, 140ks/200Nm, kupljenu novu, za manje od 14k. Skroz korektan auto, svakako ima i mana. Isto I novije astre su odlicne. E sada za vise para moze da se dobije vise, ali da je ok kupovina, to svakako jeste.

Locutus

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.
(Rale, 9. novembar 2019 12:33)

Automobili liče zato što ih dizajnira fizika, a sve zbog što manjeg otpora vazduha. Što se tiče cene tu si u pravu. Međutim treba primetiti da svi automobili rastu, ne samo Astra. Korsa je veća nego što je bio poslednji Kadet (suza). Inače, davne 1983, "Kockicu" dizel otac je platio oko 26.000 maraka.

hm

pre 4 godine

Haha kažu mnogi ne valja ovo ne valja ono,a sta po vama valja za auto...
Auto je veoma siguran,bezbedan,ne kvari se,troši kao upaljač,može da predje milion kilometara,šta više

jašim

pre 4 godine

@ Business Ambition

Ne prilagođava se serijska proizvodnja automobila trange-frange (ili Ti: rođačkim,kumovskim i partijskim) tenderima već se ti isti tenderi raspisuju za posebnu grupu automobila tj. za odeređenu auto-kuću koja unapred ispunjava uslove tenderske dokumentacije kako bi svima bilo lepo od provizije (i kupcu i prodavcu)!
Pametnom dosta!
Sedi,jedan!!!!!

Damir

pre 4 godine

20.000 evra. Pocetna...
(wc, 9. novembar 2019 09:54)

Redovno se neki zgrazavaju na cene automobila koje se navode u tekstu. To su druze takozvane lista cene. Ako si ozbiljan kupac, odes kod dilera i ispregovaras cenu. Ili ako zivis u nekoj drzavi gde postoji trzisna konkurencija, kao ovde u Engleskoj, onde sve obavis jednostavno preko intreneta, dileri sirom zemlje ti posalju njihove najbolje ponude i ti izaberes koju zelis, najcesce najjeftiniju ponudu. Tako sam ja nedavno kupio novog Seat Leona FR verzija za £15800. Pocetna realna cena Astre ce biti oko £12500.

antonije

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.
(Aleks, 09. novembar 2019 23:38)

Uzivanja nema u voznji Insignije i Zafire?? ? hahaahha najjaci si
za Astru ne znam nisam vozio ali ovo

Bane

pre 4 godine

Videćemo koja će cena biti kod nas kada se pojavi. Ima jedna izreka koja kaže, svaka roba ima svoga kupca. Ja razumem da će početna cena Oktavije kao novog modela možda biti ispod 20.000, razumem i da će neko za početnu cenu restilizovane Astre da traži ispod 20.000 evra....ali da li će im to proći to ćemo da vidimo. Tražiti je jedno a dobiti drugo. Recimo na zvaničnom Škoda sajtu reklamira se Superb 1.5 tsi 150 ks Active za 18.990 evra. Insignija 1.5 turbo benzin 140 ks Edition čini mi se 19.900 evra. Sportage i Tucson kao SUV se vrte oko 19-20 hiljada za solidno opremljene i motorizovane verzije. Ford Kuga prethodni model isto. Pa ako neko hoće iste pare da da za Astru, Focusa, Golfa..to je njegov izbor.
Za Oktaviju se ja ne sekiram, nju će i dalje kupovati pravna lica i državni apart za službena vozila. Njena cena i nema veze sa realnim tržištem. Uostalom to i rezultati prodaje u Srbiji govore. Recimo Škoda je po ukupnom broju prodatih vozila (i pravnim i fizičkim licima) na 2 mestu, odmah iza Fiata i to samo iz razloga što je Fiat ubrojao i laka komercijalna (dostavna) vozila. Znači Škoda u Srbiji proda najviše putničkih vozila. Ali kada se gleda samo prodaja fizičkim licima, Fiat opet prvi a Škoda nije ni u prvih 10. Znači fizička lica, narod običan, iz svog džepa za svoje pare ne kupuje Škode.
Po meni, trenutna situacija u auto industriji je takva da najrealniju početnu cenu danas imaju limuzine D segmenta, i trenutno predstavljaju najisplativiju kupovinu.

Onda nista

pre 4 godine

Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna...
(billy_the_cat, 9. novembar 2019 23:59)
Gospodine,da li ste vi ikada probali sedista u Volvou?

Aleks

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.

jutrenje

pre 4 godine

Lose, lose, kao sto smo neki slutili kada ih PCA preuzeo. Nema u ponudi mozda najboljeg motora iz astre j i astre k - 1.4 turbo benzinac...

Ivan Zg

pre 4 godine

Vozio sam par mjeseci ovu zadnju Astru dizel po gradu. Auto ide odlično, mjesta odostraga ima dosta, udoban je I lijepo se vozi. Sjedala su udobna.
To je pno što je dobro.
Ono što bi moglo biti bolje je preglednost unatrag koja je loša kao I potrošnja na kratkim relacijama. Motor ujutro pokazuje potrošnju od 10 litara. Nakon cca. 2-3 km prosjek padne na 8, a nakon cca. 6 km na 7. Ako se vozite duže od 10 km I nije prevelika gužva možda padne I ispod 7. Samo gotovo nitko ne vozi relacije više od 10 km I bez gužve. Tako da vam je realno da vam auto troši između 7 I 8. Dizel 110 KS.
Motor je brundav I to se najbolje osjeti kada slušate radio. Radio inače ima loš zvuk, a uz ovakav motor morate ga dosta pojačat da nešto čujete I razumijete. Uz to je centralni displej jako slabe rezolucije I još gorih boja I kontrasta. Vrlo nepregledno jer se morate naprezati da pročitate što piše. Dakle, multimedija debeli minus.
Zaključak: Auto je dosta solidan I najvažnije sa dobrim kompromisom ovjesa između udobnosti I ležanja. Lošu cestu prelazi skoro bez zvukova iz ovjesa I bez velike trešnje tako da ćete se lijepo voziti.
Ne valja zvučne izolacija motora, dugo zagrijavanje na radnu temperature, preglednost u natrag, ekran na centralnoj konzoli I radio koji ima loš zvuk.
Ako izađete van grada možete se voziti I sa 4 litre ako vozite do 90 ili sa 6 ako idete autocestom. Samo grad I kratke relacije mu nikako ne leže.

jutrenje

pre 4 godine

Lose, lose, kao sto smo neki slutili kada ih PCA preuzeo. Nema u ponudi mozda najboljeg motora iz astre j i astre k - 1.4 turbo benzinac...

Business Ambition komercijalista ...

pre 4 godine

Džaba su radili redizajn ... Opel i dalje nema u ponudi vozilo koje bi zadovoljilo stvarne potrebe budžetskih korisnika i ne može da se uklopi u bilo koji tender budžetskih korisnika, pa ni u ovaj:

"Snaga motora: min. 110 KS
Obrtni moment: min. 200 Nm
Radna zapremina: max. 1150 ccm
Pogonsko gorivo: benzin
Menjački prenosnik: manuelni, 6 stepeni prenosa
Dužina vozila: min. 4300 mm, max. 4400 mm,
Osovinsko rastojanje: min. 2600 mm
Zapremina prtljažnika: min. 450 l (osnovna zapremina) ..."

A ni u ovaj tender:

- Мењач, Мин. 7-степени,аутоматски ДСГ;
- Погон, 4х4;
- Дужина возила: од 4.850mm до 4.900mm
- Висина возила од 1,450 мм до 1.500мм
- Ширина возила са ретровизорима од 2.000 mm до 2.040 mm
- Међуосовинско растојање: од 2.800mm до 2.850mm
- Запремина пртљажника, Мин. 620L;
- 8 звучника ..."

Ili, ovaj:

" 3-цилиндрични, линијски попречно напред
- Запремина мотора (cm3) од 950 до 1000;
- Снага мотора KW , 70- 75 ;
- Eko standard, Мин. EURO 6;
- Погонско гориво, Бензин;
- Погон, предњи;
- Мењач, 5-степени,мануелни;
- Дужина возила oд 4.450 mm до 4.500 mm
- Висина возила oд 1.450 mm до 1.470 mm
- Ширина возила са ретровизорима oд 1.900 mm до 1950 mm
- Међуосовинско растојање, oд 2.600 mm до 2.650 mm;
- Запремина пртљажника, Мин. 550L;
- 4 звучника ...;

Definitivno, oni ne znaju da prave kola kao što to zna škoda, koja je u stanju da predvidi i prilagodi se stvarnim potrebana naših budžetskih korisnika ...

Aleks

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.

Onda nista

pre 4 godine

Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna...
(billy_the_cat, 9. novembar 2019 23:59)
Gospodine,da li ste vi ikada probali sedista u Volvou?

Sasa NS

pre 4 godine

Astra 3 cilindra 20.000, Focus 3cilindra 20.000, Golf 3 cilindra 20.000, Megane 4 cilindra 15.000 + motor razvijali sa mercedesom, hmmmm morao bih da razmisljam cele 2 sekunde....

Kobaja Grande

pre 4 godine

1.2i 130ks ...dovoljno dobra kombinacija.
Cena od 20000eur je utopija, obzirom da je VW najavio da ce novi Golf 8 kostati ispod 20000eur, a za par dana stize i nova Skoda Octavia. Pre ce biti da ce Astra biti dostupna vec od 14-15000, jer i ne vredi vise.

jašim

pre 4 godine

@ Business Ambition

Ne prilagođava se serijska proizvodnja automobila trange-frange (ili Ti: rođačkim,kumovskim i partijskim) tenderima već se ti isti tenderi raspisuju za posebnu grupu automobila tj. za odeređenu auto-kuću koja unapred ispunjava uslove tenderske dokumentacije kako bi svima bilo lepo od provizije (i kupcu i prodavcu)!
Pametnom dosta!
Sedi,jedan!!!!!

Damir

pre 4 godine

20.000 evra. Pocetna...
(wc, 9. novembar 2019 09:54)

Redovno se neki zgrazavaju na cene automobila koje se navode u tekstu. To su druze takozvane lista cene. Ako si ozbiljan kupac, odes kod dilera i ispregovaras cenu. Ili ako zivis u nekoj drzavi gde postoji trzisna konkurencija, kao ovde u Engleskoj, onde sve obavis jednostavno preko intreneta, dileri sirom zemlje ti posalju njihove najbolje ponude i ti izaberes koju zelis, najcesce najjeftiniju ponudu. Tako sam ja nedavno kupio novog Seat Leona FR verzija za £15800. Pocetna realna cena Astre ce biti oko £12500.

antonije

pre 4 godine

Ja kod opela ne volim samo sedista. Treba mi kiroprakticar kad izadjem napolje nakon 200km. Ne bitno da li je zafira, insignia, astra. Ali ko ima bolja ledja, opeli su prilicno dobar izbor za prevozno sredstvo od a do b. Uzivanja nazalost nema, ali to bi bilo i prenaivno u ovoj ceni.
(Aleks, 09. novembar 2019 23:38)

Uzivanja nema u voznji Insignije i Zafire?? ? hahaahha najjaci si
za Astru ne znam nisam vozio ali ovo

wc

pre 4 godine

Damire, pises iz Engleske i pametujes. Imam i ja rodbinu u Bedfordu i znam situaciju. Istina je da za nov model nikada neces dobiti snizenu cenu, nikada. A za modele za koje ovlasceni diler smatra da ih se treba ratosiljati svuda ima popusta. Generalno, cene novih automobila su skocile za klasu iznad. U prevodu, svi modeli B klase imaju cenu kao modeli C klase pre pet godina. A modeli C kao D itd. Auto industrija je osetila trenutak da moze da digne cene i to je iskoristila. Cene su nerealno visoke, ali, moze im se.

Stalno mi kradu nick

pre 4 godine

3 cilindra 20000€....od auto industrije, samo je avio industrija bezobraznija! Al neka polako, ode Lancija, Alfa na aparatima, nekadasnji gigant Fiat se cupa i spaja....Americka auto industrija odavno grca... i treba da propadnu svi kako posluju! Cak i Mercedes sto se tice kvaliteta, nije ni prineti kvalitetu od pre 30 godina.

Smuleco

pre 4 godine

Auta sve skuplja.
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

Alo bre, ne kaže se "auta sve skuplja", nego: AUTOMOBILI SU SVE SKUPLJI!

Smuleco

pre 4 godine

Eto zbog cega je Golf tata.. Ovo je deceniju iza Golfa po svemu...
(Realista, 09. novembar 2019 20:10)

Ili troluješ, ili si sklon lupetanju...

Rale

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.

pera

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)
kakav strucnjak...

mr.wolf

pre 4 godine

Auta sve skuplja. 
Ocatavia je ranije startovala sa oko 13.000 mislim, nova će verovatno biti blizu 30
(Eldorado, 09. novembar 2019 23:15)

"Auta sve skuplja" ...
Neverovatno....

Automobili su sve skuplji......recenica koja se pretvorila u ovo gore.....
Jezivo i strasno. Gledajuci decu kako koriste jezik, sticem utisak da za samo 20 godina u zemlji nece biti vise od 10% pismenih.

hm

pre 4 godine

Haha kažu mnogi ne valja ovo ne valja ono,a sta po vama valja za auto...
Auto je veoma siguran,bezbedan,ne kvari se,troši kao upaljač,može da predje milion kilometara,šta više

billy_the_cat

pre 4 godine

Aleks@ Imam Insigniju 2018 godište, kažu da ima najbolja sjedišta u klasi. Nevjerojatno su udobna a u sam automobil je lađa. Zaista ne znam u kojoj si ti Insigniji sjedio ako te tako leđa bole. I ja sam imam problem sa lumbalnim dijelom, vozio sam 1300 km u jednom smijeru nedavno, odlično sam prošao i zadovoljan sam.

Iskren komentar(Dezon)

pre 4 godine

Aleks@

Opel jos od astre j pravi AGR sedista u saradnji sa medicinskim strucnjacima. Ma idi begaj bre,bas to ti se ne svidja kod opela ?

Locutus

pre 4 godine

Nema sta, dopadljiv auto. Meni je uvek Opel bio simpatican, narocito Astra. Medutim, nekako mi je bezlican i kao da su proizvodjaci radili na tome da se svima dopadne i izgubili tu crtu individualnosti. Danas, skoro svi lice jedni na druge pa covek bas i nema neki izbor. Ali trocilindras sa pocetnom cenom od dvadeset hiljada zaista nije normalno. Pa Honda Civic kosta oko dvadeset hiljada i ima bogat paket opreme u startu. Motor je 1.0 ali je snaga tu negde i uz to ja dajem prednost Japancu iako je malo stariji ali mi je i lepsi i ima neku crtu individalnosti i agresivnosti. Kako god, Astra je ranije bila jeftiniji automobil i njena cena je bila nesto preko 12.000 evra pa sve do 15.000. Ovo za osnovnu 20.000 je stvarno previse.
(Rale, 9. novembar 2019 12:33)

Automobili liče zato što ih dizajnira fizika, a sve zbog što manjeg otpora vazduha. Što se tiče cene tu si u pravu. Međutim treba primetiti da svi automobili rastu, ne samo Astra. Korsa je veća nego što je bio poslednji Kadet (suza). Inače, davne 1983, "Kockicu" dizel otac je platio oko 26.000 maraka.

Ja

pre 4 godine

Realna pocetna, sa ok motorom I ne poslednjim paketom opreme ce biti oko 15-16k evra. Vec 4godine vozim Astru j sedan, 1.4 turbo, 140ks/200Nm, kupljenu novu, za manje od 14k. Skroz korektan auto, svakako ima i mana. Isto I novije astre su odlicne. E sada za vise para moze da se dobije vise, ali da je ok kupovina, to svakako jeste.

mr.wolf

pre 4 godine

Liči na novi Punto. Uporedite izgled ove Astre sa prednje strane sa Puntom na jučerašnjoj vesti.
(lule, 09. novembar 2019 10:03)

To na slikama u vestima o puntu nije punto novi, aman. Novi punto se jos ne zna na kojoj ce platformi da bude, a izgled jos nije ni u planu....

Lucky

pre 4 godine

I tako se ja posvadjah sa poznavaocima kada je bila postavljena prva vest o restilizovanoj astri od pre nekoliko meseci... i svi uglas - ,,motori su PSA neznalice bla bla bla.... evo vam sada “znalci”.... i ciji su ono bese motori sad u restilizovanoj astri???

Bane

pre 4 godine

Videćemo koja će cena biti kod nas kada se pojavi. Ima jedna izreka koja kaže, svaka roba ima svoga kupca. Ja razumem da će početna cena Oktavije kao novog modela možda biti ispod 20.000, razumem i da će neko za početnu cenu restilizovane Astre da traži ispod 20.000 evra....ali da li će im to proći to ćemo da vidimo. Tražiti je jedno a dobiti drugo. Recimo na zvaničnom Škoda sajtu reklamira se Superb 1.5 tsi 150 ks Active za 18.990 evra. Insignija 1.5 turbo benzin 140 ks Edition čini mi se 19.900 evra. Sportage i Tucson kao SUV se vrte oko 19-20 hiljada za solidno opremljene i motorizovane verzije. Ford Kuga prethodni model isto. Pa ako neko hoće iste pare da da za Astru, Focusa, Golfa..to je njegov izbor.
Za Oktaviju se ja ne sekiram, nju će i dalje kupovati pravna lica i državni apart za službena vozila. Njena cena i nema veze sa realnim tržištem. Uostalom to i rezultati prodaje u Srbiji govore. Recimo Škoda je po ukupnom broju prodatih vozila (i pravnim i fizičkim licima) na 2 mestu, odmah iza Fiata i to samo iz razloga što je Fiat ubrojao i laka komercijalna (dostavna) vozila. Znači Škoda u Srbiji proda najviše putničkih vozila. Ali kada se gleda samo prodaja fizičkim licima, Fiat opet prvi a Škoda nije ni u prvih 10. Znači fizička lica, narod običan, iz svog džepa za svoje pare ne kupuje Škode.
Po meni, trenutna situacija u auto industriji je takva da najrealniju početnu cenu danas imaju limuzine D segmenta, i trenutno predstavljaju najisplativiju kupovinu.

Ivan Zg

pre 4 godine

Vozio sam par mjeseci ovu zadnju Astru dizel po gradu. Auto ide odlično, mjesta odostraga ima dosta, udoban je I lijepo se vozi. Sjedala su udobna.
To je pno što je dobro.
Ono što bi moglo biti bolje je preglednost unatrag koja je loša kao I potrošnja na kratkim relacijama. Motor ujutro pokazuje potrošnju od 10 litara. Nakon cca. 2-3 km prosjek padne na 8, a nakon cca. 6 km na 7. Ako se vozite duže od 10 km I nije prevelika gužva možda padne I ispod 7. Samo gotovo nitko ne vozi relacije više od 10 km I bez gužve. Tako da vam je realno da vam auto troši između 7 I 8. Dizel 110 KS.
Motor je brundav I to se najbolje osjeti kada slušate radio. Radio inače ima loš zvuk, a uz ovakav motor morate ga dosta pojačat da nešto čujete I razumijete. Uz to je centralni displej jako slabe rezolucije I još gorih boja I kontrasta. Vrlo nepregledno jer se morate naprezati da pročitate što piše. Dakle, multimedija debeli minus.
Zaključak: Auto je dosta solidan I najvažnije sa dobrim kompromisom ovjesa između udobnosti I ležanja. Lošu cestu prelazi skoro bez zvukova iz ovjesa I bez velike trešnje tako da ćete se lijepo voziti.
Ne valja zvučne izolacija motora, dugo zagrijavanje na radnu temperature, preglednost u natrag, ekran na centralnoj konzoli I radio koji ima loš zvuk.
Ako izađete van grada možete se voziti I sa 4 litre ako vozite do 90 ili sa 6 ako idete autocestom. Samo grad I kratke relacije mu nikako ne leže.