Ponedeljak, 21.10.2019.

19:30

Novi Hyundai Tucson će skretati pažnju na ulici FOTO

Izvor: B92

Novi Hyundai Tucson æe skretati pažnju na ulici FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Lazar Bojanic, 23. oktobar 2019 13:51

Lazare, po "Hyunndai Srbija", na dan 19.09.2017, servisi na 15/30/45/60/75 i 90 kkm):

- za i10

14.978 + 22.931 + 14.978 + 40.595 + 14.978 + 22.931, ukupno 131.931. Za 90 kkm.

- Za Tucson 1.6 T-GDI:

17.908 + 20.967 + 17.908 + 52.672 + 17.908 + 20.967, ukupno 148.830.

U proseku, 210 evra za jedan servis za tog Tucsna. Ne kažem da je takav redovan servis "skup", ali, ne košta koliko onaj komentator kaže ( 17.000 po jednom servisu ).

Što se tiče benzinca i potrošnje, jedno je voziti benzinca koji nije SUV, a drugo benzinca koji jeste SUV.
Velika čeona površina i koeficijent otpora vazduha SUV-a imaju svoju visoku cenu i kod dizela pri većim brzinama.
Čak će i B segment da "potroši Boga oca" kada se "potera", bez razlike turbo ili atmosferac (lično iskustvo), a o uvećanoj masi SUV-a u uslovima gradske vožnje, u kombinaciji sa benzincem, pa, ne znam šta bih makar malo pohvalno rekao na temu energetske efikasnosti te kombinacije.

Ko ne vozi puno po gradu, a van grada ne forsira, taj možda i nadje ekonomski smisao u SUV benzincu.
Naravno, nije sve u životu u parama. Ali, parama se sve materijalno ( pa i gorivo) plaća. Kome ne smeta da baci 5-10 hiljada litara goriva viška za 100-200 kkm, njemu je to verovatno idealno.

Radovan

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)

Dobar komentar.
Imam druga kome je firma oduzela službeni tenkić, zbog nekih nepravilnosti koje je pravio, pa je posle plakao i molio da mu ga vrate, jer ima rodbinu u bratskoj nam republici, odakle je i došao. A kod kuće u garaži ima moćan auto D segmenta koji i ne vozi.

Lazar Bojanic

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške

htedoh da ga kupim ...proverio plan održavanja i redovan servis zaista jeste 16.000 rsd a onaj tzv "veliki" na 90.000 Km je 33.600 dinara ...

Auto je dobar , motor je rastrošan ali barem povlači odlično ...

https://www.spritmonitor.de/en/ izabere se tačno taj model pa se može videti da zaista troši izmedju 8 i 11 litara u zavisnosti od uslova i brzine vožnje

to je i mnogo i malo , zavisi kako se gleda ali za auto te veličine i snage po meni je savim OK

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma...Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima."
(HT, 22. oktobar 2019 23:11)

Meni je zaista neobično kada neko tvrdi da je održavanje za Tucson 1,6 turbo jeftinije jedno dva puta nego za hyundai i10, a sve po javno dostupnim cenama uvoznika. Ali, Bože moj, što reče jedan komentator „Свако има право на мишљење, али је безвезе ...“.
Sa druge strane, ako je Tebi benzinac 1,6 turbo u SUV karoseriji izraz savremene energetske i ekološke efikasnosti ( mada taj SUV čak i po NEDC ima deklarisan CO2 kao da je „ZIL“ ), onda ne treba da brinemo za sudbinu tog motora i sigurno ćemo ga gledati i u sledećoj generaciji Tucsona. Samo, da li ćemo? Inače, to što ti navodiš kao podatak o potrošnji benzinskog đipa od 177 ks po gradu, meni toliko po BG troši FauVau TSI95 i toyotin 1,5 VVTI. Očito je da su njihovi motori teški djubar za taj tehnološki biser. Moguće i zato jer oni imaju pogon samo na dva točka ...
Prijatno i Tebi jutro.

HT

pre 4 godine

Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma.
Svakom od vas znalaca cena mogu dostaviti svaki račun za servis.
Što se tiče pitanja za menjač i opremu, prezadovoljan kako šalta,manuelno kada se prebacuju brzine takođe a od opreme pored obaveznog automatika pogon na sva 4, ostalo ima sve što Vam treba. Koža, panorama nebitna, dobro je hlađenje i grejanje prednjih sedišta. Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."
(Кам, 22. oktobar 2019 19:29)

Slažem se potpuno sa tobom u jednom delu ( "Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."), ali, primetio si Ti da sam ja napisao "PANORAMSKI" Santa Fe i "POZADI"? Mogu ja i pozadi da sednem u NEPANORAMSKI Tucson, ali, ja govorih o PANORAMSKIM kolima i to drugom modelu.

rebro

pre 4 godine

@kimi R, U svakom Renou koji sam vozio od 2011. godine (Laguna III, Kadjar, Grand Scenic) ta ručka je zamenjena dugmetom. Mnogo elegantno rešenje. Većina proizvođača automobila se odlučila na dugme, ali ne i Honda, KIA, Hjundai, Oktavia. Vrlo je praktično imati polu-automatsku ručnu kočnicu u vidu dugmeta.

Kerberos

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)
Razmišljam o istom modelu, drago mi je da mogu da pročitam utiske nekog korisnika.
Kako se ponaša DCT menjač u sklopu sa turbo benzincem? Da li su performanse zadovoljavajuće?
Da li ima nešto specifično od opreme što bi moglo posebno da se preporuči, da je dosta korisno?
Pozdrav

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h."
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)

Imao sam "djip". Prvih 100 kkm je imao prosek potrošnje 10,8 litara benzina. Na jednom dizel karavanu imam prosek oko 5,3 na 182 kkm (na jednom vozilo visine 165 cm imam 5,5 dizela na oko 25 kkm). Onaj "đip" koji sam imao bi na tih 182 kkm potrošio tačno 10 HILJADA litara više.
Po mom iskustvu, vožnja "dipa" (posebno, benzinca) je "pišanje po parama" u smislu zakona velikih brojeva. Naravno, svako je potpuno slobodan da sa svojim parama radi šta hoće.
Što se tiče cena disk pločica za Tucson (rekao si 6.000 dinara?), citiraću šta je meni uvoznik napisao za i20 kad ga nedavno pitah: "Cena prednjih diskova je 13.600 po komadu, prednje plocice 10.420 i zadnji paknovi 7.800 din." Ispada da je i20 po pitanju kočnica dosta skuplji za održavanje od Tucsona.
I ne samo to. Vezano za cenu redovnog servisa (rekao si po 17.000 dinara, 3 puta do 70 kkm), taj Tucson je (i po jednom servisu, a i za 70 kkm) izgleda dosta jeftiniji za održavanje čak i od i10 i/ili i20... Bar dva puta za tih 70 kkm.
Ko ne veruje, lako je od dilera dobiti jedan cenovnik redovnog održavanja, koji obuhvata sva hyundai vozila. I videti šta je istina.

ciga

pre 4 godine

@Nikola
Nidžo brate, aj kaži nam šta znalci kao što si pretpostavljam i ti voze? Mani se tih seljaka, daj nešto onako bez kompleksa kao pravi maljavi Balkanac.

Кам

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.
(mozak jedne kokoške ..., 22. oktobar 2019 10:01)

Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине.

Seljak veseljak

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)
Ti si svojim komentarom sve rekao o sebi.Nazalost ispao si tri puta gori od tvoje ciljane grupe iz komentara.Cim imas zelju sa bez razloga nekog isprozivas to je dokaz da si daleko ispod onih koje zelis da vredjas.Tuzan si covece.

HT

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.

anonym

pre 4 godine

Imam aktuelni model i meni iskreno mnogo lepse izgleda od ovog rendera. A svi koji ovde pisu o losem enterijeru, plastici, izradi...prvo sedite u auto i provozajte pa ga poredite sa drugim. Hyundai i Kia su odavno postali ozbiljni igraci u autoindustriji. Vremena se menjaju i razlika izmedju nekadasnjih top brendova iz nemacke i ostatka konkurencije se smanjuje. Kao i na svakom trzistu, posle niza godina tehnologija je usavrsena i danas svako moze napraviti pristojan auto, razlike su sve manje. Pogledajte mobilne telefone, sve vise kineskih kompanija pravi odlicne telefone. Tehnologija je odavno savladana i doslo je do zasicenja, razlike su samo sitnice.

Neko tamo

pre 4 godine

Odlicni su i onaj stariji kao i ovaj novi ali ono sto me nervira je cinjenica da je model od pre 5 god kada se pojavio u osnovnoj verziji kostao nepunih 18.000 eur dok je sada situacija malo drugacija i bez 20.000+ eur i ne moze da se kupi.

Metropola

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)... postoji mnogo jeftinija alternativa za tebe! Mecka 123 karavan!!!! Ogroman gepek i nemas rucku nego pedalu rucne kocnice!

Nikola

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.

Mita koji mnogo pita

pre 4 godine

meni i ovaj sadašnji izgleda mnogo dobro, ali mu je kvalitet završne obrade u enterijeru prilično loš i realno ne može da se nosi sa evropskim konkurentima (za sada)

Dado

pre 4 godine

Svaki covek ima drugaciji ukus,i o tome ne vredi raspravljati! E sada,meni je ovaj novi sasvim ok,izgleda bas dobro i drugacije od prethodne generacije. Dugo sam razmisljao o kupovini,ali ne znam nista o kvalitetu tih vozila (Hyundai i Kia).
Da li je imao neko iskustva?

Seljak veseljak

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)
Kako mislis konacno?
Konkretno Tucson ima elektricnu rucnu,nema rucku.Naravno ne svi paketi.

kum žoržo

pre 4 godine

Evropa je sve manje bitno tržište, sve manji udeo imaju u profitu. Za većinu kompanija najbitnija je Severna Amerika, naročito Azija, pa i Afrika i Južna Amerika tj.tržišta u ekspanziji. Zato se u dizajnu trude da budu po meri Sev. Amerike i Azije.

NIKOLA

pre 4 godine

Logično Santa Fe fazon prednjeg dela.Ne svidja mi se nikako, ovaj trenutno mi je umetnost dizajna.Ovako i KIA kod Sportage pozadi ekstra a napred nemam komentar šta uradiše.I ovo mora da je greška kakav to novi turbo benzinac 2.0 od samo 150 konja.

rebro

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.

NIKOLA

pre 4 godine

Logično Santa Fe fazon prednjeg dela.Ne svidja mi se nikako, ovaj trenutno mi je umetnost dizajna.Ovako i KIA kod Sportage pozadi ekstra a napred nemam komentar šta uradiše.I ovo mora da je greška kakav to novi turbo benzinac 2.0 od samo 150 konja.

Metropola

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)... postoji mnogo jeftinija alternativa za tebe! Mecka 123 karavan!!!! Ogroman gepek i nemas rucku nego pedalu rucne kocnice!

rebro

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.

anonym

pre 4 godine

Imam aktuelni model i meni iskreno mnogo lepse izgleda od ovog rendera. A svi koji ovde pisu o losem enterijeru, plastici, izradi...prvo sedite u auto i provozajte pa ga poredite sa drugim. Hyundai i Kia su odavno postali ozbiljni igraci u autoindustriji. Vremena se menjaju i razlika izmedju nekadasnjih top brendova iz nemacke i ostatka konkurencije se smanjuje. Kao i na svakom trzistu, posle niza godina tehnologija je usavrsena i danas svako moze napraviti pristojan auto, razlike su sve manje. Pogledajte mobilne telefone, sve vise kineskih kompanija pravi odlicne telefone. Tehnologija je odavno savladana i doslo je do zasicenja, razlike su samo sitnice.

kum žoržo

pre 4 godine

Evropa je sve manje bitno tržište, sve manji udeo imaju u profitu. Za većinu kompanija najbitnija je Severna Amerika, naročito Azija, pa i Afrika i Južna Amerika tj.tržišta u ekspanziji. Zato se u dizajnu trude da budu po meri Sev. Amerike i Azije.

Seljak veseljak

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)
Ti si svojim komentarom sve rekao o sebi.Nazalost ispao si tri puta gori od tvoje ciljane grupe iz komentara.Cim imas zelju sa bez razloga nekog isprozivas to je dokaz da si daleko ispod onih koje zelis da vredjas.Tuzan si covece.

Mita koji mnogo pita

pre 4 godine

meni i ovaj sadašnji izgleda mnogo dobro, ali mu je kvalitet završne obrade u enterijeru prilično loš i realno ne može da se nosi sa evropskim konkurentima (za sada)

Seljak veseljak

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)
Kako mislis konacno?
Konkretno Tucson ima elektricnu rucnu,nema rucku.Naravno ne svi paketi.

Nikola

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.

Neko tamo

pre 4 godine

Odlicni su i onaj stariji kao i ovaj novi ali ono sto me nervira je cinjenica da je model od pre 5 god kada se pojavio u osnovnoj verziji kostao nepunih 18.000 eur dok je sada situacija malo drugacija i bez 20.000+ eur i ne moze da se kupi.

HT

pre 4 godine

Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma.
Svakom od vas znalaca cena mogu dostaviti svaki račun za servis.
Što se tiče pitanja za menjač i opremu, prezadovoljan kako šalta,manuelno kada se prebacuju brzine takođe a od opreme pored obaveznog automatika pogon na sva 4, ostalo ima sve što Vam treba. Koža, panorama nebitna, dobro je hlađenje i grejanje prednjih sedišta. Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h."
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)

Imao sam "djip". Prvih 100 kkm je imao prosek potrošnje 10,8 litara benzina. Na jednom dizel karavanu imam prosek oko 5,3 na 182 kkm (na jednom vozilo visine 165 cm imam 5,5 dizela na oko 25 kkm). Onaj "đip" koji sam imao bi na tih 182 kkm potrošio tačno 10 HILJADA litara više.
Po mom iskustvu, vožnja "dipa" (posebno, benzinca) je "pišanje po parama" u smislu zakona velikih brojeva. Naravno, svako je potpuno slobodan da sa svojim parama radi šta hoće.
Što se tiče cena disk pločica za Tucson (rekao si 6.000 dinara?), citiraću šta je meni uvoznik napisao za i20 kad ga nedavno pitah: "Cena prednjih diskova je 13.600 po komadu, prednje plocice 10.420 i zadnji paknovi 7.800 din." Ispada da je i20 po pitanju kočnica dosta skuplji za održavanje od Tucsona.
I ne samo to. Vezano za cenu redovnog servisa (rekao si po 17.000 dinara, 3 puta do 70 kkm), taj Tucson je (i po jednom servisu, a i za 70 kkm) izgleda dosta jeftiniji za održavanje čak i od i10 i/ili i20... Bar dva puta za tih 70 kkm.
Ko ne veruje, lako je od dilera dobiti jedan cenovnik redovnog održavanja, koji obuhvata sva hyundai vozila. I videti šta je istina.

HT

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.

Dado

pre 4 godine

Svaki covek ima drugaciji ukus,i o tome ne vredi raspravljati! E sada,meni je ovaj novi sasvim ok,izgleda bas dobro i drugacije od prethodne generacije. Dugo sam razmisljao o kupovini,ali ne znam nista o kvalitetu tih vozila (Hyundai i Kia).
Da li je imao neko iskustva?

ciga

pre 4 godine

@Nikola
Nidžo brate, aj kaži nam šta znalci kao što si pretpostavljam i ti voze? Mani se tih seljaka, daj nešto onako bez kompleksa kao pravi maljavi Balkanac.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."
(Кам, 22. oktobar 2019 19:29)

Slažem se potpuno sa tobom u jednom delu ( "Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."), ali, primetio si Ti da sam ja napisao "PANORAMSKI" Santa Fe i "POZADI"? Mogu ja i pozadi da sednem u NEPANORAMSKI Tucson, ali, ja govorih o PANORAMSKIM kolima i to drugom modelu.

Lazar Bojanic

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške

htedoh da ga kupim ...proverio plan održavanja i redovan servis zaista jeste 16.000 rsd a onaj tzv "veliki" na 90.000 Km je 33.600 dinara ...

Auto je dobar , motor je rastrošan ali barem povlači odlično ...

https://www.spritmonitor.de/en/ izabere se tačno taj model pa se može videti da zaista troši izmedju 8 i 11 litara u zavisnosti od uslova i brzine vožnje

to je i mnogo i malo , zavisi kako se gleda ali za auto te veličine i snage po meni je savim OK

Кам

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.
(mozak jedne kokoške ..., 22. oktobar 2019 10:01)

Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине.

Kerberos

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)
Razmišljam o istom modelu, drago mi je da mogu da pročitam utiske nekog korisnika.
Kako se ponaša DCT menjač u sklopu sa turbo benzincem? Da li su performanse zadovoljavajuće?
Da li ima nešto specifično od opreme što bi moglo posebno da se preporuči, da je dosta korisno?
Pozdrav

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma...Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima."
(HT, 22. oktobar 2019 23:11)

Meni je zaista neobično kada neko tvrdi da je održavanje za Tucson 1,6 turbo jeftinije jedno dva puta nego za hyundai i10, a sve po javno dostupnim cenama uvoznika. Ali, Bože moj, što reče jedan komentator „Свако има право на мишљење, али је безвезе ...“.
Sa druge strane, ako je Tebi benzinac 1,6 turbo u SUV karoseriji izraz savremene energetske i ekološke efikasnosti ( mada taj SUV čak i po NEDC ima deklarisan CO2 kao da je „ZIL“ ), onda ne treba da brinemo za sudbinu tog motora i sigurno ćemo ga gledati i u sledećoj generaciji Tucsona. Samo, da li ćemo? Inače, to što ti navodiš kao podatak o potrošnji benzinskog đipa od 177 ks po gradu, meni toliko po BG troši FauVau TSI95 i toyotin 1,5 VVTI. Očito je da su njihovi motori teški djubar za taj tehnološki biser. Moguće i zato jer oni imaju pogon samo na dva točka ...
Prijatno i Tebi jutro.

Radovan

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)

Dobar komentar.
Imam druga kome je firma oduzela službeni tenkić, zbog nekih nepravilnosti koje je pravio, pa je posle plakao i molio da mu ga vrate, jer ima rodbinu u bratskoj nam republici, odakle je i došao. A kod kuće u garaži ima moćan auto D segmenta koji i ne vozi.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Lazar Bojanic, 23. oktobar 2019 13:51

Lazare, po "Hyunndai Srbija", na dan 19.09.2017, servisi na 15/30/45/60/75 i 90 kkm):

- za i10

14.978 + 22.931 + 14.978 + 40.595 + 14.978 + 22.931, ukupno 131.931. Za 90 kkm.

- Za Tucson 1.6 T-GDI:

17.908 + 20.967 + 17.908 + 52.672 + 17.908 + 20.967, ukupno 148.830.

U proseku, 210 evra za jedan servis za tog Tucsna. Ne kažem da je takav redovan servis "skup", ali, ne košta koliko onaj komentator kaže ( 17.000 po jednom servisu ).

Što se tiče benzinca i potrošnje, jedno je voziti benzinca koji nije SUV, a drugo benzinca koji jeste SUV.
Velika čeona površina i koeficijent otpora vazduha SUV-a imaju svoju visoku cenu i kod dizela pri većim brzinama.
Čak će i B segment da "potroši Boga oca" kada se "potera", bez razlike turbo ili atmosferac (lično iskustvo), a o uvećanoj masi SUV-a u uslovima gradske vožnje, u kombinaciji sa benzincem, pa, ne znam šta bih makar malo pohvalno rekao na temu energetske efikasnosti te kombinacije.

Ko ne vozi puno po gradu, a van grada ne forsira, taj možda i nadje ekonomski smisao u SUV benzincu.
Naravno, nije sve u životu u parama. Ali, parama se sve materijalno ( pa i gorivo) plaća. Kome ne smeta da baci 5-10 hiljada litara goriva viška za 100-200 kkm, njemu je to verovatno idealno.

rebro

pre 4 godine

@kimi R, U svakom Renou koji sam vozio od 2011. godine (Laguna III, Kadjar, Grand Scenic) ta ručka je zamenjena dugmetom. Mnogo elegantno rešenje. Većina proizvođača automobila se odlučila na dugme, ali ne i Honda, KIA, Hjundai, Oktavia. Vrlo je praktično imati polu-automatsku ručnu kočnicu u vidu dugmeta.

rebro

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.

Nikola

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.

Mita koji mnogo pita

pre 4 godine

meni i ovaj sadašnji izgleda mnogo dobro, ali mu je kvalitet završne obrade u enterijeru prilično loš i realno ne može da se nosi sa evropskim konkurentima (za sada)

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.

NIKOLA

pre 4 godine

Logično Santa Fe fazon prednjeg dela.Ne svidja mi se nikako, ovaj trenutno mi je umetnost dizajna.Ovako i KIA kod Sportage pozadi ekstra a napred nemam komentar šta uradiše.I ovo mora da je greška kakav to novi turbo benzinac 2.0 od samo 150 konja.

rebro

pre 4 godine

@kimi R, U svakom Renou koji sam vozio od 2011. godine (Laguna III, Kadjar, Grand Scenic) ta ručka je zamenjena dugmetom. Mnogo elegantno rešenje. Većina proizvođača automobila se odlučila na dugme, ali ne i Honda, KIA, Hjundai, Oktavia. Vrlo je praktično imati polu-automatsku ručnu kočnicu u vidu dugmeta.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma...Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima."
(HT, 22. oktobar 2019 23:11)

Meni je zaista neobično kada neko tvrdi da je održavanje za Tucson 1,6 turbo jeftinije jedno dva puta nego za hyundai i10, a sve po javno dostupnim cenama uvoznika. Ali, Bože moj, što reče jedan komentator „Свако има право на мишљење, али је безвезе ...“.
Sa druge strane, ako je Tebi benzinac 1,6 turbo u SUV karoseriji izraz savremene energetske i ekološke efikasnosti ( mada taj SUV čak i po NEDC ima deklarisan CO2 kao da je „ZIL“ ), onda ne treba da brinemo za sudbinu tog motora i sigurno ćemo ga gledati i u sledećoj generaciji Tucsona. Samo, da li ćemo? Inače, to što ti navodiš kao podatak o potrošnji benzinskog đipa od 177 ks po gradu, meni toliko po BG troši FauVau TSI95 i toyotin 1,5 VVTI. Očito je da su njihovi motori teški djubar za taj tehnološki biser. Moguće i zato jer oni imaju pogon samo na dva točka ...
Prijatno i Tebi jutro.

Metropola

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)... postoji mnogo jeftinija alternativa za tebe! Mecka 123 karavan!!!! Ogroman gepek i nemas rucku nego pedalu rucne kocnice!

HT

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.

HT

pre 4 godine

Zaista mi je neobično drago kada ono što ja platim drugi koji nije video Hyndai i servis za model koji ja vozim zna koliko sam šta platio pošto ja nemam pojma.
Svakom od vas znalaca cena mogu dostaviti svaki račun za servis.
Što se tiče pitanja za menjač i opremu, prezadovoljan kako šalta,manuelno kada se prebacuju brzine takođe a od opreme pored obaveznog automatika pogon na sva 4, ostalo ima sve što Vam treba. Koža, panorama nebitna, dobro je hlađenje i grejanje prednjih sedišta. Ko ima para kupa se z moru ako nema ladi noge u lavoru, odnosi se na "gospodina" koji smatra da je vršenje male nužde po parama za benzin, umesto za dizel. Neka svako uživa u svom izboru auta i goriva, a svoje frustracije neka ne ostavlja ovde i što je još gore u saobraćaju. Prijatno veče svima.

anonym

pre 4 godine

Imam aktuelni model i meni iskreno mnogo lepse izgleda od ovog rendera. A svi koji ovde pisu o losem enterijeru, plastici, izradi...prvo sedite u auto i provozajte pa ga poredite sa drugim. Hyundai i Kia su odavno postali ozbiljni igraci u autoindustriji. Vremena se menjaju i razlika izmedju nekadasnjih top brendova iz nemacke i ostatka konkurencije se smanjuje. Kao i na svakom trzistu, posle niza godina tehnologija je usavrsena i danas svako moze napraviti pristojan auto, razlike su sve manje. Pogledajte mobilne telefone, sve vise kineskih kompanija pravi odlicne telefone. Tehnologija je odavno savladana i doslo je do zasicenja, razlike su samo sitnice.

Seljak veseljak

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)
Ti si svojim komentarom sve rekao o sebi.Nazalost ispao si tri puta gori od tvoje ciljane grupe iz komentara.Cim imas zelju sa bez razloga nekog isprozivas to je dokaz da si daleko ispod onih koje zelis da vredjas.Tuzan si covece.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h."
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)

Imao sam "djip". Prvih 100 kkm je imao prosek potrošnje 10,8 litara benzina. Na jednom dizel karavanu imam prosek oko 5,3 na 182 kkm (na jednom vozilo visine 165 cm imam 5,5 dizela na oko 25 kkm). Onaj "đip" koji sam imao bi na tih 182 kkm potrošio tačno 10 HILJADA litara više.
Po mom iskustvu, vožnja "dipa" (posebno, benzinca) je "pišanje po parama" u smislu zakona velikih brojeva. Naravno, svako je potpuno slobodan da sa svojim parama radi šta hoće.
Što se tiče cena disk pločica za Tucson (rekao si 6.000 dinara?), citiraću šta je meni uvoznik napisao za i20 kad ga nedavno pitah: "Cena prednjih diskova je 13.600 po komadu, prednje plocice 10.420 i zadnji paknovi 7.800 din." Ispada da je i20 po pitanju kočnica dosta skuplji za održavanje od Tucsona.
I ne samo to. Vezano za cenu redovnog servisa (rekao si po 17.000 dinara, 3 puta do 70 kkm), taj Tucson je (i po jednom servisu, a i za 70 kkm) izgleda dosta jeftiniji za održavanje čak i od i10 i/ili i20... Bar dva puta za tih 70 kkm.
Ko ne veruje, lako je od dilera dobiti jedan cenovnik redovnog održavanja, koji obuhvata sva hyundai vozila. I videti šta je istina.

Кам

pre 4 godine

Vozih se par puta u novom Santa Feu. Top verzija (pa su tu i koža i panorama ... ). Sve je to za desetku, zaista, oni sistemi asistencije lepo rade, lepo potrošnja ok za tu snagu ( poslednji put kad pogledah je pisalo 12,8 litara na 56 km za 2 sata i 31 minut ).
Ono što mi je zasmetalo ( osim kombinacija boja kože, i "crnog neba" ), jesu dve stvari:
- Sa 192 cm ja pozadi nisam mogao da sednem lepo. Udario sam glavom u "nebo".
Neko će reći: "Pa, ima panoramu, šta bi ti hteo?".
Ja ću reći: "Da ima kola sa panoramom koje ne koštaju 48k, a kod kojih pozadi ne udarim glavom u krov, ali da, istina, ima džipova i od 65k bez panorame kod kojih udarim glavom).
- Druga (meni baš ružna) stvar je bila roletna panorame. Uradjena je, priznajem, od teškog materijala (kao neki velur, saglasno ostalim oplatama) i ona se na sredini (zbog dimenzija raspona i težine materijala) istegla ka dole, vidno, tačno se vidi par cm "oklembešen" stomak roletne negde na sredini kabinskog prostora.
Neverovatno, jer, kola su bukvalno nova. Ni 1.000 km na satu kad sam u njih poslednji put seo. To ne sme tako da izgleda na novim kolima, bez obzira na cenu.
(mozak jedne kokoške ..., 22. oktobar 2019 10:01)

Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине.

Dado

pre 4 godine

Svaki covek ima drugaciji ukus,i o tome ne vredi raspravljati! E sada,meni je ovaj novi sasvim ok,izgleda bas dobro i drugacije od prethodne generacije. Dugo sam razmisljao o kupovini,ali ne znam nista o kvalitetu tih vozila (Hyundai i Kia).
Da li je imao neko iskustva?

Neko tamo

pre 4 godine

Odlicni su i onaj stariji kao i ovaj novi ali ono sto me nervira je cinjenica da je model od pre 5 god kada se pojavio u osnovnoj verziji kostao nepunih 18.000 eur dok je sada situacija malo drugacija i bez 20.000+ eur i ne moze da se kupi.

Radovan

pre 4 godine

Privlačiće mi pažnju na ulici, naravno. Znaću da je iza volana još jedan kvazi-SUV kompleksaš, koji nema blage veze o automobilima i misli da je napravio pametnu kupovinu, a zapravo je nostalgičan za svojim krajem i njivom koju je napustio.
(Nikola, 22. oktobar 2019 07:39)

Dobar komentar.
Imam druga kome je firma oduzela službeni tenkić, zbog nekih nepravilnosti koje je pravio, pa je posle plakao i molio da mu ga vrate, jer ima rodbinu u bratskoj nam republici, odakle je i došao. A kod kuće u garaži ima moćan auto D segmenta koji i ne vozi.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

Lazar Bojanic, 23. oktobar 2019 13:51

Lazare, po "Hyunndai Srbija", na dan 19.09.2017, servisi na 15/30/45/60/75 i 90 kkm):

- za i10

14.978 + 22.931 + 14.978 + 40.595 + 14.978 + 22.931, ukupno 131.931. Za 90 kkm.

- Za Tucson 1.6 T-GDI:

17.908 + 20.967 + 17.908 + 52.672 + 17.908 + 20.967, ukupno 148.830.

U proseku, 210 evra za jedan servis za tog Tucsna. Ne kažem da je takav redovan servis "skup", ali, ne košta koliko onaj komentator kaže ( 17.000 po jednom servisu ).

Što se tiče benzinca i potrošnje, jedno je voziti benzinca koji nije SUV, a drugo benzinca koji jeste SUV.
Velika čeona površina i koeficijent otpora vazduha SUV-a imaju svoju visoku cenu i kod dizela pri većim brzinama.
Čak će i B segment da "potroši Boga oca" kada se "potera", bez razlike turbo ili atmosferac (lično iskustvo), a o uvećanoj masi SUV-a u uslovima gradske vožnje, u kombinaciji sa benzincem, pa, ne znam šta bih makar malo pohvalno rekao na temu energetske efikasnosti te kombinacije.

Ko ne vozi puno po gradu, a van grada ne forsira, taj možda i nadje ekonomski smisao u SUV benzincu.
Naravno, nije sve u životu u parama. Ali, parama se sve materijalno ( pa i gorivo) plaća. Kome ne smeta da baci 5-10 hiljada litara goriva viška za 100-200 kkm, njemu je to verovatno idealno.

kum žoržo

pre 4 godine

Evropa je sve manje bitno tržište, sve manji udeo imaju u profitu. Za većinu kompanija najbitnija je Severna Amerika, naročito Azija, pa i Afrika i Južna Amerika tj.tržišta u ekspanziji. Zato se u dizajnu trude da budu po meri Sev. Amerike i Azije.

Seljak veseljak

pre 4 godine

Baš me briga kako automobil izgleda spolja. Bitno je koliki je gepek i da li su konačno rešili da ukinu ručnu kočnicu u vidu ručke i stave dugme.
(rebro, 21. oktobar 2019 22:12)
Kako mislis konacno?
Konkretno Tucson ima elektricnu rucnu,nema rucku.Naravno ne svi paketi.

Kerberos

pre 4 godine

Pozdrav svim učesnicima u diskusiji. Hyndai Tucson 1.6 177ks automatik, ultimat paket opreme(sve što postoji u ponudi za taj model) 70.000 km, 3 godine, redovan servis 17.000,00din, zamena pakni 6.000,00 din, servis(pišem za servis u NS) uvek na vreme u dogovoreno vreme, par sitnica otklonili u garanciji,sve u danu. Ništa ne cvrči, ne pišti,ne klepeće, završna obrada dosta korektna. O lepoti kako izgleda ne želim da pišem niti da hvalim ovaj moj(pre restilizacije) niti ovaj novi koji tek treba da izađe. Jedina mana je malo veća buka od zadnjih točkova, koja je smanjena posle kupovine novih pneumatika, nisam bio zadovoljan Continetal contakt 5. Ako novi koji tek treba da dođe bude, a mislim da će biti kvalitetniji od ovog po svemu, siguran sam novi kupac. Još samo da potvrde da je ovaj "novi motor od 2.000ccm i 150ks", nadam se, da je greška i da je 150Kw, što je 204ks onda sam ponovo u novom Hyndai-u. Da ne bude zabune govorim o benzincu, a ako nekoga interesuje potrošnja u proseku je 8-11Lit/100km, zavisnosti od načina vožnje i brzine do 130km/h.
(HT, 22. oktobar 2019 15:45)
Razmišljam o istom modelu, drago mi je da mogu da pročitam utiske nekog korisnika.
Kako se ponaša DCT menjač u sklopu sa turbo benzincem? Da li su performanse zadovoljavajuće?
Da li ima nešto specifično od opreme što bi moglo posebno da se preporuči, da je dosta korisno?
Pozdrav

ciga

pre 4 godine

@Nikola
Nidžo brate, aj kaži nam šta znalci kao što si pretpostavljam i ti voze? Mani se tih seljaka, daj nešto onako bez kompleksa kao pravi maljavi Balkanac.

mozak jedne kokoške ...

pre 4 godine

"Океј, без намере да улазим у расправе... возим Тусона 2015. Висок сам 193. Нема теоретске шансе да главом дохватим небо у колима, а Тусон је мањи од Санта Фе-а...
Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."
(Кам, 22. oktobar 2019 19:29)

Slažem se potpuno sa tobom u jednom delu ( "Свако има право на мишљење, али је безвезе када неко напише неистине."), ali, primetio si Ti da sam ja napisao "PANORAMSKI" Santa Fe i "POZADI"? Mogu ja i pozadi da sednem u NEPANORAMSKI Tucson, ali, ja govorih o PANORAMSKIM kolima i to drugom modelu.

Lazar Bojanic

pre 4 godine

@mozak jedne kokoške

htedoh da ga kupim ...proverio plan održavanja i redovan servis zaista jeste 16.000 rsd a onaj tzv "veliki" na 90.000 Km je 33.600 dinara ...

Auto je dobar , motor je rastrošan ali barem povlači odlično ...

https://www.spritmonitor.de/en/ izabere se tačno taj model pa se može videti da zaista troši izmedju 8 i 11 litara u zavisnosti od uslova i brzine vožnje

to je i mnogo i malo , zavisi kako se gleda ali za auto te veličine i snage po meni je savim OK