Utorak, 13.08.2019.

12:00

FIAT potvrdio – razvija SUV koji će se praviti u Srbiji

Izvor: B92

FIAT potvrdio – razvija SUV koji æe se praviti u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Krvnik

pre 4 godine

Bomba! SUV automobili su dugogodisnji trend i nesto najbitnije sto se desilo u auto- industriji od kraja 90-ih. Bolji pregled, lakse parkiranje, vise mesta. Naravno, srpski eksperti za sve i svasta ovu vest docekuju na noz (od pecenja, pretpostavljam), ali srecom oni se ne pitaju.

toma bgd

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56) 
sto ste dosadni vise ....naravno da je izvoz , prodaja u srbiji 500l - a je 0,00001% proizvodnje . fiatu nije ni na kraj pameti ulaganje za nase trziste koje i ne postoji , njima je do robova od 300€ i subvencija za te robove....
sledeci komentari su jos samo da zastava pocne da pravi kečeve i yugo

Ljubav

pre 4 godine

Vecina ovde koja huli Fiat vozi Golfa 2. Druga stvar, je da se ovde ne radi toliko o brendu koliko o opstanku grada i eventualnom prosparitetu. Ako Vam se ne svidja Fiat, to je u redu. Ali je mnogo bitnije da jedan gigant kao sto je Fiat ostane u nasoj zemlji. Ja bi bio zadovoljan da Vase gradove isto tako dodju jaki igraci. Da ne bi uzaludno svi radili, i eventualno menjali sredinu zbog nemastine. Pustite model, oni to ne prave za nase trziste. Ali je nastavak poslovanja imperativ. Inace grad koji i ovako ne funkcionise najbolje, bi bio na kolenima. Budite malo empaticni i solidarni.

moć medija i nemoć uvrnotog intelekta

pre 4 godine

@@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)
izvini, a gde nam je ta prosečna od 500€??? na tv??!

DEX

pre 4 godine

(Dragan, Ontario, 14. avgust 2019 00:25)

"Burazeru" lepo sam napisao da nema sanse da dozive 50.000 km. a ti se hvalis sa 25.000 km. To sto ne svracas na pumpu platio si unapred za svih 50.000 koje podvlacim te baterije nece izgurati.

Dragan, Ontario

pre 4 godine

@DEX, 13. avgust 2019 15:53
Burazeru moja baterija presla 25000km a i dalje je na 100%. Pregrmela dve zime, sudar i stajanje u dvoristu servisa na -25C.
Napredovala je tehnologija.
Ah da, to je Nissan, mozda si za FIAT u pravu osim ako se zaista ne spoje sa Renoom pa dobiju Nisanove baterije.
Dosad nisam bio na nikakvom odrzavanju. Milina, samo vozis i poveremeno u steker. Bio jednom na pumpi da kupim led.

Milan

pre 4 godine

Znači ovako: ako kupite potpuno neupotrebljiv auto platite "samo" 15.000, ako kupite poluupotrebljiv auto, pod uslovom da imate punjenje kući, platite 31.000! Ko je lud ovde? Da li iko veruje da će EV ovakvih karakteristika postati ozbiljni igrači na tržištu. Sve to je mazanje očiju dok ne uspeju ponuditi zaista upotrebljiv auto za 20.000, naravno uz potrebnu infrastrukturu.
Klasičnom SUV modelu želim sreću ali je FIAT-u potrebno prvo da razvije odgovarajuću paletu motora. Ako misle da auta mogu pokretati 1,4 atmo ili turbokosilica od 0,9 ne piše im se dobro.

Drone

pre 4 godine

Ma da, baš će da izgleda kao jeftina kopija Dustera, naročito sa ovim ručkama na vratima i bravom ispod kao na kolima od pre pedes' godina.

coki

pre 4 godine

Svega 3% svih proizvedenih Fiata 500L je prodato u Srbiji! Da li sad shvatate da oni proizvode za izvoz, a ne za nas? Sta god da proizvode, to je dobro za nas, ili ce pola Kragujevca da se doseli u Beograd, kao i ostali!

navijac

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Ma jok, pravice auto za sirotinju da bi nama ugodili i prodali 3-4 hiljade komada godisnje...

Mile

pre 4 godine

Fiat je ranije imao izuzetne motore, multidzet koji i dan danas pokrece mnoga vozila. Cuveni Punto i jednostavni a lep Grande Punto. Sada imaju Tipa, ogromnog sa slabasnim motorima. Nas 500L se jos uvek subvecnionise iz drzavne kase sa 2000 evra. Gde je taj Mercedes, taj Folksvagen? Fiat je na zalost gadno puko a ovakva vozila ce tesko biti konkurentna. Jedino bi mogla cenovno, ali samo mogla. Pogledajte samo Renoova vozila kakve su masine, jedino sto su skupe. Jos kada znamo kakvo je muljanje, mucenje i natezanje u Kragujevcu. Tesko to moze u sveopstoj situaciji na dobro izaci. Kao da su za Srbiju rezervisani polovnjaci koji nas potrovase i pogazise, uz naravno "jeftinu radnu snagu". Kako je to lepo cuti, u podsaharskoj Africi, mozda.

Canton

pre 4 godine

U Srbiji treba proizvoditi Ladu pa da i prosjecan Srbin moze da vozi
nov auto. Fiat i VW nisu za nas dzep.
(Cvrle, 13. avgust 2019 16:02)

Lada je Renault-Nissan kao i Dacia, krece od 8000e ali ni to nije za nas dzep.

666

pre 4 godine

Fiat duNster. Razvoj će koštati pravo bogatstvo, biće to potpuno nova platforma, sa poboljšanim svime i svačime (čitaj-redizajnirano vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem). Cijena-prava sitnica!

Canton

pre 4 godine

Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Sve je za izvoz, od hrane i pica do automobila. Za ovako siromasno trziste niko ne proizvodi nista, nego se uvozi otpad

Pantagruel

pre 4 godine

e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...
(Marko, 13. avgust 2019 15:29) Нико није рекао да је ФИАТ кочио, него баш супротно, да су ни имали спреман модел и хтели да крену у производњу, а да им је наша премилостива влада рекла "Сачекајте који месец до избора, да и то прикажемо народу као свој велики успех". Не би ме изненадило. ФИАТ је фирма која у великој мери следи политику италијанске влад, јер га она штити као белог медведа. Италијанска влада следи политику ЕУ и жели останак СНС на власти, да би Вучић признао Косово. Видите да Запад све живо ради да би га одржао на власти. Чак су и опозицију натерали да са њим као преговара. Толеришу му ствари које никоме нису. Можда и ивим желе да му помогну.

Giška

pre 4 godine

Ti se poraduješ što će u tvom gradu event.ostati 5000 radnih mesta ako FAS nastavi a komentatori ti nabiju minuse!? Ovi što su za vlast su botovi a šta su ovi koji ne vide ništa lepo u lepim vestima za KG? Meni je drago pa makar ovo iskoristili za izbore kao što je iskorišćeno 2008. Ajd!!!

daroza

pre 4 godine

Mozemo da sedimo pored pruge i da gledamo šta vozi srednja klasa u EU.Za jedno 10 god.kad ih razdrndaju docice u Srbiju po povoljnoj ceni.

Citizen X

pre 4 godine

Ovo je neka montaza. Ovo jeste Duster sa izmenjenom maskom hladnjaka i farovima.
Sigurno nece ovako izgledati a ako vas zanima kako izgleda koncept guglajte Fiat Centoventi Concept.
Ideja Fiata je da napravi pristupacan hibrid. Koliko ce uspeti u tome ostaje nam da vidimo. Srecno svakako!

Marko

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...
(Nesto se mislim, 13. avgust 2019 14:10)
e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...

stoper4

pre 4 godine

Opet rade nešto za izvoz.
(Džej, 13. avgust 2019 12:39)

Ma jok, napravili su fabriku da za srpsko tržište proizvedu 1000 vozila godišnje, vajdica.

DEX

pre 4 godine

4000 evra za baterije? Za te pare predjes 50.000 km dizelom ili benzincem, a te baterije garant nece izdrzati 50.000 km a da ne zavrse na otpadu. Da ne pominjem ekologiju i koliko su stetni sastojci baterija.

Đole

pre 4 godine

Kasno!!! Na tržištu premijum terenaca brend Fijat nema šta da traži. Srednja cenovna klasa terenaca je prepunjena pre svega igračima iz Koreje i Japana + pežo, opel, sitroen, škoda i VW. Preostala im je samo niska cenovna kategorija. Ali gde će taj model da prodaju? U Srbiji dominira Dačija, a i veoma je slaba kupovna moć stanovništva. U Rusiji se Fijat skoro ne prodaje, na listi brendova se katastrofalno kotira. Opet pogrešna ciljna grupa i ciljno tržište kao sa fijatom 500L. Šta reći o današnjim italijanskim automobilskim menadžerima koji su uspeli da sahrane brend Lanča sa reputacijom reli legende i slavnom istorijom dugom više od jednog veka?

only fools and horses

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.
(Kobaja Grande, 13. avgust 2019 12:41)

Za autonomiju od 150km? A stvarnosti još manju, najviše 100km.
Jel bi vi dali 15.000€ za to?

Nesto se mislim

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...

Dex

pre 4 godine

Možda ću malo da skrenem od teme ali Fiat je u dubiozi totalnoj i sve je ovo maska za narod iliti šarena laža, možda pred izbore kod nas u Srbistanu.
Fiatova perjanica je oduvek bio " Punto " i nemojte da smtenete s' uma da je Punto izašao pre otprilike 15 god i od tada nije izašao " nov model " ( zaboravite fejslift) , tako da biste nas obradovali da ste npr. rekli " Novi Punto 2020" i onda bismo poverovali da je Fiat " stao na noge " a ovako nema leba od te priče i obećanja.

Zlatko

pre 4 godine

Svi spominjete na koji auto liči ovaj sa slike. To i jeste Daster sa izmenjom prednom maskom. Nema šanse da će tako izgledati, previše su isti a različite kompanije su u pitanju. Kad smo kod Dastera, gledali ste skoro njihov cenovnik? Digli su cene svih modela. Ako je u Dasteru novi motor, da čovek i kaže "ok, novi motor" ali Sandero i Logan su isti a cene otišle gore. Inače, u prvom nivou opreme koji nudi 4x4 Daster je bio 14.500. Sad je prvi nivo opreme koji nudi 4x4 17.000. Da li novi motor košta 2500? Mislim da su se malo preračunali i da im niko neće dati te pare. Ok, i dalje su jeftini za evropske standarde, ali polako nestaje taj imidž.

kro-manjon

pre 4 godine

Auto koji ce zameniti Punto da kosta pocetnih 15k €. Ma evo svi su ludi da voze takvog Fiata. Zato opada prodaja novih automobila. Tehnologije ave dostupnije cene sve vece.

Kobaja Grande

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.

miki

pre 4 godine

Na slici je Dacia Duster. Fiatov suv je promasaj u startu. To niko pametan nece da kupi. Oni znaju samo Punto da prave i toga treba da se drže.

Nesto se mislim

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...

stoper4

pre 4 godine

Opet rade nešto za izvoz.
(Džej, 13. avgust 2019 12:39)

Ma jok, napravili su fabriku da za srpsko tržište proizvedu 1000 vozila godišnje, vajdica.

kro-manjon

pre 4 godine

Auto koji ce zameniti Punto da kosta pocetnih 15k €. Ma evo svi su ludi da voze takvog Fiata. Zato opada prodaja novih automobila. Tehnologije ave dostupnije cene sve vece.

navijac

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Ma jok, pravice auto za sirotinju da bi nama ugodili i prodali 3-4 hiljade komada godisnje...

Canton

pre 4 godine

Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Sve je za izvoz, od hrane i pica do automobila. Za ovako siromasno trziste niko ne proizvodi nista, nego se uvozi otpad

coki

pre 4 godine

Svega 3% svih proizvedenih Fiata 500L je prodato u Srbiji! Da li sad shvatate da oni proizvode za izvoz, a ne za nas? Sta god da proizvode, to je dobro za nas, ili ce pola Kragujevca da se doseli u Beograd, kao i ostali!

Marko

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...
(Nesto se mislim, 13. avgust 2019 14:10)
e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...

Pantagruel

pre 4 godine

e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...
(Marko, 13. avgust 2019 15:29) Нико није рекао да је ФИАТ кочио, него баш супротно, да су ни имали спреман модел и хтели да крену у производњу, а да им је наша премилостива влада рекла "Сачекајте који месец до избора, да и то прикажемо народу као свој велики успех". Не би ме изненадило. ФИАТ је фирма која у великој мери следи политику италијанске влад, јер га она штити као белог медведа. Италијанска влада следи политику ЕУ и жели останак СНС на власти, да би Вучић признао Косово. Видите да Запад све живо ради да би га одржао на власти. Чак су и опозицију натерали да са њим као преговара. Толеришу му ствари које никоме нису. Можда и ивим желе да му помогну.

Zlatko

pre 4 godine

Svi spominjete na koji auto liči ovaj sa slike. To i jeste Daster sa izmenjom prednom maskom. Nema šanse da će tako izgledati, previše su isti a različite kompanije su u pitanju. Kad smo kod Dastera, gledali ste skoro njihov cenovnik? Digli su cene svih modela. Ako je u Dasteru novi motor, da čovek i kaže "ok, novi motor" ali Sandero i Logan su isti a cene otišle gore. Inače, u prvom nivou opreme koji nudi 4x4 Daster je bio 14.500. Sad je prvi nivo opreme koji nudi 4x4 17.000. Da li novi motor košta 2500? Mislim da su se malo preračunali i da im niko neće dati te pare. Ok, i dalje su jeftini za evropske standarde, ali polako nestaje taj imidž.

Giška

pre 4 godine

Ti se poraduješ što će u tvom gradu event.ostati 5000 radnih mesta ako FAS nastavi a komentatori ti nabiju minuse!? Ovi što su za vlast su botovi a šta su ovi koji ne vide ništa lepo u lepim vestima za KG? Meni je drago pa makar ovo iskoristili za izbore kao što je iskorišćeno 2008. Ajd!!!

miki

pre 4 godine

Na slici je Dacia Duster. Fiatov suv je promasaj u startu. To niko pametan nece da kupi. Oni znaju samo Punto da prave i toga treba da se drže.

Dex

pre 4 godine

Možda ću malo da skrenem od teme ali Fiat je u dubiozi totalnoj i sve je ovo maska za narod iliti šarena laža, možda pred izbore kod nas u Srbistanu.
Fiatova perjanica je oduvek bio " Punto " i nemojte da smtenete s' uma da je Punto izašao pre otprilike 15 god i od tada nije izašao " nov model " ( zaboravite fejslift) , tako da biste nas obradovali da ste npr. rekli " Novi Punto 2020" i onda bismo poverovali da je Fiat " stao na noge " a ovako nema leba od te priče i obećanja.

Canton

pre 4 godine

U Srbiji treba proizvoditi Ladu pa da i prosjecan Srbin moze da vozi
nov auto. Fiat i VW nisu za nas dzep.
(Cvrle, 13. avgust 2019 16:02)

Lada je Renault-Nissan kao i Dacia, krece od 8000e ali ni to nije za nas dzep.

Citizen X

pre 4 godine

Ovo je neka montaza. Ovo jeste Duster sa izmenjenom maskom hladnjaka i farovima.
Sigurno nece ovako izgledati a ako vas zanima kako izgleda koncept guglajte Fiat Centoventi Concept.
Ideja Fiata je da napravi pristupacan hibrid. Koliko ce uspeti u tome ostaje nam da vidimo. Srecno svakako!

only fools and horses

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.
(Kobaja Grande, 13. avgust 2019 12:41)

Za autonomiju od 150km? A stvarnosti još manju, najviše 100km.
Jel bi vi dali 15.000€ za to?

daroza

pre 4 godine

Mozemo da sedimo pored pruge i da gledamo šta vozi srednja klasa u EU.Za jedno 10 god.kad ih razdrndaju docice u Srbiju po povoljnoj ceni.

Đole

pre 4 godine

Kasno!!! Na tržištu premijum terenaca brend Fijat nema šta da traži. Srednja cenovna klasa terenaca je prepunjena pre svega igračima iz Koreje i Japana + pežo, opel, sitroen, škoda i VW. Preostala im je samo niska cenovna kategorija. Ali gde će taj model da prodaju? U Srbiji dominira Dačija, a i veoma je slaba kupovna moć stanovništva. U Rusiji se Fijat skoro ne prodaje, na listi brendova se katastrofalno kotira. Opet pogrešna ciljna grupa i ciljno tržište kao sa fijatom 500L. Šta reći o današnjim italijanskim automobilskim menadžerima koji su uspeli da sahrane brend Lanča sa reputacijom reli legende i slavnom istorijom dugom više od jednog veka?

moć medija i nemoć uvrnotog intelekta

pre 4 godine

@@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)
izvini, a gde nam je ta prosečna od 500€??? na tv??!

Kobaja Grande

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.

Mile

pre 4 godine

Fiat je ranije imao izuzetne motore, multidzet koji i dan danas pokrece mnoga vozila. Cuveni Punto i jednostavni a lep Grande Punto. Sada imaju Tipa, ogromnog sa slabasnim motorima. Nas 500L se jos uvek subvecnionise iz drzavne kase sa 2000 evra. Gde je taj Mercedes, taj Folksvagen? Fiat je na zalost gadno puko a ovakva vozila ce tesko biti konkurentna. Jedino bi mogla cenovno, ali samo mogla. Pogledajte samo Renoova vozila kakve su masine, jedino sto su skupe. Jos kada znamo kakvo je muljanje, mucenje i natezanje u Kragujevcu. Tesko to moze u sveopstoj situaciji na dobro izaci. Kao da su za Srbiju rezervisani polovnjaci koji nas potrovase i pogazise, uz naravno "jeftinu radnu snagu". Kako je to lepo cuti, u podsaharskoj Africi, mozda.

Dragan, Ontario

pre 4 godine

@DEX, 13. avgust 2019 15:53
Burazeru moja baterija presla 25000km a i dalje je na 100%. Pregrmela dve zime, sudar i stajanje u dvoristu servisa na -25C.
Napredovala je tehnologija.
Ah da, to je Nissan, mozda si za FIAT u pravu osim ako se zaista ne spoje sa Renoom pa dobiju Nisanove baterije.
Dosad nisam bio na nikakvom odrzavanju. Milina, samo vozis i poveremeno u steker. Bio jednom na pumpi da kupim led.

Ljubav

pre 4 godine

Vecina ovde koja huli Fiat vozi Golfa 2. Druga stvar, je da se ovde ne radi toliko o brendu koliko o opstanku grada i eventualnom prosparitetu. Ako Vam se ne svidja Fiat, to je u redu. Ali je mnogo bitnije da jedan gigant kao sto je Fiat ostane u nasoj zemlji. Ja bi bio zadovoljan da Vase gradove isto tako dodju jaki igraci. Da ne bi uzaludno svi radili, i eventualno menjali sredinu zbog nemastine. Pustite model, oni to ne prave za nase trziste. Ali je nastavak poslovanja imperativ. Inace grad koji i ovako ne funkcionise najbolje, bi bio na kolenima. Budite malo empaticni i solidarni.

toma bgd

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56) 
sto ste dosadni vise ....naravno da je izvoz , prodaja u srbiji 500l - a je 0,00001% proizvodnje . fiatu nije ni na kraj pameti ulaganje za nase trziste koje i ne postoji , njima je do robova od 300€ i subvencija za te robove....
sledeci komentari su jos samo da zastava pocne da pravi kečeve i yugo

Drone

pre 4 godine

Ma da, baš će da izgleda kao jeftina kopija Dustera, naročito sa ovim ručkama na vratima i bravom ispod kao na kolima od pre pedes' godina.

DEX

pre 4 godine

4000 evra za baterije? Za te pare predjes 50.000 km dizelom ili benzincem, a te baterije garant nece izdrzati 50.000 km a da ne zavrse na otpadu. Da ne pominjem ekologiju i koliko su stetni sastojci baterija.

Milan

pre 4 godine

Znači ovako: ako kupite potpuno neupotrebljiv auto platite "samo" 15.000, ako kupite poluupotrebljiv auto, pod uslovom da imate punjenje kući, platite 31.000! Ko je lud ovde? Da li iko veruje da će EV ovakvih karakteristika postati ozbiljni igrači na tržištu. Sve to je mazanje očiju dok ne uspeju ponuditi zaista upotrebljiv auto za 20.000, naravno uz potrebnu infrastrukturu.
Klasičnom SUV modelu želim sreću ali je FIAT-u potrebno prvo da razvije odgovarajuću paletu motora. Ako misle da auta mogu pokretati 1,4 atmo ili turbokosilica od 0,9 ne piše im se dobro.

666

pre 4 godine

Fiat duNster. Razvoj će koštati pravo bogatstvo, biće to potpuno nova platforma, sa poboljšanim svime i svačime (čitaj-redizajnirano vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem). Cijena-prava sitnica!

DEX

pre 4 godine

(Dragan, Ontario, 14. avgust 2019 00:25)

"Burazeru" lepo sam napisao da nema sanse da dozive 50.000 km. a ti se hvalis sa 25.000 km. To sto ne svracas na pumpu platio si unapred za svih 50.000 koje podvlacim te baterije nece izgurati.

Krvnik

pre 4 godine

Bomba! SUV automobili su dugogodisnji trend i nesto najbitnije sto se desilo u auto- industriji od kraja 90-ih. Bolji pregled, lakse parkiranje, vise mesta. Naravno, srpski eksperti za sve i svasta ovu vest docekuju na noz (od pecenja, pretpostavljam), ali srecom oni se ne pitaju.

miki

pre 4 godine

Na slici je Dacia Duster. Fiatov suv je promasaj u startu. To niko pametan nece da kupi. Oni znaju samo Punto da prave i toga treba da se drže.

Marko

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...
(Nesto se mislim, 13. avgust 2019 14:10)
e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...

DEX

pre 4 godine

4000 evra za baterije? Za te pare predjes 50.000 km dizelom ili benzincem, a te baterije garant nece izdrzati 50.000 km a da ne zavrse na otpadu. Da ne pominjem ekologiju i koliko su stetni sastojci baterija.

Kobaja Grande

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.

Đole

pre 4 godine

Kasno!!! Na tržištu premijum terenaca brend Fijat nema šta da traži. Srednja cenovna klasa terenaca je prepunjena pre svega igračima iz Koreje i Japana + pežo, opel, sitroen, škoda i VW. Preostala im je samo niska cenovna kategorija. Ali gde će taj model da prodaju? U Srbiji dominira Dačija, a i veoma je slaba kupovna moć stanovništva. U Rusiji se Fijat skoro ne prodaje, na listi brendova se katastrofalno kotira. Opet pogrešna ciljna grupa i ciljno tržište kao sa fijatom 500L. Šta reći o današnjim italijanskim automobilskim menadžerima koji su uspeli da sahrane brend Lanča sa reputacijom reli legende i slavnom istorijom dugom više od jednog veka?

kro-manjon

pre 4 godine

Auto koji ce zameniti Punto da kosta pocetnih 15k €. Ma evo svi su ludi da voze takvog Fiata. Zato opada prodaja novih automobila. Tehnologije ave dostupnije cene sve vece.

Nesto se mislim

pre 4 godine

Interesantna stvar je da sam na slavi pre 3 godine (a gde drugo) cuo da je Fiat odavno zeleo novi model, medjutim nasa vlada je kocila proizvodnju iz razloga sto novi model mora biti krajem 2019, jer sledi izborna godina. U tom trenutku sam to prokomentarisao kao: "Ma to je cista glupost, ko bi to normalan radio". Izgleda da dugujem izvinjenje coveku...

Pantagruel

pre 4 godine

e sad sigurno mogu reci da sam sve moguće gluposti na ovim komentarima pročitao. Fiat je kočio proizvodnju jer je čekao izbore u Srbiji...
(Marko, 13. avgust 2019 15:29) Нико није рекао да је ФИАТ кочио, него баш супротно, да су ни имали спреман модел и хтели да крену у производњу, а да им је наша премилостива влада рекла "Сачекајте који месец до избора, да и то прикажемо народу као свој велики успех". Не би ме изненадило. ФИАТ је фирма која у великој мери следи политику италијанске влад, јер га она штити као белог медведа. Италијанска влада следи политику ЕУ и жели останак СНС на власти, да би Вучић признао Косово. Видите да Запад све живо ради да би га одржао на власти. Чак су и опозицију натерали да са њим као преговара. Толеришу му ствари које никоме нису. Можда и ивим желе да му помогну.

only fools and horses

pre 4 godine

Ako taj elektricni Fiat Contoventi zaista bude kostao 15.000eur sa baznom baterijom, bice to sjajna kupovina. Mada...Fiat je oduvek poznat po svojoj (losoj) elektrici i elektronici.
(Kobaja Grande, 13. avgust 2019 12:41)

Za autonomiju od 150km? A stvarnosti još manju, najviše 100km.
Jel bi vi dali 15.000€ za to?

Dex

pre 4 godine

Možda ću malo da skrenem od teme ali Fiat je u dubiozi totalnoj i sve je ovo maska za narod iliti šarena laža, možda pred izbore kod nas u Srbistanu.
Fiatova perjanica je oduvek bio " Punto " i nemojte da smtenete s' uma da je Punto izašao pre otprilike 15 god i od tada nije izašao " nov model " ( zaboravite fejslift) , tako da biste nas obradovali da ste npr. rekli " Novi Punto 2020" i onda bismo poverovali da je Fiat " stao na noge " a ovako nema leba od te priče i obećanja.

666

pre 4 godine

Fiat duNster. Razvoj će koštati pravo bogatstvo, biće to potpuno nova platforma, sa poboljšanim svime i svačime (čitaj-redizajnirano vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem). Cijena-prava sitnica!

Mile

pre 4 godine

Fiat je ranije imao izuzetne motore, multidzet koji i dan danas pokrece mnoga vozila. Cuveni Punto i jednostavni a lep Grande Punto. Sada imaju Tipa, ogromnog sa slabasnim motorima. Nas 500L se jos uvek subvecnionise iz drzavne kase sa 2000 evra. Gde je taj Mercedes, taj Folksvagen? Fiat je na zalost gadno puko a ovakva vozila ce tesko biti konkurentna. Jedino bi mogla cenovno, ali samo mogla. Pogledajte samo Renoova vozila kakve su masine, jedino sto su skupe. Jos kada znamo kakvo je muljanje, mucenje i natezanje u Kragujevcu. Tesko to moze u sveopstoj situaciji na dobro izaci. Kao da su za Srbiju rezervisani polovnjaci koji nas potrovase i pogazise, uz naravno "jeftinu radnu snagu". Kako je to lepo cuti, u podsaharskoj Africi, mozda.

DEX

pre 4 godine

(Dragan, Ontario, 14. avgust 2019 00:25)

"Burazeru" lepo sam napisao da nema sanse da dozive 50.000 km. a ti se hvalis sa 25.000 km. To sto ne svracas na pumpu platio si unapred za svih 50.000 koje podvlacim te baterije nece izgurati.

Giška

pre 4 godine

Ti se poraduješ što će u tvom gradu event.ostati 5000 radnih mesta ako FAS nastavi a komentatori ti nabiju minuse!? Ovi što su za vlast su botovi a šta su ovi koji ne vide ništa lepo u lepim vestima za KG? Meni je drago pa makar ovo iskoristili za izbore kao što je iskorišćeno 2008. Ajd!!!

Milan

pre 4 godine

Znači ovako: ako kupite potpuno neupotrebljiv auto platite "samo" 15.000, ako kupite poluupotrebljiv auto, pod uslovom da imate punjenje kući, platite 31.000! Ko je lud ovde? Da li iko veruje da će EV ovakvih karakteristika postati ozbiljni igrači na tržištu. Sve to je mazanje očiju dok ne uspeju ponuditi zaista upotrebljiv auto za 20.000, naravno uz potrebnu infrastrukturu.
Klasičnom SUV modelu želim sreću ali je FIAT-u potrebno prvo da razvije odgovarajuću paletu motora. Ako misle da auta mogu pokretati 1,4 atmo ili turbokosilica od 0,9 ne piše im se dobro.

Drone

pre 4 godine

Ma da, baš će da izgleda kao jeftina kopija Dustera, naročito sa ovim ručkama na vratima i bravom ispod kao na kolima od pre pedes' godina.

Ljubav

pre 4 godine

Vecina ovde koja huli Fiat vozi Golfa 2. Druga stvar, je da se ovde ne radi toliko o brendu koliko o opstanku grada i eventualnom prosparitetu. Ako Vam se ne svidja Fiat, to je u redu. Ali je mnogo bitnije da jedan gigant kao sto je Fiat ostane u nasoj zemlji. Ja bi bio zadovoljan da Vase gradove isto tako dodju jaki igraci. Da ne bi uzaludno svi radili, i eventualno menjali sredinu zbog nemastine. Pustite model, oni to ne prave za nase trziste. Ali je nastavak poslovanja imperativ. Inace grad koji i ovako ne funkcionise najbolje, bi bio na kolenima. Budite malo empaticni i solidarni.

daroza

pre 4 godine

Mozemo da sedimo pored pruge i da gledamo šta vozi srednja klasa u EU.Za jedno 10 god.kad ih razdrndaju docice u Srbiju po povoljnoj ceni.

Citizen X

pre 4 godine

Ovo je neka montaza. Ovo jeste Duster sa izmenjenom maskom hladnjaka i farovima.
Sigurno nece ovako izgledati a ako vas zanima kako izgleda koncept guglajte Fiat Centoventi Concept.
Ideja Fiata je da napravi pristupacan hibrid. Koliko ce uspeti u tome ostaje nam da vidimo. Srecno svakako!

Dragan, Ontario

pre 4 godine

@DEX, 13. avgust 2019 15:53
Burazeru moja baterija presla 25000km a i dalje je na 100%. Pregrmela dve zime, sudar i stajanje u dvoristu servisa na -25C.
Napredovala je tehnologija.
Ah da, to je Nissan, mozda si za FIAT u pravu osim ako se zaista ne spoje sa Renoom pa dobiju Nisanove baterije.
Dosad nisam bio na nikakvom odrzavanju. Milina, samo vozis i poveremeno u steker. Bio jednom na pumpi da kupim led.

stoper4

pre 4 godine

Opet rade nešto za izvoz.
(Džej, 13. avgust 2019 12:39)

Ma jok, napravili su fabriku da za srpsko tržište proizvedu 1000 vozila godišnje, vajdica.

Zlatko

pre 4 godine

Svi spominjete na koji auto liči ovaj sa slike. To i jeste Daster sa izmenjom prednom maskom. Nema šanse da će tako izgledati, previše su isti a različite kompanije su u pitanju. Kad smo kod Dastera, gledali ste skoro njihov cenovnik? Digli su cene svih modela. Ako je u Dasteru novi motor, da čovek i kaže "ok, novi motor" ali Sandero i Logan su isti a cene otišle gore. Inače, u prvom nivou opreme koji nudi 4x4 Daster je bio 14.500. Sad je prvi nivo opreme koji nudi 4x4 17.000. Da li novi motor košta 2500? Mislim da su se malo preračunali i da im niko neće dati te pare. Ok, i dalje su jeftini za evropske standarde, ali polako nestaje taj imidž.

navijac

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Ma jok, pravice auto za sirotinju da bi nama ugodili i prodali 3-4 hiljade komada godisnje...

coki

pre 4 godine

Svega 3% svih proizvedenih Fiata 500L je prodato u Srbiji! Da li sad shvatate da oni proizvode za izvoz, a ne za nas? Sta god da proizvode, to je dobro za nas, ili ce pola Kragujevca da se doseli u Beograd, kao i ostali!

Canton

pre 4 godine

Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)

Sve je za izvoz, od hrane i pica do automobila. Za ovako siromasno trziste niko ne proizvodi nista, nego se uvozi otpad

Canton

pre 4 godine

U Srbiji treba proizvoditi Ladu pa da i prosjecan Srbin moze da vozi
nov auto. Fiat i VW nisu za nas dzep.
(Cvrle, 13. avgust 2019 16:02)

Lada je Renault-Nissan kao i Dacia, krece od 8000e ali ni to nije za nas dzep.

toma bgd

pre 4 godine

@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56) 
sto ste dosadni vise ....naravno da je izvoz , prodaja u srbiji 500l - a je 0,00001% proizvodnje . fiatu nije ni na kraj pameti ulaganje za nase trziste koje i ne postoji , njima je do robova od 300€ i subvencija za te robove....
sledeci komentari su jos samo da zastava pocne da pravi kečeve i yugo

Krvnik

pre 4 godine

Bomba! SUV automobili su dugogodisnji trend i nesto najbitnije sto se desilo u auto- industriji od kraja 90-ih. Bolji pregled, lakse parkiranje, vise mesta. Naravno, srpski eksperti za sve i svasta ovu vest docekuju na noz (od pecenja, pretpostavljam), ali srecom oni se ne pitaju.

moć medija i nemoć uvrnotog intelekta

pre 4 godine

@@Auto od €18.000? Ko će to da kupi u RS sa prosekom od €500 plate? To je za izvoz, zar ne?
(xxoo, 13. avgust 2019 14:56)
izvini, a gde nam je ta prosečna od 500€??? na tv??!