Koliko su bezbedni najnoviji modeli automobila? VIDEO

Poslednji rezultati ispitivanja bezbednosti novih modela na evropskom tržištu pokazuju da su proizvođači dobro uradili domaći zadatak – svih sedam testiranih automobila osvojili su maksimalnih 5 zvezdica.

Pošaljite komentar
 1. Svaki automobil je bezbedan u rukama savesnog vozača. Uvek je i bio.
  (Samo kažem., 23. maj 2019 16:23)

  Pa šta predlažeš onda?

  1. Da se više ne vrše NCAP crash testovi?

  2. Da se izmisli mašina koja će a priori da prepozna nesavesne vozače i takvima da se ugradi blokator da ne mogu da voze?

  3. Da se više u kola ne ugrađuje bezbednosna oprema, jer ako smo svi savesni, onda smo svi bezbedni?

  Razumem da samo kažeš, ali istovremeno i relativizuješ. Ili radiš za AČ..:)
  Opet, s druge strane, više bezbednosne opreme jednako veća težina, jednako veća potrošnja, osim ako se ne koriste neke "lakše legure", i tako se svi nalaze u začaranom krugu profita, gde račun na kraju plaća naravno kupac. Zato su kola sve skuplja i skuplja. U skladu sa čim i tvoj komentar opet dobija na smislu, iako je meni bezbednosna oprema apsolutni prioritet kad kupujem kola. Tamni vilajet, zaista..
  (Bugari ušli u Sofiju, 24. maj 2019 09:46)

  # Link komentara

 2. Ako gledate kres testove shvaticete koliko je bitno imati sve moguce zastite na automobilu. I bez obzira koliko ste vest I odgovoran vozac, u Srbiji to ne mora nista da znaci. Ljudi preticu na punoj, ulecu u makazice sa 20 godina starim autom gde zivot i smrt zavise od jedne sekunde. Krenu u preticanje i pokusavaju da se ubace na vase mesto jer nisu dobro procenili ili su bahati. Krenete da kocite, iza vas je budala koja vam sedi na braniku. U susret dolazi takodje samoubica koji je krenuo u preticanje bez ikakve procene sigurnosti. Zivot vam onda zavisi od nekoliko ludaka oko vas koji su ubedjeni da su Sumaheri. Postovanje propisa, brzine, obracanje paznje na vozila sa decom, pravo prvenstva itd. misaona imenica. U Srbiji samo tenk da vozite bili bi sigurni. Ali i tada bi se nasao baja sa granatom u autu.
  (ljAXE, 23. maj 2019 17:39)

  # Link komentara

 3. Ali, jos ni jedan automobil nije nadmasio rezultat Volvo- a V 40: 98%.
  (Mika, 23. maj 2019 17:12)

  Ako pazljivo procitate tekst, videcete da Mazda 3 ima upravo 98% zastite putnika (sto i mene jedino zanima ukljucujuci i decu). Mada ni VW sa 97% i Lexus sa 96% nisu daleko...
   (Nemanja, 23. maj 2019 17:32)

  # Link komentara

 4. Ali, jos ni jedan automobil nije nadmasio rezultat Volvo- a V 40: 98%.
  (Mika, 23. maj 2019 17:12)

  # Link komentara

 5. Svaki automobil je bezbedan u rukama savesnog vozača. Uvek je i bio.
   (Samo kažem., 23. maj 2019 16:23)

  # Link komentara