Utorak, 14.05.2019.

09:00

Premijum ne znači i kvalitet – najpouzdaniji je Peugeot, na začelju Audi i BMW

Izvor: B92

Premijum ne znaèi i kvalitet – najpouzdaniji je Peugeot, na zaèelju Audi i BMW IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

241 Komentari

Sortiraj po:

Zubati

pre 3 godine

Ford Cmax 2008 god. motor 1.6 benzin. Do sada prešao 612000km bez ijednog kvara. Na svakih 12000 radio komplet mali servis a na svakih 80000 veliki. Hvala.

Mare

pre 4 godine

Kupio Fiat Bravo 2013 bio
star 2 god sa 156000 km. Vozio 5 godina i prodao sa 420000 km. Sem diskova 2 puta, 4 velika servisa, 4 kompleta guma, apsolutno ništa. Čak je i trap bio fabrički. Nabavna 7.500, prodajna 3.600 evra. Najbolja računica.

Bojan

pre 4 godine

Imao bmw do pre neki dan. Toliko problema sam imao da mi se zivot smucio. Pa delovi su toliko skupi da to nije normalno. Pumpa za vodu kosta 48.000 din ejjj. Pumpa za ulje sa zamenom 143.000 din. Diferencijal 240.000 din. Nikad vise u zivotu necu kupiti bmw! Prodao sam i kupio opel insigniu. Nadam se da se necu vise nervirati. Tako da potpuno verujem ovoj anketi.

Vladimir Rolovic

pre 4 godine

Istraživanje ne a validnost jer se ne zna o kojim problemima je rec.
Pezo jedan problem recimo zaribao motor.
Audi 5 problema, skripi koza, pucketa plastika, sam se zakljucao, itd.
Vlasnici premijalnih vozila su zahtevniji i probirljiviji i osetljiviji na probleme.

starmo

pre 4 godine

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

Ja jesam ali komplet motor ne lanac, ali da u pravu si BMW ima problem sa lancima u odredjenim godistima.

starmo

pre 4 godine

Imao tri BMW, E 46, E90 i sada F 30, niti sa jednim niti jedan bitniji kvar. Dakle moja licna iskustva fenomenalna.
Ali da nema sumnje Japaneri i sada Korejci prave najpouzdanija auta, ovo sa Francuzima je smijurija. Ali ja tocno znam sta zelim od BMW-a i to dobijem, uzitak u voznji bez premca i sportske performanse, Japancu tu ne mogu parirat.

Aleks

pre 4 godine

Slicna ovome... Najbolji su Japanci i Korejanci, najgori Nemci, od njih je ostala samo urbana legenda... Francuzi sasvim OK, Skoda takodje! Ako se gleda kvalitet, pefrormanse i cena, prednjace Kia, Huyndai i Suzuki

No More Mr Nice Guy

pre 4 godine

Kada sam prodavao Peugeot kupcu sam rekao da vozilo kupuje u vidjenom stanju, bez ikakve garancije. Da moze da ga provoza slobodno i pozove svog majstora da pregledaju i testiraju vozilo. Trazio mi je servis u kom sam odrzavao i garanciju usmenu servisa na predjenu kilometrazu (jer sam radio generalnu mesec-dva pre prodaje i izmenjao x razno raznih sitinica vezano za elektroniku i klimu jer se na tom autima kvarovi javljaju serijski). Izuzuetno nepouzdani, sa greskama na motoru i elektronici koje se ponavljaju konstantno. A delovi nisu u kategoriji nizih cenovno. Radovao sam se kao malo dete kada sam ga prodao. Kupac me je zvao posle 15-20 dana nakon kupovine i trazio mi broj telefona servisa u kom je radjena generalna. Zakucao mu je motor. Loshiji auto nisam vozio do sada u zivotu. A vozio sam i Yuga i Fiat Stila u odredjenim periodima.

KOKI

pre 4 godine

@kome treba ovakva toyota garancija?
Ne znam da li ste svaki put isli u isti servis, imate 2 u Beogradu i po jedan u vecim gradovima u Srbiji pa promenite, neko ce znati da ga popravi kako treba.

Hehe

pre 4 godine

@(Lars, 15. maj 2019 09:11)

Da se nadovezem. Postoji velika ili da kazem znacajna razlika izmedju svake generacije odredjenog modela. Tako npr. i30 prve generacije je pomalo sirov auto, druga generacija je ugladjenija, a treca je napravila isti skok kao druga u odnosu na prvu. Santa Fe im je posebna kategorija, narocito kad se pogleda aktuelna generacija, i deluje kao da ga pravi neki drugi proizvodjac jer je sve mnogo bolje u odnosu na ostale modele koje imaju, ali i cena prati to.

strsljen549

pre 4 godine

@dejan Nema potrbe za takvim stavom.
Da, imam i biciklu i trotinet kao sto kazes, a vozim i 520d F10 pored e46 trenutno.
Tako da nisam imao Uno, Reno 4... Imao sam Stila, Grande Punta, Megana, Fluenca, Alteu, Oktaviu, 407... E46 je 2004, a ne 1999. pametnjakovicu.

dragan

pre 4 godine

Nije tačno da vozači jeftinijih automobila ne obraćaju pažnju na sitnice. Ja sam se sa novim Dacia vozilom više puta obraćao servisu za sitnice koje drugi nisu ni primećivali, ali mene nervira da bilo šta škripi ili ne funkcioniše kako očekujem (u garanciji). Naravno, ne očekujem udobnu vožnju i komforno sedište kao u BMW-u, ali to nema veze sa pouzdanošću. Kod skupljih i luksuznijih automobila se plaćaju kvalitetniji materijali, naprednija izrada, novija tehnologija, napredniji sigurnosni sistemi, luksuzni detalji, ali i reklama. I u Americi nemačka trojka važi za značajno manje pouzdanu od Japanaca, ali je stvar prestiža i luksuza.

aleks

pre 4 godine

srbi ukapirajte da je ovo radjeno na novim vozilima a ne starim 20tak god.... u to statistiku spada bukvalno sve pa i sijalica ako rikne u garantnom roku

Hm

pre 4 godine

Mišljenja sam da su ovakvi rezultati jer "soc" ljudi, poput većine nas, uzimaju jeftinija vozila sa manje opreme i samim tim manje stvari koje mogu imati nekakav problem.

Lars

pre 4 godine

@(JD 2, 14. maj 2019 22:58)

Hyundai iz 2007 i novije generacije nisu za poredjenje. Tek od "I" modela su znacajno digli kvalitet. Naravno da nisu za poredjenje sa automobilima od 60 000e, samo ludak moze tako nesto da misli ali u srednjoj klasi ne kaskaju za ostalim proizvodjacima.. naprotiv.

SRBIN

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.
(AZagor, 15. maj 2019 04:25)

Sve ti verujem, ali nekako mi to preracunavanje sa 117 000 milja nikako ne moze biti 160 000 km, dodaj malo kilometara..to je oko 187 000 km.

sreda DM

pre 4 godine

Shvatite da ako je auto odrzavan i vozen normalno, sluzice koji god to model bio koga god proizvodjaca. Slucajeva da pored redovnog odrzavanja neki auto pravi probleme bilo je i bice i kod mercedesa i kod toyote i kod ostalih. Sve bi to bilo jasnije da mozemo da kupimo nov automobil, koji god, da prelazimo ovih nasih 15-20.000km godisnje, radimo od pocetka redovne servise...Ja nisam u mogucnosti ali oko sebe imam ljude koji imaju nove i BMW i puntice i renaulte i toyote... Nikakav krupniji kvar na tim automobilima, presli su cifru 100.000km i dalje su i te kako dobri

brane

pre 4 godine

Svaki auto ce te sluziti ako ga redovno odrzavas,problem je sto mi svi kupujemo polovnjake sa sumnjivom kilometrazom i losim odrzavanjem pa samim tim nikad ne znas sta moze da se pokvari.

GuGa

pre 4 godine

Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!
(milos, 14. maj 2019 10:00)

Ma 100% :))) Sigurno englezi lazu u korist francuza. Jedni druge ocima ne mogu da vide bre!

Razumem da je svabofilima veliki problem prihvatiti ovake rezultate, ali nepobitna cinjenica je da mnogi proizvodjaci krupnim koracima idu prema napred i u nekim novijim tehnologijama jedu nemce za dorucak, dok nemci ne samo da tapkaju u mestu nego cak i rade korake unazad u odnosu na ono sto su u proslosti bili i predstavljali.

Jasno mi je da je prosecnom srbinu kojem je u 90 odsto slucajeva Golf II ili Mercedes 190D pojam za dobra kola to jako tesko prihvatiti, ali pomirite se da zivite najmanje 20 godina u proslosti kao i najmanje 90% drugih srba.

achitwn

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi.
(Kpp, 14. maj 2019 22:25)
Ovo je jds power lista iz UK. Na americkoj je lexus prvi po initial quality. vec 10g tako. Ja sam imao Lexus GS350 perl bela boja. Kupio ga nov 2010 i prodao posle 6g. I dalje zalim za njim. Omg.

AZagor

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.

zoki

pre 4 godine

@kele - Bravo, upravo je u tome suština. Kupci skupljih automobila očekuju da sve bude u savršenom redu. Rekao bih da imaju puno pravo na to.

kit

pre 4 godine

Imam i pezoa (8 god) i mercedesa (3 god). Oba bez i jednog kvara. Da li sam trebao da bacim 4x vise para na mercedesa- ne bas. Ali uzitak je lepsi. Naravno, da nisam bio u mogucnosti da uzmem merca, bez dileme bih ponovo uzeo pezoa. Bmw i audi nisam ni uzimao u razmatranje, na prvom mestu jer se kradu, barem ih bije taj glas. Istina je da mi je sa pezoom zivot bio laksi u smislu da sam mnogo lezerniji bio sa njim. Sa mercedesom stalno gledam da li cu negde da ga zagrebem, da se ne naslonim na nekoga na parkingu i sl, sa pezoom na te stvari nisam obracao paznju. Sve ima svoje.

Dejan L

pre 4 godine

@ strsljen
BMW e46 ti najbolji auto.
Isti onaj na koga se svi zale.
E kuku majko.
Vozio si ti bicikl i trotinet.
Pa taj BMW ima 20 godina, mogu misliti kakve si grobove vozio pre njega.
To samo govori da si vozio Uno, Reno 4 i Mozda Ami8.
Posto ti je najnoviji auto iz 1999.

munja

pre 4 godine

Kad su videli da nema zabeležen ni jedan problem sa Lexusima, sastavljači liste pomislili da im je upitnik zabagovao kao BMW pa nisu znali na koje mesto da ga stave. Lexus je druga dimenzija što se tiče pouzdanosti.

Slavko

pre 4 godine

Kakva slucajnost, afera Monsanto odnosno Bayer, istrazivanje o pouzdanosti automobila gdje se pokazalo da su Njemacki automobili najmanje pouzdani... Njemacka ne slusa velikog brata pa ce dobiti malo po usima, a to da su Njemacka auta najmanje pouzdana je prica za malu djecu.

agent

pre 4 godine

vozio do skoro Scenic 2004 oko 4god, menjao samo senzor bregaste oko 3000din i dugme za e.rucnu - polovna 15eur. Ostalo samo redovno odrzavanje...a presao sam gomilu km, moram da napomenem da sam auto dobro proverio kada sam kupovao i uradio veliki servis i da kupio sam ga sa 180000km, pravih! Sa autom, odrzavanjem, cenom i potrosnjom sam prezadovoljan, tako da sam ostao isto na Scenicu samo 11god mladjem...samo opusteno ljudi, normalno odrzavanje u ovlascenim servisima i nema brige ;)

MiroslavUE

pre 4 godine

@(kako da ne, 14. maj 2019 17:37)
Kazes DS5 ima motor 180ks i 400nm a BMW jos nema takav 2.0 motor? Cini mi se da ti vozis ipak Stojadina, BMW je jos pre 9-10 godina imao 2.0 motor sa 180ks i 400nm i otkinuce taj DS5 u svakom trenutku ko mace salamu.

strsljen549

pre 4 godine

Dosta auta sam promenio, od Fiata, Renoa, Pezo, Seata, WV, Opela, Skode... jedini koji mi se najduze zadrzao, i sad ga jos uvek imam, jeste BMW e46 318d.
Kvalitetan auto. Nije veliki potrosac. Nije bog zna sa voznjom udoban ali jednostavno izdrzljiv.
Odrzavanje jeste skupo ali sa dobrim delovima nema brige.
Najskuplji kvar mi je bio bos pumpa (glavna boljka e46 dizela), ostalo nista... A preso sa njim oko 40.000km za dve ipo god.

Ivan

pre 4 godine

Moje iskustvo Bmw 316 gomila kvarova 1984g. Audi gomila kvarova 1986g. Fiat Stilo 3 kvara 2004g. Bmw e39 528i 1998g bez kvarova ali slupan. Peugeot 308 1.6vti crkao motor po isteku garancije. Mercedes w211T 220cdi gomila manjih kvarova 2004g. 475000km, Toyota auris 52000km bez kvarova za sada.

Nemanja

pre 4 godine

Zivim u Nemackoj, 2010 sam kupio novu peticu F10 model 530 dizel. Imam sada tacno 181,000 km i ama bas ni jedan kvar do sada nisam imao. Porediti tu neke marke automobila sa BMW-om, Mercedesom, Audijem, Porseom je nevidjena glupost. Pre ove petice sam imao jos 4-5 trojki, ekstra automobili ali sam presao zbog porodice na peticu jer je veca i udobnija. Pozdrav za sve strucnjake ovde sto pisu.

kele®

pre 4 godine

Ovo nije lista pouzdanosti, već zadovoljstva kupaca. Ako se uzme u obzir da od skupljeg vozila više i očekuješ, onda je logično da imaju i više zamjerki na njih.

Kpp

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi. Svaki novi auto treba u garazu nakon prvih 2000 da se malo utegne, uvek ima neki spisak. Najgori auto u zivotu mi je bio neki FSI Audi davne 2007 - svako malo mi je odnosio neki novac- greska do greske- A NOX senzor je odlazio jednom godisnje. Sto se tice polovnih auta - najbolje vam je da pogledate koje auto gubi najvise godisnje na vrednosti- e to nemojte da uzimate- najvise gube na vrednosti najskuplja auta, pa Italijani pa Francuzi...i tako zadnjih xx godina.

JD 2

pre 4 godine

Mogu samo licna iskustva da navedem, sa ugkavnom novim kolima. Honda Civic 1.4b 2004-2007 nula kvarova, Hyundai Accent 1.4b 2007-2011 kvar na anlaseru i servo volana, bukvalno zaglavio volan u sred voznje (u garanciji), 2011-2014 Aaudi A3 1.6b nula kvarova, Honda CrV 2.0b 2014-2016 nula kvarova (2011. godiste), Opel Insignia 2.0cdti 2016-2018 raspalo se crevo turbine (u garanciji). Trenutno Oktavija, nedovoljno za ikakav utisak.
Honda i Audi bez greske, Hyndai i Opel ipak slabiji kvalitet.
A ovako gledano, nek je Peugeot najkvalitetniji (nisam verovao da cu tako nesto ikad izgovoriti) ili Kia, dajte meni ipak taj raspali BMW da ga setam po servisima. Ja i nisam za bolje :)

lično iskustvo

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4. VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas
(saša, 14. maj 2019 21:32)
Škoda 1,2 TSI, 2011 - menjao pet puta lanac, španer i ostalo šta uz to ide. Motor je VW. Redovno održavan. Prešao 105 hiljada pre nego sam ga prosto poklonio.

kako da ne

pre 4 godine

@Bata Mile
Nekako Mercedes i Bmw mogu da prodju, sem ako ne gledamo sto im pucaju lanci, problemi onde, ovde. Ne zelim nikoga da ubedjujem, nije vise vreme Mercedes 124 i Golfa 2. Odavno je to proslo. P.S. Ako hvalite tako Audi, dodajte i Vw, Skodu i Seat. Jer je sve to isto samo drugo pakovanje ;)

saša

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4.VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas

Dusan

pre 4 godine

Babe i zabe gospodo poredite. Sto niste uzeli jos bolje teotinet bez sistema pa poredili.. automobil koji je klot i nema filozofije jer jedva da ima abs ne moze da se kvari kao premijum. tacka.

Alex

pre 4 godine

Ma ne palite se. Najbolji je službeni auto.
Ova statistika je za najnovije modele... a i statistika je malo mesa, malo kupusa = sarma.
Pišem ovo na parkingu iz 206-tice karavana, a točkovi se zadnji deru torzija - 200-250€... doduše, posle 190000km naših kratera. Razmišljam o kaktusu, nekom bmw-u, hondi, tojoti... Pozz i samo pozitivno!

Milan

pre 4 godine

Prvo za mene bmw nije bmw ispod 5ce i x5, 3ka i x3 mi nikad nisu bili na tom nivou kvaliteta. Oni mali su sprdnja. A vozio sam i 3ku i 5cu privatno i razlika je veoma uocljiva. Drugo bmw ima politiku da svoje novije automobile maks zakomplikuje. Gde drugi stave jednu sajlu bmw stavi 5 prekidaca, mikrokontrolera i elektromotora. Pa naravno da ce to pre da se pokvari. Takodje su im delovi stravicno skupi. Aktivni amortizer za moj f11 je 900eur komad.... To sve mogu da im zamerim ali sesti i provozati dobro opremljen x5 ili 5cu je posebno iskustvo koje retko koji auto moze da pruzi.

boki

pre 4 godine

nikad nisam vozio nemca ali znam da ne valja moj citroen je zakon...
ala ste smesni znaci neverujem,ovi sto voze francuze su pametni a ovi sto voze nemce su glupavi i obratno..francuz nema kvalitet i pitanje je kad ce ga imati,francuza tesko nadjes pre 2000god da je u voznom stanju a nemaca ima na svakom cosku cak i iz 90-tih tako da nema sta da se komentarise,volite i mazite vase ljubimce,redovno servise i odrzavanje i svako dobro vam zelim...

Bata Mile

pre 4 godine

Može da kaže ko sta hoće, ali BMW, Mercedes, i Audi će u ek biti sinonim za kvalitet. Ostali proizvođači su ok, ali moraju još puno da uče rade i ulazu da bi postigli taj nivo kvaliteta materijala, mirisa, i samog ugodjaja u vožnji

M

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ova lista realna i sta pokazuje. Svi se uhvatili Peugeota na prvom mestu, i odsustva Japanaca iz top 10, ali meni je najzinimljivija situacija sa Skodom, VWom i Audiem. Kako je moguce da je daleko najkvalitetniji auto od ova 3 ubedljivo poslednji? Kakvi su 'problemi' u pitanju? Ko ih prijavljuje? Koliki je procenat ozbiljnih kvarova? Koji je uzrok 'problema'? Ova lista, sama po sebi, ne govori nista. U stvari govori, a to je da cete u najmanje 80% slucajeva imati 'problem' kada kupite auto, sto je prilicno porazavajuca cinjenica

Dragan

pre 4 godine

Suzuki je neverovatno pouzdan auto. Imam jednog 16 godina i nista sem odrzavanja 14 godina dok moj mehanicar nije otisao u penziju, i ovi ostali su ga odmah s**bali, da izmuzu vise para. Konacno sam nasao mehanicara coveka i sad opet ide ko nov. Pazi 16 godina cak i bez stelovanja trapa i jedini rezervni deo zamenjen zbog kvara je dihtung na levoj poluosovini. Svi servisi na vreme i uvek najkvalitetnije sinteticko ulje i u motoru i u menjacu. A vozili smo ga nemilice.
Ko kupuje Japance da pazi da su zaista napravljeni u Japanu a ne u Americi, Meksiku ili tako negde.

sempervivum

pre 4 godine

Не верујем да је Пежо најмање кварљив, али није поента овог текста у томе...
Поента је да то што купиш ауто од 100.000 евра није НИКАКВА гаранција да се неће покварити. Код скупих аутомобила је заправо најскупље име бренда, тј. она "значка" што стоји напред и позади.
Најбољи избор је поуздан и не претерано скуп ауто.

vozac

pre 4 godine

Postovani vozaci, molim vas da ne lazete sami sebe. Imam izuzetnog iskustva u kupovini francuskih vozila kako putnickih tako i teretnih. To je los vrlo los kvalite. Crkavaju motori, menjaci,elektronika i to sve na malim kilometrima. To se kod nemaca ne desava.
Vi mozete pisati sta hocete jer ste placeni a i vi sto vam je 2 ili 3 vozilo nemate reprezentativan uzorak. Ja vam to mogu reci sa preko 100 vozila.

paranoid

pre 4 godine

Pežo 3008 vozilo bez mane? Pitajte jednu gospođu iz BL zašto je onda u prvoj godini bila više u servisu nego kod svoje kuće, da bi vrhunac bio samozapaljenje - ostali samo dugmići...
Inače, 5 godina vozim passat b7 (kupljen star 3god), prema ovom istraživanju imao sam 112 problema za koje nisam ni znao (vw rezultat je 113).

ernesto che

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.
(kako da ne, 14. maj 2019 13:04)

Nisam misliobda komentatisem ovu vest, jer je apsurdna, ali morao sam na ove tvoje neistine. Kao prvo, comon reil je izmislio italijanski inzenjer Mario Riko koji je radio u fijatu, kasnije su prodali licencu boshu a bosh dalje, znaci fiat i italijani su prvi imali tu tehnologiju. Drugo , nema psa nikakvu napredniju tehnologiju, vec je vw svesno lagao i nije ugradjivao delove za preciscavanje i tako ostvativao dobit, a istina je da su se zadrzali duze na pumpi-brizgaljki jer su na taj nacin jos ekstra profita ostvarivali prodavajuci staru tehnologiju ali na kraju krajeva bili su pouzdani i ljudi su to cenili. Kao trece, kakvu to tehnologiju ima psa kad ih nemci dobijaju u ubrzanju, medjuubrzanju, agilnosti, svemu. Kao cetvrto, na testovima svetskih auto kuca, hdi motori su u proseku prelazili 250k pre nekog kvara u proseku, tdi 300k, a na iznananjenje svih (u tom momentu, danas to nije iznanadjenje), najvise su prelazili jtd, u proseku 400k, a i najvise ima onih koji su presli preko pola miliona, dakle jos jedna tvoja laz. Kao peto, spomenu bmw-e i pezo, pa eto oni su imali zajednicki projekat 1.6 turbo benzinac, i kad su ih ugradili, novinari na testu su bili u cudu kako isti motor na uporednom testu, jedan u bmw-e, drugi u pezou,moze da u bmw-u ubrzava za pola sekunde bolje do stotke, u meduubrzanju 0.6, i da trosi pola litre manje, kasnije su utvrdili da je sasija i ogibljenje uzas kod pezoa . I kao zadnje, to sto su ovi proizvodjaci koristili psa motore, ne mora nista da znaci, mozda zato sto su najjeftiniji, mozda zato sto su jedini dostupni, jer nemci samo svojim brendovima daju motore, ili pak su japancima davali dizele a oni njima benzince, radi smanjenja troskova. Procitaj stivo, pa pisi.

Bane

pre 4 godine

Ljudi ne kapiraju da sama odrednica Skoda, Peugeot, Fiat, Mercedes i sl. ne znaci mnogo.
Zavisi dosta od modela, serije, motora koji je u njemu, nivoa opreme i sl.
Evo ja sam 2003 kupio novu Mazdu 6 iz salona i imao konstantnih problema sa njom, na kraju sam je posle 7 godina i 140.000 km i prodao poluispravnu.....al treba reci da sam kupio prvu seriju cim se pojavila punu decijih bolesti, da sam je uzeo sa falicnim 2.0 Fordovim dizelom na kome se kvarilo sve, od dizni, preko pumpe visokog pritiska dva puta do plivajuceg zamajca i cilindra kvacila na 114.000 km. Vec oni koji su uzeli isti model, isto godiste samo 1.8 Mazdin atmosverski benzinac prosli su neuporedivo bolje. A ko je kupio restilizovan model 2006 nije imao nikakvih problema. I sta je sada Mazda, pouzdana ili nepouzdana? Posle kupim Audi A3 2010 posle druge restilizacije i sa 1.6 atmo motorom prostim ko pasulj i za 9 godina nista pipnuo nisam, a cuo sam i da su ljudi sa tim modelom do 2006 imali raznih problema i da su imali problema sa 1.8 i 2.0 benzincima koji su posle zamenjeni jednako felericnim prvim serijama TSI motora (tek od 2013 TSI nema kvarova). I sta je sada Audi, pouzdan ili nepouzdan?
U praksi se pokazalo da ne treba uzimati modele sa pocetka proizvodnje, i da se treba pre kupovine raspitati o motoru, najbolje je sacekati do restilizacije i birati motor koji se duze vreme ugradjuje u njega po mogucstvu cak bi bilo dobro da to bude i motor nasledjen iz prethodnog modela jer se dobro pokazao. Tako smanjujete sansu da vam auto pravi probleme ali naposletku sve je lutrija pa kako vas zapadne.

srbijasine

pre 4 godine

JD Power je otkupljen od XIO investment grupacije u 2016. Kineska investment kompanija sa sredstvima sa Kajmanskih ostrva, niko ne zna ko stoji iza njih. Ovo dovodi u pitanje sve podatke koje dolaze sa JD Power.

Konsternirani jazavac

pre 4 godine

(boki, 14. maj 2019 16:40)
Au bre pa propadose nacisto mnogi proizvodzaci bez vas.Ima li i jedna automobilska marka koja bi zadovoljila vas prefinjeni ukus?

Dex

pre 4 godine

Haha...marketing je čudo. Meni nije jasno, možda nisam detaljno pročitao tekst, da li se to odnosi na automobile koji su kupljeni kao novi ili ne? Iskreno ne verujem jer svako priča svoju priču jer jedini merodavni podaci su iz ovlašćenih servisa, ali to nikada neće niko dobiti, tako da se samo ložite i prepucavate ovde bez razloga. Ende.

matori

pre 4 godine

@@Frankfurt am main 
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)
(kako da ne, 14. maj 2019 17:38)

samo par članaka pre ovoga, od juče ili prekjuče, može da se pročita da Opel još uvek nije dobio ništa od PSA, izgledaju isto kao i pre dve godine, i tek će da dobiju nove motore i tehnologiju ...

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav
(Illinois, 14. maj 2019 15:19)

Ako te dobro razumem, kod moje Toyote garancija ne pokriva taj protokomer? I dok ne platim, problem mi neće biti rešen?
I meni se čini da je tako.

Strucnjak

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.
(Misa, 14. maj 2019 17:05)

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

kako da ne

pre 4 godine

@Frankfurt am main
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)

Mustafa Aga

pre 4 godine

Ovde u Americi ima veliki broj publikacija koje rangiraju automobilske marke po modelima...Skoro sve te publikacije imaju razlichite marke i modele medju najboljima...Zato ljudi slabo veruju tim publikacijama...Ovde je pravilo u Americi da su najkvalitetniji (najmanje kvare) japanski brendovi...Onda juznokorejski...Pa americhki...Na zadnje mesto su skoro svi nemachki brendovi kao i volvo i jaguar...Ovde je uzrechica da ako kupish luksuzni nemachki auto...Uskoro tvoj najbolji prijatelj postaje tvoj automehanichar koji ti popravlja taj auto...Ima chesto da se vidjash sa njime...

ultron

pre 4 godine

Zašto ljudi imate komplekse? Ako voziš audi ne znači da je najbolji ako voziš fiat ne znaci da je najbolji, ako vozis mercedes ne znaci da je najbolji. Ciganin hvali svoga konja.

kako da ne

pre 4 godine

@Licno iskustvo
Poredis Bmw 3 i Pezo 207 hhahaha, 1.4 motor i minimum 2.0 iz Bmw-a. Da vam kazem da Bmw ima bas Pezoove motore 1.6 benzince. Da ne pricamo o problemima Bmw benzinaca i dizela 2.0 od 2010-2017. 1.4 motori druze nigde ne valjaju. Mom prijatelju je na novom Golfu 7 1.4 na 60.000km otisao motor, znaci motor je crk’o. Da ponovim na 60.000km. Jos nesto, ne mozete da ocenite bezbednost u Bmw 3 i Pezo 207 :) Uzmite 508 ili 3008, 308. Sve sto imate u Bmw-u od sigurnosne opreme imate i u Pezo. Znaci nista nije bezbedniji, sve zavisi ko vozi ;) Ja vozim Citroene godinama, nikakve greske, problemi i samo servisi. Sada imam DS5 star 2 godine, osecate se u njemu kao u tenku. I sigurno i bezbedno, jak dizel sa 180 konja i 400nm, takav motor 2.0 Bmw jos nema. Eto da napomenem i to ;) E, mozete uzeti C3 za 11.000 eura i to je druga prica, a mozete uzeti DS5 za 50.000 ili DS7 za 60.000 totalno druga prica. Sve vam je na nekom posebnom nivou. Iskreno, za mene su svi Nemci obicni tvrdi krševi i nikada ih nisam kupio niti cu. Na zapadu su ih puni servisi i opet ljudi kupe. A, ja, nevera. Mada mnogo im pomazu milioni Balkanaca na zapadu da povecaju prodaju ;)

Misa

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.

da

pre 4 godine

Cuj ovog u komentarima vozi bmw star 3 godine i prezadovoljan koliko je pouzdan, vec menjao viljusku.
Pa sta si ocekivao, da se auto raspadne posle 3 godine? To je bukvalno nov auto, najjace da ocekujes velike probleme.

kontura

pre 4 godine

A gde je ovde jugo, obišo balkan, grčka, rumunija, malo troši dan e lažem a li 7 l gasa na 100km, ubica, parkira se svugde, pežo bi me izdo trista puta, a možda je to baš ona serija sa pežoovim motorom ko zna

da

pre 4 godine

Sve ide od stila voznje vlasnika i njegovog odrzavanja vozila.
Zaboravite na brend, na kilometrazu i godiste.
Drug je kupio novu Hondu, a meni je vec zao nekog buduceg vlasnika tog automobila. Bukvalno ga ne bih od njega kupio posle 30000km. Tako da to sto je nekome otislo ovo ili ono, uglavnom je od neodrzavanja prethodnih vlasnika. Niti su Švabska kola svetinje, niti su Francuzi ili Italijani kršine. Ta vremena davno prošla, danas za svako da napravi dobar auto.
Pozdrav svima.

Miki

pre 4 godine

Nekada su Nemački automobili bili sinonim za kvalitet,danas ne mogu da prodju blizu Koreancima po kvalitetu a o Japancima da i ne govorim.

Kiki

pre 4 godine

OK. Vidim iz komentara da ljudi imaju problema sa mnogim markama. Ja vozim vec 14-tak godina Mazdu 6
u Kanadi i nisam imao nikakvih vecih problema (uz redovno odrzavanje).
Redovan pregled, promena ulja, zimske gume i sta sad?

KK

Nista licno

pre 4 godine

Moja dugorocna iskustva sa brendovima koje sam vozio minimum 3g:
Honda ++ (daleko najmanji broj kvarova, a ubedljivo najduze sam ih vozio)
Renault +/- (tu i tamo ponesto, uglavnom elektronika i sl.)
BMW -- (blagi uzas, svakih nekoliko meseci crkava nesto, elektronika, senzori, mehanika, dihtunzi, brave... ne vredi ni trecinu cene, osim ako uzivate da bacate pare da bi pricali okolo kako vozite ovaj krs).
Svi navedeni automobili su u periodu exploatacije bili mladji od 10g, nista budzeno, nista skidano, nikakav plin i sl.

boki

pre 4 godine

Pezo nikad nije znao da napravi auto dok nisu preuzeli opel pa su im malo tate iz nemacke pokazale kako se to radi,nemam nista protiv njih ali neka hvala,kod francuza dizajn mi se ne svidja isto kao i kod japanaca sem nekuh par modela,sednem provozam i kupim ili ne kupim nemam odradjeni brend bitno je da se osecam lepo u njemu,daciju i fijat nikad necu ni gledati a skoda samo visa klasa ovo kao fabija je ko trotinet..E sad vozio sam se u 508 stara godinu dana mogu da kazem da su dosta uznapredovali ima jos dosta sitnica za doterati ali poceli su da prave auto ali za cenu koju traze je ok...bolje od skode npr i folcwagena u cenovnom rangu..volvo je odlican ali dizajn ne pije vodu malo su se trgli zadnjih par godina..a na listi nema tojote,honde i jos nekih modela znaci po njihovom vlasnici tih auta ih voze samo do majstora..naruceno zarad marketinga...

Radovan

pre 4 godine

"Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela".

Danas pored savremenih i brzih sredstava proizvodnje,veze, kompjuterizacije i logistike, može se za jednu proizvodnu traku naručiti delovi iz različitih fabrika sa različitim umešavanjima materijala, i tako ostvariti ekstra kvalitet i ekstra bofl. Sve na jednoj te istoj traci. Mogu vam i vaš auto koji ste naručili, da naprave kvalitet ili bofl, poimence.
U industriji se ništa ne baca, sve se ugrađuje. Reklamacija i ispravak su jeftiniji nego da ugrade ekstra kvalitet.

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

2011 kupili novog Renoa. Do sada nije puno presao,cini mi se 82000, posto ima jos automobila u kuci.Osim redovnih servisa, ali stvarno redovnih(kod nas je spusteno vreme servisa u odnosu na Francusku, zvog goriva, puteva,kvaliteta delova), radjena je samo neka sitnica na trapu, cena cini mi se 3000din. Sto je i razumljivo s obzirom na kratere na putu. 80000 nije velika kilometraza, ali koliko se ovde pise lose o Renou,trebao sam vec pola automibila da promenim.
Velika je razlika novo i polovno. Nikad ne znas sta je onaj pre radio i kako je odrzavao

Timer

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...
(vladimir, 14. maj 2019 10:31
Lepo ti pise da kvalitet i premijum nije isto. Premijum je luksuz a kvalitet je trajnost. Bogat čovek skoro uvek bira luksuz, bez obzira na cenu.

achitwn

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.Potpuno irelevantna lista.Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.
(Jarić T Živadin, 14. maj 2019 09:26)
Ne mozete komentarisati ako niste istrazili kako se ocenjuje. Ukrarko JDP ima 8 kategorija koja pokrivsju 177 problema i taj se model koristi za ispitivanje javnog mijenja. Barem je tako u. US.

Illinois

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav

cune

pre 4 godine

@Cinjenice nemaju emocije
Pa ako ćemo već o činjenicama i tim prosečnim Balkancima,Japanski mit o nepokvarljivosti pada u vodu i to debelo.

preferisco dirti addio

pre 4 godine

Moj bmw je imao jedan "kvar" za 4 godine koliko ga imam, kupljen je 3 godine star.. Oslabila poziciona led dioda u zadnjem stopu, i dalje radi ali je prigusena.. Popravka je 15ak eura.. Nego nema kad da ga ostavim u servisu.. Nzm.. Kako koga zapadne izgleda

Nisam Englez

pre 4 godine

1. Clanak nije placen
2. Radi se o ocekivanjima i percepciji u najmanju ruku isto kao i o kvalitetu
3. Englez (a najverovatnije i svi redom) kad plate €12k-€15k za nov auto (Dacija, Skoda, Vauxhall, Kia) pa se nesto pokvari, slegnu ramenima i kazu "Pa to se i moglo ocekivati za tu cenu.. Potrosna roba, Teraj dalje!", Al zato kad pljunes €60k-€80k za BMW, Merc ili Audi, pa neka bizarna, mala sitnica nije kako treba (tipa treperi zadnji levi pokazivac temperature na cetvoro-zonskoj klimi) pa ima da vriste u salonu do Minhena da ih cuju!

4. Radim u auto industriji i znam koliki je raspon reklamacija i kako se ophode musterije sa plitkim i dubljim dzepom.

Radovan

pre 4 godine

Malo dete, mali problemi.
Veliko dete, veliki problemi.

I auti su ko deca.

Jeftin auto, jeftini problemi.
Skup auto, skupoceni problemi.

Bežite od skupih auta, oni su pravljeni da jedino fabrikantu donose visoku zaradu. Skupa cena, skupo održavanje i skupi popravci. I na kraju imate skupo pokvarene svoje nerve.

Makijaveli

pre 4 godine

Pezo 307 je bio Britaniji proglasen maltene najgorim automobilom svih vremena. Ipak 308ica je bila super ocenjena. Nista nije vecno, jednostavno poceli su da prave odlicne automobile (koji sad i "bruka" izgledaju), nisu dzabe kupili Opel.
E sad treba tako nastaviti na najkompetativnijem trzistu jer u auto industriji greske i lose procene se tesko placaju.

matori

pre 4 godine

@znaci ford se manje kvari od bmw-a,o boze!!
(bole, 14. maj 2019 12:50)
ne znam za BMW, ali Ford se značajno manje kvari od VW, i to nije uzorak od jednog vozila, već flota od 300 vozila. cela firma prvo je vozila VW pa posle Ford. sva vozila su zadužena nova. a Duratork 2.0 ( HDI) motor u Fordu je u stvari zajednički motor Forda i PSA nastao od Fordovih Duratork-a koje su doradili inženjeri iz PSA ( izvor: Todorović). i taj i 1.6 HDI su sjajni motori korišteni u velikom broju automobilskih marki.

sharp

pre 4 godine

Ja sam zadovoljan Peugeot-om 307 koji se vozi fino vec 3 godine kod nas, kupljen polovan iz 2004. Menjali skoro stabilizatore i amortizere ali to je do nasih s....e puteva,inace nikakav ozbiljan kvar za ovo vreme iako je auto star 15 god. Skoro kupljena i 308-ca, prelep auto sa dobrom opremom iz 2010, nadam se da ce i ona dobro sluziti, stvarno jako malo zamerki i mana

Dragan

pre 4 godine

Pa kada je tako da se menjamo! Dajem peugeota za audi! Može i stariji ne pravim pitanje! Volim neizvesnost i probleme na autu posebno kada su Audi u pitanju!

NS oldtajmer

pre 4 godine

Sto se nas tice - najvaznije je STA vozis, a ne KOLIKO ga vozis. Odnosno "pogle' jadnika vozi Skodu, Pezoa, japanca, a ja Bengulu....... cak i kada ga po ko zna koji put vozim u/iz servisa"

Nik

pre 4 godine

Vozio bmw non stop kvarovi, vozio mercedes opet kvarovi ali od kad sam kupio volvo konacno sam odahnuo. Pricam o novijim vozilima. Kod nas naviknuti na svabe i cao, kvalitet volvoa je neprevazidjen, oprema je toliko napredna da je to naucna fantastika itd da ne nabrajam.

MiroslavKG

pre 4 godine

Imam osecaj da ljudi ovde imaju potrebu sto vise da napljuju premijum automobile. Ejjj vi pljujete BMW i Audi ljudi a hvalite Reno i Pezo koji takodje nisu losa auta ali dajte malo realnosti, kao da su to auta koja ne smeju slucajno nikad da vam se pokvare, a problem je uglavnom u vama. Drugar godinama drzi servis i kaze da je problem kod premijum auta sto ih kupe iskompleksirani ljudi pa nemaju para da ih odrzavaju ili sto ih tjuniraju pa posle kuku lele ili cim ga upale oteraju ga u 5000 obrtaja da bi se pokazali na ulici kako dobro startuje i posle pravac kod majstora.
20 godina vozim Mercedes i BMW, trenutno 320d f30, nikad nijedan veliki kvar, ali ne preskacem redovne servise, kvalitetno ulje i gazim auto tek kad se dobro zagreje motor.

AutoCar

pre 4 godine

Sto manje sistema, to manje opreme to manje problema. Sve je ovo marketinski uradjeno. Ovo statistika ne kaze da niko ko je kupio pezo nije imao problem ili da svako ko je kupio bmw imao problem, tako da kako su ti zvezde naklonjene to ti je. Sto vise opreme vise i potencijalnih problema i to je ta matematika

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ovo je skandal. Mislim, nikad nisam izgovorio tu reč ali sad moram. :D Znalo se još pre da najskuplji modeli nisu baš pouzdani. Ali mislim da ljudi stvarno treba da ih bojkotuju jer su bezobrazni. Mogu oni da naprave da se auto ne kvari ali neće.

Anon

pre 4 godine

Vozim BMW 3 F30 2016. godište, i za sada nisam imao većih problema, sem zamene desne viljuške i redovnih servisa. Auto je svakako odličan, ali mu je održavanje izrazito skupo, no to je i očekivano za ovaj brend.

kako da ne

pre 4 godine

@Marko g
Prethodne godine se preko 50% prodatih Pezo automobila prodalo u full opremi. Cak i kada nisu u full opremi, nista nisu losi. Nista losiji luksuz unutra nema 308 od A3 npr u nizim nivoima opreme. Nista bolji nije Q2 od 3008, niti po kvalitetu ispod lima niti u enterijeru. Pustite vi sta je bilo pre 30 godina i Pezo i Citroen su se tih godina zestoko gubili i nisu znali sta ce i gde ce na trzistu. Vi da imate udoban auto kod nemca vam treba S klasa od 80.000 eura, Citroen vam daje to za 25.000 u novom C5 aircross ili ranije u C5. I ti ne istu udobnost nego i bolju jer ne moze niko na svetu da napravi udobniji auto jer oni od ‘55-te usavrsavaju hidro vesanje koje su posle ‘55-te uzimali od njih tj prodavali su patent Rols Rojsu npr. Mercedes pokusao nesto sam, slicno, ali nije bilo na nivou tadasnje Citroen Ajkule. Nesto da vam kazem, Tadadnja Ajkula je bio auto sa najvise inovacija i dan danas ima najvise patenata u jednom modelu. I jos nesto, pouzdani su i dobri. Francuz ako zeli moze da napravi najlepsi auto na svetu i primer je bas Ajkula ili Citroen SM ili Bugatti iz ‘30-tih. Pa npr jedan mali auto poput 206 koji je i dan danas jako lep auto. Mogu da naprave najudobniji auto. Mogu sta hoce, samo ako se potrude. A, francuz ko francuz nije nesto za to, vise voli da zabuši negde :)

kako da ne

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.

Tkg

pre 4 godine

Ivan
Bravo, f10 2011-o godiste, bez i jednog jedinog kvara za sve ovo vreme! Prodao ga prosle godine prijatelju, i on ga vozi evo vec skoro godinu dana bez i jednog problema. Ove studije su totalna glupost, ipak nemci ih rade posteno. U nemackim istrazivanjima japanski proizvodjaci su redovno najpouzdaniji, i to je potpuna istina. Japanci se realno najmanje kvare. Ali se meni nikako ne svidja dizajn njihovih automobila.

Dante

pre 4 godine

BMW 118d xDrive 2017. Kupljen nov predjenih 51.000 km. Upaljena lampica za AGR ventil posle ca. 30k, auto nije stao samo ogranicio brzinu. BMW zamenio gratis. Naleteo na citavi gumu na autoputu pri 140 km/h, da je bila druga marka ovo sada nebih tipkao. Kola nisu stala, jeste skripalo na kraju ali smo stigli na destinaciju posle 100 km, bez problema. Donja strana komplet popravljena za 700 €, original BMW service i osiguranje.

Samo licno iskustvo, kakve ankete. Zapamtite koliko para toliko i muzike! :)

Cinjenice nemaju emocije

pre 4 godine

Mit o nemcima ode u paramparchad. Ali ko te budalastine da izbaci iz glave prosecnom Balkancu. Uostalom glava prosecnog Balkanca je deponija budalastina. Zato im jeste kako im jeste.

Mladen

pre 4 godine

Vozio BMWa, 2xPEugeot i sada Volvo.
Sve su auta stara 2-3 godine.
BMW konstantno u problemu i na kraju ukraden.
Peugeote sam oba zamenio posle 2 godine bez ijednog kvara i prodao ih za odlicnu cenu.
Volvo jos ne znam kako ce se pokazati, za sada mu je otisao EGR ali je to fabrika platila.

Gedza Milisav

pre 4 godine

Ovi za svabske aute se pokidase da demantuju. Vidim Cinik zaglavio u hitnu, kazu skocio mu pritisak, Jaric Zivadin izbacuje penu na sva usta, ovaj Djuro se koprca i bije u grudi dok objasnjava , a Milos na aparatima tek ga prikljucili ,Bojan priseze za sedative, doktor rekao da poveca dozu na 5 x dnevno , Sale trci na svaka 2 minuta u wc zbog ubrzane probave, samo onaj sto se podpisuje sa Srbin bi da ide od Nemacke do Japana, sa tri razreda osnovne skole...A da iste pitam: koliko ono bese svake godine opoziv audija, bmw, merdzi. Da ,da kako da ne ! Kad je rec o njihovim ( svabskim )opozivima, to ne dovodi u pitanje njihovu pouzdanost.

Lično iskustvo

pre 4 godine

Zamolio bih one koji su u dilemi neka pročitaju.Vlasnik sam pežoa 207 benzinac 1,4 16v.Kupljen u Srbiji sa 43000km.Prvi problem ne baš tako strašan letva volana oko 100€.Na 90000 km probio digtung glave motora,cena rada oko 500€.93000 km set kvačila 200€.Sad počeo da izbacuje neke greške bez ikakvog kvara...Šta reći?
Sa druge strane,imam još jedno auto BMW f.30 2012 god.Uvežen iz proverenog BMW salona sa 117000.Sad imam 150000 i ništa osim ulja,filtera,paknova nisam menjao.Proveravan u BMW-u,sve ok.Mislio da sam pre da ljudi koji voze nemce malo s... ali sam se i sam uverio da to nije baš tako.Sigurnost i pouzdanost nemačkog vozila ne može se porediti sa Francuskim,Peugeot pogotovo!
Nemački kvalitet i preciznost u sitne detalje ne mogu se porediti ni sa jednim drugim auto industrijama.
Ne mislim samo na BMW,već i na ostale redom.Čemu ova bespotrebna diskusija oko plaćenog članka.

insajder

pre 4 godine

Ono kad makar u prvih deset nema ni Toyote, ni Mazde ni Honde, pa te nimalo ne iznenadjuje sto je "tradicionalno najveci automobilski skart" iz Nemacke na zacelju liste. Nije tajna da se kojekakvi pulovi i liste "steluju" i sponzorisu pa su rezultati raznih lista tako sarenoliki, oduvek se to radilo i radice zarad marketinga. Ali treba biti bas ostrascen preko razumne granice pa pomisliti da ce neko iole pametan da "popije" pricu kako NIJEDAN japanski brend nije uspeo da bude ni medju 10 najpouzdanijih brendova. Nisam ostrascen za pojedini brend i pricam realno, vozio sam i evropske automobile i japance i svi imaju svojih prednosti i mana. Ova lista je zesca budalastina jer japanski automobili nisu ni najbolji na svetu i nisu mnogo toga, ali jesu svima reper za pouzdanost. I onda niko od njih ne moze ni u 10, ma vazi...

Djox

pre 4 godine

Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi...
(Djuro, 14. maj 2019 10:20

Tako je Djuro, servisi za Pežo su puni a servisi za BMW su toliko bili prazni da su se svi zatvorili. Za VW i ne postoje servisi, to se nikada nije pokvarilo.

vele

pre 4 godine

Ljubitelj sam Pezoa vec 12 godina ih vozim 307, 407 a sada 508 nikada me nijedan nigde nije izneverio i stao a dosta putujem i nisam imao nikakve velike kvarove ni oko motora ni elektronike sve neki sitni kvarovi koji su uobicajeni (naravno uz redovan servis). O udobnosti, dizajnu , odnosu cena kvalitet ne treba trositi reci. Nemacka vozila su me iznenadila na ovoj listi sobzirom na reputaciju o kvalitetu i uvek su skuplja malo od francuskih vozila.

drvobradi

pre 4 godine

Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela.

Petar

pre 4 godine

Raduje me ovo istraživanje jer sam pre tri meseca kupio novu 308-cu.
Naravno, rano je još za priču o pouzdanosti, ali osećaj u vožnji je vrhunski. Opasan auto za te pare!

Atreides

pre 4 godine

Kkave price...premijum ima vise opreme od ostalih. Pa recimo Pezo 508 u najmanju ruku ima isto opreme kao Audi...ako ne i vise. Sa VW i da se ne poredi VW mozda malo sije Daciju sa opremom.

Marko

pre 4 godine

Peugeot je odlicno uradio modularnu platformu (od novog 308 pa nadalje), a i HDI motori su fenomenalni. Za benzince ne znam.
Sto se tice BMW-a, bezite od N47 2.0 dizela (okvirno 2006-2015, a najgore 2007-2009), gomila problema i to papreno skupih. Ima i stari VW 2.0 TDI problema, ali mnogo jeftinije ih je srediti. BMW moze lako da vam izbije iz dzepa i vise od 5.000 evra. Na kraju vam se vise isplati kupiti nov auto od 20.000e, nego BMW F10 iz 2011.

sels

pre 4 godine

Imao hondu civic ek3, presao 250k bez ijednog kvara. Onda sam sebi utripovao da mi treba e46 bmw coupe. Kvarovi nisu prestajali. Da bi na kraju otisla brtva na glavi na 148k. Onda mi je se zgadio. Nikad vise bmw. Za te pare pa to je vrijedjanje inteligencije.

ja

pre 4 godine

@ (Bojan, 14. maj 2019 10:05)

Nemaš tu pravila, pogotovo kad su novi automobili u pitanju. Najveći broj kvarova se dešava u prvih 6 meseci, pa nakon 6 godina. I to nije vezano za brend. Moj prijatelj je kupio Mercedes, pa je narednih 6 meseci radio samo da bi platio majstora...

МомаСРБ

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)

Ако ти се само због тог витла огадио Пежо, онда...

Bozon

pre 4 godine

Jedini merodavni sa pouzdanost je Consumer Reports jer se pouzdanost prati godinama na ogromnom broju vlasnickih automobila koji prijavljuju probleme. Ko je ikad cuo za ove JD power.

utorak

pre 4 godine

Kada ce ljudi shvatiti da ako se neki model lose pokazao kod njih, pre 5-10-15god...(tako obicno pisu) da to ne znaci da ce i dan danas modeli te marke isto da se ponasaju. Ja sam imao velike muke sa Golf 2, ostavljao me na putu, redovno problemi sa paljenjem
..ali to ne znaci da je Golf los, ili "nikad vise golf". Naprotiv,jedna od zelja mi je 6ica ili 7ica. Po meni Peugeot odavno pravi ozbiljne i kvalitetne automobile...

Ivan

pre 4 godine

Ja nikad nisam vozio bolji auto od bmw 5 f10! Fantazija auto! Udoban, brz, ekstra kvalitetan enterijer. U skladu sa tim i delovi su bili najskuplji, milion kompjutera i raznih drugih sklopova koji otkazuju jedni za drugima. Neverovatno skupi i komplikovani auti za odrzavanje.

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

Pre malo više od godinu dana sam kupio yarisa. Slom živaca sam već dobio. Ne toliko zbog problema koji su se pojavili. Na svemu kvar može da se javi.
Ali, odnos ovlašćenog servisera na reklamacije je katastrofa. Tri puta mi se javlja isti problem. I svaki put kao nešto poprave. A ubrzo sve opet isto. Čitao sam, u Amernici, ako se isti kvar javi drugi put, ma koji brend, imaš pravo na potpuno nova kola.
Ako ovako nastave u Toyoti ovde, ja ću sa mojim yarisom za 5 godina garancije 15 puta da reklamiram problem. Samo se nekada odjednom ugasi pri kretanju.

Dejan

pre 4 godine

Citroen c4,kupljen nov,trenutno na satu 109000km.Do sad radjeni samo redovni servisi,nikakvih mehanickih problema i vanrednih kvarova nisam imao.Jedina mana citroena i pezoa jeste slabasan trap,na 105000km sam menjao sipke letve,desnu sponu i obe kugle,a na 108000km obe solje amortizera.Pre toga vozio dva opela,prve intervencije na trapu ako ne racunamo stabilizatore su bile tek na 180000km.

Luka

pre 4 godine

To je opste poznato,jednostavno se ne prave automobili kao pre..sve su automobili komplikovaniji za izradu a koriste se materijali slabijeg kvaliteta,previse plastike..takodje automobili premijum brendova kako stare sve vise i vise para zahtevaju i postaju novcana jama

vladimir

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...

која

pre 4 godine

Џабе то објаснити просечном Србенди. Возим 308-цу 1.6hdi. Годинама немам никаквих проблема. Редован сервис и вози без бриге. Ал џабе то причати кад ће неко пре дати 6000е за неки Бмв стар 15 и више година са милион правих Км, него неки Пежо стар 5-6 година. Мајстори бре живе од таквих.

milos

pre 4 godine

Gluposti,udjite na isti sajt i pogledajte malo ko je u top 5 najnagradjivanijih proizvodjaca.
Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!

која

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)
Ти си помешао поузданост са последицама саобраћајне незгоде...

Dikh tu kava

pre 4 godine

U kakvoj su korelaciji ovaj tekst i ovaj nedavno objavljen? https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2019&mm=05&nav_id=1541423

Ne znam koliko je JD Power relevantan za Evropu (dosta im je "bedan" "evropski" sajt, sa rezultatima za UK i D), ni koliko je ove dve godine posmatranja relevantno za "plebs" i vlasnike lično, koji ne znam na šta su sve imali primedbe, njih svih 11530, ali vidim da će poštovane "kolege" komentatori-"hejteri" imati pune ruke posla, kome god "jatu" da pripadaju, a bogami tradicionalno pripadaju, i posle ovoga će tek da pripadaju. U svakom slučaju, zabava zagarantovana..

eve

pre 4 godine

@Andrej - Takoe, za vise para svako ocekuje vise, pa nezadovoljstvo je vece sa svakim kvarom. Druga stvar, ne navode koji tip "problema" su uzeli u razmatranje. Normalno je da automobili sa vise tehnike i elektronike imaju vecu sansu za potencijalni kvar.

vladimir

pre 4 godine

Nikad više BMW...... 
Odlično iskustvo sa Citroenom kao dostavnim vozilom...
(žile, 14. maj 2019 09:20)

...па шта си возио "БМВ доставно возило"!??;-)

seljadin

pre 4 godine

naravno da ce biti najnepouzdaniji BMW, kad na skoro svakom vlasnik cipuje automobil, pa umesto npr 100 ima 150 konja, posle ga vrati s lizinga, ili proda dalje. Drugo, stil voznje, BMW voze tako da ga poderu sto mogu vise...
Vozim BMW koji sam kupio nov, normalno vozim, 6 godina, ni jedan jedini kvar i 100.000 km predjenih.

jojuff

pre 4 godine

Različita je percepcija šta neko smatra problemom i šta ocekuje kupac Audija a šta kupac Dacije.
(Komitment, 14. maj 2019 09:58)

Tako je.. Mozda onaj sto vozi bmw nije sve ni prijavio.
Meni je svaka lampica na instrument problem, od sijalice pa ne daj Boze ako bi se nesto crveno upalilo.. I svako lupanje na trapu, cudan zvuk je problem. Nekim prijateljima lupa, zvrci, svijetli check engine pa opet ne idu kod majstora. Al jbg moj auto se kvari a njegov ide bez greske. :)

"pežo pouzdan" :)

pre 4 godine

Nije pežo baš tako pouzdan kako istraživači kažu. Izda te kada ti je najpotrebniji. Pre nekih 6-7 godina izmedju Draksenića i Jošovika ukliže mi u dupe pežo karavana veliki motocikl (ja išao oko 70, on me stogao mnogo većom brzinom i na kasnom jakom kočenju je pao, motocikl je uklizao u mene, a motociklista me preteče sa leve strane po asfaltu i ode u jarak). Vizuelno, kola mi nisu delovala mnogo oštećeno. Pocepan malo platični branik (i iskrivljena aluminijumska šina/greda branika,što se videlo tek kasnije), a na rezervnom točku (koji visi na vitlu ispod kola) je ostao jasan trag udara (sve se oslikalo). Kola sam uskoro sanirao. Ono što, medjutim, nisam proverio (ni ja, ni majstori), bio je rezervni točak. Jer, kada sam posle toga probio gumu, ispostavilo se da vitlo ne funkcioniše i da ne može da spusti rezervni točak (ali me i Bog spasao mogućih neprijatnosti, tako da sam brzo nastavio). Sećam se, u Veranu, kada su posle digli kola na dizalicu, tri majstora su se bila obesila za taj rezervni točak, ne bi li ga nekako spustili i odmotali oštećeno vitlo (kako bi ga zamenili). Tako da mislim da bi Pežo ta vitla ubuduće trebalo da radi kvalitetnije, a ne da postanu disfunkcionalna čim ih malo jače dotakne neki motocikl od jedva 200-250 kg. Pežo mi se tada baš ogadio.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam BMW F10 , za 2.5 godine crkao je motor , pa menjac , plus neke gluposti koje ne znam ni kako se zovu , ukupno preko 6000€ ulaganja. Bezite od Bmw-a ljudi , ja jedva cekam da prodam i da kupim bas Pežo , nikad vise Bmw .

sale

pre 4 godine

Ovo je vrlo moguce prosto zato sto tehnologija na automobilima kasni za mercedesom,audijem,bmw i slicnim premium modelima,sta na primer na daciji logan da se pokvari,podizac stakla ili ti servo,nema sta drugo kad je klot..premijum modele uzimati samo restajling jer se tad otklone problemi koji sunse pojavljivali u novim modelima,lako je tojoti,pezou,citroenu i slicnim proizvodjacima ubaciti odredjenu opremu ili tehnologiju na svoja vozila tek kad vide na premium modelima decije bolesti..
Vozio sam sve i svasta,megan,307,407,stilo,vektra c,c220,turan,e300,c5 2010,insigniju,audi a4 2008 i a6 2012 sad vozim naj bolji za voznju mercedes i audi nema bolji,malo skuplje odrzavanje ali se isplati,problema jos nisam imao,a naj gori sto sam vozio je megan iz 2002god kao i stilo..rucice,prekidaci isl..pezo moze da prodje imao malih problema nista strasno,insignija izolacija losa i plastika na instrument tabli i moram napomenuti da sve te sto sam vozio i kad sam vozijo su bili stari u proseku 6-8god..
naj bolji auto ikada sto sam vozio audi 80jaje samo servo abs i podizaci,15godina bio u porodici ni jedan jedini problem..

Bojan

pre 4 godine

Ne znam sta da mislim. Nisam neko ko robuje marci i verujem da statistika ne laze, ali ja Peugeot ne bih uzeo u razmatranje. Koleginica je kupila nov Pug 3008 pre nekih 7-8 meseci. Taj auto je više vremena proveo u servisu nego na putu. I nije reč o Srbiji (pa da čovek pomisli kako je nama zapao neki bofl).

w

pre 4 godine

Nisam se ložio na ovakva "istraživanja" ni dok sam vozio Toyotu ili pre nje Peugeot. Tako da neću ni sad kad vozim BMW, ali siguran sam da će Skoda&Kia drajveri sada da opletu.

weekend warrior

pre 4 godine

Kakvih sam se ja horor priča naslušao kada sma kupovao Peugeot.

U pitanju 308 benzinac sa "čuvenim po zlu" VTI motorom.

Te ovo,te ono,te lanac ne valja,te zatezač lanca i sl

Na kraju sam ga kupio (i to sa auto placa i iz uvoza) i za 3 godine eksploatacije sve što sam zamenio je senzor bregaste i obe lambda sonde uz naravno redovno održavanje.

Posle ovoga samo Peugeot

joca

pre 4 godine

Mozda su francuzi i lepsi, stedljiviji, udobniji, stabilniji (km77), pouzdaniji, ali zato kad zatvorim vrata na mojega pasata, onaj zvuk nema nijedna francuska sklopocija.

Djuro

pre 4 godine

Dal da se grohotom nasmejem na ovo plaćeno istraživanje... Pa pogledajte kroz prozor ljudi. Svako jedno francusko auto dimi crno, prljavo, mutni farovi, jedan far ne radi, enterijer u raspadu. Kod kog Nemačkog auta to ima - nijednog. Jer francuska auta kupuju ljudi koji nemaju ni za biciklu, a samim tim ni ne održavaju auta. Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi... Plaćeno istraživanje od strane pežoa kako bi poboljšao kilavu prodaju.

srbin

pre 4 godine

ciganin hvali svoga konja jednostavno se nasmejes i nastavis da vozis ono sto volis pa nebi vozio pezo boze sacuvaj vozio sam Nemacka vozila sad imam japanca i tu cu i da se krecem od japana do Nemacke i tacka

miki

pre 4 godine

Kakav je ovo tekst? Samo se spominju problemi problemi problemi a nigde ne pise o kakvim problemima je rec..
Moj auto ima 89 problema na 100 auta, a koliko ima tvoj? boze sacuvaj

dalibor

pre 4 godine

Ko zivi u doba "samo Golf 2" delovace mu cudno ovakvi rezultat. Realnost je da sada nemate los auto , po gotovu ko moze da kupi nov auto , uz redovno odrzavanje i normalnu voznju da li to bio Peugeot, Skoda, Renault , Audi, Volvo...sve ce to sluziti bez greske . Nazalost kod nas su iskrivljene slike jer se uvoze automobili sa vise od 300.000 predjenih pa kom se kako zalomi

majtimajk

pre 4 godine

wtf?... sta je ovo? prvo mesto sa 77 problema (kakvih problema?) na 100 vozila, ...na trecem 90 problema? Ja bih ocekivao prvo mesto bez problema, drugo sa jednim do dva problema… vozim Reno, 16g star, kod mene 13g. Za to vreme je bilo naravno nekoliko problema I popravki, ali podeljeno na 16g I nije tako strasno.

Toxic_PR

pre 4 godine

Nije bas fer ovo, mozes imati 80 malih kvarova u 100 vozila i recimo treba 30 minuta za servis, ili mozes imati 20 vecih kvarova u vozila a auto ti mora 5 dana u servis, nije isto.

Milojko bre!

pre 4 godine

Ovde nešto ne štima. Ako je preko 100 problema na 100 vozila to znači da je svako vozilo u proseku imalo bar jedan problem što baš i nije realno... isto je pitanje šta je „problem“ - akumulator, kočnice, set kvačila, gume ili elektronika, mehanika, limarija i sl?

Andrej

pre 4 godine

Premium brendovima se zameraju i najmanje sitnice, pa i nepostojeći kvarovi se prijavljuju. Kad kupiš "jeftin" auto i ne očekuješ previše pa nećeš prijaviti da ti kočnice cvile kad su hladne ili da auto čudno radi dok je hladan na -20.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.
Potpuno irelevantna lista.
Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.

CrniMika

pre 4 godine

Poražavajuće je da prvi na listi ima 77 problema na 100 vozila. Znači da 77% novih vozila ima neki problem u garantnom roku. O ostalim proizvođačima koji imaju preko 100 kvarova na 100 vozila da li govoriti? Statistika kaže da ćete gotovo sigurno imati neki problem.

Problem je što statistika ne obrađuje vrstu problema i grupiše ih na: mehaničke, auto elektroniku, multimediju, enterijer, eksterijer...Dobar deo ovih kvarova je vezan za elektroniku, multimediju ili navigaciju.

Mi kupci smo krivi, hoćemo 5 ekrana, 4 ventilatora u 4 zone, auto pilote...

MG

pre 4 godine

Ovo je smesno.
Pa ako se nesto kvari to su Pezo i Reno, da ne zaboravimo Citroen. Vozio sam Opela, nikada me nije ostavio na putu, jednom neki sitan kvar, ali mogao je da ide, nakon njega dve generacije Audija, hvala Bogu, nikad nista....desetine hiljada km su iza nas...

Dejan L

pre 4 godine

Pezo je dobio prestizne nagrade u Nemackoj.
Prva za 207 kao najpouzdaniji nov auto do 120.000km
A druga za 508 kao najbolji uvozni automobil.
Zna se da je 2.0 HDI bio dosta pouzdaniji od 2.0 TDI motora.
Isto tako model 3008 redizajn od pre par godina je proglasen automobilom bez mane. I to od strane ADAC-a.
To je ono kad smo govorili o Reno plastikanerima i Pezo skoro pa premijum klasi, a vi lupali minuse na moje komentare.
Dakle, Reno se proda za 1/6 vise od Pezoa, ali je i jeftiniji od Pezoa za 15% u svakoj uporednoj klasi.
Ko u Francuskoj drzi do sebe, kupice Pezo, a sitna boranija kupuje sarene plasticne Reno sklopocije.

vozač demokrata

pre 4 godine

Pouzdanost se menja sa godinama. Tako su, recimo pouzdane tojote iz 90. u poslednje dve decenije jako nepouzdane, isto važi za hondu sivik koja je bila prošle dve generacije katastrofa, a ranije generacije odlične. takođe treba odbaciti mit o nepokvarljivosti mazde i subarua.
Što se tiće pežoa, još nisu rešili problem sa sinhronima menjača i stražne osovine koje im prave probleme još od 1985. Velika tuga u vezi pouzdanosti je folcvagen (tsi, tdi), a o pokvarljivosti BMW-a ne treba trošiti reći. Marka koja ima najviše komponenti stranih dobavljača, pa šta onda očekivati. U ovo vreme je sve lutrija, a pouzdanost u automobilizmu više ne postoji.

Djox

pre 4 godine

Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi...
(Djuro, 14. maj 2019 10:20

Tako je Djuro, servisi za Pežo su puni a servisi za BMW su toliko bili prazni da su se svi zatvorili. Za VW i ne postoje servisi, to se nikada nije pokvarilo.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam BMW F10 , za 2.5 godine crkao je motor , pa menjac , plus neke gluposti koje ne znam ni kako se zovu , ukupno preko 6000€ ulaganja. Bezite od Bmw-a ljudi , ja jedva cekam da prodam i da kupim bas Pežo , nikad vise Bmw .

Andrej

pre 4 godine

Premium brendovima se zameraju i najmanje sitnice, pa i nepostojeći kvarovi se prijavljuju. Kad kupiš "jeftin" auto i ne očekuješ previše pa nećeš prijaviti da ti kočnice cvile kad su hladne ili da auto čudno radi dok je hladan na -20.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.
Potpuno irelevantna lista.
Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.

dalibor

pre 4 godine

Ko zivi u doba "samo Golf 2" delovace mu cudno ovakvi rezultat. Realnost je da sada nemate los auto , po gotovu ko moze da kupi nov auto , uz redovno odrzavanje i normalnu voznju da li to bio Peugeot, Skoda, Renault , Audi, Volvo...sve ce to sluziti bez greske . Nazalost kod nas su iskrivljene slike jer se uvoze automobili sa vise od 300.000 predjenih pa kom se kako zalomi

weekend warrior

pre 4 godine

Kakvih sam se ja horor priča naslušao kada sma kupovao Peugeot.

U pitanju 308 benzinac sa "čuvenim po zlu" VTI motorom.

Te ovo,te ono,te lanac ne valja,te zatezač lanca i sl

Na kraju sam ga kupio (i to sa auto placa i iz uvoza) i za 3 godine eksploatacije sve što sam zamenio je senzor bregaste i obe lambda sonde uz naravno redovno održavanje.

Posle ovoga samo Peugeot

drvobradi

pre 4 godine

Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela.

која

pre 4 godine

Џабе то објаснити просечном Србенди. Возим 308-цу 1.6hdi. Годинама немам никаквих проблема. Редован сервис и вози без бриге. Ал џабе то причати кад ће неко пре дати 6000е за неки Бмв стар 15 и више година са милион правих Км, него неки Пежо стар 5-6 година. Мајстори бре живе од таквих.

Toxic_PR

pre 4 godine

Nije bas fer ovo, mozes imati 80 malih kvarova u 100 vozila i recimo treba 30 minuta za servis, ili mozes imati 20 vecih kvarova u vozila a auto ti mora 5 dana u servis, nije isto.

jojuff

pre 4 godine

Različita je percepcija šta neko smatra problemom i šta ocekuje kupac Audija a šta kupac Dacije.
(Komitment, 14. maj 2019 09:58)

Tako je.. Mozda onaj sto vozi bmw nije sve ni prijavio.
Meni je svaka lampica na instrument problem, od sijalice pa ne daj Boze ako bi se nesto crveno upalilo.. I svako lupanje na trapu, cudan zvuk je problem. Nekim prijateljima lupa, zvrci, svijetli check engine pa opet ne idu kod majstora. Al jbg moj auto se kvari a njegov ide bez greske. :)

Mladen

pre 4 godine

Vozio BMWa, 2xPEugeot i sada Volvo.
Sve su auta stara 2-3 godine.
BMW konstantno u problemu i na kraju ukraden.
Peugeote sam oba zamenio posle 2 godine bez ijednog kvara i prodao ih za odlicnu cenu.
Volvo jos ne znam kako ce se pokazati, za sada mu je otisao EGR ali je to fabrika platila.

sels

pre 4 godine

Imao hondu civic ek3, presao 250k bez ijednog kvara. Onda sam sebi utripovao da mi treba e46 bmw coupe. Kvarovi nisu prestajali. Da bi na kraju otisla brtva na glavi na 148k. Onda mi je se zgadio. Nikad vise bmw. Za te pare pa to je vrijedjanje inteligencije.

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

Pre malo više od godinu dana sam kupio yarisa. Slom živaca sam već dobio. Ne toliko zbog problema koji su se pojavili. Na svemu kvar može da se javi.
Ali, odnos ovlašćenog servisera na reklamacije je katastrofa. Tri puta mi se javlja isti problem. I svaki put kao nešto poprave. A ubrzo sve opet isto. Čitao sam, u Amernici, ako se isti kvar javi drugi put, ma koji brend, imaš pravo na potpuno nova kola.
Ako ovako nastave u Toyoti ovde, ja ću sa mojim yarisom za 5 godina garancije 15 puta da reklamiram problem. Samo se nekada odjednom ugasi pri kretanju.

da

pre 4 godine

Sve ide od stila voznje vlasnika i njegovog odrzavanja vozila.
Zaboravite na brend, na kilometrazu i godiste.
Drug je kupio novu Hondu, a meni je vec zao nekog buduceg vlasnika tog automobila. Bukvalno ga ne bih od njega kupio posle 30000km. Tako da to sto je nekome otislo ovo ili ono, uglavnom je od neodrzavanja prethodnih vlasnika. Niti su Švabska kola svetinje, niti su Francuzi ili Italijani kršine. Ta vremena davno prošla, danas za svako da napravi dobar auto.
Pozdrav svima.

Bojan

pre 4 godine

Ne znam sta da mislim. Nisam neko ko robuje marci i verujem da statistika ne laze, ali ja Peugeot ne bih uzeo u razmatranje. Koleginica je kupila nov Pug 3008 pre nekih 7-8 meseci. Taj auto je više vremena proveo u servisu nego na putu. I nije reč o Srbiji (pa da čovek pomisli kako je nama zapao neki bofl).

Marko

pre 4 godine

Peugeot je odlicno uradio modularnu platformu (od novog 308 pa nadalje), a i HDI motori su fenomenalni. Za benzince ne znam.
Sto se tice BMW-a, bezite od N47 2.0 dizela (okvirno 2006-2015, a najgore 2007-2009), gomila problema i to papreno skupih. Ima i stari VW 2.0 TDI problema, ali mnogo jeftinije ih je srediti. BMW moze lako da vam izbije iz dzepa i vise od 5.000 evra. Na kraju vam se vise isplati kupiti nov auto od 20.000e, nego BMW F10 iz 2011.

vozač demokrata

pre 4 godine

Pouzdanost se menja sa godinama. Tako su, recimo pouzdane tojote iz 90. u poslednje dve decenije jako nepouzdane, isto važi za hondu sivik koja je bila prošle dve generacije katastrofa, a ranije generacije odlične. takođe treba odbaciti mit o nepokvarljivosti mazde i subarua.
Što se tiće pežoa, još nisu rešili problem sa sinhronima menjača i stražne osovine koje im prave probleme još od 1985. Velika tuga u vezi pouzdanosti je folcvagen (tsi, tdi), a o pokvarljivosti BMW-a ne treba trošiti reći. Marka koja ima najviše komponenti stranih dobavljača, pa šta onda očekivati. U ovo vreme je sve lutrija, a pouzdanost u automobilizmu više ne postoji.

Luka

pre 4 godine

To je opste poznato,jednostavno se ne prave automobili kao pre..sve su automobili komplikovaniji za izradu a koriste se materijali slabijeg kvaliteta,previse plastike..takodje automobili premijum brendova kako stare sve vise i vise para zahtevaju i postaju novcana jama

Bane

pre 4 godine

Ljudi ne kapiraju da sama odrednica Skoda, Peugeot, Fiat, Mercedes i sl. ne znaci mnogo.
Zavisi dosta od modela, serije, motora koji je u njemu, nivoa opreme i sl.
Evo ja sam 2003 kupio novu Mazdu 6 iz salona i imao konstantnih problema sa njom, na kraju sam je posle 7 godina i 140.000 km i prodao poluispravnu.....al treba reci da sam kupio prvu seriju cim se pojavila punu decijih bolesti, da sam je uzeo sa falicnim 2.0 Fordovim dizelom na kome se kvarilo sve, od dizni, preko pumpe visokog pritiska dva puta do plivajuceg zamajca i cilindra kvacila na 114.000 km. Vec oni koji su uzeli isti model, isto godiste samo 1.8 Mazdin atmosverski benzinac prosli su neuporedivo bolje. A ko je kupio restilizovan model 2006 nije imao nikakvih problema. I sta je sada Mazda, pouzdana ili nepouzdana? Posle kupim Audi A3 2010 posle druge restilizacije i sa 1.6 atmo motorom prostim ko pasulj i za 9 godina nista pipnuo nisam, a cuo sam i da su ljudi sa tim modelom do 2006 imali raznih problema i da su imali problema sa 1.8 i 2.0 benzincima koji su posle zamenjeni jednako felericnim prvim serijama TSI motora (tek od 2013 TSI nema kvarova). I sta je sada Audi, pouzdan ili nepouzdan?
U praksi se pokazalo da ne treba uzimati modele sa pocetka proizvodnje, i da se treba pre kupovine raspitati o motoru, najbolje je sacekati do restilizacije i birati motor koji se duze vreme ugradjuje u njega po mogucstvu cak bi bilo dobro da to bude i motor nasledjen iz prethodnog modela jer se dobro pokazao. Tako smanjujete sansu da vam auto pravi probleme ali naposletku sve je lutrija pa kako vas zapadne.

seljadin

pre 4 godine

naravno da ce biti najnepouzdaniji BMW, kad na skoro svakom vlasnik cipuje automobil, pa umesto npr 100 ima 150 konja, posle ga vrati s lizinga, ili proda dalje. Drugo, stil voznje, BMW voze tako da ga poderu sto mogu vise...
Vozim BMW koji sam kupio nov, normalno vozim, 6 godina, ni jedan jedini kvar i 100.000 km predjenih.

Petar

pre 4 godine

Raduje me ovo istraživanje jer sam pre tri meseca kupio novu 308-cu.
Naravno, rano je još za priču o pouzdanosti, ali osećaj u vožnji je vrhunski. Opasan auto za te pare!

Nisam Englez

pre 4 godine

1. Clanak nije placen
2. Radi se o ocekivanjima i percepciji u najmanju ruku isto kao i o kvalitetu
3. Englez (a najverovatnije i svi redom) kad plate €12k-€15k za nov auto (Dacija, Skoda, Vauxhall, Kia) pa se nesto pokvari, slegnu ramenima i kazu "Pa to se i moglo ocekivati za tu cenu.. Potrosna roba, Teraj dalje!", Al zato kad pljunes €60k-€80k za BMW, Merc ili Audi, pa neka bizarna, mala sitnica nije kako treba (tipa treperi zadnji levi pokazivac temperature na cetvoro-zonskoj klimi) pa ima da vriste u salonu do Minhena da ih cuju!

4. Radim u auto industriji i znam koliki je raspon reklamacija i kako se ophode musterije sa plitkim i dubljim dzepom.

kit

pre 4 godine

Imam i pezoa (8 god) i mercedesa (3 god). Oba bez i jednog kvara. Da li sam trebao da bacim 4x vise para na mercedesa- ne bas. Ali uzitak je lepsi. Naravno, da nisam bio u mogucnosti da uzmem merca, bez dileme bih ponovo uzeo pezoa. Bmw i audi nisam ni uzimao u razmatranje, na prvom mestu jer se kradu, barem ih bije taj glas. Istina je da mi je sa pezoom zivot bio laksi u smislu da sam mnogo lezerniji bio sa njim. Sa mercedesom stalno gledam da li cu negde da ga zagrebem, da se ne naslonim na nekoga na parkingu i sl, sa pezoom na te stvari nisam obracao paznju. Sve ima svoje.

Atreides

pre 4 godine

Kkave price...premijum ima vise opreme od ostalih. Pa recimo Pezo 508 u najmanju ruku ima isto opreme kao Audi...ako ne i vise. Sa VW i da se ne poredi VW mozda malo sije Daciju sa opremom.

Milojko bre!

pre 4 godine

Ovde nešto ne štima. Ako je preko 100 problema na 100 vozila to znači da je svako vozilo u proseku imalo bar jedan problem što baš i nije realno... isto je pitanje šta je „problem“ - akumulator, kočnice, set kvačila, gume ili elektronika, mehanika, limarija i sl?

ultron

pre 4 godine

Zašto ljudi imate komplekse? Ako voziš audi ne znači da je najbolji ako voziš fiat ne znaci da je najbolji, ako vozis mercedes ne znaci da je najbolji. Ciganin hvali svoga konja.

utorak

pre 4 godine

Kada ce ljudi shvatiti da ako se neki model lose pokazao kod njih, pre 5-10-15god...(tako obicno pisu) da to ne znaci da ce i dan danas modeli te marke isto da se ponasaju. Ja sam imao velike muke sa Golf 2, ostavljao me na putu, redovno problemi sa paljenjem
..ali to ne znaci da je Golf los, ili "nikad vise golf". Naprotiv,jedna od zelja mi je 6ica ili 7ica. Po meni Peugeot odavno pravi ozbiljne i kvalitetne automobile...

MiroslavKG

pre 4 godine

Imam osecaj da ljudi ovde imaju potrebu sto vise da napljuju premijum automobile. Ejjj vi pljujete BMW i Audi ljudi a hvalite Reno i Pezo koji takodje nisu losa auta ali dajte malo realnosti, kao da su to auta koja ne smeju slucajno nikad da vam se pokvare, a problem je uglavnom u vama. Drugar godinama drzi servis i kaze da je problem kod premijum auta sto ih kupe iskompleksirani ljudi pa nemaju para da ih odrzavaju ili sto ih tjuniraju pa posle kuku lele ili cim ga upale oteraju ga u 5000 obrtaja da bi se pokazali na ulici kako dobro startuje i posle pravac kod majstora.
20 godina vozim Mercedes i BMW, trenutno 320d f30, nikad nijedan veliki kvar, ali ne preskacem redovne servise, kvalitetno ulje i gazim auto tek kad se dobro zagreje motor.

kako da ne

pre 4 godine

@Marko g
Prethodne godine se preko 50% prodatih Pezo automobila prodalo u full opremi. Cak i kada nisu u full opremi, nista nisu losi. Nista losiji luksuz unutra nema 308 od A3 npr u nizim nivoima opreme. Nista bolji nije Q2 od 3008, niti po kvalitetu ispod lima niti u enterijeru. Pustite vi sta je bilo pre 30 godina i Pezo i Citroen su se tih godina zestoko gubili i nisu znali sta ce i gde ce na trzistu. Vi da imate udoban auto kod nemca vam treba S klasa od 80.000 eura, Citroen vam daje to za 25.000 u novom C5 aircross ili ranije u C5. I ti ne istu udobnost nego i bolju jer ne moze niko na svetu da napravi udobniji auto jer oni od ‘55-te usavrsavaju hidro vesanje koje su posle ‘55-te uzimali od njih tj prodavali su patent Rols Rojsu npr. Mercedes pokusao nesto sam, slicno, ali nije bilo na nivou tadasnje Citroen Ajkule. Nesto da vam kazem, Tadadnja Ajkula je bio auto sa najvise inovacija i dan danas ima najvise patenata u jednom modelu. I jos nesto, pouzdani su i dobri. Francuz ako zeli moze da napravi najlepsi auto na svetu i primer je bas Ajkula ili Citroen SM ili Bugatti iz ‘30-tih. Pa npr jedan mali auto poput 206 koji je i dan danas jako lep auto. Mogu da naprave najudobniji auto. Mogu sta hoce, samo ako se potrude. A, francuz ko francuz nije nesto za to, vise voli da zabuši negde :)

w

pre 4 godine

Nisam se ložio na ovakva "istraživanja" ni dok sam vozio Toyotu ili pre nje Peugeot. Tako da neću ni sad kad vozim BMW, ali siguran sam da će Skoda&Kia drajveri sada da opletu.

CrniMika

pre 4 godine

Poražavajuće je da prvi na listi ima 77 problema na 100 vozila. Znači da 77% novih vozila ima neki problem u garantnom roku. O ostalim proizvođačima koji imaju preko 100 kvarova na 100 vozila da li govoriti? Statistika kaže da ćete gotovo sigurno imati neki problem.

Problem je što statistika ne obrađuje vrstu problema i grupiše ih na: mehaničke, auto elektroniku, multimediju, enterijer, eksterijer...Dobar deo ovih kvarova je vezan za elektroniku, multimediju ili navigaciju.

Mi kupci smo krivi, hoćemo 5 ekrana, 4 ventilatora u 4 zone, auto pilote...

Dragan

pre 4 godine

Pa kada je tako da se menjamo! Dajem peugeota za audi! Može i stariji ne pravim pitanje! Volim neizvesnost i probleme na autu posebno kada su Audi u pitanju!

Nista licno

pre 4 godine

Moja dugorocna iskustva sa brendovima koje sam vozio minimum 3g:
Honda ++ (daleko najmanji broj kvarova, a ubedljivo najduze sam ih vozio)
Renault +/- (tu i tamo ponesto, uglavnom elektronika i sl.)
BMW -- (blagi uzas, svakih nekoliko meseci crkava nesto, elektronika, senzori, mehanika, dihtunzi, brave... ne vredi ni trecinu cene, osim ako uzivate da bacate pare da bi pricali okolo kako vozite ovaj krs).
Svi navedeni automobili su u periodu exploatacije bili mladji od 10g, nista budzeno, nista skidano, nikakav plin i sl.

vele

pre 4 godine

Ljubitelj sam Pezoa vec 12 godina ih vozim 307, 407 a sada 508 nikada me nijedan nigde nije izneverio i stao a dosta putujem i nisam imao nikakve velike kvarove ni oko motora ni elektronike sve neki sitni kvarovi koji su uobicajeni (naravno uz redovan servis). O udobnosti, dizajnu , odnosu cena kvalitet ne treba trositi reci. Nemacka vozila su me iznenadila na ovoj listi sobzirom na reputaciju o kvalitetu i uvek su skuplja malo od francuskih vozila.

Ivan

pre 4 godine

Ja nikad nisam vozio bolji auto od bmw 5 f10! Fantazija auto! Udoban, brz, ekstra kvalitetan enterijer. U skladu sa tim i delovi su bili najskuplji, milion kompjutera i raznih drugih sklopova koji otkazuju jedni za drugima. Neverovatno skupi i komplikovani auti za odrzavanje.

da

pre 4 godine

Cuj ovog u komentarima vozi bmw star 3 godine i prezadovoljan koliko je pouzdan, vec menjao viljusku.
Pa sta si ocekivao, da se auto raspadne posle 3 godine? To je bukvalno nov auto, najjace da ocekujes velike probleme.

GuGa

pre 4 godine

Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!
(milos, 14. maj 2019 10:00)

Ma 100% :))) Sigurno englezi lazu u korist francuza. Jedni druge ocima ne mogu da vide bre!

Razumem da je svabofilima veliki problem prihvatiti ovake rezultate, ali nepobitna cinjenica je da mnogi proizvodjaci krupnim koracima idu prema napred i u nekim novijim tehnologijama jedu nemce za dorucak, dok nemci ne samo da tapkaju u mestu nego cak i rade korake unazad u odnosu na ono sto su u proslosti bili i predstavljali.

Jasno mi je da je prosecnom srbinu kojem je u 90 odsto slucajeva Golf II ili Mercedes 190D pojam za dobra kola to jako tesko prihvatiti, ali pomirite se da zivite najmanje 20 godina u proslosti kao i najmanje 90% drugih srba.

Dejan

pre 4 godine

Citroen c4,kupljen nov,trenutno na satu 109000km.Do sad radjeni samo redovni servisi,nikakvih mehanickih problema i vanrednih kvarova nisam imao.Jedina mana citroena i pezoa jeste slabasan trap,na 105000km sam menjao sipke letve,desnu sponu i obe kugle,a na 108000km obe solje amortizera.Pre toga vozio dva opela,prve intervencije na trapu ako ne racunamo stabilizatore su bile tek na 180000km.

brane

pre 4 godine

Svaki auto ce te sluziti ako ga redovno odrzavas,problem je sto mi svi kupujemo polovnjake sa sumnjivom kilometrazom i losim odrzavanjem pa samim tim nikad ne znas sta moze da se pokvari.

Bojan

pre 4 godine

Imao bmw do pre neki dan. Toliko problema sam imao da mi se zivot smucio. Pa delovi su toliko skupi da to nije normalno. Pumpa za vodu kosta 48.000 din ejjj. Pumpa za ulje sa zamenom 143.000 din. Diferencijal 240.000 din. Nikad vise u zivotu necu kupiti bmw! Prodao sam i kupio opel insigniu. Nadam se da se necu vise nervirati. Tako da potpuno verujem ovoj anketi.

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

2011 kupili novog Renoa. Do sada nije puno presao,cini mi se 82000, posto ima jos automobila u kuci.Osim redovnih servisa, ali stvarno redovnih(kod nas je spusteno vreme servisa u odnosu na Francusku, zvog goriva, puteva,kvaliteta delova), radjena je samo neka sitnica na trapu, cena cini mi se 3000din. Sto je i razumljivo s obzirom na kratere na putu. 80000 nije velika kilometraza, ali koliko se ovde pise lose o Renou,trebao sam vec pola automibila da promenim.
Velika je razlika novo i polovno. Nikad ne znas sta je onaj pre radio i kako je odrzavao

vladimir

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...

Miki

pre 4 godine

Nekada su Nemački automobili bili sinonim za kvalitet,danas ne mogu da prodju blizu Koreancima po kvalitetu a o Japancima da i ne govorim.

Dejan L

pre 4 godine

Pezo je dobio prestizne nagrade u Nemackoj.
Prva za 207 kao najpouzdaniji nov auto do 120.000km
A druga za 508 kao najbolji uvozni automobil.
Zna se da je 2.0 HDI bio dosta pouzdaniji od 2.0 TDI motora.
Isto tako model 3008 redizajn od pre par godina je proglasen automobilom bez mane. I to od strane ADAC-a.
To je ono kad smo govorili o Reno plastikanerima i Pezo skoro pa premijum klasi, a vi lupali minuse na moje komentare.
Dakle, Reno se proda za 1/6 vise od Pezoa, ali je i jeftiniji od Pezoa za 15% u svakoj uporednoj klasi.
Ko u Francuskoj drzi do sebe, kupice Pezo, a sitna boranija kupuje sarene plasticne Reno sklopocije.

joca

pre 4 godine

Mozda su francuzi i lepsi, stedljiviji, udobniji, stabilniji (km77), pouzdaniji, ali zato kad zatvorim vrata na mojega pasata, onaj zvuk nema nijedna francuska sklopocija.

sempervivum

pre 4 godine

Не верујем да је Пежо најмање кварљив, али није поента овог текста у томе...
Поента је да то што купиш ауто од 100.000 евра није НИКАКВА гаранција да се неће покварити. Код скупих аутомобила је заправо најскупље име бренда, тј. она "значка" што стоји напред и позади.
Најбољи избор је поуздан и не претерано скуп ауто.

kako da ne

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.

NS oldtajmer

pre 4 godine

Sto se nas tice - najvaznije je STA vozis, a ne KOLIKO ga vozis. Odnosno "pogle' jadnika vozi Skodu, Pezoa, japanca, a ja Bengulu....... cak i kada ga po ko zna koji put vozim u/iz servisa"

Cinjenice nemaju emocije

pre 4 godine

Mit o nemcima ode u paramparchad. Ali ko te budalastine da izbaci iz glave prosecnom Balkancu. Uostalom glava prosecnog Balkanca je deponija budalastina. Zato im jeste kako im jeste.

Timer

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...
(vladimir, 14. maj 2019 10:31
Lepo ti pise da kvalitet i premijum nije isto. Premijum je luksuz a kvalitet je trajnost. Bogat čovek skoro uvek bira luksuz, bez obzira na cenu.

Strucnjak

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.
(Misa, 14. maj 2019 17:05)

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

majtimajk

pre 4 godine

wtf?... sta je ovo? prvo mesto sa 77 problema (kakvih problema?) na 100 vozila, ...na trecem 90 problema? Ja bih ocekivao prvo mesto bez problema, drugo sa jednim do dva problema… vozim Reno, 16g star, kod mene 13g. Za to vreme je bilo naravno nekoliko problema I popravki, ali podeljeno na 16g I nije tako strasno.

МомаСРБ

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)

Ако ти се само због тог витла огадио Пежо, онда...

Mustafa Aga

pre 4 godine

Ovde u Americi ima veliki broj publikacija koje rangiraju automobilske marke po modelima...Skoro sve te publikacije imaju razlichite marke i modele medju najboljima...Zato ljudi slabo veruju tim publikacijama...Ovde je pravilo u Americi da su najkvalitetniji (najmanje kvare) japanski brendovi...Onda juznokorejski...Pa americhki...Na zadnje mesto su skoro svi nemachki brendovi kao i volvo i jaguar...Ovde je uzrechica da ako kupish luksuzni nemachki auto...Uskoro tvoj najbolji prijatelj postaje tvoj automehanichar koji ti popravlja taj auto...Ima chesto da se vidjash sa njime...

Nemanja

pre 4 godine

Zivim u Nemackoj, 2010 sam kupio novu peticu F10 model 530 dizel. Imam sada tacno 181,000 km i ama bas ni jedan kvar do sada nisam imao. Porediti tu neke marke automobila sa BMW-om, Mercedesom, Audijem, Porseom je nevidjena glupost. Pre ove petice sam imao jos 4-5 trojki, ekstra automobili ali sam presao zbog porodice na peticu jer je veca i udobnija. Pozdrav za sve strucnjake ovde sto pisu.

ernesto che

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.
(kako da ne, 14. maj 2019 13:04)

Nisam misliobda komentatisem ovu vest, jer je apsurdna, ali morao sam na ove tvoje neistine. Kao prvo, comon reil je izmislio italijanski inzenjer Mario Riko koji je radio u fijatu, kasnije su prodali licencu boshu a bosh dalje, znaci fiat i italijani su prvi imali tu tehnologiju. Drugo , nema psa nikakvu napredniju tehnologiju, vec je vw svesno lagao i nije ugradjivao delove za preciscavanje i tako ostvativao dobit, a istina je da su se zadrzali duze na pumpi-brizgaljki jer su na taj nacin jos ekstra profita ostvarivali prodavajuci staru tehnologiju ali na kraju krajeva bili su pouzdani i ljudi su to cenili. Kao trece, kakvu to tehnologiju ima psa kad ih nemci dobijaju u ubrzanju, medjuubrzanju, agilnosti, svemu. Kao cetvrto, na testovima svetskih auto kuca, hdi motori su u proseku prelazili 250k pre nekog kvara u proseku, tdi 300k, a na iznananjenje svih (u tom momentu, danas to nije iznanadjenje), najvise su prelazili jtd, u proseku 400k, a i najvise ima onih koji su presli preko pola miliona, dakle jos jedna tvoja laz. Kao peto, spomenu bmw-e i pezo, pa eto oni su imali zajednicki projekat 1.6 turbo benzinac, i kad su ih ugradili, novinari na testu su bili u cudu kako isti motor na uporednom testu, jedan u bmw-e, drugi u pezou,moze da u bmw-u ubrzava za pola sekunde bolje do stotke, u meduubrzanju 0.6, i da trosi pola litre manje, kasnije su utvrdili da je sasija i ogibljenje uzas kod pezoa . I kao zadnje, to sto su ovi proizvodjaci koristili psa motore, ne mora nista da znaci, mozda zato sto su najjeftiniji, mozda zato sto su jedini dostupni, jer nemci samo svojim brendovima daju motore, ili pak su japancima davali dizele a oni njima benzince, radi smanjenja troskova. Procitaj stivo, pa pisi.

miki

pre 4 godine

Kakav je ovo tekst? Samo se spominju problemi problemi problemi a nigde ne pise o kakvim problemima je rec..
Moj auto ima 89 problema na 100 auta, a koliko ima tvoj? boze sacuvaj

Djuro

pre 4 godine

Dal da se grohotom nasmejem na ovo plaćeno istraživanje... Pa pogledajte kroz prozor ljudi. Svako jedno francusko auto dimi crno, prljavo, mutni farovi, jedan far ne radi, enterijer u raspadu. Kod kog Nemačkog auta to ima - nijednog. Jer francuska auta kupuju ljudi koji nemaju ni za biciklu, a samim tim ni ne održavaju auta. Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi... Plaćeno istraživanje od strane pežoa kako bi poboljšao kilavu prodaju.

ja

pre 4 godine

@ (Bojan, 14. maj 2019 10:05)

Nemaš tu pravila, pogotovo kad su novi automobili u pitanju. Najveći broj kvarova se dešava u prvih 6 meseci, pa nakon 6 godina. I to nije vezano za brend. Moj prijatelj je kupio Mercedes, pa je narednih 6 meseci radio samo da bi platio majstora...

aleks

pre 4 godine

srbi ukapirajte da je ovo radjeno na novim vozilima a ne starim 20tak god.... u to statistiku spada bukvalno sve pa i sijalica ako rikne u garantnom roku

vladimir

pre 4 godine

Nikad više BMW...... 
Odlično iskustvo sa Citroenom kao dostavnim vozilom...
(žile, 14. maj 2019 09:20)

...па шта си возио "БМВ доставно возило"!??;-)

munja

pre 4 godine

Kad su videli da nema zabeležen ni jedan problem sa Lexusima, sastavljači liste pomislili da im je upitnik zabagovao kao BMW pa nisu znali na koje mesto da ga stave. Lexus je druga dimenzija što se tiče pouzdanosti.

kako da ne

pre 4 godine

@Licno iskustvo
Poredis Bmw 3 i Pezo 207 hhahaha, 1.4 motor i minimum 2.0 iz Bmw-a. Da vam kazem da Bmw ima bas Pezoove motore 1.6 benzince. Da ne pricamo o problemima Bmw benzinaca i dizela 2.0 od 2010-2017. 1.4 motori druze nigde ne valjaju. Mom prijatelju je na novom Golfu 7 1.4 na 60.000km otisao motor, znaci motor je crk’o. Da ponovim na 60.000km. Jos nesto, ne mozete da ocenite bezbednost u Bmw 3 i Pezo 207 :) Uzmite 508 ili 3008, 308. Sve sto imate u Bmw-u od sigurnosne opreme imate i u Pezo. Znaci nista nije bezbedniji, sve zavisi ko vozi ;) Ja vozim Citroene godinama, nikakve greske, problemi i samo servisi. Sada imam DS5 star 2 godine, osecate se u njemu kao u tenku. I sigurno i bezbedno, jak dizel sa 180 konja i 400nm, takav motor 2.0 Bmw jos nema. Eto da napomenem i to ;) E, mozete uzeti C3 za 11.000 eura i to je druga prica, a mozete uzeti DS5 za 50.000 ili DS7 za 60.000 totalno druga prica. Sve vam je na nekom posebnom nivou. Iskreno, za mene su svi Nemci obicni tvrdi krševi i nikada ih nisam kupio niti cu. Na zapadu su ih puni servisi i opet ljudi kupe. A, ja, nevera. Mada mnogo im pomazu milioni Balkanaca na zapadu da povecaju prodaju ;)

која

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)
Ти си помешао поузданост са последицама саобраћајне незгоде...

insajder

pre 4 godine

Ono kad makar u prvih deset nema ni Toyote, ni Mazde ni Honde, pa te nimalo ne iznenadjuje sto je "tradicionalno najveci automobilski skart" iz Nemacke na zacelju liste. Nije tajna da se kojekakvi pulovi i liste "steluju" i sponzorisu pa su rezultati raznih lista tako sarenoliki, oduvek se to radilo i radice zarad marketinga. Ali treba biti bas ostrascen preko razumne granice pa pomisliti da ce neko iole pametan da "popije" pricu kako NIJEDAN japanski brend nije uspeo da bude ni medju 10 najpouzdanijih brendova. Nisam ostrascen za pojedini brend i pricam realno, vozio sam i evropske automobile i japance i svi imaju svojih prednosti i mana. Ova lista je zesca budalastina jer japanski automobili nisu ni najbolji na svetu i nisu mnogo toga, ali jesu svima reper za pouzdanost. I onda niko od njih ne moze ni u 10, ma vazi...

Dragan

pre 4 godine

Suzuki je neverovatno pouzdan auto. Imam jednog 16 godina i nista sem odrzavanja 14 godina dok moj mehanicar nije otisao u penziju, i ovi ostali su ga odmah s**bali, da izmuzu vise para. Konacno sam nasao mehanicara coveka i sad opet ide ko nov. Pazi 16 godina cak i bez stelovanja trapa i jedini rezervni deo zamenjen zbog kvara je dihtung na levoj poluosovini. Svi servisi na vreme i uvek najkvalitetnije sinteticko ulje i u motoru i u menjacu. A vozili smo ga nemilice.
Ko kupuje Japance da pazi da su zaista napravljeni u Japanu a ne u Americi, Meksiku ili tako negde.

matori

pre 4 godine

@znaci ford se manje kvari od bmw-a,o boze!!
(bole, 14. maj 2019 12:50)
ne znam za BMW, ali Ford se značajno manje kvari od VW, i to nije uzorak od jednog vozila, već flota od 300 vozila. cela firma prvo je vozila VW pa posle Ford. sva vozila su zadužena nova. a Duratork 2.0 ( HDI) motor u Fordu je u stvari zajednički motor Forda i PSA nastao od Fordovih Duratork-a koje su doradili inženjeri iz PSA ( izvor: Todorović). i taj i 1.6 HDI su sjajni motori korišteni u velikom broju automobilskih marki.

lično iskustvo

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4. VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas
(saša, 14. maj 2019 21:32)
Škoda 1,2 TSI, 2011 - menjao pet puta lanac, španer i ostalo šta uz to ide. Motor je VW. Redovno održavan. Prešao 105 hiljada pre nego sam ga prosto poklonio.

kako da ne

pre 4 godine

@Frankfurt am main
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)

Gedza Milisav

pre 4 godine

Ovi za svabske aute se pokidase da demantuju. Vidim Cinik zaglavio u hitnu, kazu skocio mu pritisak, Jaric Zivadin izbacuje penu na sva usta, ovaj Djuro se koprca i bije u grudi dok objasnjava , a Milos na aparatima tek ga prikljucili ,Bojan priseze za sedative, doktor rekao da poveca dozu na 5 x dnevno , Sale trci na svaka 2 minuta u wc zbog ubrzane probave, samo onaj sto se podpisuje sa Srbin bi da ide od Nemacke do Japana, sa tri razreda osnovne skole...A da iste pitam: koliko ono bese svake godine opoziv audija, bmw, merdzi. Da ,da kako da ne ! Kad je rec o njihovim ( svabskim )opozivima, to ne dovodi u pitanje njihovu pouzdanost.

Dante

pre 4 godine

BMW 118d xDrive 2017. Kupljen nov predjenih 51.000 km. Upaljena lampica za AGR ventil posle ca. 30k, auto nije stao samo ogranicio brzinu. BMW zamenio gratis. Naleteo na citavi gumu na autoputu pri 140 km/h, da je bila druga marka ovo sada nebih tipkao. Kola nisu stala, jeste skripalo na kraju ali smo stigli na destinaciju posle 100 km, bez problema. Donja strana komplet popravljena za 700 €, original BMW service i osiguranje.

Samo licno iskustvo, kakve ankete. Zapamtite koliko para toliko i muzike! :)

achitwn

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi.
(Kpp, 14. maj 2019 22:25)
Ovo je jds power lista iz UK. Na americkoj je lexus prvi po initial quality. vec 10g tako. Ja sam imao Lexus GS350 perl bela boja. Kupio ga nov 2010 i prodao posle 6g. I dalje zalim za njim. Omg.

JD 2

pre 4 godine

Mogu samo licna iskustva da navedem, sa ugkavnom novim kolima. Honda Civic 1.4b 2004-2007 nula kvarova, Hyundai Accent 1.4b 2007-2011 kvar na anlaseru i servo volana, bukvalno zaglavio volan u sred voznje (u garanciji), 2011-2014 Aaudi A3 1.6b nula kvarova, Honda CrV 2.0b 2014-2016 nula kvarova (2011. godiste), Opel Insignia 2.0cdti 2016-2018 raspalo se crevo turbine (u garanciji). Trenutno Oktavija, nedovoljno za ikakav utisak.
Honda i Audi bez greske, Hyndai i Opel ipak slabiji kvalitet.
A ovako gledano, nek je Peugeot najkvalitetniji (nisam verovao da cu tako nesto ikad izgovoriti) ili Kia, dajte meni ipak taj raspali BMW da ga setam po servisima. Ja i nisam za bolje :)

MiroslavUE

pre 4 godine

@(kako da ne, 14. maj 2019 17:37)
Kazes DS5 ima motor 180ks i 400nm a BMW jos nema takav 2.0 motor? Cini mi se da ti vozis ipak Stojadina, BMW je jos pre 9-10 godina imao 2.0 motor sa 180ks i 400nm i otkinuce taj DS5 u svakom trenutku ko mace salamu.

Tkg

pre 4 godine

Ivan
Bravo, f10 2011-o godiste, bez i jednog jedinog kvara za sve ovo vreme! Prodao ga prosle godine prijatelju, i on ga vozi evo vec skoro godinu dana bez i jednog problema. Ove studije su totalna glupost, ipak nemci ih rade posteno. U nemackim istrazivanjima japanski proizvodjaci su redovno najpouzdaniji, i to je potpuna istina. Japanci se realno najmanje kvare. Ali se meni nikako ne svidja dizajn njihovih automobila.

agent

pre 4 godine

vozio do skoro Scenic 2004 oko 4god, menjao samo senzor bregaste oko 3000din i dugme za e.rucnu - polovna 15eur. Ostalo samo redovno odrzavanje...a presao sam gomilu km, moram da napomenem da sam auto dobro proverio kada sam kupovao i uradio veliki servis i da kupio sam ga sa 180000km, pravih! Sa autom, odrzavanjem, cenom i potrosnjom sam prezadovoljan, tako da sam ostao isto na Scenicu samo 11god mladjem...samo opusteno ljudi, normalno odrzavanje u ovlascenim servisima i nema brige ;)

sreda DM

pre 4 godine

Shvatite da ako je auto odrzavan i vozen normalno, sluzice koji god to model bio koga god proizvodjaca. Slucajeva da pored redovnog odrzavanja neki auto pravi probleme bilo je i bice i kod mercedesa i kod toyote i kod ostalih. Sve bi to bilo jasnije da mozemo da kupimo nov automobil, koji god, da prelazimo ovih nasih 15-20.000km godisnje, radimo od pocetka redovne servise...Ja nisam u mogucnosti ali oko sebe imam ljude koji imaju nove i BMW i puntice i renaulte i toyote... Nikakav krupniji kvar na tim automobilima, presli su cifru 100.000km i dalje su i te kako dobri

Radovan

pre 4 godine

Malo dete, mali problemi.
Veliko dete, veliki problemi.

I auti su ko deca.

Jeftin auto, jeftini problemi.
Skup auto, skupoceni problemi.

Bežite od skupih auta, oni su pravljeni da jedino fabrikantu donose visoku zaradu. Skupa cena, skupo održavanje i skupi popravci. I na kraju imate skupo pokvarene svoje nerve.

Alex

pre 4 godine

Ma ne palite se. Najbolji je službeni auto.
Ova statistika je za najnovije modele... a i statistika je malo mesa, malo kupusa = sarma.
Pišem ovo na parkingu iz 206-tice karavana, a točkovi se zadnji deru torzija - 200-250€... doduše, posle 190000km naših kratera. Razmišljam o kaktusu, nekom bmw-u, hondi, tojoti... Pozz i samo pozitivno!

dragan

pre 4 godine

Nije tačno da vozači jeftinijih automobila ne obraćaju pažnju na sitnice. Ja sam se sa novim Dacia vozilom više puta obraćao servisu za sitnice koje drugi nisu ni primećivali, ali mene nervira da bilo šta škripi ili ne funkcioniše kako očekujem (u garanciji). Naravno, ne očekujem udobnu vožnju i komforno sedište kao u BMW-u, ali to nema veze sa pouzdanošću. Kod skupljih i luksuznijih automobila se plaćaju kvalitetniji materijali, naprednija izrada, novija tehnologija, napredniji sigurnosni sistemi, luksuzni detalji, ali i reklama. I u Americi nemačka trojka važi za značajno manje pouzdanu od Japanaca, ali je stvar prestiža i luksuza.

starmo

pre 4 godine

Imao tri BMW, E 46, E90 i sada F 30, niti sa jednim niti jedan bitniji kvar. Dakle moja licna iskustva fenomenalna.
Ali da nema sumnje Japaneri i sada Korejci prave najpouzdanija auta, ovo sa Francuzima je smijurija. Ali ja tocno znam sta zelim od BMW-a i to dobijem, uzitak u voznji bez premca i sportske performanse, Japancu tu ne mogu parirat.

milos

pre 4 godine

Gluposti,udjite na isti sajt i pogledajte malo ko je u top 5 najnagradjivanijih proizvodjaca.
Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!

Lično iskustvo

pre 4 godine

Zamolio bih one koji su u dilemi neka pročitaju.Vlasnik sam pežoa 207 benzinac 1,4 16v.Kupljen u Srbiji sa 43000km.Prvi problem ne baš tako strašan letva volana oko 100€.Na 90000 km probio digtung glave motora,cena rada oko 500€.93000 km set kvačila 200€.Sad počeo da izbacuje neke greške bez ikakvog kvara...Šta reći?
Sa druge strane,imam još jedno auto BMW f.30 2012 god.Uvežen iz proverenog BMW salona sa 117000.Sad imam 150000 i ništa osim ulja,filtera,paknova nisam menjao.Proveravan u BMW-u,sve ok.Mislio da sam pre da ljudi koji voze nemce malo s... ali sam se i sam uverio da to nije baš tako.Sigurnost i pouzdanost nemačkog vozila ne može se porediti sa Francuskim,Peugeot pogotovo!
Nemački kvalitet i preciznost u sitne detalje ne mogu se porediti ni sa jednim drugim auto industrijama.
Ne mislim samo na BMW,već i na ostale redom.Čemu ova bespotrebna diskusija oko plaćenog članka.

Nik

pre 4 godine

Vozio bmw non stop kvarovi, vozio mercedes opet kvarovi ali od kad sam kupio volvo konacno sam odahnuo. Pricam o novijim vozilima. Kod nas naviknuti na svabe i cao, kvalitet volvoa je neprevazidjen, oprema je toliko napredna da je to naucna fantastika itd da ne nabrajam.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ovo je skandal. Mislim, nikad nisam izgovorio tu reč ali sad moram. :D Znalo se još pre da najskuplji modeli nisu baš pouzdani. Ali mislim da ljudi stvarno treba da ih bojkotuju jer su bezobrazni. Mogu oni da naprave da se auto ne kvari ali neće.

kontura

pre 4 godine

A gde je ovde jugo, obišo balkan, grčka, rumunija, malo troši dan e lažem a li 7 l gasa na 100km, ubica, parkira se svugde, pežo bi me izdo trista puta, a možda je to baš ona serija sa pežoovim motorom ko zna

Dikh tu kava

pre 4 godine

U kakvoj su korelaciji ovaj tekst i ovaj nedavno objavljen? https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2019&mm=05&nav_id=1541423

Ne znam koliko je JD Power relevantan za Evropu (dosta im je "bedan" "evropski" sajt, sa rezultatima za UK i D), ni koliko je ove dve godine posmatranja relevantno za "plebs" i vlasnike lično, koji ne znam na šta su sve imali primedbe, njih svih 11530, ali vidim da će poštovane "kolege" komentatori-"hejteri" imati pune ruke posla, kome god "jatu" da pripadaju, a bogami tradicionalno pripadaju, i posle ovoga će tek da pripadaju. U svakom slučaju, zabava zagarantovana..

Bozon

pre 4 godine

Jedini merodavni sa pouzdanost je Consumer Reports jer se pouzdanost prati godinama na ogromnom broju vlasnickih automobila koji prijavljuju probleme. Ko je ikad cuo za ove JD power.

Anon

pre 4 godine

Vozim BMW 3 F30 2016. godište, i za sada nisam imao većih problema, sem zamene desne viljuške i redovnih servisa. Auto je svakako odličan, ali mu je održavanje izrazito skupo, no to je i očekivano za ovaj brend.

Ivan

pre 4 godine

Moje iskustvo Bmw 316 gomila kvarova 1984g. Audi gomila kvarova 1986g. Fiat Stilo 3 kvara 2004g. Bmw e39 528i 1998g bez kvarova ali slupan. Peugeot 308 1.6vti crkao motor po isteku garancije. Mercedes w211T 220cdi gomila manjih kvarova 2004g. 475000km, Toyota auris 52000km bez kvarova za sada.

Kiki

pre 4 godine

OK. Vidim iz komentara da ljudi imaju problema sa mnogim markama. Ja vozim vec 14-tak godina Mazdu 6
u Kanadi i nisam imao nikakvih vecih problema (uz redovno odrzavanje).
Redovan pregled, promena ulja, zimske gume i sta sad?

KK

vozac

pre 4 godine

Postovani vozaci, molim vas da ne lazete sami sebe. Imam izuzetnog iskustva u kupovini francuskih vozila kako putnickih tako i teretnih. To je los vrlo los kvalite. Crkavaju motori, menjaci,elektronika i to sve na malim kilometrima. To se kod nemaca ne desava.
Vi mozete pisati sta hocete jer ste placeni a i vi sto vam je 2 ili 3 vozilo nemate reprezentativan uzorak. Ja vam to mogu reci sa preko 100 vozila.

Bata Mile

pre 4 godine

Može da kaže ko sta hoće, ali BMW, Mercedes, i Audi će u ek biti sinonim za kvalitet. Ostali proizvođači su ok, ali moraju još puno da uče rade i ulazu da bi postigli taj nivo kvaliteta materijala, mirisa, i samog ugodjaja u vožnji

kako da ne

pre 4 godine

@Bata Mile
Nekako Mercedes i Bmw mogu da prodju, sem ako ne gledamo sto im pucaju lanci, problemi onde, ovde. Ne zelim nikoga da ubedjujem, nije vise vreme Mercedes 124 i Golfa 2. Odavno je to proslo. P.S. Ako hvalite tako Audi, dodajte i Vw, Skodu i Seat. Jer je sve to isto samo drugo pakovanje ;)

boki

pre 4 godine

nikad nisam vozio nemca ali znam da ne valja moj citroen je zakon...
ala ste smesni znaci neverujem,ovi sto voze francuze su pametni a ovi sto voze nemce su glupavi i obratno..francuz nema kvalitet i pitanje je kad ce ga imati,francuza tesko nadjes pre 2000god da je u voznom stanju a nemaca ima na svakom cosku cak i iz 90-tih tako da nema sta da se komentarise,volite i mazite vase ljubimce,redovno servise i odrzavanje i svako dobro vam zelim...

kele®

pre 4 godine

Ovo nije lista pouzdanosti, već zadovoljstva kupaca. Ako se uzme u obzir da od skupljeg vozila više i očekuješ, onda je logično da imaju i više zamjerki na njih.

Slavko

pre 4 godine

Kakva slucajnost, afera Monsanto odnosno Bayer, istrazivanje o pouzdanosti automobila gdje se pokazalo da su Njemacki automobili najmanje pouzdani... Njemacka ne slusa velikog brata pa ce dobiti malo po usima, a to da su Njemacka auta najmanje pouzdana je prica za malu djecu.

srbin

pre 4 godine

ciganin hvali svoga konja jednostavno se nasmejes i nastavis da vozis ono sto volis pa nebi vozio pezo boze sacuvaj vozio sam Nemacka vozila sad imam japanca i tu cu i da se krecem od japana do Nemacke i tacka

M

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ova lista realna i sta pokazuje. Svi se uhvatili Peugeota na prvom mestu, i odsustva Japanaca iz top 10, ali meni je najzinimljivija situacija sa Skodom, VWom i Audiem. Kako je moguce da je daleko najkvalitetniji auto od ova 3 ubedljivo poslednji? Kakvi su 'problemi' u pitanju? Ko ih prijavljuje? Koliki je procenat ozbiljnih kvarova? Koji je uzrok 'problema'? Ova lista, sama po sebi, ne govori nista. U stvari govori, a to je da cete u najmanje 80% slucajeva imati 'problem' kada kupite auto, sto je prilicno porazavajuca cinjenica

preferisco dirti addio

pre 4 godine

Moj bmw je imao jedan "kvar" za 4 godine koliko ga imam, kupljen je 3 godine star.. Oslabila poziciona led dioda u zadnjem stopu, i dalje radi ali je prigusena.. Popravka je 15ak eura.. Nego nema kad da ga ostavim u servisu.. Nzm.. Kako koga zapadne izgleda

saša

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4.VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas

zoki

pre 4 godine

@kele - Bravo, upravo je u tome suština. Kupci skupljih automobila očekuju da sve bude u savršenom redu. Rekao bih da imaju puno pravo na to.

Makijaveli

pre 4 godine

Pezo 307 je bio Britaniji proglasen maltene najgorim automobilom svih vremena. Ipak 308ica je bila super ocenjena. Nista nije vecno, jednostavno poceli su da prave odlicne automobile (koji sad i "bruka" izgledaju), nisu dzabe kupili Opel.
E sad treba tako nastaviti na najkompetativnijem trzistu jer u auto industriji greske i lose procene se tesko placaju.

MG

pre 4 godine

Ovo je smesno.
Pa ako se nesto kvari to su Pezo i Reno, da ne zaboravimo Citroen. Vozio sam Opela, nikada me nije ostavio na putu, jednom neki sitan kvar, ali mogao je da ide, nakon njega dve generacije Audija, hvala Bogu, nikad nista....desetine hiljada km su iza nas...

eve

pre 4 godine

@Andrej - Takoe, za vise para svako ocekuje vise, pa nezadovoljstvo je vece sa svakim kvarom. Druga stvar, ne navode koji tip "problema" su uzeli u razmatranje. Normalno je da automobili sa vise tehnike i elektronike imaju vecu sansu za potencijalni kvar.

sale

pre 4 godine

Ovo je vrlo moguce prosto zato sto tehnologija na automobilima kasni za mercedesom,audijem,bmw i slicnim premium modelima,sta na primer na daciji logan da se pokvari,podizac stakla ili ti servo,nema sta drugo kad je klot..premijum modele uzimati samo restajling jer se tad otklone problemi koji sunse pojavljivali u novim modelima,lako je tojoti,pezou,citroenu i slicnim proizvodjacima ubaciti odredjenu opremu ili tehnologiju na svoja vozila tek kad vide na premium modelima decije bolesti..
Vozio sam sve i svasta,megan,307,407,stilo,vektra c,c220,turan,e300,c5 2010,insigniju,audi a4 2008 i a6 2012 sad vozim naj bolji za voznju mercedes i audi nema bolji,malo skuplje odrzavanje ali se isplati,problema jos nisam imao,a naj gori sto sam vozio je megan iz 2002god kao i stilo..rucice,prekidaci isl..pezo moze da prodje imao malih problema nista strasno,insignija izolacija losa i plastika na instrument tabli i moram napomenuti da sve te sto sam vozio i kad sam vozijo su bili stari u proseku 6-8god..
naj bolji auto ikada sto sam vozio audi 80jaje samo servo abs i podizaci,15godina bio u porodici ni jedan jedini problem..

achitwn

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.Potpuno irelevantna lista.Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.
(Jarić T Živadin, 14. maj 2019 09:26)
Ne mozete komentarisati ako niste istrazili kako se ocenjuje. Ukrarko JDP ima 8 kategorija koja pokrivsju 177 problema i taj se model koristi za ispitivanje javnog mijenja. Barem je tako u. US.

Vladimir Rolovic

pre 4 godine

Istraživanje ne a validnost jer se ne zna o kojim problemima je rec.
Pezo jedan problem recimo zaribao motor.
Audi 5 problema, skripi koza, pucketa plastika, sam se zakljucao, itd.
Vlasnici premijalnih vozila su zahtevniji i probirljiviji i osetljiviji na probleme.

sharp

pre 4 godine

Ja sam zadovoljan Peugeot-om 307 koji se vozi fino vec 3 godine kod nas, kupljen polovan iz 2004. Menjali skoro stabilizatore i amortizere ali to je do nasih s....e puteva,inace nikakav ozbiljan kvar za ovo vreme iako je auto star 15 god. Skoro kupljena i 308-ca, prelep auto sa dobrom opremom iz 2010, nadam se da ce i ona dobro sluziti, stvarno jako malo zamerki i mana

AutoCar

pre 4 godine

Sto manje sistema, to manje opreme to manje problema. Sve je ovo marketinski uradjeno. Ovo statistika ne kaze da niko ko je kupio pezo nije imao problem ili da svako ko je kupio bmw imao problem, tako da kako su ti zvezde naklonjene to ti je. Sto vise opreme vise i potencijalnih problema i to je ta matematika

Misa

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.

Milan

pre 4 godine

Prvo za mene bmw nije bmw ispod 5ce i x5, 3ka i x3 mi nikad nisu bili na tom nivou kvaliteta. Oni mali su sprdnja. A vozio sam i 3ku i 5cu privatno i razlika je veoma uocljiva. Drugo bmw ima politiku da svoje novije automobile maks zakomplikuje. Gde drugi stave jednu sajlu bmw stavi 5 prekidaca, mikrokontrolera i elektromotora. Pa naravno da ce to pre da se pokvari. Takodje su im delovi stravicno skupi. Aktivni amortizer za moj f11 je 900eur komad.... To sve mogu da im zamerim ali sesti i provozati dobro opremljen x5 ili 5cu je posebno iskustvo koje retko koji auto moze da pruzi.

AZagor

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.

Mare

pre 4 godine

Kupio Fiat Bravo 2013 bio
star 2 god sa 156000 km. Vozio 5 godina i prodao sa 420000 km. Sem diskova 2 puta, 4 velika servisa, 4 kompleta guma, apsolutno ništa. Čak je i trap bio fabrički. Nabavna 7.500, prodajna 3.600 evra. Najbolja računica.

Dejan L

pre 4 godine

@ strsljen
BMW e46 ti najbolji auto.
Isti onaj na koga se svi zale.
E kuku majko.
Vozio si ti bicikl i trotinet.
Pa taj BMW ima 20 godina, mogu misliti kakve si grobove vozio pre njega.
To samo govori da si vozio Uno, Reno 4 i Mozda Ami8.
Posto ti je najnoviji auto iz 1999.

"pežo pouzdan" :)

pre 4 godine

Nije pežo baš tako pouzdan kako istraživači kažu. Izda te kada ti je najpotrebniji. Pre nekih 6-7 godina izmedju Draksenića i Jošovika ukliže mi u dupe pežo karavana veliki motocikl (ja išao oko 70, on me stogao mnogo većom brzinom i na kasnom jakom kočenju je pao, motocikl je uklizao u mene, a motociklista me preteče sa leve strane po asfaltu i ode u jarak). Vizuelno, kola mi nisu delovala mnogo oštećeno. Pocepan malo platični branik (i iskrivljena aluminijumska šina/greda branika,što se videlo tek kasnije), a na rezervnom točku (koji visi na vitlu ispod kola) je ostao jasan trag udara (sve se oslikalo). Kola sam uskoro sanirao. Ono što, medjutim, nisam proverio (ni ja, ni majstori), bio je rezervni točak. Jer, kada sam posle toga probio gumu, ispostavilo se da vitlo ne funkcioniše i da ne može da spusti rezervni točak (ali me i Bog spasao mogućih neprijatnosti, tako da sam brzo nastavio). Sećam se, u Veranu, kada su posle digli kola na dizalicu, tri majstora su se bila obesila za taj rezervni točak, ne bi li ga nekako spustili i odmotali oštećeno vitlo (kako bi ga zamenili). Tako da mislim da bi Pežo ta vitla ubuduće trebalo da radi kvalitetnije, a ne da postanu disfunkcionalna čim ih malo jače dotakne neki motocikl od jedva 200-250 kg. Pežo mi se tada baš ogadio.

No More Mr Nice Guy

pre 4 godine

Kada sam prodavao Peugeot kupcu sam rekao da vozilo kupuje u vidjenom stanju, bez ikakve garancije. Da moze da ga provoza slobodno i pozove svog majstora da pregledaju i testiraju vozilo. Trazio mi je servis u kom sam odrzavao i garanciju usmenu servisa na predjenu kilometrazu (jer sam radio generalnu mesec-dva pre prodaje i izmenjao x razno raznih sitinica vezano za elektroniku i klimu jer se na tom autima kvarovi javljaju serijski). Izuzuetno nepouzdani, sa greskama na motoru i elektronici koje se ponavljaju konstantno. A delovi nisu u kategoriji nizih cenovno. Radovao sam se kao malo dete kada sam ga prodao. Kupac me je zvao posle 15-20 dana nakon kupovine i trazio mi broj telefona servisa u kom je radjena generalna. Zakucao mu je motor. Loshiji auto nisam vozio do sada u zivotu. A vozio sam i Yuga i Fiat Stila u odredjenim periodima.

starmo

pre 4 godine

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

Ja jesam ali komplet motor ne lanac, ali da u pravu si BMW ima problem sa lancima u odredjenim godistima.

srbijasine

pre 4 godine

JD Power je otkupljen od XIO investment grupacije u 2016. Kineska investment kompanija sa sredstvima sa Kajmanskih ostrva, niko ne zna ko stoji iza njih. Ovo dovodi u pitanje sve podatke koje dolaze sa JD Power.

paranoid

pre 4 godine

Pežo 3008 vozilo bez mane? Pitajte jednu gospođu iz BL zašto je onda u prvoj godini bila više u servisu nego kod svoje kuće, da bi vrhunac bio samozapaljenje - ostali samo dugmići...
Inače, 5 godina vozim passat b7 (kupljen star 3god), prema ovom istraživanju imao sam 112 problema za koje nisam ni znao (vw rezultat je 113).

SRBIN

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.
(AZagor, 15. maj 2019 04:25)

Sve ti verujem, ali nekako mi to preracunavanje sa 117 000 milja nikako ne moze biti 160 000 km, dodaj malo kilometara..to je oko 187 000 km.

Hm

pre 4 godine

Mišljenja sam da su ovakvi rezultati jer "soc" ljudi, poput većine nas, uzimaju jeftinija vozila sa manje opreme i samim tim manje stvari koje mogu imati nekakav problem.

Aleks

pre 4 godine

Slicna ovome... Najbolji su Japanci i Korejanci, najgori Nemci, od njih je ostala samo urbana legenda... Francuzi sasvim OK, Skoda takodje! Ako se gleda kvalitet, pefrormanse i cena, prednjace Kia, Huyndai i Suzuki

Konsternirani jazavac

pre 4 godine

(boki, 14. maj 2019 16:40)
Au bre pa propadose nacisto mnogi proizvodzaci bez vas.Ima li i jedna automobilska marka koja bi zadovoljila vas prefinjeni ukus?

Dex

pre 4 godine

Haha...marketing je čudo. Meni nije jasno, možda nisam detaljno pročitao tekst, da li se to odnosi na automobile koji su kupljeni kao novi ili ne? Iskreno ne verujem jer svako priča svoju priču jer jedini merodavni podaci su iz ovlašćenih servisa, ali to nikada neće niko dobiti, tako da se samo ložite i prepucavate ovde bez razloga. Ende.

Kpp

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi. Svaki novi auto treba u garazu nakon prvih 2000 da se malo utegne, uvek ima neki spisak. Najgori auto u zivotu mi je bio neki FSI Audi davne 2007 - svako malo mi je odnosio neki novac- greska do greske- A NOX senzor je odlazio jednom godisnje. Sto se tice polovnih auta - najbolje vam je da pogledate koje auto gubi najvise godisnje na vrednosti- e to nemojte da uzimate- najvise gube na vrednosti najskuplja auta, pa Italijani pa Francuzi...i tako zadnjih xx godina.

Lars

pre 4 godine

@(JD 2, 14. maj 2019 22:58)

Hyundai iz 2007 i novije generacije nisu za poredjenje. Tek od "I" modela su znacajno digli kvalitet. Naravno da nisu za poredjenje sa automobilima od 60 000e, samo ludak moze tako nesto da misli ali u srednjoj klasi ne kaskaju za ostalim proizvodjacima.. naprotiv.

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav
(Illinois, 14. maj 2019 15:19)

Ako te dobro razumem, kod moje Toyote garancija ne pokriva taj protokomer? I dok ne platim, problem mi neće biti rešen?
I meni se čini da je tako.

Dusan

pre 4 godine

Babe i zabe gospodo poredite. Sto niste uzeli jos bolje teotinet bez sistema pa poredili.. automobil koji je klot i nema filozofije jer jedva da ima abs ne moze da se kvari kao premijum. tacka.

strsljen549

pre 4 godine

@dejan Nema potrbe za takvim stavom.
Da, imam i biciklu i trotinet kao sto kazes, a vozim i 520d F10 pored e46 trenutno.
Tako da nisam imao Uno, Reno 4... Imao sam Stila, Grande Punta, Megana, Fluenca, Alteu, Oktaviu, 407... E46 je 2004, a ne 1999. pametnjakovicu.

boki

pre 4 godine

Pezo nikad nije znao da napravi auto dok nisu preuzeli opel pa su im malo tate iz nemacke pokazale kako se to radi,nemam nista protiv njih ali neka hvala,kod francuza dizajn mi se ne svidja isto kao i kod japanaca sem nekuh par modela,sednem provozam i kupim ili ne kupim nemam odradjeni brend bitno je da se osecam lepo u njemu,daciju i fijat nikad necu ni gledati a skoda samo visa klasa ovo kao fabija je ko trotinet..E sad vozio sam se u 508 stara godinu dana mogu da kazem da su dosta uznapredovali ima jos dosta sitnica za doterati ali poceli su da prave auto ali za cenu koju traze je ok...bolje od skode npr i folcwagena u cenovnom rangu..volvo je odlican ali dizajn ne pije vodu malo su se trgli zadnjih par godina..a na listi nema tojote,honde i jos nekih modela znaci po njihovom vlasnici tih auta ih voze samo do majstora..naruceno zarad marketinga...

Radovan

pre 4 godine

"Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela".

Danas pored savremenih i brzih sredstava proizvodnje,veze, kompjuterizacije i logistike, može se za jednu proizvodnu traku naručiti delovi iz različitih fabrika sa različitim umešavanjima materijala, i tako ostvariti ekstra kvalitet i ekstra bofl. Sve na jednoj te istoj traci. Mogu vam i vaš auto koji ste naručili, da naprave kvalitet ili bofl, poimence.
U industriji se ništa ne baca, sve se ugrađuje. Reklamacija i ispravak su jeftiniji nego da ugrade ekstra kvalitet.

matori

pre 4 godine

@@Frankfurt am main 
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)
(kako da ne, 14. maj 2019 17:38)

samo par članaka pre ovoga, od juče ili prekjuče, može da se pročita da Opel još uvek nije dobio ništa od PSA, izgledaju isto kao i pre dve godine, i tek će da dobiju nove motore i tehnologiju ...

strsljen549

pre 4 godine

Dosta auta sam promenio, od Fiata, Renoa, Pezo, Seata, WV, Opela, Skode... jedini koji mi se najduze zadrzao, i sad ga jos uvek imam, jeste BMW e46 318d.
Kvalitetan auto. Nije veliki potrosac. Nije bog zna sa voznjom udoban ali jednostavno izdrzljiv.
Odrzavanje jeste skupo ali sa dobrim delovima nema brige.
Najskuplji kvar mi je bio bos pumpa (glavna boljka e46 dizela), ostalo nista... A preso sa njim oko 40.000km za dve ipo god.

Hehe

pre 4 godine

@(Lars, 15. maj 2019 09:11)

Da se nadovezem. Postoji velika ili da kazem znacajna razlika izmedju svake generacije odredjenog modela. Tako npr. i30 prve generacije je pomalo sirov auto, druga generacija je ugladjenija, a treca je napravila isti skok kao druga u odnosu na prvu. Santa Fe im je posebna kategorija, narocito kad se pogleda aktuelna generacija, i deluje kao da ga pravi neki drugi proizvodjac jer je sve mnogo bolje u odnosu na ostale modele koje imaju, ali i cena prati to.

cune

pre 4 godine

@Cinjenice nemaju emocije
Pa ako ćemo već o činjenicama i tim prosečnim Balkancima,Japanski mit o nepokvarljivosti pada u vodu i to debelo.

Illinois

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav

KOKI

pre 4 godine

@kome treba ovakva toyota garancija?
Ne znam da li ste svaki put isli u isti servis, imate 2 u Beogradu i po jedan u vecim gradovima u Srbiji pa promenite, neko ce znati da ga popravi kako treba.

Zubati

pre 3 godine

Ford Cmax 2008 god. motor 1.6 benzin. Do sada prešao 612000km bez ijednog kvara. Na svakih 12000 radio komplet mali servis a na svakih 80000 veliki. Hvala.

joca

pre 4 godine

Mozda su francuzi i lepsi, stedljiviji, udobniji, stabilniji (km77), pouzdaniji, ali zato kad zatvorim vrata na mojega pasata, onaj zvuk nema nijedna francuska sklopocija.

Djuro

pre 4 godine

Dal da se grohotom nasmejem na ovo plaćeno istraživanje... Pa pogledajte kroz prozor ljudi. Svako jedno francusko auto dimi crno, prljavo, mutni farovi, jedan far ne radi, enterijer u raspadu. Kod kog Nemačkog auta to ima - nijednog. Jer francuska auta kupuju ljudi koji nemaju ni za biciklu, a samim tim ni ne održavaju auta. Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi... Plaćeno istraživanje od strane pežoa kako bi poboljšao kilavu prodaju.

"pežo pouzdan" :)

pre 4 godine

Nije pežo baš tako pouzdan kako istraživači kažu. Izda te kada ti je najpotrebniji. Pre nekih 6-7 godina izmedju Draksenića i Jošovika ukliže mi u dupe pežo karavana veliki motocikl (ja išao oko 70, on me stogao mnogo većom brzinom i na kasnom jakom kočenju je pao, motocikl je uklizao u mene, a motociklista me preteče sa leve strane po asfaltu i ode u jarak). Vizuelno, kola mi nisu delovala mnogo oštećeno. Pocepan malo platični branik (i iskrivljena aluminijumska šina/greda branika,što se videlo tek kasnije), a na rezervnom točku (koji visi na vitlu ispod kola) je ostao jasan trag udara (sve se oslikalo). Kola sam uskoro sanirao. Ono što, medjutim, nisam proverio (ni ja, ni majstori), bio je rezervni točak. Jer, kada sam posle toga probio gumu, ispostavilo se da vitlo ne funkcioniše i da ne može da spusti rezervni točak (ali me i Bog spasao mogućih neprijatnosti, tako da sam brzo nastavio). Sećam se, u Veranu, kada su posle digli kola na dizalicu, tri majstora su se bila obesila za taj rezervni točak, ne bi li ga nekako spustili i odmotali oštećeno vitlo (kako bi ga zamenili). Tako da mislim da bi Pežo ta vitla ubuduće trebalo da radi kvalitetnije, a ne da postanu disfunkcionalna čim ih malo jače dotakne neki motocikl od jedva 200-250 kg. Pežo mi se tada baš ogadio.

Marko

pre 4 godine

Vlasnik sam BMW F10 , za 2.5 godine crkao je motor , pa menjac , plus neke gluposti koje ne znam ni kako se zovu , ukupno preko 6000€ ulaganja. Bezite od Bmw-a ljudi , ja jedva cekam da prodam i da kupim bas Pežo , nikad vise Bmw .

boki

pre 4 godine

Pezo nikad nije znao da napravi auto dok nisu preuzeli opel pa su im malo tate iz nemacke pokazale kako se to radi,nemam nista protiv njih ali neka hvala,kod francuza dizajn mi se ne svidja isto kao i kod japanaca sem nekuh par modela,sednem provozam i kupim ili ne kupim nemam odradjeni brend bitno je da se osecam lepo u njemu,daciju i fijat nikad necu ni gledati a skoda samo visa klasa ovo kao fabija je ko trotinet..E sad vozio sam se u 508 stara godinu dana mogu da kazem da su dosta uznapredovali ima jos dosta sitnica za doterati ali poceli su da prave auto ali za cenu koju traze je ok...bolje od skode npr i folcwagena u cenovnom rangu..volvo je odlican ali dizajn ne pije vodu malo su se trgli zadnjih par godina..a na listi nema tojote,honde i jos nekih modela znaci po njihovom vlasnici tih auta ih voze samo do majstora..naruceno zarad marketinga...

Andrej

pre 4 godine

Premium brendovima se zameraju i najmanje sitnice, pa i nepostojeći kvarovi se prijavljuju. Kad kupiš "jeftin" auto i ne očekuješ previše pa nećeš prijaviti da ti kočnice cvile kad su hladne ili da auto čudno radi dok je hladan na -20.

MG

pre 4 godine

Ovo je smesno.
Pa ako se nesto kvari to su Pezo i Reno, da ne zaboravimo Citroen. Vozio sam Opela, nikada me nije ostavio na putu, jednom neki sitan kvar, ali mogao je da ide, nakon njega dve generacije Audija, hvala Bogu, nikad nista....desetine hiljada km su iza nas...

vozac

pre 4 godine

Postovani vozaci, molim vas da ne lazete sami sebe. Imam izuzetnog iskustva u kupovini francuskih vozila kako putnickih tako i teretnih. To je los vrlo los kvalite. Crkavaju motori, menjaci,elektronika i to sve na malim kilometrima. To se kod nemaca ne desava.
Vi mozete pisati sta hocete jer ste placeni a i vi sto vam je 2 ili 3 vozilo nemate reprezentativan uzorak. Ja vam to mogu reci sa preko 100 vozila.

sale

pre 4 godine

Ovo je vrlo moguce prosto zato sto tehnologija na automobilima kasni za mercedesom,audijem,bmw i slicnim premium modelima,sta na primer na daciji logan da se pokvari,podizac stakla ili ti servo,nema sta drugo kad je klot..premijum modele uzimati samo restajling jer se tad otklone problemi koji sunse pojavljivali u novim modelima,lako je tojoti,pezou,citroenu i slicnim proizvodjacima ubaciti odredjenu opremu ili tehnologiju na svoja vozila tek kad vide na premium modelima decije bolesti..
Vozio sam sve i svasta,megan,307,407,stilo,vektra c,c220,turan,e300,c5 2010,insigniju,audi a4 2008 i a6 2012 sad vozim naj bolji za voznju mercedes i audi nema bolji,malo skuplje odrzavanje ali se isplati,problema jos nisam imao,a naj gori sto sam vozio je megan iz 2002god kao i stilo..rucice,prekidaci isl..pezo moze da prodje imao malih problema nista strasno,insignija izolacija losa i plastika na instrument tabli i moram napomenuti da sve te sto sam vozio i kad sam vozijo su bili stari u proseku 6-8god..
naj bolji auto ikada sto sam vozio audi 80jaje samo servo abs i podizaci,15godina bio u porodici ni jedan jedini problem..

Nemanja

pre 4 godine

Zivim u Nemackoj, 2010 sam kupio novu peticu F10 model 530 dizel. Imam sada tacno 181,000 km i ama bas ni jedan kvar do sada nisam imao. Porediti tu neke marke automobila sa BMW-om, Mercedesom, Audijem, Porseom je nevidjena glupost. Pre ove petice sam imao jos 4-5 trojki, ekstra automobili ali sam presao zbog porodice na peticu jer je veca i udobnija. Pozdrav za sve strucnjake ovde sto pisu.

srbin

pre 4 godine

ciganin hvali svoga konja jednostavno se nasmejes i nastavis da vozis ono sto volis pa nebi vozio pezo boze sacuvaj vozio sam Nemacka vozila sad imam japanca i tu cu i da se krecem od japana do Nemacke i tacka

ernesto che

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.
(kako da ne, 14. maj 2019 13:04)

Nisam misliobda komentatisem ovu vest, jer je apsurdna, ali morao sam na ove tvoje neistine. Kao prvo, comon reil je izmislio italijanski inzenjer Mario Riko koji je radio u fijatu, kasnije su prodali licencu boshu a bosh dalje, znaci fiat i italijani su prvi imali tu tehnologiju. Drugo , nema psa nikakvu napredniju tehnologiju, vec je vw svesno lagao i nije ugradjivao delove za preciscavanje i tako ostvativao dobit, a istina je da su se zadrzali duze na pumpi-brizgaljki jer su na taj nacin jos ekstra profita ostvarivali prodavajuci staru tehnologiju ali na kraju krajeva bili su pouzdani i ljudi su to cenili. Kao trece, kakvu to tehnologiju ima psa kad ih nemci dobijaju u ubrzanju, medjuubrzanju, agilnosti, svemu. Kao cetvrto, na testovima svetskih auto kuca, hdi motori su u proseku prelazili 250k pre nekog kvara u proseku, tdi 300k, a na iznananjenje svih (u tom momentu, danas to nije iznanadjenje), najvise su prelazili jtd, u proseku 400k, a i najvise ima onih koji su presli preko pola miliona, dakle jos jedna tvoja laz. Kao peto, spomenu bmw-e i pezo, pa eto oni su imali zajednicki projekat 1.6 turbo benzinac, i kad su ih ugradili, novinari na testu su bili u cudu kako isti motor na uporednom testu, jedan u bmw-e, drugi u pezou,moze da u bmw-u ubrzava za pola sekunde bolje do stotke, u meduubrzanju 0.6, i da trosi pola litre manje, kasnije su utvrdili da je sasija i ogibljenje uzas kod pezoa . I kao zadnje, to sto su ovi proizvodjaci koristili psa motore, ne mora nista da znaci, mozda zato sto su najjeftiniji, mozda zato sto su jedini dostupni, jer nemci samo svojim brendovima daju motore, ili pak su japancima davali dizele a oni njima benzince, radi smanjenja troskova. Procitaj stivo, pa pisi.

No More Mr Nice Guy

pre 4 godine

Kada sam prodavao Peugeot kupcu sam rekao da vozilo kupuje u vidjenom stanju, bez ikakve garancije. Da moze da ga provoza slobodno i pozove svog majstora da pregledaju i testiraju vozilo. Trazio mi je servis u kom sam odrzavao i garanciju usmenu servisa na predjenu kilometrazu (jer sam radio generalnu mesec-dva pre prodaje i izmenjao x razno raznih sitinica vezano za elektroniku i klimu jer se na tom autima kvarovi javljaju serijski). Izuzuetno nepouzdani, sa greskama na motoru i elektronici koje se ponavljaju konstantno. A delovi nisu u kategoriji nizih cenovno. Radovao sam se kao malo dete kada sam ga prodao. Kupac me je zvao posle 15-20 dana nakon kupovine i trazio mi broj telefona servisa u kom je radjena generalna. Zakucao mu je motor. Loshiji auto nisam vozio do sada u zivotu. A vozio sam i Yuga i Fiat Stila u odredjenim periodima.

Slavko

pre 4 godine

Kakva slucajnost, afera Monsanto odnosno Bayer, istrazivanje o pouzdanosti automobila gdje se pokazalo da su Njemacki automobili najmanje pouzdani... Njemacka ne slusa velikog brata pa ce dobiti malo po usima, a to da su Njemacka auta najmanje pouzdana je prica za malu djecu.

Milan

pre 4 godine

Prvo za mene bmw nije bmw ispod 5ce i x5, 3ka i x3 mi nikad nisu bili na tom nivou kvaliteta. Oni mali su sprdnja. A vozio sam i 3ku i 5cu privatno i razlika je veoma uocljiva. Drugo bmw ima politiku da svoje novije automobile maks zakomplikuje. Gde drugi stave jednu sajlu bmw stavi 5 prekidaca, mikrokontrolera i elektromotora. Pa naravno da ce to pre da se pokvari. Takodje su im delovi stravicno skupi. Aktivni amortizer za moj f11 je 900eur komad.... To sve mogu da im zamerim ali sesti i provozati dobro opremljen x5 ili 5cu je posebno iskustvo koje retko koji auto moze da pruzi.

Jarić T Živadin

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.
Potpuno irelevantna lista.
Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.

Lično iskustvo

pre 4 godine

Zamolio bih one koji su u dilemi neka pročitaju.Vlasnik sam pežoa 207 benzinac 1,4 16v.Kupljen u Srbiji sa 43000km.Prvi problem ne baš tako strašan letva volana oko 100€.Na 90000 km probio digtung glave motora,cena rada oko 500€.93000 km set kvačila 200€.Sad počeo da izbacuje neke greške bez ikakvog kvara...Šta reći?
Sa druge strane,imam još jedno auto BMW f.30 2012 god.Uvežen iz proverenog BMW salona sa 117000.Sad imam 150000 i ništa osim ulja,filtera,paknova nisam menjao.Proveravan u BMW-u,sve ok.Mislio da sam pre da ljudi koji voze nemce malo s... ali sam se i sam uverio da to nije baš tako.Sigurnost i pouzdanost nemačkog vozila ne može se porediti sa Francuskim,Peugeot pogotovo!
Nemački kvalitet i preciznost u sitne detalje ne mogu se porediti ni sa jednim drugim auto industrijama.
Ne mislim samo na BMW,već i na ostale redom.Čemu ova bespotrebna diskusija oko plaćenog članka.

Bojan

pre 4 godine

Ne znam sta da mislim. Nisam neko ko robuje marci i verujem da statistika ne laze, ali ja Peugeot ne bih uzeo u razmatranje. Koleginica je kupila nov Pug 3008 pre nekih 7-8 meseci. Taj auto je više vremena proveo u servisu nego na putu. I nije reč o Srbiji (pa da čovek pomisli kako je nama zapao neki bofl).

paranoid

pre 4 godine

Pežo 3008 vozilo bez mane? Pitajte jednu gospođu iz BL zašto je onda u prvoj godini bila više u servisu nego kod svoje kuće, da bi vrhunac bio samozapaljenje - ostali samo dugmići...
Inače, 5 godina vozim passat b7 (kupljen star 3god), prema ovom istraživanju imao sam 112 problema za koje nisam ni znao (vw rezultat je 113).

milos

pre 4 godine

Gluposti,udjite na isti sajt i pogledajte malo ko je u top 5 najnagradjivanijih proizvodjaca.
Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!

Dejan L

pre 4 godine

Pezo je dobio prestizne nagrade u Nemackoj.
Prva za 207 kao najpouzdaniji nov auto do 120.000km
A druga za 508 kao najbolji uvozni automobil.
Zna se da je 2.0 HDI bio dosta pouzdaniji od 2.0 TDI motora.
Isto tako model 3008 redizajn od pre par godina je proglasen automobilom bez mane. I to od strane ADAC-a.
To je ono kad smo govorili o Reno plastikanerima i Pezo skoro pa premijum klasi, a vi lupali minuse na moje komentare.
Dakle, Reno se proda za 1/6 vise od Pezoa, ali je i jeftiniji od Pezoa za 15% u svakoj uporednoj klasi.
Ko u Francuskoj drzi do sebe, kupice Pezo, a sitna boranija kupuje sarene plasticne Reno sklopocije.

boki

pre 4 godine

nikad nisam vozio nemca ali znam da ne valja moj citroen je zakon...
ala ste smesni znaci neverujem,ovi sto voze francuze su pametni a ovi sto voze nemce su glupavi i obratno..francuz nema kvalitet i pitanje je kad ce ga imati,francuza tesko nadjes pre 2000god da je u voznom stanju a nemaca ima na svakom cosku cak i iz 90-tih tako da nema sta da se komentarise,volite i mazite vase ljubimce,redovno servise i odrzavanje i svako dobro vam zelim...

MiroslavUE

pre 4 godine

@(kako da ne, 14. maj 2019 17:37)
Kazes DS5 ima motor 180ks i 400nm a BMW jos nema takav 2.0 motor? Cini mi se da ti vozis ipak Stojadina, BMW je jos pre 9-10 godina imao 2.0 motor sa 180ks i 400nm i otkinuce taj DS5 u svakom trenutku ko mace salamu.

Vladimir Rolovic

pre 4 godine

Istraživanje ne a validnost jer se ne zna o kojim problemima je rec.
Pezo jedan problem recimo zaribao motor.
Audi 5 problema, skripi koza, pucketa plastika, sam se zakljucao, itd.
Vlasnici premijalnih vozila su zahtevniji i probirljiviji i osetljiviji na probleme.

Misa

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.

kako da ne

pre 4 godine

@Licno iskustvo
Poredis Bmw 3 i Pezo 207 hhahaha, 1.4 motor i minimum 2.0 iz Bmw-a. Da vam kazem da Bmw ima bas Pezoove motore 1.6 benzince. Da ne pricamo o problemima Bmw benzinaca i dizela 2.0 od 2010-2017. 1.4 motori druze nigde ne valjaju. Mom prijatelju je na novom Golfu 7 1.4 na 60.000km otisao motor, znaci motor je crk’o. Da ponovim na 60.000km. Jos nesto, ne mozete da ocenite bezbednost u Bmw 3 i Pezo 207 :) Uzmite 508 ili 3008, 308. Sve sto imate u Bmw-u od sigurnosne opreme imate i u Pezo. Znaci nista nije bezbedniji, sve zavisi ko vozi ;) Ja vozim Citroene godinama, nikakve greske, problemi i samo servisi. Sada imam DS5 star 2 godine, osecate se u njemu kao u tenku. I sigurno i bezbedno, jak dizel sa 180 konja i 400nm, takav motor 2.0 Bmw jos nema. Eto da napomenem i to ;) E, mozete uzeti C3 za 11.000 eura i to je druga prica, a mozete uzeti DS5 za 50.000 ili DS7 za 60.000 totalno druga prica. Sve vam je na nekom posebnom nivou. Iskreno, za mene su svi Nemci obicni tvrdi krševi i nikada ih nisam kupio niti cu. Na zapadu su ih puni servisi i opet ljudi kupe. A, ja, nevera. Mada mnogo im pomazu milioni Balkanaca na zapadu da povecaju prodaju ;)

strsljen549

pre 4 godine

Dosta auta sam promenio, od Fiata, Renoa, Pezo, Seata, WV, Opela, Skode... jedini koji mi se najduze zadrzao, i sad ga jos uvek imam, jeste BMW e46 318d.
Kvalitetan auto. Nije veliki potrosac. Nije bog zna sa voznjom udoban ali jednostavno izdrzljiv.
Odrzavanje jeste skupo ali sa dobrim delovima nema brige.
Najskuplji kvar mi je bio bos pumpa (glavna boljka e46 dizela), ostalo nista... A preso sa njim oko 40.000km za dve ipo god.

starmo

pre 4 godine

Imao tri BMW, E 46, E90 i sada F 30, niti sa jednim niti jedan bitniji kvar. Dakle moja licna iskustva fenomenalna.
Ali da nema sumnje Japaneri i sada Korejci prave najpouzdanija auta, ovo sa Francuzima je smijurija. Ali ja tocno znam sta zelim od BMW-a i to dobijem, uzitak u voznji bez premca i sportske performanse, Japancu tu ne mogu parirat.

vladimir

pre 4 godine

Nikad više BMW...... 
Odlično iskustvo sa Citroenom kao dostavnim vozilom...
(žile, 14. maj 2019 09:20)

...па шта си возио "БМВ доставно возило"!??;-)

vladimir

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...

Nik

pre 4 godine

Vozio bmw non stop kvarovi, vozio mercedes opet kvarovi ali od kad sam kupio volvo konacno sam odahnuo. Pricam o novijim vozilima. Kod nas naviknuti na svabe i cao, kvalitet volvoa je neprevazidjen, oprema je toliko napredna da je to naucna fantastika itd da ne nabrajam.

Bozon

pre 4 godine

Jedini merodavni sa pouzdanost je Consumer Reports jer se pouzdanost prati godinama na ogromnom broju vlasnickih automobila koji prijavljuju probleme. Ko je ikad cuo za ove JD power.

Djox

pre 4 godine

Servisi puni francuza sa crknutim turbinama, diznama, elektronikom koja brljavi...
(Djuro, 14. maj 2019 10:20

Tako je Djuro, servisi za Pežo su puni a servisi za BMW su toliko bili prazni da su se svi zatvorili. Za VW i ne postoje servisi, to se nikada nije pokvarilo.

kako da ne

pre 4 godine

@Marko g
Prethodne godine se preko 50% prodatih Pezo automobila prodalo u full opremi. Cak i kada nisu u full opremi, nista nisu losi. Nista losiji luksuz unutra nema 308 od A3 npr u nizim nivoima opreme. Nista bolji nije Q2 od 3008, niti po kvalitetu ispod lima niti u enterijeru. Pustite vi sta je bilo pre 30 godina i Pezo i Citroen su se tih godina zestoko gubili i nisu znali sta ce i gde ce na trzistu. Vi da imate udoban auto kod nemca vam treba S klasa od 80.000 eura, Citroen vam daje to za 25.000 u novom C5 aircross ili ranije u C5. I ti ne istu udobnost nego i bolju jer ne moze niko na svetu da napravi udobniji auto jer oni od ‘55-te usavrsavaju hidro vesanje koje su posle ‘55-te uzimali od njih tj prodavali su patent Rols Rojsu npr. Mercedes pokusao nesto sam, slicno, ali nije bilo na nivou tadasnje Citroen Ajkule. Nesto da vam kazem, Tadadnja Ajkula je bio auto sa najvise inovacija i dan danas ima najvise patenata u jednom modelu. I jos nesto, pouzdani su i dobri. Francuz ako zeli moze da napravi najlepsi auto na svetu i primer je bas Ajkula ili Citroen SM ili Bugatti iz ‘30-tih. Pa npr jedan mali auto poput 206 koji je i dan danas jako lep auto. Mogu da naprave najudobniji auto. Mogu sta hoce, samo ako se potrude. A, francuz ko francuz nije nesto za to, vise voli da zabuši negde :)

Dragan

pre 4 godine

Pa kada je tako da se menjamo! Dajem peugeota za audi! Može i stariji ne pravim pitanje! Volim neizvesnost i probleme na autu posebno kada su Audi u pitanju!

Mustafa Aga

pre 4 godine

Ovde u Americi ima veliki broj publikacija koje rangiraju automobilske marke po modelima...Skoro sve te publikacije imaju razlichite marke i modele medju najboljima...Zato ljudi slabo veruju tim publikacijama...Ovde je pravilo u Americi da su najkvalitetniji (najmanje kvare) japanski brendovi...Onda juznokorejski...Pa americhki...Na zadnje mesto su skoro svi nemachki brendovi kao i volvo i jaguar...Ovde je uzrechica da ako kupish luksuzni nemachki auto...Uskoro tvoj najbolji prijatelj postaje tvoj automehanichar koji ti popravlja taj auto...Ima chesto da se vidjash sa njime...

Dusan

pre 4 godine

Babe i zabe gospodo poredite. Sto niste uzeli jos bolje teotinet bez sistema pa poredili.. automobil koji je klot i nema filozofije jer jedva da ima abs ne moze da se kvari kao premijum. tacka.

Bata Mile

pre 4 godine

Može da kaže ko sta hoće, ali BMW, Mercedes, i Audi će u ek biti sinonim za kvalitet. Ostali proizvođači su ok, ali moraju još puno da uče rade i ulazu da bi postigli taj nivo kvaliteta materijala, mirisa, i samog ugodjaja u vožnji

weekend warrior

pre 4 godine

Kakvih sam se ja horor priča naslušao kada sma kupovao Peugeot.

U pitanju 308 benzinac sa "čuvenim po zlu" VTI motorom.

Te ovo,te ono,te lanac ne valja,te zatezač lanca i sl

Na kraju sam ga kupio (i to sa auto placa i iz uvoza) i za 3 godine eksploatacije sve što sam zamenio je senzor bregaste i obe lambda sonde uz naravno redovno održavanje.

Posle ovoga samo Peugeot

w

pre 4 godine

Nisam se ložio na ovakva "istraživanja" ni dok sam vozio Toyotu ili pre nje Peugeot. Tako da neću ni sad kad vozim BMW, ali siguran sam da će Skoda&Kia drajveri sada da opletu.

Mladen

pre 4 godine

Vozio BMWa, 2xPEugeot i sada Volvo.
Sve su auta stara 2-3 godine.
BMW konstantno u problemu i na kraju ukraden.
Peugeote sam oba zamenio posle 2 godine bez ijednog kvara i prodao ih za odlicnu cenu.
Volvo jos ne znam kako ce se pokazati, za sada mu je otisao EGR ali je to fabrika platila.

Dante

pre 4 godine

BMW 118d xDrive 2017. Kupljen nov predjenih 51.000 km. Upaljena lampica za AGR ventil posle ca. 30k, auto nije stao samo ogranicio brzinu. BMW zamenio gratis. Naleteo na citavi gumu na autoputu pri 140 km/h, da je bila druga marka ovo sada nebih tipkao. Kola nisu stala, jeste skripalo na kraju ali smo stigli na destinaciju posle 100 km, bez problema. Donja strana komplet popravljena za 700 €, original BMW service i osiguranje.

Samo licno iskustvo, kakve ankete. Zapamtite koliko para toliko i muzike! :)

Atreides

pre 4 godine

Kkave price...premijum ima vise opreme od ostalih. Pa recimo Pezo 508 u najmanju ruku ima isto opreme kao Audi...ako ne i vise. Sa VW i da se ne poredi VW mozda malo sije Daciju sa opremom.

kako da ne

pre 4 godine

@Salute
Pežo i Citroen imaju dizel motore rang iznad Audija i Vw, rang iznad plus tehnoloski napredniji. Kada su Pežo-Citroen imali common rail motor, Vw i Audi su i dalje pljačkali ljude za motor pumpa-dizna. Zato danas ne mogu da dostignu standarde emisije stetnih gasova. Slobodno proverite, svaki Pežo-Citroen sa motorom kao Vw ili Audi zagadjuju manje, mislim na dizele. Pežo-Citroen vec imaju 2.0 dizel koji zagadjuje manje od 110 gr cO2, Vw i Audi ce to imati za 10 godina. Najvise slucaja da neki auto tj motor predje preko 600.000km bez otvaranja je HDI motor. Nemojte sad ‘evo na oglasima Audi i Vw sa 600.000, ima ali otvarani 2 puta. Kod Pezoa moze da te zeza elektronika, ali za motor ne brini. Da dodam jos posto kazete pre bi ste Bmw. Pa Bmw ima saradnju sa Pezo/Citroen. Vi imate Bmw-e i Minije sa benzinskim motorima iz PSA. Ali Psa nema nista od Bmw-a. Da kazem i ovo, dizel motore od Pezo/Citroen su uzimali Opel, Volvo, Suzuki, Ford, a cak ga ima i Fiat u nekim terentim manjim vozilima. Samo koriste svoje oznake za dizel.

Petar

pre 4 godine

Raduje me ovo istraživanje jer sam pre tri meseca kupio novu 308-cu.
Naravno, rano je još za priču o pouzdanosti, ali osećaj u vožnji je vrhunski. Opasan auto za te pare!

Miki

pre 4 godine

Nekada su Nemački automobili bili sinonim za kvalitet,danas ne mogu da prodju blizu Koreancima po kvalitetu a o Japancima da i ne govorim.

JD 2

pre 4 godine

Mogu samo licna iskustva da navedem, sa ugkavnom novim kolima. Honda Civic 1.4b 2004-2007 nula kvarova, Hyundai Accent 1.4b 2007-2011 kvar na anlaseru i servo volana, bukvalno zaglavio volan u sred voznje (u garanciji), 2011-2014 Aaudi A3 1.6b nula kvarova, Honda CrV 2.0b 2014-2016 nula kvarova (2011. godiste), Opel Insignia 2.0cdti 2016-2018 raspalo se crevo turbine (u garanciji). Trenutno Oktavija, nedovoljno za ikakav utisak.
Honda i Audi bez greske, Hyndai i Opel ipak slabiji kvalitet.
A ovako gledano, nek je Peugeot najkvalitetniji (nisam verovao da cu tako nesto ikad izgovoriti) ili Kia, dajte meni ipak taj raspali BMW da ga setam po servisima. Ja i nisam za bolje :)

Ivan

pre 4 godine

Ja nikad nisam vozio bolji auto od bmw 5 f10! Fantazija auto! Udoban, brz, ekstra kvalitetan enterijer. U skladu sa tim i delovi su bili najskuplji, milion kompjutera i raznih drugih sklopova koji otkazuju jedni za drugima. Neverovatno skupi i komplikovani auti za odrzavanje.

MiroslavKG

pre 4 godine

Imam osecaj da ljudi ovde imaju potrebu sto vise da napljuju premijum automobile. Ejjj vi pljujete BMW i Audi ljudi a hvalite Reno i Pezo koji takodje nisu losa auta ali dajte malo realnosti, kao da su to auta koja ne smeju slucajno nikad da vam se pokvare, a problem je uglavnom u vama. Drugar godinama drzi servis i kaze da je problem kod premijum auta sto ih kupe iskompleksirani ljudi pa nemaju para da ih odrzavaju ili sto ih tjuniraju pa posle kuku lele ili cim ga upale oteraju ga u 5000 obrtaja da bi se pokazali na ulici kako dobro startuje i posle pravac kod majstora.
20 godina vozim Mercedes i BMW, trenutno 320d f30, nikad nijedan veliki kvar, ali ne preskacem redovne servise, kvalitetno ulje i gazim auto tek kad se dobro zagreje motor.

saša

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4.VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas

GuGa

pre 4 godine

Cist marketing za Peugeot,pa nemojte da ste smesni!
(milos, 14. maj 2019 10:00)

Ma 100% :))) Sigurno englezi lazu u korist francuza. Jedni druge ocima ne mogu da vide bre!

Razumem da je svabofilima veliki problem prihvatiti ovake rezultate, ali nepobitna cinjenica je da mnogi proizvodjaci krupnim koracima idu prema napred i u nekim novijim tehnologijama jedu nemce za dorucak, dok nemci ne samo da tapkaju u mestu nego cak i rade korake unazad u odnosu na ono sto su u proslosti bili i predstavljali.

Jasno mi je da je prosecnom srbinu kojem je u 90 odsto slucajeva Golf II ili Mercedes 190D pojam za dobra kola to jako tesko prihvatiti, ali pomirite se da zivite najmanje 20 godina u proslosti kao i najmanje 90% drugih srba.

Aleks

pre 4 godine

Slicna ovome... Najbolji su Japanci i Korejanci, najgori Nemci, od njih je ostala samo urbana legenda... Francuzi sasvim OK, Skoda takodje! Ako se gleda kvalitet, pefrormanse i cena, prednjace Kia, Huyndai i Suzuki

sels

pre 4 godine

Imao hondu civic ek3, presao 250k bez ijednog kvara. Onda sam sebi utripovao da mi treba e46 bmw coupe. Kvarovi nisu prestajali. Da bi na kraju otisla brtva na glavi na 148k. Onda mi je se zgadio. Nikad vise bmw. Za te pare pa to je vrijedjanje inteligencije.

Cinjenice nemaju emocije

pre 4 godine

Mit o nemcima ode u paramparchad. Ali ko te budalastine da izbaci iz glave prosecnom Balkancu. Uostalom glava prosecnog Balkanca je deponija budalastina. Zato im jeste kako im jeste.

vozač demokrata

pre 4 godine

Pouzdanost se menja sa godinama. Tako su, recimo pouzdane tojote iz 90. u poslednje dve decenije jako nepouzdane, isto važi za hondu sivik koja je bila prošle dve generacije katastrofa, a ranije generacije odlične. takođe treba odbaciti mit o nepokvarljivosti mazde i subarua.
Što se tiće pežoa, još nisu rešili problem sa sinhronima menjača i stražne osovine koje im prave probleme još od 1985. Velika tuga u vezi pouzdanosti je folcvagen (tsi, tdi), a o pokvarljivosti BMW-a ne treba trošiti reći. Marka koja ima najviše komponenti stranih dobavljača, pa šta onda očekivati. U ovo vreme je sve lutrija, a pouzdanost u automobilizmu više ne postoji.

seljadin

pre 4 godine

naravno da ce biti najnepouzdaniji BMW, kad na skoro svakom vlasnik cipuje automobil, pa umesto npr 100 ima 150 konja, posle ga vrati s lizinga, ili proda dalje. Drugo, stil voznje, BMW voze tako da ga poderu sto mogu vise...
Vozim BMW koji sam kupio nov, normalno vozim, 6 godina, ni jedan jedini kvar i 100.000 km predjenih.

Gedza Milisav

pre 4 godine

Ovi za svabske aute se pokidase da demantuju. Vidim Cinik zaglavio u hitnu, kazu skocio mu pritisak, Jaric Zivadin izbacuje penu na sva usta, ovaj Djuro se koprca i bije u grudi dok objasnjava , a Milos na aparatima tek ga prikljucili ,Bojan priseze za sedative, doktor rekao da poveca dozu na 5 x dnevno , Sale trci na svaka 2 minuta u wc zbog ubrzane probave, samo onaj sto se podpisuje sa Srbin bi da ide od Nemacke do Japana, sa tri razreda osnovne skole...A da iste pitam: koliko ono bese svake godine opoziv audija, bmw, merdzi. Da ,da kako da ne ! Kad je rec o njihovim ( svabskim )opozivima, to ne dovodi u pitanje njihovu pouzdanost.

која

pre 4 godine

Џабе то објаснити просечном Србенди. Возим 308-цу 1.6hdi. Годинама немам никаквих проблема. Редован сервис и вози без бриге. Ал џабе то причати кад ће неко пре дати 6000е за неки Бмв стар 15 и више година са милион правих Км, него неки Пежо стар 5-6 година. Мајстори бре живе од таквих.

Dejan L

pre 4 godine

@ strsljen
BMW e46 ti najbolji auto.
Isti onaj na koga se svi zale.
E kuku majko.
Vozio si ti bicikl i trotinet.
Pa taj BMW ima 20 godina, mogu misliti kakve si grobove vozio pre njega.
To samo govori da si vozio Uno, Reno 4 i Mozda Ami8.
Posto ti je najnoviji auto iz 1999.

Toxic_PR

pre 4 godine

Nije bas fer ovo, mozes imati 80 malih kvarova u 100 vozila i recimo treba 30 minuta za servis, ili mozes imati 20 vecih kvarova u vozila a auto ti mora 5 dana u servis, nije isto.

matori

pre 4 godine

@@Frankfurt am main 
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)
(kako da ne, 14. maj 2019 17:38)

samo par članaka pre ovoga, od juče ili prekjuče, može da se pročita da Opel još uvek nije dobio ništa od PSA, izgledaju isto kao i pre dve godine, i tek će da dobiju nove motore i tehnologiju ...

Tkg

pre 4 godine

Ivan
Bravo, f10 2011-o godiste, bez i jednog jedinog kvara za sve ovo vreme! Prodao ga prosle godine prijatelju, i on ga vozi evo vec skoro godinu dana bez i jednog problema. Ove studije su totalna glupost, ipak nemci ih rade posteno. U nemackim istrazivanjima japanski proizvodjaci su redovno najpouzdaniji, i to je potpuna istina. Japanci se realno najmanje kvare. Ali se meni nikako ne svidja dizajn njihovih automobila.

vele

pre 4 godine

Ljubitelj sam Pezoa vec 12 godina ih vozim 307, 407 a sada 508 nikada me nijedan nigde nije izneverio i stao a dosta putujem i nisam imao nikakve velike kvarove ni oko motora ni elektronike sve neki sitni kvarovi koji su uobicajeni (naravno uz redovan servis). O udobnosti, dizajnu , odnosu cena kvalitet ne treba trositi reci. Nemacka vozila su me iznenadila na ovoj listi sobzirom na reputaciju o kvalitetu i uvek su skuplja malo od francuskih vozila.

drvobradi

pre 4 godine

Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela.

cune

pre 4 godine

@Cinjenice nemaju emocije
Pa ako ćemo već o činjenicama i tim prosečnim Balkancima,Japanski mit o nepokvarljivosti pada u vodu i to debelo.

kako da ne

pre 4 godine

@Bata Mile
Nekako Mercedes i Bmw mogu da prodju, sem ako ne gledamo sto im pucaju lanci, problemi onde, ovde. Ne zelim nikoga da ubedjujem, nije vise vreme Mercedes 124 i Golfa 2. Odavno je to proslo. P.S. Ako hvalite tako Audi, dodajte i Vw, Skodu i Seat. Jer je sve to isto samo drugo pakovanje ;)

Bojan

pre 4 godine

Imao bmw do pre neki dan. Toliko problema sam imao da mi se zivot smucio. Pa delovi su toliko skupi da to nije normalno. Pumpa za vodu kosta 48.000 din ejjj. Pumpa za ulje sa zamenom 143.000 din. Diferencijal 240.000 din. Nikad vise u zivotu necu kupiti bmw! Prodao sam i kupio opel insigniu. Nadam se da se necu vise nervirati. Tako da potpuno verujem ovoj anketi.

Ivan

pre 4 godine

Moje iskustvo Bmw 316 gomila kvarova 1984g. Audi gomila kvarova 1986g. Fiat Stilo 3 kvara 2004g. Bmw e39 528i 1998g bez kvarova ali slupan. Peugeot 308 1.6vti crkao motor po isteku garancije. Mercedes w211T 220cdi gomila manjih kvarova 2004g. 475000km, Toyota auris 52000km bez kvarova za sada.

kontura

pre 4 godine

A gde je ovde jugo, obišo balkan, grčka, rumunija, malo troši dan e lažem a li 7 l gasa na 100km, ubica, parkira se svugde, pežo bi me izdo trista puta, a možda je to baš ona serija sa pežoovim motorom ko zna

kako da ne

pre 4 godine

@Frankfurt am main
Opel je dobio sve Franckusko, a ne obrnuto :) Motori, platforme, menjači itd. Opel konacno postaje auto jer ga nisu mazili ni Ameri niti Nemci ;)

kit

pre 4 godine

Imam i pezoa (8 god) i mercedesa (3 god). Oba bez i jednog kvara. Da li sam trebao da bacim 4x vise para na mercedesa- ne bas. Ali uzitak je lepsi. Naravno, da nisam bio u mogucnosti da uzmem merca, bez dileme bih ponovo uzeo pezoa. Bmw i audi nisam ni uzimao u razmatranje, na prvom mestu jer se kradu, barem ih bije taj glas. Istina je da mi je sa pezoom zivot bio laksi u smislu da sam mnogo lezerniji bio sa njim. Sa mercedesom stalno gledam da li cu negde da ga zagrebem, da se ne naslonim na nekoga na parkingu i sl, sa pezoom na te stvari nisam obracao paznju. Sve ima svoje.

dalibor

pre 4 godine

Ko zivi u doba "samo Golf 2" delovace mu cudno ovakvi rezultat. Realnost je da sada nemate los auto , po gotovu ko moze da kupi nov auto , uz redovno odrzavanje i normalnu voznju da li to bio Peugeot, Skoda, Renault , Audi, Volvo...sve ce to sluziti bez greske . Nazalost kod nas su iskrivljene slike jer se uvoze automobili sa vise od 300.000 predjenih pa kom se kako zalomi

Timer

pre 4 godine

Видим, они који имају кинту побегоше од Мечке,Бембаре,и ПОГОТОВО Аудија...све се ногама у дупе ударају!!?!!...а изломише се да возе Пежое,Ситроене и Хјундаије!...
(vladimir, 14. maj 2019 10:31
Lepo ti pise da kvalitet i premijum nije isto. Premijum je luksuz a kvalitet je trajnost. Bogat čovek skoro uvek bira luksuz, bez obzira na cenu.

Nista licno

pre 4 godine

Moja dugorocna iskustva sa brendovima koje sam vozio minimum 3g:
Honda ++ (daleko najmanji broj kvarova, a ubedljivo najduze sam ih vozio)
Renault +/- (tu i tamo ponesto, uglavnom elektronika i sl.)
BMW -- (blagi uzas, svakih nekoliko meseci crkava nesto, elektronika, senzori, mehanika, dihtunzi, brave... ne vredi ni trecinu cene, osim ako uzivate da bacate pare da bi pricali okolo kako vozite ovaj krs).
Svi navedeni automobili su u periodu exploatacije bili mladji od 10g, nista budzeno, nista skidano, nikakav plin i sl.

Dragan

pre 4 godine

Suzuki je neverovatno pouzdan auto. Imam jednog 16 godina i nista sem odrzavanja 14 godina dok moj mehanicar nije otisao u penziju, i ovi ostali su ga odmah s**bali, da izmuzu vise para. Konacno sam nasao mehanicara coveka i sad opet ide ko nov. Pazi 16 godina cak i bez stelovanja trapa i jedini rezervni deo zamenjen zbog kvara je dihtung na levoj poluosovini. Svi servisi na vreme i uvek najkvalitetnije sinteticko ulje i u motoru i u menjacu. A vozili smo ga nemilice.
Ko kupuje Japance da pazi da su zaista napravljeni u Japanu a ne u Americi, Meksiku ili tako negde.

munja

pre 4 godine

Kad su videli da nema zabeležen ni jedan problem sa Lexusima, sastavljači liste pomislili da im je upitnik zabagovao kao BMW pa nisu znali na koje mesto da ga stave. Lexus je druga dimenzija što se tiče pouzdanosti.

CrniMika

pre 4 godine

Poražavajuće je da prvi na listi ima 77 problema na 100 vozila. Znači da 77% novih vozila ima neki problem u garantnom roku. O ostalim proizvođačima koji imaju preko 100 kvarova na 100 vozila da li govoriti? Statistika kaže da ćete gotovo sigurno imati neki problem.

Problem je što statistika ne obrađuje vrstu problema i grupiše ih na: mehaničke, auto elektroniku, multimediju, enterijer, eksterijer...Dobar deo ovih kvarova je vezan za elektroniku, multimediju ili navigaciju.

Mi kupci smo krivi, hoćemo 5 ekrana, 4 ventilatora u 4 zone, auto pilote...

Luka

pre 4 godine

To je opste poznato,jednostavno se ne prave automobili kao pre..sve su automobili komplikovaniji za izradu a koriste se materijali slabijeg kvaliteta,previse plastike..takodje automobili premijum brendova kako stare sve vise i vise para zahtevaju i postaju novcana jama

Strucnjak

pre 4 godine

Verovatno je ovo istina , osim sto su merene babe I zabe , Peugetovih 10 problema sa motorom porede sa BMW-ovih 20 problema sa brisacima ili navigacijom cista glupost , neka konkretno uporede probleme i koje pa neka daju tabelu.
(Misa, 14. maj 2019 17:05)

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

Milojko bre!

pre 4 godine

Ovde nešto ne štima. Ako je preko 100 problema na 100 vozila to znači da je svako vozilo u proseku imalo bar jedan problem što baš i nije realno... isto je pitanje šta je „problem“ - akumulator, kočnice, set kvačila, gume ili elektronika, mehanika, limarija i sl?

ja

pre 4 godine

@ (Bojan, 14. maj 2019 10:05)

Nemaš tu pravila, pogotovo kad su novi automobili u pitanju. Najveći broj kvarova se dešava u prvih 6 meseci, pa nakon 6 godina. I to nije vezano za brend. Moj prijatelj je kupio Mercedes, pa je narednih 6 meseci radio samo da bi platio majstora...

Majkl Džondar

pre 4 godine

Ovo je skandal. Mislim, nikad nisam izgovorio tu reč ali sad moram. :D Znalo se još pre da najskuplji modeli nisu baš pouzdani. Ali mislim da ljudi stvarno treba da ih bojkotuju jer su bezobrazni. Mogu oni da naprave da se auto ne kvari ali neće.

NS oldtajmer

pre 4 godine

Sto se nas tice - najvaznije je STA vozis, a ne KOLIKO ga vozis. Odnosno "pogle' jadnika vozi Skodu, Pezoa, japanca, a ja Bengulu....... cak i kada ga po ko zna koji put vozim u/iz servisa"

Nisam Englez

pre 4 godine

1. Clanak nije placen
2. Radi se o ocekivanjima i percepciji u najmanju ruku isto kao i o kvalitetu
3. Englez (a najverovatnije i svi redom) kad plate €12k-€15k za nov auto (Dacija, Skoda, Vauxhall, Kia) pa se nesto pokvari, slegnu ramenima i kazu "Pa to se i moglo ocekivati za tu cenu.. Potrosna roba, Teraj dalje!", Al zato kad pljunes €60k-€80k za BMW, Merc ili Audi, pa neka bizarna, mala sitnica nije kako treba (tipa treperi zadnji levi pokazivac temperature na cetvoro-zonskoj klimi) pa ima da vriste u salonu do Minhena da ih cuju!

4. Radim u auto industriji i znam koliki je raspon reklamacija i kako se ophode musterije sa plitkim i dubljim dzepom.

ultron

pre 4 godine

Zašto ljudi imate komplekse? Ako voziš audi ne znači da je najbolji ako voziš fiat ne znaci da je najbolji, ako vozis mercedes ne znaci da je najbolji. Ciganin hvali svoga konja.

sempervivum

pre 4 godine

Не верујем да је Пежо најмање кварљив, али није поента овог текста у томе...
Поента је да то што купиш ауто од 100.000 евра није НИКАКВА гаранција да се неће покварити. Код скупих аутомобила је заправо најскупље име бренда, тј. она "значка" што стоји напред и позади.
Најбољи избор је поуздан и не претерано скуп ауто.

starmo

pre 4 godine

Pa ja nisam cuo da je nekom Pezou pukao lanac, a BMW sam cuo i to od bliskih ljudi. Inace niti imam Pezo, niti sam ga ikad imao, isto vazi i za BMW. Cak mi je BMW ovako vizuelno i vozacki najmocniji auto, ali to su cinjenice.

Ja jesam ali komplet motor ne lanac, ali da u pravu si BMW ima problem sa lancima u odredjenim godistima.

achitwn

pre 4 godine

Ova lista nije merodavna, jer vlasnici vozila ne daju uvek tačne informacje.Neko smatra problemom,to što mu se upalila lampica za gorivo, dok drugima smeta što je pojas crne boje.Potpuno irelevantna lista.Takođe, neki vozači, potpuno skrivaju probleme, ako im se na primer, vozilo sviđa u estetskom smislu, dok drugi preuveličavaju probleme, ako su se razočarali u brend.
(Jarić T Živadin, 14. maj 2019 09:26)
Ne mozete komentarisati ako niste istrazili kako se ocenjuje. Ukrarko JDP ima 8 kategorija koja pokrivsju 177 problema i taj se model koristi za ispitivanje javnog mijenja. Barem je tako u. US.

srbijasine

pre 4 godine

JD Power je otkupljen od XIO investment grupacije u 2016. Kineska investment kompanija sa sredstvima sa Kajmanskih ostrva, niko ne zna ko stoji iza njih. Ovo dovodi u pitanje sve podatke koje dolaze sa JD Power.

Kpp

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi. Svaki novi auto treba u garazu nakon prvih 2000 da se malo utegne, uvek ima neki spisak. Najgori auto u zivotu mi je bio neki FSI Audi davne 2007 - svako malo mi je odnosio neki novac- greska do greske- A NOX senzor je odlazio jednom godisnje. Sto se tice polovnih auta - najbolje vam je da pogledate koje auto gubi najvise godisnje na vrednosti- e to nemojte da uzimate- najvise gube na vrednosti najskuplja auta, pa Italijani pa Francuzi...i tako zadnjih xx godina.

strsljen549

pre 4 godine

@dejan Nema potrbe za takvim stavom.
Da, imam i biciklu i trotinet kao sto kazes, a vozim i 520d F10 pored e46 trenutno.
Tako da nisam imao Uno, Reno 4... Imao sam Stila, Grande Punta, Megana, Fluenca, Alteu, Oktaviu, 407... E46 je 2004, a ne 1999. pametnjakovicu.

Mare

pre 4 godine

Kupio Fiat Bravo 2013 bio
star 2 god sa 156000 km. Vozio 5 godina i prodao sa 420000 km. Sem diskova 2 puta, 4 velika servisa, 4 kompleta guma, apsolutno ništa. Čak je i trap bio fabrički. Nabavna 7.500, prodajna 3.600 evra. Najbolja računica.

majtimajk

pre 4 godine

wtf?... sta je ovo? prvo mesto sa 77 problema (kakvih problema?) na 100 vozila, ...na trecem 90 problema? Ja bih ocekivao prvo mesto bez problema, drugo sa jednim do dva problema… vozim Reno, 16g star, kod mene 13g. Za to vreme je bilo naravno nekoliko problema I popravki, ali podeljeno na 16g I nije tako strasno.

eve

pre 4 godine

@Andrej - Takoe, za vise para svako ocekuje vise, pa nezadovoljstvo je vece sa svakim kvarom. Druga stvar, ne navode koji tip "problema" su uzeli u razmatranje. Normalno je da automobili sa vise tehnike i elektronike imaju vecu sansu za potencijalni kvar.

Dejan

pre 4 godine

Citroen c4,kupljen nov,trenutno na satu 109000km.Do sad radjeni samo redovni servisi,nikakvih mehanickih problema i vanrednih kvarova nisam imao.Jedina mana citroena i pezoa jeste slabasan trap,na 105000km sam menjao sipke letve,desnu sponu i obe kugle,a na 108000km obe solje amortizera.Pre toga vozio dva opela,prve intervencije na trapu ako ne racunamo stabilizatore su bile tek na 180000km.

AutoCar

pre 4 godine

Sto manje sistema, to manje opreme to manje problema. Sve je ovo marketinski uradjeno. Ovo statistika ne kaze da niko ko je kupio pezo nije imao problem ili da svako ko je kupio bmw imao problem, tako da kako su ti zvezde naklonjene to ti je. Sto vise opreme vise i potencijalnih problema i to je ta matematika

M

pre 4 godine

Nisam bas siguran koliko je ova lista realna i sta pokazuje. Svi se uhvatili Peugeota na prvom mestu, i odsustva Japanaca iz top 10, ali meni je najzinimljivija situacija sa Skodom, VWom i Audiem. Kako je moguce da je daleko najkvalitetniji auto od ova 3 ubedljivo poslednji? Kakvi su 'problemi' u pitanju? Ko ih prijavljuje? Koliki je procenat ozbiljnih kvarova? Koji je uzrok 'problema'? Ova lista, sama po sebi, ne govori nista. U stvari govori, a to je da cete u najmanje 80% slucajeva imati 'problem' kada kupite auto, sto je prilicno porazavajuca cinjenica

kele®

pre 4 godine

Ovo nije lista pouzdanosti, već zadovoljstva kupaca. Ako se uzme u obzir da od skupljeg vozila više i očekuješ, onda je logično da imaju i više zamjerki na njih.

lično iskustvo

pre 4 godine

Lično iskustvo :
1. VW Golf 6 2.0tdi 2009 - Kompresor klime na 70 hkm i zamajac na 150hkm , prodat sa 180.000 2014-te.
2. VW polo 1.6tdi 2010 - prodat 2017-te , nijedan kvar sa 125.000.
3. Audi A3 1.6tdi 2014 - prodat 2019-te , ništa , baš ništa sa 150.000.
4. VW Polo 1.2 tsi 2015 - još se vozi 50.000 još uvek ništa.
5VW Crafter 2.5 tdi 2008 - još se vozi 300.000 samo desna sijalica jedno 10x.
Sve redovno održavano , kupljeno novo kod nas
(saša, 14. maj 2019 21:32)
Škoda 1,2 TSI, 2011 - menjao pet puta lanac, španer i ostalo šta uz to ide. Motor je VW. Redovno održavan. Prešao 105 hiljada pre nego sam ga prosto poklonio.

Hm

pre 4 godine

Mišljenja sam da su ovakvi rezultati jer "soc" ljudi, poput većine nas, uzimaju jeftinija vozila sa manje opreme i samim tim manje stvari koje mogu imati nekakav problem.

insajder

pre 4 godine

Ono kad makar u prvih deset nema ni Toyote, ni Mazde ni Honde, pa te nimalo ne iznenadjuje sto je "tradicionalno najveci automobilski skart" iz Nemacke na zacelju liste. Nije tajna da se kojekakvi pulovi i liste "steluju" i sponzorisu pa su rezultati raznih lista tako sarenoliki, oduvek se to radilo i radice zarad marketinga. Ali treba biti bas ostrascen preko razumne granice pa pomisliti da ce neko iole pametan da "popije" pricu kako NIJEDAN japanski brend nije uspeo da bude ni medju 10 najpouzdanijih brendova. Nisam ostrascen za pojedini brend i pricam realno, vozio sam i evropske automobile i japance i svi imaju svojih prednosti i mana. Ova lista je zesca budalastina jer japanski automobili nisu ni najbolji na svetu i nisu mnogo toga, ali jesu svima reper za pouzdanost. I onda niko od njih ne moze ni u 10, ma vazi...

Anon

pre 4 godine

Vozim BMW 3 F30 2016. godište, i za sada nisam imao većih problema, sem zamene desne viljuške i redovnih servisa. Auto je svakako odličan, ali mu je održavanje izrazito skupo, no to je i očekivano za ovaj brend.

preferisco dirti addio

pre 4 godine

Moj bmw je imao jedan "kvar" za 4 godine koliko ga imam, kupljen je 3 godine star.. Oslabila poziciona led dioda u zadnjem stopu, i dalje radi ali je prigusena.. Popravka je 15ak eura.. Nego nema kad da ga ostavim u servisu.. Nzm.. Kako koga zapadne izgleda

da

pre 4 godine

Cuj ovog u komentarima vozi bmw star 3 godine i prezadovoljan koliko je pouzdan, vec menjao viljusku.
Pa sta si ocekivao, da se auto raspadne posle 3 godine? To je bukvalno nov auto, najjace da ocekujes velike probleme.

da

pre 4 godine

Sve ide od stila voznje vlasnika i njegovog odrzavanja vozila.
Zaboravite na brend, na kilometrazu i godiste.
Drug je kupio novu Hondu, a meni je vec zao nekog buduceg vlasnika tog automobila. Bukvalno ga ne bih od njega kupio posle 30000km. Tako da to sto je nekome otislo ovo ili ono, uglavnom je od neodrzavanja prethodnih vlasnika. Niti su Švabska kola svetinje, niti su Francuzi ili Italijani kršine. Ta vremena davno prošla, danas za svako da napravi dobar auto.
Pozdrav svima.

Alex

pre 4 godine

Ma ne palite se. Najbolji je službeni auto.
Ova statistika je za najnovije modele... a i statistika je malo mesa, malo kupusa = sarma.
Pišem ovo na parkingu iz 206-tice karavana, a točkovi se zadnji deru torzija - 200-250€... doduše, posle 190000km naših kratera. Razmišljam o kaktusu, nekom bmw-u, hondi, tojoti... Pozz i samo pozitivno!

agent

pre 4 godine

vozio do skoro Scenic 2004 oko 4god, menjao samo senzor bregaste oko 3000din i dugme za e.rucnu - polovna 15eur. Ostalo samo redovno odrzavanje...a presao sam gomilu km, moram da napomenem da sam auto dobro proverio kada sam kupovao i uradio veliki servis i da kupio sam ga sa 180000km, pravih! Sa autom, odrzavanjem, cenom i potrosnjom sam prezadovoljan, tako da sam ostao isto na Scenicu samo 11god mladjem...samo opusteno ljudi, normalno odrzavanje u ovlascenim servisima i nema brige ;)

dragan

pre 4 godine

Nije tačno da vozači jeftinijih automobila ne obraćaju pažnju na sitnice. Ja sam se sa novim Dacia vozilom više puta obraćao servisu za sitnice koje drugi nisu ni primećivali, ali mene nervira da bilo šta škripi ili ne funkcioniše kako očekujem (u garanciji). Naravno, ne očekujem udobnu vožnju i komforno sedište kao u BMW-u, ali to nema veze sa pouzdanošću. Kod skupljih i luksuznijih automobila se plaćaju kvalitetniji materijali, naprednija izrada, novija tehnologija, napredniji sigurnosni sistemi, luksuzni detalji, ali i reklama. I u Americi nemačka trojka važi za značajno manje pouzdanu od Japanaca, ali je stvar prestiža i luksuza.

utorak

pre 4 godine

Kada ce ljudi shvatiti da ako se neki model lose pokazao kod njih, pre 5-10-15god...(tako obicno pisu) da to ne znaci da ce i dan danas modeli te marke isto da se ponasaju. Ja sam imao velike muke sa Golf 2, ostavljao me na putu, redovno problemi sa paljenjem
..ali to ne znaci da je Golf los, ili "nikad vise golf". Naprotiv,jedna od zelja mi je 6ica ili 7ica. Po meni Peugeot odavno pravi ozbiljne i kvalitetne automobile...

МомаСРБ

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)

Ако ти се само због тог витла огадио Пежо, онда...

matori

pre 4 godine

@znaci ford se manje kvari od bmw-a,o boze!!
(bole, 14. maj 2019 12:50)
ne znam za BMW, ali Ford se značajno manje kvari od VW, i to nije uzorak od jednog vozila, već flota od 300 vozila. cela firma prvo je vozila VW pa posle Ford. sva vozila su zadužena nova. a Duratork 2.0 ( HDI) motor u Fordu je u stvari zajednički motor Forda i PSA nastao od Fordovih Duratork-a koje su doradili inženjeri iz PSA ( izvor: Todorović). i taj i 1.6 HDI su sjajni motori korišteni u velikom broju automobilskih marki.

sharp

pre 4 godine

Ja sam zadovoljan Peugeot-om 307 koji se vozi fino vec 3 godine kod nas, kupljen polovan iz 2004. Menjali skoro stabilizatore i amortizere ali to je do nasih s....e puteva,inace nikakav ozbiljan kvar za ovo vreme iako je auto star 15 god. Skoro kupljena i 308-ca, prelep auto sa dobrom opremom iz 2010, nadam se da ce i ona dobro sluziti, stvarno jako malo zamerki i mana

Kiki

pre 4 godine

OK. Vidim iz komentara da ljudi imaju problema sa mnogim markama. Ja vozim vec 14-tak godina Mazdu 6
u Kanadi i nisam imao nikakvih vecih problema (uz redovno odrzavanje).
Redovan pregled, promena ulja, zimske gume i sta sad?

KK

miki

pre 4 godine

Kakav je ovo tekst? Samo se spominju problemi problemi problemi a nigde ne pise o kakvim problemima je rec..
Moj auto ima 89 problema na 100 auta, a koliko ima tvoj? boze sacuvaj

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

Pre malo više od godinu dana sam kupio yarisa. Slom živaca sam već dobio. Ne toliko zbog problema koji su se pojavili. Na svemu kvar može da se javi.
Ali, odnos ovlašćenog servisera na reklamacije je katastrofa. Tri puta mi se javlja isti problem. I svaki put kao nešto poprave. A ubrzo sve opet isto. Čitao sam, u Amernici, ako se isti kvar javi drugi put, ma koji brend, imaš pravo na potpuno nova kola.
Ako ovako nastave u Toyoti ovde, ja ću sa mojim yarisom za 5 godina garancije 15 puta da reklamiram problem. Samo se nekada odjednom ugasi pri kretanju.

Radovan

pre 4 godine

Malo dete, mali problemi.
Veliko dete, veliki problemi.

I auti su ko deca.

Jeftin auto, jeftini problemi.
Skup auto, skupoceni problemi.

Bežite od skupih auta, oni su pravljeni da jedino fabrikantu donose visoku zaradu. Skupa cena, skupo održavanje i skupi popravci. I na kraju imate skupo pokvarene svoje nerve.

Radovan

pre 4 godine

"Ono sto je cudno je sto su brendovi iz iste grupacije razlicito pozicionirani, iako dele 80% delova. Npr. Pezo i Citroen 1 i 17, Skoda,VW, Seat, Audi 2, 12, 14, 22. Samim tim ova tabela, bez detaljnog uvida u podatke nema nikakvog smisla, pre bih rekao da su kupci jednih veca zakerala od kupaca drugih modela".

Danas pored savremenih i brzih sredstava proizvodnje,veze, kompjuterizacije i logistike, može se za jednu proizvodnu traku naručiti delovi iz različitih fabrika sa različitim umešavanjima materijala, i tako ostvariti ekstra kvalitet i ekstra bofl. Sve na jednoj te istoj traci. Mogu vam i vaš auto koji ste naručili, da naprave kvalitet ili bofl, poimence.
U industriji se ništa ne baca, sve se ugrađuje. Reklamacija i ispravak su jeftiniji nego da ugrade ekstra kvalitet.

Dex

pre 4 godine

Haha...marketing je čudo. Meni nije jasno, možda nisam detaljno pročitao tekst, da li se to odnosi na automobile koji su kupljeni kao novi ili ne? Iskreno ne verujem jer svako priča svoju priču jer jedini merodavni podaci su iz ovlašćenih servisa, ali to nikada neće niko dobiti, tako da se samo ložite i prepucavate ovde bez razloga. Ende.

Bane

pre 4 godine

Ljudi ne kapiraju da sama odrednica Skoda, Peugeot, Fiat, Mercedes i sl. ne znaci mnogo.
Zavisi dosta od modela, serije, motora koji je u njemu, nivoa opreme i sl.
Evo ja sam 2003 kupio novu Mazdu 6 iz salona i imao konstantnih problema sa njom, na kraju sam je posle 7 godina i 140.000 km i prodao poluispravnu.....al treba reci da sam kupio prvu seriju cim se pojavila punu decijih bolesti, da sam je uzeo sa falicnim 2.0 Fordovim dizelom na kome se kvarilo sve, od dizni, preko pumpe visokog pritiska dva puta do plivajuceg zamajca i cilindra kvacila na 114.000 km. Vec oni koji su uzeli isti model, isto godiste samo 1.8 Mazdin atmosverski benzinac prosli su neuporedivo bolje. A ko je kupio restilizovan model 2006 nije imao nikakvih problema. I sta je sada Mazda, pouzdana ili nepouzdana? Posle kupim Audi A3 2010 posle druge restilizacije i sa 1.6 atmo motorom prostim ko pasulj i za 9 godina nista pipnuo nisam, a cuo sam i da su ljudi sa tim modelom do 2006 imali raznih problema i da su imali problema sa 1.8 i 2.0 benzincima koji su posle zamenjeni jednako felericnim prvim serijama TSI motora (tek od 2013 TSI nema kvarova). I sta je sada Audi, pouzdan ili nepouzdan?
U praksi se pokazalo da ne treba uzimati modele sa pocetka proizvodnje, i da se treba pre kupovine raspitati o motoru, najbolje je sacekati do restilizacije i birati motor koji se duze vreme ugradjuje u njega po mogucstvu cak bi bilo dobro da to bude i motor nasledjen iz prethodnog modela jer se dobro pokazao. Tako smanjujete sansu da vam auto pravi probleme ali naposletku sve je lutrija pa kako vas zapadne.

AZagor

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.

achitwn

pre 4 godine

Na Lexus-u sam vec zadnjih 10 godina-Evo treci sam promenio- odrzavanje na 3 godine : promenim gume i ulje .Nesto ga ne vidim ga toj llisti... tako da lista malo ..smrdi.
(Kpp, 14. maj 2019 22:25)
Ovo je jds power lista iz UK. Na americkoj je lexus prvi po initial quality. vec 10g tako. Ja sam imao Lexus GS350 perl bela boja. Kupio ga nov 2010 i prodao posle 6g. I dalje zalim za njim. Omg.

Hehe

pre 4 godine

@(Lars, 15. maj 2019 09:11)

Da se nadovezem. Postoji velika ili da kazem znacajna razlika izmedju svake generacije odredjenog modela. Tako npr. i30 prve generacije je pomalo sirov auto, druga generacija je ugladjenija, a treca je napravila isti skok kao druga u odnosu na prvu. Santa Fe im je posebna kategorija, narocito kad se pogleda aktuelna generacija, i deluje kao da ga pravi neki drugi proizvodjac jer je sve mnogo bolje u odnosu na ostale modele koje imaju, ali i cena prati to.

Dikh tu kava

pre 4 godine

U kakvoj su korelaciji ovaj tekst i ovaj nedavno objavljen? https://www.b92.net/automobili/razno.php?yyyy=2019&mm=05&nav_id=1541423

Ne znam koliko je JD Power relevantan za Evropu (dosta im je "bedan" "evropski" sajt, sa rezultatima za UK i D), ni koliko je ove dve godine posmatranja relevantno za "plebs" i vlasnike lično, koji ne znam na šta su sve imali primedbe, njih svih 11530, ali vidim da će poštovane "kolege" komentatori-"hejteri" imati pune ruke posla, kome god "jatu" da pripadaju, a bogami tradicionalno pripadaju, i posle ovoga će tek da pripadaju. U svakom slučaju, zabava zagarantovana..

Konsternirani jazavac

pre 4 godine

(boki, 14. maj 2019 16:40)
Au bre pa propadose nacisto mnogi proizvodzaci bez vas.Ima li i jedna automobilska marka koja bi zadovoljila vas prefinjeni ukus?

brane

pre 4 godine

Svaki auto ce te sluziti ako ga redovno odrzavas,problem je sto mi svi kupujemo polovnjake sa sumnjivom kilometrazom i losim odrzavanjem pa samim tim nikad ne znas sta moze da se pokvari.

sreda DM

pre 4 godine

Shvatite da ako je auto odrzavan i vozen normalno, sluzice koji god to model bio koga god proizvodjaca. Slucajeva da pored redovnog odrzavanja neki auto pravi probleme bilo je i bice i kod mercedesa i kod toyote i kod ostalih. Sve bi to bilo jasnije da mozemo da kupimo nov automobil, koji god, da prelazimo ovih nasih 15-20.000km godisnje, radimo od pocetka redovne servise...Ja nisam u mogucnosti ali oko sebe imam ljude koji imaju nove i BMW i puntice i renaulte i toyote... Nikakav krupniji kvar na tim automobilima, presli su cifru 100.000km i dalje su i te kako dobri

aleks

pre 4 godine

srbi ukapirajte da je ovo radjeno na novim vozilima a ne starim 20tak god.... u to statistiku spada bukvalno sve pa i sijalica ako rikne u garantnom roku

jojuff

pre 4 godine

Različita je percepcija šta neko smatra problemom i šta ocekuje kupac Audija a šta kupac Dacije.
(Komitment, 14. maj 2019 09:58)

Tako je.. Mozda onaj sto vozi bmw nije sve ni prijavio.
Meni je svaka lampica na instrument problem, od sijalice pa ne daj Boze ako bi se nesto crveno upalilo.. I svako lupanje na trapu, cudan zvuk je problem. Nekim prijateljima lupa, zvrci, svijetli check engine pa opet ne idu kod majstora. Al jbg moj auto se kvari a njegov ide bez greske. :)

која

pre 4 godine

("pežo pouzdan" :), 14. maj 2019 10:05)
Ти си помешао поузданост са последицама саобраћајне незгоде...

Marko

pre 4 godine

Peugeot je odlicno uradio modularnu platformu (od novog 308 pa nadalje), a i HDI motori su fenomenalni. Za benzince ne znam.
Sto se tice BMW-a, bezite od N47 2.0 dizela (okvirno 2006-2015, a najgore 2007-2009), gomila problema i to papreno skupih. Ima i stari VW 2.0 TDI problema, ali mnogo jeftinije ih je srediti. BMW moze lako da vam izbije iz dzepa i vise od 5.000 evra. Na kraju vam se vise isplati kupiti nov auto od 20.000e, nego BMW F10 iz 2011.

kome treba ovakva toyota garancija?

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav
(Illinois, 14. maj 2019 15:19)

Ako te dobro razumem, kod moje Toyote garancija ne pokriva taj protokomer? I dok ne platim, problem mi neće biti rešen?
I meni se čini da je tako.

KOKI

pre 4 godine

@kome treba ovakva toyota garancija?
Ne znam da li ste svaki put isli u isti servis, imate 2 u Beogradu i po jedan u vecim gradovima u Srbiji pa promenite, neko ce znati da ga popravi kako treba.

Illinois

pre 4 godine

@ kome treba ovakva toyota garancija?
Imao sam isti problem. Kod mene je bio u pitanju protokomer. Deo i zamena 80 EUR. Sportski pozdrav

stalno mi kradu nick

pre 4 godine

2011 kupili novog Renoa. Do sada nije puno presao,cini mi se 82000, posto ima jos automobila u kuci.Osim redovnih servisa, ali stvarno redovnih(kod nas je spusteno vreme servisa u odnosu na Francusku, zvog goriva, puteva,kvaliteta delova), radjena je samo neka sitnica na trapu, cena cini mi se 3000din. Sto je i razumljivo s obzirom na kratere na putu. 80000 nije velika kilometraza, ali koliko se ovde pise lose o Renou,trebao sam vec pola automibila da promenim.
Velika je razlika novo i polovno. Nikad ne znas sta je onaj pre radio i kako je odrzavao

Makijaveli

pre 4 godine

Pezo 307 je bio Britaniji proglasen maltene najgorim automobilom svih vremena. Ipak 308ica je bila super ocenjena. Nista nije vecno, jednostavno poceli su da prave odlicne automobile (koji sad i "bruka" izgledaju), nisu dzabe kupili Opel.
E sad treba tako nastaviti na najkompetativnijem trzistu jer u auto industriji greske i lose procene se tesko placaju.

SRBIN

pre 4 godine

Mitsubishi Outlander. 117 000 milja(160 000km), novog pazario pre 7 godina. Jedini trosak do sada ulje na svakih 3 000 milja, registracija i osiguranje...Nemacki, Japanski, Francuski...sve slicno...samo talija sta ti upadne.
(AZagor, 15. maj 2019 04:25)

Sve ti verujem, ali nekako mi to preracunavanje sa 117 000 milja nikako ne moze biti 160 000 km, dodaj malo kilometara..to je oko 187 000 km.

Lars

pre 4 godine

@(JD 2, 14. maj 2019 22:58)

Hyundai iz 2007 i novije generacije nisu za poredjenje. Tek od "I" modela su znacajno digli kvalitet. Naravno da nisu za poredjenje sa automobilima od 60 000e, samo ludak moze tako nesto da misli ali u srednjoj klasi ne kaskaju za ostalim proizvodjacima.. naprotiv.

Zubati

pre 3 godine

Ford Cmax 2008 god. motor 1.6 benzin. Do sada prešao 612000km bez ijednog kvara. Na svakih 12000 radio komplet mali servis a na svakih 80000 veliki. Hvala.

zoki

pre 4 godine

@kele - Bravo, upravo je u tome suština. Kupci skupljih automobila očekuju da sve bude u savršenom redu. Rekao bih da imaju puno pravo na to.