Petak, 29.03.2019.

16:05

Crna motociklistička statistika: Najviše ginu mlađi od 27 godina VIDEO

Izvor: B92

Crna motociklistièka statistika: Najviše ginu mlaði od 27 godina VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
(Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)

Mogu ja da gledam dok ne poplavim, ali ne vredi, evo zašto:

Kad se svi kreću manje više istom brzinom, neka to bude 70-80 na nekom bulevaru (da, znam da je teorijski ograničeno na 50 u gradu ali uzima realan primer).

U tim uslovima mogu da sasvim dobro procenim da li imam ili nemam mesta i vremena da, na primer, bezbedno pređem iz leve u desnu traku, ispred onoga koji mi sledi u toj traci.

Međutim, ako moocikl vozi (tačnije, divlja) DUPLO brže od proseka, šta se događa? Kad pogledam u retrovizor, vidim (pa i to ne uvek) udaljenu tačkicu za koju očekujem da se kreće otprilike istom brzinom kao i svi ostali i da zato imam mesta i vrmena da promenim traku. I u pogrešim jer je motor sustiže već za 2-3 sekunde, a ja sam jedva počeo manevar i uopšte ga ne očekujem iza leđa!

HanSolo

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci. 
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Daj mi link na tu tvoju "statistiku" od 95%!?
Dokazano je da obično Auto vozači greše zbog tog što misle da je motor moped pa izlaze iz ulica na ulicu sa tim vidom.. A motor ide auto brzinom, i tako se većina nesreća dešavaju.. Naravno da ima budala koji voze brzo.. Evo ja vozim Suzuki GSX-R1000 s? 202 konja.. Godinama vozim, ali mora se misliti kao auto vozač u razkrsnicama.. Pogotovo u mraku.. Oni vide samo jedan far a u gradu se to obično misli da je spor moped..
Tih tvojih 95% je tvoja zatucana izmišljotina.. Nema takva statistika.. Ima mnogih statistika ali ta nema.. Na primer statistika pokazuje da se nesreće koje su izrok samog motorciklista padovi u krivinama.. Zato što su krivine obićno skrivljene pa se ulazi malo brže.. A statistika isto pokazuje da su motor modeli kao, custom i bober najopasniji u panićnim situacijama zato što jednostavno imaju loše upravljanost.. Jednostavno nemaju dobar balans.. To je to..

Petar

pre 5 godina

Nikada necu prezaliti ubistvo 12to godisnjeg decaka na pesackom prelazu u Novom Sadu koga je 2010 ubio motorciklista u alkoholisanom stanju vozeci 150km/h na zadnjem tocku u Bulevaru Oslobodjenja. Na kraju je ubica dobio 4 godine zatvora. Da se nikada ne zaboravi.

Harry

pre 5 godina

Nesto se nisam mnogo cimao u zivotu da naucim da vozim motor, da kupim neku debelu masinu iz cijeg se auspuha cuje vroooooammmm dok se besomucnom brzinom sve pretice sto je na putu. Moram da priznam da mi vecina motociklista ide na zivce kako se ponasaju u saobracaju, a najvise kad se provlace izmedju automobila koji ili stoje ili se pomeraju mic po mic. Sve im se negde zuri, tim motordzijama. Stalno su nesto u strahu da zaustave motor, i da cekaju u koloni kao i svi ostali. I jos nesto...nekako mi uopste nije zao kad se neko od njih s'lupa, kako god prosao pri tome.

Vegas

pre 5 godina

Nikada mi nece biti jasan ljudski mozak koji se lozi na brzu voznju gde u pitanje dovodis svoj zivot i zivote ljudi oko sebe...po meni ne postoji taj osecaj ili izgovor koji moze da zameni rizik od gubljenja glave ili invalidskih kolica.
Ali kazem to je samo moj stav.

C i n i k

pre 5 godina

Uzasno se svi ponasaju u saobracaju ali ovi sto su na skuterima su mozda i najgori.Nikad ne znate gde idu ili skrecu,obilaze vas sa svih strana,voze ludacki,i onda ne cudi sto ih najvise gine.
Realno,u iole ozbiljnijem udesu nema sanse da prezivis na motoru.Ali sami to biraju..

комша

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)
Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)
Погледам, нема никог, после 1,5 секунде пролети мотор поред мене са 150кмч. Па не могу да гледам нон стоп у ретровизор док возим. А они нека буду свесни да ми имамо много мртвих углова...

ger

pre 5 godina

Najvise mogucih incidenata kojih sam imao jeste kad vozaci automobila lose odreaguju...Tipa ulaze mi u traku,ne gledaju imaju li motor pored sebe,kad naglo izadju sa parkinga..Naravno nekad sam i sam izazivao srecu ali i kad idem “propisno” motor jednostavno sa dva tocka ne moze u mestu da zakoci poput auta!Jednostavno vozaci auta nemaju svest o nama jer nisu navikli na motore jer nas i nema toliko u odnosu na tipa Beč gde 20% motori a kod nas lupam tipa 3% (materijalno stanje batice)

Boske

pre 5 godina

Jedan hirurg jednom reče sinu mog i njegovog drugara, kad je ovaj došao na šivenje i previjanje, posle dosta sretnog pada sa motora: "Sine, pametan motorista pada samo jednom".

Stanko

pre 5 godina

Pa dovoljno vam je samo da odete do Ade Ciganlije, da vidite kako se izivljavaju sa motorima. Voze bez kaciga, sviraju biciklistima. A VALJDA NE BI SMELI DA VOZE BICIKLISTICKOM STAZOM.

Motorista iz dijaspore

pre 5 godina

Snazan motor je opasna masina deco. Ako nemate dobrog ucitelja za to koji zna sta prica, od rukovanja, kako se vozi motor, kako se gleda tj. koristi culo vida na motoru, do defanzivnog stila voznje u saobracaju, puno srece vam zelim... Cini mi se da je u Srbiji edukacija losa. Niko pojma nema o motorima a sedaju odmah na 1000cc motor. Ocekivati da ce svaki vozac automobila pogledati u retrovizor je naivno. Moras ti da pazis da ne budes u mrtvom uglu, kao i da razvijes anticipaciju za sve ostale opasnosti u saobracaju. Ja uvek kazem da je br. 1 razlog za nesrece je sto motor nije za svakoga. Moras imati talenat za to, za masinu, za prostor, koordinaciju...To nije sala. Ali ja bih jako voleo da je filtriranje tj. Lane splitting dozvoljen gde ja zivim, da mogu da prolazim izmedju kola koja stoje ili se sporo krecu u koloni. To je dozvoljeno samo u Kaliforniji u USA. Postoji i ljudski nacin da se filtrira saobracaj na motoru a da ne izgledas kao manijak i stvaras losu sliku o svim motoristima

Hmh...

pre 5 godina

Znao sam da ima čudnog sveta, ali da neko baš predloži da se obaranje motocikliste ne kažnjava, to prevazilazi i maštu. Vama izgleda vaši sugrađani dođu kao pokretne mete... Normalno da stavljaju auspuhe koji urlaju, kad ih ne vidite - makar da ih čujete, pa obratite pažnju. Sad sam prošao kroz Blokove, preko Omladinskih brigada do Dunava - baar 10 vozača automobila je zrelo da im se momentalno uzme dozvola (od prolaska na "vrišteće" crveno, do prestrojavanja iz krajnje desne u krajnju levu traku pod uglom od skoro 90 stepeni, tipa "ja krenuo, a vi kočite"). Sitnije gluposti od migavaca koji su nekima izgleda dodatna oprema koju nisu mogli da priušte do nabijanja u auspuh u koloni, ne pominjem. Ja ću i dalje nastaviti da vozim i auto i motor, a vi slobodno ne gledajte, valjda će nas preživeti dovoljno da vas ne bude sramota do jeseni...

Pozdrav liku koji više ne vozi motor jer je "nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd..." - verovatno je i od seksa odustao, slični su problemi - takođe je nebezbedno, niko te ne gleda, usmrdiš se, ulepiš...

Stari čačanin

pre 5 godina

 Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.

ja

pre 5 godina

Sad ce da uvedu probnu dozvolu za motor, do 35.godine...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevakomsija, 30. mart 2019 13:02) # Link komentara

Nece imati kome, odose svi za Nemacku itd.

Zgembo

pre 5 godina

Motocikl treba učiniti dostupnim otprilike kao i pištolj. Dakle navodno može, a u stvari faktički nemoguće. To bi rešilo mnoge probleme. Pa za posedovanje uvesti uslov članstvo u SNS. Kao za sve ostalo u ovoj državi.

Rossi

pre 5 godina

Pojačana kontrola saobraćajne policije? Ne razumem, ko će to da kontroliše saobraćajnu policiju, i kakve to beze ima sa vožnjom motora...?

toni

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.
(Nikola, 30. mart 2019 09:22) # Link komentara

Pa Norveska je jos gora pa ih ima vise od nas. Slazem se da su putevi ocaj ali vreme? Sezona uopste nije kratka a kise i nema mnogo. Sta da kazu Britanci onda?

toni

pre 5 godina

Po zakonu,nije moguće registrovati kola ako nemaš pojaseve na kolima.Kako je onda muguće da motori uopšte učestvuju u saobraćaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gnjat, 30. mart 2019 08:05)

Pa da li je motocikl automobil? Kakvo je ovo glupo pitanje?

комша

pre 5 godina

Провлачење и некако да сварим. То углавнон буде када су мање брзине пред семафор. Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?

nebitno

pre 5 godina

Evo danas, subota popodne, lepo vreme...vec par sati sedim na terasi i posmatram. Jedan od prometnijih novosadskih bulevara. Nema semafora na vidiku, samo par pesackih prelaza, al ko uopste obraca paznju na to. Proslo je oko 30-ak motora za ovih par sati, svaki praveci nesnosnu buku. Mislite li da je makar i jedan od njih stao na pesackom? Od tih 30-ak, samo je njih par vozilo normalnom brzinom, ostali 80km/h i mnogo vise. I onda treba da zalim te idiote kad se skrljaju negde?? Ne pada mi na pamet. Zao mi je neduznih ljudi koji poginu zbog takvih.

Cane

pre 5 godina

Rešenje je prosto: mogu da se registruju za saobraćaj samo motocikli sa prikolicom. I potpuno zabraniti vožnju suvozača na provizornom "suvozačkom" mestu iza vozača.
Ne vidim kako bi prikolica ometala motocikliste za njihovo "uživanje u vožnji", jedino što bi onda morali da voze po propisima.

Skiner

pre 5 godina

Provlačenje između kola (u Americi strogo zabranjeno), divljanje i velika brzina tamo gde joj ni vreme ni mesto nije. I sad treba da žalim nekoga ko je pored sebe potencijalno mogao da ubije i nekoga sa strane?
Šanse nema gospodo.

Papageno

pre 5 godina

(nele, 30. mart 2019 07:21)

Kad neko izlazi iz sporedne ulice na glavnu, može da ne vidi motociklistu samo ako ništa ne gleda, nego se samo zaleti jer ga mrzi da stane i pogleda.

Ali često, i pored nabolje volje, motociklistu stvarno NE MOŽEŠ da vidiš. Oblik karoserije današnjih SUV-ova i crossovera (a često i "običnih" automobila) je takav da imaju jako veliki mrtav ugao 3/4 od pozadi, i to tako veliki da se motociklista 'ladno ceo izgubi u njemu. To je činjenica.

To treba obavezno da imaju u vidu motociklisti, naročito kad se provlače sa nečije desne strane. Vozač te NE VIDI, ne zato što je loš vozač i moron, nego zato što se prosto NE VIDIŠ! Nije bez razloga da neki modeli imaju detetektore objekata u mrtvom uglu.

Pre par dana sam jednom tražio mesto da se parkiram u ne mnogo prometnoj ulici. Vozio sam polako, otprilike na metar od ivice trotoara i gledao na moju desnu stranu. Kad sam ugledao prazno mesto, počeo sam da okrećem volan da uđem na njega.

Odjednom, čujem škripu kočnica sa moje desne strane! Pogledam - motocikl! Lik je pokušao da se provuče između mene i trotoara! Nisam mogao da verujem, da neko može biti toliki debil, da uopšte pokuša takvo nešto!

Jeste, moja krivica je bila što nisam imao uključen žmigavac. Ali uprkos tome, zašto bi se neko na motociklu uopšte provlačio između auta u pokretu i trotoara?!! Zato što ga mrzi da obilazi s leve strane, ili je prosto stekao kretensku naviku da se uvek provlači s desne?!!!

Stari čačanin

pre 5 godina

(retep, 30. mart 2019 09:52)

Znači po tebi ih treba staviti na odstrel, slobodno ih gađajte i obarajte, nema krivice. Ono što bih ti rekao sigurno ne bi objavili.

Opasni motorista

pre 5 godina

Semafor, crveno svetlo. Na semaforu su dva automobila, 3-4 metra dalje ja, 3-4 metra iza mene kola. Vozač drugog automobila odjednom kreće naglo u rikverc, udara meni u prednji točak, ne zaustavlja se nego nastavlja dalje unazad preko motora i ja padam. "Jao, nisam te video." On je, naime, video parking mesto sa druge strane ulice i rešio pravo do njega. Nije me video jer nije ni gledao, a pored nas je puna linija, tako da bi napravio prekršaj i da me nije udario.

Da, ima idiota na motorima - i normalni motoristi takve smatraju idiotima. Ali saobraćajna kultura je u Srbiji užasna, od strane svih. U kolima ili na motoru - koliko vas puta na 500 metara neko iseče, izleti (u kolima), pretrčava van pešačkog ili šeta po ulici ne gledajući da li ide neko vozilo? Svaki put kad sam u saobraćaju (bilo kao vozač ili putnik, u kolima, na motoru ili u autobusu) na svakih par minuta u mojoj blizini neko uradi nešto za šta se gubi dozvola. Stanete da propustite pešaka na pešačkom i neko iza vam svira. Redovno. Po Vračaru redovno ljudi idu u suprotnom smeru u jednosmernim ulicama. I? I ništa. Normalni ljudi takve zovu idiotima, nenormalni kažu da je "snalažljiv vozač". Dok ne budu auto škole vaspitno utuvile ljudima u glavu šta znači bezbedna vožnja, a policija sankcionisala sve, ali baš sve idiote u saobraćaju (bez obzira na broj točkova)...

Darko

pre 5 godina

Bravo šmekeru! Braaavo! Svuda u civilizovanom svetu, što mi nismo nikako, a i ti to dokazuješ, se vodi računa o motociklistima. Motor je napravljen, izmedju ostalog, da bi se “provlačio” kroz saobraćaj. Svuda osimkod nas, što ti i tebi slični dokazujete.

Smanji gas .

pre 5 godina

Najjaci su ovi pametnjakovici sto na bicikli nisu sedeli a bistre kako treba motor da se vozi.Motoristi u najvise slucajeva ginu tudjom krivicom kao i svojom naravno ali oni ginu zbpg svoje lude glave ,retko kada se desi nezgoda da ugroze nekog drugog osim sebe.Moja glava ja odlucujem sta cu sa njom.

ivan

pre 5 godina

Nije problem ako neko pogine svojom krivicom, ja to ne bi ni računao. Problem je kad pogine tuđom... Na primer uladne u rupu... Ako vozi 200 sam je kriv... Pa niko ne kupuje motor koji ide 300 da bi ga vozio 40! Roditelji koji deci kupuju takve motore su loši roditelji.

Nislija

pre 5 godina

Ajde da i ja kazem koju. Vozim motor, vozim auto. Nagledao sam se svacega, ali mi 2 stvari neverovatno idu na zivce. Oduzimanje prednosti jer je "jaci" i recenica "nisam te video". I da, raspitajte se koji procenat nesreca su skrivili motoristi a koji automobilisti u udesima gde su ucestvovali motor i auto.

Dragoljub

pre 5 godina

@bajker i moja kravica
Slobodno se provlačite između kolona koje stoje, to niti je prekršaj niti je opasno. Ali kada svi krenu, morate se vratiti u traku, a ne da nastavite između jer to onda jeste prekršaj i opasno.
Ako vi mrzite kada vas neko pretiče u istoj traci, zašto onda radite isto.

Mika

pre 5 godina

Generalno, muskarci do 30. godine treba da poseduju samo probnu vozacku dozvolu, posto su do tog uzrasta apsolutno nezreli za izazove kao sto je upravljanje motornim voxilima.

vlada

pre 5 godina

Logika je jednostavna.
Ulica sa više traka u istom smeru. Automobili u obe trake, nije gužva, saobraćaj teče, normalno odstojanje između vozila. Npr. kao neki novi beogradski bulevar, ne baš u špicu, ali sa dovoljno saobraćaja da se ne kaže da je prazna ulica.
Nailazi motorcikl i vozi po liniji između traka i provuče su između dva automobila.
100% prekršaj!
Uz to je sam svesno dao do znanja da je kao linija i da ima samo dve dimenzije, dužinu i visinu, a širinu nema.
Samim tim ne vidim prostor za čuđenje kad ga neki automobil sustigne i prođe sa njegove leve strane "gurajući" ga nazad na tu motorciklistima omiljenu liniju, sa sve drugim automobilom u desnoj traci.
Kako seješ, tako i žanješ.

Matori Kesa

pre 5 godina

Nisam bajker i nemam nikakav motor - imao sam pajtosa koji je zestoki bajker i dan danas sa 64 g. Isli smo ( zbog njega) na jedan moto skup - e, tamo vam je kao i svuda u zivotu, na poslu ili ulici - svega i svacega i svakakvih ! Trebalo bi zakonom obavezati da se ima kamera i u kolima i na kacigama - a milicija ( o korupcijo u plavom ) bi trebala da podnosi prijave za prekrsaje jer samo novcano kaznjeni se mozda opamete ! Ogranicenje po godinama je Besmisleno i Nazadno kao i dosta toga u naprednoj nam Srbiji !

lemy bond

pre 5 godina

uvek sam voleo više da krstarim prosečnom brzinom. Nisam imao tu pitrebu za brzinom koliko za opuštenom vožnjom ,uživanju u njoj...

Nikola

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.

kulov

pre 5 godina

Živim u Zapadnoj Evropi, motor ne vozim po gradu nikada, vozim samo radi zabave i to iskljucivo po planinskim prevojima i krivudavim putevima koji su slabo opterećeni saobraćajem. Svake godine dolazim sa motorom u Srbiju, preko Alpi, Julijanskih Alpi, Jadranske magistrale, Crne gore. Moj zaključak je da skoro pa nema razlike između poštovanja motocikliste od strane vozača u Zapadnoj Evropi i na Balkanu, ukoliko se vodi računa na raskrsnicama ( usporiti), kroz naseljena mesta postovati ograničenje, čak ići i sporije , itd... Jedina velika razlika između Evrope i Balkana je sečenje krivina, počevši od Slovenije pa kako se priblizavam Srbiji, sečenje krivina od strane automobilista je sve prisutnije. Dovoljno je da auto predje 20-30cm u moju traku i da napravi problem. To je jedina stvar koja me izluđuje. Sve ostalo je slično tamo i ovde...I da, u Srbiji se takodje pomeraju na semaforu ukoliko kulturno i lagano se provlacim, nikad nisam imao problem da me neko namerno ne pusti. Zaključak je, da kako se ponašaš prema drugima tako će i oni prema tebi. Ooo i da, padao sam i ja sa motora i to više puta i znam da ću opet, to je ono sto svako ko poželi da postane motordzija mora da proračuna, da li voli motore toliko da ce da bude spreman na povrede. Ja sam čak toliko zaljubljen u motore i taj život da uvek svima govorim da ću radije da poginem srećan vozeći motor nego da umrem u krevetu kao starac sa pampers pelenama. Pozdrav svim “ ludacima” kao sto sam ja, i samo polako i pun gas gde može. Oprema i do kafica..da,da i rukavice i čizme...

Pera

pre 5 godina

Ја немам проблем са тим што гину. Имам проблем са тим што кад гину могу да убију неког.
Треба као у Британији, осигурање да не осигурава возила млађим од 28 година и решен проблем.

M4R3

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.
(Dragan, 29. mart 2019 22:25)

Po tome ne možemo ni biciklu da vozimo, jer nemamo pojas na njoj? Da li si svestan šta pišeš??

NIje poenta da na motoru postoji pojas, već je poenta da se poštuju ograničenja i pravila saobraćaja. Sa svim tim nije ni bitno da budeš vezan na motoru.

retep

pre 5 godina

Ne razumem motoriste. Svi znamo da ce biti mrtvih i uvke je isto, i evo sezona je pocela vec par mrtvih ovih dana. Svesno radis nesto sto je visokog rizika, gde si pod kontinuiranim stresom i adrenalinom i izlozen iriziku i tudjim greskama. Ja bi uveo da za obaranje motocikliste nema odgovornosti vozaca automobila,tj da je to posledice njoihovog svesnog i samovoljnog uputanja u nesto sto je visokorizicno. Vozim 20 godina u BG svaki dan, nema problematicnijih vozaca nego motociklista, cak su i ispred taksista. Da ne peglam njihove gluposti i greske, mogao sam do sada da lezim u zatvoru vise puta. Kamera u kolima snima sve, oa i od nedavnog preticanja sa unutrasnje strane na semaforu kada kolna krece i skrece. Totalni debilizam,a primera je milion. Samo uvesit oslobadjanje odgovornosti u slucaju nesrece i broj mrtvih ce pasti za 70%

cicvara

pre 5 godina

Vozim motor koji ne ide preko 120, obicno mene automobili preticu, porodican sam covek pa ne divljan, vozim sasvim normalno. Ljudi pa vi niste svesni koliko puta, samo u jednom danu, meni oduzmu prvenstvo. ( vozim se u kruznom toku, vozac stane da me propusti, u tom trenutku suvozac mahne rukom kao da je rekao vozacu, ajde to je samo motor i sto je najgore ovaj krenu na 2 metra ispred mene. Motor u krivini nije u stanju naglo da koci, prokliza...)“Hodam” jos uvek iskljucivo sto ne vozim brzo. Slicno mi se desava sa kamionima i autobusima kada vozim kola. Ne primecuju me. Jednostavno kod nas vlada sistem jaceg i to neke kosta zivota, a neke kosta jer su blesavi i voze npr 120 kroz naselje... I nisu svi vozaci motora isti, sliku o nama stvaraju oni koji su u manjini ali su bucni, nesto slicno kao u nasoj zemlji.

Lično ON

pre 5 godina

.... Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.
(bajker 1, 30. mart 2019 07:00)

U pravu si, sami se ubiju, jer sami sebe ne paze na prvom mestu, ili npr. ubiju dete koje je istrčalo na ulicu, a on baš rešio da ga potera... Logika ti je na nivou deteta od 3 godine.

cesna

pre 5 godina

Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.
(moja kravica, 30. mart 2019 07:52)
Kako upalis sva 4 migavca na motoru?

nele

pre 5 godina

Dosta motorciklista gine zbog brzine a znam dosta slučajeva kada motorciklista vozi normalnom brzinom i onda mu iz sporedne ulice izleti auto sa standardnim rečima "Izvini, nisam te video" e to što ga ti ne vidiš njega može da košta života...

bajker 1

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da motocikli ne treba da se provlače između kolona koje stoje na semaforu?
Jeste sigurni da to nije samo zavist onih što se ne pomeraju u automobilima?
Na šta bi ličilo kad bi motocikli stajali jedan iza drugog kao automobili, na šta bi ličila ta gužva? Koliko bi tad izazvali gneva?
Mislim da je problem u našoj psihi, mrzimo sve što je drukčije, pogotovo ako je slabije, ranjivije.
Motociklisti stradaju jer im se u 90% slučajeva oduzima prednost.
Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.

moja kravica

pre 5 godina

Vozim uporedo i motor i auto i garantujem da provlacenje na semaforu ili pri malim brzinama nije problem, uostalom dozvoljeno je u 90% normalnih zemalja, oni takvo provlacenje nazivaju "FILTER". Problem je na prvom mestu mentalitet koji se prepoznaje i ovde po komentarima, "zašto da neko drugi prodje ispred mene", onda iz tog inata gde neće da se skloni izaziva ovog na motoru ( još gore ako je neki slicnog mentalnog sklopa) i kada se takva dva sretnu, problem se radja. Druga stvar, u auto školi smo svi ucili da promena pravca čak i u okviru svoje trake MORA biti obavljena uz migavac i tačka. Da li imate predstavu koliko znači to malo, sitno obaveštenje, ne samo motoristi već svakom ko se kreće oko vas. Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.

Grčka statistika

pre 5 godina

Pošto se u Grčkoj motor ili skuter vozi skoro cele godine, ako ne grešim, ovde je baš crna statistika jer gine oko 3000-4000 ljudi godišnje. Kažu svake godine se ugasi jedno selo

Tasa

pre 5 godina

(stalno mi kradu nick, 29. mart 2019 19:00)

Ista stvar se i meni desila na auto putu ali da bude jos gore u onoj krivini pre Aleksinca. Zapucao debil izmedju mene i bankine, da sam neki psiho ili da slucajno nisam video razvuko bi ga po bankini. Zbog takvih i imam kamere i napred i nazad pa neka kupuju proteze ili sanduke o svom trosku.

djenka

pre 5 godina

pisem iz kanade sa najboljom namerom. u srbiju dolazim nekoliko puta godisnje i gledaj motorcikliste. kompletan haos, anarhija, primitivizam. obilazenje u tunelu koristeci traku u suprotnom pravcu.....voznja bez opreme....provlacenje izmedju vozila....divljanje po gradu.
momci, idite na stazu pa pokazite koliko ste dobri. lako je pumpati pravolinijski preko mosta.

u kanadi prvo oderu mlade vozace sa osiguranjem. svaka kazna povecava osiguranje. policija sve prati i kaznjava. nema zezanja.
ocito da policija u srbiji tolerise to ludovanje.
vozaci skutera su u srbiji jos gori. skuter ne znaci da moze da se radi bilo sta, bilo gde, bilo kako.

sve najbolje bajkeri. pre svega pamet u glavu.

motorista

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je provlacenje izmedju kolona na semaforu nesto najbolje sto vozac motora moze da uradi, jer su vece sanse da ga automobil udari kao poslednjeg u koloni nego da ga obori neko iz kolone, ukoliko se i desi obaranje izmedju 2 kolone koje stoje, povrede su drasticno manje tj. poneka ogrebotina. Da ne pricamo o otrovima koje vozac motora udise kada se nalazi na semaforu u sendvicu izmedju drugih vozila od kojih vecina nema katalizatore, a takva vozila prolaze tehnicki. Tako da prica o provlacenju kao krivcu za ozbiljne povrede pada u vodu.

dr Lektor

pre 5 godina

NESREĆA U PETROVARADINU Motociklista usmrtio pešaka

A.La.

 

 29.03.2019. 19:41

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17 časova u Petrovaradinu poginuo je još neidentifikovani stariji muškarac, dok je mlađi motociklista (23) teško povređen.

Nesreća se dogodila na putu prema Sremskim Karlovcima, posle Tekija za skretanju za naselje Pucaroš kada je motociklista naleteo na pešaka i pregazio ga. Nepoznati muškarac bio je starosti između 70 i 80 godina i poginuo je na licu mesta.

Motociklista je zadobio teške telesne povrede, potres mozga i mogući višestruki prelom rebara. On je zbrinut na licu mesta i u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar na dalje lečenje kažu u Hitnoj pomoći.

bojan

pre 5 godina

Ljudi Vi koji pricate da su motociklisti idioti da Vam objasnim par stvari. Motor ili skuter se vozi sve vise bas zbog nenormalnih guzvi u Beogradu. Koja je poenta motora ako cu da stanem u kolonu i da cekam kao i automobili. Naravno da cu prolaziti izmedju vozila da bih bio prvi na semaforu jer tako se vozi u celoj Evropi a mozda i svetu ali to ne mogu da tvrdim ali za Evropu znam jer sam vukao skuter na prikolici po Evropi i apsolutno svi tako voze. To nije nista nenormalno. Samo Vi morate da shvatite da ce sve vise biti motora u saobracaju i da morate da gledate u retrovizore i da imate razumevanja za motoriste.

toni

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Hahhaha a van Srbije nije hladno, kisa, ne usmrdis se i ulepis? :D Pa za tebe motor i nije. Uzivaj u komforu automobila a mi cemo da nastavimo da vozimo sta volimo. Poz

MaxBunker

pre 5 godina

Meni je otac koji i sada osamdeset šestoj godini života pored B kategorije obnavlja i A kategoriju za svaki slučaj ;))jer je zatrovani motociklista još 1981. kada sam počeo da vozim motor rekao: Samo da znaš kada sedneš na motor jednom nogom si u grobu i opisao mi desetak situacija ustvari grešaka zbog kojih ladno može da se pogine na motoru.

Marija

pre 5 godina

Mislim da greše. Od motora ginu motociklisti. Bez obzira na godine. Motor nije prevozno sredstvo to je za trke na obezbedjenoj stazi.
(Bole, 29. mart 2019 19:37) # Link komentara

U pravu si. Motocikl je vise od pukog prevoznog sredstva. Volis ga ili ne, i to je to. Srbija je jako malo trziste ali ima nas.

toni

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Ne postoji kazna za ubrzanje samo za brzinu. Rado bi i vozac automobila ubrzao za par sekundi do 100, ali takav auto kosta, a ovako to mozes sa motorom od 1000e. Puno zabave za mnogo manje para.

Urke

pre 5 godina

Hajde ovako: pre 10 dana sam motorom krenuo ka gradu, bio u koloni, penjemo se na most i auto ispred mene naglo bez ikakve naznake skrece u desno i odjednom ispred mene crni Fiat koji ide u rikverc levom brzom trakom. Brzina oko 60kmh jer je kolona. Kocim, rizla me povlaci i padam, Fiat i dalje ide u rikverc i udara mene i motor.... epilog polomljena casica i posekotine. I? jel sada treba da tvrdim da su svi vozaci Fiata ili zene za volanom ovakvi ili onakvi? Mene je mala brzina,prisebnost i oprema spasila. Shvatite da za volanom nema majstora, budale su u manjini ali su bucnije i upecatljivije

комша

pre 5 godina

Најгори учесници у саобраћају. Не поштују ништа, па ни себе. Не зову из џаба донори органа.

Dragan

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.

Marko

pre 5 godina

Garantujem, za nesreće su dva glavna uzroka - provlačenje između kolona i brzina. Na žalost, biće tako dok policija toleriše divljanje vozača motora.

k88

pre 5 godina

Vozim motor dugi niz godina, godišnje predjem preko 30000km što u Srbiji što u inostranstvu. Vozim chopera, po propisima i nisam od onih koji divljaju već stvarno uživam u vožnji. Za "divljanje" imam sportski motor koji vozim isključivo na stazama. Pao sam 2 puta u životu i oba puta dokazano na sudu nisam ja bio kriv već vozac automobila. Odgovorno vam tvrdim da nigde u svetu nema saobraćajne nekulture prema motociklistima kao kod nas. Možeš svirati, blicati, mahati I rukama i nogama džabe. Jednostavno nas narod nema svest o tome. Ne gledaju u retrovizor, izlecu, seku put. Država ozbiljno treba da uradi nešto po pitanju edukacije vozača i podizanju svesti kod istih.

Aki

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zappex, 29. mart 2019 18:05)

Ниси ти друже за мотор, није то за сваког. Паметно што си сео у смарта

ej bre

pre 5 godina

Ma ne mogu da ih gledam vise. Retkost je videti vozaca motora da postuje saobracaj i propise. Voze kao kamikaze, treba da oborim budalu koja se gura i da ga nosim na savesti? Policija bi trebalo zestoko da ih kaznjava za majmunisanje. Vozaci koji postuju propise i voze normalno su retki i uglavnom imaju strane registarske oznake. Valjda tamo postoji uslov od presudnog znacaja da imas dozvolu. Da budes normalan a ne psihopata.

Disturbed

pre 5 godina

Mi definitivno nismo nacija koja postuje motocikliste, niti imamo puteve! Klinci,moj savet je sedajte na bajs i to samo po planinama i parkovima. Na motocikl samo Amerika, deo evrope, sever pre svega ili enduro ali tek kad motocikl dovezete na prikolici do planine.

Majkl Džondar

pre 5 godina

Najveći problem je loša putna infrastruktura, jer tako mogu da stradaju vozači koji vode računa i koji ne divljaju. Ko lidije, nek pazi.

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Ljudi ne paze, nemaju svest o motociklistima, odsutni su, sve su to cinjenice i mnogi ginu zbog toga. Ali velika odgovornost je na vozacima motora! Vozim preko Gazele u levoj traci, idem 120 (dozvoljeno na mostu 80, znaci i ja sam u prekrsaju!) i u poslednjem momentu vidim da me prestize motor koji sigurno ide 150 sa leve strane, znaci izmedju mene i razdelne ograde na mostu?!? U stvari nisam ga ni video, posto je samo proleteo pored mene, a stvarno nemam potrebe da gledam u levi retrovizor, posto po svim mogucim pravilima tu ne bi trebalo da bude bilo ko, posto bukvalno ima mozda metar prostora do ograde. I da sam naisao na rupu, kojih ima bezbroj, malo samo da sam cimnuo levo, ode i motor i motociklista, a verovatno i ja zajedno sa njima. Skupljali bi nas ko lego kockice

@Yoloswag

pre 5 godina

vozim motor svaki dan i leti i zimi i nikada nisam imao incident. ne cekas 28 vec se ponasas normalno i odgovorno. prvo polozis za kola i vozis barem 5 godina da steknes iskustvo i reflekse u saobracaju i da naucis da predvidis radnje ostalih ucesnika u saobracaju. onda shvatis da ti motor sluzi da stignes od tacke a do tacke b i postujes ogranicenje.

Veran

pre 5 godina

Jos uvek pamtim dogadjaj iz Novog Sada od pre nekoliko godina kada je motociklista vozeci Bulevarom oslobodjenja velikom brzinom na zadnjem tocku usmrtio dete na rolerima koje je prelazili pesacki prelaz. Pazite se dolazi sezona motorasa

Dragoljub

pre 5 godina

Jedna potencijalno opasna stvar koju motociklisti i biciklisti često rade (ne smrtonosna na sreću) je da se na semaforu guraju između dve kolone automobila. Stvar je u tome što ih tu niko ne očekuje, a mali pokret volanom je dovoljan da auto zakači i obori motociklistu ili biciklistu.

Papageno

pre 5 godina

Kako voze, tako i prolaze...

Evo, baš danas, gledam dvojicu na bul.M.Pupina: gas do daske, samo što nije podigao prednji točak, pa slalom levo-desno punim gasom između automobila. Znam, rođaci, veliki je to gušt. Tačno znam koliki jer sam i sam nekad vozio motor.

Ali nažalost, ima granica i situacija kada gušt treba priguš(t)iti i prebaciti polugu u položaj "bezbednost". Kad to ne uradiš, može da te košta. Mnogo!

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Motoristi su najveći problem!? A, ovi profiteri iz asocijacija i komiteta nisu, ne samo da ništa ne znaju, nego još i uzimaju neviđene novce!

zappex

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.

Vlada

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.

Hehe

pre 5 godina

Eto prilike za nova pravila. Mladji od 27 ne smeju da voze motocikl, osim ako plate 10k eura. I svaki put kad ih policija zaustavi moraju da imaju crvenu spremnu, kao propusnicu za dalje. Da nastavimo u duhu sadasnjih propisa.

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Ljudi ne paze, nemaju svest o motociklistima, odsutni su, sve su to cinjenice i mnogi ginu zbog toga. Ali velika odgovornost je na vozacima motora! Vozim preko Gazele u levoj traci, idem 120 (dozvoljeno na mostu 80, znaci i ja sam u prekrsaju!) i u poslednjem momentu vidim da me prestize motor koji sigurno ide 150 sa leve strane, znaci izmedju mene i razdelne ograde na mostu?!? U stvari nisam ga ni video, posto je samo proleteo pored mene, a stvarno nemam potrebe da gledam u levi retrovizor, posto po svim mogucim pravilima tu ne bi trebalo da bude bilo ko, posto bukvalno ima mozda metar prostora do ograde. I da sam naisao na rupu, kojih ima bezbroj, malo samo da sam cimnuo levo, ode i motor i motociklista, a verovatno i ja zajedno sa njima. Skupljali bi nas ko lego kockice

Hehe

pre 5 godina

Eto prilike za nova pravila. Mladji od 27 ne smeju da voze motocikl, osim ako plate 10k eura. I svaki put kad ih policija zaustavi moraju da imaju crvenu spremnu, kao propusnicu za dalje. Da nastavimo u duhu sadasnjih propisa.

Papageno

pre 5 godina

Kako voze, tako i prolaze...

Evo, baš danas, gledam dvojicu na bul.M.Pupina: gas do daske, samo što nije podigao prednji točak, pa slalom levo-desno punim gasom između automobila. Znam, rođaci, veliki je to gušt. Tačno znam koliki jer sam i sam nekad vozio motor.

Ali nažalost, ima granica i situacija kada gušt treba priguš(t)iti i prebaciti polugu u položaj "bezbednost". Kad to ne uradiš, može da te košta. Mnogo!

Vlada

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.

Dragoljub

pre 5 godina

Jedna potencijalno opasna stvar koju motociklisti i biciklisti često rade (ne smrtonosna na sreću) je da se na semaforu guraju između dve kolone automobila. Stvar je u tome što ih tu niko ne očekuje, a mali pokret volanom je dovoljan da auto zakači i obori motociklistu ili biciklistu.

Veran

pre 5 godina

Jos uvek pamtim dogadjaj iz Novog Sada od pre nekoliko godina kada je motociklista vozeci Bulevarom oslobodjenja velikom brzinom na zadnjem tocku usmrtio dete na rolerima koje je prelazili pesacki prelaz. Pazite se dolazi sezona motorasa

@Yoloswag

pre 5 godina

vozim motor svaki dan i leti i zimi i nikada nisam imao incident. ne cekas 28 vec se ponasas normalno i odgovorno. prvo polozis za kola i vozis barem 5 godina da steknes iskustvo i reflekse u saobracaju i da naucis da predvidis radnje ostalih ucesnika u saobracaju. onda shvatis da ti motor sluzi da stignes od tacke a do tacke b i postujes ogranicenje.

ej bre

pre 5 godina

Ma ne mogu da ih gledam vise. Retkost je videti vozaca motora da postuje saobracaj i propise. Voze kao kamikaze, treba da oborim budalu koja se gura i da ga nosim na savesti? Policija bi trebalo zestoko da ih kaznjava za majmunisanje. Vozaci koji postuju propise i voze normalno su retki i uglavnom imaju strane registarske oznake. Valjda tamo postoji uslov od presudnog znacaja da imas dozvolu. Da budes normalan a ne psihopata.

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Motoristi su najveći problem!? A, ovi profiteri iz asocijacija i komiteta nisu, ne samo da ništa ne znaju, nego još i uzimaju neviđene novce!

zappex

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.

Marko

pre 5 godina

Garantujem, za nesreće su dva glavna uzroka - provlačenje između kolona i brzina. Na žalost, biće tako dok policija toleriše divljanje vozača motora.

Disturbed

pre 5 godina

Mi definitivno nismo nacija koja postuje motocikliste, niti imamo puteve! Klinci,moj savet je sedajte na bajs i to samo po planinama i parkovima. Na motocikl samo Amerika, deo evrope, sever pre svega ili enduro ali tek kad motocikl dovezete na prikolici do planine.

Aki

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zappex, 29. mart 2019 18:05)

Ниси ти друже за мотор, није то за сваког. Паметно што си сео у смарта

Urke

pre 5 godina

Hajde ovako: pre 10 dana sam motorom krenuo ka gradu, bio u koloni, penjemo se na most i auto ispred mene naglo bez ikakve naznake skrece u desno i odjednom ispred mene crni Fiat koji ide u rikverc levom brzom trakom. Brzina oko 60kmh jer je kolona. Kocim, rizla me povlaci i padam, Fiat i dalje ide u rikverc i udara mene i motor.... epilog polomljena casica i posekotine. I? jel sada treba da tvrdim da su svi vozaci Fiata ili zene za volanom ovakvi ili onakvi? Mene je mala brzina,prisebnost i oprema spasila. Shvatite da za volanom nema majstora, budale su u manjini ali su bucnije i upecatljivije

Papageno

pre 5 godina

(nele, 30. mart 2019 07:21)

Kad neko izlazi iz sporedne ulice na glavnu, može da ne vidi motociklistu samo ako ništa ne gleda, nego se samo zaleti jer ga mrzi da stane i pogleda.

Ali često, i pored nabolje volje, motociklistu stvarno NE MOŽEŠ da vidiš. Oblik karoserije današnjih SUV-ova i crossovera (a često i "običnih" automobila) je takav da imaju jako veliki mrtav ugao 3/4 od pozadi, i to tako veliki da se motociklista 'ladno ceo izgubi u njemu. To je činjenica.

To treba obavezno da imaju u vidu motociklisti, naročito kad se provlače sa nečije desne strane. Vozač te NE VIDI, ne zato što je loš vozač i moron, nego zato što se prosto NE VIDIŠ! Nije bez razloga da neki modeli imaju detetektore objekata u mrtvom uglu.

Pre par dana sam jednom tražio mesto da se parkiram u ne mnogo prometnoj ulici. Vozio sam polako, otprilike na metar od ivice trotoara i gledao na moju desnu stranu. Kad sam ugledao prazno mesto, počeo sam da okrećem volan da uđem na njega.

Odjednom, čujem škripu kočnica sa moje desne strane! Pogledam - motocikl! Lik je pokušao da se provuče između mene i trotoara! Nisam mogao da verujem, da neko može biti toliki debil, da uopšte pokuša takvo nešto!

Jeste, moja krivica je bila što nisam imao uključen žmigavac. Ali uprkos tome, zašto bi se neko na motociklu uopšte provlačio između auta u pokretu i trotoara?!! Zato što ga mrzi da obilazi s leve strane, ili je prosto stekao kretensku naviku da se uvek provlači s desne?!!!

djenka

pre 5 godina

pisem iz kanade sa najboljom namerom. u srbiju dolazim nekoliko puta godisnje i gledaj motorcikliste. kompletan haos, anarhija, primitivizam. obilazenje u tunelu koristeci traku u suprotnom pravcu.....voznja bez opreme....provlacenje izmedju vozila....divljanje po gradu.
momci, idite na stazu pa pokazite koliko ste dobri. lako je pumpati pravolinijski preko mosta.

u kanadi prvo oderu mlade vozace sa osiguranjem. svaka kazna povecava osiguranje. policija sve prati i kaznjava. nema zezanja.
ocito da policija u srbiji tolerise to ludovanje.
vozaci skutera su u srbiji jos gori. skuter ne znaci da moze da se radi bilo sta, bilo gde, bilo kako.

sve najbolje bajkeri. pre svega pamet u glavu.

kulov

pre 5 godina

Živim u Zapadnoj Evropi, motor ne vozim po gradu nikada, vozim samo radi zabave i to iskljucivo po planinskim prevojima i krivudavim putevima koji su slabo opterećeni saobraćajem. Svake godine dolazim sa motorom u Srbiju, preko Alpi, Julijanskih Alpi, Jadranske magistrale, Crne gore. Moj zaključak je da skoro pa nema razlike između poštovanja motocikliste od strane vozača u Zapadnoj Evropi i na Balkanu, ukoliko se vodi računa na raskrsnicama ( usporiti), kroz naseljena mesta postovati ograničenje, čak ići i sporije , itd... Jedina velika razlika između Evrope i Balkana je sečenje krivina, počevši od Slovenije pa kako se priblizavam Srbiji, sečenje krivina od strane automobilista je sve prisutnije. Dovoljno je da auto predje 20-30cm u moju traku i da napravi problem. To je jedina stvar koja me izluđuje. Sve ostalo je slično tamo i ovde...I da, u Srbiji se takodje pomeraju na semaforu ukoliko kulturno i lagano se provlacim, nikad nisam imao problem da me neko namerno ne pusti. Zaključak je, da kako se ponašaš prema drugima tako će i oni prema tebi. Ooo i da, padao sam i ja sa motora i to više puta i znam da ću opet, to je ono sto svako ko poželi da postane motordzija mora da proračuna, da li voli motore toliko da ce da bude spreman na povrede. Ja sam čak toliko zaljubljen u motore i taj život da uvek svima govorim da ću radije da poginem srećan vozeći motor nego da umrem u krevetu kao starac sa pampers pelenama. Pozdrav svim “ ludacima” kao sto sam ja, i samo polako i pun gas gde može. Oprema i do kafica..da,da i rukavice i čizme...

moja kravica

pre 5 godina

Vozim uporedo i motor i auto i garantujem da provlacenje na semaforu ili pri malim brzinama nije problem, uostalom dozvoljeno je u 90% normalnih zemalja, oni takvo provlacenje nazivaju "FILTER". Problem je na prvom mestu mentalitet koji se prepoznaje i ovde po komentarima, "zašto da neko drugi prodje ispred mene", onda iz tog inata gde neće da se skloni izaziva ovog na motoru ( još gore ako je neki slicnog mentalnog sklopa) i kada se takva dva sretnu, problem se radja. Druga stvar, u auto školi smo svi ucili da promena pravca čak i u okviru svoje trake MORA biti obavljena uz migavac i tačka. Da li imate predstavu koliko znači to malo, sitno obaveštenje, ne samo motoristi već svakom ko se kreće oko vas. Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.

k88

pre 5 godina

Vozim motor dugi niz godina, godišnje predjem preko 30000km što u Srbiji što u inostranstvu. Vozim chopera, po propisima i nisam od onih koji divljaju već stvarno uživam u vožnji. Za "divljanje" imam sportski motor koji vozim isključivo na stazama. Pao sam 2 puta u životu i oba puta dokazano na sudu nisam ja bio kriv već vozac automobila. Odgovorno vam tvrdim da nigde u svetu nema saobraćajne nekulture prema motociklistima kao kod nas. Možeš svirati, blicati, mahati I rukama i nogama džabe. Jednostavno nas narod nema svest o tome. Ne gledaju u retrovizor, izlecu, seku put. Država ozbiljno treba da uradi nešto po pitanju edukacije vozača i podizanju svesti kod istih.

bajker 1

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da motocikli ne treba da se provlače između kolona koje stoje na semaforu?
Jeste sigurni da to nije samo zavist onih što se ne pomeraju u automobilima?
Na šta bi ličilo kad bi motocikli stajali jedan iza drugog kao automobili, na šta bi ličila ta gužva? Koliko bi tad izazvali gneva?
Mislim da je problem u našoj psihi, mrzimo sve što je drukčije, pogotovo ako je slabije, ranjivije.
Motociklisti stradaju jer im se u 90% slučajeva oduzima prednost.
Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.

Motorista iz dijaspore

pre 5 godina

Snazan motor je opasna masina deco. Ako nemate dobrog ucitelja za to koji zna sta prica, od rukovanja, kako se vozi motor, kako se gleda tj. koristi culo vida na motoru, do defanzivnog stila voznje u saobracaju, puno srece vam zelim... Cini mi se da je u Srbiji edukacija losa. Niko pojma nema o motorima a sedaju odmah na 1000cc motor. Ocekivati da ce svaki vozac automobila pogledati u retrovizor je naivno. Moras ti da pazis da ne budes u mrtvom uglu, kao i da razvijes anticipaciju za sve ostale opasnosti u saobracaju. Ja uvek kazem da je br. 1 razlog za nesrece je sto motor nije za svakoga. Moras imati talenat za to, za masinu, za prostor, koordinaciju...To nije sala. Ali ja bih jako voleo da je filtriranje tj. Lane splitting dozvoljen gde ja zivim, da mogu da prolazim izmedju kola koja stoje ili se sporo krecu u koloni. To je dozvoljeno samo u Kaliforniji u USA. Postoji i ljudski nacin da se filtrira saobracaj na motoru a da ne izgledas kao manijak i stvaras losu sliku o svim motoristima

bojan

pre 5 godina

Ljudi Vi koji pricate da su motociklisti idioti da Vam objasnim par stvari. Motor ili skuter se vozi sve vise bas zbog nenormalnih guzvi u Beogradu. Koja je poenta motora ako cu da stanem u kolonu i da cekam kao i automobili. Naravno da cu prolaziti izmedju vozila da bih bio prvi na semaforu jer tako se vozi u celoj Evropi a mozda i svetu ali to ne mogu da tvrdim ali za Evropu znam jer sam vukao skuter na prikolici po Evropi i apsolutno svi tako voze. To nije nista nenormalno. Samo Vi morate da shvatite da ce sve vise biti motora u saobracaju i da morate da gledate u retrovizore i da imate razumevanja za motoriste.

комша

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)
Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)
Погледам, нема никог, после 1,5 секунде пролети мотор поред мене са 150кмч. Па не могу да гледам нон стоп у ретровизор док возим. А они нека буду свесни да ми имамо много мртвих углова...

Majkl Džondar

pre 5 godina

Najveći problem je loša putna infrastruktura, jer tako mogu da stradaju vozači koji vode računa i koji ne divljaju. Ko lidije, nek pazi.

cicvara

pre 5 godina

Vozim motor koji ne ide preko 120, obicno mene automobili preticu, porodican sam covek pa ne divljan, vozim sasvim normalno. Ljudi pa vi niste svesni koliko puta, samo u jednom danu, meni oduzmu prvenstvo. ( vozim se u kruznom toku, vozac stane da me propusti, u tom trenutku suvozac mahne rukom kao da je rekao vozacu, ajde to je samo motor i sto je najgore ovaj krenu na 2 metra ispred mene. Motor u krivini nije u stanju naglo da koci, prokliza...)“Hodam” jos uvek iskljucivo sto ne vozim brzo. Slicno mi se desava sa kamionima i autobusima kada vozim kola. Ne primecuju me. Jednostavno kod nas vlada sistem jaceg i to neke kosta zivota, a neke kosta jer su blesavi i voze npr 120 kroz naselje... I nisu svi vozaci motora isti, sliku o nama stvaraju oni koji su u manjini ali su bucni, nesto slicno kao u nasoj zemlji.

Stanko

pre 5 godina

Pa dovoljno vam je samo da odete do Ade Ciganlije, da vidite kako se izivljavaju sa motorima. Voze bez kaciga, sviraju biciklistima. A VALJDA NE BI SMELI DA VOZE BICIKLISTICKOM STAZOM.

nebitno

pre 5 godina

Evo danas, subota popodne, lepo vreme...vec par sati sedim na terasi i posmatram. Jedan od prometnijih novosadskih bulevara. Nema semafora na vidiku, samo par pesackih prelaza, al ko uopste obraca paznju na to. Proslo je oko 30-ak motora za ovih par sati, svaki praveci nesnosnu buku. Mislite li da je makar i jedan od njih stao na pesackom? Od tih 30-ak, samo je njih par vozilo normalnom brzinom, ostali 80km/h i mnogo vise. I onda treba da zalim te idiote kad se skrljaju negde?? Ne pada mi na pamet. Zao mi je neduznih ljudi koji poginu zbog takvih.

Hmh...

pre 5 godina

Znao sam da ima čudnog sveta, ali da neko baš predloži da se obaranje motocikliste ne kažnjava, to prevazilazi i maštu. Vama izgleda vaši sugrađani dođu kao pokretne mete... Normalno da stavljaju auspuhe koji urlaju, kad ih ne vidite - makar da ih čujete, pa obratite pažnju. Sad sam prošao kroz Blokove, preko Omladinskih brigada do Dunava - baar 10 vozača automobila je zrelo da im se momentalno uzme dozvola (od prolaska na "vrišteće" crveno, do prestrojavanja iz krajnje desne u krajnju levu traku pod uglom od skoro 90 stepeni, tipa "ja krenuo, a vi kočite"). Sitnije gluposti od migavaca koji su nekima izgleda dodatna oprema koju nisu mogli da priušte do nabijanja u auspuh u koloni, ne pominjem. Ja ću i dalje nastaviti da vozim i auto i motor, a vi slobodno ne gledajte, valjda će nas preživeti dovoljno da vas ne bude sramota do jeseni...

Pozdrav liku koji više ne vozi motor jer je "nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd..." - verovatno je i od seksa odustao, slični su problemi - takođe je nebezbedno, niko te ne gleda, usmrdiš se, ulepiš...

nele

pre 5 godina

Dosta motorciklista gine zbog brzine a znam dosta slučajeva kada motorciklista vozi normalnom brzinom i onda mu iz sporedne ulice izleti auto sa standardnim rečima "Izvini, nisam te video" e to što ga ti ne vidiš njega može da košta života...

motorista

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je provlacenje izmedju kolona na semaforu nesto najbolje sto vozac motora moze da uradi, jer su vece sanse da ga automobil udari kao poslednjeg u koloni nego da ga obori neko iz kolone, ukoliko se i desi obaranje izmedju 2 kolone koje stoje, povrede su drasticno manje tj. poneka ogrebotina. Da ne pricamo o otrovima koje vozac motora udise kada se nalazi na semaforu u sendvicu izmedju drugih vozila od kojih vecina nema katalizatore, a takva vozila prolaze tehnicki. Tako da prica o provlacenju kao krivcu za ozbiljne povrede pada u vodu.

Opasni motorista

pre 5 godina

Semafor, crveno svetlo. Na semaforu su dva automobila, 3-4 metra dalje ja, 3-4 metra iza mene kola. Vozač drugog automobila odjednom kreće naglo u rikverc, udara meni u prednji točak, ne zaustavlja se nego nastavlja dalje unazad preko motora i ja padam. "Jao, nisam te video." On je, naime, video parking mesto sa druge strane ulice i rešio pravo do njega. Nije me video jer nije ni gledao, a pored nas je puna linija, tako da bi napravio prekršaj i da me nije udario.

Da, ima idiota na motorima - i normalni motoristi takve smatraju idiotima. Ali saobraćajna kultura je u Srbiji užasna, od strane svih. U kolima ili na motoru - koliko vas puta na 500 metara neko iseče, izleti (u kolima), pretrčava van pešačkog ili šeta po ulici ne gledajući da li ide neko vozilo? Svaki put kad sam u saobraćaju (bilo kao vozač ili putnik, u kolima, na motoru ili u autobusu) na svakih par minuta u mojoj blizini neko uradi nešto za šta se gubi dozvola. Stanete da propustite pešaka na pešačkom i neko iza vam svira. Redovno. Po Vračaru redovno ljudi idu u suprotnom smeru u jednosmernim ulicama. I? I ništa. Normalni ljudi takve zovu idiotima, nenormalni kažu da je "snalažljiv vozač". Dok ne budu auto škole vaspitno utuvile ljudima u glavu šta znači bezbedna vožnja, a policija sankcionisala sve, ali baš sve idiote u saobraćaju (bez obzira na broj točkova)...

Boske

pre 5 godina

Jedan hirurg jednom reče sinu mog i njegovog drugara, kad je ovaj došao na šivenje i previjanje, posle dosta sretnog pada sa motora: "Sine, pametan motorista pada samo jednom".

Dragoljub

pre 5 godina

@bajker i moja kravica
Slobodno se provlačite između kolona koje stoje, to niti je prekršaj niti je opasno. Ali kada svi krenu, morate se vratiti u traku, a ne da nastavite između jer to onda jeste prekršaj i opasno.
Ako vi mrzite kada vas neko pretiče u istoj traci, zašto onda radite isto.

комша

pre 5 godina

Провлачење и некако да сварим. То углавнон буде када су мање брзине пред семафор. Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?

ja

pre 5 godina

Sad ce da uvedu probnu dozvolu za motor, do 35.godine...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevakomsija, 30. mart 2019 13:02) # Link komentara

Nece imati kome, odose svi za Nemacku itd.

Zgembo

pre 5 godina

Motocikl treba učiniti dostupnim otprilike kao i pištolj. Dakle navodno može, a u stvari faktički nemoguće. To bi rešilo mnoge probleme. Pa za posedovanje uvesti uslov članstvo u SNS. Kao za sve ostalo u ovoj državi.

toni

pre 5 godina

Po zakonu,nije moguće registrovati kola ako nemaš pojaseve na kolima.Kako je onda muguće da motori uopšte učestvuju u saobraćaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gnjat, 30. mart 2019 08:05)

Pa da li je motocikl automobil? Kakvo je ovo glupo pitanje?

Nikola

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.

toni

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Hahhaha a van Srbije nije hladno, kisa, ne usmrdis se i ulepis? :D Pa za tebe motor i nije. Uzivaj u komforu automobila a mi cemo da nastavimo da vozimo sta volimo. Poz

MaxBunker

pre 5 godina

Meni je otac koji i sada osamdeset šestoj godini života pored B kategorije obnavlja i A kategoriju za svaki slučaj ;))jer je zatrovani motociklista još 1981. kada sam počeo da vozim motor rekao: Samo da znaš kada sedneš na motor jednom nogom si u grobu i opisao mi desetak situacija ustvari grešaka zbog kojih ladno može da se pogine na motoru.

Tasa

pre 5 godina

(stalno mi kradu nick, 29. mart 2019 19:00)

Ista stvar se i meni desila na auto putu ali da bude jos gore u onoj krivini pre Aleksinca. Zapucao debil izmedju mene i bankine, da sam neki psiho ili da slucajno nisam video razvuko bi ga po bankini. Zbog takvih i imam kamere i napred i nazad pa neka kupuju proteze ili sanduke o svom trosku.

vlada

pre 5 godina

Logika je jednostavna.
Ulica sa više traka u istom smeru. Automobili u obe trake, nije gužva, saobraćaj teče, normalno odstojanje između vozila. Npr. kao neki novi beogradski bulevar, ne baš u špicu, ali sa dovoljno saobraćaja da se ne kaže da je prazna ulica.
Nailazi motorcikl i vozi po liniji između traka i provuče su između dva automobila.
100% prekršaj!
Uz to je sam svesno dao do znanja da je kao linija i da ima samo dve dimenzije, dužinu i visinu, a širinu nema.
Samim tim ne vidim prostor za čuđenje kad ga neki automobil sustigne i prođe sa njegove leve strane "gurajući" ga nazad na tu motorciklistima omiljenu liniju, sa sve drugim automobilom u desnoj traci.
Kako seješ, tako i žanješ.

комша

pre 5 godina

Најгори учесници у саобраћају. Не поштују ништа, па ни себе. Не зову из џаба донори органа.

Lično ON

pre 5 godina

.... Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.
(bajker 1, 30. mart 2019 07:00)

U pravu si, sami se ubiju, jer sami sebe ne paze na prvom mestu, ili npr. ubiju dete koje je istrčalo na ulicu, a on baš rešio da ga potera... Logika ti je na nivou deteta od 3 godine.

ivan

pre 5 godina

Nije problem ako neko pogine svojom krivicom, ja to ne bi ni računao. Problem je kad pogine tuđom... Na primer uladne u rupu... Ako vozi 200 sam je kriv... Pa niko ne kupuje motor koji ide 300 da bi ga vozio 40! Roditelji koji deci kupuju takve motore su loši roditelji.

toni

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.
(Nikola, 30. mart 2019 09:22) # Link komentara

Pa Norveska je jos gora pa ih ima vise od nas. Slazem se da su putevi ocaj ali vreme? Sezona uopste nije kratka a kise i nema mnogo. Sta da kazu Britanci onda?

Pera

pre 5 godina

Ја немам проблем са тим што гину. Имам проблем са тим што кад гину могу да убију неког.
Треба као у Британији, осигурање да не осигурава возила млађим од 28 година и решен проблем.

Skiner

pre 5 godina

Provlačenje između kola (u Americi strogo zabranjeno), divljanje i velika brzina tamo gde joj ni vreme ni mesto nije. I sad treba da žalim nekoga ko je pored sebe potencijalno mogao da ubije i nekoga sa strane?
Šanse nema gospodo.

lemy bond

pre 5 godina

uvek sam voleo više da krstarim prosečnom brzinom. Nisam imao tu pitrebu za brzinom koliko za opuštenom vožnjom ,uživanju u njoj...

Marija

pre 5 godina

Mislim da greše. Od motora ginu motociklisti. Bez obzira na godine. Motor nije prevozno sredstvo to je za trke na obezbedjenoj stazi.
(Bole, 29. mart 2019 19:37) # Link komentara

U pravu si. Motocikl je vise od pukog prevoznog sredstva. Volis ga ili ne, i to je to. Srbija je jako malo trziste ali ima nas.

Nislija

pre 5 godina

Ajde da i ja kazem koju. Vozim motor, vozim auto. Nagledao sam se svacega, ali mi 2 stvari neverovatno idu na zivce. Oduzimanje prednosti jer je "jaci" i recenica "nisam te video". I da, raspitajte se koji procenat nesreca su skrivili motoristi a koji automobilisti u udesima gde su ucestvovali motor i auto.

Grčka statistika

pre 5 godina

Pošto se u Grčkoj motor ili skuter vozi skoro cele godine, ako ne grešim, ovde je baš crna statistika jer gine oko 3000-4000 ljudi godišnje. Kažu svake godine se ugasi jedno selo

Mika

pre 5 godina

Generalno, muskarci do 30. godine treba da poseduju samo probnu vozacku dozvolu, posto su do tog uzrasta apsolutno nezreli za izazove kao sto je upravljanje motornim voxilima.

Matori Kesa

pre 5 godina

Nisam bajker i nemam nikakav motor - imao sam pajtosa koji je zestoki bajker i dan danas sa 64 g. Isli smo ( zbog njega) na jedan moto skup - e, tamo vam je kao i svuda u zivotu, na poslu ili ulici - svega i svacega i svakakvih ! Trebalo bi zakonom obavezati da se ima kamera i u kolima i na kacigama - a milicija ( o korupcijo u plavom ) bi trebala da podnosi prijave za prekrsaje jer samo novcano kaznjeni se mozda opamete ! Ogranicenje po godinama je Besmisleno i Nazadno kao i dosta toga u naprednoj nam Srbiji !

Vegas

pre 5 godina

Nikada mi nece biti jasan ljudski mozak koji se lozi na brzu voznju gde u pitanje dovodis svoj zivot i zivote ljudi oko sebe...po meni ne postoji taj osecaj ili izgovor koji moze da zameni rizik od gubljenja glave ili invalidskih kolica.
Ali kazem to je samo moj stav.

Rossi

pre 5 godina

Pojačana kontrola saobraćajne policije? Ne razumem, ko će to da kontroliše saobraćajnu policiju, i kakve to beze ima sa vožnjom motora...?

Dragan

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.

M4R3

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.
(Dragan, 29. mart 2019 22:25)

Po tome ne možemo ni biciklu da vozimo, jer nemamo pojas na njoj? Da li si svestan šta pišeš??

NIje poenta da na motoru postoji pojas, već je poenta da se poštuju ograničenja i pravila saobraćaja. Sa svim tim nije ni bitno da budeš vezan na motoru.

dr Lektor

pre 5 godina

NESREĆA U PETROVARADINU Motociklista usmrtio pešaka

A.La.

 

 29.03.2019. 19:41

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17 časova u Petrovaradinu poginuo je još neidentifikovani stariji muškarac, dok je mlađi motociklista (23) teško povređen.

Nesreća se dogodila na putu prema Sremskim Karlovcima, posle Tekija za skretanju za naselje Pucaroš kada je motociklista naleteo na pešaka i pregazio ga. Nepoznati muškarac bio je starosti između 70 i 80 godina i poginuo je na licu mesta.

Motociklista je zadobio teške telesne povrede, potres mozga i mogući višestruki prelom rebara. On je zbrinut na licu mesta i u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar na dalje lečenje kažu u Hitnoj pomoći.

toni

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Ne postoji kazna za ubrzanje samo za brzinu. Rado bi i vozac automobila ubrzao za par sekundi do 100, ali takav auto kosta, a ovako to mozes sa motorom od 1000e. Puno zabave za mnogo manje para.

Darko

pre 5 godina

Bravo šmekeru! Braaavo! Svuda u civilizovanom svetu, što mi nismo nikako, a i ti to dokazuješ, se vodi računa o motociklistima. Motor je napravljen, izmedju ostalog, da bi se “provlačio” kroz saobraćaj. Svuda osimkod nas, što ti i tebi slični dokazujete.

retep

pre 5 godina

Ne razumem motoriste. Svi znamo da ce biti mrtvih i uvke je isto, i evo sezona je pocela vec par mrtvih ovih dana. Svesno radis nesto sto je visokog rizika, gde si pod kontinuiranim stresom i adrenalinom i izlozen iriziku i tudjim greskama. Ja bi uveo da za obaranje motocikliste nema odgovornosti vozaca automobila,tj da je to posledice njoihovog svesnog i samovoljnog uputanja u nesto sto je visokorizicno. Vozim 20 godina u BG svaki dan, nema problematicnijih vozaca nego motociklista, cak su i ispred taksista. Da ne peglam njihove gluposti i greske, mogao sam do sada da lezim u zatvoru vise puta. Kamera u kolima snima sve, oa i od nedavnog preticanja sa unutrasnje strane na semaforu kada kolna krece i skrece. Totalni debilizam,a primera je milion. Samo uvesit oslobadjanje odgovornosti u slucaju nesrece i broj mrtvih ce pasti za 70%

Stari čačanin

pre 5 godina

(retep, 30. mart 2019 09:52)

Znači po tebi ih treba staviti na odstrel, slobodno ih gađajte i obarajte, nema krivice. Ono što bih ti rekao sigurno ne bi objavili.

Stari čačanin

pre 5 godina

 Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.

Cane

pre 5 godina

Rešenje je prosto: mogu da se registruju za saobraćaj samo motocikli sa prikolicom. I potpuno zabraniti vožnju suvozača na provizornom "suvozačkom" mestu iza vozača.
Ne vidim kako bi prikolica ometala motocikliste za njihovo "uživanje u vožnji", jedino što bi onda morali da voze po propisima.

Petar

pre 5 godina

Nikada necu prezaliti ubistvo 12to godisnjeg decaka na pesackom prelazu u Novom Sadu koga je 2010 ubio motorciklista u alkoholisanom stanju vozeci 150km/h na zadnjem tocku u Bulevaru Oslobodjenja. Na kraju je ubica dobio 4 godine zatvora. Da se nikada ne zaboravi.

cesna

pre 5 godina

Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.
(moja kravica, 30. mart 2019 07:52)
Kako upalis sva 4 migavca na motoru?

Smanji gas .

pre 5 godina

Najjaci su ovi pametnjakovici sto na bicikli nisu sedeli a bistre kako treba motor da se vozi.Motoristi u najvise slucajeva ginu tudjom krivicom kao i svojom naravno ali oni ginu zbpg svoje lude glave ,retko kada se desi nezgoda da ugroze nekog drugog osim sebe.Moja glava ja odlucujem sta cu sa njom.

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
(Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)

Mogu ja da gledam dok ne poplavim, ali ne vredi, evo zašto:

Kad se svi kreću manje više istom brzinom, neka to bude 70-80 na nekom bulevaru (da, znam da je teorijski ograničeno na 50 u gradu ali uzima realan primer).

U tim uslovima mogu da sasvim dobro procenim da li imam ili nemam mesta i vremena da, na primer, bezbedno pređem iz leve u desnu traku, ispred onoga koji mi sledi u toj traci.

Međutim, ako moocikl vozi (tačnije, divlja) DUPLO brže od proseka, šta se događa? Kad pogledam u retrovizor, vidim (pa i to ne uvek) udaljenu tačkicu za koju očekujem da se kreće otprilike istom brzinom kao i svi ostali i da zato imam mesta i vrmena da promenim traku. I u pogrešim jer je motor sustiže već za 2-3 sekunde, a ja sam jedva počeo manevar i uopšte ga ne očekujem iza leđa!

C i n i k

pre 5 godina

Uzasno se svi ponasaju u saobracaju ali ovi sto su na skuterima su mozda i najgori.Nikad ne znate gde idu ili skrecu,obilaze vas sa svih strana,voze ludacki,i onda ne cudi sto ih najvise gine.
Realno,u iole ozbiljnijem udesu nema sanse da prezivis na motoru.Ali sami to biraju..

ger

pre 5 godina

Najvise mogucih incidenata kojih sam imao jeste kad vozaci automobila lose odreaguju...Tipa ulaze mi u traku,ne gledaju imaju li motor pored sebe,kad naglo izadju sa parkinga..Naravno nekad sam i sam izazivao srecu ali i kad idem “propisno” motor jednostavno sa dva tocka ne moze u mestu da zakoci poput auta!Jednostavno vozaci auta nemaju svest o nama jer nisu navikli na motore jer nas i nema toliko u odnosu na tipa Beč gde 20% motori a kod nas lupam tipa 3% (materijalno stanje batice)

Harry

pre 5 godina

Nesto se nisam mnogo cimao u zivotu da naucim da vozim motor, da kupim neku debelu masinu iz cijeg se auspuha cuje vroooooammmm dok se besomucnom brzinom sve pretice sto je na putu. Moram da priznam da mi vecina motociklista ide na zivce kako se ponasaju u saobracaju, a najvise kad se provlace izmedju automobila koji ili stoje ili se pomeraju mic po mic. Sve im se negde zuri, tim motordzijama. Stalno su nesto u strahu da zaustave motor, i da cekaju u koloni kao i svi ostali. I jos nesto...nekako mi uopste nije zao kad se neko od njih s'lupa, kako god prosao pri tome.

HanSolo

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci. 
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Daj mi link na tu tvoju "statistiku" od 95%!?
Dokazano je da obično Auto vozači greše zbog tog što misle da je motor moped pa izlaze iz ulica na ulicu sa tim vidom.. A motor ide auto brzinom, i tako se većina nesreća dešavaju.. Naravno da ima budala koji voze brzo.. Evo ja vozim Suzuki GSX-R1000 s? 202 konja.. Godinama vozim, ali mora se misliti kao auto vozač u razkrsnicama.. Pogotovo u mraku.. Oni vide samo jedan far a u gradu se to obično misli da je spor moped..
Tih tvojih 95% je tvoja zatucana izmišljotina.. Nema takva statistika.. Ima mnogih statistika ali ta nema.. Na primer statistika pokazuje da se nesreće koje su izrok samog motorciklista padovi u krivinama.. Zato što su krivine obićno skrivljene pa se ulazi malo brže.. A statistika isto pokazuje da su motor modeli kao, custom i bober najopasniji u panićnim situacijama zato što jednostavno imaju loše upravljanost.. Jednostavno nemaju dobar balans.. To je to..

Aki

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zappex, 29. mart 2019 18:05)

Ниси ти друже за мотор, није то за сваког. Паметно што си сео у смарта

zappex

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.

Stari čačanin

pre 5 godina

 Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.

cesna

pre 5 godina

Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.
(moja kravica, 30. mart 2019 07:52)
Kako upalis sva 4 migavca na motoru?

retep

pre 5 godina

Ne razumem motoriste. Svi znamo da ce biti mrtvih i uvke je isto, i evo sezona je pocela vec par mrtvih ovih dana. Svesno radis nesto sto je visokog rizika, gde si pod kontinuiranim stresom i adrenalinom i izlozen iriziku i tudjim greskama. Ja bi uveo da za obaranje motocikliste nema odgovornosti vozaca automobila,tj da je to posledice njoihovog svesnog i samovoljnog uputanja u nesto sto je visokorizicno. Vozim 20 godina u BG svaki dan, nema problematicnijih vozaca nego motociklista, cak su i ispred taksista. Da ne peglam njihove gluposti i greske, mogao sam do sada da lezim u zatvoru vise puta. Kamera u kolima snima sve, oa i od nedavnog preticanja sa unutrasnje strane na semaforu kada kolna krece i skrece. Totalni debilizam,a primera je milion. Samo uvesit oslobadjanje odgovornosti u slucaju nesrece i broj mrtvih ce pasti za 70%

bajker 1

pre 5 godina

Da li stvarno mislite da motocikli ne treba da se provlače između kolona koje stoje na semaforu?
Jeste sigurni da to nije samo zavist onih što se ne pomeraju u automobilima?
Na šta bi ličilo kad bi motocikli stajali jedan iza drugog kao automobili, na šta bi ličila ta gužva? Koliko bi tad izazvali gneva?
Mislim da je problem u našoj psihi, mrzimo sve što je drukčije, pogotovo ako je slabije, ranjivije.
Motociklisti stradaju jer im se u 90% slučajeva oduzima prednost.
Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.

Vlada

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.

Darko

pre 5 godina

Bravo šmekeru! Braaavo! Svuda u civilizovanom svetu, što mi nismo nikako, a i ti to dokazuješ, se vodi računa o motociklistima. Motor je napravljen, izmedju ostalog, da bi se “provlačio” kroz saobraćaj. Svuda osimkod nas, što ti i tebi slični dokazujete.

PRAVI VALTER

pre 5 godina

Motoristi su najveći problem!? A, ovi profiteri iz asocijacija i komiteta nisu, ne samo da ništa ne znaju, nego još i uzimaju neviđene novce!

Hehe

pre 5 godina

Eto prilike za nova pravila. Mladji od 27 ne smeju da voze motocikl, osim ako plate 10k eura. I svaki put kad ih policija zaustavi moraju da imaju crvenu spremnu, kao propusnicu za dalje. Da nastavimo u duhu sadasnjih propisa.

Dragoljub

pre 5 godina

Jedna potencijalno opasna stvar koju motociklisti i biciklisti često rade (ne smrtonosna na sreću) je da se na semaforu guraju između dve kolone automobila. Stvar je u tome što ih tu niko ne očekuje, a mali pokret volanom je dovoljan da auto zakači i obori motociklistu ili biciklistu.

toni

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci.
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Ne postoji kazna za ubrzanje samo za brzinu. Rado bi i vozac automobila ubrzao za par sekundi do 100, ali takav auto kosta, a ovako to mozes sa motorom od 1000e. Puno zabave za mnogo manje para.

Marko

pre 5 godina

Garantujem, za nesreće su dva glavna uzroka - provlačenje između kolona i brzina. Na žalost, biće tako dok policija toleriše divljanje vozača motora.

Cane

pre 5 godina

Rešenje je prosto: mogu da se registruju za saobraćaj samo motocikli sa prikolicom. I potpuno zabraniti vožnju suvozača na provizornom "suvozačkom" mestu iza vozača.
Ne vidim kako bi prikolica ometala motocikliste za njihovo "uživanje u vožnji", jedino što bi onda morali da voze po propisima.

комша

pre 5 godina

Најгори учесници у саобраћају. Не поштују ништа, па ни себе. Не зову из џаба донори органа.

ger

pre 5 godina

Najvise mogucih incidenata kojih sam imao jeste kad vozaci automobila lose odreaguju...Tipa ulaze mi u traku,ne gledaju imaju li motor pored sebe,kad naglo izadju sa parkinga..Naravno nekad sam i sam izazivao srecu ali i kad idem “propisno” motor jednostavno sa dva tocka ne moze u mestu da zakoci poput auta!Jednostavno vozaci auta nemaju svest o nama jer nisu navikli na motore jer nas i nema toliko u odnosu na tipa Beč gde 20% motori a kod nas lupam tipa 3% (materijalno stanje batice)

bojan

pre 5 godina

Ljudi Vi koji pricate da su motociklisti idioti da Vam objasnim par stvari. Motor ili skuter se vozi sve vise bas zbog nenormalnih guzvi u Beogradu. Koja je poenta motora ako cu da stanem u kolonu i da cekam kao i automobili. Naravno da cu prolaziti izmedju vozila da bih bio prvi na semaforu jer tako se vozi u celoj Evropi a mozda i svetu ali to ne mogu da tvrdim ali za Evropu znam jer sam vukao skuter na prikolici po Evropi i apsolutno svi tako voze. To nije nista nenormalno. Samo Vi morate da shvatite da ce sve vise biti motora u saobracaju i da morate da gledate u retrovizore i da imate razumevanja za motoriste.

motorista

pre 5 godina

Ljudi ne shvataju da je provlacenje izmedju kolona na semaforu nesto najbolje sto vozac motora moze da uradi, jer su vece sanse da ga automobil udari kao poslednjeg u koloni nego da ga obori neko iz kolone, ukoliko se i desi obaranje izmedju 2 kolone koje stoje, povrede su drasticno manje tj. poneka ogrebotina. Da ne pricamo o otrovima koje vozac motora udise kada se nalazi na semaforu u sendvicu izmedju drugih vozila od kojih vecina nema katalizatore, a takva vozila prolaze tehnicki. Tako da prica o provlacenju kao krivcu za ozbiljne povrede pada u vodu.

Mika

pre 5 godina

Generalno, muskarci do 30. godine treba da poseduju samo probnu vozacku dozvolu, posto su do tog uzrasta apsolutno nezreli za izazove kao sto je upravljanje motornim voxilima.

Smanji gas .

pre 5 godina

Najjaci su ovi pametnjakovici sto na bicikli nisu sedeli a bistre kako treba motor da se vozi.Motoristi u najvise slucajeva ginu tudjom krivicom kao i svojom naravno ali oni ginu zbpg svoje lude glave ,retko kada se desi nezgoda da ugroze nekog drugog osim sebe.Moja glava ja odlucujem sta cu sa njom.

ej bre

pre 5 godina

Ma ne mogu da ih gledam vise. Retkost je videti vozaca motora da postuje saobracaj i propise. Voze kao kamikaze, treba da oborim budalu koja se gura i da ga nosim na savesti? Policija bi trebalo zestoko da ih kaznjava za majmunisanje. Vozaci koji postuju propise i voze normalno su retki i uglavnom imaju strane registarske oznake. Valjda tamo postoji uslov od presudnog znacaja da imas dozvolu. Da budes normalan a ne psihopata.

Pera

pre 5 godina

Ја немам проблем са тим што гину. Имам проблем са тим што кад гину могу да убију неког.
Треба као у Британији, осигурање да не осигурава возила млађим од 28 година и решен проблем.

stalno mi kradu nick

pre 5 godina

Ljudi ne paze, nemaju svest o motociklistima, odsutni su, sve su to cinjenice i mnogi ginu zbog toga. Ali velika odgovornost je na vozacima motora! Vozim preko Gazele u levoj traci, idem 120 (dozvoljeno na mostu 80, znaci i ja sam u prekrsaju!) i u poslednjem momentu vidim da me prestize motor koji sigurno ide 150 sa leve strane, znaci izmedju mene i razdelne ograde na mostu?!? U stvari nisam ga ni video, posto je samo proleteo pored mene, a stvarno nemam potrebe da gledam u levi retrovizor, posto po svim mogucim pravilima tu ne bi trebalo da bude bilo ko, posto bukvalno ima mozda metar prostora do ograde. I da sam naisao na rupu, kojih ima bezbroj, malo samo da sam cimnuo levo, ode i motor i motociklista, a verovatno i ja zajedno sa njima. Skupljali bi nas ko lego kockice

Dragan

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.

Nislija

pre 5 godina

Ajde da i ja kazem koju. Vozim motor, vozim auto. Nagledao sam se svacega, ali mi 2 stvari neverovatno idu na zivce. Oduzimanje prednosti jer je "jaci" i recenica "nisam te video". I da, raspitajte se koji procenat nesreca su skrivili motoristi a koji automobilisti u udesima gde su ucestvovali motor i auto.

Zgembo

pre 5 godina

Motocikl treba učiniti dostupnim otprilike kao i pištolj. Dakle navodno može, a u stvari faktički nemoguće. To bi rešilo mnoge probleme. Pa za posedovanje uvesti uslov članstvo u SNS. Kao za sve ostalo u ovoj državi.

vlada

pre 5 godina

Logika je jednostavna.
Ulica sa više traka u istom smeru. Automobili u obe trake, nije gužva, saobraćaj teče, normalno odstojanje između vozila. Npr. kao neki novi beogradski bulevar, ne baš u špicu, ali sa dovoljno saobraćaja da se ne kaže da je prazna ulica.
Nailazi motorcikl i vozi po liniji između traka i provuče su između dva automobila.
100% prekršaj!
Uz to je sam svesno dao do znanja da je kao linija i da ima samo dve dimenzije, dužinu i visinu, a širinu nema.
Samim tim ne vidim prostor za čuđenje kad ga neki automobil sustigne i prođe sa njegove leve strane "gurajući" ga nazad na tu motorciklistima omiljenu liniju, sa sve drugim automobilom u desnoj traci.
Kako seješ, tako i žanješ.

Hmh...

pre 5 godina

Znao sam da ima čudnog sveta, ali da neko baš predloži da se obaranje motocikliste ne kažnjava, to prevazilazi i maštu. Vama izgleda vaši sugrađani dođu kao pokretne mete... Normalno da stavljaju auspuhe koji urlaju, kad ih ne vidite - makar da ih čujete, pa obratite pažnju. Sad sam prošao kroz Blokove, preko Omladinskih brigada do Dunava - baar 10 vozača automobila je zrelo da im se momentalno uzme dozvola (od prolaska na "vrišteće" crveno, do prestrojavanja iz krajnje desne u krajnju levu traku pod uglom od skoro 90 stepeni, tipa "ja krenuo, a vi kočite"). Sitnije gluposti od migavaca koji su nekima izgleda dodatna oprema koju nisu mogli da priušte do nabijanja u auspuh u koloni, ne pominjem. Ja ću i dalje nastaviti da vozim i auto i motor, a vi slobodno ne gledajte, valjda će nas preživeti dovoljno da vas ne bude sramota do jeseni...

Pozdrav liku koji više ne vozi motor jer je "nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd..." - verovatno je i od seksa odustao, slični su problemi - takođe je nebezbedno, niko te ne gleda, usmrdiš se, ulepiš...

k88

pre 5 godina

Vozim motor dugi niz godina, godišnje predjem preko 30000km što u Srbiji što u inostranstvu. Vozim chopera, po propisima i nisam od onih koji divljaju već stvarno uživam u vožnji. Za "divljanje" imam sportski motor koji vozim isključivo na stazama. Pao sam 2 puta u životu i oba puta dokazano na sudu nisam ja bio kriv već vozac automobila. Odgovorno vam tvrdim da nigde u svetu nema saobraćajne nekulture prema motociklistima kao kod nas. Možeš svirati, blicati, mahati I rukama i nogama džabe. Jednostavno nas narod nema svest o tome. Ne gledaju u retrovizor, izlecu, seku put. Država ozbiljno treba da uradi nešto po pitanju edukacije vozača i podizanju svesti kod istih.

Harry

pre 5 godina

Nesto se nisam mnogo cimao u zivotu da naucim da vozim motor, da kupim neku debelu masinu iz cijeg se auspuha cuje vroooooammmm dok se besomucnom brzinom sve pretice sto je na putu. Moram da priznam da mi vecina motociklista ide na zivce kako se ponasaju u saobracaju, a najvise kad se provlace izmedju automobila koji ili stoje ili se pomeraju mic po mic. Sve im se negde zuri, tim motordzijama. Stalno su nesto u strahu da zaustave motor, i da cekaju u koloni kao i svi ostali. I jos nesto...nekako mi uopste nije zao kad se neko od njih s'lupa, kako god prosao pri tome.

kulov

pre 5 godina

Živim u Zapadnoj Evropi, motor ne vozim po gradu nikada, vozim samo radi zabave i to iskljucivo po planinskim prevojima i krivudavim putevima koji su slabo opterećeni saobraćajem. Svake godine dolazim sa motorom u Srbiju, preko Alpi, Julijanskih Alpi, Jadranske magistrale, Crne gore. Moj zaključak je da skoro pa nema razlike između poštovanja motocikliste od strane vozača u Zapadnoj Evropi i na Balkanu, ukoliko se vodi računa na raskrsnicama ( usporiti), kroz naseljena mesta postovati ograničenje, čak ići i sporije , itd... Jedina velika razlika između Evrope i Balkana je sečenje krivina, počevši od Slovenije pa kako se priblizavam Srbiji, sečenje krivina od strane automobilista je sve prisutnije. Dovoljno je da auto predje 20-30cm u moju traku i da napravi problem. To je jedina stvar koja me izluđuje. Sve ostalo je slično tamo i ovde...I da, u Srbiji se takodje pomeraju na semaforu ukoliko kulturno i lagano se provlacim, nikad nisam imao problem da me neko namerno ne pusti. Zaključak je, da kako se ponašaš prema drugima tako će i oni prema tebi. Ooo i da, padao sam i ja sa motora i to više puta i znam da ću opet, to je ono sto svako ko poželi da postane motordzija mora da proračuna, da li voli motore toliko da ce da bude spreman na povrede. Ja sam čak toliko zaljubljen u motore i taj život da uvek svima govorim da ću radije da poginem srećan vozeći motor nego da umrem u krevetu kao starac sa pampers pelenama. Pozdrav svim “ ludacima” kao sto sam ja, i samo polako i pun gas gde može. Oprema i do kafica..da,da i rukavice i čizme...

Skiner

pre 5 godina

Provlačenje između kola (u Americi strogo zabranjeno), divljanje i velika brzina tamo gde joj ni vreme ni mesto nije. I sad treba da žalim nekoga ko je pored sebe potencijalno mogao da ubije i nekoga sa strane?
Šanse nema gospodo.

nebitno

pre 5 godina

Evo danas, subota popodne, lepo vreme...vec par sati sedim na terasi i posmatram. Jedan od prometnijih novosadskih bulevara. Nema semafora na vidiku, samo par pesackih prelaza, al ko uopste obraca paznju na to. Proslo je oko 30-ak motora za ovih par sati, svaki praveci nesnosnu buku. Mislite li da je makar i jedan od njih stao na pesackom? Od tih 30-ak, samo je njih par vozilo normalnom brzinom, ostali 80km/h i mnogo vise. I onda treba da zalim te idiote kad se skrljaju negde?? Ne pada mi na pamet. Zao mi je neduznih ljudi koji poginu zbog takvih.

Papageno

pre 5 godina

Kako voze, tako i prolaze...

Evo, baš danas, gledam dvojicu na bul.M.Pupina: gas do daske, samo što nije podigao prednji točak, pa slalom levo-desno punim gasom između automobila. Znam, rođaci, veliki je to gušt. Tačno znam koliki jer sam i sam nekad vozio motor.

Ali nažalost, ima granica i situacija kada gušt treba priguš(t)iti i prebaciti polugu u položaj "bezbednost". Kad to ne uradiš, može da te košta. Mnogo!

toni

pre 5 godina

nije motor za srbiju i to je to. 3 godine sam vozio i odustao. hladno,kisa,nebezbedno,niko te ne gleda,usmrdis se,ulepis itd... kupio sam smarta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)

Hahhaha a van Srbije nije hladno, kisa, ne usmrdis se i ulepis? :D Pa za tebe motor i nije. Uzivaj u komforu automobila a mi cemo da nastavimo da vozimo sta volimo. Poz

Lično ON

pre 5 godina

.... Mnogi idu brže od ograničenja, da, ali ih ne treba ubiti zbog toga.
(bajker 1, 30. mart 2019 07:00)

U pravu si, sami se ubiju, jer sami sebe ne paze na prvom mestu, ili npr. ubiju dete koje je istrčalo na ulicu, a on baš rešio da ga potera... Logika ti je na nivou deteta od 3 godine.

Vegas

pre 5 godina

Nikada mi nece biti jasan ljudski mozak koji se lozi na brzu voznju gde u pitanje dovodis svoj zivot i zivote ljudi oko sebe...po meni ne postoji taj osecaj ili izgovor koji moze da zameni rizik od gubljenja glave ili invalidskih kolica.
Ali kazem to je samo moj stav.

Stari čačanin

pre 5 godina

(retep, 30. mart 2019 09:52)

Znači po tebi ih treba staviti na odstrel, slobodno ih gađajte i obarajte, nema krivice. Ono što bih ti rekao sigurno ne bi objavili.

toni

pre 5 godina

Po zakonu,nije moguće registrovati kola ako nemaš pojaseve na kolima.Kako je onda muguće da motori uopšte učestvuju u saobraćaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gnjat, 30. mart 2019 08:05)

Pa da li je motocikl automobil? Kakvo je ovo glupo pitanje?

Veran

pre 5 godina

Jos uvek pamtim dogadjaj iz Novog Sada od pre nekoliko godina kada je motociklista vozeci Bulevarom oslobodjenja velikom brzinom na zadnjem tocku usmrtio dete na rolerima koje je prelazili pesacki prelaz. Pazite se dolazi sezona motorasa

moja kravica

pre 5 godina

Vozim uporedo i motor i auto i garantujem da provlacenje na semaforu ili pri malim brzinama nije problem, uostalom dozvoljeno je u 90% normalnih zemalja, oni takvo provlacenje nazivaju "FILTER". Problem je na prvom mestu mentalitet koji se prepoznaje i ovde po komentarima, "zašto da neko drugi prodje ispred mene", onda iz tog inata gde neće da se skloni izaziva ovog na motoru ( još gore ako je neki slicnog mentalnog sklopa) i kada se takva dva sretnu, problem se radja. Druga stvar, u auto školi smo svi ucili da promena pravca čak i u okviru svoje trake MORA biti obavljena uz migavac i tačka. Da li imate predstavu koliko znači to malo, sitno obaveštenje, ne samo motoristi već svakom ko se kreće oko vas. Kada se ja lično provlacim primenjujen stvar koju sam video od francuskih motorista, upaljena sva 4 migavca i povremeno ablendovanje, uz opet prilagodjenu brzinu.

Marija

pre 5 godina

Mislim da greše. Od motora ginu motociklisti. Bez obzira na godine. Motor nije prevozno sredstvo to je za trke na obezbedjenoj stazi.
(Bole, 29. mart 2019 19:37) # Link komentara

U pravu si. Motocikl je vise od pukog prevoznog sredstva. Volis ga ili ne, i to je to. Srbija je jako malo trziste ali ima nas.

Nikola

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.

M4R3

pre 5 godina

Molim da mi neko objasni kako je sa pravne strane moguce da ljude u automobilima kaznjavaju ako ne vezu pojas na zadnjem sedistu, a motorcikl moze da se vozi. Pa u kolima imamo vazdusne jastuke, branike i celo vozilo da nas stiti, a motorciklista samo kacigu. Ako me u kolima SUV udari s boka sa 50 km/h, nikom nista; a isti udarac moze da ubije motorciklistu na mestu.
(Dragan, 29. mart 2019 22:25)

Po tome ne možemo ni biciklu da vozimo, jer nemamo pojas na njoj? Da li si svestan šta pišeš??

NIje poenta da na motoru postoji pojas, već je poenta da se poštuju ograničenja i pravila saobraćaja. Sa svim tim nije ni bitno da budeš vezan na motoru.

Urke

pre 5 godina

Hajde ovako: pre 10 dana sam motorom krenuo ka gradu, bio u koloni, penjemo se na most i auto ispred mene naglo bez ikakve naznake skrece u desno i odjednom ispred mene crni Fiat koji ide u rikverc levom brzom trakom. Brzina oko 60kmh jer je kolona. Kocim, rizla me povlaci i padam, Fiat i dalje ide u rikverc i udara mene i motor.... epilog polomljena casica i posekotine. I? jel sada treba da tvrdim da su svi vozaci Fiata ili zene za volanom ovakvi ili onakvi? Mene je mala brzina,prisebnost i oprema spasila. Shvatite da za volanom nema majstora, budale su u manjini ali su bucnije i upecatljivije

nele

pre 5 godina

Dosta motorciklista gine zbog brzine a znam dosta slučajeva kada motorciklista vozi normalnom brzinom i onda mu iz sporedne ulice izleti auto sa standardnim rečima "Izvini, nisam te video" e to što ga ti ne vidiš njega može da košta života...

Tasa

pre 5 godina

(stalno mi kradu nick, 29. mart 2019 19:00)

Ista stvar se i meni desila na auto putu ali da bude jos gore u onoj krivini pre Aleksinca. Zapucao debil izmedju mene i bankine, da sam neki psiho ili da slucajno nisam video razvuko bi ga po bankini. Zbog takvih i imam kamere i napred i nazad pa neka kupuju proteze ili sanduke o svom trosku.

Disturbed

pre 5 godina

Mi definitivno nismo nacija koja postuje motocikliste, niti imamo puteve! Klinci,moj savet je sedajte na bajs i to samo po planinama i parkovima. Na motocikl samo Amerika, deo evrope, sever pre svega ili enduro ali tek kad motocikl dovezete na prikolici do planine.

Majkl Džondar

pre 5 godina

Najveći problem je loša putna infrastruktura, jer tako mogu da stradaju vozači koji vode računa i koji ne divljaju. Ko lidije, nek pazi.

Grčka statistika

pre 5 godina

Pošto se u Grčkoj motor ili skuter vozi skoro cele godine, ako ne grešim, ovde je baš crna statistika jer gine oko 3000-4000 ljudi godišnje. Kažu svake godine se ugasi jedno selo

toni

pre 5 godina

Slažem se da naša zemlja nije za motore. Sezona je kratka, kiše i vetra ne manjka. Putevi su sa kolotrazima, izobličenjima i rupama. Vozači automobila često ne koriste žmigavac niti retrovizor.
Baš je opasno okruženje za motore. Savetujem svima da nikada ne sedaju na njih, jer je osećaj lep i zarazan ali okruženje surovo i prizivate veliku nesreću/povredu.
(Nikola, 30. mart 2019 09:22) # Link komentara

Pa Norveska je jos gora pa ih ima vise od nas. Slazem se da su putevi ocaj ali vreme? Sezona uopste nije kratka a kise i nema mnogo. Sta da kazu Britanci onda?

@Yoloswag

pre 5 godina

vozim motor svaki dan i leti i zimi i nikada nisam imao incident. ne cekas 28 vec se ponasas normalno i odgovorno. prvo polozis za kola i vozis barem 5 godina da steknes iskustvo i reflekse u saobracaju i da naucis da predvidis radnje ostalih ucesnika u saobracaju. onda shvatis da ti motor sluzi da stignes od tacke a do tacke b i postujes ogranicenje.

MaxBunker

pre 5 godina

Meni je otac koji i sada osamdeset šestoj godini života pored B kategorije obnavlja i A kategoriju za svaki slučaj ;))jer je zatrovani motociklista još 1981. kada sam počeo da vozim motor rekao: Samo da znaš kada sedneš na motor jednom nogom si u grobu i opisao mi desetak situacija ustvari grešaka zbog kojih ladno može da se pogine na motoru.

dr Lektor

pre 5 godina

NESREĆA U PETROVARADINU Motociklista usmrtio pešaka

A.La.

 

 29.03.2019. 19:41

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17 časova u Petrovaradinu poginuo je još neidentifikovani stariji muškarac, dok je mlađi motociklista (23) teško povređen.

Nesreća se dogodila na putu prema Sremskim Karlovcima, posle Tekija za skretanju za naselje Pucaroš kada je motociklista naleteo na pešaka i pregazio ga. Nepoznati muškarac bio je starosti između 70 i 80 godina i poginuo je na licu mesta.

Motociklista je zadobio teške telesne povrede, potres mozga i mogući višestruki prelom rebara. On je zbrinut na licu mesta i u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar na dalje lečenje kažu u Hitnoj pomoći.

Matori Kesa

pre 5 godina

Nisam bajker i nemam nikakav motor - imao sam pajtosa koji je zestoki bajker i dan danas sa 64 g. Isli smo ( zbog njega) na jedan moto skup - e, tamo vam je kao i svuda u zivotu, na poslu ili ulici - svega i svacega i svakakvih ! Trebalo bi zakonom obavezati da se ima kamera i u kolima i na kacigama - a milicija ( o korupcijo u plavom ) bi trebala da podnosi prijave za prekrsaje jer samo novcano kaznjeni se mozda opamete ! Ogranicenje po godinama je Besmisleno i Nazadno kao i dosta toga u naprednoj nam Srbiji !

ivan

pre 5 godina

Nije problem ako neko pogine svojom krivicom, ja to ne bi ni računao. Problem je kad pogine tuđom... Na primer uladne u rupu... Ako vozi 200 sam je kriv... Pa niko ne kupuje motor koji ide 300 da bi ga vozio 40! Roditelji koji deci kupuju takve motore su loši roditelji.

ja

pre 5 godina

Sad ce da uvedu probnu dozvolu za motor, do 35.godine...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (stevakomsija, 30. mart 2019 13:02) # Link komentara

Nece imati kome, odose svi za Nemacku itd.

Boske

pre 5 godina

Jedan hirurg jednom reče sinu mog i njegovog drugara, kad je ovaj došao na šivenje i previjanje, posle dosta sretnog pada sa motora: "Sine, pametan motorista pada samo jednom".

djenka

pre 5 godina

pisem iz kanade sa najboljom namerom. u srbiju dolazim nekoliko puta godisnje i gledaj motorcikliste. kompletan haos, anarhija, primitivizam. obilazenje u tunelu koristeci traku u suprotnom pravcu.....voznja bez opreme....provlacenje izmedju vozila....divljanje po gradu.
momci, idite na stazu pa pokazite koliko ste dobri. lako je pumpati pravolinijski preko mosta.

u kanadi prvo oderu mlade vozace sa osiguranjem. svaka kazna povecava osiguranje. policija sve prati i kaznjava. nema zezanja.
ocito da policija u srbiji tolerise to ludovanje.
vozaci skutera su u srbiji jos gori. skuter ne znaci da moze da se radi bilo sta, bilo gde, bilo kako.

sve najbolje bajkeri. pre svega pamet u glavu.

Stanko

pre 5 godina

Pa dovoljno vam je samo da odete do Ade Ciganlije, da vidite kako se izivljavaju sa motorima. Voze bez kaciga, sviraju biciklistima. A VALJDA NE BI SMELI DA VOZE BICIKLISTICKOM STAZOM.

комша

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)
Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)
Погледам, нема никог, после 1,5 секунде пролети мотор поред мене са 150кмч. Па не могу да гледам нон стоп у ретровизор док возим. А они нека буду свесни да ми имамо много мртвих углова...

HanSolo

pre 5 godina

Dzaba price i upozorenja dok nema jasne, odlucne i stalne kontrole i sankcionisanja. U 95% incidenata odgovornost je motociklista. Nigde u civilizovamom svetu nisam video toliko bahatosti i nepostovanja elementarnih propisa. Mogu oni da nose I svetleca odela ali ko moze da ih primeti i jos blagovremeno reaguje ako se oni krecu preko 100km/h sto postizu za par sekundi. Rigorozne kazne i rezultati moraju biti zadovoljavajuci. 
(Vlada, 29. mart 2019 17:38) # Link komentara

Daj mi link na tu tvoju "statistiku" od 95%!?
Dokazano je da obično Auto vozači greše zbog tog što misle da je motor moped pa izlaze iz ulica na ulicu sa tim vidom.. A motor ide auto brzinom, i tako se većina nesreća dešavaju.. Naravno da ima budala koji voze brzo.. Evo ja vozim Suzuki GSX-R1000 s? 202 konja.. Godinama vozim, ali mora se misliti kao auto vozač u razkrsnicama.. Pogotovo u mraku.. Oni vide samo jedan far a u gradu se to obično misli da je spor moped..
Tih tvojih 95% je tvoja zatucana izmišljotina.. Nema takva statistika.. Ima mnogih statistika ali ta nema.. Na primer statistika pokazuje da se nesreće koje su izrok samog motorciklista padovi u krivinama.. Zato što su krivine obićno skrivljene pa se ulazi malo brže.. A statistika isto pokazuje da su motor modeli kao, custom i bober najopasniji u panićnim situacijama zato što jednostavno imaju loše upravljanost.. Jednostavno nemaju dobar balans.. To je to..

cicvara

pre 5 godina

Vozim motor koji ne ide preko 120, obicno mene automobili preticu, porodican sam covek pa ne divljan, vozim sasvim normalno. Ljudi pa vi niste svesni koliko puta, samo u jednom danu, meni oduzmu prvenstvo. ( vozim se u kruznom toku, vozac stane da me propusti, u tom trenutku suvozac mahne rukom kao da je rekao vozacu, ajde to je samo motor i sto je najgore ovaj krenu na 2 metra ispred mene. Motor u krivini nije u stanju naglo da koci, prokliza...)“Hodam” jos uvek iskljucivo sto ne vozim brzo. Slicno mi se desava sa kamionima i autobusima kada vozim kola. Ne primecuju me. Jednostavno kod nas vlada sistem jaceg i to neke kosta zivota, a neke kosta jer su blesavi i voze npr 120 kroz naselje... I nisu svi vozaci motora isti, sliku o nama stvaraju oni koji su u manjini ali su bucni, nesto slicno kao u nasoj zemlji.

Opasni motorista

pre 5 godina

Semafor, crveno svetlo. Na semaforu su dva automobila, 3-4 metra dalje ja, 3-4 metra iza mene kola. Vozač drugog automobila odjednom kreće naglo u rikverc, udara meni u prednji točak, ne zaustavlja se nego nastavlja dalje unazad preko motora i ja padam. "Jao, nisam te video." On je, naime, video parking mesto sa druge strane ulice i rešio pravo do njega. Nije me video jer nije ni gledao, a pored nas je puna linija, tako da bi napravio prekršaj i da me nije udario.

Da, ima idiota na motorima - i normalni motoristi takve smatraju idiotima. Ali saobraćajna kultura je u Srbiji užasna, od strane svih. U kolima ili na motoru - koliko vas puta na 500 metara neko iseče, izleti (u kolima), pretrčava van pešačkog ili šeta po ulici ne gledajući da li ide neko vozilo? Svaki put kad sam u saobraćaju (bilo kao vozač ili putnik, u kolima, na motoru ili u autobusu) na svakih par minuta u mojoj blizini neko uradi nešto za šta se gubi dozvola. Stanete da propustite pešaka na pešačkom i neko iza vam svira. Redovno. Po Vračaru redovno ljudi idu u suprotnom smeru u jednosmernim ulicama. I? I ništa. Normalni ljudi takve zovu idiotima, nenormalni kažu da je "snalažljiv vozač". Dok ne budu auto škole vaspitno utuvile ljudima u glavu šta znači bezbedna vožnja, a policija sankcionisala sve, ali baš sve idiote u saobraćaju (bez obzira na broj točkova)...

комша

pre 5 godina

Провлачење и некако да сварим. То углавнон буде када су мање брзине пред семафор. Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?

Dragoljub

pre 5 godina

@bajker i moja kravica
Slobodno se provlačite između kolona koje stoje, to niti je prekršaj niti je opasno. Ali kada svi krenu, morate se vratiti u traku, a ne da nastavite između jer to onda jeste prekršaj i opasno.
Ako vi mrzite kada vas neko pretiče u istoj traci, zašto onda radite isto.

Papageno

pre 5 godina

(nele, 30. mart 2019 07:21)

Kad neko izlazi iz sporedne ulice na glavnu, može da ne vidi motociklistu samo ako ništa ne gleda, nego se samo zaleti jer ga mrzi da stane i pogleda.

Ali često, i pored nabolje volje, motociklistu stvarno NE MOŽEŠ da vidiš. Oblik karoserije današnjih SUV-ova i crossovera (a često i "običnih" automobila) je takav da imaju jako veliki mrtav ugao 3/4 od pozadi, i to tako veliki da se motociklista 'ladno ceo izgubi u njemu. To je činjenica.

To treba obavezno da imaju u vidu motociklisti, naročito kad se provlače sa nečije desne strane. Vozač te NE VIDI, ne zato što je loš vozač i moron, nego zato što se prosto NE VIDIŠ! Nije bez razloga da neki modeli imaju detetektore objekata u mrtvom uglu.

Pre par dana sam jednom tražio mesto da se parkiram u ne mnogo prometnoj ulici. Vozio sam polako, otprilike na metar od ivice trotoara i gledao na moju desnu stranu. Kad sam ugledao prazno mesto, počeo sam da okrećem volan da uđem na njega.

Odjednom, čujem škripu kočnica sa moje desne strane! Pogledam - motocikl! Lik je pokušao da se provuče između mene i trotoara! Nisam mogao da verujem, da neko može biti toliki debil, da uopšte pokuša takvo nešto!

Jeste, moja krivica je bila što nisam imao uključen žmigavac. Ali uprkos tome, zašto bi se neko na motociklu uopšte provlačio između auta u pokretu i trotoara?!! Zato što ga mrzi da obilazi s leve strane, ili je prosto stekao kretensku naviku da se uvek provlači s desne?!!!

Rossi

pre 5 godina

Pojačana kontrola saobraćajne policije? Ne razumem, ko će to da kontroliše saobraćajnu policiju, i kakve to beze ima sa vožnjom motora...?

Motorista iz dijaspore

pre 5 godina

Snazan motor je opasna masina deco. Ako nemate dobrog ucitelja za to koji zna sta prica, od rukovanja, kako se vozi motor, kako se gleda tj. koristi culo vida na motoru, do defanzivnog stila voznje u saobracaju, puno srece vam zelim... Cini mi se da je u Srbiji edukacija losa. Niko pojma nema o motorima a sedaju odmah na 1000cc motor. Ocekivati da ce svaki vozac automobila pogledati u retrovizor je naivno. Moras ti da pazis da ne budes u mrtvom uglu, kao i da razvijes anticipaciju za sve ostale opasnosti u saobracaju. Ja uvek kazem da je br. 1 razlog za nesrece je sto motor nije za svakoga. Moras imati talenat za to, za masinu, za prostor, koordinaciju...To nije sala. Ali ja bih jako voleo da je filtriranje tj. Lane splitting dozvoljen gde ja zivim, da mogu da prolazim izmedju kola koja stoje ili se sporo krecu u koloni. To je dozvoljeno samo u Kaliforniji u USA. Postoji i ljudski nacin da se filtrira saobracaj na motoru a da ne izgledas kao manijak i stvaras losu sliku o svim motoristima

Monsieur Alphonse

pre 5 godina

Али зато 150кмч вожња слалом по локалним друмовима је насилничка вожња. И како очекују да их видимо у ретровизору кад возе тако манијачки?
(комша, 30. mart 2019 14:18)

Prosto, s vremena na vreme pogledajte u retrovizor.
(Stari čačanin, 30. mart 2019 16:53)

Mogu ja da gledam dok ne poplavim, ali ne vredi, evo zašto:

Kad se svi kreću manje više istom brzinom, neka to bude 70-80 na nekom bulevaru (da, znam da je teorijski ograničeno na 50 u gradu ali uzima realan primer).

U tim uslovima mogu da sasvim dobro procenim da li imam ili nemam mesta i vremena da, na primer, bezbedno pređem iz leve u desnu traku, ispred onoga koji mi sledi u toj traci.

Međutim, ako moocikl vozi (tačnije, divlja) DUPLO brže od proseka, šta se događa? Kad pogledam u retrovizor, vidim (pa i to ne uvek) udaljenu tačkicu za koju očekujem da se kreće otprilike istom brzinom kao i svi ostali i da zato imam mesta i vrmena da promenim traku. I u pogrešim jer je motor sustiže već za 2-3 sekunde, a ja sam jedva počeo manevar i uopšte ga ne očekujem iza leđa!

lemy bond

pre 5 godina

uvek sam voleo više da krstarim prosečnom brzinom. Nisam imao tu pitrebu za brzinom koliko za opuštenom vožnjom ,uživanju u njoj...

C i n i k

pre 5 godina

Uzasno se svi ponasaju u saobracaju ali ovi sto su na skuterima su mozda i najgori.Nikad ne znate gde idu ili skrecu,obilaze vas sa svih strana,voze ludacki,i onda ne cudi sto ih najvise gine.
Realno,u iole ozbiljnijem udesu nema sanse da prezivis na motoru.Ali sami to biraju..

Petar

pre 5 godina

Nikada necu prezaliti ubistvo 12to godisnjeg decaka na pesackom prelazu u Novom Sadu koga je 2010 ubio motorciklista u alkoholisanom stanju vozeci 150km/h na zadnjem tocku u Bulevaru Oslobodjenja. Na kraju je ubica dobio 4 godine zatvora. Da se nikada ne zaboravi.