Nedelja, 24.03.2019.

09:16

Francuski "lav" pokazao očnjake u hali 1: Novi Peugeot 508 na sajmu

Izvor: B92

Francuski "lav" pokazao oènjake u hali 1: Novi Peugeot 508 na sajmu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

BB72

pre 5 godina

Ne razumem kako mogu da uporedjuju Pezo sa Pasatom . Pezo jeste lep i atraktivan ali Pasat se vozi i vozice se dok je sveta i veka .

kele®

pre 5 godina

Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi. 
Svako dobro.
(Momcilo, 25. mart 2019 13:55)
Osim ovoga sa dizajnom, definicija VW filozofije.

Momcilo

pre 5 godina

2004 god sam pazario nov 307 2.0 hdi u XSI (tada najjacem) paketu opreme. Auto je bio kod mene do skoro 150.000 km. Neki od problema koji su bili neresivi : na crevu od turbine je stalno slinilo ulje jos od maltene prvih meseci eksploatacije i nakon nekoliko zamena tog spoja na crevu uvek pocne iznova i iznova da pusta i da zamazuje okolinu, zatim konstantno dizanje temperature u kreni stani rezimu voznje daleko preko 90 stepeni gde sam gomilu puta strepeo da ce prokuvati, odgovor u servisu je da je to normalno i da kod drugih proizvodjaca namesteno da se zakuca na 90 stepeni i da ne mrda dalje iako raste temp a kod pezoa ti pokazuje koliko ode preko tih 90. Uzasavajuci problemi sa filterom cadji (fap)takodje od prvih mesecima ekploatacije. konstantno crkavanje svih mogucih sijalica zbog varijacija u naponu. Kada se upali klima auto se trese ko traktor, odgovor servisa tako treba. Da ne duzim vise, posle ovog iskustva nikada vise u zivotu ne bih pazario nista sto ima veze sa psa grupacijom, mozda su se popravili sa ovim novim modelima ne bih znao.
Zasto sam sve ovo pisao ? Pa zato sto verujem da je i danas situacija manje vise slicna.. Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi.
Svako dobro.

565

pre 5 godina

@maki. Jednom vozio Peugeot limuzinu(406) dugo godina i uvek bih se vratio na Peugeot limuzinu. Vodilo se racuna da svaki detalj na autu bude kvalitetno napravljen. Passat? precenjen auto po svim pitanjima. B3 i B4 su bili po kvalitetu ispred konkurencije, posle toga pad kvaliteta i dosta kvarova

moron

pre 5 godina

„a,ovaj krsh rifter za dlaku pa 50 hiljada DM,alo bolan,ima'l jos neko normalan?“
(strava jedna, 24. mart 2019 14:41)

Pogledaj ovako. „Uzmeš“, recimo, Rifter GT Line HDI 130 kao „bazu“ ( 22.150 ) i dodaš mu opcionala za još 1.940 ( m.boja-400; navigacija i WiFi-500; Kamera za vožnju unazad-240; Sistem za nadzor mrtvog ugla, Prednji i zadnji parking senzori, Prednja svetla za maglu sa funkcijom dodatnog osvetljenja pri skretanju, Električno preklapanje spoljnih retrovizora-sve zajedno 400.00; Adaptivni tempomat, Automatsko paljenje / gašenje dugih svetala, Prepoznavanje saobraćajnih znakova STOP i suprotan smer, Upozorenje vozača na vreme provedeno u vožnji-sve zajedno 400.00 )
I to je ukupno 24.090.
Za automobil čiji je Vmax 184, ubrzanje 10,4, a potrošnja smešna (“emisija” samo 114).
Taj košta oko 4.800 manje od 3008 Allure sa istim motorom, od koga je, osim prostorom, bogatiji serijskom opremom ( 3008 nema čak ni AEB), pri čemu su za 3008 opcionali ZNAČAJNO skuplji ( da ne pominjem ACC, ali, eto, koji hoće, panorama za 3008 je 1.500, a za Rifter 850 ).
A Rifter nije ništa skuplji od konkurenata ( npr. od Ford Tourneo Connect-a ili bilo čega drugoga ).

комша

pre 5 godina

Ови што су купили нов Пежо па им се кварио би могли да напишу који модел и који мотор. Нпр најгора куповина је била 308-ца бензињара где је био мотор склепан заједно са BMW-oм. Огромних проблема је имао. Са друге стране 308-ца дизел је један одличан и поуздан аутомобил. Наравно мислим на прву генерацију од 2007.

cesna

pre 5 godina

imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise
(marko, 24. mart 2019 18:58)
Nisi ti nikad ni vozio Pezo a ne posedovao ga. Sto se polovnog Nemca tice tu verovatno vozis golfa 4 ili neku opet Astru. Zasto pljujes nesto sto pojma nemas kako je nego ti u selu ispricali price i ti to uzimas zdravo za gotovo?

ns

pre 5 godina

kinezi... kupili PSG... pa onda kupili Opel... koji je da bi se iscupao napravio novu Insigniju... ulozili ljudi svo znanje u nju... a sada 508 u stvari Insignija malko drugacijeg entarijera i eksteijera...

pon.

pre 5 godina

@limar nece doci Mislis da je Passat pojam kvaliteta?Pa ne bi se bas reklo. U klasi limuzina daleko je iza japanskih modela po pouzdanoscu. Na "prvu loptu" on odaje utisak kvaliteta po izradi, sto i jeste tako, ali u ekspoloataciji spada u prosek klase. Recimo B6 model je bio ispod ocekivanja po pitanju pouzdanosti i prodaje, toliko da je VW razmisljao da prestane da proizvodi model pasat i izbaci neki drugi slicni. Peugeot je oduvek imao odlicne limuzine odlicnog kvaliteta, dizajn se nekome svidjao nekome ne. 3 francuska proizvodjaca su sve samo ne propali. Renault je izbio na prvo mesto, PSA je zadnjih godina sve jaci, kupili su Opel koga polako stavljaju na stabilne noge, pominje kupovina jos jedne velike grupacije

ciga

pre 5 godina

@CJC
Jednostavno,komentatori tipa"brutalan, jede, prelep"i sl su verovatno deca do jedno 17g max pa bolje i neznaju, ali su jako besni kad neko iznese neki argument a oni nemaju adekvatan da kontriraju!

Zoro

pre 5 godina

@Djomla 
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.
(kako da ne, 24. mart 2019 17:10)
....
....
Koji ti je to model DS7??
Znam za DS5 ali za brojeve iznad nisam čuo?!!

maki

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata 
(www, 24. mart 2019 18:29) 

jednom sam imao pežo i nikad vise, prodao ga i od tad vozim passata evo vec trecu generaciju. moze pežo da pravi sta hoce, al pasatu ne moze ni da prismrdi. a tog pežo a smo kupili novog, u prve dve godine koliko je garancija, više je bio u servisu nego na putu. hvala doviđenja

moždalud

pre 5 godina

508 Pežo atraktivnog dizajna i lepog dizajna, ali generalno malog prostora za putnike, za mene od 185 cm, ne tako visog, neudoban mi je za sedenje na svim pozicijama. Pa se pitam šta vam je bitnije, da se osećate neugodno al da imate lep auto ili pak malo ružniji al komforniji?

Smuleco

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23 
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)
(Србин 100%, 24. mart 2019 18:02)

Jbg, "hteo" bi da bude sa njima u klasi, ali nije.

kiki ns

pre 5 godina

Zadnjih meseci , Francuzi, prvenstveno zbog Makrona,su mi se zgadili.
Ali, moram biti pošten, 508- ica mi na slikama i video klipovima u raznim emisijama, izgleda fantastično.
Veoma , veoma lepo za oko.
Skoro kao Alfa Romeo.
Nisam još imao prilike da ga vidim u živo, no verujem da će biti više od očekivanog ...

kele®

pre 5 godina

(Rhynchinoi, 24. mart 2019 13:21)
Pokušavam shvatiti na koji način se mogu porediti S-max i Rifter. I ne ide mi.
S-Max je najpribližniji 5008-ci, a Rifter Tourneo-u Connect.

Limar nece doci.

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata
(www, 24. mart 2019 18:29)

Moras praviti razliku izmedju dizajna i kvaliteta. Nije sve sto je lepo i kvalitetno.
Pasat je top ponuda nemackog giganta i njihova filozofija je kvalitet sa sto manje izmena u samom dizajnu jer imaju ne pogresivu racunicu da ko jednom kupi Pasata, kupice ga svaki sledeci put. Jednostavno ne zele da menjaju navike svojih vernih kupaca.
Lutanje u dizajnerskim resenjima sa diskutabilnim kvalitetom danasnjih Francuskih automobila, dovelo je tri Francuske fabrike na ivicu ponora.

комша

pre 5 godina

Споља је фантастичан. Мишићав и агресиван дизајн. Унутра је све подређено возачу, па није више за људе којима треба породична лимузина. Кокпит је одрађен феноменално и складно. Материјали су одлични. Задња клупа је разочарење. Ниска, тврда а ја са својих 178цм сам имао 3цм простора изнад главе. Све су подредили спортском дизајну. Гепек сасвим коректан за класу. Штета што није био изложен караван да може лепо да се упореди са лимузином. У сваком случају Пежо је отишао један корак више у односу на старије моделе.

Batica

pre 5 godina

Ono što je meni čudno je da nema nove 208ce,e to bi bila zvezda sajma kao što je bila pre deset dana u Ženevi,izgleda vrhunski.Ni ja nemam problem sa pozicijom sedenja u 508 ali u tom istom 208 nema šanse da namestim sedište i volan tako da normalno vidim instrument tablu,to mi je stvarno jedna jedina zamerka.
I da,508 je ipak manji od Pasata,kraći,manji gepek...Spadaju u istu klasu ali ipak ne ciljaju istu grupu kupaca,ta "kupe" linija,vrata bez okvira...Lep auto svakako.

Србин 100%

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)

marko

pre 5 godina

ogrebes vrata a ono ode i far. toliko o kvalitetu... imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise

www

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata

kako da ne

pre 5 godina

@Djomla
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.

Markonionio

pre 5 godina

@pera
A da nisi ti malo ipak ljubomoran na novu 508,ja ima staru 508 i automobil je u svakom segmentu za 2 klase bolji od bilo kog Pasata i u klasi je Audia A6.

NoName

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.
(achitwn, 24. mart 2019 15:29)

I kako bi ti napisao Peking u originalu? Ili Tokio? I Englezi koriste istu stvar kao i mi. Tako oni Srbija pišu kao Serbia. I niko tamo ne pametuje oko toga. Prema tome, čovek je u pravu - Pežo, a ne Peugeot.

Djomla

pre 5 godina

Vozio sam u Svedskoj pre 2 nedelje 508 1.6/225ks benzinca, motor je fantastican, a i ne trosi puno pri 100kmh 5,8 litara, pri 140kmh 7,8-8 litara, grad 11 litara.
Jedina zamerka sto je u unutrasnjosyi manji sa prostorom od predhodnika, ali dizajn za 10-ku. Ako se neko pita da li volan zaklanja instrumente, odgovor je NE. Ja sam sa svojih 178cm bez problema nasao odlican polozaj za volanom.

achitwn

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.

moron

pre 5 godina

"Ugodan dan želim, pozdravite sve u Toyoti i da prodate mnogo vozila."
(jbt, 24. mart 2019 11:53)

Ne brini ti za dilere Toyote. Prezivece i bez tebe,a i mene.
A uvoznik pežoa bolje da gleda sta drugi nude i za koje pare, pa da opcijama lagerskih primeraka (a po cenovniku, samo su oni na popustu", dok ostatak ima SF cenu), leči nedostatke serijske opreme pezoa, a ne da npr u svaki lagerski 5008 stavlja opcioni treći red sedista za 1.000 eura. Zar je to pretpostavljena zelja baš svakog kupca?
Ako danas i ceed za 12.990 ima AEB, a nema ga serijski svaki 5008, 3008, 2008, 308...bolje da leči te falinke,a ne da kupcima lagerski primeraka uvaljuje pojedine veoma skupe, a vecini verovatno nepotrebne opcionale.
A sa sumanutim cenama je doveo do toga i da je aktuelni 308 (posle pet godina) i dalje na nivou statisticke greške. Sve da mu sada i spuste cenu, njegov voz je odavno prošao.

Живота

pre 5 godina

Погледајте знак лава на 508 који је изложен на штанду на крају хале (ауто године у Србији), где су Приус и корвета. Са знака лава на хладњаку је спао хром. Не изгребан него се ољуштио. Каквом се квалитету надати даље

Beogradjanin

pre 5 godina

@Homer U srpskom je uobicajenija transkripcija stranih latinicnih imena nego pisanje u originalu jer je to svakako neophodno na cirilici. Medjutim kako je latinica uobicajeno pismo vecine internet portala, pisanje u originalu, kao i u svim drugim latinicnim jezicima, postaje sve uobicajenije. To nema nikakve veze sa tim da li ce Zika ili Mika znati da procitaju.

Rhynchinoi

pre 5 godina

@moron: Mogu sve da potpišem šta si rekao. Prosto ni ja ne razumem Pa to a generalno ni PSA grupu. Dvoumio se izmedju Forda Galaxy i Pezo Riftera duga verzija GT oprema. Pa to jeste jeftiniji ALI - nema memoriju sedišta, 4x4 model je pitanje da li će doći ( radiće ga verovatno Dangel i koštaće preko 6K € kao dodatak, nije fabrički projektovan ), nema hibrid verzije - što je nedopustivo, a platforma inače to podržava. Doduše nema ni Ford u Galaxy hibrid, ali je on na starijoj platformi. Nema prednjeg odmagljivaca stakla ugradjenog kao kod Forda, nema napredne prednje svetlosne grupe, treći red sedišta katastrofalno izveden, iako je za pohvalu što su pune veličine i visine. Motor ograničen do 130KS, a platforma podržava i 225 i jače sa hibridnim varijantama i istim EAT8 menjačem

Da

pre 5 godina

Sve je stvar ukusa, al po mom misljenju trenutno najlepsa limuzina u ponudi.
Samo da spomenem detalj za one koji ne prate bas detaljno, ali ove "ocnjake" su ukradli od Cadillaca koji ima "ocnjak" na svim modelima vec 3,4 godine.

Baticca

pre 5 godina

@pera
koja proizvoljna misao za sedenje pozadi. Juce na standu se povela polemika oko mesta pozadi. Ja sa svojih 1.80 prilicno lagano i komotno sedim pozadi, nakon mene ulazi covek od 2 metra i seda pozadi iza decka prosecne visine koji je za upravljacem. Dobar deo posetilaca u šoku. Jeste ta linija krova kupeovska ali sem to i blage klaustrofobije zbog malih prozora moze itekako da se sedi. Pritom preko volana ja bar vidim citavu instrument tablu. Bio veoma skeptican ispostavilo se bez razloga. Nije tesko otici i proveriti

Homer

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.

miki

pre 5 godina

Mene zanima karavan. Izgleda da ga nema na sajmu? Inače snižavanje vozila me ne raduje i kupe osobine imam troje male dece kičma bi mi pukla dok ih sve smestim u dečija sedišta. Pre ću kupiti polovan 508 karavan 4 do 5 godina star za maksimum 9 hiljada evra. Vozim jedno 5 godina uz minimum troškova održavanja. A onda ovog novog uzmem opet polovnog..

daccha

pre 5 godina

Ne znaju više šta novo da ponude.. Dizajnerska rešenja sredine prethodne dekade.. 2005 - 2010 su poslednja imala nešto autentično i prepoznatljivo. O naturpijanim turbo agregatima da ne govorim..

buđavlebac

pre 5 godina

508 mi je potpuno razočaravajući model - toliki auto a toliko malo mesta u njemu, a i komande izgledaju kao kod igračke! Sa druge strane, novi Ford Focus je pravo osveženje i pun pogodak.

pera

pre 5 godina

Zaista lep auto, kao što je bio i auto čija je kopija - Akord iz 2005.
Interesantno je i simpaticno to što je pravljen za patuljke, sa malim rukicama za mali volan, visine do 160 cm za zadnje sedište, koji imaju male koferčiće za mali slatki gepekčić. Pežo opet pokazuje hrabrost i viziju, ali nisu oni blesavi. Istraživanja pokazuju da se ljudi smanjuju, tako da će već ristajl ovog modela biti dovoljan za dvočlanu porodicu kompakt mini Italijana.
Pežo je uvek bio vizionarski brend, i ovim potezom 508 definitivno uništava glupe, velike i prostrane Nemce, i postavlja standarde za klasu D kojoj sa ponosom pripada u svemu osim samog automobila.
Siguran sam da će novi 508 krenuti stazama velikog uspeha kao njegov prethodnik ili npr. Citroen C5 koji su ostavili snažan trag, svih dvadeset hiljada prodatih za 20 godina.

moron

pre 5 godina

Čudan je meni pežo (po nekim stvarima).
Npr.novi 508/3008/5008 nemaju serijski ACC ni u najskupljoj verziju (a najjeftinija corolla u Srbiji ga ima).
Cene ACC kao opcije jako šarene (najjeftnije za Rifter-400, za 3008 i 5008 "uši otpadaju"), za neke modele (po cenovniku) nedostupne u Srbiji (npr.308).
3008/5008 serijski nemaju čak ni AEB, a Rifter ga ima već bazno.Ima ga serijski i yaris SOL za 12.840.
Ali, dok npr. 308 Allure serijki ima i FULL LED, Rifter čak ni kao GT Line nema FULL LED ni kao opciju.
Generalno, kod svih novih modela pežoa Allure u lestvici paketiranja je jako "devalvirao" (kao što je npr. i kod Toyote paket SOL maltene postao "dno" u paketiranju bilo kod novog modela).
Rifter... Active je jako "sirov" (npr. ručka ručne kočnice od pola metra). Allure i GT Line mogu lepo da se "personaliziju" (ali uvek ostaju samo halogenke),mada je i kod njih plastika enterijera na mnogo mesta kao do "granita".
Krovna antena je kao na renou 12.
Ulaz u treći red sedišta (a svaki Rifter i 5008 "na oglasima" imaju i opcioni treći red ("hiljadarka")) je loše rešen.Naslon sedišta drugog reda se prethodno samo preklapa,ali se potom i ne diže sedište (kao ranije kod 5008 mk1 ili 308SW mk1).
Sedišta trećeg reda,kada su preklopljena,nisu "potopljena" i užas je na šta to liči kod Riftera (kod 5008 je već ok).
Naravno,u HDI motore ne sumnjam. Da ne valjaju,ne bih trenutno koristila Toyota u Versu.Jeftiniji za održavanje od Toyota 1,2 T (vidite na sajtu Toyota.rs).

Bojan

pre 5 godina

Prelepa nova 508-mica!
Jedina mana je relativno mali gepek... ali će 508 karavan po svemu sudeći biti najelegantniji karavan na svetu, uz Mazdu 6 naravno.

Bojan

pre 5 godina

Prelepa nova 508-mica!
Jedina mana je relativno mali gepek... ali će 508 karavan po svemu sudeći biti najelegantniji karavan na svetu, uz Mazdu 6 naravno.

Baticca

pre 5 godina

@pera
koja proizvoljna misao za sedenje pozadi. Juce na standu se povela polemika oko mesta pozadi. Ja sa svojih 1.80 prilicno lagano i komotno sedim pozadi, nakon mene ulazi covek od 2 metra i seda pozadi iza decka prosecne visine koji je za upravljacem. Dobar deo posetilaca u šoku. Jeste ta linija krova kupeovska ali sem to i blage klaustrofobije zbog malih prozora moze itekako da se sedi. Pritom preko volana ja bar vidim citavu instrument tablu. Bio veoma skeptican ispostavilo se bez razloga. Nije tesko otici i proveriti

www

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata

Србин 100%

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)

NoName

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.
(achitwn, 24. mart 2019 15:29)

I kako bi ti napisao Peking u originalu? Ili Tokio? I Englezi koriste istu stvar kao i mi. Tako oni Srbija pišu kao Serbia. I niko tamo ne pametuje oko toga. Prema tome, čovek je u pravu - Pežo, a ne Peugeot.

miki

pre 5 godina

Mene zanima karavan. Izgleda da ga nema na sajmu? Inače snižavanje vozila me ne raduje i kupe osobine imam troje male dece kičma bi mi pukla dok ih sve smestim u dečija sedišta. Pre ću kupiti polovan 508 karavan 4 do 5 godina star za maksimum 9 hiljada evra. Vozim jedno 5 godina uz minimum troškova održavanja. A onda ovog novog uzmem opet polovnog..

Djomla

pre 5 godina

Vozio sam u Svedskoj pre 2 nedelje 508 1.6/225ks benzinca, motor je fantastican, a i ne trosi puno pri 100kmh 5,8 litara, pri 140kmh 7,8-8 litara, grad 11 litara.
Jedina zamerka sto je u unutrasnjosyi manji sa prostorom od predhodnika, ali dizajn za 10-ku. Ako se neko pita da li volan zaklanja instrumente, odgovor je NE. Ja sam sa svojih 178cm bez problema nasao odlican polozaj za volanom.

moron

pre 5 godina

"Ugodan dan želim, pozdravite sve u Toyoti i da prodate mnogo vozila."
(jbt, 24. mart 2019 11:53)

Ne brini ti za dilere Toyote. Prezivece i bez tebe,a i mene.
A uvoznik pežoa bolje da gleda sta drugi nude i za koje pare, pa da opcijama lagerskih primeraka (a po cenovniku, samo su oni na popustu", dok ostatak ima SF cenu), leči nedostatke serijske opreme pezoa, a ne da npr u svaki lagerski 5008 stavlja opcioni treći red sedista za 1.000 eura. Zar je to pretpostavljena zelja baš svakog kupca?
Ako danas i ceed za 12.990 ima AEB, a nema ga serijski svaki 5008, 3008, 2008, 308...bolje da leči te falinke,a ne da kupcima lagerski primeraka uvaljuje pojedine veoma skupe, a vecini verovatno nepotrebne opcionale.
A sa sumanutim cenama je doveo do toga i da je aktuelni 308 (posle pet godina) i dalje na nivou statisticke greške. Sve da mu sada i spuste cenu, njegov voz je odavno prošao.

Живота

pre 5 godina

Погледајте знак лава на 508 који је изложен на штанду на крају хале (ауто године у Србији), где су Приус и корвета. Са знака лава на хладњаку је спао хром. Не изгребан него се ољуштио. Каквом се квалитету надати даље

Homer

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.

pera

pre 5 godina

Zaista lep auto, kao što je bio i auto čija je kopija - Akord iz 2005.
Interesantno je i simpaticno to što je pravljen za patuljke, sa malim rukicama za mali volan, visine do 160 cm za zadnje sedište, koji imaju male koferčiće za mali slatki gepekčić. Pežo opet pokazuje hrabrost i viziju, ali nisu oni blesavi. Istraživanja pokazuju da se ljudi smanjuju, tako da će već ristajl ovog modela biti dovoljan za dvočlanu porodicu kompakt mini Italijana.
Pežo je uvek bio vizionarski brend, i ovim potezom 508 definitivno uništava glupe, velike i prostrane Nemce, i postavlja standarde za klasu D kojoj sa ponosom pripada u svemu osim samog automobila.
Siguran sam da će novi 508 krenuti stazama velikog uspeha kao njegov prethodnik ili npr. Citroen C5 koji su ostavili snažan trag, svih dvadeset hiljada prodatih za 20 godina.

Markonionio

pre 5 godina

@pera
A da nisi ti malo ipak ljubomoran na novu 508,ja ima staru 508 i automobil je u svakom segmentu za 2 klase bolji od bilo kog Pasata i u klasi je Audia A6.

buđavlebac

pre 5 godina

508 mi je potpuno razočaravajući model - toliki auto a toliko malo mesta u njemu, a i komande izgledaju kao kod igračke! Sa druge strane, novi Ford Focus je pravo osveženje i pun pogodak.

moron

pre 5 godina

Čudan je meni pežo (po nekim stvarima).
Npr.novi 508/3008/5008 nemaju serijski ACC ni u najskupljoj verziju (a najjeftinija corolla u Srbiji ga ima).
Cene ACC kao opcije jako šarene (najjeftnije za Rifter-400, za 3008 i 5008 "uši otpadaju"), za neke modele (po cenovniku) nedostupne u Srbiji (npr.308).
3008/5008 serijski nemaju čak ni AEB, a Rifter ga ima već bazno.Ima ga serijski i yaris SOL za 12.840.
Ali, dok npr. 308 Allure serijki ima i FULL LED, Rifter čak ni kao GT Line nema FULL LED ni kao opciju.
Generalno, kod svih novih modela pežoa Allure u lestvici paketiranja je jako "devalvirao" (kao što je npr. i kod Toyote paket SOL maltene postao "dno" u paketiranju bilo kod novog modela).
Rifter... Active je jako "sirov" (npr. ručka ručne kočnice od pola metra). Allure i GT Line mogu lepo da se "personaliziju" (ali uvek ostaju samo halogenke),mada je i kod njih plastika enterijera na mnogo mesta kao do "granita".
Krovna antena je kao na renou 12.
Ulaz u treći red sedišta (a svaki Rifter i 5008 "na oglasima" imaju i opcioni treći red ("hiljadarka")) je loše rešen.Naslon sedišta drugog reda se prethodno samo preklapa,ali se potom i ne diže sedište (kao ranije kod 5008 mk1 ili 308SW mk1).
Sedišta trećeg reda,kada su preklopljena,nisu "potopljena" i užas je na šta to liči kod Riftera (kod 5008 je već ok).
Naravno,u HDI motore ne sumnjam. Da ne valjaju,ne bih trenutno koristila Toyota u Versu.Jeftiniji za održavanje od Toyota 1,2 T (vidite na sajtu Toyota.rs).

Da

pre 5 godina

Sve je stvar ukusa, al po mom misljenju trenutno najlepsa limuzina u ponudi.
Samo da spomenem detalj za one koji ne prate bas detaljno, ali ove "ocnjake" su ukradli od Cadillaca koji ima "ocnjak" na svim modelima vec 3,4 godine.

kako da ne

pre 5 godina

@Djomla
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.

daccha

pre 5 godina

Ne znaju više šta novo da ponude.. Dizajnerska rešenja sredine prethodne dekade.. 2005 - 2010 su poslednja imala nešto autentično i prepoznatljivo. O naturpijanim turbo agregatima da ne govorim..

комша

pre 5 godina

Споља је фантастичан. Мишићав и агресиван дизајн. Унутра је све подређено возачу, па није више за људе којима треба породична лимузина. Кокпит је одрађен феноменално и складно. Материјали су одлични. Задња клупа је разочарење. Ниска, тврда а ја са својих 178цм сам имао 3цм простора изнад главе. Све су подредили спортском дизајну. Гепек сасвим коректан за класу. Штета што није био изложен караван да може лепо да се упореди са лимузином. У сваком случају Пежо је отишао један корак више у односу на старије моделе.

kiki ns

pre 5 godina

Zadnjih meseci , Francuzi, prvenstveno zbog Makrona,su mi se zgadili.
Ali, moram biti pošten, 508- ica mi na slikama i video klipovima u raznim emisijama, izgleda fantastično.
Veoma , veoma lepo za oko.
Skoro kao Alfa Romeo.
Nisam još imao prilike da ga vidim u živo, no verujem da će biti više od očekivanog ...

Smuleco

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23 
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)
(Србин 100%, 24. mart 2019 18:02)

Jbg, "hteo" bi da bude sa njima u klasi, ali nije.

pon.

pre 5 godina

@limar nece doci Mislis da je Passat pojam kvaliteta?Pa ne bi se bas reklo. U klasi limuzina daleko je iza japanskih modela po pouzdanoscu. Na "prvu loptu" on odaje utisak kvaliteta po izradi, sto i jeste tako, ali u ekspoloataciji spada u prosek klase. Recimo B6 model je bio ispod ocekivanja po pitanju pouzdanosti i prodaje, toliko da je VW razmisljao da prestane da proizvodi model pasat i izbaci neki drugi slicni. Peugeot je oduvek imao odlicne limuzine odlicnog kvaliteta, dizajn se nekome svidjao nekome ne. 3 francuska proizvodjaca su sve samo ne propali. Renault je izbio na prvo mesto, PSA je zadnjih godina sve jaci, kupili su Opel koga polako stavljaju na stabilne noge, pominje kupovina jos jedne velike grupacije

marko

pre 5 godina

ogrebes vrata a ono ode i far. toliko o kvalitetu... imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise

Limar nece doci.

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata
(www, 24. mart 2019 18:29)

Moras praviti razliku izmedju dizajna i kvaliteta. Nije sve sto je lepo i kvalitetno.
Pasat je top ponuda nemackog giganta i njihova filozofija je kvalitet sa sto manje izmena u samom dizajnu jer imaju ne pogresivu racunicu da ko jednom kupi Pasata, kupice ga svaki sledeci put. Jednostavno ne zele da menjaju navike svojih vernih kupaca.
Lutanje u dizajnerskim resenjima sa diskutabilnim kvalitetom danasnjih Francuskih automobila, dovelo je tri Francuske fabrike na ivicu ponora.

Beogradjanin

pre 5 godina

@Homer U srpskom je uobicajenija transkripcija stranih latinicnih imena nego pisanje u originalu jer je to svakako neophodno na cirilici. Medjutim kako je latinica uobicajeno pismo vecine internet portala, pisanje u originalu, kao i u svim drugim latinicnim jezicima, postaje sve uobicajenije. To nema nikakve veze sa tim da li ce Zika ili Mika znati da procitaju.

Batica

pre 5 godina

Ono što je meni čudno je da nema nove 208ce,e to bi bila zvezda sajma kao što je bila pre deset dana u Ženevi,izgleda vrhunski.Ni ja nemam problem sa pozicijom sedenja u 508 ali u tom istom 208 nema šanse da namestim sedište i volan tako da normalno vidim instrument tablu,to mi je stvarno jedna jedina zamerka.
I da,508 je ipak manji od Pasata,kraći,manji gepek...Spadaju u istu klasu ali ipak ne ciljaju istu grupu kupaca,ta "kupe" linija,vrata bez okvira...Lep auto svakako.

Rhynchinoi

pre 5 godina

@moron: Mogu sve da potpišem šta si rekao. Prosto ni ja ne razumem Pa to a generalno ni PSA grupu. Dvoumio se izmedju Forda Galaxy i Pezo Riftera duga verzija GT oprema. Pa to jeste jeftiniji ALI - nema memoriju sedišta, 4x4 model je pitanje da li će doći ( radiće ga verovatno Dangel i koštaće preko 6K € kao dodatak, nije fabrički projektovan ), nema hibrid verzije - što je nedopustivo, a platforma inače to podržava. Doduše nema ni Ford u Galaxy hibrid, ali je on na starijoj platformi. Nema prednjeg odmagljivaca stakla ugradjenog kao kod Forda, nema napredne prednje svetlosne grupe, treći red sedišta katastrofalno izveden, iako je za pohvalu što su pune veličine i visine. Motor ograničen do 130KS, a platforma podržava i 225 i jače sa hibridnim varijantama i istim EAT8 menjačem

achitwn

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.

cesna

pre 5 godina

imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise
(marko, 24. mart 2019 18:58)
Nisi ti nikad ni vozio Pezo a ne posedovao ga. Sto se polovnog Nemca tice tu verovatno vozis golfa 4 ili neku opet Astru. Zasto pljujes nesto sto pojma nemas kako je nego ti u selu ispricali price i ti to uzimas zdravo za gotovo?

ciga

pre 5 godina

@CJC
Jednostavno,komentatori tipa"brutalan, jede, prelep"i sl su verovatno deca do jedno 17g max pa bolje i neznaju, ali su jako besni kad neko iznese neki argument a oni nemaju adekvatan da kontriraju!

kele®

pre 5 godina

(Rhynchinoi, 24. mart 2019 13:21)
Pokušavam shvatiti na koji način se mogu porediti S-max i Rifter. I ne ide mi.
S-Max je najpribližniji 5008-ci, a Rifter Tourneo-u Connect.

565

pre 5 godina

@maki. Jednom vozio Peugeot limuzinu(406) dugo godina i uvek bih se vratio na Peugeot limuzinu. Vodilo se racuna da svaki detalj na autu bude kvalitetno napravljen. Passat? precenjen auto po svim pitanjima. B3 i B4 su bili po kvalitetu ispred konkurencije, posle toga pad kvaliteta i dosta kvarova

moždalud

pre 5 godina

508 Pežo atraktivnog dizajna i lepog dizajna, ali generalno malog prostora za putnike, za mene od 185 cm, ne tako visog, neudoban mi je za sedenje na svim pozicijama. Pa se pitam šta vam je bitnije, da se osećate neugodno al da imate lep auto ili pak malo ružniji al komforniji?

Momcilo

pre 5 godina

2004 god sam pazario nov 307 2.0 hdi u XSI (tada najjacem) paketu opreme. Auto je bio kod mene do skoro 150.000 km. Neki od problema koji su bili neresivi : na crevu od turbine je stalno slinilo ulje jos od maltene prvih meseci eksploatacije i nakon nekoliko zamena tog spoja na crevu uvek pocne iznova i iznova da pusta i da zamazuje okolinu, zatim konstantno dizanje temperature u kreni stani rezimu voznje daleko preko 90 stepeni gde sam gomilu puta strepeo da ce prokuvati, odgovor u servisu je da je to normalno i da kod drugih proizvodjaca namesteno da se zakuca na 90 stepeni i da ne mrda dalje iako raste temp a kod pezoa ti pokazuje koliko ode preko tih 90. Uzasavajuci problemi sa filterom cadji (fap)takodje od prvih mesecima ekploatacije. konstantno crkavanje svih mogucih sijalica zbog varijacija u naponu. Kada se upali klima auto se trese ko traktor, odgovor servisa tako treba. Da ne duzim vise, posle ovog iskustva nikada vise u zivotu ne bih pazario nista sto ima veze sa psa grupacijom, mozda su se popravili sa ovim novim modelima ne bih znao.
Zasto sam sve ovo pisao ? Pa zato sto verujem da je i danas situacija manje vise slicna.. Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi.
Svako dobro.

moron

pre 5 godina

„a,ovaj krsh rifter za dlaku pa 50 hiljada DM,alo bolan,ima'l jos neko normalan?“
(strava jedna, 24. mart 2019 14:41)

Pogledaj ovako. „Uzmeš“, recimo, Rifter GT Line HDI 130 kao „bazu“ ( 22.150 ) i dodaš mu opcionala za još 1.940 ( m.boja-400; navigacija i WiFi-500; Kamera za vožnju unazad-240; Sistem za nadzor mrtvog ugla, Prednji i zadnji parking senzori, Prednja svetla za maglu sa funkcijom dodatnog osvetljenja pri skretanju, Električno preklapanje spoljnih retrovizora-sve zajedno 400.00; Adaptivni tempomat, Automatsko paljenje / gašenje dugih svetala, Prepoznavanje saobraćajnih znakova STOP i suprotan smer, Upozorenje vozača na vreme provedeno u vožnji-sve zajedno 400.00 )
I to je ukupno 24.090.
Za automobil čiji je Vmax 184, ubrzanje 10,4, a potrošnja smešna (“emisija” samo 114).
Taj košta oko 4.800 manje od 3008 Allure sa istim motorom, od koga je, osim prostorom, bogatiji serijskom opremom ( 3008 nema čak ni AEB), pri čemu su za 3008 opcionali ZNAČAJNO skuplji ( da ne pominjem ACC, ali, eto, koji hoće, panorama za 3008 je 1.500, a za Rifter 850 ).
A Rifter nije ništa skuplji od konkurenata ( npr. od Ford Tourneo Connect-a ili bilo čega drugoga ).

Zoro

pre 5 godina

@Djomla 
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.
(kako da ne, 24. mart 2019 17:10)
....
....
Koji ti je to model DS7??
Znam za DS5 ali za brojeve iznad nisam čuo?!!

maki

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata 
(www, 24. mart 2019 18:29) 

jednom sam imao pežo i nikad vise, prodao ga i od tad vozim passata evo vec trecu generaciju. moze pežo da pravi sta hoce, al pasatu ne moze ni da prismrdi. a tog pežo a smo kupili novog, u prve dve godine koliko je garancija, više je bio u servisu nego na putu. hvala doviđenja

ns

pre 5 godina

kinezi... kupili PSG... pa onda kupili Opel... koji je da bi se iscupao napravio novu Insigniju... ulozili ljudi svo znanje u nju... a sada 508 u stvari Insignija malko drugacijeg entarijera i eksteijera...

комша

pre 5 godina

Ови што су купили нов Пежо па им се кварио би могли да напишу који модел и који мотор. Нпр најгора куповина је била 308-ца бензињара где је био мотор склепан заједно са BMW-oм. Огромних проблема је имао. Са друге стране 308-ца дизел је један одличан и поуздан аутомобил. Наравно мислим на прву генерацију од 2007.

kele®

pre 5 godina

Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi. 
Svako dobro.
(Momcilo, 25. mart 2019 13:55)
Osim ovoga sa dizajnom, definicija VW filozofije.

BB72

pre 5 godina

Ne razumem kako mogu da uporedjuju Pezo sa Pasatom . Pezo jeste lep i atraktivan ali Pasat se vozi i vozice se dok je sveta i veka .

pera

pre 5 godina

Zaista lep auto, kao što je bio i auto čija je kopija - Akord iz 2005.
Interesantno je i simpaticno to što je pravljen za patuljke, sa malim rukicama za mali volan, visine do 160 cm za zadnje sedište, koji imaju male koferčiće za mali slatki gepekčić. Pežo opet pokazuje hrabrost i viziju, ali nisu oni blesavi. Istraživanja pokazuju da se ljudi smanjuju, tako da će već ristajl ovog modela biti dovoljan za dvočlanu porodicu kompakt mini Italijana.
Pežo je uvek bio vizionarski brend, i ovim potezom 508 definitivno uništava glupe, velike i prostrane Nemce, i postavlja standarde za klasu D kojoj sa ponosom pripada u svemu osim samog automobila.
Siguran sam da će novi 508 krenuti stazama velikog uspeha kao njegov prethodnik ili npr. Citroen C5 koji su ostavili snažan trag, svih dvadeset hiljada prodatih za 20 godina.

buđavlebac

pre 5 godina

508 mi je potpuno razočaravajući model - toliki auto a toliko malo mesta u njemu, a i komande izgledaju kao kod igračke! Sa druge strane, novi Ford Focus je pravo osveženje i pun pogodak.

Markonionio

pre 5 godina

@pera
A da nisi ti malo ipak ljubomoran na novu 508,ja ima staru 508 i automobil je u svakom segmentu za 2 klase bolji od bilo kog Pasata i u klasi je Audia A6.

daccha

pre 5 godina

Ne znaju više šta novo da ponude.. Dizajnerska rešenja sredine prethodne dekade.. 2005 - 2010 su poslednja imala nešto autentično i prepoznatljivo. O naturpijanim turbo agregatima da ne govorim..

achitwn

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.

marko

pre 5 godina

ogrebes vrata a ono ode i far. toliko o kvalitetu... imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise

moron

pre 5 godina

Čudan je meni pežo (po nekim stvarima).
Npr.novi 508/3008/5008 nemaju serijski ACC ni u najskupljoj verziju (a najjeftinija corolla u Srbiji ga ima).
Cene ACC kao opcije jako šarene (najjeftnije za Rifter-400, za 3008 i 5008 "uši otpadaju"), za neke modele (po cenovniku) nedostupne u Srbiji (npr.308).
3008/5008 serijski nemaju čak ni AEB, a Rifter ga ima već bazno.Ima ga serijski i yaris SOL za 12.840.
Ali, dok npr. 308 Allure serijki ima i FULL LED, Rifter čak ni kao GT Line nema FULL LED ni kao opciju.
Generalno, kod svih novih modela pežoa Allure u lestvici paketiranja je jako "devalvirao" (kao što je npr. i kod Toyote paket SOL maltene postao "dno" u paketiranju bilo kod novog modela).
Rifter... Active je jako "sirov" (npr. ručka ručne kočnice od pola metra). Allure i GT Line mogu lepo da se "personaliziju" (ali uvek ostaju samo halogenke),mada je i kod njih plastika enterijera na mnogo mesta kao do "granita".
Krovna antena je kao na renou 12.
Ulaz u treći red sedišta (a svaki Rifter i 5008 "na oglasima" imaju i opcioni treći red ("hiljadarka")) je loše rešen.Naslon sedišta drugog reda se prethodno samo preklapa,ali se potom i ne diže sedište (kao ranije kod 5008 mk1 ili 308SW mk1).
Sedišta trećeg reda,kada su preklopljena,nisu "potopljena" i užas je na šta to liči kod Riftera (kod 5008 je već ok).
Naravno,u HDI motore ne sumnjam. Da ne valjaju,ne bih trenutno koristila Toyota u Versu.Jeftiniji za održavanje od Toyota 1,2 T (vidite na sajtu Toyota.rs).

Homer

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.

Bojan

pre 5 godina

Prelepa nova 508-mica!
Jedina mana je relativno mali gepek... ali će 508 karavan po svemu sudeći biti najelegantniji karavan na svetu, uz Mazdu 6 naravno.

Limar nece doci.

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata
(www, 24. mart 2019 18:29)

Moras praviti razliku izmedju dizajna i kvaliteta. Nije sve sto je lepo i kvalitetno.
Pasat je top ponuda nemackog giganta i njihova filozofija je kvalitet sa sto manje izmena u samom dizajnu jer imaju ne pogresivu racunicu da ko jednom kupi Pasata, kupice ga svaki sledeci put. Jednostavno ne zele da menjaju navike svojih vernih kupaca.
Lutanje u dizajnerskim resenjima sa diskutabilnim kvalitetom danasnjih Francuskih automobila, dovelo je tri Francuske fabrike na ivicu ponora.

Живота

pre 5 godina

Погледајте знак лава на 508 који је изложен на штанду на крају хале (ауто године у Србији), где су Приус и корвета. Са знака лава на хладњаку је спао хром. Не изгребан него се ољуштио. Каквом се квалитету надати даље

maki

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata 
(www, 24. mart 2019 18:29) 

jednom sam imao pežo i nikad vise, prodao ga i od tad vozim passata evo vec trecu generaciju. moze pežo da pravi sta hoce, al pasatu ne moze ni da prismrdi. a tog pežo a smo kupili novog, u prve dve godine koliko je garancija, više je bio u servisu nego na putu. hvala doviđenja

Србин 100%

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)

www

pre 5 godina

Posle duzeg vremena Peugeot je napravio bolju limuzinu od Passata. Bolje ce se prodavati pasat to nema sumnje ali je 508ica i u voznji i u enterijeru i u spoljasnosti ispred passata

Beogradjanin

pre 5 godina

@Homer U srpskom je uobicajenija transkripcija stranih latinicnih imena nego pisanje u originalu jer je to svakako neophodno na cirilici. Medjutim kako je latinica uobicajeno pismo vecine internet portala, pisanje u originalu, kao i u svim drugim latinicnim jezicima, postaje sve uobicajenije. To nema nikakve veze sa tim da li ce Zika ili Mika znati da procitaju.

miki

pre 5 godina

Mene zanima karavan. Izgleda da ga nema na sajmu? Inače snižavanje vozila me ne raduje i kupe osobine imam troje male dece kičma bi mi pukla dok ih sve smestim u dečija sedišta. Pre ću kupiti polovan 508 karavan 4 do 5 godina star za maksimum 9 hiljada evra. Vozim jedno 5 godina uz minimum troškova održavanja. A onda ovog novog uzmem opet polovnog..

Smuleco

pre 5 godina

Markonionio, 24. mart 2019 17:23 
Ко год тврди да је овај ауто у класи аудија А6, што ће рећи BMW петице и мерцедеса Е класе , мора да обнови градиво под хитно :)
(Србин 100%, 24. mart 2019 18:02)

Jbg, "hteo" bi da bude sa njima u klasi, ali nije.

Rhynchinoi

pre 5 godina

@moron: Mogu sve da potpišem šta si rekao. Prosto ni ja ne razumem Pa to a generalno ni PSA grupu. Dvoumio se izmedju Forda Galaxy i Pezo Riftera duga verzija GT oprema. Pa to jeste jeftiniji ALI - nema memoriju sedišta, 4x4 model je pitanje da li će doći ( radiće ga verovatno Dangel i koštaće preko 6K € kao dodatak, nije fabrički projektovan ), nema hibrid verzije - što je nedopustivo, a platforma inače to podržava. Doduše nema ni Ford u Galaxy hibrid, ali je on na starijoj platformi. Nema prednjeg odmagljivaca stakla ugradjenog kao kod Forda, nema napredne prednje svetlosne grupe, treći red sedišta katastrofalno izveden, iako je za pohvalu što su pune veličine i visine. Motor ograničen do 130KS, a platforma podržava i 225 i jače sa hibridnim varijantama i istim EAT8 menjačem

moron

pre 5 godina

"Ugodan dan želim, pozdravite sve u Toyoti i da prodate mnogo vozila."
(jbt, 24. mart 2019 11:53)

Ne brini ti za dilere Toyote. Prezivece i bez tebe,a i mene.
A uvoznik pežoa bolje da gleda sta drugi nude i za koje pare, pa da opcijama lagerskih primeraka (a po cenovniku, samo su oni na popustu", dok ostatak ima SF cenu), leči nedostatke serijske opreme pezoa, a ne da npr u svaki lagerski 5008 stavlja opcioni treći red sedista za 1.000 eura. Zar je to pretpostavljena zelja baš svakog kupca?
Ako danas i ceed za 12.990 ima AEB, a nema ga serijski svaki 5008, 3008, 2008, 308...bolje da leči te falinke,a ne da kupcima lagerski primeraka uvaljuje pojedine veoma skupe, a vecini verovatno nepotrebne opcionale.
A sa sumanutim cenama je doveo do toga i da je aktuelni 308 (posle pet godina) i dalje na nivou statisticke greške. Sve da mu sada i spuste cenu, njegov voz je odavno prošao.

NoName

pre 5 godina

Koliko sam upoznat, srpski jezik koristi transkripciju i transliteraciju. Zbog toga me zanima što se ovde piše Peugeot, umesto Pežo. Tako se čita, zbog čega bi trebalo i da se napiše. Zbog ovakvih primera, neko ko nije upoznat sa ovim francuskim proizvođačem, može da ga naziva Peugeot, umesto Pežo, što ne bi nikako bila njegova krivica.
(Homer, 24. mart 2019 12:21)
to nase pisanje stranih reci je besmisleno.U stranim jezicima pa i u emgleskom ima toliko zvucnih izraza za koje mi nemamo slova i onda pisemo i prevodimo “otprilike” i kao rezultat imamo jedan od najgorih akcenata za cuti, barem kad je engleski jezik u pitanju. moje dete je od srba rec “thumb” izgovoralo “tamb”, i truck kao “trak” i sl da su ga u skoli hteli poslati terapisti za govor. sve naucio od nasih. srecom vremenom je popravio.
elem poenta je da tako i radimo sa imenma, lepo da se pise u originalu a kako ko oce da izgovori to je na njemu.
(achitwn, 24. mart 2019 15:29)

I kako bi ti napisao Peking u originalu? Ili Tokio? I Englezi koriste istu stvar kao i mi. Tako oni Srbija pišu kao Serbia. I niko tamo ne pametuje oko toga. Prema tome, čovek je u pravu - Pežo, a ne Peugeot.

Zoro

pre 5 godina

@Djomla 
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.
(kako da ne, 24. mart 2019 17:10)
....
....
Koji ti je to model DS7??
Znam za DS5 ali za brojeve iznad nisam čuo?!!

Da

pre 5 godina

Sve je stvar ukusa, al po mom misljenju trenutno najlepsa limuzina u ponudi.
Samo da spomenem detalj za one koji ne prate bas detaljno, ali ove "ocnjake" su ukradli od Cadillaca koji ima "ocnjak" na svim modelima vec 3,4 godine.

Baticca

pre 5 godina

@pera
koja proizvoljna misao za sedenje pozadi. Juce na standu se povela polemika oko mesta pozadi. Ja sa svojih 1.80 prilicno lagano i komotno sedim pozadi, nakon mene ulazi covek od 2 metra i seda pozadi iza decka prosecne visine koji je za upravljacem. Dobar deo posetilaca u šoku. Jeste ta linija krova kupeovska ali sem to i blage klaustrofobije zbog malih prozora moze itekako da se sedi. Pritom preko volana ja bar vidim citavu instrument tablu. Bio veoma skeptican ispostavilo se bez razloga. Nije tesko otici i proveriti

kiki ns

pre 5 godina

Zadnjih meseci , Francuzi, prvenstveno zbog Makrona,su mi se zgadili.
Ali, moram biti pošten, 508- ica mi na slikama i video klipovima u raznim emisijama, izgleda fantastično.
Veoma , veoma lepo za oko.
Skoro kao Alfa Romeo.
Nisam još imao prilike da ga vidim u živo, no verujem da će biti više od očekivanog ...

Djomla

pre 5 godina

Vozio sam u Svedskoj pre 2 nedelje 508 1.6/225ks benzinca, motor je fantastican, a i ne trosi puno pri 100kmh 5,8 litara, pri 140kmh 7,8-8 litara, grad 11 litara.
Jedina zamerka sto je u unutrasnjosyi manji sa prostorom od predhodnika, ali dizajn za 10-ku. Ako se neko pita da li volan zaklanja instrumente, odgovor je NE. Ja sam sa svojih 178cm bez problema nasao odlican polozaj za volanom.

kako da ne

pre 5 godina

@Djomla
Ja vozio DS7 sa istim motorom i normalna gradska voznja, eco mod potrosnja je oko 8 litara. Ne znam gde ste videli 11. Hoce, moze, ako ste tvrdji na papucici sto sam i ja izveo, ali pricamo o realnoj normalnoj potrosnji, tj normalnoj voznji. Pritom je DS7 teži.

ciga

pre 5 godina

@CJC
Jednostavno,komentatori tipa"brutalan, jede, prelep"i sl su verovatno deca do jedno 17g max pa bolje i neznaju, ali su jako besni kad neko iznese neki argument a oni nemaju adekvatan da kontriraju!

ns

pre 5 godina

kinezi... kupili PSG... pa onda kupili Opel... koji je da bi se iscupao napravio novu Insigniju... ulozili ljudi svo znanje u nju... a sada 508 u stvari Insignija malko drugacijeg entarijera i eksteijera...

Momcilo

pre 5 godina

2004 god sam pazario nov 307 2.0 hdi u XSI (tada najjacem) paketu opreme. Auto je bio kod mene do skoro 150.000 km. Neki od problema koji su bili neresivi : na crevu od turbine je stalno slinilo ulje jos od maltene prvih meseci eksploatacije i nakon nekoliko zamena tog spoja na crevu uvek pocne iznova i iznova da pusta i da zamazuje okolinu, zatim konstantno dizanje temperature u kreni stani rezimu voznje daleko preko 90 stepeni gde sam gomilu puta strepeo da ce prokuvati, odgovor u servisu je da je to normalno i da kod drugih proizvodjaca namesteno da se zakuca na 90 stepeni i da ne mrda dalje iako raste temp a kod pezoa ti pokazuje koliko ode preko tih 90. Uzasavajuci problemi sa filterom cadji (fap)takodje od prvih mesecima ekploatacije. konstantno crkavanje svih mogucih sijalica zbog varijacija u naponu. Kada se upali klima auto se trese ko traktor, odgovor servisa tako treba. Da ne duzim vise, posle ovog iskustva nikada vise u zivotu ne bih pazario nista sto ima veze sa psa grupacijom, mozda su se popravili sa ovim novim modelima ne bih znao.
Zasto sam sve ovo pisao ? Pa zato sto verujem da je i danas situacija manje vise slicna.. Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi.
Svako dobro.

cesna

pre 5 godina

imao sam pezo iz 2009te godine,kupio sam ga novog i u garanciji se kvario, molio boga da ga prodam cim pre.. stop svetla su radila kako su htela i kad su htela.. cim padne kisa pola elektrike ne radi, kocnice su radile samo 3 dana posle majstora... uzasan auto, resio sam ga se 2013te i tada kupio polovnog nemca... i dan danas ga vozim i prezadovoljan sam... manje sam para potrosio a dobio neuporedivo vise
(marko, 24. mart 2019 18:58)
Nisi ti nikad ni vozio Pezo a ne posedovao ga. Sto se polovnog Nemca tice tu verovatno vozis golfa 4 ili neku opet Astru. Zasto pljujes nesto sto pojma nemas kako je nego ti u selu ispricali price i ti to uzimas zdravo za gotovo?

moždalud

pre 5 godina

508 Pežo atraktivnog dizajna i lepog dizajna, ali generalno malog prostora za putnike, za mene od 185 cm, ne tako visog, neudoban mi je za sedenje na svim pozicijama. Pa se pitam šta vam je bitnije, da se osećate neugodno al da imate lep auto ili pak malo ružniji al komforniji?

pon.

pre 5 godina

@limar nece doci Mislis da je Passat pojam kvaliteta?Pa ne bi se bas reklo. U klasi limuzina daleko je iza japanskih modela po pouzdanoscu. Na "prvu loptu" on odaje utisak kvaliteta po izradi, sto i jeste tako, ali u ekspoloataciji spada u prosek klase. Recimo B6 model je bio ispod ocekivanja po pitanju pouzdanosti i prodaje, toliko da je VW razmisljao da prestane da proizvodi model pasat i izbaci neki drugi slicni. Peugeot je oduvek imao odlicne limuzine odlicnog kvaliteta, dizajn se nekome svidjao nekome ne. 3 francuska proizvodjaca su sve samo ne propali. Renault je izbio na prvo mesto, PSA je zadnjih godina sve jaci, kupili su Opel koga polako stavljaju na stabilne noge, pominje kupovina jos jedne velike grupacije

комша

pre 5 godina

Ови што су купили нов Пежо па им се кварио би могли да напишу који модел и који мотор. Нпр најгора куповина је била 308-ца бензињара где је био мотор склепан заједно са BMW-oм. Огромних проблема је имао. Са друге стране 308-ца дизел је један одличан и поуздан аутомобил. Наравно мислим на прву генерацију од 2007.

565

pre 5 godina

@maki. Jednom vozio Peugeot limuzinu(406) dugo godina i uvek bih se vratio na Peugeot limuzinu. Vodilo se racuna da svaki detalj na autu bude kvalitetno napravljen. Passat? precenjen auto po svim pitanjima. B3 i B4 su bili po kvalitetu ispred konkurencije, posle toga pad kvaliteta i dosta kvarova

Batica

pre 5 godina

Ono što je meni čudno je da nema nove 208ce,e to bi bila zvezda sajma kao što je bila pre deset dana u Ženevi,izgleda vrhunski.Ni ja nemam problem sa pozicijom sedenja u 508 ali u tom istom 208 nema šanse da namestim sedište i volan tako da normalno vidim instrument tablu,to mi je stvarno jedna jedina zamerka.
I da,508 je ipak manji od Pasata,kraći,manji gepek...Spadaju u istu klasu ali ipak ne ciljaju istu grupu kupaca,ta "kupe" linija,vrata bez okvira...Lep auto svakako.

kele®

pre 5 godina

(Rhynchinoi, 24. mart 2019 13:21)
Pokušavam shvatiti na koji način se mogu porediti S-max i Rifter. I ne ide mi.
S-Max je najpribližniji 5008-ci, a Rifter Tourneo-u Connect.

комша

pre 5 godina

Споља је фантастичан. Мишићав и агресиван дизајн. Унутра је све подређено возачу, па није више за људе којима треба породична лимузина. Кокпит је одрађен феноменално и складно. Материјали су одлични. Задња клупа је разочарење. Ниска, тврда а ја са својих 178цм сам имао 3цм простора изнад главе. Све су подредили спортском дизајну. Гепек сасвим коректан за класу. Штета што није био изложен караван да може лепо да се упореди са лимузином. У сваком случају Пежо је отишао један корак више у односу на старије моделе.

moron

pre 5 godina

„a,ovaj krsh rifter za dlaku pa 50 hiljada DM,alo bolan,ima'l jos neko normalan?“
(strava jedna, 24. mart 2019 14:41)

Pogledaj ovako. „Uzmeš“, recimo, Rifter GT Line HDI 130 kao „bazu“ ( 22.150 ) i dodaš mu opcionala za još 1.940 ( m.boja-400; navigacija i WiFi-500; Kamera za vožnju unazad-240; Sistem za nadzor mrtvog ugla, Prednji i zadnji parking senzori, Prednja svetla za maglu sa funkcijom dodatnog osvetljenja pri skretanju, Električno preklapanje spoljnih retrovizora-sve zajedno 400.00; Adaptivni tempomat, Automatsko paljenje / gašenje dugih svetala, Prepoznavanje saobraćajnih znakova STOP i suprotan smer, Upozorenje vozača na vreme provedeno u vožnji-sve zajedno 400.00 )
I to je ukupno 24.090.
Za automobil čiji je Vmax 184, ubrzanje 10,4, a potrošnja smešna (“emisija” samo 114).
Taj košta oko 4.800 manje od 3008 Allure sa istim motorom, od koga je, osim prostorom, bogatiji serijskom opremom ( 3008 nema čak ni AEB), pri čemu su za 3008 opcionali ZNAČAJNO skuplji ( da ne pominjem ACC, ali, eto, koji hoće, panorama za 3008 je 1.500, a za Rifter 850 ).
A Rifter nije ništa skuplji od konkurenata ( npr. od Ford Tourneo Connect-a ili bilo čega drugoga ).

kele®

pre 5 godina

Efektan i atraktivan dizajn sa diskutabilnim kvalitetom ispod onoga sto se golim okom ne vidi. 
Svako dobro.
(Momcilo, 25. mart 2019 13:55)
Osim ovoga sa dizajnom, definicija VW filozofije.

BB72

pre 5 godina

Ne razumem kako mogu da uporedjuju Pezo sa Pasatom . Pezo jeste lep i atraktivan ali Pasat se vozi i vozice se dok je sveta i veka .