Ponedeljak, 25.02.2019.

09:00

Novi Peugeot 208 iz svih uglova FOTO

Izvor: B92

Novi Peugeot 208 iz svih uglova FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

kele®

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače.. 
(la shofer, 25. februar 2019 10:05) 

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora. 
Čuj da plače?
(Ц*БГ, 25. februar 2019 19:35)

Sve i nekako, ali ovo "sve bez odlaska kod majstora" me baš nasmijalo. Baš su poznati po nekvarenju. :-)))

Dejan L

pre 5 godina

Klio je dosta jeftiniji od 208, kao i Kaptur sto je jefriniji od 2008.
Jedini adut Klia je cena. Da Klio kosta kao Polo, 208, Fiesta, Yaris ili korsa, bio bi iza Fabije po prodaji.
Broj prodatih komada ne znaci nista.
Gde je Megan u odnosu na Golfa?
Klio sav u plastici, u nizoj opremi radio kasetofon od 3$, a sedista iz Sandera.
Bruka

Stefan

pre 5 godina

Jel ima neku ideju koliko bi ovaj auto mogao da košta sa nekom boljom opremom, poput ovih modela na slikama (čini mi se da je to gt line), sa nekim motor od 100+ ks?

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Profa emeritus, 25. februar 2019 15:35

Nema ljutnje sa moje strane.
Lako ću ja sastaviti sledeća kola za mene. Sa svega po malo. Zbog ravnoteže u svemiru.

Ц*БГ

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače..
(la shofer, 25. februar 2019 10:05)

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora.
Čuj da plače?

Blago Vagenu itd...

pre 5 godina

la shofer@
Ne konkretno Polo, već generalno Vagen koncern, sa ili bez doboša;-).
I jopet rezultati prodaje i postprodaja (ne samo na Balkanu) govore u prilog, ili ti korist onoga šta, i kako folcika "dobro radi".

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Predlazem da uzmes Fabiju koju ti zoves fobija.Neka bude 1.0 mpi 60 ks 5 mt u active paketu opreme jos ako moze da bude bez jastuka da bi ti bilo jeftinije.

dex

pre 5 godina

Evo mene ponovo.
Da se prvo predstavim.Nisam ljubitelj ni jednne marke ali po meni dva automobila B segmenta su do sada najbolja.Naravno Svaka cast "kosookim" ali...!
Kritikuje jedan prijatelj ovde, mislim neki "la shofer", doboše pozadi a definitivno ne zna da 208-ica i to onaj jači od 110 konja ima diskove.To isto ima i Polo od 115 konja.Ispod te snage (100konja) motora su svima doboši i Polo-u i 208-ici i Fiesta-i i Clio-u.
Kazu najprodavanji je "Clio".Jeste najprodavanji ali u odnosu na konkurenciju 208-icu , Polo-a, Fiestu cena mu je otprilike dva soma eura manja i to je jedan od glavnih razloga kad se neko odlucuje za Clia.Naravno da budem iskren spoljasnost mu je lepa a enterijer i prostranost ....no comment.
E sad o 208-ici.Ovde su vecina muskarci i mislim da se uglavnom slazu da je pocev od 206 pa do sadasnje 208-ice taj auto nekakao bio okrugao , tačnije "ženski".Međutim izgleda da su resili da malo promene školjku i sad po meni 208 deluje malo "muškije".Ali to je moj licni stav,misljenje i ne zelim da polemisem ni sa kim.
Tako da sve u svemu moramo, i mi ljubitelji "švaba" i "prokletih amerikanaca", da damo "thumb up" za auto.
A ovi koji misle da ce biti jefini oni su se u startu zeznuli jer i sadasnja 208 kosta isto kao i Polo ili Fiesta. Znaci deset soma zaboravite.
Ende.

tristan

pre 5 godina

I tako ja dobio gomilu minusa jer sam rekao da se Polo prodaje duplo bolje od 208. Ali reko sam i da se Clio prodaje bolje od Pola ,a za to ništa, a? :)
Šalu na stranu, Clio kida konkurenciju u toj klasi. Neko je naveo da je 208 za 6 godina prodat u 1.000.000 primeraka (166.667kom godišnje) - a Clio je prodat u 2018. sa starim modelom 365.000kom, a sa novim će opaliti 400.000 bez pardona, siguran sam. MOžda dohvati i 500.000 i skine Golfa sa trona.

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Verujem da ne mozes da kupis nov auto,cim imas toliku "nervozu".Ja ti savetujem da svuda nadjes nesto dobro a ne samo lose jer se time samo trujes,nije dobro po tebe samoga.Meni ne smeta.Cak me i nasmeje tvoj komentar.

Fica

pre 5 godina

@moron, citircu te: “A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).” Jel ti za sebe misli da si toliko bitan pa ce sada neko da se nasekira sto ti neces uzeti pezo u razmatranje. Ali ajde na stranu umisljenost, ti si bre covece vozio svaki auto od svakog brenda, jel to moguce? Posto si ovde najredovniji, kao nekada japanac, hoces li mi molim te objasniti tvoju zamisljenu ulogu strucnjaka za cijim misljenjem zudi masa i objasniti iz kojih to poriva radis? Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D

moron

pre 5 godina

"... Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D"
(Fica, 25. februar 2019 14:07)

Evo, može li ovaj, takodje iz kolekcije "fake": broj motora G16A-208344,
broj šasije JSAETA01V00128890 ?
Nije Toyota, odmah da znaš. Ali, da, jeste vozilo koje je imalo malo problema sa korozijom. Htelo ih je to u to vreme ...

Što se tiče pežoa, slažem se sa tobom, ja sam potupuno nebitan (za proizvodjača) i da li meni odgovara ili ne odgovara ergonomija aktuelnih pežoa (osm 301-ice, a zaboravio sam i 108, i tu mi odgovara, jer je tu kao u aygo-u).

moron

pre 5 godina

„Lepota je u oku posmatrača“ i mogu da kažem da je (meni) ovaj sa slike lep.
U današnje motore im ne sumnjam, u smislu da za atmosferski i za turbo 1,2 nisam čuo, niti nalazim na netu neke značajne podatke o probemima (kao što su,recimo, BMW 1,6 u PSA bili zloglasni ili kao što za TSI na Google izadje „milion problema“ ), HDI im je već duže vreme poslovično dobar (ali, mnogi još pamte probleme sa EURO 4 verzijom).
Ja ne uspevam da se nadjem u ergonomiji bilo kog aktuelnog pežoa, osim u 301 (a on sa svoja 4 air baga 301 mi nije po ukusu, iako pohvaljujem da su prešli na 6MT uz HDI 100). Znam da mnogi tvrde suprotno oko ergonomije. I ja im verujem. Ali, ja prosto, „ne mogu“. Kada bih rekao „Ne podnosim“, to bi „politički korektan“ izraz za emocije koje doživim kada sednem za volan aktuelne generacije. Probao sam, vozio sam, „ne ide“. Nekome „ide“. A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).

Nemanja 2.0 TDI (ali crveno I)

pre 5 godina

Jel moguce da na svaku vest vw bratija krene da ispira mozak postenom svetu. Nije mi jasno zasto njih ima svuda i uvek da kazu kako je neka folcika bolja. Stvarno ste sektasi, samo jos cekam da se kao jehovini svedoci pojavite sa vagen katalogom na mojim vratima

la shofer

pre 5 godina

@Blago vagenu, kada mu je ovo konkurencija
Hehehe,e ako si mi reako, aj ako ti je tako lakše..verovatno misliš na Polo sa dobošima pozadi.. o ceni i motorizaciji da ne pričam..

Dejan L

pre 5 godina

Kada je Mercedes planirao A klasu, odreko se dizajna koji je Pezo uzeo i proizveo 206. Proizvedeno je 4.500.000 komada Pezoa 206. Kakva greska za Mercedes.
Slavu koju je 206 imao, ni 1 Pezo nece imati. 207 se prodao u broju od 1.200.000 komada. A sadasnji 208 blizu 1.000.000 komada.
Mislite o tome

Cole

pre 5 godina

@keko, vw ti se svidja zbog jednostavnosti, mislim da je to jedini argument koji je pozitivan a odnosi se na vagen. Ljudi vec 20 godina imaju iste prkidace, dugmice, genericki dizajn za celu flotu. Taj jednostavan dizajn kose ekrancine koje guraju umesto svega, njima je vrh dizajna staviti ekran i otvore za ventilaciju. Ajde nemoj da se lazemo, vw uzasno izgledaju zadnjih 15 godina, sve na istu foru!

Strucnjak

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.
(tristan, 25. februar 2019 10:54)


Nije Clio treci po prodaji, nego drugi, odmah iza Golfa.

keko

pre 5 godina

Kako možete da kažete kao argument da je auto bolji ako kažete da je lepši? Lepši je subjektivna stvar, meni se npr više svidja VW zbog jednostavnosti, nekome se više svidja pežo, neko više voli Toyotu ili Mazdu itd itd. Svaki vam je komentar e ovaj auto je lepši od onog VW koji je takođe i skuplji pa je zato taj auto bolji.

Ja

pre 5 godina

Pezo nikada nije omasio sa ovom serijom, 205,206,207 svi su se izdvajali u odnosu na konkurenciju u svoje vreme. Ovaj model samo nastavlja tradiciju.

Popaj

pre 5 godina

Zašto botovi i u auto rubrici. Kontraefekat, jer baš zbog toga bilo kojeg proizvođača koji na ovaj način koristi marketing nikako ne shvatam ozbiljno. Odnosno čim se ovim bavite imate vi velikih problema sa plasmanom ovih poluproizvoda...

.I.

pre 5 godina

Joj..sve je lepo što se tiče dizajna i ostalog ali kakvi su ovo "prekidači" na unutrašnjij konzoli pobogu?
Zar nije moglo nešto lepše da se napravi?

tristan

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.

Ivan

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.

Bobex

pre 5 godina

Trenutno imaju benzinac od 82 ks, a menja ga verzija od 75? Nidje veze... Isto se u tekstu spominje da su fizicke komande za klimatizaciju prisutne, a na slici je prikazan ekran preko kojeg se preko dodira obavljaju doticna podesavanja kao na modelu 308 (nazalost). Inace je lep model i nadam se ce biti korak napred u odnosu na generaciju koja ide u penziju.

пеле

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.
(Ivan, 25. februar 2019 10:21)
Где си видео лава без очњака?

joksa

pre 5 godina

Polo lepsi bez dileme. Ovo je predizajnirano, osecaj za volanom nije kao u vw sigurno, nije tvrd i utegnut kao polo, osecaj sportkog karaktera fali i vizuelno!

Zilijen

pre 5 godina

Nisam uopste ljubitelj Peugeot-a ali stvarno lepo, nema sta... Kao i aktuelni 308 uostalom. Po meni umereniji i bolji dizajn od aktuelnih Clio i Megan modela.

Kalimero

pre 5 godina

Iskreno lepši je od svih konkurenata a tu mislim pre svega na pola, fiestu, clia, yarisa, c3....
Peugeot je sa ovom novom linijom auta izdominirao, hrabar potez i ispostavio se kao pun pogodak, u moru dosadnih auta baš se izdvajaju. E sad šteta što ovakvih gt line na putevima u Srbiji neće biti da se nabroji na prste jedne šake već će sve to biti firmini beli sa klot opremom. ?

Kalimero

pre 5 godina

Iskreno lepši je od svih konkurenata a tu mislim pre svega na pola, fiestu, clia, yarisa, c3....
Peugeot je sa ovom novom linijom auta izdominirao, hrabar potez i ispostavio se kao pun pogodak, u moru dosadnih auta baš se izdvajaju. E sad šteta što ovakvih gt line na putevima u Srbiji neće biti da se nabroji na prste jedne šake već će sve to biti firmini beli sa klot opremom. ?

Zilijen

pre 5 godina

Nisam uopste ljubitelj Peugeot-a ali stvarno lepo, nema sta... Kao i aktuelni 308 uostalom. Po meni umereniji i bolji dizajn od aktuelnih Clio i Megan modela.

Nemanja 2.0 TDI (ali crveno I)

pre 5 godina

Jel moguce da na svaku vest vw bratija krene da ispira mozak postenom svetu. Nije mi jasno zasto njih ima svuda i uvek da kazu kako je neka folcika bolja. Stvarno ste sektasi, samo jos cekam da se kao jehovini svedoci pojavite sa vagen katalogom na mojim vratima

пеле

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.
(Ivan, 25. februar 2019 10:21)
Где си видео лава без очњака?

dex

pre 5 godina

Evo mene ponovo.
Da se prvo predstavim.Nisam ljubitelj ni jednne marke ali po meni dva automobila B segmenta su do sada najbolja.Naravno Svaka cast "kosookim" ali...!
Kritikuje jedan prijatelj ovde, mislim neki "la shofer", doboše pozadi a definitivno ne zna da 208-ica i to onaj jači od 110 konja ima diskove.To isto ima i Polo od 115 konja.Ispod te snage (100konja) motora su svima doboši i Polo-u i 208-ici i Fiesta-i i Clio-u.
Kazu najprodavanji je "Clio".Jeste najprodavanji ali u odnosu na konkurenciju 208-icu , Polo-a, Fiestu cena mu je otprilike dva soma eura manja i to je jedan od glavnih razloga kad se neko odlucuje za Clia.Naravno da budem iskren spoljasnost mu je lepa a enterijer i prostranost ....no comment.
E sad o 208-ici.Ovde su vecina muskarci i mislim da se uglavnom slazu da je pocev od 206 pa do sadasnje 208-ice taj auto nekakao bio okrugao , tačnije "ženski".Međutim izgleda da su resili da malo promene školjku i sad po meni 208 deluje malo "muškije".Ali to je moj licni stav,misljenje i ne zelim da polemisem ni sa kim.
Tako da sve u svemu moramo, i mi ljubitelji "švaba" i "prokletih amerikanaca", da damo "thumb up" za auto.
A ovi koji misle da ce biti jefini oni su se u startu zeznuli jer i sadasnja 208 kosta isto kao i Polo ili Fiesta. Znaci deset soma zaboravite.
Ende.

Ja

pre 5 godina

Pezo nikada nije omasio sa ovom serijom, 205,206,207 svi su se izdvajali u odnosu na konkurenciju u svoje vreme. Ovaj model samo nastavlja tradiciju.

Strucnjak

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.
(tristan, 25. februar 2019 10:54)


Nije Clio treci po prodaji, nego drugi, odmah iza Golfa.

Bobex

pre 5 godina

Trenutno imaju benzinac od 82 ks, a menja ga verzija od 75? Nidje veze... Isto se u tekstu spominje da su fizicke komande za klimatizaciju prisutne, a na slici je prikazan ekran preko kojeg se preko dodira obavljaju doticna podesavanja kao na modelu 308 (nazalost). Inace je lep model i nadam se ce biti korak napred u odnosu na generaciju koja ide u penziju.

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Predlazem da uzmes Fabiju koju ti zoves fobija.Neka bude 1.0 mpi 60 ks 5 mt u active paketu opreme jos ako moze da bude bez jastuka da bi ti bilo jeftinije.

Cole

pre 5 godina

@keko, vw ti se svidja zbog jednostavnosti, mislim da je to jedini argument koji je pozitivan a odnosi se na vagen. Ljudi vec 20 godina imaju iste prkidace, dugmice, genericki dizajn za celu flotu. Taj jednostavan dizajn kose ekrancine koje guraju umesto svega, njima je vrh dizajna staviti ekran i otvore za ventilaciju. Ajde nemoj da se lazemo, vw uzasno izgledaju zadnjih 15 godina, sve na istu foru!

Fica

pre 5 godina

@moron, citircu te: “A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).” Jel ti za sebe misli da si toliko bitan pa ce sada neko da se nasekira sto ti neces uzeti pezo u razmatranje. Ali ajde na stranu umisljenost, ti si bre covece vozio svaki auto od svakog brenda, jel to moguce? Posto si ovde najredovniji, kao nekada japanac, hoces li mi molim te objasniti tvoju zamisljenu ulogu strucnjaka za cijim misljenjem zudi masa i objasniti iz kojih to poriva radis? Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D

Ivan

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.

Dejan L

pre 5 godina

Kada je Mercedes planirao A klasu, odreko se dizajna koji je Pezo uzeo i proizveo 206. Proizvedeno je 4.500.000 komada Pezoa 206. Kakva greska za Mercedes.
Slavu koju je 206 imao, ni 1 Pezo nece imati. 207 se prodao u broju od 1.200.000 komada. A sadasnji 208 blizu 1.000.000 komada.
Mislite o tome

kele®

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače.. 
(la shofer, 25. februar 2019 10:05) 

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora. 
Čuj da plače?
(Ц*БГ, 25. februar 2019 19:35)

Sve i nekako, ali ovo "sve bez odlaska kod majstora" me baš nasmijalo. Baš su poznati po nekvarenju. :-)))

keko

pre 5 godina

Kako možete da kažete kao argument da je auto bolji ako kažete da je lepši? Lepši je subjektivna stvar, meni se npr više svidja VW zbog jednostavnosti, nekome se više svidja pežo, neko više voli Toyotu ili Mazdu itd itd. Svaki vam je komentar e ovaj auto je lepši od onog VW koji je takođe i skuplji pa je zato taj auto bolji.

la shofer

pre 5 godina

@Blago vagenu, kada mu je ovo konkurencija
Hehehe,e ako si mi reako, aj ako ti je tako lakše..verovatno misliš na Polo sa dobošima pozadi.. o ceni i motorizaciji da ne pričam..

tristan

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.

moron

pre 5 godina

„Lepota je u oku posmatrača“ i mogu da kažem da je (meni) ovaj sa slike lep.
U današnje motore im ne sumnjam, u smislu da za atmosferski i za turbo 1,2 nisam čuo, niti nalazim na netu neke značajne podatke o probemima (kao što su,recimo, BMW 1,6 u PSA bili zloglasni ili kao što za TSI na Google izadje „milion problema“ ), HDI im je već duže vreme poslovično dobar (ali, mnogi još pamte probleme sa EURO 4 verzijom).
Ja ne uspevam da se nadjem u ergonomiji bilo kog aktuelnog pežoa, osim u 301 (a on sa svoja 4 air baga 301 mi nije po ukusu, iako pohvaljujem da su prešli na 6MT uz HDI 100). Znam da mnogi tvrde suprotno oko ergonomije. I ja im verujem. Ali, ja prosto, „ne mogu“. Kada bih rekao „Ne podnosim“, to bi „politički korektan“ izraz za emocije koje doživim kada sednem za volan aktuelne generacije. Probao sam, vozio sam, „ne ide“. Nekome „ide“. A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).

tristan

pre 5 godina

I tako ja dobio gomilu minusa jer sam rekao da se Polo prodaje duplo bolje od 208. Ali reko sam i da se Clio prodaje bolje od Pola ,a za to ništa, a? :)
Šalu na stranu, Clio kida konkurenciju u toj klasi. Neko je naveo da je 208 za 6 godina prodat u 1.000.000 primeraka (166.667kom godišnje) - a Clio je prodat u 2018. sa starim modelom 365.000kom, a sa novim će opaliti 400.000 bez pardona, siguran sam. MOžda dohvati i 500.000 i skine Golfa sa trona.

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Verujem da ne mozes da kupis nov auto,cim imas toliku "nervozu".Ja ti savetujem da svuda nadjes nesto dobro a ne samo lose jer se time samo trujes,nije dobro po tebe samoga.Meni ne smeta.Cak me i nasmeje tvoj komentar.

Ц*БГ

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače..
(la shofer, 25. februar 2019 10:05)

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora.
Čuj da plače?

Dejan L

pre 5 godina

Klio je dosta jeftiniji od 208, kao i Kaptur sto je jefriniji od 2008.
Jedini adut Klia je cena. Da Klio kosta kao Polo, 208, Fiesta, Yaris ili korsa, bio bi iza Fabije po prodaji.
Broj prodatih komada ne znaci nista.
Gde je Megan u odnosu na Golfa?
Klio sav u plastici, u nizoj opremi radio kasetofon od 3$, a sedista iz Sandera.
Bruka

joksa

pre 5 godina

Polo lepsi bez dileme. Ovo je predizajnirano, osecaj za volanom nije kao u vw sigurno, nije tvrd i utegnut kao polo, osecaj sportkog karaktera fali i vizuelno!

.I.

pre 5 godina

Joj..sve je lepo što se tiče dizajna i ostalog ali kakvi su ovo "prekidači" na unutrašnjij konzoli pobogu?
Zar nije moglo nešto lepše da se napravi?

Popaj

pre 5 godina

Zašto botovi i u auto rubrici. Kontraefekat, jer baš zbog toga bilo kojeg proizvođača koji na ovaj način koristi marketing nikako ne shvatam ozbiljno. Odnosno čim se ovim bavite imate vi velikih problema sa plasmanom ovih poluproizvoda...

Stefan

pre 5 godina

Jel ima neku ideju koliko bi ovaj auto mogao da košta sa nekom boljom opremom, poput ovih modela na slikama (čini mi se da je to gt line), sa nekim motor od 100+ ks?

moron

pre 5 godina

"... Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D"
(Fica, 25. februar 2019 14:07)

Evo, može li ovaj, takodje iz kolekcije "fake": broj motora G16A-208344,
broj šasije JSAETA01V00128890 ?
Nije Toyota, odmah da znaš. Ali, da, jeste vozilo koje je imalo malo problema sa korozijom. Htelo ih je to u to vreme ...

Što se tiče pežoa, slažem se sa tobom, ja sam potupuno nebitan (za proizvodjača) i da li meni odgovara ili ne odgovara ergonomija aktuelnih pežoa (osm 301-ice, a zaboravio sam i 108, i tu mi odgovara, jer je tu kao u aygo-u).

Blago Vagenu itd...

pre 5 godina

la shofer@
Ne konkretno Polo, već generalno Vagen koncern, sa ili bez doboša;-).
I jopet rezultati prodaje i postprodaja (ne samo na Balkanu) govore u prilog, ili ti korist onoga šta, i kako folcika "dobro radi".

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Profa emeritus, 25. februar 2019 15:35

Nema ljutnje sa moje strane.
Lako ću ja sastaviti sledeća kola za mene. Sa svega po malo. Zbog ravnoteže u svemiru.

joksa

pre 5 godina

Polo lepsi bez dileme. Ovo je predizajnirano, osecaj za volanom nije kao u vw sigurno, nije tvrd i utegnut kao polo, osecaj sportkog karaktera fali i vizuelno!

Ivan

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.

.I.

pre 5 godina

Joj..sve je lepo što se tiče dizajna i ostalog ali kakvi su ovo "prekidači" na unutrašnjij konzoli pobogu?
Zar nije moglo nešto lepše da se napravi?

Ц*БГ

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače..
(la shofer, 25. februar 2019 10:05)

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora.
Čuj da plače?

moron

pre 5 godina

„Lepota je u oku posmatrača“ i mogu da kažem da je (meni) ovaj sa slike lep.
U današnje motore im ne sumnjam, u smislu da za atmosferski i za turbo 1,2 nisam čuo, niti nalazim na netu neke značajne podatke o probemima (kao što su,recimo, BMW 1,6 u PSA bili zloglasni ili kao što za TSI na Google izadje „milion problema“ ), HDI im je već duže vreme poslovično dobar (ali, mnogi još pamte probleme sa EURO 4 verzijom).
Ja ne uspevam da se nadjem u ergonomiji bilo kog aktuelnog pežoa, osim u 301 (a on sa svoja 4 air baga 301 mi nije po ukusu, iako pohvaljujem da su prešli na 6MT uz HDI 100). Znam da mnogi tvrde suprotno oko ergonomije. I ja im verujem. Ali, ja prosto, „ne mogu“. Kada bih rekao „Ne podnosim“, to bi „politički korektan“ izraz za emocije koje doživim kada sednem za volan aktuelne generacije. Probao sam, vozio sam, „ne ide“. Nekome „ide“. A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).

tristan

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.

Bobex

pre 5 godina

Trenutno imaju benzinac od 82 ks, a menja ga verzija od 75? Nidje veze... Isto se u tekstu spominje da su fizicke komande za klimatizaciju prisutne, a na slici je prikazan ekran preko kojeg se preko dodira obavljaju doticna podesavanja kao na modelu 308 (nazalost). Inace je lep model i nadam se ce biti korak napred u odnosu na generaciju koja ide u penziju.

keko

pre 5 godina

Kako možete da kažete kao argument da je auto bolji ako kažete da je lepši? Lepši je subjektivna stvar, meni se npr više svidja VW zbog jednostavnosti, nekome se više svidja pežo, neko više voli Toyotu ili Mazdu itd itd. Svaki vam je komentar e ovaj auto je lepši od onog VW koji je takođe i skuplji pa je zato taj auto bolji.

Popaj

pre 5 godina

Zašto botovi i u auto rubrici. Kontraefekat, jer baš zbog toga bilo kojeg proizvođača koji na ovaj način koristi marketing nikako ne shvatam ozbiljno. Odnosno čim se ovim bavite imate vi velikih problema sa plasmanom ovih poluproizvoda...

Kalimero

pre 5 godina

Iskreno lepši je od svih konkurenata a tu mislim pre svega na pola, fiestu, clia, yarisa, c3....
Peugeot je sa ovom novom linijom auta izdominirao, hrabar potez i ispostavio se kao pun pogodak, u moru dosadnih auta baš se izdvajaju. E sad šteta što ovakvih gt line na putevima u Srbiji neće biti da se nabroji na prste jedne šake već će sve to biti firmini beli sa klot opremom. ?

moron

pre 5 godina

"... Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D"
(Fica, 25. februar 2019 14:07)

Evo, može li ovaj, takodje iz kolekcije "fake": broj motora G16A-208344,
broj šasije JSAETA01V00128890 ?
Nije Toyota, odmah da znaš. Ali, da, jeste vozilo koje je imalo malo problema sa korozijom. Htelo ih je to u to vreme ...

Što se tiče pežoa, slažem se sa tobom, ja sam potupuno nebitan (za proizvodjača) i da li meni odgovara ili ne odgovara ergonomija aktuelnih pežoa (osm 301-ice, a zaboravio sam i 108, i tu mi odgovara, jer je tu kao u aygo-u).

Cole

pre 5 godina

@keko, vw ti se svidja zbog jednostavnosti, mislim da je to jedini argument koji je pozitivan a odnosi se na vagen. Ljudi vec 20 godina imaju iste prkidace, dugmice, genericki dizajn za celu flotu. Taj jednostavan dizajn kose ekrancine koje guraju umesto svega, njima je vrh dizajna staviti ekran i otvore za ventilaciju. Ajde nemoj da se lazemo, vw uzasno izgledaju zadnjih 15 godina, sve na istu foru!

Zilijen

pre 5 godina

Nisam uopste ljubitelj Peugeot-a ali stvarno lepo, nema sta... Kao i aktuelni 308 uostalom. Po meni umereniji i bolji dizajn od aktuelnih Clio i Megan modela.

Nemanja 2.0 TDI (ali crveno I)

pre 5 godina

Jel moguce da na svaku vest vw bratija krene da ispira mozak postenom svetu. Nije mi jasno zasto njih ima svuda i uvek da kazu kako je neka folcika bolja. Stvarno ste sektasi, samo jos cekam da se kao jehovini svedoci pojavite sa vagen katalogom na mojim vratima

пеле

pre 5 godina

Meni ove "kljove" izgledaju baš ružno, kao da su naknadno zalepljene tu. Tim pre što na jeftinijim verzijama to i nisu svetla već obična plastika.
(Ivan, 25. februar 2019 10:21)
Где си видео лава без очњака?

Dejan L

pre 5 godina

Kada je Mercedes planirao A klasu, odreko se dizajna koji je Pezo uzeo i proizveo 206. Proizvedeno je 4.500.000 komada Pezoa 206. Kakva greska za Mercedes.
Slavu koju je 206 imao, ni 1 Pezo nece imati. 207 se prodao u broju od 1.200.000 komada. A sadasnji 208 blizu 1.000.000 komada.
Mislite o tome

la shofer

pre 5 godina

@Blago vagenu, kada mu je ovo konkurencija
Hehehe,e ako si mi reako, aj ako ti je tako lakše..verovatno misliš na Polo sa dobošima pozadi.. o ceni i motorizaciji da ne pričam..

Fica

pre 5 godina

@moron, citircu te: “A, kako je cela obnovljena gama sada takva kakva jeste, poprilično sam siguran da naredne decenije neću uzeti pežo u razmatranje za nova kola (kada ih budem kupovao). Što i nije gubitak za proizvodjača (jedan kupac manje je ništa).” Jel ti za sebe misli da si toliko bitan pa ce sada neko da se nasekira sto ti neces uzeti pezo u razmatranje. Ali ajde na stranu umisljenost, ti si bre covece vozio svaki auto od svakog brenda, jel to moguce? Posto si ovde najredovniji, kao nekada japanac, hoces li mi molim te objasniti tvoju zamisljenu ulogu strucnjaka za cijim misljenjem zudi masa i objasniti iz kojih to poriva radis? Takodje bih voleo da izneses jos neki podatak kao onaj br sasije koji nepostoji :D

Dejan L

pre 5 godina

Klio je dosta jeftiniji od 208, kao i Kaptur sto je jefriniji od 2008.
Jedini adut Klia je cena. Da Klio kosta kao Polo, 208, Fiesta, Yaris ili korsa, bio bi iza Fabije po prodaji.
Broj prodatih komada ne znaci nista.
Gde je Megan u odnosu na Golfa?
Klio sav u plastici, u nizoj opremi radio kasetofon od 3$, a sedista iz Sandera.
Bruka

Ja

pre 5 godina

Pezo nikada nije omasio sa ovom serijom, 205,206,207 svi su se izdvajali u odnosu na konkurenciju u svoje vreme. Ovaj model samo nastavlja tradiciju.

tristan

pre 5 godina

I tako ja dobio gomilu minusa jer sam rekao da se Polo prodaje duplo bolje od 208. Ali reko sam i da se Clio prodaje bolje od Pola ,a za to ništa, a? :)
Šalu na stranu, Clio kida konkurenciju u toj klasi. Neko je naveo da je 208 za 6 godina prodat u 1.000.000 primeraka (166.667kom godišnje) - a Clio je prodat u 2018. sa starim modelom 365.000kom, a sa novim će opaliti 400.000 bez pardona, siguran sam. MOžda dohvati i 500.000 i skine Golfa sa trona.

Blago Vagenu itd...

pre 5 godina

la shofer@
Ne konkretno Polo, već generalno Vagen koncern, sa ili bez doboša;-).
I jopet rezultati prodaje i postprodaja (ne samo na Balkanu) govore u prilog, ili ti korist onoga šta, i kako folcika "dobro radi".

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Verujem da ne mozes da kupis nov auto,cim imas toliku "nervozu".Ja ti savetujem da svuda nadjes nesto dobro a ne samo lose jer se time samo trujes,nije dobro po tebe samoga.Meni ne smeta.Cak me i nasmeje tvoj komentar.

kele®

pre 5 godina

I šta folcika da radi pored ovog, da sedi i plače.. 
(la shofer, 25. februar 2019 10:05) 

Kao i uvek da sahrani jedno 3 takva komada i da opet vredi duplo vise kao polovna, a sve bez odlaska kod majstora. 
Čuj da plače?
(Ц*БГ, 25. februar 2019 19:35)

Sve i nekako, ali ovo "sve bez odlaska kod majstora" me baš nasmijalo. Baš su poznati po nekvarenju. :-)))

dex

pre 5 godina

Evo mene ponovo.
Da se prvo predstavim.Nisam ljubitelj ni jednne marke ali po meni dva automobila B segmenta su do sada najbolja.Naravno Svaka cast "kosookim" ali...!
Kritikuje jedan prijatelj ovde, mislim neki "la shofer", doboše pozadi a definitivno ne zna da 208-ica i to onaj jači od 110 konja ima diskove.To isto ima i Polo od 115 konja.Ispod te snage (100konja) motora su svima doboši i Polo-u i 208-ici i Fiesta-i i Clio-u.
Kazu najprodavanji je "Clio".Jeste najprodavanji ali u odnosu na konkurenciju 208-icu , Polo-a, Fiestu cena mu je otprilike dva soma eura manja i to je jedan od glavnih razloga kad se neko odlucuje za Clia.Naravno da budem iskren spoljasnost mu je lepa a enterijer i prostranost ....no comment.
E sad o 208-ici.Ovde su vecina muskarci i mislim da se uglavnom slazu da je pocev od 206 pa do sadasnje 208-ice taj auto nekakao bio okrugao , tačnije "ženski".Međutim izgleda da su resili da malo promene školjku i sad po meni 208 deluje malo "muškije".Ali to je moj licni stav,misljenje i ne zelim da polemisem ni sa kim.
Tako da sve u svemu moramo, i mi ljubitelji "švaba" i "prokletih amerikanaca", da damo "thumb up" za auto.
A ovi koji misle da ce biti jefini oni su se u startu zeznuli jer i sadasnja 208 kosta isto kao i Polo ili Fiesta. Znaci deset soma zaboravite.
Ende.

Profa emeritus

pre 5 godina

@moron
Predlazem da uzmes Fabiju koju ti zoves fobija.Neka bude 1.0 mpi 60 ks 5 mt u active paketu opreme jos ako moze da bude bez jastuka da bi ti bilo jeftinije.

Strucnjak

pre 5 godina

@la_shofer Folcika da plače? :) Ovaj novi 208 je stvarno bomba u dizajnu, bez daljeg, ali rezultati prodaje Folcike su neumoljivi... a to znači da se POlo prodaje 2x više u Evropi od 208. Jedini auto koji "pere" Pola u prodaji u tom segmentu je Clio. I to ne da ga pere nego ga rastura jer je Clio treći po prodaji svih automobila na starom kontinentu.
(tristan, 25. februar 2019 10:54)


Nije Clio treci po prodaji, nego drugi, odmah iza Golfa.

mozak jedne kokoške ...

pre 5 godina

Profa emeritus, 25. februar 2019 15:35

Nema ljutnje sa moje strane.
Lako ću ja sastaviti sledeća kola za mene. Sa svega po malo. Zbog ravnoteže u svemiru.

Stefan

pre 5 godina

Jel ima neku ideju koliko bi ovaj auto mogao da košta sa nekom boljom opremom, poput ovih modela na slikama (čini mi se da je to gt line), sa nekim motor od 100+ ks?