Ponedeljak, 28.01.2019.

09:15

Prva vožnja: Mercedes B klase

Izvor: B92

Prva vožnja: Mercedes B klase IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Ribar

pre 5 godina

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.
(Ivan, 28. januar 2019 21:41)

Za 2.0 dci sam cuo uzasne stvari, pa kakav je tek onda 2.1 CDI? Ja sam cuo da je bas dobar. Ne osporavam to sto kazete, samo bih zamolio da malo pojasnite.

ns ja

pre 5 godina

Vozim reno sa reno 1.5dCi motorom, (nesha, 28. januar 2019 14:35)da je tačno da se isporučuju nemcima samo blokovi motora, ne budi smešan, onda bi sami i te blokove pravili. Taj motor ugrađuju u mercedesa zato što je to dobar motor, i uživam da gledam kako se švabofili jed zbog toga.
Naravno da bih bio iskompleksiran i to veoma, da na semaforu, nekoliko puta jeftiniji auto ima identično istu motorizaciju kao i ja !!! : ))
Sreća što u Dacia modelima ovaj isti K9K 1.5dCi motor ima više izvedbi, snaga i pumpi, pa ipak (za sada) šijem svaku novu dacia-u, svojim novim renoom, a pri tome vozim reno i platio sam reno! A ne da vozim mercedesov tablet sa renoovim motorom po ceni mercedesa jbteee!!!
Pa kompleks-frustracija i nastaje spoznajom da ste naivno platili (više) nešto što po svojoj esencijalnoj suštini (motor!) nije to što ste mislili da ste dobili! I oo da, vozio bih dacia-u sa renoovim motorom
I da, zaista nije samo motor auto, mnogo znače i sve druge "sitnice" koje reno ima, a dacia nema; i koje mercedes ima, a reno nema !
No sve je stavr kompromisa za nas koji nemamo da izdvojimo pare za ono što znamo da valja, nego žrtvujemo "nepotreban" luksuz i biramo suštinu..

Django

pre 5 godina

Volim Seat Leon-a, ima dobro stimovano vesanje meni bolje od Golf-a. Vozim ga po nekad. Ali kad sednem u Mercedes C cak i sa Renault 1.6 diesel motorom to je razlika i to poprilicna. Tvrdja, ergonomicnija sedista, isto sto se tice saltanja brzina, volana. Osecaj na menjacu. Direktnost i preciznost upravljanja. Tako da pre nego sto veliki procenat krene da pljuje Mercedesa, prvo proverite sami sa sobom da li imate dovoljno iskustva u explataciji Mercedesa da bi mogli tako olako da sudite. Personalno mi je misljenje da kao nov nevredi toliko para. Previse je skup kao novo vozilo. Ja sam ga kupio polovnog. Samo lopovi i firme mogu sebi da priuste tolike cene novih vozila.

Batica

pre 5 godina

@TNT
E pa grešiš,apsolutno nije tačno da to "svi sad imaju" i da je to standard kod svih.Neki proizvođači se makar malo potrude da nešto urade sa tim prokletim ekranom a neki kao što je upravo MB izigravaju ko zna šta i nenormalno preteruju u lepljenju ekrana na tablu.I ne znam u čemu je problem da lepo opljuješ proizvođača koji je jednostavno lenj ili nadobudan,tome uostalom (pored lečenja kompleksa) i služe ovi komentari.

*profesor*

pre 5 godina

Ja sam verovatno jedini koga je prethodna generacija b serije mercedesa odusevila, a ova mi je korak nazad sto se izgleda tice.. Sigurnam sam da je sve drugo unapredjeno.

Ivan

pre 5 godina

@marko,

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.

TNT

pre 5 godina

@Batica - a gde si tačno pročitao u mom komentaru da ja smatram da je sve što napravi neki proizvođač automatski dobro i pametno, kao i da tebi ili bilo kome, uključujući i mene, treba nešto da se svidi?!? Pročitao si da smo svi koji ovde komentarišemo davno shvatili, iz prvih komentara ovde od još od pre par godina da se to nekima ne sviđa, što je u redu, ali je stvarno previše da isto komentarišete za apsolutno svaki novi model pošto, gle čuda, to svi danas imaju i to je danas standard. To je maltene kao da, na primer, stalno komentarišeš da se tebi ne sviđa što je volan okrugao, a gotovo svi ga kao takvog imaju - hajde da više pričamo o nekim drugim stvarima na novim modelima, ali da izbegnemo i ostale stereotipne komentare kao na primer za svaki MB - vidi Dačiju sa trokrakom zvezdom - valjda svi ovde možemo bolje od toga.

Radovan

pre 5 godina

Motori se ne ugrađuju zato što su dobri već zato što im je niska cena proizvodnje.
Ako se desi neka reklamacija, to je u ukupnom zbiru mnogo manji trošak od zarade na jeftino napravljenom motoru.

Svaka firma može da napravi FERRARI, samo je pitanje da li joj se to na kraju isplati.
Danas, napraviti kvalitetan proizvod predstavlja promašaj jer nema post-prodajnih aktivnosti (servisiranje i prodaja rezervnih delova).
Proizvodna cena auta je 6 puta manja od prodajne cene. Proizvodna cena rezervnih delova je minimum 20 puta manja od prodajne cene rezervnog dela, a još je i lošijeg kvaliteta od prve ugradnje (u finalni proizvod).

sempervivum

pre 5 godina

Ја волим овај тип аутомобила због практичности и простора, возим сличан. Једном сам сео у овај модел и баш ми је пријао.
Ипак, не верујем да бих га купио, јер ће да кошта 10.000 евра више од других, само због Мерцедесове значке.

Ivan

pre 5 godina

Pocrkaste od muke sto ima 1.5dci u sebi. I naravno da je isti motor, radim rezervne delove i kataloski se poklapaju, ista pumpa, iste dizne, ventili, isti set za servis.... Uostalom 2.0 dci je daleko bolji motor od MB 2.1 i mogao bi mercedes i ostale motore iste zapremine koje reno pravi da zameni umesto svojih.

Batica

pre 5 godina

@TNT
To što je za MB nalepljeni tablet postao standard ne znači da treba da mi se sviđa takav koncept niti da je isti lep i funkcionalan.Zašto smatraš da je sve što neki proizvođač napravi automatski dobro ili pametno?Do sada su apsolutno svi imali i dizajnerske i mehaničke promašaje pa i "presvetli" MB.Na kraju svako kupuje ono što mu se sviđa ili pravi kompromise ako mora...

kide

pre 5 godina

Imao prosli model B180d, 2012, meckin motor cdi 1.8, 110ks, odlican motor, dobar enterijer i mehanika, sasija premekana nisam imao utisak premijuma i cvrstine, na rupama tanak, skupi delovi, skupo odrzavanje, problemi sa korozijom zadnja vrata(reklamiran u Mercedesu nakon 2 godine i ne uvazena rekalamacija predpostavka zbog srpskog trzista). Na kraju se razocarao....mnogo sam platio znak koji je realno u najboljem slucaju po mom misljenju u nivou Golfa. Prevario me ZNAK. Pozdrav!

nesha

pre 5 godina

Vozio sam prethodnu generaciju sa 1.5 dCi motorom iz Renoa i to samo deklarativno jeste isti motor,inače radi se na posebnoj liniji za Mercedes i najekonomičniji je diesel motor na tržištu.Dizajn vozila nije za diskusiju,ko kako voli itd.Unutra sve odiše premijum klasom što ovaj auto i jeste.Sve je kvalitetno,od plastike do sedišta,u Mercedosovom stilu.Prtljžnik za ovaj gabarit kola je sasvim dovoljan,čak i meni koji vozim Octaviju.Naravno da nije "mačo" auto,ali je vrlo praktičan,kvalitetan i ne skup za održavanje.Krcat je opremom i raznim sistemima.I povrh svega ima trokraku zvezdu na grilu.Mađari ga rade dobro,uostalom kao i "A" klasu.Vidim nekima smeta "tablet" na vrhu table.A recimo,na smeta im tablet u Audiju.Tako da..opušteno,ovo je premijum segment kola.

Vlasnik

pre 5 godina

@007

Pre svega kvalitet enterijera, koji je slican ili isti po kvalitetu kao kod PSA vozila, primerci kod nas imaju manje opreme od PSA, a kostaju znacajno vise. Multimedija i navigacija nisu bas po mom ukusu, ali dobro. Voice recognition isto uzasan. Skupo odrzavanje. Ovo poslednje ce ostati :)

Renoov motor koga kudite je jedan od najboljih i najstedljivijih na trzistu. Reno nije napravio ovaj motor pa ga sklopljenog poslao Mercedesu, vec je samo blok motora renov, ostale komponente proizvodi i sklapa Mercedes. Delovi su Made in Germany.

Mercedes se sigurno ne bi igrao se reputacijom i ugradjivao random motore bez da nije siguran u njihovu pouzdanost. Novi 1.3 benzinac je uradjen u zajednickom poduhvatu u kome su podjednako ucestvovali Mercedes, Reno i Nisan.

Oni koji nemaju dovoljno novca za ovakav auto naravno ce odmah reci Dacia sa Mercedes znakom, ali to nije istina.

Ljudima je parametar polovni/sluzbeni Reno kojem je vracena km za 100.000 i kazu los motor...

Sta reci o menjacu, svetlosnim grupama, dugmicima, ambijentalno okruzenju, ergonomiji i ostalim sitnicama. Naravno da nisu Reno-Dacia nivo.

Auto ima vise nego dovoljno mesta i sa svojih 190cm nikada ne kacim nogom. Ne znam o cemu prica jedan od komentatora dole.

Mesta ima u gepeku sasvim ok. Nije savrsen, ali u kabini ima vise mesta nego C klasi.

TNT

pre 5 godina

Pa da li može barem jedna vest o nekom novom modelu da prođe bez pljuvanja po "tabletima"?!? Na svakoj vesti o Mercedsesu mnogi su zgroženi nad digitalnom instumentalizacijom - pa kada ćete već jednom shvatiti da je to kod MB danas standard i da nema nazad? Koliko godina treba da prođe da svi to shvate? Ili ono u vezi sa Renault motorima u MB - šta je tu problem? Ako su motori dobri, (a ovi to jesu), zašto ne bi išli i u Dačiju i u MB? Da li vi to imate komplekse, pa ne biste kupili MB ako ima Reno motor? Da okrenemo situaciju - ako bi Reno kupio neki MB motor i ugrađivao ga u Dačiju, da li biste pohrlili da istu kupite? Kupovinom nove Supre kupujete Tojotu ili BMW? Automobil je složen proizvod i kod njega je motor samo jedna od bitnih komponenti - mnogo faktora čini automobil dobrim ili lošim.

007

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar. 

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.
(Vlasnik, 28. januar 2019 10:01)


Aj napiši nešto o tim nedostacima prošlog modela pošto razmišljam o jednom starom 5 godina.

insajder

pre 5 godina

@kobaja grande Pa sta ako se i u Daciju ugradjuju ti renoovi motori?Da su losi sigurno ih mercedes ne bi ugradjivao.Kod nas postoji to razmisljanje da samo mercedes,bmw i volkswagen prave dobre motore.Ne znam da li znas da se u najnoviji range rover sport ugradjuju 3.0 hdi motori od psa(pezo-citroen) grupacije?

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Lep i praktican auto, o kvalitetu ne treba trositi reci, ali instrument-tablu i Škoda ima lepsu, neverovatno je da Mercedes uporno stavlja ovaj nalepljeni tablet. Audi je dizajnom spolja i iznutra ubedljivo broj 1 od Nemacke premium trojke, BMW prati a Mercedes eto zaostaje, pokusavajuci da bude "originalan" po svaku cenu. (Pricam samo o dizajnu, po kvalitetu i ugodjaju u voznji - sva tri proizvodjaca su vrhunska i bez premca u svetu)

goxy

pre 5 godina

Све, али ови налепљени таблети без икакве везе са остатком ентеријера су ми очај. Тотално одскачу од стила и форме ентеријера. Изгледа као да је неки мајстор Ђура ту залепио. Све остало је одлично и веома упадљиво.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Jedini pravi Mercedes motor u B klasi je dvolitarski dizel. Mozes misliti, kad vlasnik B klase stane na semaforu, a pored njega Dacia Duster da identicnim 1,3 benzincem ili 1,5 dizelasem...
Generalno - kome je do Mercedesa, neka kupi E klasu, sve ostalo je zamajavanje.

Vladimir

pre 5 godina

Kažu da o ukusima ne vredi raspravljati, ali.. pitam se da li postoji iko kome se sviđa ova instrument tabla.. k'o razvučeni iPad koji je neko slučajno ostavio u kolima..

tarantulić

pre 5 godina

Mnogo lep auto, za jedan MPV, zaista. Mislim da je pun pogodak, osim što se meni lično ne sviđa tabla ispred vozača. Najblaže rečeno mi je odvratno nasađen glomazni dvostruki tablet i baš mi skrnavi inače skladan i lepo dizajniran auto. Slažem se da su novi trendovi digitalne table, ali su ipak to trebali nekako da uobliče da ne deluje kao nasađeni tablet već da ga smeste u neki zaklon kao kod Audija npr.

Smuleco

pre 5 godina

Ok, nije loše..ali to forsiranje LED " brizinomera i "touch screen"-a koji su potpuno povezani, i imaju dijagonalu ko solidan LED TV, mi stvarno nije jasno. Pri tome, deluje kao da je sve ofrlje "na kukama" zakačeno ko slika, na predhodno ugrađenu i skladno dizajniranu prednju konzolu kokpita.:(

Bob

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Terar, 28. januar 2019 09:38)

Tvoj stav mi vise vuce na religiju nego na pricu o automobilima.

Leandro

pre 5 godina

Jedna od misterija univerzuma je kako su uspeli da toliki automobil naprave da bude sa manjkom prostora za noge kod vozača. Par puta sam vozio B klasu i redovno mi se desna noga tarala o centralnu konzolu. Strava i užas. Kod A klase nikakav problem nisam imao, a kod ovog većeg jesam.

Vlasnik

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar.

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.

Terar

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.

Milan NS

pre 5 godina

Na slikama izgleda atraktivnije nego prethodna generacija (što, istini za volju, i nije bilo teško postići), ali meni još uvek ne toliko atraktivno kao prva generacija. Nije mi jasno zašto je prtljažnik relativno skromnih dimenzija jer mu je zapremina u litar kao kod 500l, koji je ipak vozilo B segmenta, i zašto zasad nema kliznu zadnju klupu. Vozila ovog segmenta trebalo bi da su namenjena pre svega porodicama, a onima s decom upravo treba što veći prtljažnik i pomična klupa. U kvalitet ostalog, naravno, ne sumnjam kao ni u visoku cenu.

Bob

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Terar, 28. januar 2019 09:38)

Tvoj stav mi vise vuce na religiju nego na pricu o automobilima.

Vlasnik

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar.

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.

Milan NS

pre 5 godina

Na slikama izgleda atraktivnije nego prethodna generacija (što, istini za volju, i nije bilo teško postići), ali meni još uvek ne toliko atraktivno kao prva generacija. Nije mi jasno zašto je prtljažnik relativno skromnih dimenzija jer mu je zapremina u litar kao kod 500l, koji je ipak vozilo B segmenta, i zašto zasad nema kliznu zadnju klupu. Vozila ovog segmenta trebalo bi da su namenjena pre svega porodicama, a onima s decom upravo treba što veći prtljažnik i pomična klupa. U kvalitet ostalog, naravno, ne sumnjam kao ni u visoku cenu.

kide

pre 5 godina

Imao prosli model B180d, 2012, meckin motor cdi 1.8, 110ks, odlican motor, dobar enterijer i mehanika, sasija premekana nisam imao utisak premijuma i cvrstine, na rupama tanak, skupi delovi, skupo odrzavanje, problemi sa korozijom zadnja vrata(reklamiran u Mercedesu nakon 2 godine i ne uvazena rekalamacija predpostavka zbog srpskog trzista). Na kraju se razocarao....mnogo sam platio znak koji je realno u najboljem slucaju po mom misljenju u nivou Golfa. Prevario me ZNAK. Pozdrav!

goxy

pre 5 godina

Све, али ови налепљени таблети без икакве везе са остатком ентеријера су ми очај. Тотално одскачу од стила и форме ентеријера. Изгледа као да је неки мајстор Ђура ту залепио. Све остало је одлично и веома упадљиво.

Leandro

pre 5 godina

Jedna od misterija univerzuma je kako su uspeli da toliki automobil naprave da bude sa manjkom prostora za noge kod vozača. Par puta sam vozio B klasu i redovno mi se desna noga tarala o centralnu konzolu. Strava i užas. Kod A klase nikakav problem nisam imao, a kod ovog većeg jesam.

Vladimir

pre 5 godina

Kažu da o ukusima ne vredi raspravljati, ali.. pitam se da li postoji iko kome se sviđa ova instrument tabla.. k'o razvučeni iPad koji je neko slučajno ostavio u kolima..

tarantulić

pre 5 godina

Mnogo lep auto, za jedan MPV, zaista. Mislim da je pun pogodak, osim što se meni lično ne sviđa tabla ispred vozača. Najblaže rečeno mi je odvratno nasađen glomazni dvostruki tablet i baš mi skrnavi inače skladan i lepo dizajniran auto. Slažem se da su novi trendovi digitalne table, ali su ipak to trebali nekako da uobliče da ne deluje kao nasađeni tablet već da ga smeste u neki zaklon kao kod Audija npr.

TNT

pre 5 godina

Pa da li može barem jedna vest o nekom novom modelu da prođe bez pljuvanja po "tabletima"?!? Na svakoj vesti o Mercedsesu mnogi su zgroženi nad digitalnom instumentalizacijom - pa kada ćete već jednom shvatiti da je to kod MB danas standard i da nema nazad? Koliko godina treba da prođe da svi to shvate? Ili ono u vezi sa Renault motorima u MB - šta je tu problem? Ako su motori dobri, (a ovi to jesu), zašto ne bi išli i u Dačiju i u MB? Da li vi to imate komplekse, pa ne biste kupili MB ako ima Reno motor? Da okrenemo situaciju - ako bi Reno kupio neki MB motor i ugrađivao ga u Dačiju, da li biste pohrlili da istu kupite? Kupovinom nove Supre kupujete Tojotu ili BMW? Automobil je složen proizvod i kod njega je motor samo jedna od bitnih komponenti - mnogo faktora čini automobil dobrim ili lošim.

insajder

pre 5 godina

@kobaja grande Pa sta ako se i u Daciju ugradjuju ti renoovi motori?Da su losi sigurno ih mercedes ne bi ugradjivao.Kod nas postoji to razmisljanje da samo mercedes,bmw i volkswagen prave dobre motore.Ne znam da li znas da se u najnoviji range rover sport ugradjuju 3.0 hdi motori od psa(pezo-citroen) grupacije?

Kobaja Grande

pre 5 godina

Jedini pravi Mercedes motor u B klasi je dvolitarski dizel. Mozes misliti, kad vlasnik B klase stane na semaforu, a pored njega Dacia Duster da identicnim 1,3 benzincem ili 1,5 dizelasem...
Generalno - kome je do Mercedesa, neka kupi E klasu, sve ostalo je zamajavanje.

Smuleco

pre 5 godina

Ok, nije loše..ali to forsiranje LED " brizinomera i "touch screen"-a koji su potpuno povezani, i imaju dijagonalu ko solidan LED TV, mi stvarno nije jasno. Pri tome, deluje kao da je sve ofrlje "na kukama" zakačeno ko slika, na predhodno ugrađenu i skladno dizajniranu prednju konzolu kokpita.:(

Ivan

pre 5 godina

Pocrkaste od muke sto ima 1.5dci u sebi. I naravno da je isti motor, radim rezervne delove i kataloski se poklapaju, ista pumpa, iste dizne, ventili, isti set za servis.... Uostalom 2.0 dci je daleko bolji motor od MB 2.1 i mogao bi mercedes i ostale motore iste zapremine koje reno pravi da zameni umesto svojih.

007

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar. 

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.
(Vlasnik, 28. januar 2019 10:01)


Aj napiši nešto o tim nedostacima prošlog modela pošto razmišljam o jednom starom 5 godina.

Vlasnik

pre 5 godina

@007

Pre svega kvalitet enterijera, koji je slican ili isti po kvalitetu kao kod PSA vozila, primerci kod nas imaju manje opreme od PSA, a kostaju znacajno vise. Multimedija i navigacija nisu bas po mom ukusu, ali dobro. Voice recognition isto uzasan. Skupo odrzavanje. Ovo poslednje ce ostati :)

Renoov motor koga kudite je jedan od najboljih i najstedljivijih na trzistu. Reno nije napravio ovaj motor pa ga sklopljenog poslao Mercedesu, vec je samo blok motora renov, ostale komponente proizvodi i sklapa Mercedes. Delovi su Made in Germany.

Mercedes se sigurno ne bi igrao se reputacijom i ugradjivao random motore bez da nije siguran u njihovu pouzdanost. Novi 1.3 benzinac je uradjen u zajednickom poduhvatu u kome su podjednako ucestvovali Mercedes, Reno i Nisan.

Oni koji nemaju dovoljno novca za ovakav auto naravno ce odmah reci Dacia sa Mercedes znakom, ali to nije istina.

Ljudima je parametar polovni/sluzbeni Reno kojem je vracena km za 100.000 i kazu los motor...

Sta reci o menjacu, svetlosnim grupama, dugmicima, ambijentalno okruzenju, ergonomiji i ostalim sitnicama. Naravno da nisu Reno-Dacia nivo.

Auto ima vise nego dovoljno mesta i sa svojih 190cm nikada ne kacim nogom. Ne znam o cemu prica jedan od komentatora dole.

Mesta ima u gepeku sasvim ok. Nije savrsen, ali u kabini ima vise mesta nego C klasi.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Lep i praktican auto, o kvalitetu ne treba trositi reci, ali instrument-tablu i Škoda ima lepsu, neverovatno je da Mercedes uporno stavlja ovaj nalepljeni tablet. Audi je dizajnom spolja i iznutra ubedljivo broj 1 od Nemacke premium trojke, BMW prati a Mercedes eto zaostaje, pokusavajuci da bude "originalan" po svaku cenu. (Pricam samo o dizajnu, po kvalitetu i ugodjaju u voznji - sva tri proizvodjaca su vrhunska i bez premca u svetu)

Radovan

pre 5 godina

Motori se ne ugrađuju zato što su dobri već zato što im je niska cena proizvodnje.
Ako se desi neka reklamacija, to je u ukupnom zbiru mnogo manji trošak od zarade na jeftino napravljenom motoru.

Svaka firma može da napravi FERRARI, samo je pitanje da li joj se to na kraju isplati.
Danas, napraviti kvalitetan proizvod predstavlja promašaj jer nema post-prodajnih aktivnosti (servisiranje i prodaja rezervnih delova).
Proizvodna cena auta je 6 puta manja od prodajne cene. Proizvodna cena rezervnih delova je minimum 20 puta manja od prodajne cene rezervnog dela, a još je i lošijeg kvaliteta od prve ugradnje (u finalni proizvod).

Terar

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.

Batica

pre 5 godina

@TNT
To što je za MB nalepljeni tablet postao standard ne znači da treba da mi se sviđa takav koncept niti da je isti lep i funkcionalan.Zašto smatraš da je sve što neki proizvođač napravi automatski dobro ili pametno?Do sada su apsolutno svi imali i dizajnerske i mehaničke promašaje pa i "presvetli" MB.Na kraju svako kupuje ono što mu se sviđa ili pravi kompromise ako mora...

Django

pre 5 godina

Volim Seat Leon-a, ima dobro stimovano vesanje meni bolje od Golf-a. Vozim ga po nekad. Ali kad sednem u Mercedes C cak i sa Renault 1.6 diesel motorom to je razlika i to poprilicna. Tvrdja, ergonomicnija sedista, isto sto se tice saltanja brzina, volana. Osecaj na menjacu. Direktnost i preciznost upravljanja. Tako da pre nego sto veliki procenat krene da pljuje Mercedesa, prvo proverite sami sa sobom da li imate dovoljno iskustva u explataciji Mercedesa da bi mogli tako olako da sudite. Personalno mi je misljenje da kao nov nevredi toliko para. Previse je skup kao novo vozilo. Ja sam ga kupio polovnog. Samo lopovi i firme mogu sebi da priuste tolike cene novih vozila.

nesha

pre 5 godina

Vozio sam prethodnu generaciju sa 1.5 dCi motorom iz Renoa i to samo deklarativno jeste isti motor,inače radi se na posebnoj liniji za Mercedes i najekonomičniji je diesel motor na tržištu.Dizajn vozila nije za diskusiju,ko kako voli itd.Unutra sve odiše premijum klasom što ovaj auto i jeste.Sve je kvalitetno,od plastike do sedišta,u Mercedosovom stilu.Prtljžnik za ovaj gabarit kola je sasvim dovoljan,čak i meni koji vozim Octaviju.Naravno da nije "mačo" auto,ali je vrlo praktičan,kvalitetan i ne skup za održavanje.Krcat je opremom i raznim sistemima.I povrh svega ima trokraku zvezdu na grilu.Mađari ga rade dobro,uostalom kao i "A" klasu.Vidim nekima smeta "tablet" na vrhu table.A recimo,na smeta im tablet u Audiju.Tako da..opušteno,ovo je premijum segment kola.

sempervivum

pre 5 godina

Ја волим овај тип аутомобила због практичности и простора, возим сличан. Једном сам сео у овај модел и баш ми је пријао.
Ипак, не верујем да бих га купио, јер ће да кошта 10.000 евра више од других, само због Мерцедесове значке.

Ivan

pre 5 godina

@marko,

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.

*profesor*

pre 5 godina

Ja sam verovatno jedini koga je prethodna generacija b serije mercedesa odusevila, a ova mi je korak nazad sto se izgleda tice.. Sigurnam sam da je sve drugo unapredjeno.

ns ja

pre 5 godina

Vozim reno sa reno 1.5dCi motorom, (nesha, 28. januar 2019 14:35)da je tačno da se isporučuju nemcima samo blokovi motora, ne budi smešan, onda bi sami i te blokove pravili. Taj motor ugrađuju u mercedesa zato što je to dobar motor, i uživam da gledam kako se švabofili jed zbog toga.
Naravno da bih bio iskompleksiran i to veoma, da na semaforu, nekoliko puta jeftiniji auto ima identično istu motorizaciju kao i ja !!! : ))
Sreća što u Dacia modelima ovaj isti K9K 1.5dCi motor ima više izvedbi, snaga i pumpi, pa ipak (za sada) šijem svaku novu dacia-u, svojim novim renoom, a pri tome vozim reno i platio sam reno! A ne da vozim mercedesov tablet sa renoovim motorom po ceni mercedesa jbteee!!!
Pa kompleks-frustracija i nastaje spoznajom da ste naivno platili (više) nešto što po svojoj esencijalnoj suštini (motor!) nije to što ste mislili da ste dobili! I oo da, vozio bih dacia-u sa renoovim motorom
I da, zaista nije samo motor auto, mnogo znače i sve druge "sitnice" koje reno ima, a dacia nema; i koje mercedes ima, a reno nema !
No sve je stavr kompromisa za nas koji nemamo da izdvojimo pare za ono što znamo da valja, nego žrtvujemo "nepotreban" luksuz i biramo suštinu..

Batica

pre 5 godina

@TNT
E pa grešiš,apsolutno nije tačno da to "svi sad imaju" i da je to standard kod svih.Neki proizvođači se makar malo potrude da nešto urade sa tim prokletim ekranom a neki kao što je upravo MB izigravaju ko zna šta i nenormalno preteruju u lepljenju ekrana na tablu.I ne znam u čemu je problem da lepo opljuješ proizvođača koji je jednostavno lenj ili nadobudan,tome uostalom (pored lečenja kompleksa) i služe ovi komentari.

TNT

pre 5 godina

@Batica - a gde si tačno pročitao u mom komentaru da ja smatram da je sve što napravi neki proizvođač automatski dobro i pametno, kao i da tebi ili bilo kome, uključujući i mene, treba nešto da se svidi?!? Pročitao si da smo svi koji ovde komentarišemo davno shvatili, iz prvih komentara ovde od još od pre par godina da se to nekima ne sviđa, što je u redu, ali je stvarno previše da isto komentarišete za apsolutno svaki novi model pošto, gle čuda, to svi danas imaju i to je danas standard. To je maltene kao da, na primer, stalno komentarišeš da se tebi ne sviđa što je volan okrugao, a gotovo svi ga kao takvog imaju - hajde da više pričamo o nekim drugim stvarima na novim modelima, ali da izbegnemo i ostale stereotipne komentare kao na primer za svaki MB - vidi Dačiju sa trokrakom zvezdom - valjda svi ovde možemo bolje od toga.

Ribar

pre 5 godina

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.
(Ivan, 28. januar 2019 21:41)

Za 2.0 dci sam cuo uzasne stvari, pa kakav je tek onda 2.1 CDI? Ja sam cuo da je bas dobar. Ne osporavam to sto kazete, samo bih zamolio da malo pojasnite.

Terar

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.

Kobaja Grande

pre 5 godina

Jedini pravi Mercedes motor u B klasi je dvolitarski dizel. Mozes misliti, kad vlasnik B klase stane na semaforu, a pored njega Dacia Duster da identicnim 1,3 benzincem ili 1,5 dizelasem...
Generalno - kome je do Mercedesa, neka kupi E klasu, sve ostalo je zamajavanje.

goxy

pre 5 godina

Све, али ови налепљени таблети без икакве везе са остатком ентеријера су ми очај. Тотално одскачу од стила и форме ентеријера. Изгледа као да је неки мајстор Ђура ту залепио. Све остало је одлично и веома упадљиво.

nesha

pre 5 godina

Vozio sam prethodnu generaciju sa 1.5 dCi motorom iz Renoa i to samo deklarativno jeste isti motor,inače radi se na posebnoj liniji za Mercedes i najekonomičniji je diesel motor na tržištu.Dizajn vozila nije za diskusiju,ko kako voli itd.Unutra sve odiše premijum klasom što ovaj auto i jeste.Sve je kvalitetno,od plastike do sedišta,u Mercedosovom stilu.Prtljžnik za ovaj gabarit kola je sasvim dovoljan,čak i meni koji vozim Octaviju.Naravno da nije "mačo" auto,ali je vrlo praktičan,kvalitetan i ne skup za održavanje.Krcat je opremom i raznim sistemima.I povrh svega ima trokraku zvezdu na grilu.Mađari ga rade dobro,uostalom kao i "A" klasu.Vidim nekima smeta "tablet" na vrhu table.A recimo,na smeta im tablet u Audiju.Tako da..opušteno,ovo je premijum segment kola.

Frank Vercauteren

pre 5 godina

Lep i praktican auto, o kvalitetu ne treba trositi reci, ali instrument-tablu i Škoda ima lepsu, neverovatno je da Mercedes uporno stavlja ovaj nalepljeni tablet. Audi je dizajnom spolja i iznutra ubedljivo broj 1 od Nemacke premium trojke, BMW prati a Mercedes eto zaostaje, pokusavajuci da bude "originalan" po svaku cenu. (Pricam samo o dizajnu, po kvalitetu i ugodjaju u voznji - sva tri proizvodjaca su vrhunska i bez premca u svetu)

Leandro

pre 5 godina

Jedna od misterija univerzuma je kako su uspeli da toliki automobil naprave da bude sa manjkom prostora za noge kod vozača. Par puta sam vozio B klasu i redovno mi se desna noga tarala o centralnu konzolu. Strava i užas. Kod A klase nikakav problem nisam imao, a kod ovog većeg jesam.

Bob

pre 5 godina

Mercedes nema sta da trazi u B klasi pored Japanaca posebno pored Tojote. Ni u lux klasi vise ne moze da im parira gde je Mercedes na svom terenu a kamoli u B segmentu. Japanci zakon.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Terar, 28. januar 2019 09:38)

Tvoj stav mi vise vuce na religiju nego na pricu o automobilima.

Vladimir

pre 5 godina

Kažu da o ukusima ne vredi raspravljati, ali.. pitam se da li postoji iko kome se sviđa ova instrument tabla.. k'o razvučeni iPad koji je neko slučajno ostavio u kolima..

Smuleco

pre 5 godina

Ok, nije loše..ali to forsiranje LED " brizinomera i "touch screen"-a koji su potpuno povezani, i imaju dijagonalu ko solidan LED TV, mi stvarno nije jasno. Pri tome, deluje kao da je sve ofrlje "na kukama" zakačeno ko slika, na predhodno ugrađenu i skladno dizajniranu prednju konzolu kokpita.:(

Vlasnik

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar.

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.

TNT

pre 5 godina

Pa da li može barem jedna vest o nekom novom modelu da prođe bez pljuvanja po "tabletima"?!? Na svakoj vesti o Mercedsesu mnogi su zgroženi nad digitalnom instumentalizacijom - pa kada ćete već jednom shvatiti da je to kod MB danas standard i da nema nazad? Koliko godina treba da prođe da svi to shvate? Ili ono u vezi sa Renault motorima u MB - šta je tu problem? Ako su motori dobri, (a ovi to jesu), zašto ne bi išli i u Dačiju i u MB? Da li vi to imate komplekse, pa ne biste kupili MB ako ima Reno motor? Da okrenemo situaciju - ako bi Reno kupio neki MB motor i ugrađivao ga u Dačiju, da li biste pohrlili da istu kupite? Kupovinom nove Supre kupujete Tojotu ili BMW? Automobil je složen proizvod i kod njega je motor samo jedna od bitnih komponenti - mnogo faktora čini automobil dobrim ili lošim.

kide

pre 5 godina

Imao prosli model B180d, 2012, meckin motor cdi 1.8, 110ks, odlican motor, dobar enterijer i mehanika, sasija premekana nisam imao utisak premijuma i cvrstine, na rupama tanak, skupi delovi, skupo odrzavanje, problemi sa korozijom zadnja vrata(reklamiran u Mercedesu nakon 2 godine i ne uvazena rekalamacija predpostavka zbog srpskog trzista). Na kraju se razocarao....mnogo sam platio znak koji je realno u najboljem slucaju po mom misljenju u nivou Golfa. Prevario me ZNAK. Pozdrav!

Ivan

pre 5 godina

Pocrkaste od muke sto ima 1.5dci u sebi. I naravno da je isti motor, radim rezervne delove i kataloski se poklapaju, ista pumpa, iste dizne, ventili, isti set za servis.... Uostalom 2.0 dci je daleko bolji motor od MB 2.1 i mogao bi mercedes i ostale motore iste zapremine koje reno pravi da zameni umesto svojih.

Radovan

pre 5 godina

Motori se ne ugrađuju zato što su dobri već zato što im je niska cena proizvodnje.
Ako se desi neka reklamacija, to je u ukupnom zbiru mnogo manji trošak od zarade na jeftino napravljenom motoru.

Svaka firma može da napravi FERRARI, samo je pitanje da li joj se to na kraju isplati.
Danas, napraviti kvalitetan proizvod predstavlja promašaj jer nema post-prodajnih aktivnosti (servisiranje i prodaja rezervnih delova).
Proizvodna cena auta je 6 puta manja od prodajne cene. Proizvodna cena rezervnih delova je minimum 20 puta manja od prodajne cene rezervnog dela, a još je i lošijeg kvaliteta od prve ugradnje (u finalni proizvod).

ns ja

pre 5 godina

Vozim reno sa reno 1.5dCi motorom, (nesha, 28. januar 2019 14:35)da je tačno da se isporučuju nemcima samo blokovi motora, ne budi smešan, onda bi sami i te blokove pravili. Taj motor ugrađuju u mercedesa zato što je to dobar motor, i uživam da gledam kako se švabofili jed zbog toga.
Naravno da bih bio iskompleksiran i to veoma, da na semaforu, nekoliko puta jeftiniji auto ima identično istu motorizaciju kao i ja !!! : ))
Sreća što u Dacia modelima ovaj isti K9K 1.5dCi motor ima više izvedbi, snaga i pumpi, pa ipak (za sada) šijem svaku novu dacia-u, svojim novim renoom, a pri tome vozim reno i platio sam reno! A ne da vozim mercedesov tablet sa renoovim motorom po ceni mercedesa jbteee!!!
Pa kompleks-frustracija i nastaje spoznajom da ste naivno platili (više) nešto što po svojoj esencijalnoj suštini (motor!) nije to što ste mislili da ste dobili! I oo da, vozio bih dacia-u sa renoovim motorom
I da, zaista nije samo motor auto, mnogo znače i sve druge "sitnice" koje reno ima, a dacia nema; i koje mercedes ima, a reno nema !
No sve je stavr kompromisa za nas koji nemamo da izdvojimo pare za ono što znamo da valja, nego žrtvujemo "nepotreban" luksuz i biramo suštinu..

Milan NS

pre 5 godina

Na slikama izgleda atraktivnije nego prethodna generacija (što, istini za volju, i nije bilo teško postići), ali meni još uvek ne toliko atraktivno kao prva generacija. Nije mi jasno zašto je prtljažnik relativno skromnih dimenzija jer mu je zapremina u litar kao kod 500l, koji je ipak vozilo B segmenta, i zašto zasad nema kliznu zadnju klupu. Vozila ovog segmenta trebalo bi da su namenjena pre svega porodicama, a onima s decom upravo treba što veći prtljažnik i pomična klupa. U kvalitet ostalog, naravno, ne sumnjam kao ni u visoku cenu.

tarantulić

pre 5 godina

Mnogo lep auto, za jedan MPV, zaista. Mislim da je pun pogodak, osim što se meni lično ne sviđa tabla ispred vozača. Najblaže rečeno mi je odvratno nasađen glomazni dvostruki tablet i baš mi skrnavi inače skladan i lepo dizajniran auto. Slažem se da su novi trendovi digitalne table, ali su ipak to trebali nekako da uobliče da ne deluje kao nasađeni tablet već da ga smeste u neki zaklon kao kod Audija npr.

*profesor*

pre 5 godina

Ja sam verovatno jedini koga je prethodna generacija b serije mercedesa odusevila, a ova mi je korak nazad sto se izgleda tice.. Sigurnam sam da je sve drugo unapredjeno.

Vlasnik

pre 5 godina

@007

Pre svega kvalitet enterijera, koji je slican ili isti po kvalitetu kao kod PSA vozila, primerci kod nas imaju manje opreme od PSA, a kostaju znacajno vise. Multimedija i navigacija nisu bas po mom ukusu, ali dobro. Voice recognition isto uzasan. Skupo odrzavanje. Ovo poslednje ce ostati :)

Renoov motor koga kudite je jedan od najboljih i najstedljivijih na trzistu. Reno nije napravio ovaj motor pa ga sklopljenog poslao Mercedesu, vec je samo blok motora renov, ostale komponente proizvodi i sklapa Mercedes. Delovi su Made in Germany.

Mercedes se sigurno ne bi igrao se reputacijom i ugradjivao random motore bez da nije siguran u njihovu pouzdanost. Novi 1.3 benzinac je uradjen u zajednickom poduhvatu u kome su podjednako ucestvovali Mercedes, Reno i Nisan.

Oni koji nemaju dovoljno novca za ovakav auto naravno ce odmah reci Dacia sa Mercedes znakom, ali to nije istina.

Ljudima je parametar polovni/sluzbeni Reno kojem je vracena km za 100.000 i kazu los motor...

Sta reci o menjacu, svetlosnim grupama, dugmicima, ambijentalno okruzenju, ergonomiji i ostalim sitnicama. Naravno da nisu Reno-Dacia nivo.

Auto ima vise nego dovoljno mesta i sa svojih 190cm nikada ne kacim nogom. Ne znam o cemu prica jedan od komentatora dole.

Mesta ima u gepeku sasvim ok. Nije savrsen, ali u kabini ima vise mesta nego C klasi.

TNT

pre 5 godina

@Batica - a gde si tačno pročitao u mom komentaru da ja smatram da je sve što napravi neki proizvođač automatski dobro i pametno, kao i da tebi ili bilo kome, uključujući i mene, treba nešto da se svidi?!? Pročitao si da smo svi koji ovde komentarišemo davno shvatili, iz prvih komentara ovde od još od pre par godina da se to nekima ne sviđa, što je u redu, ali je stvarno previše da isto komentarišete za apsolutno svaki novi model pošto, gle čuda, to svi danas imaju i to je danas standard. To je maltene kao da, na primer, stalno komentarišeš da se tebi ne sviđa što je volan okrugao, a gotovo svi ga kao takvog imaju - hajde da više pričamo o nekim drugim stvarima na novim modelima, ali da izbegnemo i ostale stereotipne komentare kao na primer za svaki MB - vidi Dačiju sa trokrakom zvezdom - valjda svi ovde možemo bolje od toga.

insajder

pre 5 godina

@kobaja grande Pa sta ako se i u Daciju ugradjuju ti renoovi motori?Da su losi sigurno ih mercedes ne bi ugradjivao.Kod nas postoji to razmisljanje da samo mercedes,bmw i volkswagen prave dobre motore.Ne znam da li znas da se u najnoviji range rover sport ugradjuju 3.0 hdi motori od psa(pezo-citroen) grupacije?

Batica

pre 5 godina

@TNT
To što je za MB nalepljeni tablet postao standard ne znači da treba da mi se sviđa takav koncept niti da je isti lep i funkcionalan.Zašto smatraš da je sve što neki proizvođač napravi automatski dobro ili pametno?Do sada su apsolutno svi imali i dizajnerske i mehaničke promašaje pa i "presvetli" MB.Na kraju svako kupuje ono što mu se sviđa ili pravi kompromise ako mora...

Django

pre 5 godina

Volim Seat Leon-a, ima dobro stimovano vesanje meni bolje od Golf-a. Vozim ga po nekad. Ali kad sednem u Mercedes C cak i sa Renault 1.6 diesel motorom to je razlika i to poprilicna. Tvrdja, ergonomicnija sedista, isto sto se tice saltanja brzina, volana. Osecaj na menjacu. Direktnost i preciznost upravljanja. Tako da pre nego sto veliki procenat krene da pljuje Mercedesa, prvo proverite sami sa sobom da li imate dovoljno iskustva u explataciji Mercedesa da bi mogli tako olako da sudite. Personalno mi je misljenje da kao nov nevredi toliko para. Previse je skup kao novo vozilo. Ja sam ga kupio polovnog. Samo lopovi i firme mogu sebi da priuste tolike cene novih vozila.

Batica

pre 5 godina

@TNT
E pa grešiš,apsolutno nije tačno da to "svi sad imaju" i da je to standard kod svih.Neki proizvođači se makar malo potrude da nešto urade sa tim prokletim ekranom a neki kao što je upravo MB izigravaju ko zna šta i nenormalno preteruju u lepljenju ekrana na tablu.I ne znam u čemu je problem da lepo opljuješ proizvođača koji je jednostavno lenj ili nadobudan,tome uostalom (pored lečenja kompleksa) i služe ovi komentari.

007

pre 5 godina

Znam da nije najatraktivniji, znam da nije najbolji, znam da nije najjeftiniji ,ali meni je ovaj auto lego kao budali samar. 

Prostran, bogat opremom, funkcionalan, lako upravljiv... Ovaj je ispravio neke nedostatke starog modela i jedva cekam da postanem vlasnik istog.
(Vlasnik, 28. januar 2019 10:01)


Aj napiši nešto o tim nedostacima prošlog modela pošto razmišljam o jednom starom 5 godina.

Ivan

pre 5 godina

@marko,

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.

sempervivum

pre 5 godina

Ја волим овај тип аутомобила због практичности и простора, возим сличан. Једном сам сео у овај модел и баш ми је пријао.
Ипак, не верујем да бих га купио, јер ће да кошта 10.000 евра више од других, само због Мерцедесове значке.

Ribar

pre 5 godina

Nismo se razumeli, ja govorim da je reno 2.0dci u svakom pogledu bolji od MB 2.1cdi. Ne govorim da je ugradjivan u MB. Nov mercedesov motor 2.0 niko ovde jos nije ni video a kamoli da se pokazao kao dobar ili los.
(Ivan, 28. januar 2019 21:41)

Za 2.0 dci sam cuo uzasne stvari, pa kakav je tek onda 2.1 CDI? Ja sam cuo da je bas dobar. Ne osporavam to sto kazete, samo bih zamolio da malo pojasnite.