Sreda, 31.10.2018.

16:15

Hyundai predstavio i30 Fastback N Line FOTO

Izvor: B92

Hyundai predstavio i30 Fastback N Line FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Hehe

pre 5 godina

Samo da pojasnim posto sam malo nejasno pisao u brzini, u poslednjoj brzini mk2 se vrti na 500-700obrtaja manje na 130kmh od mk1. Ravan pod se odnosi na gepek, nema rupe prilikom utovara nego samo skliznes stvari unutra. Ravan pod kod zadnjih sedista je na mk2, skoro pa ravan; na mk1 postoji tunel. Generalno, na mk1 nedostaje ugladjenost i zato ga mnogi dozivljavaju kao slabijeg u poredjenju sa evropskim modelima, ali osim te ugladjenosti, daleko od toga da je slabiji, barem ono sto sam probao. mk2 je veoma konkurentan, ali ko trazi luksuz ne treba da gleda prve dve generacije i30...

moron

pre 5 godina

(Hehe, 5. novembar 2018 00:56)
Hvala za baš detaljan i koristan prikaz.
Ono što je mene oduševljavalo kod te obe verzije, jeste i količina prostora za glavu pozadi. Ja, mada sam "samo" 192 cm, kao da imam malo duži trup, a kraće noge ("degenerik") i retka su vozila gde pozadi lepo stanem i sa svojom glavom. A u i30 karavan (u obe verzije) pozadi sednem baš lepo, skoro da bih "cilindar" na glavu stavio.
To sa uvećanim Wb kod mk1 im je bilo genijalo. Ali su verovatno od toga kod mk2 odustali zbog sniženja troškova proizvodnje, a i da ne bi ugrožavali i40 SW.

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

Neki moj utisak je da je mk1 mozda bolje uradjen, da je generalno izdrzljiviji, na mk2 se stedelo na nekim manje bitnim elementima, tipa plastika retrovizra je losija, radio uredjaj je nesto slabiji i losiji zvuk itd. sa druge strane radilo se komforu i ekonomicnosti. Na mk1, nesto vece medjuosovinsko 270cm vs 265cm na mk2, sto daje za rezultat iza mene u mk1 mogu da sede odrasli bez problema, na mk2 samo deca, naravno, ja sam 190cm sa viskom kg, i drzim sediste do kraja pomereno. To se odrazilo i na gepek, pa je na mk1 nesto preko 400 litara svega, dok na mk2 oko 520l ako se dobro secam, ali razlika se vidi i na oko. Ravan pod je kod oba i sedista se obaraju ravno, ali je razlicit mehanizam obaranja sedista, jednostavniji na mk1. Na mk1 vidis haubu ispred sebe sto olaksava dosta provlacenja po gradu i parkiranje, na mk2 ne vidis, zasecena je. Karavan mk1 2009. godine si mogao da uzmes samo u tom jednom paketu opreme sa tim jednim motorom u Srbiji, mk2 si imao mnogo veci izbor i generalno je bio jeftiniji. mk1 su reklamirali da ima ESP, medjutim... mk2 ima ESP, hill assist itd. Dashboard prostiji i laksi za koriscenje kod mk1, ali i na mk2 je jednostavam, samo totalno drugaciji dizajn. Stvar navike. Sedista su veoma dobra, sedalni deo bi mogao da bude malo duzi za nas krakate. Pokazali se pouzdani kod mene. U garanciji ne bi trebalo da bude nikakvih problema, ali naravno uvek ima izuzetaka.
Moze jos svasta da se pise, ali najbolje probati

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

ok, ako b92 hoce da objavi... i30cw prve i druge generacija sa 1.4 motorima.
Motori: i30cw mk1 sa 1.4 109KS, bolji na visokim obrtajima, moze vise da se izvuce iz istog, i30 wagon mk2 sa 1.4 100KS, bolji na nizim obrtajima, ugladjenjiji, ekonomicniji. U prvih par godina su maltene necujni, kod starijeg posle nekih 100k km, dok je hladan pocinje da se cuje kao traktorce. Pomalo je "sirov,grub...", sto se meni svidja.
Menjaci: mk1 je dolazio sa 5ostepenim, najveci problem je voznja autoputem 130kmh na nekih 4100obrtaja (ovo delimicno zavisi i od kvaliteta goriva i moze da bude za 100-200 obrtaja nize ili pak...), mk2 6ostepeni, otprilike nekih 500-700 obrtaja u najvisem stepenu, na 130kmh je na oko 3500 obrtaja. Stariji mnogo bolje vuce u poslednjoj brzini, ali ako se gleda u petoj, slicno je.
Izolacija: mk1 bi mogao da ima bolju zvucnu izolaciju od guma i od motora, ostalo je ok. mk2 je sasvim solidno zvucno izolovan, nemam primedbi.
Vesanje/ponasanje na putu: Slicno. mk1 je tvrdji i pogodniji za gazenje, ali mu znacajno veca masa to remeti donekle. Zbog toga nije bas idealan za nase puteve, ali nije los. Opet posle 100k km pocne da se ljuljuska i sve grublje podnosi neravnine, u servisu rekli sve ok. mk2 je vise orijentisan ka udobnoj voznji, hoce malo da naginje pri ostrijoj voznji, ne znam kakav je posle malo vece kilometraze.
Potrosnja: oko litar manje na mk2, sto zbog motora, sto zbog mase... 1/2

b1321

pre 5 godina

Uvoznik je postavio strategiju da će se ovde prodavati samo "sirotinjski" osnovni paketi i tu je dao težište. To je "pilo vodu" sa prve dve generacije, kad je cena kretala od 10k evra i završavala se sa 13800... Sad atmosferac 1.4 počinje od cene kojom se prethodnik završavao i tu nastaje problem. I30 je ranije bio super prilika, a sada je ušao u cenovni rang kod nas mnogo popularnijih, evropskih modela hatchbacka. Pogledajte na ulici drugu generaciju, ima ih puno, ali, pogledajte koliko ima sa, recimo alu felnama, koje su se dobijale u najvišem paketu, retko, zaista retko. Takođe u Hyu može malo toga da se modifikuje u opremi, u već formiranim paketima. O uživanju u vožnji atmo benzinca od 100ks neću da komentarišem!
Hyundai je izgradio lepu reputaciju u Evropi, zato su se i osmelili da cenovno i kvalitetom uđu u ring sa najvećim evropskim igračima. Međutim, kod nas će dosta vode proteći Dunavom dok se to ne desi!

moron

pre 5 godina

(Hehe..., 2. novembar 2018 03:13)
Cenio bih i tu paralelu, a verujem da bi interesovalo i mnoge, jer su to i dosta česti polovnjaci na oglasima.
Taj od 109 ks jesam (malo) vozio/probao u i30 i meni je delovalo ok.

Hehe...

pre 5 godina

@(moron, 1. novembar 2018 20:56)

Slicni, maltene isti, a razliciti. Pricam o prvoj i drugoj generaciji karavana i30. Pogresno se izrazavam kad kazem novi. Novi tj. trecu generaciju jos nisam stigao da probam... Ako te zanima mogu da napisem ukratko razlike izmedju prve i druge generacije sa 1.4 benzincima, mada je ovo pogresna tema, jer je rec o i30 NLine fastback.

Dikh tu kava

pre 5 godina

(moron, 31. oktobar 2018 19:28)

I ti takvi i30 "zarasli u korov" uskoro bi mogli da postanu egzotika sami po sebi, budući da naš diler (dok se suprotno ne dokaže) nema više mogućnost da naruči ne taj, nego bilo koji i30, tako da ko nije kupio, debelo se z....

Hehe, vlasnik i30ica

pre 5 godina

@Hehe

Nisam siguran na sta mislis, mozda im fali u ponudi neki jos jaci motor koji ionako niko ne bi kupio da bi bili konkurentni tim jacim varijantama ostalih proizvodjaca. Uostalom, barem nisu nudili za i30 motore od 86KS, kao neki u klasi, pa se jos i hvale kako to ide dobro... 1.4 od 109KS iz prve generacije je bio odlican, 1.4 od 100KS je slican, ali malo drugaciji, orijentisan na ekonomicnost, 1.6GDI odlican, naravno, ako znas da ih poteras. Ljudi hoce te benzince da voze kao dizelase i onda krene prica tromo, lenjo itd... Iz licnog iskustva, idu kao i drugi automobili slicne mase i konjaze, sto bi se reklo prosek. Sa druge strane dizeli nemam pojma kakvi su im.

Dalje, koliko sam nacuo, hyundai bez obzira na rast cena u Srbiji, ima i rast prodaje. Realno je ocekivati da sa rastom prodaje i podizanjem kvaliteta, dizu cene dalje...

Neko moje misljenje je steta sto im obicni modeli ne izgledaju kao N Line, a N line jos malo da "nabudze". Za performanse, tu je N. Svima je jasno da je naziv "N line" iskopiran od drugih proizvodjaca (npr. S line?)

rog

pre 5 godina

Kao vrh ponude sportska verzija od 1.4 litra i citavih 140ks. Pa novi focus, ne ST, izvlaci 180ks iz 1.5l i tri cilindra. Uz ovo ide potpis "sportski pozdrav".

grabs popcorn

pre 5 godina

@moron

Svidja mi se kako prožimaš materiju, nisam sarkastičan stvarno tako mislim. Jako loša ponuda motora i opreme u Srbiji, po nekim nerealnim cenama, zamisli tek da imaju u ponudi N- line koji po meni ekstra izgleda koliko bi tek on koštao. Šteta stvarno, treba neko ko stvarno poznaje biznis i materiju da se bavi uvozom hyundaia. Zar nije bolje zaraditi po 1000€ na 100 auta nego na 30 auta po 3000€, ipak je to 100 auta sutra na redovnim servisima.

Hehe

pre 5 godina

Par Hyundaia što sam probao, najslabija karika je motor. Lenjo i tromo, kao da ima 30% manje snage. Uz to spor odziv na gas.

Ako su u kvalitetu enterijera i negde stigli, kao i trajnosti mehanike. Performanse nisu ni blizu evropskih proizvođača.

moron

pre 5 godina

Mali je praktičan značaj ove vesti za kupce u Srbiji, jer ni više od godinu dana od kada je u Srbiji startovala prodaja novog i30, naš uvoznik nije smogao hrabrosti da za Srbiju objavi cene gornja dva standardna paketa opreme (a samo najviši, izmedju ostalog, ima LED farove), kao ni cene za 1,4 T-GDI i za "jače" 1,6 dizele (od 116 i 136ks).
O tome da nema objavljenu ni cenu karavana, bolje da i ne govorim (ponovo).
Mislio sam jedno vreme da je "prethodni uvoznik" za Hyundai bio loš, ali, vidim da sam gadno pogrešio. Može uvek i gore.
Ovaj je "tako dobar", da zahvaljujući potpuno promašenim cenama za i30, još uvek nije uspeo da rasproda ni promotivne primerke i30 koje je uvezao 2017. godine, čuveni paket "Launch Edition" (eno ih i na "Polovni automobili" ), koji je sa atmosferskim 1,4 od 100 ks "zacepio" inicijalno na "redovnu cenu" od 18.490, a sa kojom cenom ih ne bi prodao ni "do Bogojavljanja" (a i nije ih prodao).
Da se razumemo, oprema je odlična (ako zanemarimo da nema lumbalnu podršku za vozača), vozilo je kao celina veoma lepo uradjeno, enterijer je dopadljiv, ali je cena potpuno neprimerena u svetlu motorizacije.
Dok uvoznik shvati da je možda vreme da malo koriguje cene i "kompletira cenovnik" (sa onim što nije prikazao), moglo bi da se desi da za i30 "prodje voz".
Jako autističan pristup jednom veoma lepom modelu.

vuk

pre 5 godina

Lepo sto su se otvorili za pilot slort 4 koji ruku na srce nije potreban za auto od 140ks obzirom da imaju domace Nexen, Kumho, Hankook i ostale. Simpatican je auto i ako budu razumni sa cenom bice lepe prodaje. Nisam fan korejskih proizvodjaca ali cenim trud koji ulazu.

masinista

pre 5 godina

Wauuu kakav AMG , kakav M, kakav RS, samo Hyndai N serija... wauuuu nista lepse od ovog Hyndaia N serije svet nije video... a tek motor orevelike snage...

moron

pre 5 godina

Mali je praktičan značaj ove vesti za kupce u Srbiji, jer ni više od godinu dana od kada je u Srbiji startovala prodaja novog i30, naš uvoznik nije smogao hrabrosti da za Srbiju objavi cene gornja dva standardna paketa opreme (a samo najviši, izmedju ostalog, ima LED farove), kao ni cene za 1,4 T-GDI i za "jače" 1,6 dizele (od 116 i 136ks).
O tome da nema objavljenu ni cenu karavana, bolje da i ne govorim (ponovo).
Mislio sam jedno vreme da je "prethodni uvoznik" za Hyundai bio loš, ali, vidim da sam gadno pogrešio. Može uvek i gore.
Ovaj je "tako dobar", da zahvaljujući potpuno promašenim cenama za i30, još uvek nije uspeo da rasproda ni promotivne primerke i30 koje je uvezao 2017. godine, čuveni paket "Launch Edition" (eno ih i na "Polovni automobili" ), koji je sa atmosferskim 1,4 od 100 ks "zacepio" inicijalno na "redovnu cenu" od 18.490, a sa kojom cenom ih ne bi prodao ni "do Bogojavljanja" (a i nije ih prodao).
Da se razumemo, oprema je odlična (ako zanemarimo da nema lumbalnu podršku za vozača), vozilo je kao celina veoma lepo uradjeno, enterijer je dopadljiv, ali je cena potpuno neprimerena u svetlu motorizacije.
Dok uvoznik shvati da je možda vreme da malo koriguje cene i "kompletira cenovnik" (sa onim što nije prikazao), moglo bi da se desi da za i30 "prodje voz".
Jako autističan pristup jednom veoma lepom modelu.

grabs popcorn

pre 5 godina

@moron

Svidja mi se kako prožimaš materiju, nisam sarkastičan stvarno tako mislim. Jako loša ponuda motora i opreme u Srbiji, po nekim nerealnim cenama, zamisli tek da imaju u ponudi N- line koji po meni ekstra izgleda koliko bi tek on koštao. Šteta stvarno, treba neko ko stvarno poznaje biznis i materiju da se bavi uvozom hyundaia. Zar nije bolje zaraditi po 1000€ na 100 auta nego na 30 auta po 3000€, ipak je to 100 auta sutra na redovnim servisima.

vuk

pre 5 godina

Lepo sto su se otvorili za pilot slort 4 koji ruku na srce nije potreban za auto od 140ks obzirom da imaju domace Nexen, Kumho, Hankook i ostale. Simpatican je auto i ako budu razumni sa cenom bice lepe prodaje. Nisam fan korejskih proizvodjaca ali cenim trud koji ulazu.

Hehe

pre 5 godina

Par Hyundaia što sam probao, najslabija karika je motor. Lenjo i tromo, kao da ima 30% manje snage. Uz to spor odziv na gas.

Ako su u kvalitetu enterijera i negde stigli, kao i trajnosti mehanike. Performanse nisu ni blizu evropskih proizvođača.

masinista

pre 5 godina

Wauuu kakav AMG , kakav M, kakav RS, samo Hyndai N serija... wauuuu nista lepse od ovog Hyndaia N serije svet nije video... a tek motor orevelike snage...

rog

pre 5 godina

Kao vrh ponude sportska verzija od 1.4 litra i citavih 140ks. Pa novi focus, ne ST, izvlaci 180ks iz 1.5l i tri cilindra. Uz ovo ide potpis "sportski pozdrav".

Hehe, vlasnik i30ica

pre 5 godina

@Hehe

Nisam siguran na sta mislis, mozda im fali u ponudi neki jos jaci motor koji ionako niko ne bi kupio da bi bili konkurentni tim jacim varijantama ostalih proizvodjaca. Uostalom, barem nisu nudili za i30 motore od 86KS, kao neki u klasi, pa se jos i hvale kako to ide dobro... 1.4 od 109KS iz prve generacije je bio odlican, 1.4 od 100KS je slican, ali malo drugaciji, orijentisan na ekonomicnost, 1.6GDI odlican, naravno, ako znas da ih poteras. Ljudi hoce te benzince da voze kao dizelase i onda krene prica tromo, lenjo itd... Iz licnog iskustva, idu kao i drugi automobili slicne mase i konjaze, sto bi se reklo prosek. Sa druge strane dizeli nemam pojma kakvi su im.

Dalje, koliko sam nacuo, hyundai bez obzira na rast cena u Srbiji, ima i rast prodaje. Realno je ocekivati da sa rastom prodaje i podizanjem kvaliteta, dizu cene dalje...

Neko moje misljenje je steta sto im obicni modeli ne izgledaju kao N Line, a N line jos malo da "nabudze". Za performanse, tu je N. Svima je jasno da je naziv "N line" iskopiran od drugih proizvodjaca (npr. S line?)

Dikh tu kava

pre 5 godina

(moron, 31. oktobar 2018 19:28)

I ti takvi i30 "zarasli u korov" uskoro bi mogli da postanu egzotika sami po sebi, budući da naš diler (dok se suprotno ne dokaže) nema više mogućnost da naruči ne taj, nego bilo koji i30, tako da ko nije kupio, debelo se z....

b1321

pre 5 godina

Uvoznik je postavio strategiju da će se ovde prodavati samo "sirotinjski" osnovni paketi i tu je dao težište. To je "pilo vodu" sa prve dve generacije, kad je cena kretala od 10k evra i završavala se sa 13800... Sad atmosferac 1.4 počinje od cene kojom se prethodnik završavao i tu nastaje problem. I30 je ranije bio super prilika, a sada je ušao u cenovni rang kod nas mnogo popularnijih, evropskih modela hatchbacka. Pogledajte na ulici drugu generaciju, ima ih puno, ali, pogledajte koliko ima sa, recimo alu felnama, koje su se dobijale u najvišem paketu, retko, zaista retko. Takođe u Hyu može malo toga da se modifikuje u opremi, u već formiranim paketima. O uživanju u vožnji atmo benzinca od 100ks neću da komentarišem!
Hyundai je izgradio lepu reputaciju u Evropi, zato su se i osmelili da cenovno i kvalitetom uđu u ring sa najvećim evropskim igračima. Međutim, kod nas će dosta vode proteći Dunavom dok se to ne desi!

Hehe...

pre 5 godina

@(moron, 1. novembar 2018 20:56)

Slicni, maltene isti, a razliciti. Pricam o prvoj i drugoj generaciji karavana i30. Pogresno se izrazavam kad kazem novi. Novi tj. trecu generaciju jos nisam stigao da probam... Ako te zanima mogu da napisem ukratko razlike izmedju prve i druge generacije sa 1.4 benzincima, mada je ovo pogresna tema, jer je rec o i30 NLine fastback.

moron

pre 5 godina

(Hehe..., 2. novembar 2018 03:13)
Cenio bih i tu paralelu, a verujem da bi interesovalo i mnoge, jer su to i dosta česti polovnjaci na oglasima.
Taj od 109 ks jesam (malo) vozio/probao u i30 i meni je delovalo ok.

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

ok, ako b92 hoce da objavi... i30cw prve i druge generacija sa 1.4 motorima.
Motori: i30cw mk1 sa 1.4 109KS, bolji na visokim obrtajima, moze vise da se izvuce iz istog, i30 wagon mk2 sa 1.4 100KS, bolji na nizim obrtajima, ugladjenjiji, ekonomicniji. U prvih par godina su maltene necujni, kod starijeg posle nekih 100k km, dok je hladan pocinje da se cuje kao traktorce. Pomalo je "sirov,grub...", sto se meni svidja.
Menjaci: mk1 je dolazio sa 5ostepenim, najveci problem je voznja autoputem 130kmh na nekih 4100obrtaja (ovo delimicno zavisi i od kvaliteta goriva i moze da bude za 100-200 obrtaja nize ili pak...), mk2 6ostepeni, otprilike nekih 500-700 obrtaja u najvisem stepenu, na 130kmh je na oko 3500 obrtaja. Stariji mnogo bolje vuce u poslednjoj brzini, ali ako se gleda u petoj, slicno je.
Izolacija: mk1 bi mogao da ima bolju zvucnu izolaciju od guma i od motora, ostalo je ok. mk2 je sasvim solidno zvucno izolovan, nemam primedbi.
Vesanje/ponasanje na putu: Slicno. mk1 je tvrdji i pogodniji za gazenje, ali mu znacajno veca masa to remeti donekle. Zbog toga nije bas idealan za nase puteve, ali nije los. Opet posle 100k km pocne da se ljuljuska i sve grublje podnosi neravnine, u servisu rekli sve ok. mk2 je vise orijentisan ka udobnoj voznji, hoce malo da naginje pri ostrijoj voznji, ne znam kakav je posle malo vece kilometraze.
Potrosnja: oko litar manje na mk2, sto zbog motora, sto zbog mase... 1/2

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

Neki moj utisak je da je mk1 mozda bolje uradjen, da je generalno izdrzljiviji, na mk2 se stedelo na nekim manje bitnim elementima, tipa plastika retrovizra je losija, radio uredjaj je nesto slabiji i losiji zvuk itd. sa druge strane radilo se komforu i ekonomicnosti. Na mk1, nesto vece medjuosovinsko 270cm vs 265cm na mk2, sto daje za rezultat iza mene u mk1 mogu da sede odrasli bez problema, na mk2 samo deca, naravno, ja sam 190cm sa viskom kg, i drzim sediste do kraja pomereno. To se odrazilo i na gepek, pa je na mk1 nesto preko 400 litara svega, dok na mk2 oko 520l ako se dobro secam, ali razlika se vidi i na oko. Ravan pod je kod oba i sedista se obaraju ravno, ali je razlicit mehanizam obaranja sedista, jednostavniji na mk1. Na mk1 vidis haubu ispred sebe sto olaksava dosta provlacenja po gradu i parkiranje, na mk2 ne vidis, zasecena je. Karavan mk1 2009. godine si mogao da uzmes samo u tom jednom paketu opreme sa tim jednim motorom u Srbiji, mk2 si imao mnogo veci izbor i generalno je bio jeftiniji. mk1 su reklamirali da ima ESP, medjutim... mk2 ima ESP, hill assist itd. Dashboard prostiji i laksi za koriscenje kod mk1, ali i na mk2 je jednostavam, samo totalno drugaciji dizajn. Stvar navike. Sedista su veoma dobra, sedalni deo bi mogao da bude malo duzi za nas krakate. Pokazali se pouzdani kod mene. U garanciji ne bi trebalo da bude nikakvih problema, ali naravno uvek ima izuzetaka.
Moze jos svasta da se pise, ali najbolje probati

moron

pre 5 godina

(Hehe, 5. novembar 2018 00:56)
Hvala za baš detaljan i koristan prikaz.
Ono što je mene oduševljavalo kod te obe verzije, jeste i količina prostora za glavu pozadi. Ja, mada sam "samo" 192 cm, kao da imam malo duži trup, a kraće noge ("degenerik") i retka su vozila gde pozadi lepo stanem i sa svojom glavom. A u i30 karavan (u obe verzije) pozadi sednem baš lepo, skoro da bih "cilindar" na glavu stavio.
To sa uvećanim Wb kod mk1 im je bilo genijalo. Ali su verovatno od toga kod mk2 odustali zbog sniženja troškova proizvodnje, a i da ne bi ugrožavali i40 SW.

Hehe

pre 5 godina

Samo da pojasnim posto sam malo nejasno pisao u brzini, u poslednjoj brzini mk2 se vrti na 500-700obrtaja manje na 130kmh od mk1. Ravan pod se odnosi na gepek, nema rupe prilikom utovara nego samo skliznes stvari unutra. Ravan pod kod zadnjih sedista je na mk2, skoro pa ravan; na mk1 postoji tunel. Generalno, na mk1 nedostaje ugladjenost i zato ga mnogi dozivljavaju kao slabijeg u poredjenju sa evropskim modelima, ali osim te ugladjenosti, daleko od toga da je slabiji, barem ono sto sam probao. mk2 je veoma konkurentan, ali ko trazi luksuz ne treba da gleda prve dve generacije i30...

masinista

pre 5 godina

Wauuu kakav AMG , kakav M, kakav RS, samo Hyndai N serija... wauuuu nista lepse od ovog Hyndaia N serije svet nije video... a tek motor orevelike snage...

Hehe

pre 5 godina

Par Hyundaia što sam probao, najslabija karika je motor. Lenjo i tromo, kao da ima 30% manje snage. Uz to spor odziv na gas.

Ako su u kvalitetu enterijera i negde stigli, kao i trajnosti mehanike. Performanse nisu ni blizu evropskih proizvođača.

rog

pre 5 godina

Kao vrh ponude sportska verzija od 1.4 litra i citavih 140ks. Pa novi focus, ne ST, izvlaci 180ks iz 1.5l i tri cilindra. Uz ovo ide potpis "sportski pozdrav".

grabs popcorn

pre 5 godina

@moron

Svidja mi se kako prožimaš materiju, nisam sarkastičan stvarno tako mislim. Jako loša ponuda motora i opreme u Srbiji, po nekim nerealnim cenama, zamisli tek da imaju u ponudi N- line koji po meni ekstra izgleda koliko bi tek on koštao. Šteta stvarno, treba neko ko stvarno poznaje biznis i materiju da se bavi uvozom hyundaia. Zar nije bolje zaraditi po 1000€ na 100 auta nego na 30 auta po 3000€, ipak je to 100 auta sutra na redovnim servisima.

Hehe, vlasnik i30ica

pre 5 godina

@Hehe

Nisam siguran na sta mislis, mozda im fali u ponudi neki jos jaci motor koji ionako niko ne bi kupio da bi bili konkurentni tim jacim varijantama ostalih proizvodjaca. Uostalom, barem nisu nudili za i30 motore od 86KS, kao neki u klasi, pa se jos i hvale kako to ide dobro... 1.4 od 109KS iz prve generacije je bio odlican, 1.4 od 100KS je slican, ali malo drugaciji, orijentisan na ekonomicnost, 1.6GDI odlican, naravno, ako znas da ih poteras. Ljudi hoce te benzince da voze kao dizelase i onda krene prica tromo, lenjo itd... Iz licnog iskustva, idu kao i drugi automobili slicne mase i konjaze, sto bi se reklo prosek. Sa druge strane dizeli nemam pojma kakvi su im.

Dalje, koliko sam nacuo, hyundai bez obzira na rast cena u Srbiji, ima i rast prodaje. Realno je ocekivati da sa rastom prodaje i podizanjem kvaliteta, dizu cene dalje...

Neko moje misljenje je steta sto im obicni modeli ne izgledaju kao N Line, a N line jos malo da "nabudze". Za performanse, tu je N. Svima je jasno da je naziv "N line" iskopiran od drugih proizvodjaca (npr. S line?)

vuk

pre 5 godina

Lepo sto su se otvorili za pilot slort 4 koji ruku na srce nije potreban za auto od 140ks obzirom da imaju domace Nexen, Kumho, Hankook i ostale. Simpatican je auto i ako budu razumni sa cenom bice lepe prodaje. Nisam fan korejskih proizvodjaca ali cenim trud koji ulazu.

b1321

pre 5 godina

Uvoznik je postavio strategiju da će se ovde prodavati samo "sirotinjski" osnovni paketi i tu je dao težište. To je "pilo vodu" sa prve dve generacije, kad je cena kretala od 10k evra i završavala se sa 13800... Sad atmosferac 1.4 počinje od cene kojom se prethodnik završavao i tu nastaje problem. I30 je ranije bio super prilika, a sada je ušao u cenovni rang kod nas mnogo popularnijih, evropskih modela hatchbacka. Pogledajte na ulici drugu generaciju, ima ih puno, ali, pogledajte koliko ima sa, recimo alu felnama, koje su se dobijale u najvišem paketu, retko, zaista retko. Takođe u Hyu može malo toga da se modifikuje u opremi, u već formiranim paketima. O uživanju u vožnji atmo benzinca od 100ks neću da komentarišem!
Hyundai je izgradio lepu reputaciju u Evropi, zato su se i osmelili da cenovno i kvalitetom uđu u ring sa najvećim evropskim igračima. Međutim, kod nas će dosta vode proteći Dunavom dok se to ne desi!

moron

pre 5 godina

Mali je praktičan značaj ove vesti za kupce u Srbiji, jer ni više od godinu dana od kada je u Srbiji startovala prodaja novog i30, naš uvoznik nije smogao hrabrosti da za Srbiju objavi cene gornja dva standardna paketa opreme (a samo najviši, izmedju ostalog, ima LED farove), kao ni cene za 1,4 T-GDI i za "jače" 1,6 dizele (od 116 i 136ks).
O tome da nema objavljenu ni cenu karavana, bolje da i ne govorim (ponovo).
Mislio sam jedno vreme da je "prethodni uvoznik" za Hyundai bio loš, ali, vidim da sam gadno pogrešio. Može uvek i gore.
Ovaj je "tako dobar", da zahvaljujući potpuno promašenim cenama za i30, još uvek nije uspeo da rasproda ni promotivne primerke i30 koje je uvezao 2017. godine, čuveni paket "Launch Edition" (eno ih i na "Polovni automobili" ), koji je sa atmosferskim 1,4 od 100 ks "zacepio" inicijalno na "redovnu cenu" od 18.490, a sa kojom cenom ih ne bi prodao ni "do Bogojavljanja" (a i nije ih prodao).
Da se razumemo, oprema je odlična (ako zanemarimo da nema lumbalnu podršku za vozača), vozilo je kao celina veoma lepo uradjeno, enterijer je dopadljiv, ali je cena potpuno neprimerena u svetlu motorizacije.
Dok uvoznik shvati da je možda vreme da malo koriguje cene i "kompletira cenovnik" (sa onim što nije prikazao), moglo bi da se desi da za i30 "prodje voz".
Jako autističan pristup jednom veoma lepom modelu.

Dikh tu kava

pre 5 godina

(moron, 31. oktobar 2018 19:28)

I ti takvi i30 "zarasli u korov" uskoro bi mogli da postanu egzotika sami po sebi, budući da naš diler (dok se suprotno ne dokaže) nema više mogućnost da naruči ne taj, nego bilo koji i30, tako da ko nije kupio, debelo se z....

Hehe...

pre 5 godina

@(moron, 1. novembar 2018 20:56)

Slicni, maltene isti, a razliciti. Pricam o prvoj i drugoj generaciji karavana i30. Pogresno se izrazavam kad kazem novi. Novi tj. trecu generaciju jos nisam stigao da probam... Ako te zanima mogu da napisem ukratko razlike izmedju prve i druge generacije sa 1.4 benzincima, mada je ovo pogresna tema, jer je rec o i30 NLine fastback.

moron

pre 5 godina

(Hehe..., 2. novembar 2018 03:13)
Cenio bih i tu paralelu, a verujem da bi interesovalo i mnoge, jer su to i dosta česti polovnjaci na oglasima.
Taj od 109 ks jesam (malo) vozio/probao u i30 i meni je delovalo ok.

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

ok, ako b92 hoce da objavi... i30cw prve i druge generacija sa 1.4 motorima.
Motori: i30cw mk1 sa 1.4 109KS, bolji na visokim obrtajima, moze vise da se izvuce iz istog, i30 wagon mk2 sa 1.4 100KS, bolji na nizim obrtajima, ugladjenjiji, ekonomicniji. U prvih par godina su maltene necujni, kod starijeg posle nekih 100k km, dok je hladan pocinje da se cuje kao traktorce. Pomalo je "sirov,grub...", sto se meni svidja.
Menjaci: mk1 je dolazio sa 5ostepenim, najveci problem je voznja autoputem 130kmh na nekih 4100obrtaja (ovo delimicno zavisi i od kvaliteta goriva i moze da bude za 100-200 obrtaja nize ili pak...), mk2 6ostepeni, otprilike nekih 500-700 obrtaja u najvisem stepenu, na 130kmh je na oko 3500 obrtaja. Stariji mnogo bolje vuce u poslednjoj brzini, ali ako se gleda u petoj, slicno je.
Izolacija: mk1 bi mogao da ima bolju zvucnu izolaciju od guma i od motora, ostalo je ok. mk2 je sasvim solidno zvucno izolovan, nemam primedbi.
Vesanje/ponasanje na putu: Slicno. mk1 je tvrdji i pogodniji za gazenje, ali mu znacajno veca masa to remeti donekle. Zbog toga nije bas idealan za nase puteve, ali nije los. Opet posle 100k km pocne da se ljuljuska i sve grublje podnosi neravnine, u servisu rekli sve ok. mk2 je vise orijentisan ka udobnoj voznji, hoce malo da naginje pri ostrijoj voznji, ne znam kakav je posle malo vece kilometraze.
Potrosnja: oko litar manje na mk2, sto zbog motora, sto zbog mase... 1/2

Hehe

pre 5 godina

@(moron, 2. novembar 2018 09:41)

Neki moj utisak je da je mk1 mozda bolje uradjen, da je generalno izdrzljiviji, na mk2 se stedelo na nekim manje bitnim elementima, tipa plastika retrovizra je losija, radio uredjaj je nesto slabiji i losiji zvuk itd. sa druge strane radilo se komforu i ekonomicnosti. Na mk1, nesto vece medjuosovinsko 270cm vs 265cm na mk2, sto daje za rezultat iza mene u mk1 mogu da sede odrasli bez problema, na mk2 samo deca, naravno, ja sam 190cm sa viskom kg, i drzim sediste do kraja pomereno. To se odrazilo i na gepek, pa je na mk1 nesto preko 400 litara svega, dok na mk2 oko 520l ako se dobro secam, ali razlika se vidi i na oko. Ravan pod je kod oba i sedista se obaraju ravno, ali je razlicit mehanizam obaranja sedista, jednostavniji na mk1. Na mk1 vidis haubu ispred sebe sto olaksava dosta provlacenja po gradu i parkiranje, na mk2 ne vidis, zasecena je. Karavan mk1 2009. godine si mogao da uzmes samo u tom jednom paketu opreme sa tim jednim motorom u Srbiji, mk2 si imao mnogo veci izbor i generalno je bio jeftiniji. mk1 su reklamirali da ima ESP, medjutim... mk2 ima ESP, hill assist itd. Dashboard prostiji i laksi za koriscenje kod mk1, ali i na mk2 je jednostavam, samo totalno drugaciji dizajn. Stvar navike. Sedista su veoma dobra, sedalni deo bi mogao da bude malo duzi za nas krakate. Pokazali se pouzdani kod mene. U garanciji ne bi trebalo da bude nikakvih problema, ali naravno uvek ima izuzetaka.
Moze jos svasta da se pise, ali najbolje probati

moron

pre 5 godina

(Hehe, 5. novembar 2018 00:56)
Hvala za baš detaljan i koristan prikaz.
Ono što je mene oduševljavalo kod te obe verzije, jeste i količina prostora za glavu pozadi. Ja, mada sam "samo" 192 cm, kao da imam malo duži trup, a kraće noge ("degenerik") i retka su vozila gde pozadi lepo stanem i sa svojom glavom. A u i30 karavan (u obe verzije) pozadi sednem baš lepo, skoro da bih "cilindar" na glavu stavio.
To sa uvećanim Wb kod mk1 im je bilo genijalo. Ali su verovatno od toga kod mk2 odustali zbog sniženja troškova proizvodnje, a i da ne bi ugrožavali i40 SW.

Hehe

pre 5 godina

Samo da pojasnim posto sam malo nejasno pisao u brzini, u poslednjoj brzini mk2 se vrti na 500-700obrtaja manje na 130kmh od mk1. Ravan pod se odnosi na gepek, nema rupe prilikom utovara nego samo skliznes stvari unutra. Ravan pod kod zadnjih sedista je na mk2, skoro pa ravan; na mk1 postoji tunel. Generalno, na mk1 nedostaje ugladjenost i zato ga mnogi dozivljavaju kao slabijeg u poredjenju sa evropskim modelima, ali osim te ugladjenosti, daleko od toga da je slabiji, barem ono sto sam probao. mk2 je veoma konkurentan, ali ko trazi luksuz ne treba da gleda prve dve generacije i30...