Četvrtak, 20.09.2018.

15:15

FIAT ulepšao 500L FOTO

Izvor: B92

FIAT ulepšao 500L FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

b1321

pre 5 godina

Obožavam ljude koji čim čuju FIAT povraćaju! ajde za osećaj u vožnji ili dizajn, to razumem, jer je individualna stvar... Ali ljudi, pogledajte bar cenovnike ovog modela! Stari je kretao malo ispod 10000, novi u Lounge (najvišem paketu) sa anemičnim 1.4 motorom je 12500, sa 1.4tjet od 120ks ili 1.3mjet sa 95ks je 14500.
Koji proizvođač daje jak i adekvatan motor u osnovnom paketu? Opel crossland x pokreće 1.2 benzinac od čitava 82 konja, Koje ceed ili I30 Hyu isto anemični benzinci od 100ks...
KIA stonic za 19000 se poredi sa Mpvom od nepunih 13!!!!

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Kada ce biti dostupna 2.0 Mjet verzija koja se prodaje po evropi,ima nas koji bi malo vecu zapreminu od 1.6.. pozdrav

voja

pre 5 godina

Ja kupih ovaj automobil pre par godina ne zato što sam se zaljubio u njega već zato jer je je bio najbolje rešenje u odnosu cene bankarskih uslova i onoga što on sam nudi i trebalo mi je vremena da se sa Oktavije prebacim na njega i da počne da mi se dopada supruga ja troje dece i pas sa svim stvarima pun gepek često idemo na Taru komforan unutra do bola a što se tiče tromosti on ima caku da mora malo češće da se šalta menjač i da se ne štedi po gasu.Mene je najviše oduševilo što je u njemu kao u gluvoj sobi,sve u svemu ima se šta reći o bilo kom modelu i marki automobila ali da baš toliko ne valja kao što pojedinci kažu apsolutno nije tačno.

moron

pre 5 godina

nikmla, 21. septembar 2018 08:04

"Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu..."

Nećeš možda verovati, ali, ja sam tuda jednom vozio čak u rikverc. Doduše, uspon je tu bio ogroman, bila je mećava, mnogi zaglavljeni,pa čak i sa lancima, moje vozilo je bilo preotrećeno pozadi i takav unapred sa prednjim pogonom uzbrdo nije htelo. Ali, kada sam ga okrenuo, i tako opteretio pogonske točkove, u rikverc sam se do staze Konjarnik popeo kao sa "đipom" ...

srbijo,probudi se

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.
(Dragan, 21. septembar 2018 10:17)

Ta tvoja Kia je auto u kome na zadnjem sedištu možeš da voziš samo decu do 12 godina,a o gepeku i zapremini da ne govorim.Pozdrav.

Ivan

pre 5 godina

Majko mila pa to je fantasticno. Da sam samo znao da trosi tako malo nikada ne bih kupio hibrida. Kakva sam ovca ispao ne mogu da verujem. Pa meni Toyota hibrid od 136ks i 1300kg trosi oko 5litara benzina.

Dragan

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.

Von Misha

pre 5 godina

@moron
Prijatelju uzeo si mi reč iz usta. ja sam ga skoro kupio (polovnog), pop star paket opreme i skroz je OK. Škodu sam vozio službeno i svaki put kad joj prilazim muka mi je jer znam da će da me samelje tvrdoća sedišta, sve drugo je OK ali... Dosta mog društva nikad nije ni sela u 500l i većina je bila prijatno iznenadjena prostorom i udobnošću, moj primerak je 2014-to godište i ima ta malo duža sedišta.
Pozdrav svima,

sasa

pre 5 godina

Srbi ga prave tako da mora da je krs, sto se vidi i po srbijanskim komentarima. Kad su Sebi znali nesto napraviti?!
(Hrvat, 21. septembar 2018 09:31)

Vi nemate ni fabriku bicikala a kamoli motora ili traktora..... O automobilima necu ni da pricam

mk3

pre 5 godina

@Aca
Treba samo treba obustaviti ovaj eksperiment zvani proizvodnja automobila. Predugo traje.Neka se bave pravljenjem oruzja, u tome su realno bolji.

Lepi

pre 5 godina

Potpuni promašaj, za srBsko tržište stakla moraju da budu potpuno crna a farovi moraju da budu divlji ksenoni kako bi prosečan srbin uopšte pomislio da ga kupi.

Nele

pre 5 godina

Sve sami stručnjak do stručnjaka... Nije problem braćo moja što je auto loš, već što vi nemate para za bilo koji nov auto pa lečite komplekse pljuvanjem po komentarima, polovni golf plafon domet i životni san!

Soldier

pre 5 godina

Verujte ili ne,kako god hoćete,ali mazda CX-3 G120 troši koliko sam napisao,pa i manje od toga.Prosto,ako se može reći da postoji savršenstvo medju današnjim automobilima,to su danas svakako samo mazde.
(Ilija, 19. septembar 2018 12:54)

Mazda CX5, 2.5l benzinac, automataki menjac. U strogoj gradskoj voznji oko 9.2, kombinovano oko 7.5 a na auto putu sa brzinom oko 140-160 trosi 11 litara.

Hehe

pre 5 godina

@(nikmla, 21. septembar 2018 08:04)

Koji god da je auto u pitanju, dok se kreces ti nikako ne savetujem da vracas u prvu brzinu. Prva sluzi samo za kretanje dok stojis i to je to.

mk3

pre 5 godina

Iskreno meni je 500 X lepsi.Video sam ga uzivo,vise puta, u vise boja i stvarno je dopadljiv i fensi.Verujem i da se bolje vozi (iako ga nisam vozio).A 500 L ...ne znam...nikad mi se nije dopao.Manje mi je antipatican nego ranije ali i dalje mi se ne svidja.Jednom sam ga provozao(kolegin auto) sa benzincem pod haubom i prosto se razocarao.Da je 1.4 turbo kao u 500 x bila bi druga prica.Polozaj za volanom-nije toliko los,sediste malo tvrdje ali ok,prostrano je sve unutra ali motor je jedva dovoljan za normalnu voznju( ne jurcanje).Ko uzima ovaj auto nek izabere dizel.

sone vs

pre 5 godina

Nakon 40.000km u ovom automobilu mislim da sam dovoljno kompetentan da dam nekoliko zapazanja.
Prvo MANE
1. Motor 1.4 - toliko je trom da je to neverovatno. krenes da obidjes nekog, npr. sleper, prvo se prekrstis, pa krenes, iz 6te u 4tu, 4-5.000 obrtaja i svaki put dozivis stres I pomolis se Bogu da ti neko ne ide iz suprotnog pravca. Dakle nevidjeni sporac!
2. Menjac - prva ne postoji. Znaci na 10 km/h vec si na 4000 obrtaja, druga isto... non stop je u visokim obrtajima, sto sve skupa povecava potrosnju I mana mu je sto zeza prilikom prebacivanja u rikverc, I mene i mnoge koje znam.
3. Ruzan eksterijer (stvar ukusa).


Prednosti:
1. Cena. Auto nije preterano skup, dobijate veliki, prostran auto, solidnog kvaliteta, sa motorom koji se ne kvari za relativno male pare. Naravno, zivimo u Srbiji i sve nam je skupo.
2. Prostranost i enterijer. Ogroman auto unutra. Mesta za kolena, glavu, sirok je, pregledan, solidan gepek i meni licno zanimljivog enterijera.
3. Menjac 6 stepeni.
4. Pouzdanost motora. isti se decenijama ugradjuje u fiat, uz neke novitete, I veoma je pozudan jer nema sta da crkne.


Potrosnja sa bas bas teskom nogom na gasu prosecna ne prelazi 8L.

Sve u svemu, ima prednosti, ima I mana, kao i svaki auto, I sve je stvar ukusa i raspolozivog novca onog ko ga kupi. Ko je pasivan vozac, kome brzina ne igra ulogu, a treba mu nov auto, prostran, mislim da nece napraviti gresku kupovinom ovog modela.

Vozač

pre 5 godina

Probah ga na sajmu, zadnja sedišta kratka, samo za malu decu. Motor 1.4 iz kamenog doba, da za tu cenu nude 1.6 bilo bi prihvatljivo. Traktore na naftu nikad nisam razmatrao, iako prelazim 40-60.000 km godišnje. Za mene nije, ali za nekog penzosa ili mladi bračni par sa 1 detetom možda.

yy

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rani, 20. septembar 2018 19:15)

Teraj ga kod Gorana na Altinu, kida servis. Radio i ja skoro set kvacila za Punto Classic 1.3 multijet, prvi put, na 120k km :)

nikmla

pre 5 godina

Imam ga 4.5 godine, prešao sam preko 150 000 . Sedeći deo sedišta je malo kratak pa se dobije neki čudan osećaj kao da sediš na maloj stoličici , ostalo je odlično , auto je toliko udoban, prostran i veoma lak za vošnju. Pročitao sam ovde da se neko žali na kvačilo, moje je savršeno , zajedno sa menjačem . Najveća zamerka mu je , u mom slučaju , motor. 1.4 95 KS benzinac ( ugradio sam plin , troši 8.2-8.5 l) ima samo 125 Nm max obrtni moment i to na 4500 o/min , tako da je auto stračno trom, loš za preticanje i slab za uzbrdo . Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu...

Veliki brat

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 20. septembar 2018 16:36)

Ja video pre neki dan 500L, prvo pomislio da je X, ali pozadi ono ogromno 500L, a ni blizu kao taj Cross. Nema imitaciju hroma, već baš izgleda kao da ima hromirane elemente na branicima i vratima, ali je taj imao i one hromirane lajsne na pragovima koje formiraju kao stepenik (mada čemu, kad nije podignut kao npr. Wrangler sa gumama za blato, ali lepo izgleda). Ne vidim da to ima kao dodatna oprema, pa me baš interesuje o čemu se radi.
Da li je neki viši paket opreme ili šta već, ali imam neki predosećaj da takav primerak ne košta ispod 16-17000 evra sa 1.3mjet, a za tu cenu je možda bolje uzeti Tucson čak i sa atmosferskim 1.6 benzincom (opet je jači od tog 1-3mjet), ili Vitaru koja je po dimenzijama tu negde kao 500L.

eto

pre 5 godina

@kobajagrande, nije cena vrhunska jerbo je za 13k u njemu motor koji ga cini najtromijim na trzistu (za te novce). Takodje jedan od najneudobnijih auta (za te novce) sa cudnim sedistima i pozicijom. Ostalo je dosta ok, posebno izgled i oprema tig krosa.

Младен

pre 5 godina

Овај модел нуди јако мало за ту цену. Јефтина пластика унутра, јако слаба изолација, електроника и завршни квалитет обраде. Не делује стабилно при већим брзинама. С друге стране, јако је простран (5 одраслих особа са солидним пртљагом стаје без проблема у њега), мотор 1.3 вуче све то јако добро. И поред свих ових добрих особина, јако скуп ауто за оно што нуди.

hm...

pre 5 godina

puknuli za reklamu 50miliona dolara ili 5miliona, uglavnom neku milionsku cifru za vreme superbola. za jednu reklamu a prodalin136 auta...

dumbp

pre 5 godina

Ja gori auto od Fiata 500L nisam vozio. Vozio sam auto par dana,nije bio sluzbeni,od prijatelja je, star 4 godine i ima predjenih 60000km. Unutra sav zvoni kao kanta, materijali uzas, sve nesto zuji. Pozicija sedenja nikakva. Motor 1.4 atmosferac je bucan preko 2500 obrtaja, trom, nikako da ubrza. Sve u svemu los auto u kompletu koji nikako ne vredi tih 13-14000 evra.

M

pre 5 godina

@rani, zanimljiva konstatacija, kaze Italijan ne ume da napravi kvacilo. Evo ja vozim italijanske automobile vec godinama, i mislim da su im kvacila odlicna. Najgore na koje sam do sada naisao je bilo u jednom Pezou 208, toliko je mekano da ga bukvalno ne osecas, ne daje nikakav otpor stopalu pri pritiskanju, odnosno ne gura nogu na gore pri pustanju, i za mene je to nemoguce voziti. Sledece najgore je bilo u jednom Golfu 5, toliko kratak hod, da mi se malo malo gasio auto. Italijani prave visoka kvacila, sa dobrim feedback-om, tako da nema greske prilikom parkiranja ili kretanja u nekoj guzvi. Sad ima likova, u koje mozda i ti spadas, koji su navikli da daju gas i za pomeranje auta od po pola metra, kada se parkiraju ili krecu, ali takvima ionako nema pomoci. Sto se tice ovog 500L, odlican auto za te pare, meni i simpaticnog dizajna, pogotovu kada je u bicolore farbi. Jedan moj drug ga vozi, mana mu je jako slab motor, mora da se ubaci u drugu za preticanje, ali to je i za ocekivati od najslabije verzije, sigurno nije za jurnjavu. Sa druge strane, dobra je stvar sto je uopste moguce da se motor zavrti na 6000 rpm, pa da se pretice u 2. s obzirom da sam naisao na masu tih slabijih benzinaca koji kao na papiru idu do 5, 6000 obrtaja, a u realnosti kao TDI, mrtav posle 3500...

Nikola

pre 5 godina

Jel tačno što ljudi govore da je unutra malo prostora iako spolja deluje da je veliki automobil? Hajde da čujemo one koji ga koriste, a restilizacija je lepa vest, mada nije ključna.

Aca

pre 5 godina

Fabriku u kragujevcu treba sravniti do temelja. Prvo su proizvodili yuga par decenija. Istu praksu nastavljaju da primenjuju i u 21 veku. Fiat 500 poceli su proizvoditi 2007 godine, a posle par godina zadrzavsi isti koncept napravili su 500l. Od tada godine prolaze, a samo se menja slovo u nazivu i malo plastike.

Mikica

pre 5 godina

Da dopunim klub vlasnika, oseljivih na udarce, polomljena kvačila, loša sedišta i sl.

1.4 nacionale 143.000km zamena ulja i veliki servis. Peglam ga autoputem svakog dana, motor slab pa se često vrti na pet hiljada obrtaja. Fire motor troši ulje, možda zato i što se vozi u ovakvim režimima.

Za cenu servisa menjača i seta letnjih i zimskih guma za 530d odličan automobil.

Branko Von Beca

pre 5 godina

Šta je ovde promenjeno sem branika.
Počeli kao Zastava pre 25 god. kad je promenila izgled stojadina tako što su umesto metalnih stavili plastične branike.
Kako su počeli, izgleda tako će i da završe...

Kg

pre 5 godina

1990. radniku u zastavi trebalo da 4 plate da kupi auto koji proizvodi..2018 radniku u istoj fabrici koja ne plaća nikakve poreze samo strani vlasnik radniku treba 40 plata da kupi auto koji pravi (sklapa)

moron

pre 5 godina

Oko pitanja sedišta i udobnosti (što neki često kritikuju).
Preko 9 godina imam 308 SW, a preko 3 godine 500L. Moja supruga i dvoje starijih maloletnika tvrde da im je udobniji 500L. Da su i sedišta prijatnija.
Ja ne znam šta bih rekao. Dosta sam već mator (peta decenija), kičma mi nije mlada, i meni nekako mnogo više odgovoraju sedišta u 500L. Tvrdja su ( mada, nesporno, nemaju neke jako izražene bočne potpore i nisu za jurcanje po krivinama). Opet, nisu pretvrda kao, recimo, u škodi. Sada sam se vratio sa putovanja (službenom) škodom, danas sam sa njom prevalio skoro 500 km (auto putem) i imam osećaj da sam "ubiven". Kao da me voz zgazio. Svaki put kada u škodu sednem imam osećaj da sam seo u mrtvački sanduk. Tako se u njoj osećam. U 500L mi uvek osmeh na licu. Da se razumemo, nije on idealan (npr, kada otvorite haubu, onaj 1,6 MJ je ugladjenog zvuka koliko i drobilica za kamen, ali, ja uglavnom vozim zatvorene haube i sedim u kolima, pa se to i ne čuje).
Ali, mislim da idealno i ne postoji.

Pena party

pre 5 godina

Nema tu ulepsavanja nije moguce kod ovakvog automobila. Kragujevcu pomaze samo novi model koji ce sigurno biti lepsi od aktuelnog. Nezamislivo bi bilo dizajnirati nesto manje dopadljivo od 500l.

b1321

pre 5 godina

Svidja mi se unutrašnjost! Posebno što je tabla "presvučena" crnim materijalom. U dosadašnjoj ponudi, samo je Lounge paket to imao, jedan od razloga što ga nisam kupio - u navedenom paketu se mora uzeti stakleni krov, što mojoj ćeli ne bi nikako prijalo. Kod pop star paketa jednostavno nisam mogao da "svarim" tu blještavu tablu!
Inače...
Sviđa mi se unapređenje dizajna instrumenata, novi U connect infotainment odličan, ipak najveći pomak je napravljen kod sedišta, koja su sada duža i udobnija nego pre.
Ako bi ova verzija kod nas sa 1.4 tjet motorom bila ispod 15000, pojeo bih se živ što nisam sačekao još par meseci sa kupovinom auta!

sempervivum

pre 5 godina

Мени је 500L симпатичан аутић. Штета што није поузданији и удобнији. У понуди има стварно необичне боје. Али Срби купују и даље само сребрно-сиво, црно, евентуално црвено.
На жалост, ауто се слабо продаје, извисили смо. А то што се најбоље продаје "у класи" ми стварно није јасно. Колико та класа уопште има модела? C3 Picassо и O. Meriva су угашени. Других не могу ни да се сетим...

Keba

pre 5 godina

Od moje plate mogu da ga kupim, za godinu dve dana. Unapred konsultovao mehaničara, kaže da je previše osetljiv na udarce, da uzima mnogo vremena svaka zamena dela. Ipak, naš je. Al ni korola za 15 hiljada nije loša...

rani

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!

POslednji samuraj

pre 5 godina

Kao neko ko ga pravi svakoga dana ne mogu da vam opisem koliko lepo izgleda.
Tesko mi je samo sto znam da ga od moje plate ne mogu kupiti. Ipak kada prodje pored mene u punom sjaju uvek me nasmeje i natera da zaboravim na probkeme. Zelim svim buducim vozacima taj osecaj.

Janusz

pre 5 godina

imam prvu verziju vec 3 godine. Za tu cenu (11.5K) nema boljeg, a novog, porodicnog auta.
Najblizi konkurenti su za 2-5000 skuplji ali ne bih se kladio da su za toliko bolji

Dejan

pre 5 godina

Lep auto ali je potpuno nedostupan prosečnom Srbinu! Većina može samo da sanja o ovakvom autu. Sve preko 10 000€ je za nas nezamislivo skupo!

mrk

pre 5 godina

ovo je kao onda kad doktori ozivljavaju nekog ko je umro pa krkaju inekcije da ponovo pokrenu srce, ali nezuspesno. tako i fijat. svakih 3 meseca nova verziaj vec izvakanog, mrtvog modela. tu vise niko i ne zna koliko verzija i varijacija taj auto ima. posaljite ga u penziju i cao. hocemo da letimo.

KingSRB

pre 5 godina

šminka...šminka...šminka......a cena ko za nov model.........ispod šasije i haube sve isto jos od prvog modela da negresim dusu bila je koja sitnica oko motora i to je to. volim fiat jako al ga dave totalno.

achitwn

pre 5 godina

Ponekad vidim 500L u usa i jednostavno ne ide nekako uz ove siroke ceste i okolonu. On je definitivno dizajniran za mediteran i cablestone uske medieval ulice evrope. To je to.

Dule Pacov

pre 5 godina

Unutra okej, spolja taj famozni dizajn bolje bi izgedalo da se krecu u pravcu Tipa,Freemonta i buduceg 601...ovo je nekako meh mada je i Fiat video da je to bio trenutni bum i da sada vec ne prolazi.

POslednji samuraj

pre 5 godina

Kao neko ko ga pravi svakoga dana ne mogu da vam opisem koliko lepo izgleda.
Tesko mi je samo sto znam da ga od moje plate ne mogu kupiti. Ipak kada prodje pored mene u punom sjaju uvek me nasmeje i natera da zaboravim na probkeme. Zelim svim buducim vozacima taj osecaj.

moron

pre 5 godina

Oko pitanja sedišta i udobnosti (što neki često kritikuju).
Preko 9 godina imam 308 SW, a preko 3 godine 500L. Moja supruga i dvoje starijih maloletnika tvrde da im je udobniji 500L. Da su i sedišta prijatnija.
Ja ne znam šta bih rekao. Dosta sam već mator (peta decenija), kičma mi nije mlada, i meni nekako mnogo više odgovoraju sedišta u 500L. Tvrdja su ( mada, nesporno, nemaju neke jako izražene bočne potpore i nisu za jurcanje po krivinama). Opet, nisu pretvrda kao, recimo, u škodi. Sada sam se vratio sa putovanja (službenom) škodom, danas sam sa njom prevalio skoro 500 km (auto putem) i imam osećaj da sam "ubiven". Kao da me voz zgazio. Svaki put kada u škodu sednem imam osećaj da sam seo u mrtvački sanduk. Tako se u njoj osećam. U 500L mi uvek osmeh na licu. Da se razumemo, nije on idealan (npr, kada otvorite haubu, onaj 1,6 MJ je ugladjenog zvuka koliko i drobilica za kamen, ali, ja uglavnom vozim zatvorene haube i sedim u kolima, pa se to i ne čuje).
Ali, mislim da idealno i ne postoji.

achitwn

pre 5 godina

Ponekad vidim 500L u usa i jednostavno ne ide nekako uz ove siroke ceste i okolonu. On je definitivno dizajniran za mediteran i cablestone uske medieval ulice evrope. To je to.

rani

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!

Janusz

pre 5 godina

imam prvu verziju vec 3 godine. Za tu cenu (11.5K) nema boljeg, a novog, porodicnog auta.
Najblizi konkurenti su za 2-5000 skuplji ali ne bih se kladio da su za toliko bolji

Dejan

pre 5 godina

Lep auto ali je potpuno nedostupan prosečnom Srbinu! Većina može samo da sanja o ovakvom autu. Sve preko 10 000€ je za nas nezamislivo skupo!

sempervivum

pre 5 godina

Мени је 500L симпатичан аутић. Штета што није поузданији и удобнији. У понуди има стварно необичне боје. Али Срби купују и даље само сребрно-сиво, црно, евентуално црвено.
На жалост, ауто се слабо продаје, извисили смо. А то што се најбоље продаје "у класи" ми стварно није јасно. Колико та класа уопште има модела? C3 Picassо и O. Meriva су угашени. Других не могу ни да се сетим...

mrk

pre 5 godina

ovo je kao onda kad doktori ozivljavaju nekog ko je umro pa krkaju inekcije da ponovo pokrenu srce, ali nezuspesno. tako i fijat. svakih 3 meseca nova verziaj vec izvakanog, mrtvog modela. tu vise niko i ne zna koliko verzija i varijacija taj auto ima. posaljite ga u penziju i cao. hocemo da letimo.

b1321

pre 5 godina

Svidja mi se unutrašnjost! Posebno što je tabla "presvučena" crnim materijalom. U dosadašnjoj ponudi, samo je Lounge paket to imao, jedan od razloga što ga nisam kupio - u navedenom paketu se mora uzeti stakleni krov, što mojoj ćeli ne bi nikako prijalo. Kod pop star paketa jednostavno nisam mogao da "svarim" tu blještavu tablu!
Inače...
Sviđa mi se unapređenje dizajna instrumenata, novi U connect infotainment odličan, ipak najveći pomak je napravljen kod sedišta, koja su sada duža i udobnija nego pre.
Ako bi ova verzija kod nas sa 1.4 tjet motorom bila ispod 15000, pojeo bih se živ što nisam sačekao još par meseci sa kupovinom auta!

KingSRB

pre 5 godina

šminka...šminka...šminka......a cena ko za nov model.........ispod šasije i haube sve isto jos od prvog modela da negresim dusu bila je koja sitnica oko motora i to je to. volim fiat jako al ga dave totalno.

Keba

pre 5 godina

Od moje plate mogu da ga kupim, za godinu dve dana. Unapred konsultovao mehaničara, kaže da je previše osetljiv na udarce, da uzima mnogo vremena svaka zamena dela. Ipak, naš je. Al ni korola za 15 hiljada nije loša...

sone vs

pre 5 godina

Nakon 40.000km u ovom automobilu mislim da sam dovoljno kompetentan da dam nekoliko zapazanja.
Prvo MANE
1. Motor 1.4 - toliko je trom da je to neverovatno. krenes da obidjes nekog, npr. sleper, prvo se prekrstis, pa krenes, iz 6te u 4tu, 4-5.000 obrtaja i svaki put dozivis stres I pomolis se Bogu da ti neko ne ide iz suprotnog pravca. Dakle nevidjeni sporac!
2. Menjac - prva ne postoji. Znaci na 10 km/h vec si na 4000 obrtaja, druga isto... non stop je u visokim obrtajima, sto sve skupa povecava potrosnju I mana mu je sto zeza prilikom prebacivanja u rikverc, I mene i mnoge koje znam.
3. Ruzan eksterijer (stvar ukusa).


Prednosti:
1. Cena. Auto nije preterano skup, dobijate veliki, prostran auto, solidnog kvaliteta, sa motorom koji se ne kvari za relativno male pare. Naravno, zivimo u Srbiji i sve nam je skupo.
2. Prostranost i enterijer. Ogroman auto unutra. Mesta za kolena, glavu, sirok je, pregledan, solidan gepek i meni licno zanimljivog enterijera.
3. Menjac 6 stepeni.
4. Pouzdanost motora. isti se decenijama ugradjuje u fiat, uz neke novitete, I veoma je pozudan jer nema sta da crkne.


Potrosnja sa bas bas teskom nogom na gasu prosecna ne prelazi 8L.

Sve u svemu, ima prednosti, ima I mana, kao i svaki auto, I sve je stvar ukusa i raspolozivog novca onog ko ga kupi. Ko je pasivan vozac, kome brzina ne igra ulogu, a treba mu nov auto, prostran, mislim da nece napraviti gresku kupovinom ovog modela.

Nele

pre 5 godina

Sve sami stručnjak do stručnjaka... Nije problem braćo moja što je auto loš, već što vi nemate para za bilo koji nov auto pa lečite komplekse pljuvanjem po komentarima, polovni golf plafon domet i životni san!

srbijo,probudi se

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.
(Dragan, 21. septembar 2018 10:17)

Ta tvoja Kia je auto u kome na zadnjem sedištu možeš da voziš samo decu do 12 godina,a o gepeku i zapremini da ne govorim.Pozdrav.

sasa

pre 5 godina

Srbi ga prave tako da mora da je krs, sto se vidi i po srbijanskim komentarima. Kad su Sebi znali nesto napraviti?!
(Hrvat, 21. septembar 2018 09:31)

Vi nemate ni fabriku bicikala a kamoli motora ili traktora..... O automobilima necu ni da pricam

voja

pre 5 godina

Ja kupih ovaj automobil pre par godina ne zato što sam se zaljubio u njega već zato jer je je bio najbolje rešenje u odnosu cene bankarskih uslova i onoga što on sam nudi i trebalo mi je vremena da se sa Oktavije prebacim na njega i da počne da mi se dopada supruga ja troje dece i pas sa svim stvarima pun gepek često idemo na Taru komforan unutra do bola a što se tiče tromosti on ima caku da mora malo češće da se šalta menjač i da se ne štedi po gasu.Mene je najviše oduševilo što je u njemu kao u gluvoj sobi,sve u svemu ima se šta reći o bilo kom modelu i marki automobila ali da baš toliko ne valja kao što pojedinci kažu apsolutno nije tačno.

Lepi

pre 5 godina

Potpuni promašaj, za srBsko tržište stakla moraju da budu potpuno crna a farovi moraju da budu divlji ksenoni kako bi prosečan srbin uopšte pomislio da ga kupi.

Dule Pacov

pre 5 godina

Unutra okej, spolja taj famozni dizajn bolje bi izgedalo da se krecu u pravcu Tipa,Freemonta i buduceg 601...ovo je nekako meh mada je i Fiat video da je to bio trenutni bum i da sada vec ne prolazi.

Kg

pre 5 godina

1990. radniku u zastavi trebalo da 4 plate da kupi auto koji proizvodi..2018 radniku u istoj fabrici koja ne plaća nikakve poreze samo strani vlasnik radniku treba 40 plata da kupi auto koji pravi (sklapa)

Von Misha

pre 5 godina

@moron
Prijatelju uzeo si mi reč iz usta. ja sam ga skoro kupio (polovnog), pop star paket opreme i skroz je OK. Škodu sam vozio službeno i svaki put kad joj prilazim muka mi je jer znam da će da me samelje tvrdoća sedišta, sve drugo je OK ali... Dosta mog društva nikad nije ni sela u 500l i većina je bila prijatno iznenadjena prostorom i udobnošću, moj primerak je 2014-to godište i ima ta malo duža sedišta.
Pozdrav svima,

M

pre 5 godina

@rani, zanimljiva konstatacija, kaze Italijan ne ume da napravi kvacilo. Evo ja vozim italijanske automobile vec godinama, i mislim da su im kvacila odlicna. Najgore na koje sam do sada naisao je bilo u jednom Pezou 208, toliko je mekano da ga bukvalno ne osecas, ne daje nikakav otpor stopalu pri pritiskanju, odnosno ne gura nogu na gore pri pustanju, i za mene je to nemoguce voziti. Sledece najgore je bilo u jednom Golfu 5, toliko kratak hod, da mi se malo malo gasio auto. Italijani prave visoka kvacila, sa dobrim feedback-om, tako da nema greske prilikom parkiranja ili kretanja u nekoj guzvi. Sad ima likova, u koje mozda i ti spadas, koji su navikli da daju gas i za pomeranje auta od po pola metra, kada se parkiraju ili krecu, ali takvima ionako nema pomoci. Sto se tice ovog 500L, odlican auto za te pare, meni i simpaticnog dizajna, pogotovu kada je u bicolore farbi. Jedan moj drug ga vozi, mana mu je jako slab motor, mora da se ubaci u drugu za preticanje, ali to je i za ocekivati od najslabije verzije, sigurno nije za jurnjavu. Sa druge strane, dobra je stvar sto je uopste moguce da se motor zavrti na 6000 rpm, pa da se pretice u 2. s obzirom da sam naisao na masu tih slabijih benzinaca koji kao na papiru idu do 5, 6000 obrtaja, a u realnosti kao TDI, mrtav posle 3500...

nikmla

pre 5 godina

Imam ga 4.5 godine, prešao sam preko 150 000 . Sedeći deo sedišta je malo kratak pa se dobije neki čudan osećaj kao da sediš na maloj stoličici , ostalo je odlično , auto je toliko udoban, prostran i veoma lak za vošnju. Pročitao sam ovde da se neko žali na kvačilo, moje je savršeno , zajedno sa menjačem . Najveća zamerka mu je , u mom slučaju , motor. 1.4 95 KS benzinac ( ugradio sam plin , troši 8.2-8.5 l) ima samo 125 Nm max obrtni moment i to na 4500 o/min , tako da je auto stračno trom, loš za preticanje i slab za uzbrdo . Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu...

Branko Von Beca

pre 5 godina

Šta je ovde promenjeno sem branika.
Počeli kao Zastava pre 25 god. kad je promenila izgled stojadina tako što su umesto metalnih stavili plastične branike.
Kako su počeli, izgleda tako će i da završe...

Mikica

pre 5 godina

Da dopunim klub vlasnika, oseljivih na udarce, polomljena kvačila, loša sedišta i sl.

1.4 nacionale 143.000km zamena ulja i veliki servis. Peglam ga autoputem svakog dana, motor slab pa se često vrti na pet hiljada obrtaja. Fire motor troši ulje, možda zato i što se vozi u ovakvim režimima.

Za cenu servisa menjača i seta letnjih i zimskih guma za 530d odličan automobil.

Младен

pre 5 godina

Овај модел нуди јако мало за ту цену. Јефтина пластика унутра, јако слаба изолација, електроника и завршни квалитет обраде. Не делује стабилно при већим брзинама. С друге стране, јако је простран (5 одраслих особа са солидним пртљагом стаје без проблема у њега), мотор 1.3 вуче све то јако добро. И поред свих ових добрих особина, јако скуп ауто за оно што нуди.

Hehe

pre 5 godina

@(nikmla, 21. septembar 2018 08:04)

Koji god da je auto u pitanju, dok se kreces ti nikako ne savetujem da vracas u prvu brzinu. Prva sluzi samo za kretanje dok stojis i to je to.

moron

pre 5 godina

nikmla, 21. septembar 2018 08:04

"Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu..."

Nećeš možda verovati, ali, ja sam tuda jednom vozio čak u rikverc. Doduše, uspon je tu bio ogroman, bila je mećava, mnogi zaglavljeni,pa čak i sa lancima, moje vozilo je bilo preotrećeno pozadi i takav unapred sa prednjim pogonom uzbrdo nije htelo. Ali, kada sam ga okrenuo, i tako opteretio pogonske točkove, u rikverc sam se do staze Konjarnik popeo kao sa "đipom" ...

Aca

pre 5 godina

Fabriku u kragujevcu treba sravniti do temelja. Prvo su proizvodili yuga par decenija. Istu praksu nastavljaju da primenjuju i u 21 veku. Fiat 500 poceli su proizvoditi 2007 godine, a posle par godina zadrzavsi isti koncept napravili su 500l. Od tada godine prolaze, a samo se menja slovo u nazivu i malo plastike.

dumbp

pre 5 godina

Ja gori auto od Fiata 500L nisam vozio. Vozio sam auto par dana,nije bio sluzbeni,od prijatelja je, star 4 godine i ima predjenih 60000km. Unutra sav zvoni kao kanta, materijali uzas, sve nesto zuji. Pozicija sedenja nikakva. Motor 1.4 atmosferac je bucan preko 2500 obrtaja, trom, nikako da ubrza. Sve u svemu los auto u kompletu koji nikako ne vredi tih 13-14000 evra.

yy

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rani, 20. septembar 2018 19:15)

Teraj ga kod Gorana na Altinu, kida servis. Radio i ja skoro set kvacila za Punto Classic 1.3 multijet, prvi put, na 120k km :)

b1321

pre 5 godina

Obožavam ljude koji čim čuju FIAT povraćaju! ajde za osećaj u vožnji ili dizajn, to razumem, jer je individualna stvar... Ali ljudi, pogledajte bar cenovnike ovog modela! Stari je kretao malo ispod 10000, novi u Lounge (najvišem paketu) sa anemičnim 1.4 motorom je 12500, sa 1.4tjet od 120ks ili 1.3mjet sa 95ks je 14500.
Koji proizvođač daje jak i adekvatan motor u osnovnom paketu? Opel crossland x pokreće 1.2 benzinac od čitava 82 konja, Koje ceed ili I30 Hyu isto anemični benzinci od 100ks...
KIA stonic za 19000 se poredi sa Mpvom od nepunih 13!!!!

hm...

pre 5 godina

puknuli za reklamu 50miliona dolara ili 5miliona, uglavnom neku milionsku cifru za vreme superbola. za jednu reklamu a prodalin136 auta...

Pena party

pre 5 godina

Nema tu ulepsavanja nije moguce kod ovakvog automobila. Kragujevcu pomaze samo novi model koji ce sigurno biti lepsi od aktuelnog. Nezamislivo bi bilo dizajnirati nesto manje dopadljivo od 500l.

Veliki brat

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 20. septembar 2018 16:36)

Ja video pre neki dan 500L, prvo pomislio da je X, ali pozadi ono ogromno 500L, a ni blizu kao taj Cross. Nema imitaciju hroma, već baš izgleda kao da ima hromirane elemente na branicima i vratima, ali je taj imao i one hromirane lajsne na pragovima koje formiraju kao stepenik (mada čemu, kad nije podignut kao npr. Wrangler sa gumama za blato, ali lepo izgleda). Ne vidim da to ima kao dodatna oprema, pa me baš interesuje o čemu se radi.
Da li je neki viši paket opreme ili šta već, ali imam neki predosećaj da takav primerak ne košta ispod 16-17000 evra sa 1.3mjet, a za tu cenu je možda bolje uzeti Tucson čak i sa atmosferskim 1.6 benzincom (opet je jači od tog 1-3mjet), ili Vitaru koja je po dimenzijama tu negde kao 500L.

Soldier

pre 5 godina

Verujte ili ne,kako god hoćete,ali mazda CX-3 G120 troši koliko sam napisao,pa i manje od toga.Prosto,ako se može reći da postoji savršenstvo medju današnjim automobilima,to su danas svakako samo mazde.
(Ilija, 19. septembar 2018 12:54)

Mazda CX5, 2.5l benzinac, automataki menjac. U strogoj gradskoj voznji oko 9.2, kombinovano oko 7.5 a na auto putu sa brzinom oko 140-160 trosi 11 litara.

eto

pre 5 godina

@kobajagrande, nije cena vrhunska jerbo je za 13k u njemu motor koji ga cini najtromijim na trzistu (za te novce). Takodje jedan od najneudobnijih auta (za te novce) sa cudnim sedistima i pozicijom. Ostalo je dosta ok, posebno izgled i oprema tig krosa.

Vozač

pre 5 godina

Probah ga na sajmu, zadnja sedišta kratka, samo za malu decu. Motor 1.4 iz kamenog doba, da za tu cenu nude 1.6 bilo bi prihvatljivo. Traktore na naftu nikad nisam razmatrao, iako prelazim 40-60.000 km godišnje. Za mene nije, ali za nekog penzosa ili mladi bračni par sa 1 detetom možda.

mk3

pre 5 godina

Iskreno meni je 500 X lepsi.Video sam ga uzivo,vise puta, u vise boja i stvarno je dopadljiv i fensi.Verujem i da se bolje vozi (iako ga nisam vozio).A 500 L ...ne znam...nikad mi se nije dopao.Manje mi je antipatican nego ranije ali i dalje mi se ne svidja.Jednom sam ga provozao(kolegin auto) sa benzincem pod haubom i prosto se razocarao.Da je 1.4 turbo kao u 500 x bila bi druga prica.Polozaj za volanom-nije toliko los,sediste malo tvrdje ali ok,prostrano je sve unutra ali motor je jedva dovoljan za normalnu voznju( ne jurcanje).Ko uzima ovaj auto nek izabere dizel.

mk3

pre 5 godina

@Aca
Treba samo treba obustaviti ovaj eksperiment zvani proizvodnja automobila. Predugo traje.Neka se bave pravljenjem oruzja, u tome su realno bolji.

Ivan

pre 5 godina

Majko mila pa to je fantasticno. Da sam samo znao da trosi tako malo nikada ne bih kupio hibrida. Kakva sam ovca ispao ne mogu da verujem. Pa meni Toyota hibrid od 136ks i 1300kg trosi oko 5litara benzina.

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Kada ce biti dostupna 2.0 Mjet verzija koja se prodaje po evropi,ima nas koji bi malo vecu zapreminu od 1.6.. pozdrav

Nikola

pre 5 godina

Jel tačno što ljudi govore da je unutra malo prostora iako spolja deluje da je veliki automobil? Hajde da čujemo one koji ga koriste, a restilizacija je lepa vest, mada nije ključna.

Dragan

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.

mrk

pre 5 godina

ovo je kao onda kad doktori ozivljavaju nekog ko je umro pa krkaju inekcije da ponovo pokrenu srce, ali nezuspesno. tako i fijat. svakih 3 meseca nova verziaj vec izvakanog, mrtvog modela. tu vise niko i ne zna koliko verzija i varijacija taj auto ima. posaljite ga u penziju i cao. hocemo da letimo.

Dragan

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.

POslednji samuraj

pre 5 godina

Kao neko ko ga pravi svakoga dana ne mogu da vam opisem koliko lepo izgleda.
Tesko mi je samo sto znam da ga od moje plate ne mogu kupiti. Ipak kada prodje pored mene u punom sjaju uvek me nasmeje i natera da zaboravim na probkeme. Zelim svim buducim vozacima taj osecaj.

rani

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!

Aca

pre 5 godina

Fabriku u kragujevcu treba sravniti do temelja. Prvo su proizvodili yuga par decenija. Istu praksu nastavljaju da primenjuju i u 21 veku. Fiat 500 poceli su proizvoditi 2007 godine, a posle par godina zadrzavsi isti koncept napravili su 500l. Od tada godine prolaze, a samo se menja slovo u nazivu i malo plastike.

dumbp

pre 5 godina

Ja gori auto od Fiata 500L nisam vozio. Vozio sam auto par dana,nije bio sluzbeni,od prijatelja je, star 4 godine i ima predjenih 60000km. Unutra sav zvoni kao kanta, materijali uzas, sve nesto zuji. Pozicija sedenja nikakva. Motor 1.4 atmosferac je bucan preko 2500 obrtaja, trom, nikako da ubrza. Sve u svemu los auto u kompletu koji nikako ne vredi tih 13-14000 evra.

KingSRB

pre 5 godina

šminka...šminka...šminka......a cena ko za nov model.........ispod šasije i haube sve isto jos od prvog modela da negresim dusu bila je koja sitnica oko motora i to je to. volim fiat jako al ga dave totalno.

Janusz

pre 5 godina

imam prvu verziju vec 3 godine. Za tu cenu (11.5K) nema boljeg, a novog, porodicnog auta.
Najblizi konkurenti su za 2-5000 skuplji ali ne bih se kladio da su za toliko bolji

achitwn

pre 5 godina

Ponekad vidim 500L u usa i jednostavno ne ide nekako uz ove siroke ceste i okolonu. On je definitivno dizajniran za mediteran i cablestone uske medieval ulice evrope. To je to.

Keba

pre 5 godina

Od moje plate mogu da ga kupim, za godinu dve dana. Unapred konsultovao mehaničara, kaže da je previše osetljiv na udarce, da uzima mnogo vremena svaka zamena dela. Ipak, naš je. Al ni korola za 15 hiljada nije loša...

moron

pre 5 godina

Oko pitanja sedišta i udobnosti (što neki često kritikuju).
Preko 9 godina imam 308 SW, a preko 3 godine 500L. Moja supruga i dvoje starijih maloletnika tvrde da im je udobniji 500L. Da su i sedišta prijatnija.
Ja ne znam šta bih rekao. Dosta sam već mator (peta decenija), kičma mi nije mlada, i meni nekako mnogo više odgovoraju sedišta u 500L. Tvrdja su ( mada, nesporno, nemaju neke jako izražene bočne potpore i nisu za jurcanje po krivinama). Opet, nisu pretvrda kao, recimo, u škodi. Sada sam se vratio sa putovanja (službenom) škodom, danas sam sa njom prevalio skoro 500 km (auto putem) i imam osećaj da sam "ubiven". Kao da me voz zgazio. Svaki put kada u škodu sednem imam osećaj da sam seo u mrtvački sanduk. Tako se u njoj osećam. U 500L mi uvek osmeh na licu. Da se razumemo, nije on idealan (npr, kada otvorite haubu, onaj 1,6 MJ je ugladjenog zvuka koliko i drobilica za kamen, ali, ja uglavnom vozim zatvorene haube i sedim u kolima, pa se to i ne čuje).
Ali, mislim da idealno i ne postoji.

sempervivum

pre 5 godina

Мени је 500L симпатичан аутић. Штета што није поузданији и удобнији. У понуди има стварно необичне боје. Али Срби купују и даље само сребрно-сиво, црно, евентуално црвено.
На жалост, ауто се слабо продаје, извисили смо. А то што се најбоље продаје "у класи" ми стварно није јасно. Колико та класа уопште има модела? C3 Picassо и O. Meriva су угашени. Других не могу ни да се сетим...

Dule Pacov

pre 5 godina

Unutra okej, spolja taj famozni dizajn bolje bi izgedalo da se krecu u pravcu Tipa,Freemonta i buduceg 601...ovo je nekako meh mada je i Fiat video da je to bio trenutni bum i da sada vec ne prolazi.

b1321

pre 5 godina

Svidja mi se unutrašnjost! Posebno što je tabla "presvučena" crnim materijalom. U dosadašnjoj ponudi, samo je Lounge paket to imao, jedan od razloga što ga nisam kupio - u navedenom paketu se mora uzeti stakleni krov, što mojoj ćeli ne bi nikako prijalo. Kod pop star paketa jednostavno nisam mogao da "svarim" tu blještavu tablu!
Inače...
Sviđa mi se unapređenje dizajna instrumenata, novi U connect infotainment odličan, ipak najveći pomak je napravljen kod sedišta, koja su sada duža i udobnija nego pre.
Ako bi ova verzija kod nas sa 1.4 tjet motorom bila ispod 15000, pojeo bih se živ što nisam sačekao još par meseci sa kupovinom auta!

eto

pre 5 godina

@kobajagrande, nije cena vrhunska jerbo je za 13k u njemu motor koji ga cini najtromijim na trzistu (za te novce). Takodje jedan od najneudobnijih auta (za te novce) sa cudnim sedistima i pozicijom. Ostalo je dosta ok, posebno izgled i oprema tig krosa.

Младен

pre 5 godina

Овај модел нуди јако мало за ту цену. Јефтина пластика унутра, јако слаба изолација, електроника и завршни квалитет обраде. Не делује стабилно при већим брзинама. С друге стране, јако је простран (5 одраслих особа са солидним пртљагом стаје без проблема у њега), мотор 1.3 вуче све то јако добро. И поред свих ових добрих особина, јако скуп ауто за оно што нуди.

Vozač

pre 5 godina

Probah ga na sajmu, zadnja sedišta kratka, samo za malu decu. Motor 1.4 iz kamenog doba, da za tu cenu nude 1.6 bilo bi prihvatljivo. Traktore na naftu nikad nisam razmatrao, iako prelazim 40-60.000 km godišnje. Za mene nije, ali za nekog penzosa ili mladi bračni par sa 1 detetom možda.

Nikola

pre 5 godina

Jel tačno što ljudi govore da je unutra malo prostora iako spolja deluje da je veliki automobil? Hajde da čujemo one koji ga koriste, a restilizacija je lepa vest, mada nije ključna.

Veliki brat

pre 5 godina

@(Kobaja Grande, 20. septembar 2018 16:36)

Ja video pre neki dan 500L, prvo pomislio da je X, ali pozadi ono ogromno 500L, a ni blizu kao taj Cross. Nema imitaciju hroma, već baš izgleda kao da ima hromirane elemente na branicima i vratima, ali je taj imao i one hromirane lajsne na pragovima koje formiraju kao stepenik (mada čemu, kad nije podignut kao npr. Wrangler sa gumama za blato, ali lepo izgleda). Ne vidim da to ima kao dodatna oprema, pa me baš interesuje o čemu se radi.
Da li je neki viši paket opreme ili šta već, ali imam neki predosećaj da takav primerak ne košta ispod 16-17000 evra sa 1.3mjet, a za tu cenu je možda bolje uzeti Tucson čak i sa atmosferskim 1.6 benzincom (opet je jači od tog 1-3mjet), ili Vitaru koja je po dimenzijama tu negde kao 500L.

Ivan

pre 5 godina

Majko mila pa to je fantasticno. Da sam samo znao da trosi tako malo nikada ne bih kupio hibrida. Kakva sam ovca ispao ne mogu da verujem. Pa meni Toyota hibrid od 136ks i 1300kg trosi oko 5litara benzina.

hm...

pre 5 godina

puknuli za reklamu 50miliona dolara ili 5miliona, uglavnom neku milionsku cifru za vreme superbola. za jednu reklamu a prodalin136 auta...

Lepi

pre 5 godina

Potpuni promašaj, za srBsko tržište stakla moraju da budu potpuno crna a farovi moraju da budu divlji ksenoni kako bi prosečan srbin uopšte pomislio da ga kupi.

Dejan

pre 5 godina

Lep auto ali je potpuno nedostupan prosečnom Srbinu! Većina može samo da sanja o ovakvom autu. Sve preko 10 000€ je za nas nezamislivo skupo!

mk3

pre 5 godina

@Aca
Treba samo treba obustaviti ovaj eksperiment zvani proizvodnja automobila. Predugo traje.Neka se bave pravljenjem oruzja, u tome su realno bolji.

Branko Von Beca

pre 5 godina

Šta je ovde promenjeno sem branika.
Počeli kao Zastava pre 25 god. kad je promenila izgled stojadina tako što su umesto metalnih stavili plastične branike.
Kako su počeli, izgleda tako će i da završe...

Pena party

pre 5 godina

Nema tu ulepsavanja nije moguce kod ovakvog automobila. Kragujevcu pomaze samo novi model koji ce sigurno biti lepsi od aktuelnog. Nezamislivo bi bilo dizajnirati nesto manje dopadljivo od 500l.

moron

pre 5 godina

nikmla, 21. septembar 2018 08:04

"Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu..."

Nećeš možda verovati, ali, ja sam tuda jednom vozio čak u rikverc. Doduše, uspon je tu bio ogroman, bila je mećava, mnogi zaglavljeni,pa čak i sa lancima, moje vozilo je bilo preotrećeno pozadi i takav unapred sa prednjim pogonom uzbrdo nije htelo. Ali, kada sam ga okrenuo, i tako opteretio pogonske točkove, u rikverc sam se do staze Konjarnik popeo kao sa "đipom" ...

mk3

pre 5 godina

Iskreno meni je 500 X lepsi.Video sam ga uzivo,vise puta, u vise boja i stvarno je dopadljiv i fensi.Verujem i da se bolje vozi (iako ga nisam vozio).A 500 L ...ne znam...nikad mi se nije dopao.Manje mi je antipatican nego ranije ali i dalje mi se ne svidja.Jednom sam ga provozao(kolegin auto) sa benzincem pod haubom i prosto se razocarao.Da je 1.4 turbo kao u 500 x bila bi druga prica.Polozaj za volanom-nije toliko los,sediste malo tvrdje ali ok,prostrano je sve unutra ali motor je jedva dovoljan za normalnu voznju( ne jurcanje).Ko uzima ovaj auto nek izabere dizel.

M

pre 5 godina

@rani, zanimljiva konstatacija, kaze Italijan ne ume da napravi kvacilo. Evo ja vozim italijanske automobile vec godinama, i mislim da su im kvacila odlicna. Najgore na koje sam do sada naisao je bilo u jednom Pezou 208, toliko je mekano da ga bukvalno ne osecas, ne daje nikakav otpor stopalu pri pritiskanju, odnosno ne gura nogu na gore pri pustanju, i za mene je to nemoguce voziti. Sledece najgore je bilo u jednom Golfu 5, toliko kratak hod, da mi se malo malo gasio auto. Italijani prave visoka kvacila, sa dobrim feedback-om, tako da nema greske prilikom parkiranja ili kretanja u nekoj guzvi. Sad ima likova, u koje mozda i ti spadas, koji su navikli da daju gas i za pomeranje auta od po pola metra, kada se parkiraju ili krecu, ali takvima ionako nema pomoci. Sto se tice ovog 500L, odlican auto za te pare, meni i simpaticnog dizajna, pogotovu kada je u bicolore farbi. Jedan moj drug ga vozi, mana mu je jako slab motor, mora da se ubaci u drugu za preticanje, ali to je i za ocekivati od najslabije verzije, sigurno nije za jurnjavu. Sa druge strane, dobra je stvar sto je uopste moguce da se motor zavrti na 6000 rpm, pa da se pretice u 2. s obzirom da sam naisao na masu tih slabijih benzinaca koji kao na papiru idu do 5, 6000 obrtaja, a u realnosti kao TDI, mrtav posle 3500...

Soldier

pre 5 godina

Verujte ili ne,kako god hoćete,ali mazda CX-3 G120 troši koliko sam napisao,pa i manje od toga.Prosto,ako se može reći da postoji savršenstvo medju današnjim automobilima,to su danas svakako samo mazde.
(Ilija, 19. septembar 2018 12:54)

Mazda CX5, 2.5l benzinac, automataki menjac. U strogoj gradskoj voznji oko 9.2, kombinovano oko 7.5 a na auto putu sa brzinom oko 140-160 trosi 11 litara.

srbijo,probudi se

pre 5 godina

Vozim par meseci Kiu Stonic 1,4 MPI u najvišoj opremi. Možda deluje nekome malo skuplje (oko 19500) ali je to vrhunski SUV koji vredi svakog dinara i ne može da se poredi sa ovom kantom iz fiata.
(Dragan, 21. septembar 2018 10:17)

Ta tvoja Kia je auto u kome na zadnjem sedištu možeš da voziš samo decu do 12 godina,a o gepeku i zapremini da ne govorim.Pozdrav.

Kg

pre 5 godina

1990. radniku u zastavi trebalo da 4 plate da kupi auto koji proizvodi..2018 radniku u istoj fabrici koja ne plaća nikakve poreze samo strani vlasnik radniku treba 40 plata da kupi auto koji pravi (sklapa)

sasa

pre 5 godina

Srbi ga prave tako da mora da je krs, sto se vidi i po srbijanskim komentarima. Kad su Sebi znali nesto napraviti?!
(Hrvat, 21. septembar 2018 09:31)

Vi nemate ni fabriku bicikala a kamoli motora ili traktora..... O automobilima necu ni da pricam

voja

pre 5 godina

Ja kupih ovaj automobil pre par godina ne zato što sam se zaljubio u njega već zato jer je je bio najbolje rešenje u odnosu cene bankarskih uslova i onoga što on sam nudi i trebalo mi je vremena da se sa Oktavije prebacim na njega i da počne da mi se dopada supruga ja troje dece i pas sa svim stvarima pun gepek često idemo na Taru komforan unutra do bola a što se tiče tromosti on ima caku da mora malo češće da se šalta menjač i da se ne štedi po gasu.Mene je najviše oduševilo što je u njemu kao u gluvoj sobi,sve u svemu ima se šta reći o bilo kom modelu i marki automobila ali da baš toliko ne valja kao što pojedinci kažu apsolutno nije tačno.

Dejan Milovanovic

pre 5 godina

Kada ce biti dostupna 2.0 Mjet verzija koja se prodaje po evropi,ima nas koji bi malo vecu zapreminu od 1.6.. pozdrav

b1321

pre 5 godina

Obožavam ljude koji čim čuju FIAT povraćaju! ajde za osećaj u vožnji ili dizajn, to razumem, jer je individualna stvar... Ali ljudi, pogledajte bar cenovnike ovog modela! Stari je kretao malo ispod 10000, novi u Lounge (najvišem paketu) sa anemičnim 1.4 motorom je 12500, sa 1.4tjet od 120ks ili 1.3mjet sa 95ks je 14500.
Koji proizvođač daje jak i adekvatan motor u osnovnom paketu? Opel crossland x pokreće 1.2 benzinac od čitava 82 konja, Koje ceed ili I30 Hyu isto anemični benzinci od 100ks...
KIA stonic za 19000 se poredi sa Mpvom od nepunih 13!!!!

Mikica

pre 5 godina

Da dopunim klub vlasnika, oseljivih na udarce, polomljena kvačila, loša sedišta i sl.

1.4 nacionale 143.000km zamena ulja i veliki servis. Peglam ga autoputem svakog dana, motor slab pa se često vrti na pet hiljada obrtaja. Fire motor troši ulje, možda zato i što se vozi u ovakvim režimima.

Za cenu servisa menjača i seta letnjih i zimskih guma za 530d odličan automobil.

sone vs

pre 5 godina

Nakon 40.000km u ovom automobilu mislim da sam dovoljno kompetentan da dam nekoliko zapazanja.
Prvo MANE
1. Motor 1.4 - toliko je trom da je to neverovatno. krenes da obidjes nekog, npr. sleper, prvo se prekrstis, pa krenes, iz 6te u 4tu, 4-5.000 obrtaja i svaki put dozivis stres I pomolis se Bogu da ti neko ne ide iz suprotnog pravca. Dakle nevidjeni sporac!
2. Menjac - prva ne postoji. Znaci na 10 km/h vec si na 4000 obrtaja, druga isto... non stop je u visokim obrtajima, sto sve skupa povecava potrosnju I mana mu je sto zeza prilikom prebacivanja u rikverc, I mene i mnoge koje znam.
3. Ruzan eksterijer (stvar ukusa).


Prednosti:
1. Cena. Auto nije preterano skup, dobijate veliki, prostran auto, solidnog kvaliteta, sa motorom koji se ne kvari za relativno male pare. Naravno, zivimo u Srbiji i sve nam je skupo.
2. Prostranost i enterijer. Ogroman auto unutra. Mesta za kolena, glavu, sirok je, pregledan, solidan gepek i meni licno zanimljivog enterijera.
3. Menjac 6 stepeni.
4. Pouzdanost motora. isti se decenijama ugradjuje u fiat, uz neke novitete, I veoma je pozudan jer nema sta da crkne.


Potrosnja sa bas bas teskom nogom na gasu prosecna ne prelazi 8L.

Sve u svemu, ima prednosti, ima I mana, kao i svaki auto, I sve je stvar ukusa i raspolozivog novca onog ko ga kupi. Ko je pasivan vozac, kome brzina ne igra ulogu, a treba mu nov auto, prostran, mislim da nece napraviti gresku kupovinom ovog modela.

Von Misha

pre 5 godina

@moron
Prijatelju uzeo si mi reč iz usta. ja sam ga skoro kupio (polovnog), pop star paket opreme i skroz je OK. Škodu sam vozio službeno i svaki put kad joj prilazim muka mi je jer znam da će da me samelje tvrdoća sedišta, sve drugo je OK ali... Dosta mog društva nikad nije ni sela u 500l i većina je bila prijatno iznenadjena prostorom i udobnošću, moj primerak je 2014-to godište i ima ta malo duža sedišta.
Pozdrav svima,

nikmla

pre 5 godina

Imam ga 4.5 godine, prešao sam preko 150 000 . Sedeći deo sedišta je malo kratak pa se dobije neki čudan osećaj kao da sediš na maloj stoličici , ostalo je odlično , auto je toliko udoban, prostran i veoma lak za vošnju. Pročitao sam ovde da se neko žali na kvačilo, moje je savršeno , zajedno sa menjačem . Najveća zamerka mu je , u mom slučaju , motor. 1.4 95 KS benzinac ( ugradio sam plin , troši 8.2-8.5 l) ima samo 125 Nm max obrtni moment i to na 4500 o/min , tako da je auto stračno trom, loš za preticanje i slab za uzbrdo . Išao sam letos na Staru Planinu - horor kako sam bio spor uzbrdo , morao sam često da se vraćam u prvu brzinu...

Nele

pre 5 godina

Sve sami stručnjak do stručnjaka... Nije problem braćo moja što je auto loš, već što vi nemate para za bilo koji nov auto pa lečite komplekse pljuvanjem po komentarima, polovni golf plafon domet i životni san!

Hehe

pre 5 godina

@(nikmla, 21. septembar 2018 08:04)

Koji god da je auto u pitanju, dok se kreces ti nikako ne savetujem da vracas u prvu brzinu. Prva sluzi samo za kretanje dok stojis i to je to.

yy

pre 5 godina

Ja ga imam već 3,5 godina i ovako stoje stvari! Svaki Božji dan, ali svaki, pokušavam da se namestim, ne vredi, to nije moguće jer su sedišta i položaj za volanom očajan! Kvačilo, standardno, to Italijani ne umeju da naprave, tvrdo, čuje se, imaš utisak da će sve da se raspadne! Ustvari, i raspalo se i to dva puta za ovih 125 hiljada! Sve ostalo radi dobro, ni jedan kvar, (osim kvačila)! Zvaničan servis je takav da sam se pokajao što sam uopšte išao! Preskupi, majstori veze nemaju, a bezobrazluk na nivou! Možda ja nisam merodavan, puno prelazim, možda je za nekog ko prelazi desetak hiljada godišnje ovo idealno vozilo, možda sam ja malo i razmažen, jer sam pre ovoga uvek vozio nemačke limuzine, pa previše očekujem, kako god, nije za mene!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (rani, 20. septembar 2018 19:15)

Teraj ga kod Gorana na Altinu, kida servis. Radio i ja skoro set kvacila za Punto Classic 1.3 multijet, prvi put, na 120k km :)