1. Meni uopšte nije jasna svrha svih specijalnih uslova za autoškole kada već državni predstavnici kontolišu polaganje svih ispita. Koga je briga da li autoškila ima poligon, da li sam uopšte išao u autoškolu ili kod Gige u šupu ili kod ujka-Sotira, ako položim poligion na ispitu, znači da su me dobro naučili, pa kako god da su me učili. Samo se umnožava nepotrebna birokratija i ljudima otežava da vode privatne biznise.
   (EU Citizen, 17. septembar 2018 15:26)

  # Link komentara

 2. Oduvek je bilo da te auto/skola nauci samo da polozis vozacki ispit. Da naucis da vozis - moras sam.
  (Aki, 15. septembar 2018 20:41)

  # Link komentara

 3. Ništa neobično, tako je bilo pre tridesetpet godina.
   (Ahtung, 15. septembar 2018 13:47)

  # Link komentara

 4. Polagao sam dok je jos bio stari zakon na snazi.Niko mi nista od komponenti vozila nije pokazivao,niti se tada radila prva pomoc.Klasican test iz teorije,zatim poligon i na kraju voznja po ulici koja je trajala ukupno 5-10 minuta.Ta voznja je obuhvatala jedno kretanje pod rucnom,jedno polukruzno,3 semafora.To je stvarno bilo jako neozbiljno.I sada je doslo hvatanje za glavu kad je neko shvatio da tako vise ne moze.
   (Zzz, 15. septembar 2018 01:12)

  # Link komentara

 5. Svašta ovde covek moze procitati,vecina je nezadovoljna cenom pa dervlje i kamenje na auto skole i instruktore.
  Naravno da ima instruktora koji nisu kvalitetni ali ima i kvalitetnih,imate pravo za vas novac da kažete da niste zadovoljni i tražite da promenite instruktora.
  Za 40 casova moze dosta da se nauci ako je kandidat zainteresovan i ozbiljno shvata obuku,ali dosta kandidata odradjuju casove i neozbiljno pristupaju obuci.
  Nakon položenog ispita morate imati razumevanja i strpljenja za novopecenog vozača i ne mozete ocekivati da vozi kao da ima dozvolu 10g.
   (djuks, 14. septembar 2018 22:27)

  # Link komentara

 6. Treba ugasiti sve auto skole jer realno nisu potrebne. Ko hoce da obucava kandidate neka polozi za instruktora voznje, izvadi licencu, kupi vozilo i krene da radi. Bukvalno instruktor samostalac kao taksista. Kada kandidat bude osposobljen neka polaze u nekoj od drzavnih institucija, pa onda neka u polaganje uzaze drzava tako sto ce izgraditi poligone, obezbediti ucionice, racunare, kamere...
   (Vladimir, 14. septembar 2018 20:59)

  # Link komentara

 7. Ne moze iskljucivo voznja po gradu da bude merilo.Mora da se izadje na autoput ili bar magistralu kome je autoput daleko bas..da bi vozac osetio i znao sta je otvoren put,kamion,autobus,kolona,odron,krivine.I zato kazem,vozac koji sve ovo zna i koji ima nema niti jedan udes gde je on kriv je zlatan.Bilo da je B,C ili CE,a vozim godinama znam sta pricam.Majstor voznje zna da predvidi i prilagodi u svim uslovima na svim putevima!!!
   (reflektor, 14. septembar 2018 19:55)

  # Link komentara

 8. Pozdrav Iz Amerike, to tamo nije normalno dati 120000 dinara za dozvolu, to je banda jedna, gledao Sam preko RTS I sve glupe stvari sto tamo ice, a pogotovo kako zauzmu neki gradski parking tamo oa onda uce, to samo moze tako na balkanu
  (bob, 14. septembar 2018 19:02)

  # Link komentara

 9. Davno sam u Nemačkoj video vozilo auto škole i to je bio Audi Rs3.Naravno da imaju i takva vozila jer treba čoveka naučiti da vozi po auto putu preko 150 km/h.Ovi naši uče ljude da se uključuju na auto put sa 40 km/h.Znam da nije sve u brzini ali iz mog i iskustava iz moje okoline skoro niko nije naučio da vozi u auto školi već su se sami učili posle položenog ispita.Jedina dobra stvar koja se može naučiti je teorija,ostalo je bačeno vreme i novac.
   (Batica, 14. septembar 2018 18:40)

  # Link komentara

 10. U Americi ti ne treba ni profi instruktor dok ova banda osmišljava šta sve treba da bude deo autoškole. sledeće godine će verovatno i vlasnički list Kosmodroma i dve podmornice da budu obaveza svake auto škole ovde dok novi vozači nikad goro
   (kaboom, 14. septembar 2018 17:46)

  # Link komentara

 11. Sto se mene tice nijedna. Naše auto škole ne uče ljude da voze, nego kako se koriste uredjaji na automobilu i koji su saobraćajni propisi. Kako neko moze da dobije vozačku dozvolu bez ozbiljne voznje na autoputu. Završni ispit mora da bude i na autoputu, takodje. Kako se prolazi kroz Slaviju nije toliko bitno. Magistrala, preticanje kamiona sa poluprikolicom, isto mora da se savlada pre dozvole. Vožnja na stazi, suvoj i mokroj (da se savlada upravljanje i kocenje). Vožnja po krivinama po ogranicenju brzine. Dok se to ne savlada niko ne bi video dozvolu da se ja pitam. Dok ovo teletabisi ne shvate i dalje cemo citati u novinama čuvenu komunističku floskulu “zbog neprilagodjene brzine”. Za neznalicu je svaka brzina neprilagodjena.
  (Gross, 14. septembar 2018 17:28)

  # Link komentara

 12. Ovde u Vršcu ni jedan vlasnik iz auto škole ne daje žmigavac pre skretanj, nego tek kada počne da skreće i kada je već u raskrsnici. To je ono što svakodnavno viđam. Mogu samo da zamislim koliko grešaka prave u vožnji. Prvo bih uveo godišnju licencu za rad. Katastrofa ko je sve instruktor. Nije ni čudo što 90-posto vožača nema pojma da vozi.
  (666, 14. septembar 2018 17:11)

  # Link komentara

 13. moj predlog@
  Ko će to da plati? Po tvom ako roditelji nemaju para, deca ne smeju da dobiju diplomu srednje škole, iako su možda (sigurno) sposobnija od dece čiji roditelji imaju para. Šta ako neko ne želi da polaže vozački?
   (veljko, 14. septembar 2018 16:41)

  # Link komentara

 14. @moj predlog

  “Nema diplome srednje škole dok ne položiš vozački i tačka.” Zamisao je dobra osim ove zadnje rečenice. Generalno gledano, OTO u osnovnim školama kao predmet obrađuje deo koji se tiče saobraćaja i to vrlo fino, prilagođeno deci, e sad što taj predmet danas mahom služi samo za “štelovanje” uspeha (čast izuzecima), to je druga priča. Istina, dobro bi bilo zameniti novim i korisnim predmetima neke arhaične predmete koji se vuku još iz vremena socijalizma i koji uopšte ne služe svrsi. Ali se sa zadnjom rečenicom ni malo ne slažem. Znači ako mene ne zanimaju avioni, kamioni, traktori, bageri i automobili iliti uopšte vožnja, ne mogu da napredujem u akademskom životu, svašta. Ne vozim, ne zanima me vožnja, nešto me slabo zanimaju te automoto teme. U životu sve stižem pešice, ako i kad zatreba, ima taksi, mada to vrlo retko. Trenutno me zanima isključivo školovanje, a posle toga samo avionska karta iz Srbije u jednom pravcu...
  (Rđavom kupcu i dlaka smeta, 14. septembar 2018 16:36)

  # Link komentara

 15. Vrlo je važno da plaćaš državi sve neophodne dažbine i imaš uslove za za obavljanje delatnosti kao i stručni kadar osposobljen za tako odgovoran posao. Ne možeš samo kupiti automobile i "vozi miško". Auto škole upravo muči trošak koji do sada nisu imali. Ustvari i jedne i druge muči što se pokušava stati na put korupciji i muvanjima koja su do sada prolazila. Mnogo je muvatora bez ikakve škole koji se pored auto škola, bave osiguranjem, tehničkim pregledom itd. na kojima su mogli daleko više zarađivati dok stručni kadar sa fakultetom i ispravnim vrednostima sedi kod kuće.
   (Nikola, 14. septembar 2018 16:32)

  # Link komentara

 16. Poligoni su besmislica, treba učiti vožnju u realnom saobraćaju. Ovde u Kanadi poligoni ne postoje ali ima polaganje drugog stepena vozačkog ispita na auto putu koji upšte nije jednostavno položiti pošto je saobraćaj jako gust.
  (Sasa, 14. septembar 2018 16:30)

  # Link komentara

 17. Instruktori i treba da vode učenike na uska i skoro popunjena parking mesta i da ih tamo uče kako da se parkiraju, jer to je ono što ih čeka u realnoj situaciji.
  (Rodrigues, 14. septembar 2018 15:26)

  Tako ne bi polozili nikada jer ti za takav parking trebaju godine iskustva, ili eventualno dobar automobil sa kamerom i senzorima. Trebalo bi im pet puta vise casova na poligonima, i mnogo vise vremena a to nikome nije u interesu. Parkiraj se gde mozes shodno tvojim sposobnostima i to je to.
   (sef strucnog staba, 14. septembar 2018 15:56)

  # Link komentara

 18. Kakvi crni uslovi. Ovde u Zemunu 4 auto skole koriste isti poligon, koji je zapravo parking. Ne uce vas da ocenjujete distancu, nego radite poligonske radnje prema zatvaracima flasa koje su ukopali pored parkinga. Kad polizite ispit, sve morate da ucite ispocetka u realnoj voznji. Osim toga, niste prosli nijednu stvarno zahtevnu situaciju. Ja bih u zakon stavio da ne moze na vozacki ispit bez voznje nocu, po autoputu, na slaviji, na autokomandi...a ne ovako, da se 40 casova prolaze iste ispitne rute.
   (hipokrat, 14. septembar 2018 15:44)

  # Link komentara

 19. Instruktori i treba da vode učenike na uska i skoro popunjena parking mesta i da ih tamo uče kako da se parkiraju, jer to je ono što ih čeka u realnoj situaciji.
  (Rodrigues, 14. septembar 2018 15:26)

  # Link komentara

 20. Mafija,birokratija,sve je to nepotrebno.
  (Masak, 14. septembar 2018 15:13)

  # Link komentara

 21. Predlažem da se auto škole pripoje srednjim školama!Mislim da nema boljeg rešenja.Saobraćajna kultura svih građana bila bi na neuporedivo višem nivou nego danas.Bilo da si pešak,biciklista ili vozač,imao bi veću svest o pravima i obavezama svih učesnika u saobraćaju.Nema diplome srednje škole dok ne položiš vozački i tačka!
   (moj predlog, 14. septembar 2018 14:53)

  # Link komentara