Sreda, 27.06.2018.

09:00

U koje doba dana krećete automobilom na more? (ANKETA)

Izvor: B92

U koje doba dana kreæete automobilom na more? (ANKETA) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

VladimirR

pre 5 godina

U 22:00 iz BG u 7:17 u Metamorfosis. Pauza u Predejane i pumpa u MK. Uglavnom ispod ograničenja bez gužve. Interesantno da mi se do uveče uopšte nije spavalo nakon noćne vožnje a nisam noćna ptica. Nego kupanjac ceo prvi dan. A načeo sam sedmu deceniju.

Vlada

pre 5 godina

Supruga i ja idemo vec 5 godina u Grcku,menjamo deatinaciju svake godine,pa nam o toga zavisi i duzina putovanja,imamo bebu od godinu dana tako da pravimo dosta pauza i ne zurimo,putujemo nocu...zbog manjih guzvi a i da ne gubimo ceo dan na moru,prethodno se dobro odmorimo,i menjamo se na svakih 200 km...

Требињац

pre 5 godina

Ја крећем на море у Херцег Нови кад хоћу. То је вожња око 40 км па не морам ранити а ни возити по ноћи, осим при повратку. Тако увече сам кући а ујутру опет на море.

MilosS

pre 5 godina

Na letovanje idem motorom, krecem izmedju 5 i 7 ujutru. Pa kad stignem, ako me mrak uhvati negde, prenocim. Ne volim nocnu vonju motorom, mnogo gadno i ne mozes da vozis opusteno. Beograd - Herceg Novi oko 13 sati put. Stajanja na, odprilike, sast vremena. Grcka, dva dana, tacnije dan i po. Izbegavanje auto puta gde god se moze. Uzivancija u voznji, ne zurim da stignem. Posto ne idem preko agencija. Razumem ljude koji su preko agencija sredili odmor, pa imaju tacna vremena kad treba da stignu.

Hehe

pre 5 godina

@(Petar, 27. jun 2018 11:07)

Treba znati kada stati. Pauza povremeno, nikako ne voziti na silu. Ako treba, parking i 15-30min odspavati, ako i to ne pomaze, onda neki motel, hotel i odmoriti se lepo. Leti putujem nocu gde god da idem na dalja putovanja i ne bih menjao za dan, posto sam imao par sluzbenih dnevnih putovanja tokom letnjih dana. Sunce i guzve na granicama su nepodnosljivi. Zimi recimo preferiram dnevnu voznju na daljim putovanjima zbog potencijalno loseg vremena i naravno led i poledica nocu...

Dark

pre 5 godina

Odmoran, kad god kreneš pravo je vrijeme. Najgore je kad čovjek misli da ga san ne može prevariti i ,u toku vožnje,shvatiš da si upravo bio zaspao.

Stefan

pre 5 godina

Prosle godine sa zenom i detetom od 3 god, Beograd-Sutomore 19-07h, 2 pauze od pola sata. Sve po ogranicenju, najvise zbog deteta,ako je 50, onda 50. Najbrze vozio kroz Podgoricu, deo kratke magistrale 100km/h. Sreca moja sto mogu da izdrzim duge voznje, vozim kombi po Evropi, 5000km za 4 dana sa granicama i istovarima, sa spavanjem od 6-7h kad se sve sabere. Sad imam i bebu i bice isto. Svi spavaju, nema vristanja i nervoze...

Aca

pre 5 godina

Krenem nocu oko 9 ili10 zbog male dece a i spavaju tako da opustencija em nema guzve em nema vrucine a i noc mi interesantna za putovanje al najvise zbog dece a i granice,na granici nema nikog samo prodjem i na moru sam od 7 do 9 posto stajem dosta a iodspavam jedno 1 sat vremena oko 4 ujutru i kad stigmemo odmorimo se oko 2 do 3 sata i ceo dan mi je na raspolaganju a i nisam umoran opste a tek deca oni puni snage.A kad se vracam po danju jbg.moram tako jer do 10 ili 12 sati moramo da napustim apartman mada i tad krenem oko 7 da bi izbego guzvu na granici.Jer najvise od svega mrzim guzvu na granici to me uzludjuje.Sve ostali manje vise.Volim da ja sam stanem gde hocu i kako hocu a ne da budem primoran da cekam.

Ja

pre 5 godina

Oko 23h krećemo iz BG za Grčku deset godina unazad. Nigde žive duše, prazne granice, klinci spavaju. Imamo i suprug i ja odličnu koncentraciju pa lako dovezemo do cilja i kada se menjamo i kada vozi samo jedno. Jedino smo sledećeg dana "komirani", a klinci puni snage, odmorni i čili kao da nisu ni putovali.

Geograficar

pre 5 godina

Pošto sam muzičar do 5-6 ujutro mi se ne prispava te na more krenem oko 18-19 časova posle podne i putujem bez guzve, čekanja po noći. Odmorim u Makedoniji "Romantik" (pljeskavica nikad bolja 4,5e) i kad stignem u Grcku odmorim na plazi i koliko to zvuci neverivatno trazim smestaj, zadnjih 7 godina unazad u Grcku putujem bez agencije.

xyd

pre 5 godina

do halkidikija imam 600km krecem oko 4 ujutru ako legnem do 22h, ako kasnije legnem krenem sat kasnije krenem... stizem oko 11, zavisi od guzve na granicama, meni idealno, posle 4h pravim pauzu zbog dece inace ovako ne stajem....

HU_Vodíč

pre 5 godina

Zadnji put kad sam putovao na more(2011) sam putovao noću,pošto tad nisam imao klimu u autu

Zadnji put sam putovao danju,pošto sam tad imao auto sa klimom

I naravno,tri navigacije,dve IGo 8 i moj telefon sa Sygic((Razlika na Sygic-u je 12KM,pa sam zato upalio one dve)

hjeronimus

pre 5 godina

Ove godine sam u Dzepu platio dve pljeskavice u lepinji po 460 din.Tako da od tada krecem malo ranije oko 5h i doruckujemo u Skoplju.Malo odmorim i pali za sever voljene nam Grčke.

Mocca

pre 5 godina

ja uvek krecem oko 12-13h u toku dana. Prespavamo u Makedoniji, pa sutra nastavak puta. Isto tako i u povratku posto ocemo da iakoristimo i taj poslednji dan odmora

хаџија

pre 5 godina

preporuka za duga putovanja, iz ličnog iskustva: upalite navigaciju na mobilnom da van pokazuje put, mnogo manje će te se izmoriti

Trol

pre 5 godina

Po danu, eventualno 4, 5 ujutru. Tada je čovek najodmorniji. Čak i ako prespavam ceo dan, u ponoć ne mogu da funkcionišem normalno.

bouurazz

pre 5 godina

5 ujutru, nema vrucine do 10, na moru sam do 14h, odmoran. A posto imam vikendicu nisam od onih "da mi ne propadne dan" tako da mi je ovako najbolje.

opusteno

pre 5 godina

Iskljucivo kasno uvece - legnem u krevet i sanjam da sam na plazi, da se kupam u moru... Madanmi se desi nekad da zadremam i popodne...

Nenad

pre 5 godina

Oko 3 polazimo iz Valjeva, Ibarska prazna, do 4 smo na Bubanj Potoku, već se uveliko razdanilo i posle 110-120 km/h. u 16:00 - 17:00 kupanje u Polihronu... Bez žurbe, laganica i uživanje...

Nažalost ove godine od tog plana nema ništa...ne može se...kažu velike nam plate...

...

pre 5 godina

Da dodam.
Najveci promasaj na putu do Grcke je nociti u Dojranu. Ne zbog smestaja, steokavog jezera... vec dana gubitka. Gubiti dan u putu? Bolje da sam kod kuce sedeo. Nego s decom istovarao i utovarao na pola puta.

To znaci da na letovanju u Grckoj , amo-tamo, provedes skoro 4 dana u putu?!

Zeleni

pre 5 godina

krecem oko ponoci iz Subotice. prva pauza u predojanima, druga na drugoj pumpi u Makedoniji, treba u bife Belof, cetvrta u Grckoj sve zavisi gde se ide. Ako je olipijska regija oda moze odma na pocetku, a ako se ide ka prstima onda solun. Kad idem kuci onda krecem ujutro i putujem po danu i taman se stize u Leskovac na rucak.

Leka

pre 5 godina

Dok nisu izmislili "merenje prosecne brzine", krenem rano ujtru, i posle podne se vec kupam na moru. Sada...., mora da padne preracunavanje i preplaniranje...

Dorćol

pre 5 godina

Ja od kada sam dobio klince uvek po danu, sa odmorom i spavanjem bilo na Zlatiboru ili Makedoniji u zavisnosti dal je CG ili Grčka. Da žena vozi možda bi se usudili ceo put odjednom pa da se menjamo ali sa jednim vozačem mislim da je pametnije ovako.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne krecem automobilom vec iskljucivo autobusom i to uglavnom u popodnevnim casovima da bih se smestio u hotel ujutru. To praktikujem svaki put kad idem na letovanje.

po

pre 5 godina

Ja kad sam zadnji put krenuo na more, išao sam busom i to je bilo 2011, jer nemam auto. Znači pre ovde nesreće koja je zadesila srbiju od 2012. Ja se divim ljudima koji mogu sebi da obezbede odmor sa platama od po 35000dn,sa jedno/dvoje dece, nekim sitnim kreditom. Osim ako vas ne finansiraju mama/tata, baba i deda inostrani penzioneri. Samo sa platom i decom, teško da iko može da priušti more.

Mirko

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 27. jun 2018 09:48)

Da li je moguce da vam za 800km puta treba 12h voznje? To je prakticno prosecna brzina od oko 60kmh. Razumem da ne zurite, ali ja ne bih imao zivce da putujem tako sporo.

mile strucnjak

pre 5 godina

posto ustajem oko 4 za posao tako i krecem na put...vodim se time da sam navikao i dobar deo puta predjem dok je blago sunce...

borivoje surdilovic

pre 5 godina

ja uvek nocu....deca spavaju...auto put....ne brzo...lagano....nigde ne zurim...pauza redovno....nema guzve na granici.....

Petar

pre 5 godina

Znam dve porodice koje su zavijene u crno zbog nocne voznje. Ljudi, ne rizikujte zivote i ne mislite da se uvek nekom drugom desava da zaspi za volanom. Nikako nocna voznja!

mile dojce

pre 5 godina

kad sednem u moju s klasu nije bitno doba dana koje je...jedino sto nebi bas nakonn posla kreno jel naporno je ceo dan cistiti klozete pa sesti na put.

Nego,

pre 5 godina

ovi sto putuju nocu da bi im deca spavala i ne bi zanovetala, da li ih smestaju u decija sedista i stavljaju sigurnosne pojaseve ili im prave od zadnjih sedista "krevet"?

321

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)
(More, 27. jun 2018 09:22)

Motel Predejane - to je ono mesto gde vam za WC treba gas maska.Kakav im je WC verujem da ni kuhinja nije mnogo čistija....a cene pića skuplje nego u centru Rima.

комша

pre 5 godina

Ноћу никако. Ноћ није природно човеково окружење, будност је веома дискутабилна. Пред зору организам тражи сан и то је веома опасно. И не желим после два дана да се опорављам од ноћне вожње уместо да уживам на мору. Некад се на море ишло ноћу да се избегну врућине. Али тада није било клима уређаја у колима па је то имало смисла. Сад никако. Ко воли нек изволи, мени је дан за вожњу, ноћ за спавање.

publika

pre 5 godina

Najnormalnije oko 10 ujutro. Malo nesto pregrizem i u Dzepu rani rucak. Onda lagano do granice. Kroz mkd bez stajanja i u Solunu stanem na veceru u Cosmos. Jos uvek je dan. U hotel na Halkidiki stignem oko 10h uvece lepo odspavam i ujutro imam normalan dan na moru. Sve u svemu ne osetim put. Dan mi je ko i svaki drugi vikendom u BG. Tako sam isao i za Rim i za Barcelonu. Uvek krecem oko 10 ujutro i Kad krene noc spavanje u hotelu. U putu opusteno stajem kad je vreme jesti. Ako sta iskrsne sve radi. Nocu putovati je besmisleno. Osim za stipse koje nece da im propadne dan pa krmeljaju na plazi sledeci dan izmuceni i vozaci i deca i zene... Da ne pricam o svakojakim stvarima na putu nije istu 4 ujutro i 4 popodne.

ekonomista

pre 5 godina

Zavisi od životnog ritma vozača. Ja ležem jako kasno uveče, a navikao sam da podosta spavam popodne, pa u skladu sa tim, krećem oko 9 uveče, kad se dobro naspavam, i gledam da stignem do ručka sutradan, uz pauze na svaka dva, dva i po sata (vozim na plin, mali je rezervoar, pa svakako moram da stanem da sipam gorivo i malo da se razmrdam)

Ime

pre 5 godina

Moj prijatelj, iskusni profesionalni vozač (da ne kažem šofer), mi je jednom prilikom rekao da ne radim neprirodne stvari. U prevodu naspavaj se ujutru i kreni kad se obave svi rituali. Dug je to put. I stalno mi je Alvirovićeva rečenica u glavi “odmor počinje onda kada stavite ključ u bravu“.

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Krecem iz Kg-a oko 3-4 ujutru,vozim 2-3 sata nocu po poznatom putu,na more stizem do 10-11 tako da ne gubim dan... ako krenem ranije bude mi naporno da celu noc vozim po mraku,ako krenem kasnije bude mi krivo sto izgubim dan na moru,nekako mi je kretanje u sred noci najlogicnije. Jedna pauza na Borovoj Glavi,komplet lepinja i kiselo za dorucak i lagano posle do mora.

Srbin

pre 5 godina

Voziti 10 sati da bi se otišlo na odmor? van pameti.
Da se uštedi dan, putujem noću vozom (ne mislim na onaj do bara, već CNL) , rezervisem kušet, svi se naspavamo i ujutru sveži odmah na plažu.

More

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)

ilija

pre 5 godina

Ja uvek krećem oko 2 noću, tako stižem na plažu u rano popodne i okupam se. Deca spavaju i ne drame, žena isto spava pa nemam problema. Neznam samo jer dignuto ograničenje na 130, tako se uštedi sat vremena?

Milan

pre 5 godina

Dok sam bio mlađi kretao sam uveče i prepodne bio na cilju, prestao sam kad sam shvatio da se uopšte ne sećam čitave deonice. Vožnja noću nije problem ali u zoru i jutro jeste. Od tada ne rizikujem svoj, život najmilijih i nekog nedužnog. Krećem prepodne kad se naspavam, umor je najveći neprijatelj bezbednosti.
Moj prijatelj kreće u zoru, ali on svakako ustaje oko 5 i navikao je. Ako ste spavalica ujutro kao ja, ne krećite nipošto u zoru.

321

pre 5 godina

Krenem dan ranije,ujutru posle kafe i doručka.U Makedonini u Dojranu sam popodne,večera i šetnja pored jezera.Tu prespavamo krenemo ujutru za Gr. i na plaži sam već oko podne - odmoran.

Na Dijranskom jezeru super prenoćište za troje nije skuplje od 20 e.
Em je lakše voziti po danu,bezbednije plus što mi ne propadne prvi dan mora jer posle noćne vožnje prvi dan mora se obično prespava.

moron

pre 5 godina

Ako imate u vidu da od Čačka do Užica na četiri mesta imate semafore zbog radova na putu, moj vam je savet da tuda prodjete zorom ranom. Ja u subotu krenuo iz BG u dva ujutro za CG i prošao super. U HN sam bio za 8,5 sati lagane vožnje preko Višegrada.
Ali, kada sam se vraćao u nedelju, krenuh iz HN po podne, a na te semafore sam naleteo uveče, kada su bile velike gužve i kada se stvorile velike kolone na semaforima. I onda se "neurozan" klackao u koloni "brzinom bicikliste". I putovao 10 sati.
Tako da mislim da je "noć" bolja za putovanje. Bar kroz Srbiju.

MarcoPolo

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...

Strokavi mozak

pre 5 godina

Meni najvise odgovara kasno uvece.Ne smeta mi voznja nocu,manja je guzva,hladovina,dete zaspi ne zanoveta.Cesce pravim pauze i taman do ujutru sam stigao.

GuGa

pre 5 godina

Kad dolazim na godisnji iz Nemacke obavezno krecem pred vecer oko 18:00. Imam knap 1200km da vozim i taman dolazim u Srbiju izmedju 4 i 5 ujutro zavisno o guzvama na cesti. Uvek pre puta 2 casa spavanja i vozi Misko. Pauza svaka 3 - 3,5 casa

Milan

pre 5 godina

Dok sam bio mlađi kretao sam uveče i prepodne bio na cilju, prestao sam kad sam shvatio da se uopšte ne sećam čitave deonice. Vožnja noću nije problem ali u zoru i jutro jeste. Od tada ne rizikujem svoj, život najmilijih i nekog nedužnog. Krećem prepodne kad se naspavam, umor je najveći neprijatelj bezbednosti.
Moj prijatelj kreće u zoru, ali on svakako ustaje oko 5 i navikao je. Ako ste spavalica ujutro kao ja, ne krećite nipošto u zoru.

321

pre 5 godina

Krenem dan ranije,ujutru posle kafe i doručka.U Makedonini u Dojranu sam popodne,večera i šetnja pored jezera.Tu prespavamo krenemo ujutru za Gr. i na plaži sam već oko podne - odmoran.

Na Dijranskom jezeru super prenoćište za troje nije skuplje od 20 e.
Em je lakše voziti po danu,bezbednije plus što mi ne propadne prvi dan mora jer posle noćne vožnje prvi dan mora se obično prespava.

mile dojce

pre 5 godina

kad sednem u moju s klasu nije bitno doba dana koje je...jedino sto nebi bas nakonn posla kreno jel naporno je ceo dan cistiti klozete pa sesti na put.

More

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)

po

pre 5 godina

Ja kad sam zadnji put krenuo na more, išao sam busom i to je bilo 2011, jer nemam auto. Znači pre ovde nesreće koja je zadesila srbiju od 2012. Ja se divim ljudima koji mogu sebi da obezbede odmor sa platama od po 35000dn,sa jedno/dvoje dece, nekim sitnim kreditom. Osim ako vas ne finansiraju mama/tata, baba i deda inostrani penzioneri. Samo sa platom i decom, teško da iko može da priušti more.

Ime

pre 5 godina

Moj prijatelj, iskusni profesionalni vozač (da ne kažem šofer), mi je jednom prilikom rekao da ne radim neprirodne stvari. U prevodu naspavaj se ujutru i kreni kad se obave svi rituali. Dug je to put. I stalno mi je Alvirovićeva rečenica u glavi “odmor počinje onda kada stavite ključ u bravu“.

Nenad

pre 5 godina

Oko 3 polazimo iz Valjeva, Ibarska prazna, do 4 smo na Bubanj Potoku, već se uveliko razdanilo i posle 110-120 km/h. u 16:00 - 17:00 kupanje u Polihronu... Bez žurbe, laganica i uživanje...

Nažalost ove godine od tog plana nema ništa...ne može se...kažu velike nam plate...

комша

pre 5 godina

Ноћу никако. Ноћ није природно човеково окружење, будност је веома дискутабилна. Пред зору организам тражи сан и то је веома опасно. И не желим после два дана да се опорављам од ноћне вожње уместо да уживам на мору. Некад се на море ишло ноћу да се избегну врућине. Али тада није било клима уређаја у колима па је то имало смисла. Сад никако. Ко воли нек изволи, мени је дан за вожњу, ноћ за спавање.

321

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)
(More, 27. jun 2018 09:22)

Motel Predejane - to je ono mesto gde vam za WC treba gas maska.Kakav im je WC verujem da ni kuhinja nije mnogo čistija....a cene pića skuplje nego u centru Rima.

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Krecem iz Kg-a oko 3-4 ujutru,vozim 2-3 sata nocu po poznatom putu,na more stizem do 10-11 tako da ne gubim dan... ako krenem ranije bude mi naporno da celu noc vozim po mraku,ako krenem kasnije bude mi krivo sto izgubim dan na moru,nekako mi je kretanje u sred noci najlogicnije. Jedna pauza na Borovoj Glavi,komplet lepinja i kiselo za dorucak i lagano posle do mora.

Strokavi mozak

pre 5 godina

Meni najvise odgovara kasno uvece.Ne smeta mi voznja nocu,manja je guzva,hladovina,dete zaspi ne zanoveta.Cesce pravim pauze i taman do ujutru sam stigao.

Nego,

pre 5 godina

ovi sto putuju nocu da bi im deca spavala i ne bi zanovetala, da li ih smestaju u decija sedista i stavljaju sigurnosne pojaseve ili im prave od zadnjih sedista "krevet"?

Dorćol

pre 5 godina

Ja od kada sam dobio klince uvek po danu, sa odmorom i spavanjem bilo na Zlatiboru ili Makedoniji u zavisnosti dal je CG ili Grčka. Da žena vozi možda bi se usudili ceo put odjednom pa da se menjamo ali sa jednim vozačem mislim da je pametnije ovako.

Petar

pre 5 godina

Znam dve porodice koje su zavijene u crno zbog nocne voznje. Ljudi, ne rizikujte zivote i ne mislite da se uvek nekom drugom desava da zaspi za volanom. Nikako nocna voznja!

publika

pre 5 godina

Najnormalnije oko 10 ujutro. Malo nesto pregrizem i u Dzepu rani rucak. Onda lagano do granice. Kroz mkd bez stajanja i u Solunu stanem na veceru u Cosmos. Jos uvek je dan. U hotel na Halkidiki stignem oko 10h uvece lepo odspavam i ujutro imam normalan dan na moru. Sve u svemu ne osetim put. Dan mi je ko i svaki drugi vikendom u BG. Tako sam isao i za Rim i za Barcelonu. Uvek krecem oko 10 ujutro i Kad krene noc spavanje u hotelu. U putu opusteno stajem kad je vreme jesti. Ako sta iskrsne sve radi. Nocu putovati je besmisleno. Osim za stipse koje nece da im propadne dan pa krmeljaju na plazi sledeci dan izmuceni i vozaci i deca i zene... Da ne pricam o svakojakim stvarima na putu nije istu 4 ujutro i 4 popodne.

mile strucnjak

pre 5 godina

posto ustajem oko 4 za posao tako i krecem na put...vodim se time da sam navikao i dobar deo puta predjem dok je blago sunce...

borivoje surdilovic

pre 5 godina

ja uvek nocu....deca spavaju...auto put....ne brzo...lagano....nigde ne zurim...pauza redovno....nema guzve na granici.....

opusteno

pre 5 godina

Iskljucivo kasno uvece - legnem u krevet i sanjam da sam na plazi, da se kupam u moru... Madanmi se desi nekad da zadremam i popodne...

moron

pre 5 godina

Ako imate u vidu da od Čačka do Užica na četiri mesta imate semafore zbog radova na putu, moj vam je savet da tuda prodjete zorom ranom. Ja u subotu krenuo iz BG u dva ujutro za CG i prošao super. U HN sam bio za 8,5 sati lagane vožnje preko Višegrada.
Ali, kada sam se vraćao u nedelju, krenuh iz HN po podne, a na te semafore sam naleteo uveče, kada su bile velike gužve i kada se stvorile velike kolone na semaforima. I onda se "neurozan" klackao u koloni "brzinom bicikliste". I putovao 10 sati.
Tako da mislim da je "noć" bolja za putovanje. Bar kroz Srbiju.

...

pre 5 godina

Da dodam.
Najveci promasaj na putu do Grcke je nociti u Dojranu. Ne zbog smestaja, steokavog jezera... vec dana gubitka. Gubiti dan u putu? Bolje da sam kod kuce sedeo. Nego s decom istovarao i utovarao na pola puta.

To znaci da na letovanju u Grckoj , amo-tamo, provedes skoro 4 dana u putu?!

MarcoPolo

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...

Trol

pre 5 godina

Po danu, eventualno 4, 5 ujutru. Tada je čovek najodmorniji. Čak i ako prespavam ceo dan, u ponoć ne mogu da funkcionišem normalno.

ilija

pre 5 godina

Ja uvek krećem oko 2 noću, tako stižem na plažu u rano popodne i okupam se. Deca spavaju i ne drame, žena isto spava pa nemam problema. Neznam samo jer dignuto ograničenje na 130, tako se uštedi sat vremena?

hjeronimus

pre 5 godina

Ove godine sam u Dzepu platio dve pljeskavice u lepinji po 460 din.Tako da od tada krecem malo ranije oko 5h i doruckujemo u Skoplju.Malo odmorim i pali za sever voljene nam Grčke.

GuGa

pre 5 godina

Kad dolazim na godisnji iz Nemacke obavezno krecem pred vecer oko 18:00. Imam knap 1200km da vozim i taman dolazim u Srbiju izmedju 4 i 5 ujutro zavisno o guzvama na cesti. Uvek pre puta 2 casa spavanja i vozi Misko. Pauza svaka 3 - 3,5 casa

Mirko

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 27. jun 2018 09:48)

Da li je moguce da vam za 800km puta treba 12h voznje? To je prakticno prosecna brzina od oko 60kmh. Razumem da ne zurite, ali ja ne bih imao zivce da putujem tako sporo.

ekonomista

pre 5 godina

Zavisi od životnog ritma vozača. Ja ležem jako kasno uveče, a navikao sam da podosta spavam popodne, pa u skladu sa tim, krećem oko 9 uveče, kad se dobro naspavam, i gledam da stignem do ručka sutradan, uz pauze na svaka dva, dva i po sata (vozim na plin, mali je rezervoar, pa svakako moram da stanem da sipam gorivo i malo da se razmrdam)

хаџија

pre 5 godina

preporuka za duga putovanja, iz ličnog iskustva: upalite navigaciju na mobilnom da van pokazuje put, mnogo manje će te se izmoriti

Geograficar

pre 5 godina

Pošto sam muzičar do 5-6 ujutro mi se ne prispava te na more krenem oko 18-19 časova posle podne i putujem bez guzve, čekanja po noći. Odmorim u Makedoniji "Romantik" (pljeskavica nikad bolja 4,5e) i kad stignem u Grcku odmorim na plazi i koliko to zvuci neverivatno trazim smestaj, zadnjih 7 godina unazad u Grcku putujem bez agencije.

Leka

pre 5 godina

Dok nisu izmislili "merenje prosecne brzine", krenem rano ujtru, i posle podne se vec kupam na moru. Sada...., mora da padne preracunavanje i preplaniranje...

Dark

pre 5 godina

Odmoran, kad god kreneš pravo je vrijeme. Najgore je kad čovjek misli da ga san ne može prevariti i ,u toku vožnje,shvatiš da si upravo bio zaspao.

Srbin

pre 5 godina

Voziti 10 sati da bi se otišlo na odmor? van pameti.
Da se uštedi dan, putujem noću vozom (ne mislim na onaj do bara, već CNL) , rezervisem kušet, svi se naspavamo i ujutru sveži odmah na plažu.

Mocca

pre 5 godina

ja uvek krecem oko 12-13h u toku dana. Prespavamo u Makedoniji, pa sutra nastavak puta. Isto tako i u povratku posto ocemo da iakoristimo i taj poslednji dan odmora

bouurazz

pre 5 godina

5 ujutru, nema vrucine do 10, na moru sam do 14h, odmoran. A posto imam vikendicu nisam od onih "da mi ne propadne dan" tako da mi je ovako najbolje.

Zeleni

pre 5 godina

krecem oko ponoci iz Subotice. prva pauza u predojanima, druga na drugoj pumpi u Makedoniji, treba u bife Belof, cetvrta u Grckoj sve zavisi gde se ide. Ako je olipijska regija oda moze odma na pocetku, a ako se ide ka prstima onda solun. Kad idem kuci onda krecem ujutro i putujem po danu i taman se stize u Leskovac na rucak.

Hehe

pre 5 godina

@(Petar, 27. jun 2018 11:07)

Treba znati kada stati. Pauza povremeno, nikako ne voziti na silu. Ako treba, parking i 15-30min odspavati, ako i to ne pomaze, onda neki motel, hotel i odmoriti se lepo. Leti putujem nocu gde god da idem na dalja putovanja i ne bih menjao za dan, posto sam imao par sluzbenih dnevnih putovanja tokom letnjih dana. Sunce i guzve na granicama su nepodnosljivi. Zimi recimo preferiram dnevnu voznju na daljim putovanjima zbog potencijalno loseg vremena i naravno led i poledica nocu...

Ja

pre 5 godina

Oko 23h krećemo iz BG za Grčku deset godina unazad. Nigde žive duše, prazne granice, klinci spavaju. Imamo i suprug i ja odličnu koncentraciju pa lako dovezemo do cilja i kada se menjamo i kada vozi samo jedno. Jedino smo sledećeg dana "komirani", a klinci puni snage, odmorni i čili kao da nisu ni putovali.

Stefan

pre 5 godina

Prosle godine sa zenom i detetom od 3 god, Beograd-Sutomore 19-07h, 2 pauze od pola sata. Sve po ogranicenju, najvise zbog deteta,ako je 50, onda 50. Najbrze vozio kroz Podgoricu, deo kratke magistrale 100km/h. Sreca moja sto mogu da izdrzim duge voznje, vozim kombi po Evropi, 5000km za 4 dana sa granicama i istovarima, sa spavanjem od 6-7h kad se sve sabere. Sad imam i bebu i bice isto. Svi spavaju, nema vristanja i nervoze...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne krecem automobilom vec iskljucivo autobusom i to uglavnom u popodnevnim casovima da bih se smestio u hotel ujutru. To praktikujem svaki put kad idem na letovanje.

xyd

pre 5 godina

do halkidikija imam 600km krecem oko 4 ujutru ako legnem do 22h, ako kasnije legnem krenem sat kasnije krenem... stizem oko 11, zavisi od guzve na granicama, meni idealno, posle 4h pravim pauzu zbog dece inace ovako ne stajem....

Aca

pre 5 godina

Krenem nocu oko 9 ili10 zbog male dece a i spavaju tako da opustencija em nema guzve em nema vrucine a i noc mi interesantna za putovanje al najvise zbog dece a i granice,na granici nema nikog samo prodjem i na moru sam od 7 do 9 posto stajem dosta a iodspavam jedno 1 sat vremena oko 4 ujutru i kad stigmemo odmorimo se oko 2 do 3 sata i ceo dan mi je na raspolaganju a i nisam umoran opste a tek deca oni puni snage.A kad se vracam po danju jbg.moram tako jer do 10 ili 12 sati moramo da napustim apartman mada i tad krenem oko 7 da bi izbego guzvu na granici.Jer najvise od svega mrzim guzvu na granici to me uzludjuje.Sve ostali manje vise.Volim da ja sam stanem gde hocu i kako hocu a ne da budem primoran da cekam.

Требињац

pre 5 godina

Ја крећем на море у Херцег Нови кад хоћу. То је вожња око 40 км па не морам ранити а ни возити по ноћи, осим при повратку. Тако увече сам кући а ујутру опет на море.

VladimirR

pre 5 godina

U 22:00 iz BG u 7:17 u Metamorfosis. Pauza u Predejane i pumpa u MK. Uglavnom ispod ograničenja bez gužve. Interesantno da mi se do uveče uopšte nije spavalo nakon noćne vožnje a nisam noćna ptica. Nego kupanjac ceo prvi dan. A načeo sam sedmu deceniju.

MilosS

pre 5 godina

Na letovanje idem motorom, krecem izmedju 5 i 7 ujutru. Pa kad stignem, ako me mrak uhvati negde, prenocim. Ne volim nocnu vonju motorom, mnogo gadno i ne mozes da vozis opusteno. Beograd - Herceg Novi oko 13 sati put. Stajanja na, odprilike, sast vremena. Grcka, dva dana, tacnije dan i po. Izbegavanje auto puta gde god se moze. Uzivancija u voznji, ne zurim da stignem. Posto ne idem preko agencija. Razumem ljude koji su preko agencija sredili odmor, pa imaju tacna vremena kad treba da stignu.

HU_Vodíč

pre 5 godina

Zadnji put kad sam putovao na more(2011) sam putovao noću,pošto tad nisam imao klimu u autu

Zadnji put sam putovao danju,pošto sam tad imao auto sa klimom

I naravno,tri navigacije,dve IGo 8 i moj telefon sa Sygic((Razlika na Sygic-u je 12KM,pa sam zato upalio one dve)

Vlada

pre 5 godina

Supruga i ja idemo vec 5 godina u Grcku,menjamo deatinaciju svake godine,pa nam o toga zavisi i duzina putovanja,imamo bebu od godinu dana tako da pravimo dosta pauza i ne zurimo,putujemo nocu...zbog manjih guzvi a i da ne gubimo ceo dan na moru,prethodno se dobro odmorimo,i menjamo se na svakih 200 km...

Mirko

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MarcoPolo, 27. jun 2018 09:48)

Da li je moguce da vam za 800km puta treba 12h voznje? To je prakticno prosecna brzina od oko 60kmh. Razumem da ne zurite, ali ja ne bih imao zivce da putujem tako sporo.

Leka

pre 5 godina

Dok nisu izmislili "merenje prosecne brzine", krenem rano ujtru, i posle podne se vec kupam na moru. Sada...., mora da padne preracunavanje i preplaniranje...

...

pre 5 godina

Da dodam.
Najveci promasaj na putu do Grcke je nociti u Dojranu. Ne zbog smestaja, steokavog jezera... vec dana gubitka. Gubiti dan u putu? Bolje da sam kod kuce sedeo. Nego s decom istovarao i utovarao na pola puta.

To znaci da na letovanju u Grckoj , amo-tamo, provedes skoro 4 dana u putu?!

ilija

pre 5 godina

Ja uvek krećem oko 2 noću, tako stižem na plažu u rano popodne i okupam se. Deca spavaju i ne drame, žena isto spava pa nemam problema. Neznam samo jer dignuto ograničenje na 130, tako se uštedi sat vremena?

MarcoPolo

pre 5 godina

Put oko 800 km... krećem obično oko 7,8 predveče, tamo sam oko 7,8 po njihovom vremenu. Nema gužve ni na granicama ni na putevima. Milina...

Sta da radi Nejmar?

pre 5 godina

Krecem iz Kg-a oko 3-4 ujutru,vozim 2-3 sata nocu po poznatom putu,na more stizem do 10-11 tako da ne gubim dan... ako krenem ranije bude mi naporno da celu noc vozim po mraku,ako krenem kasnije bude mi krivo sto izgubim dan na moru,nekako mi je kretanje u sred noci najlogicnije. Jedna pauza na Borovoj Glavi,komplet lepinja i kiselo za dorucak i lagano posle do mora.

GuGa

pre 5 godina

Kad dolazim na godisnji iz Nemacke obavezno krecem pred vecer oko 18:00. Imam knap 1200km da vozim i taman dolazim u Srbiju izmedju 4 i 5 ujutro zavisno o guzvama na cesti. Uvek pre puta 2 casa spavanja i vozi Misko. Pauza svaka 3 - 3,5 casa

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne krecem automobilom vec iskljucivo autobusom i to uglavnom u popodnevnim casovima da bih se smestio u hotel ujutru. To praktikujem svaki put kad idem na letovanje.

mile dojce

pre 5 godina

kad sednem u moju s klasu nije bitno doba dana koje je...jedino sto nebi bas nakonn posla kreno jel naporno je ceo dan cistiti klozete pa sesti na put.

HU_Vodíč

pre 5 godina

Zadnji put kad sam putovao na more(2011) sam putovao noću,pošto tad nisam imao klimu u autu

Zadnji put sam putovao danju,pošto sam tad imao auto sa klimom

I naravno,tri navigacije,dve IGo 8 i moj telefon sa Sygic((Razlika na Sygic-u je 12KM,pa sam zato upalio one dve)

Strokavi mozak

pre 5 godina

Meni najvise odgovara kasno uvece.Ne smeta mi voznja nocu,manja je guzva,hladovina,dete zaspi ne zanoveta.Cesce pravim pauze i taman do ujutru sam stigao.

po

pre 5 godina

Ja kad sam zadnji put krenuo na more, išao sam busom i to je bilo 2011, jer nemam auto. Znači pre ovde nesreće koja je zadesila srbiju od 2012. Ja se divim ljudima koji mogu sebi da obezbede odmor sa platama od po 35000dn,sa jedno/dvoje dece, nekim sitnim kreditom. Osim ako vas ne finansiraju mama/tata, baba i deda inostrani penzioneri. Samo sa platom i decom, teško da iko može da priušti more.

publika

pre 5 godina

Najnormalnije oko 10 ujutro. Malo nesto pregrizem i u Dzepu rani rucak. Onda lagano do granice. Kroz mkd bez stajanja i u Solunu stanem na veceru u Cosmos. Jos uvek je dan. U hotel na Halkidiki stignem oko 10h uvece lepo odspavam i ujutro imam normalan dan na moru. Sve u svemu ne osetim put. Dan mi je ko i svaki drugi vikendom u BG. Tako sam isao i za Rim i za Barcelonu. Uvek krecem oko 10 ujutro i Kad krene noc spavanje u hotelu. U putu opusteno stajem kad je vreme jesti. Ako sta iskrsne sve radi. Nocu putovati je besmisleno. Osim za stipse koje nece da im propadne dan pa krmeljaju na plazi sledeci dan izmuceni i vozaci i deca i zene... Da ne pricam o svakojakim stvarima na putu nije istu 4 ujutro i 4 popodne.

Srbin

pre 5 godina

Voziti 10 sati da bi se otišlo na odmor? van pameti.
Da se uštedi dan, putujem noću vozom (ne mislim na onaj do bara, već CNL) , rezervisem kušet, svi se naspavamo i ujutru sveži odmah na plažu.

321

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)
(More, 27. jun 2018 09:22)

Motel Predejane - to je ono mesto gde vam za WC treba gas maska.Kakav im je WC verujem da ni kuhinja nije mnogo čistija....a cene pića skuplje nego u centru Rima.

Petar

pre 5 godina

Znam dve porodice koje su zavijene u crno zbog nocne voznje. Ljudi, ne rizikujte zivote i ne mislite da se uvek nekom drugom desava da zaspi za volanom. Nikako nocna voznja!

bouurazz

pre 5 godina

5 ujutru, nema vrucine do 10, na moru sam do 14h, odmoran. A posto imam vikendicu nisam od onih "da mi ne propadne dan" tako da mi je ovako najbolje.

хаџија

pre 5 godina

preporuka za duga putovanja, iz ličnog iskustva: upalite navigaciju na mobilnom da van pokazuje put, mnogo manje će te se izmoriti

More

pre 5 godina

Ja prošle godine u 02h,isao malo dalje,preprosle u 03h,oba puta u Gr,bez zurbe,dorucak u motelu Predejane,neka kafa,toalet uz put,nece more pobeci :) Ove godine ne idemo, supruga je trenutno u 8. mesecu trudnoć,pa sledeće zdravlje boze :)

moron

pre 5 godina

Ako imate u vidu da od Čačka do Užica na četiri mesta imate semafore zbog radova na putu, moj vam je savet da tuda prodjete zorom ranom. Ja u subotu krenuo iz BG u dva ujutro za CG i prošao super. U HN sam bio za 8,5 sati lagane vožnje preko Višegrada.
Ali, kada sam se vraćao u nedelju, krenuh iz HN po podne, a na te semafore sam naleteo uveče, kada su bile velike gužve i kada se stvorile velike kolone na semaforima. I onda se "neurozan" klackao u koloni "brzinom bicikliste". I putovao 10 sati.
Tako da mislim da je "noć" bolja za putovanje. Bar kroz Srbiju.

комша

pre 5 godina

Ноћу никако. Ноћ није природно човеково окружење, будност је веома дискутабилна. Пред зору организам тражи сан и то је веома опасно. И не желим после два дана да се опорављам од ноћне вожње уместо да уживам на мору. Некад се на море ишло ноћу да се избегну врућине. Али тада није било клима уређаја у колима па је то имало смисла. Сад никако. Ко воли нек изволи, мени је дан за вожњу, ноћ за спавање.

Dorćol

pre 5 godina

Ja od kada sam dobio klince uvek po danu, sa odmorom i spavanjem bilo na Zlatiboru ili Makedoniji u zavisnosti dal je CG ili Grčka. Da žena vozi možda bi se usudili ceo put odjednom pa da se menjamo ali sa jednim vozačem mislim da je pametnije ovako.

Ja

pre 5 godina

Oko 23h krećemo iz BG za Grčku deset godina unazad. Nigde žive duše, prazne granice, klinci spavaju. Imamo i suprug i ja odličnu koncentraciju pa lako dovezemo do cilja i kada se menjamo i kada vozi samo jedno. Jedino smo sledećeg dana "komirani", a klinci puni snage, odmorni i čili kao da nisu ni putovali.

321

pre 5 godina

Krenem dan ranije,ujutru posle kafe i doručka.U Makedonini u Dojranu sam popodne,večera i šetnja pored jezera.Tu prespavamo krenemo ujutru za Gr. i na plaži sam već oko podne - odmoran.

Na Dijranskom jezeru super prenoćište za troje nije skuplje od 20 e.
Em je lakše voziti po danu,bezbednije plus što mi ne propadne prvi dan mora jer posle noćne vožnje prvi dan mora se obično prespava.

Nego,

pre 5 godina

ovi sto putuju nocu da bi im deca spavala i ne bi zanovetala, da li ih smestaju u decija sedista i stavljaju sigurnosne pojaseve ili im prave od zadnjih sedista "krevet"?

borivoje surdilovic

pre 5 godina

ja uvek nocu....deca spavaju...auto put....ne brzo...lagano....nigde ne zurim...pauza redovno....nema guzve na granici.....

Milan

pre 5 godina

Dok sam bio mlađi kretao sam uveče i prepodne bio na cilju, prestao sam kad sam shvatio da se uopšte ne sećam čitave deonice. Vožnja noću nije problem ali u zoru i jutro jeste. Od tada ne rizikujem svoj, život najmilijih i nekog nedužnog. Krećem prepodne kad se naspavam, umor je najveći neprijatelj bezbednosti.
Moj prijatelj kreće u zoru, ali on svakako ustaje oko 5 i navikao je. Ako ste spavalica ujutro kao ja, ne krećite nipošto u zoru.

Stefan

pre 5 godina

Prosle godine sa zenom i detetom od 3 god, Beograd-Sutomore 19-07h, 2 pauze od pola sata. Sve po ogranicenju, najvise zbog deteta,ako je 50, onda 50. Najbrze vozio kroz Podgoricu, deo kratke magistrale 100km/h. Sreca moja sto mogu da izdrzim duge voznje, vozim kombi po Evropi, 5000km za 4 dana sa granicama i istovarima, sa spavanjem od 6-7h kad se sve sabere. Sad imam i bebu i bice isto. Svi spavaju, nema vristanja i nervoze...

opusteno

pre 5 godina

Iskljucivo kasno uvece - legnem u krevet i sanjam da sam na plazi, da se kupam u moru... Madanmi se desi nekad da zadremam i popodne...

Trol

pre 5 godina

Po danu, eventualno 4, 5 ujutru. Tada je čovek najodmorniji. Čak i ako prespavam ceo dan, u ponoć ne mogu da funkcionišem normalno.

xyd

pre 5 godina

do halkidikija imam 600km krecem oko 4 ujutru ako legnem do 22h, ako kasnije legnem krenem sat kasnije krenem... stizem oko 11, zavisi od guzve na granicama, meni idealno, posle 4h pravim pauzu zbog dece inace ovako ne stajem....

Aca

pre 5 godina

Krenem nocu oko 9 ili10 zbog male dece a i spavaju tako da opustencija em nema guzve em nema vrucine a i noc mi interesantna za putovanje al najvise zbog dece a i granice,na granici nema nikog samo prodjem i na moru sam od 7 do 9 posto stajem dosta a iodspavam jedno 1 sat vremena oko 4 ujutru i kad stigmemo odmorimo se oko 2 do 3 sata i ceo dan mi je na raspolaganju a i nisam umoran opste a tek deca oni puni snage.A kad se vracam po danju jbg.moram tako jer do 10 ili 12 sati moramo da napustim apartman mada i tad krenem oko 7 da bi izbego guzvu na granici.Jer najvise od svega mrzim guzvu na granici to me uzludjuje.Sve ostali manje vise.Volim da ja sam stanem gde hocu i kako hocu a ne da budem primoran da cekam.

Zeleni

pre 5 godina

krecem oko ponoci iz Subotice. prva pauza u predojanima, druga na drugoj pumpi u Makedoniji, treba u bife Belof, cetvrta u Grckoj sve zavisi gde se ide. Ako je olipijska regija oda moze odma na pocetku, a ako se ide ka prstima onda solun. Kad idem kuci onda krecem ujutro i putujem po danu i taman se stize u Leskovac na rucak.

mile strucnjak

pre 5 godina

posto ustajem oko 4 za posao tako i krecem na put...vodim se time da sam navikao i dobar deo puta predjem dok je blago sunce...

Nenad

pre 5 godina

Oko 3 polazimo iz Valjeva, Ibarska prazna, do 4 smo na Bubanj Potoku, već se uveliko razdanilo i posle 110-120 km/h. u 16:00 - 17:00 kupanje u Polihronu... Bez žurbe, laganica i uživanje...

Nažalost ove godine od tog plana nema ništa...ne može se...kažu velike nam plate...

Mocca

pre 5 godina

ja uvek krecem oko 12-13h u toku dana. Prespavamo u Makedoniji, pa sutra nastavak puta. Isto tako i u povratku posto ocemo da iakoristimo i taj poslednji dan odmora

Ime

pre 5 godina

Moj prijatelj, iskusni profesionalni vozač (da ne kažem šofer), mi je jednom prilikom rekao da ne radim neprirodne stvari. U prevodu naspavaj se ujutru i kreni kad se obave svi rituali. Dug je to put. I stalno mi je Alvirovićeva rečenica u glavi “odmor počinje onda kada stavite ključ u bravu“.

Geograficar

pre 5 godina

Pošto sam muzičar do 5-6 ujutro mi se ne prispava te na more krenem oko 18-19 časova posle podne i putujem bez guzve, čekanja po noći. Odmorim u Makedoniji "Romantik" (pljeskavica nikad bolja 4,5e) i kad stignem u Grcku odmorim na plazi i koliko to zvuci neverivatno trazim smestaj, zadnjih 7 godina unazad u Grcku putujem bez agencije.

Требињац

pre 5 godina

Ја крећем на море у Херцег Нови кад хоћу. То је вожња око 40 км па не морам ранити а ни возити по ноћи, осим при повратку. Тако увече сам кући а ујутру опет на море.

Hehe

pre 5 godina

@(Petar, 27. jun 2018 11:07)

Treba znati kada stati. Pauza povremeno, nikako ne voziti na silu. Ako treba, parking i 15-30min odspavati, ako i to ne pomaze, onda neki motel, hotel i odmoriti se lepo. Leti putujem nocu gde god da idem na dalja putovanja i ne bih menjao za dan, posto sam imao par sluzbenih dnevnih putovanja tokom letnjih dana. Sunce i guzve na granicama su nepodnosljivi. Zimi recimo preferiram dnevnu voznju na daljim putovanjima zbog potencijalno loseg vremena i naravno led i poledica nocu...

ekonomista

pre 5 godina

Zavisi od životnog ritma vozača. Ja ležem jako kasno uveče, a navikao sam da podosta spavam popodne, pa u skladu sa tim, krećem oko 9 uveče, kad se dobro naspavam, i gledam da stignem do ručka sutradan, uz pauze na svaka dva, dva i po sata (vozim na plin, mali je rezervoar, pa svakako moram da stanem da sipam gorivo i malo da se razmrdam)

hjeronimus

pre 5 godina

Ove godine sam u Dzepu platio dve pljeskavice u lepinji po 460 din.Tako da od tada krecem malo ranije oko 5h i doruckujemo u Skoplju.Malo odmorim i pali za sever voljene nam Grčke.

MilosS

pre 5 godina

Na letovanje idem motorom, krecem izmedju 5 i 7 ujutru. Pa kad stignem, ako me mrak uhvati negde, prenocim. Ne volim nocnu vonju motorom, mnogo gadno i ne mozes da vozis opusteno. Beograd - Herceg Novi oko 13 sati put. Stajanja na, odprilike, sast vremena. Grcka, dva dana, tacnije dan i po. Izbegavanje auto puta gde god se moze. Uzivancija u voznji, ne zurim da stignem. Posto ne idem preko agencija. Razumem ljude koji su preko agencija sredili odmor, pa imaju tacna vremena kad treba da stignu.

Vlada

pre 5 godina

Supruga i ja idemo vec 5 godina u Grcku,menjamo deatinaciju svake godine,pa nam o toga zavisi i duzina putovanja,imamo bebu od godinu dana tako da pravimo dosta pauza i ne zurimo,putujemo nocu...zbog manjih guzvi a i da ne gubimo ceo dan na moru,prethodno se dobro odmorimo,i menjamo se na svakih 200 km...

VladimirR

pre 5 godina

U 22:00 iz BG u 7:17 u Metamorfosis. Pauza u Predejane i pumpa u MK. Uglavnom ispod ograničenja bez gužve. Interesantno da mi se do uveče uopšte nije spavalo nakon noćne vožnje a nisam noćna ptica. Nego kupanjac ceo prvi dan. A načeo sam sedmu deceniju.

Dark

pre 5 godina

Odmoran, kad god kreneš pravo je vrijeme. Najgore je kad čovjek misli da ga san ne može prevariti i ,u toku vožnje,shvatiš da si upravo bio zaspao.