Petak, 23.03.2018.

14:48

Stigla nova Corolla hečbek sa sportskim imidžom (FOTO)

Izvor: B92

Stigla nova Corolla heèbek sa sportskim imidžom (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

panco

pre 6 godina

bruka. Napokon da me Corola odusevi. Toyota je auto za duze staze. Mozda ova Toyota nije za pacenike koji pokusavaju da "uhvate" zensku, ali je zato auto da vozite 10tak godina sa minimalnim ulaganjem u istu. Imam Golfa 6 sa 70tak hiljada milja i nema sta nisam menjao. Nikad vise. Pa ne davaju oni za dzaba novi GTI za $5000 jeftinije, jer nece niko da kupuje.

Ivan ZG

pre 6 godina

Ova nova platforma nosi veću čvrstinu, manju masu i više prostora u autu. Uz sve ove serijske sustave asistencije i automatsko kočenje auto će biti puno sigurniji. Najbolje mi je kada jedan Auris prvi dobije parkirnu kameru u seriji, a u npr. Audiju ju možete debelo doplatiti samo u nekoj jačoj opremi!?
Toyota zajedno sa Mazdom ima najnaprednije motore i pogonske sklopove (hibride) na tržištu. Motor 1,5 iz Yarisa radi na Atkinsonovom principu i postiže 40% stupanj iskorištenja goriva - najviše od svih benzinskih motora.
Novi 2.0 će biti napravljen od od sada nikada korištenih materijala i postupaka za završnu obradu, a kombinirat će i direktno i indirektno ubrizgavanje za povećanu elastičnost, povećanu snagu i smanjenu potrošnju. Kut ventila je potpuno drugačiji. Uz to je sve olakšano, a pumpe ulja i vode rade preko elektromotora i mijenjaju se ovisno o trenutnim zahtjevima. To rezultira bržim zagrijavanjem motora (čitaj manja potrošnja kod hladnog starta), ali i intenzivnim podmazivanjem i hlađenjem u slučaju potrebe.
2.0 motor bi trebao u konačnici razvijati 168 KS i trošiti manje od bivšeg 1.8 motora. Svi mjenjači su potpuno prerađeni da se smanji težina.
I da, dobiveno je skoro momentalno ubrzanje kao odgovor na stiskanje gasa tako da će auto biti jako zabavan za vozit. Isto je postignuto i sa CVT mjenjačem (hibrid) jer su shvatili da je to ljude najviše živciralo.
Šta reći? Naklon do poda. Jedva čekam isprobat.

Бгд 079

pre 6 godina

Мени је ово прелепо!! Једино ми се малко чини као да нешто недостаје на табли изнад ручице мењача... Вероватно грешим!? Како је добар...

milos

pre 6 godina

Sve je lepo zaista, ljuubitelj sam honde i toyote i generalno japanaca, nemce obozavam, cenovno su jaci od japanaca ali su vrh, ali komentari sa prepucavanjem ovde kao Golf ne valja a Corolla je prelepa mislim stvarno...sve je stvar ukusa i sta neko voli...
Elem, zasto vole ove zute migavce da stave sa strane da mi je znati :) po meni naruzije auto..eto to Golf nema ;) detalji su cudo

Drajver

pre 6 godina

2.0 atmo koji ce se ugradjivati u novu korolu/auris ce imati 168ks i oko 200-210Nm u Evropi (ako ne budu tacne vrednosti bice priblizne). Isti motor se ugradjuje i u novije hibride i u leksusu od skoro. Imace kombinovane direktno i indirektno ubrizgavanje da bi se neutralisalo stvaranje naslaga na usisnim ventilima. Bice dostupan i na novom rav-u u hibridu (valjda i zasebno) a u ovom novom aurisu ce biti dostupan i zasebno sa manuelnim menjacem koji je prilicno unapredjen, sestobrzinac je u pitanju.

AsemblerCar

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zapreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32) # Link komentara

Mislim da je pisac hteo da kaze da je motor fizicki manji ali da je zapremina povecana a celokupna masa smanjena. Pozdrav

R

pre 6 godina

Pozdrav svima,e ovako sada da vidim koliko ste objektivni u ocenjivanju mog komentara...licno vozim Golfa 7 GTD 184 KS i auto je za svaku pohvalu zaista ultra brz,malo trosi,lezi,nije najudobniji,i kosta malo vise nego sto bi trebalo,ali ne moze sve,zar ne?A sada da prokomentarisem ovu Toyotu...auto za moj ukus izgleda bas lepo,sportskog agresivnog dizajna,i unutra mi je bas super,ali se isto tako nadam da ce imati barem brdo konja,i ne bih se bunio da ga vozim,a inace ceo zivot vozim Vw sto Gti,sto Gtd,jedina zamerka japancima je sto kad nesto crkne stvarno kosta kao otrov,znam jer sam mehanicar,pozdrav svima i ne prepucavajte se jer svakom je najbolje ono sto voli,makar i gresili,zar ne?pozdrav svim iskrenim ljubiteljima automobila

Iskander

pre 6 godina

@CND

A sto bi merilo dobrih automobila bila Amerika? Zar nije Kina najece trziste automobila? Cak i EU(ne cela evropa) ne kaska za Amerikom mnogo. Sad mi nije jasno, sta ako amerikanci voze, to je to, a ovi ostali su kao nenormalni? I drugo, Golf je sve, samo nije za sirotinju. Pozdrav

Milan

pre 6 godina

@becki kontras
Ne vidim zasto mislis da neko ko voli VW treba da mrzi Toyotu i obrnuto? Ja prethodnih 12 godina vozim naizmenicno upravo modele ove dve firme. Za mane nisu nikakve suprotnosti vec potpuno ista koncepcija automobila sa nesto razlicitim pogledom. VW uvek ima nesto bolju zvucnu izolaciju i vise je prilagodjen voznji autoputem, Toyota sa druge strane ima, bar za mene, najoptimalnije uradjeno oslanjanje za nase puteve. Oba brend asu pre svega posvecena upotrebljivosti svojih potreba, nema suvise eksperimentisanja, ergonomija vrhunska. Cak je i cena servisa vrlo slicna. Poslednjih godina Toyota je zaostala u tehnologiji motora jer ne zeli da ulaze u posebne zahteve kupaca u evropi vec radi na duge staze sa hibridnim pogonom koji je za sada preskup i meni se licno ne svidja. Takodje, CVT nije ni prineti DSG..

CND

pre 6 godina

Koliko su japanci superiorni u odnosu na recimo ove prsle nemce što guše sirote majmune dizel isparenjima govori činjenica da se u celoj severnoj americi isključivo voze japanska kola, golf je ovde za sirotinju i budale.

Toyota AVENSIS

pre 6 godina

Jbt, koliko na jednom mestu frustriranih komentatora ocajnika koji bi voleli da voze Toyotu ili Hondu ili bar jednom sednu u Japanca.
U redu je gospodo, vozite vi vase taljige, mi ostali vozicemo, dosadne, nikakve, pune plastike, dizajnirane pre 10god automobile, ruzne itd. Nama lepo, majstora vidimo svake prestupne, a ja cu i dalje da se dosadjujem u nekom Japancu.

pera

pre 6 godina

koliko zagrizenih vw fanova ovde pa to je nerealno. Golf bilo da je 5,6 ili 7 izgleda bas dobro al samo u nekoj gt,gti ili r varijanti. Bez toga izgleda obicno i neuocljivo kao bilo koji drugi auto a kosta toliko da za te pare kupis konkurenciju u skoro pa ful opremi. Ova tojota je po meni bas iskorak u odnosu na prosle koje se nisu mnogo razlikovale od bezlicnih korejanaca

Totalnodrukcijiodsvih

pre 6 godina

Posedovao davno Tojotu Korolu, vozio Golfa V, VI i imao priliku sad ovaj novi 7.5 par dana da vozim. Ne poredite Tojotu i WV kao proizvodjace. To su dve razlicite filozofije vozila. Zao mi je sto sad ne mogu da kupim oba modela. Bilo bi lepo uporediti 1.2 i 1.0 turbake u uporednoj voznji, verzije sa 110ks. Istina ko jednom sedne u Golfa u sve naredne se odmah snadje, Tojota isto ali sa servisom, jednom godisnje i sa prodavcem da proda staru a uzme novu. Automobili su mi strast ali licno samo bih vozio Japance i Nemce... Ne svetu trojku kao ni Leksus vec bas VW ili Tojota. Opel me za sad fino sluzi, bio najbolja kupovina u datom trenutku....

rog

pre 6 godina

Ova korola izgleda odlicno mozete da pricate sta hocete. Kad bi se prodavala sa 1.8-2.0 turbo benzincem od 170+ ks usla bi u uzi izbor. Kilometre koje sam sa korolom presao nikad necu zaboraviti.

rog

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8. 

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8. 
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32)

Pa nije motor samo cilindar, imas gonilu dodatnih delova, dobar deo prostora zauzme i izduvna grana, zavisi kakva je itd.

Срб

pre 6 godina

Лепо изгледа. Али не иду речи спортски и Тојота у исту реченицу. Зато је WRX толико добар ауто, управљив и узбудљив да нема грешке. Наравно мануелни мењач.

M

pre 6 godina

@org, rikverc pored prve se uglavnom stavlja kod automobila sa 6obrzinskim menjacem. U principu je vrlo zgodan, jer je put rucice pri prebacivanji iz R u 1 i obrnuto daleko kraci nego kada je pored 6

enibio

pre 6 godina

Meni Toyota i sporti imidz ne idu u istu recnicu. Cesto rentam automobile i ponekada mi zapadne Toyota. Nekako su dosadne za voznju, plus enterijeri su im ocaj... sve jeftina sjajna plastika, prevazidjen stil. Ko je vozio, recimo, Hyndai Elantru, zna koliko je taj auto uzbudljiviji od Korole... Ili Mazda 3 ili Subaru Impreza ili Honda Civic. Pricam o osnovnim verzijama.

.орг

pre 6 godina

никада нисам возио аутомобил са мењачем који има ознаку за кретање уназад на месту где се очекује ознака за прву брзину.
да ли за овакав нелогичан распоред постоји неко логично објашњење?

aoo

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.

Аца

pre 6 godina

Ружна споља, унутра катастрофа од пре 10г. избор мотора очајан, средњи век ... па како то беше да је Тојота годинама на листи ауто "брендова" у свету неприкосновени бр.1? Знамо, сигурно преписују листу брендова уназад "копи пејс" јер их газда плаћа никако. Требају људи из Тојоте изаћи пред паркинге сеоских слава да виде шта су аута, жене са села а алфа мужјаци у ...

Nebojša

pre 6 godina

Lepo izgleda ovaj model Toyota je popravila dizajn zadnjih nekoliko modela je dopadljivo pogotovo onaj suv chr koji izgleda kao svemirski brod.

japanac

pre 6 godina

Prednji panel obložen - opšiven, minimalistički - za pohvalu . Volan - lepo dizajniran. Oko multimedijalnog ekrana dosta dugmića - nije sve na dodir. Sam oblik auta - dinamičniji...

Nebojša

pre 6 godina

Lepo izgleda ovaj model Toyota je popravila dizajn zadnjih nekoliko modela je dopadljivo pogotovo onaj suv chr koji izgleda kao svemirski brod.

japanac

pre 6 godina

Prednji panel obložen - opšiven, minimalistički - za pohvalu . Volan - lepo dizajniran. Oko multimedijalnog ekrana dosta dugmića - nije sve na dodir. Sam oblik auta - dinamičniji...

M

pre 6 godina

@org, rikverc pored prve se uglavnom stavlja kod automobila sa 6obrzinskim menjacem. U principu je vrlo zgodan, jer je put rucice pri prebacivanji iz R u 1 i obrnuto daleko kraci nego kada je pored 6

aoo

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.

CND

pre 6 godina

Koliko su japanci superiorni u odnosu na recimo ove prsle nemce što guše sirote majmune dizel isparenjima govori činjenica da se u celoj severnoj americi isključivo voze japanska kola, golf je ovde za sirotinju i budale.

Toyota AVENSIS

pre 6 godina

Jbt, koliko na jednom mestu frustriranih komentatora ocajnika koji bi voleli da voze Toyotu ili Hondu ili bar jednom sednu u Japanca.
U redu je gospodo, vozite vi vase taljige, mi ostali vozicemo, dosadne, nikakve, pune plastike, dizajnirane pre 10god automobile, ruzne itd. Nama lepo, majstora vidimo svake prestupne, a ja cu i dalje da se dosadjujem u nekom Japancu.

rog

pre 6 godina

Ova korola izgleda odlicno mozete da pricate sta hocete. Kad bi se prodavala sa 1.8-2.0 turbo benzincem od 170+ ks usla bi u uzi izbor. Kilometre koje sam sa korolom presao nikad necu zaboraviti.

pera

pre 6 godina

koliko zagrizenih vw fanova ovde pa to je nerealno. Golf bilo da je 5,6 ili 7 izgleda bas dobro al samo u nekoj gt,gti ili r varijanti. Bez toga izgleda obicno i neuocljivo kao bilo koji drugi auto a kosta toliko da za te pare kupis konkurenciju u skoro pa ful opremi. Ova tojota je po meni bas iskorak u odnosu na prosle koje se nisu mnogo razlikovale od bezlicnih korejanaca

R

pre 6 godina

Pozdrav svima,e ovako sada da vidim koliko ste objektivni u ocenjivanju mog komentara...licno vozim Golfa 7 GTD 184 KS i auto je za svaku pohvalu zaista ultra brz,malo trosi,lezi,nije najudobniji,i kosta malo vise nego sto bi trebalo,ali ne moze sve,zar ne?A sada da prokomentarisem ovu Toyotu...auto za moj ukus izgleda bas lepo,sportskog agresivnog dizajna,i unutra mi je bas super,ali se isto tako nadam da ce imati barem brdo konja,i ne bih se bunio da ga vozim,a inace ceo zivot vozim Vw sto Gti,sto Gtd,jedina zamerka japancima je sto kad nesto crkne stvarno kosta kao otrov,znam jer sam mehanicar,pozdrav svima i ne prepucavajte se jer svakom je najbolje ono sto voli,makar i gresili,zar ne?pozdrav svim iskrenim ljubiteljima automobila

Ivan ZG

pre 6 godina

Ova nova platforma nosi veću čvrstinu, manju masu i više prostora u autu. Uz sve ove serijske sustave asistencije i automatsko kočenje auto će biti puno sigurniji. Najbolje mi je kada jedan Auris prvi dobije parkirnu kameru u seriji, a u npr. Audiju ju možete debelo doplatiti samo u nekoj jačoj opremi!?
Toyota zajedno sa Mazdom ima najnaprednije motore i pogonske sklopove (hibride) na tržištu. Motor 1,5 iz Yarisa radi na Atkinsonovom principu i postiže 40% stupanj iskorištenja goriva - najviše od svih benzinskih motora.
Novi 2.0 će biti napravljen od od sada nikada korištenih materijala i postupaka za završnu obradu, a kombinirat će i direktno i indirektno ubrizgavanje za povećanu elastičnost, povećanu snagu i smanjenu potrošnju. Kut ventila je potpuno drugačiji. Uz to je sve olakšano, a pumpe ulja i vode rade preko elektromotora i mijenjaju se ovisno o trenutnim zahtjevima. To rezultira bržim zagrijavanjem motora (čitaj manja potrošnja kod hladnog starta), ali i intenzivnim podmazivanjem i hlađenjem u slučaju potrebe.
2.0 motor bi trebao u konačnici razvijati 168 KS i trošiti manje od bivšeg 1.8 motora. Svi mjenjači su potpuno prerađeni da se smanji težina.
I da, dobiveno je skoro momentalno ubrzanje kao odgovor na stiskanje gasa tako da će auto biti jako zabavan za vozit. Isto je postignuto i sa CVT mjenjačem (hibrid) jer su shvatili da je to ljude najviše živciralo.
Šta reći? Naklon do poda. Jedva čekam isprobat.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 6 godina

Posedovao davno Tojotu Korolu, vozio Golfa V, VI i imao priliku sad ovaj novi 7.5 par dana da vozim. Ne poredite Tojotu i WV kao proizvodjace. To su dve razlicite filozofije vozila. Zao mi je sto sad ne mogu da kupim oba modela. Bilo bi lepo uporediti 1.2 i 1.0 turbake u uporednoj voznji, verzije sa 110ks. Istina ko jednom sedne u Golfa u sve naredne se odmah snadje, Tojota isto ali sa servisom, jednom godisnje i sa prodavcem da proda staru a uzme novu. Automobili su mi strast ali licno samo bih vozio Japance i Nemce... Ne svetu trojku kao ni Leksus vec bas VW ili Tojota. Opel me za sad fino sluzi, bio najbolja kupovina u datom trenutku....

enibio

pre 6 godina

Meni Toyota i sporti imidz ne idu u istu recnicu. Cesto rentam automobile i ponekada mi zapadne Toyota. Nekako su dosadne za voznju, plus enterijeri su im ocaj... sve jeftina sjajna plastika, prevazidjen stil. Ko je vozio, recimo, Hyndai Elantru, zna koliko je taj auto uzbudljiviji od Korole... Ili Mazda 3 ili Subaru Impreza ili Honda Civic. Pricam o osnovnim verzijama.

rog

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8. 

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8. 
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32)

Pa nije motor samo cilindar, imas gonilu dodatnih delova, dobar deo prostora zauzme i izduvna grana, zavisi kakva je itd.

AsemblerCar

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zapreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32) # Link komentara

Mislim da je pisac hteo da kaze da je motor fizicki manji ali da je zapremina povecana a celokupna masa smanjena. Pozdrav

Бгд 079

pre 6 godina

Мени је ово прелепо!! Једино ми се малко чини као да нешто недостаје на табли изнад ручице мењача... Вероватно грешим!? Како је добар...

Аца

pre 6 godina

Ружна споља, унутра катастрофа од пре 10г. избор мотора очајан, средњи век ... па како то беше да је Тојота годинама на листи ауто "брендова" у свету неприкосновени бр.1? Знамо, сигурно преписују листу брендова уназад "копи пејс" јер их газда плаћа никако. Требају људи из Тојоте изаћи пред паркинге сеоских слава да виде шта су аута, жене са села а алфа мужјаци у ...

milos

pre 6 godina

Sve je lepo zaista, ljuubitelj sam honde i toyote i generalno japanaca, nemce obozavam, cenovno su jaci od japanaca ali su vrh, ali komentari sa prepucavanjem ovde kao Golf ne valja a Corolla je prelepa mislim stvarno...sve je stvar ukusa i sta neko voli...
Elem, zasto vole ove zute migavce da stave sa strane da mi je znati :) po meni naruzije auto..eto to Golf nema ;) detalji su cudo

Milan

pre 6 godina

@becki kontras
Ne vidim zasto mislis da neko ko voli VW treba da mrzi Toyotu i obrnuto? Ja prethodnih 12 godina vozim naizmenicno upravo modele ove dve firme. Za mane nisu nikakve suprotnosti vec potpuno ista koncepcija automobila sa nesto razlicitim pogledom. VW uvek ima nesto bolju zvucnu izolaciju i vise je prilagodjen voznji autoputem, Toyota sa druge strane ima, bar za mene, najoptimalnije uradjeno oslanjanje za nase puteve. Oba brend asu pre svega posvecena upotrebljivosti svojih potreba, nema suvise eksperimentisanja, ergonomija vrhunska. Cak je i cena servisa vrlo slicna. Poslednjih godina Toyota je zaostala u tehnologiji motora jer ne zeli da ulaze u posebne zahteve kupaca u evropi vec radi na duge staze sa hibridnim pogonom koji je za sada preskup i meni se licno ne svidja. Takodje, CVT nije ni prineti DSG..

Drajver

pre 6 godina

2.0 atmo koji ce se ugradjivati u novu korolu/auris ce imati 168ks i oko 200-210Nm u Evropi (ako ne budu tacne vrednosti bice priblizne). Isti motor se ugradjuje i u novije hibride i u leksusu od skoro. Imace kombinovane direktno i indirektno ubrizgavanje da bi se neutralisalo stvaranje naslaga na usisnim ventilima. Bice dostupan i na novom rav-u u hibridu (valjda i zasebno) a u ovom novom aurisu ce biti dostupan i zasebno sa manuelnim menjacem koji je prilicno unapredjen, sestobrzinac je u pitanju.

Срб

pre 6 godina

Лепо изгледа. Али не иду речи спортски и Тојота у исту реченицу. Зато је WRX толико добар ауто, управљив и узбудљив да нема грешке. Наравно мануелни мењач.

.орг

pre 6 godina

никада нисам возио аутомобил са мењачем који има ознаку за кретање уназад на месту где се очекује ознака за прву брзину.
да ли за овакав нелогичан распоред постоји неко логично објашњење?

panco

pre 6 godina

bruka. Napokon da me Corola odusevi. Toyota je auto za duze staze. Mozda ova Toyota nije za pacenike koji pokusavaju da "uhvate" zensku, ali je zato auto da vozite 10tak godina sa minimalnim ulaganjem u istu. Imam Golfa 6 sa 70tak hiljada milja i nema sta nisam menjao. Nikad vise. Pa ne davaju oni za dzaba novi GTI za $5000 jeftinije, jer nece niko da kupuje.

Iskander

pre 6 godina

@CND

A sto bi merilo dobrih automobila bila Amerika? Zar nije Kina najece trziste automobila? Cak i EU(ne cela evropa) ne kaska za Amerikom mnogo. Sad mi nije jasno, sta ako amerikanci voze, to je to, a ovi ostali su kao nenormalni? I drugo, Golf je sve, samo nije za sirotinju. Pozdrav

.орг

pre 6 godina

никада нисам возио аутомобил са мењачем који има ознаку за кретање уназад на месту где се очекује ознака за прву брзину.
да ли за овакав нелогичан распоред постоји неко логично објашњење?

Аца

pre 6 godina

Ружна споља, унутра катастрофа од пре 10г. избор мотора очајан, средњи век ... па како то беше да је Тојота годинама на листи ауто "брендова" у свету неприкосновени бр.1? Знамо, сигурно преписују листу брендова уназад "копи пејс" јер их газда плаћа никако. Требају људи из Тојоте изаћи пред паркинге сеоских слава да виде шта су аута, жене са села а алфа мужјаци у ...

enibio

pre 6 godina

Meni Toyota i sporti imidz ne idu u istu recnicu. Cesto rentam automobile i ponekada mi zapadne Toyota. Nekako su dosadne za voznju, plus enterijeri su im ocaj... sve jeftina sjajna plastika, prevazidjen stil. Ko je vozio, recimo, Hyndai Elantru, zna koliko je taj auto uzbudljiviji od Korole... Ili Mazda 3 ili Subaru Impreza ili Honda Civic. Pricam o osnovnim verzijama.

Срб

pre 6 godina

Лепо изгледа. Али не иду речи спортски и Тојота у исту реченицу. Зато је WRX толико добар ауто, управљив и узбудљив да нема грешке. Наравно мануелни мењач.

CND

pre 6 godina

Koliko su japanci superiorni u odnosu na recimo ove prsle nemce što guše sirote majmune dizel isparenjima govori činjenica da se u celoj severnoj americi isključivo voze japanska kola, golf je ovde za sirotinju i budale.

Toyota AVENSIS

pre 6 godina

Jbt, koliko na jednom mestu frustriranih komentatora ocajnika koji bi voleli da voze Toyotu ili Hondu ili bar jednom sednu u Japanca.
U redu je gospodo, vozite vi vase taljige, mi ostali vozicemo, dosadne, nikakve, pune plastike, dizajnirane pre 10god automobile, ruzne itd. Nama lepo, majstora vidimo svake prestupne, a ja cu i dalje da se dosadjujem u nekom Japancu.

aoo

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.

Totalnodrukcijiodsvih

pre 6 godina

Posedovao davno Tojotu Korolu, vozio Golfa V, VI i imao priliku sad ovaj novi 7.5 par dana da vozim. Ne poredite Tojotu i WV kao proizvodjace. To su dve razlicite filozofije vozila. Zao mi je sto sad ne mogu da kupim oba modela. Bilo bi lepo uporediti 1.2 i 1.0 turbake u uporednoj voznji, verzije sa 110ks. Istina ko jednom sedne u Golfa u sve naredne se odmah snadje, Tojota isto ali sa servisom, jednom godisnje i sa prodavcem da proda staru a uzme novu. Automobili su mi strast ali licno samo bih vozio Japance i Nemce... Ne svetu trojku kao ni Leksus vec bas VW ili Tojota. Opel me za sad fino sluzi, bio najbolja kupovina u datom trenutku....

milos

pre 6 godina

Sve je lepo zaista, ljuubitelj sam honde i toyote i generalno japanaca, nemce obozavam, cenovno su jaci od japanaca ali su vrh, ali komentari sa prepucavanjem ovde kao Golf ne valja a Corolla je prelepa mislim stvarno...sve je stvar ukusa i sta neko voli...
Elem, zasto vole ove zute migavce da stave sa strane da mi je znati :) po meni naruzije auto..eto to Golf nema ;) detalji su cudo

pera

pre 6 godina

koliko zagrizenih vw fanova ovde pa to je nerealno. Golf bilo da je 5,6 ili 7 izgleda bas dobro al samo u nekoj gt,gti ili r varijanti. Bez toga izgleda obicno i neuocljivo kao bilo koji drugi auto a kosta toliko da za te pare kupis konkurenciju u skoro pa ful opremi. Ova tojota je po meni bas iskorak u odnosu na prosle koje se nisu mnogo razlikovale od bezlicnih korejanaca

Iskander

pre 6 godina

@CND

A sto bi merilo dobrih automobila bila Amerika? Zar nije Kina najece trziste automobila? Cak i EU(ne cela evropa) ne kaska za Amerikom mnogo. Sad mi nije jasno, sta ako amerikanci voze, to je to, a ovi ostali su kao nenormalni? I drugo, Golf je sve, samo nije za sirotinju. Pozdrav

rog

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8. 

Ovo su oznake za zalreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8. 
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32)

Pa nije motor samo cilindar, imas gonilu dodatnih delova, dobar deo prostora zauzme i izduvna grana, zavisi kakva je itd.

Milan

pre 6 godina

@becki kontras
Ne vidim zasto mislis da neko ko voli VW treba da mrzi Toyotu i obrnuto? Ja prethodnih 12 godina vozim naizmenicno upravo modele ove dve firme. Za mane nisu nikakve suprotnosti vec potpuno ista koncepcija automobila sa nesto razlicitim pogledom. VW uvek ima nesto bolju zvucnu izolaciju i vise je prilagodjen voznji autoputem, Toyota sa druge strane ima, bar za mene, najoptimalnije uradjeno oslanjanje za nase puteve. Oba brend asu pre svega posvecena upotrebljivosti svojih potreba, nema suvise eksperimentisanja, ergonomija vrhunska. Cak je i cena servisa vrlo slicna. Poslednjih godina Toyota je zaostala u tehnologiji motora jer ne zeli da ulaze u posebne zahteve kupaca u evropi vec radi na duge staze sa hibridnim pogonom koji je za sada preskup i meni se licno ne svidja. Takodje, CVT nije ni prineti DSG..

Ivan ZG

pre 6 godina

Ova nova platforma nosi veću čvrstinu, manju masu i više prostora u autu. Uz sve ove serijske sustave asistencije i automatsko kočenje auto će biti puno sigurniji. Najbolje mi je kada jedan Auris prvi dobije parkirnu kameru u seriji, a u npr. Audiju ju možete debelo doplatiti samo u nekoj jačoj opremi!?
Toyota zajedno sa Mazdom ima najnaprednije motore i pogonske sklopove (hibride) na tržištu. Motor 1,5 iz Yarisa radi na Atkinsonovom principu i postiže 40% stupanj iskorištenja goriva - najviše od svih benzinskih motora.
Novi 2.0 će biti napravljen od od sada nikada korištenih materijala i postupaka za završnu obradu, a kombinirat će i direktno i indirektno ubrizgavanje za povećanu elastičnost, povećanu snagu i smanjenu potrošnju. Kut ventila je potpuno drugačiji. Uz to je sve olakšano, a pumpe ulja i vode rade preko elektromotora i mijenjaju se ovisno o trenutnim zahtjevima. To rezultira bržim zagrijavanjem motora (čitaj manja potrošnja kod hladnog starta), ali i intenzivnim podmazivanjem i hlađenjem u slučaju potrebe.
2.0 motor bi trebao u konačnici razvijati 168 KS i trošiti manje od bivšeg 1.8 motora. Svi mjenjači su potpuno prerađeni da se smanji težina.
I da, dobiveno je skoro momentalno ubrzanje kao odgovor na stiskanje gasa tako da će auto biti jako zabavan za vozit. Isto je postignuto i sa CVT mjenjačem (hibrid) jer su shvatili da je to ljude najviše živciralo.
Šta reći? Naklon do poda. Jedva čekam isprobat.

Nebojša

pre 6 godina

Lepo izgleda ovaj model Toyota je popravila dizajn zadnjih nekoliko modela je dopadljivo pogotovo onaj suv chr koji izgleda kao svemirski brod.

R

pre 6 godina

Pozdrav svima,e ovako sada da vidim koliko ste objektivni u ocenjivanju mog komentara...licno vozim Golfa 7 GTD 184 KS i auto je za svaku pohvalu zaista ultra brz,malo trosi,lezi,nije najudobniji,i kosta malo vise nego sto bi trebalo,ali ne moze sve,zar ne?A sada da prokomentarisem ovu Toyotu...auto za moj ukus izgleda bas lepo,sportskog agresivnog dizajna,i unutra mi je bas super,ali se isto tako nadam da ce imati barem brdo konja,i ne bih se bunio da ga vozim,a inace ceo zivot vozim Vw sto Gti,sto Gtd,jedina zamerka japancima je sto kad nesto crkne stvarno kosta kao otrov,znam jer sam mehanicar,pozdrav svima i ne prepucavajte se jer svakom je najbolje ono sto voli,makar i gresili,zar ne?pozdrav svim iskrenim ljubiteljima automobila

panco

pre 6 godina

bruka. Napokon da me Corola odusevi. Toyota je auto za duze staze. Mozda ova Toyota nije za pacenike koji pokusavaju da "uhvate" zensku, ali je zato auto da vozite 10tak godina sa minimalnim ulaganjem u istu. Imam Golfa 6 sa 70tak hiljada milja i nema sta nisam menjao. Nikad vise. Pa ne davaju oni za dzaba novi GTI za $5000 jeftinije, jer nece niko da kupuje.

japanac

pre 6 godina

Prednji panel obložen - opšiven, minimalistički - za pohvalu . Volan - lepo dizajniran. Oko multimedijalnog ekrana dosta dugmića - nije sve na dodir. Sam oblik auta - dinamičniji...

M

pre 6 godina

@org, rikverc pored prve se uglavnom stavlja kod automobila sa 6obrzinskim menjacem. U principu je vrlo zgodan, jer je put rucice pri prebacivanji iz R u 1 i obrnuto daleko kraci nego kada je pored 6

rog

pre 6 godina

Ova korola izgleda odlicno mozete da pricate sta hocete. Kad bi se prodavala sa 1.8-2.0 turbo benzincem od 170+ ks usla bi u uzi izbor. Kilometre koje sam sa korolom presao nikad necu zaboraviti.

Бгд 079

pre 6 godina

Мени је ово прелепо!! Једино ми се малко чини као да нешто недостаје на табли изнад ручице мењача... Вероватно грешим!? Како је добар...

Drajver

pre 6 godina

2.0 atmo koji ce se ugradjivati u novu korolu/auris ce imati 168ks i oko 200-210Nm u Evropi (ako ne budu tacne vrednosti bice priblizne). Isti motor se ugradjuje i u novije hibride i u leksusu od skoro. Imace kombinovane direktno i indirektno ubrizgavanje da bi se neutralisalo stvaranje naslaga na usisnim ventilima. Bice dostupan i na novom rav-u u hibridu (valjda i zasebno) a u ovom novom aurisu ce biti dostupan i zasebno sa manuelnim menjacem koji je prilicno unapredjen, sestobrzinac je u pitanju.

AsemblerCar

pre 6 godina

Novi 2.0 manji, laksi i rafiniraniji od starog 1.8.

Ovo su oznake za zapreminu motora, stoga 2.0 nikad ne moze biti manje od 1.8.
Lakse da manje ne.
(aoo, 23. mart 2018 15:32) # Link komentara

Mislim da je pisac hteo da kaze da je motor fizicki manji ali da je zapremina povecana a celokupna masa smanjena. Pozdrav