Subota, 01.07.2017.

09:53

Test: Renault Talisman dCi 160 EDC Initiale Paris

Izvor: B92

Test: Renault Talisman dCi 160 EDC Initiale Paris IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Vitez SS 011

pre 5 godina

Opet ovde daju komentare ljudi koji nove automobile gledaju samo na slikama, a kupuju nemacke stare po 10 godina. Bas mi je zao istih, jer ce im zivot proci u pljuvanju dobrih automobila, dok voze leseve. Valjda lece komplekse na taj nacin.

Nykk

pre 6 godina

Ja sam odusevljen autom. Full panorama sky roof, grejac volana, svetleca Renault slova na vratima, full oprema, 200 konja, bose oz ucenje koje k i d a, blue tooth radi savrseno sa iPhone-omX, rLink, cita muziku sa kartica i usb-a, mape rade savrseno, ima 52 l (za 7000 din max. se sipa bmb100); gazi u sport modu a najvise mi se svidja dizajn (lepsi mi je i od audija i bmw-a); sve reci hvale :) Ovo pricam za full opremu (19inca felne, woofer u gepeku, led osvetljenje, full koza (masaza, hladjenje i grejanje sedista), frizider za flase / sokove, brzo menjanje modova za razlicite vozace... Pokidali su sa ovim autom.

Lex

pre 6 godina

@Mik, Mercedes 200CDI (ne 220CDI) troši sa letnjim gumama Dunlop Sport 4,9l/100 km na autoputu pri vožnji 120km/h-130km/h (sa klimom nešto malo iznad 5l), u šestoj brzini na 90km/h troši nešto iznad 4l. Zimi, sa zimskim gumama troši za 0,5l više.

Nikola

pre 6 godina

@Aleksandar
Kako misliš, novi 2.0 dCi sa 180 KS? Pa taj je motor star točno 10 godina, ugrađivao se još u Lagunu2.
A inače, potrošnju od 5.5 litara pro brzini od 120 km/h imam i ja na svom 16god starom autu od 250 tisuća kilometara, i još je slične veličine i mase kao i ovaj talisman. Govorimo o nekakvom napretku možda?

uvek nemac

pre 6 godina

pre par meseci sam odlucio da kupim novi auto i u tom traganju sam ulazio u razne salone. Reno sa novim modelima jeste uradio nesto lepo, spolja izgledaju mocno i mislim da sisaju konkurenciju ali unutra e to je tek druga prica. U meganu je kvalitet koze i materijala enterijera tako jadan da je to neverovatno. Unutrsanjist mirise neprijatno kao kad kupite pau
puce kod kineza. Usao sam iu talismana, ogroman ali ta centralna tabla izgleda tako jadno. Cak se i na slici vidi da se ona ne uklapa a u njemuneko osvetljenje kao u jeftinom nocnom klubu sa mogucnoscu menjanja boje????? Kome to jos treba. Sedista dobra, masivna udobana, ostalo nista ne valja. I odem ja u Porsche i kupim VW. Ipak ko god da ne voli nemce mora znati da cu za cetiri godine prodati njega za mnogo vise para nego sto ce vredeti bilo koji reno a i kvalitet je kvalitet. Moj kolega kupio renoa u udario pesaka na pesackom sa 15 km na sta. ulubio haubu i polomi o retrovizor. Da sam ga ja mojim VWom ja bih ga polomio sigurno jer se ne bi ulubila hauba. Nema plastike Mico, metal, lim, celik i unutra kvalitet a ne sminka.

Asistent

pre 6 godina

Vozim ovaj auto u ovoj opremi i sa ovim motorom. 160ks je apsolutno dovoljno za ono za sta ovaj auto sluzi. Ostatak ne bih da komentarisem, sjajan enterijer i ozbiljna udobnost.

Marinko

pre 6 godina

Dobar je ovo auto, a većina nas ga za života neće kupiti ni novog a ni polovnog. Nego da se osvrnem na komentare ovih što ga pljuju, verovatno njima treba auto sa rupom ispod volana jer imaju toliki organ, da prosto ne mogu da stanu u Renault.

duki

pre 6 godina

Znao sam da ce konacno dobiti motor kakav zaslzuje. Svaki put kad ga vidim, izmami mi osmeh na lice. Poznanik, koji radi za jedan auto magazin, dobio ga je na test sa najjacom opremom. Pored mazde 6 umetnost na 4 tocka za normalan svet.

Pera

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23954474

Super, sada ce ovi sto kukaju moci da kupe 2.0 dizel za 10 godina kada naidju raskrseni polovnjaci iz lizing kuca. I da ubrzavaju do stotke brzo, brze, najbrze.

Aleksandar

pre 6 godina

U porodici imamo Renault Clio IV i Renault Talisman, zadovoljni smo sa oba automobila. Koga zanima, Talisman konacno dobija novi 2,0dci motor, oko 180KS, u Koleosu i Nissan X-Trailu je vec dostupan na nekim trzistima, kao i turbo benzinac sa oko 250KS. Provjerena informacija od Renault distributera.

marino

pre 6 godina

premalo snage za toliki automobil..konkurencija je vec 5 godina na 180 + ks..takodjer premali rezervoar..svi su na 70 litara odavna! auto je lep i siguran sam udoban i atraktivan ali nije konkurentan dovoljno

Nikola

pre 6 godina

Mnogo mi se dopada ali ovaj vertikalno postavljen displej nikako mi ne ide. Drugo je u Tesli, koji je ogroman, pa onda ne može da ne valja.

mup

pre 6 godina

35.000 evra za Reno, auto koji se kvari i u garazi. Jedino vece djubre od Renoa je Folksvagen koji se kvari od fabrike do pijace i oglasa. Ono sto danas vredi kupiti je nesto malo Japanaca, Fiat, Hjundai-Kia i Ford. Znam da su mnogi konsternirani ovim misljenjem, ali to vam kaze neko ko preprodaje vozila i poznaje sve bolje majstore u gradu. O premijum brendovima ne zelim da polemisem, to je druga dimenzija. Ako ne prelazite min. 25.000 km godisnje, kupite polovan auto, jer cete se posle nekog vremena kajati i kao neki moji prijatelji pitati, zasto sam zarobio 10-15.000 evra na ulici a slabo ga vozim.

Milan

pre 6 godina

@boki
"nikad nisu seli i vozili nemački auto"
A šta su onda mogli da voze u zemlji sa 90% nemačkih auta? Ako postoji nešto što su svi vozili onda je to nemac
@ andreja
slažem se za opremu ali da malo više voziš nikad se ne bi odrekao motora. Bolje je manji auto ali pravilno motorizovan i opremljen.

Stockholm

pre 6 godina

Nov novcijat sa svom opremom može da se nađe za 27.000 E. Fabrička garancija 5 godina. Ko kaže da mu je snaga motora slaba za takav automobil ne zna šta priča i nije ga vozio. Vredi sve te pare i više.

gordi

pre 6 godina

Ipak, sve zavisi sta covek ocekuje i koje kriterijume prihvatljivosti sveopste voznih karakteristika do partikularnih voznih osobenosti, smatra da zeli priustiti, bilo da je flotno vozilo ili auto manjih dimenzija pogodan za brzo prirucno parkiranje. Talisman se sa svojim mekim ogibljenjem pokazao vise flotnim i udobnim, medjutim ukoliko se napred voze dva teza coveka a pozadi nema nikog, postaje vidno poput pikada nagnut unapred. Cak toliko da citav dizajn izgleda tada da ima potpuno drugi smisao, jer deluje poput ajkule sa cuvenom hidraulikom. Pravi je francuz u svakom slucaju.

markoni

pre 6 godina

@markan
Crni Markane,kad i gde u kojoj Evropi je akord bio lider klase ?
Ajd Ne volis Nemce to je ok,stvar ukusa ili džepa ali malo objektivnosti a ne čistog lupetanja nebi bilo na odmet !

Vlada

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23945207

Motor R9M je u upotrebi od 2012. godine i debitovao je u modelima Scenic/Grand Scenic. Za automobil D segmenta ipak je potreban malo veci motor, nije sve u KS i Nm, nesto je i u ccm. Obzirom da su u novi Koleos ubacili 2.0 dCi motor (M9R), jedan od najboljih dizel motora koji je Renault ikada napravio (zli jezici bi rekli da i nije neka konkurencija), za ocekivati je da se on nadje i u Talismanu. Uostalom, pre izlaska naslednika Lagune nezvanicne najave su isle u pravcu biturbo motora dizel od dva litra sa oko 200-220 ks. Takodje, prema nekim (polu)zvanicnim najavama, ocekuje nas i veci benzinski agregat od 1.6 litra, navodno u pitanju je 1.8 turbo benzinac.
Rezervoar za ovu klasu vozila je besmisleno mali, jer automobili D segmenta su zamisljeni za duge relacije autoputevima, i kod njihove kupovine se gleda na autonomiju. Model koji nema 4 Control sistem ima zapreminu od tek 52 litra. Clio 4 ima rezervoar zapremine 45 litara.

Arthur Bishop

pre 6 godina

4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h....
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem,
(baSlo, 2. jul 2017 13:21)

Na laguni III je granica bila 60km/h, sada je 80km/h. Nije greška u tekstu. Ovo za rezervoar ne stoji. Laguna III ima 70 litara, iako ima 4control.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. (markan, 2. jul 2017 14:54)

Voleo bih da čujem argument. Za mene, to je jedan od najlošijih automobila u D segmentu. Nije slučajnost što ga više nema u Evropi.

info

pre 6 godina

@aha
"...pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......"
Za pocetak premesti tezu torbu sa zadnjeg sedista u prtljazni prostor, na njima isto imas senzore tezine kao i na prednjim.

boki

pre 6 godina

Kako neko može da upoređuje Talismana i Passata, to je nebo i zemlja, najpametniji su ovi fanovi francuza koji od kad u polozili nikad nisu seli i vozili nemački auto već su samo imali novca za jeftinijeg francuza i naravno to je sad najbolji auto. Francuzi jesu lepi, maštoviti, kad su novi u redu su skroz ali kad malo bolje pogledate, provozate, osetite kola onda taj dosadni nemac pokaže zašto je za klasu bolji, dosadan, nemaštovit, bljutav ali kvalitetan, trajan, komforan, racionalan i jednostavan. Kad poželite nešto bolje od bljutavih dosadnih nemaca onda uzmete porche, audi R8, Lamborghini... - Samo zato što voziš neku marku ne mora značiti da je to najbolje, cena i tržište tj statistika sve pokaze i kvalitet i pouzdanost.

Andreja

pre 6 godina

Citajuci ove komentare covek bi pomislio da smo najpametniji narod na svetu.Koji god auto se pojavi u ovim tekstovima pametni Srbi ga ispljuju.Te slab motor,te los kvalitet izrade,nema mesta pozadi itd.Pa ne prave se auromobili za nase trziste lepotancici vec se gleda evropski trend a to je smanjenje kubikaze i stetnih gasova.Srbi ionako dodju do tih vozila posle 10 i vise godina.Srbin ne seda u auto ako do stotke ide preko 9sekundi.Zamislite da zaostajete na semaforu citave dve sekunde,pa to je bruka.Ovo sto se proda novih vozila kod nas je velicina statisticke greske.Svasta ovde covek moze da procita.Proci ce jos sto godina dok Srbin ne shvati da u slicnom cenovnom rangu i klasi igra ulogu samo ukus i oprema koju auto poseduje.Ja licno nikada ne bih dao prednost jacem motoru na ustrb bogate opreme.

Bavaria

pre 6 godina

@Mik
U svako doba dana si pozvan da dodjes i pogledas koji je paket opreme. samo cu ti reci da nov kosta 65 000e pa ti sam zakljuci sta ima.

A takodje, mozes i mail da ostavis pa cu ti poslati slike prosecne potrosnje na putu Minhen Beograd recimo. 4.9l ali sa 130km/h-150km/h.

Pun rezervoar (77l) ima radijus od 1450km po bordu kada ga vozim po auto putu.

Ne znam cemu tolika nevera i zavist....

Arthur Bishop

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. (baksooz, 1. jul 2017 14:41)

Teško da si ti ozbiljno vozio Talisman. Ja imam Lagunu III GT (ne mislim na karavan - grandtour, nego baš GT model 2.0T 205ks) i upravljanje na njoj je neuporedivo direktnije i preciznije nego na Talismanu. Nije to ni čudno, jer laguna ima hidrauličnu servo letvu, a Talisman električnu što kod većine automobila potpuno ubije osećaj na volanu. Sva podešavanja koja se u tekstu spominju menjaju po malo osećaj, ali auto suštinski ostaje isti. Renault je promenio filozofiju i akcenat daje udobnosti u odnosu na vozne karakteristike.

Uglavnom, probao sam dva različita Talismana i, što se mene tiče, Laguna GT za sada ostaje, a moj sledeći auto neće biti Renault.

S70

pre 6 godina

E, svašta ovde čovek može da pročita.

BMW, Audi, Mercedes? Za 35k EUR sa ovakvom opremom? Da, malo sutra, biće da je to malo više...

A najviše volim komentare o plastici - da li je moguće da je to najvažnija stvar na autu? Ili je to možda nešto drugo?

Najbolje poređenje, ako već to želite, je Ford Mondeo Vignale. A tu su slični, po ceni, a i po mnogo čemu drugom. Ali, mislim da nema potrebe za tim - ovo je korektan auto, sve ostalo je stvar ukusa i preferenci. Samo što bih ja pre išao na Tce 200.

Ali, neću preterano da komentarišem, iz ovog segmenta mene interesuje jedino Giulia (i to bar Veloce 2.0), tako da... :-)

Pozdrav.

markan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogo znalaca i vozača na drag utrkama na 1/4 milje sa svojim nabrijanim chipovanim motorima koji 0-100 ili 0-60 mph hvataju debelo ispod 7 sekunda koji pljuju po 160 ks iz Talismanova motorčića kojem treba velikuh 9 sekundi i kusur do stotke. Opet vidim da se spominje i obujam od 2.0 kao mera za ovu klasu. Kad smo kod slinih TDI fanova zanima me što će reći na to da najjači VW model Arteon ima "samo" 150 ks iz 2.0 TDI-ija i kojem s DSG menjačem treba 9,1 sekund do stotke (Talisman oko 9,5)... Sigurno on leti u odnosu na Renault. Osim toga Arteon cilja na premium klasu (za razliku od Talismana) ali za vas znalce to je nebitno.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. Govori se o njegovom mogućem povratku u Europu. Toplo se nadam da će vratit!

NIKOLA

pre 6 godina

A ko će da da 35 somića kad za manje pare ima nova insignija 2.0 cdti automatik 170 konja, 400Nm,8,6 do stotke,petoro vrata u najskupljoj opremi plus dodatna,7 godina garancija,eno popust u Komnenovicu za sve varijante.Ps nemam veze sa Opelom ali izgleda brutalno i ovaj Talisman mi izgleda malo smešno pored nje i spolja i unutra.

baSlo

pre 6 godina

Jedna mala ispravka, 4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h.
Što se tiče 1.6 dizel motora, to je u nazad godinama(od 2014.) već proverena stvar.Ako je jedna trokraka zvezda iz Stuttgarta stavila taj motor ispod haube svoje "C" klase 200CDI(R9M 115ks i 136ks) ne vidim razlog zašto bi Renault izostavio ovaj motor koji je ekvivalent VW-om 2.0TDI, a downsizing od 1.9dCi. Da li će mu "kvalitet" naše nafte prijati to nam ostaje tek da vidimo.
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem, odnosno deo koji je zadužen za upravljanje zadnje osovine.
O dizajnu mislim da ne treba trošiti previše reči. Mislim da je dovoljno reći da je Laurens van den Acker 2016. osvojio dizajnersku nagradu godine, godinu dana nakon što su svetu predstavljeni Espace, Talisman i Kadjar.

Drajver

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23944213

Istina fali im 2.0 motor objektivno gledano mada ljudi danas se sve vise okrecu manjim zapreminama, hibridima i elektro automobilima zbog sve vecih i vecih nameta. U zapadnim zemljama Evrope naravno.
Ali 2.0 tdi sa 240ks u pasatu uopste nije hvaljen motor, previse je tezak i u praksi izmedju njega i slabijeg 2.0 tdi sa 190ks po navodima novinara nema bitne razlike. Kako je u praksi ne znam, nisam vozio nijedan od ta dva.

Maki

pre 6 godina

Oooo
Delim misljenje sa tobom. Samo mi ipak zivimo u Srbiji gde se gleda svaki dinar.
A Pasat u fulu sa motorom 2.0 tdi 240ks kosta 46.000e.
Iako vozim Renault-e otprilike od kada sam polozio,a sad mi je 36.,od Clia 1,2,Megana i Lagune sad,mislim da su neopravdano potcenjeni u odnosu na Nemacka vozila,jer kostaju kao polovni mnogo manje a ne vidim gde je konkurencija bolja. Po meni sve su ti nijanse koje vide mladi ljudi koji i ne mogu da ih kupe. Ja sam bio takav Godinama vozeci sem svojih i Nemacka vozila,A6 2.0 i 3.0 tdi sam godinama vozio u firmi,vidim da ipak sve zavisi od stanja i odrzavanja. I svi se kvare. Talismanu ce cena pasti za par godina jako puno. Sa ovim standardom svaka cast onom koji na to ne mora da gleda. Malo je reci da mi je lep,i zao mi je sto,barem za sad,nisam u mogucnosti da uzivam u njemu. Nije mi jasna filozofija sa 160ks dok eto Pasat lagano ima 240. Valjda misle oni koji treba o tome da misle. Mi samo komentarisemo,to mozemo

мерак

pre 6 godina

Мени су сва нова реноова возила кич. Наравно то моје лично мишљење. Поврх свега лимузина са 1.6 мотором? Више него неозбиљно.

objasnjenje

pre 6 godina

@Bu!

Talisman, Pasat i sl nisu limuzine za direktore vec porodicne limuzine ili flotni automobili koje ce voziti trgovacki putnici i sl.
Limuzine za direktore su Audi a6, Mercedes E klase, od Renoa eventualno Espas. Kompletna francuska autoindustrija nema pravu limuzinu za direktore jos od prestanka proizvodnje Citroena C6.

Replay

pre 6 godina

Nenormalno ima manje mesta od Pasata i Superba koji su njegova konkurencija. Interesantno mi je zapravo koliko slabo ubrzanje ima sa 160 ks. Njega bi otresli svi turbo dizelasi stari 10-15 godina iz nemacke produkcije cak i sa manje konja.

Milan

pre 6 godina

@ car
Za mene su najvažniji komfor, zvučna izolacija i opšti utisak automobila. Superb 2,0l sa 150ks često vozim a Talisman sam vozio nekih 100km u francuskoj, doduše oba sa manuelnim menjačem a prava varijanta za mene je automatik.

Milojko

pre 6 godina

Reno i stil,ovo auto je sa ovom svetlosnom signalizacijom pogotovo ovo dnevno svetlo toliko kičasto,kakav crni dizajn.
(Hep.C, 01. jul 2017 12:55)

A ti si sa "ovo auto" u srednjem rodu toliko nepismen da ne treba ni da komentarises stil. Po meni auto je prelep, jedan od lepsih u klasi, e sad kako ce se pokazati videcemo. Neko komentarise da ne skup. Pa u ovoj opremi bilo koji nemac kosta ne manje od 40000 evra.

godzilla

pre 6 godina

@Dejan L Човече о којим ти зазорима пластике причаш? Па да си барем сео, возио или видео овај модел, а онда и упоредио са сличнима у тој класи, не би имао шта да кажеш. Јако волим ове наше типове Србске, што све знају. Ти зазори пластике о којима ти причаш су мањи и прецизнији од било којег модела и Ваген групације. Узми, седни и провозај и стави га поред Пасата, па мери и видећеш. Немаш ти појма о чему причаш.

ooo

pre 6 godina

@dejan l Ima onih koji kupuju nove automobile zato sto im se svidjaju, zato sto vole da ih voze i uzivaju, toliko vazna stavka u Srbiji "kostace za 5god toliko..." nije najvaznija i u ostatku evrope. Passat recimo, sa ovom opremom garantujem da je 45- 50.000e,bio je takav izlozen na sajmu. Pa njemu ce vise pasti cena ako se pogleda koliko je skup u startu

Mikiveliki

pre 6 godina

Две турбине, мењач са два квачила, позната поузданост и квалитет реноа... Треба заиста бити "лудо храбар", па купити овај ауто. Када је све уреду, ауто иде вероватно супер, у то не треба сумњати.

Dejan L

pre 6 godina

Talisman, pokusaj da se Laguna 3 ucini visom klasom, Ali Reno ko Reno, hvale se da su dostigli premijum klasu, aha , Jesu. Ali malo sutra. Cena preko 35.000, za sta. za zazore plastike od 2 mm, u doba kada svi rade 0.5 mm na spojevima? Klasicna Reno banana, glamur sa dosta boja, detalja, a ispod lima jadac. Display kazu prespor i komplikovan, ko da je naknadno nabudzen. Ako samo cuknes kontrolnu, zvoni kao da je sva suplja. Diodice stavili za ambijentalno osvetljenje, pa misle da su postali premium. 508 je u Nemackoj proglasen za najbolji uvozni auto. A sa Talismanom se sprdaju. Laguna XL.
Zna se kako se na Laguni 2 i Laguni 3 pokazao trap usled preterane mase. Sad ko se lozi na sik avangardu, neka ga kupi, Reno od modela 25 nije umeo da napravi uspesam model. Display ima I srpski, Ali pola reci nisu preveli. Pise: ,,Pritisak tires nominalan" ,,Mod voznje selekcija available".
E moj Reno. Guras se u klasu Audija A4 i BMW-a 3, a ni odlazeci 508 nisi dostigao.
I stat reci, sa 35.000e, Reno za 5 godina padne ispod 10.000e

Moca

pre 6 godina

Ima temeljan test na Autogefuehl, ko hoće neka pogleda na YT. Pohvalili su dizajn i udobnost, ali bilo je zamerki na račun kvaliteta izrade.

aha

pre 6 godina

Vidim da se opet velica "nemacki" kvalitet Renoa. Na osnovu slicnih misljenja mojih poznanika sam kupio Kadjara 1.6dci. Reno i kvalitet ne idu u istu recenicu. Auto se lagano raspada. Sve u njemu krcka na 50k km i poceo sam da imam problema sa motorom. Menjali su mi dve dizne, a sad trese na kvacilu tako da cu najverovatnije brzo da idem nazad. Pored toga prskalice za vodu rade kad hoce, pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......

Bu!

pre 6 godina

Uopšte ne izgleda loše automobil,naprotiv.Ono što je plus,po meni,je ovaj dizajnerski pravac.Renault je konačno veoma prepoznatljiv i različit od ostalih.Čitam,žale se ljudi na motor,nekako sam mišljenja da ipak u toj fabrici rade neki inženjeri koji valjda bolje znaju da li takav motor može da "potera" automobil ove veličine.Ono što mi je nekako žao što nisu uradili je distanciranje od ostalih modela po pitanju unutrašnjosti.Ako su već hteli da naprave limuzinu za direktore onda su morali i ovaj glupavi ekran i sam infotejment sistem da naprave značajno boljim.Automobili u tom cenovnom rangu imaju veoma bolja i modernija rešenja,ovo ipak izgleda i ponaša se jadnjikavo.To je,naravno,moj utisak,ne morate se složiti sa njim.

Mik

pre 6 godina

(Bavaria, 1. jul 2017 15:57)

Ne znam koji to C220 trosi 4l na otvorenom. Mozda onaj sa 15 coli felnama, halogenskim farovima, manualni menjac I klot opremom. Mozda taj ali ni jedan dobro opremljeni model ne trosi ispod 6-6.5 na otvorenom. 4l moze da trosi na 50km/h

Milko

pre 6 godina

Stvar ukusa ali ova Intiale verzija stvarno dobro izgle da uživo.Fali mu 2-litreni motor ali u Renou vjerovatno vrlo dobro znaju zbog čega to rade.I za taj iznos na tržištu je teško naći tako dobro opremljen automobil.Poredite ga sa Pasatom,Superbom i sl.,jer A4,C klasa,serija 3 su viša klasa!

rog

pre 6 godina

Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.
(Arian Komazec, 01. jul 2017 10:46)

Meni auto slicne velicine iz 2013 sa dizelom od 2.0 slicnih performansi trosi prosecni po boardu 6.4l sto je slicno navedenoj potrosnji. Komentar ne stoji.

Petar

pre 6 godina

9,4 sekunde do 100km/h?! To je poprilicno lose za auto od 35 000€
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BMW E60, 1. jul 2017 10:18)

Batice, ostavis suskavu trenerku kod kuce i ima da ide 9.3. Ili jos bolje, uzmes kadet GSI 2.0 iz 1989 , on ide brze, i ustedis 34 600 eur. ....Niko normalan ne kupuje ovaj auto da se ujuruje i meri sekunde. ovo je gospodsko vozilo druge namene i balkanski kriterijumi francuzima nisu bili na pameti.

berkut

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.
(ChampioN, 01. jul 2017 15:09)

Pa za ovih 35 000 eura svakako da može da se kupi dobar Audi, BMW pa i Mercedes...

Joca

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.
(Hez, 1. jul 2017 11:13)

Ti vidis sa slika los kvalitet zavrsne izrade?
Ahahahahaha ... kralju! :)))

Lemi

pre 6 godina

@Milan

Bolji od Superba? Šta je tačno bolje? Vozio si oba pa upoređuješ ili ti je ovaj jednostavno lepši pa samim tim i bolji?
(Car, 1. jul 2017 15:17)

Ne znam za njega, ali ja jesam vozio oba i Talisman JESTE bolji auto. Bolje lezi na putu, udobniji je, bolja izolacija, intuitivnije komande, i jos dosta toga.
A ti? Da li si ti vozio pa imas neki argument ili te samo zacnulo za Superb?

Djole

pre 6 godina

Za te pare ipak biram nešto drugo! 35k je mnogo za francuza, jer posle par godina na našim putevima on ne vredi ni 10k!
(ivan, 1. jul 2017 12:42)

Laguna 2004
Scenic 2005
Idu bez greske i nemam nameru da ih prodam skoro.

Ne pricaj o necemu o cemu nemas pojma.

kliker_np

pre 6 godina

Lep korak za renault.. Ali i dalje iza Pasata,superb skode i opela insignie.
Previse plastican unutra, imam osscaj da ce da se rasklima za par godina.. Displej na tabli bi moj sin od 7 god.bolje dizainirao. Ostalo nije los kao pojava..

Luka

pre 6 godina

Reno je sa ovim dizajnom stvarno podigao nivo vezano za komercijalna vozila,realno bolje izgleda ovaj talisman od dosta nemaca,kao i megan vezano za heceve

Auto(mobil) je muškog roda!

pre 6 godina

Izvinjavam se, ali moram da iskomentarišem, jer mi se stomak okrene svaki put kad pročitam. Osoba (nepismena, neuka...) koja napiše "ovo auto" ili "ta Fića" ne zaslužuje da joj se komentar objavi! Inače, svaka čast Renou, nikada nisu imali lepše i bolje automobile!

Bavaria

pre 6 godina

@Mihajlo
Info za tebe i ostale koji spominju potrosnju novih vozila. Merc C classa 220d automatik. 170ks dakle skoro pa isto kao ovaj auto. Pri 140km trosi 5l. na 120 trosi oko 4.

Dakle, novi motori zaista trose znacajno manje, samo treba kupiti auto sa novim motorom a ne neke iz proslog veka.

A sve to ujedno pokazuje koliko je ova limuzina zaista efikasna po pitanju potrosnje i motora. Dakle iz proslog veka, milenijuma.

Razlika u ceni pomenutih vozila se vrlo lako izjednaci ako se auto puno vozi. A da ne poredimo po ostalim osnovima c classu i ovaj auto. Tako da ne vidim smisao ovog renoa.

ChampioN

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.

baksooz

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. Sve u svemu za te pare sasvim ok limuzina, ali po kvalitetu u voznji i udobnosti nije na nivou jedne c i e klase ili audija a4 i a6

oooo

pre 6 godina

video sam auto uzivo na ulici,nisam ga vozio, izgleda odlicno, kao pasat ili neki mercedes limuzina, veliki je,poprilicno prostran deluje, sa dosta opreme je bio,nisam ulazio unutra nisam ga vozio govorim o svom utisku spoljasnosti,uboli su super auto

Bojan

pre 6 godina

Aman ljudi, za ime boga, radite testove u slabijim paketima opreme. Da li ste svesni koliko mali procenat kupaca uzima najveci nivo opreme?
15 hiljada evra dodatna oprema. Pa naravno da ce da bude odlican, udoban, startan itd, itd.

Dr Agan

pre 6 godina

Na nagovor prijatelja odem te pogledam Talismana, naravno u full opremi sve je OK pristojno, dok kod osnovnih i srednjih zaostaju čak i za Elantrom i Oktavijom. Ne razumem politiku Renoa, da 10% kvaliteta mora duplo da se plati. Znači da objasnim na srpskom, osnovna oprema i naredna su dno završne obrade i krute plastike. Mislim da takvu plastiku nisam video ni kod Fijata 500L. Spor displej, izraženo naginjanje karoserije i neprecizan volan. Spolja gladac, unutra jadac. Ako već tražite auto te klase, svakako Peugeot 508, Superb ili Insignia. Digitalni gedžeti u Talismanu ne mogu zamaskirati sve one nedostatke završne obrade, šuplje i tanke, a tvrde plastike.

mihajlo

pre 6 godina

"Pri stalnih 120 km/h, potrošnja je oko 5,5 litara. Ali, brzine preko 130 km/h bitno će povećati “

E ovde je glavni problem svih avtomobila na unutrasnje sagorevanje i dan danas. Toliku potrosnju ima i moj jedan od avta koji ima preko deset godina starosti. Na pidrucju motora za mene licno nema nikakvog pomaka i boljitka od starijih avta, sem novih problema, koji imaju i stari ali barem, netreba ponovo izdvojiti 30 i vise hiljada evra. Kad pricam kolegi, da se vise isplati uloziti u svoj stari ax
vto par hiljada evra i napraviti generalni remont svega, nego dati ponovo par deset hiljada evra za drugi, kaze da nemam pojma, a ja mesecno radim u proseku 8 hiljada km.. Sledeci moj je elektricni, cim jim bude prosek predjenog barem 450 km realnih kilometara. Inace lep avto ali sustina ista ko i svuda. Samo gledam realno i pragmaticno.

beogradjanin

pre 6 godina

Odličan auto, imao sam priliku da ga vozim kao službeno vozilo par meseci. Stvarno luksuz. Ali dve mane, motor male kubikaze za takvu lađu, i cena, koja je 1-2 hiljade € visa nego što bi trebalo. Inače odličan auto prelepog dizajna

milos

pre 6 godina

sve sve ok ali koliko je ovaj motor sa dva turbo punjaca i 1600 kubika trajan to niko ne zna i moze da vam napravi jade osim ako ne planirate da ga prodate do 150 hiljada km.

japanac

pre 6 godina

Auto izgleda elegantno i luksuzno. Ne znam kakva je "udobnost" pozadi, ako je napred odlična. Ovakav auto trebalo bi da ima i određene bezbednosne sisteme, ato čini mi se ovde nije navedeno. Jedno je sigurno - na ulici neće ostati neprimećen...

reziel

pre 6 godina

Nikad nisam vozio francuza, ali novi Renault automobili su mi prelepi. Jedino što mislim da je 160ks na vrhu ponude za ovakav automobil premalo. Nemam problem sa 1.6 motorom, odnosno kubikažom, ali isti takav motor u Megane GT razvija 205KS što mislim da bi bolje stajalo ovakvom automobilu u top verziji.

Tomy

pre 6 godina

Red bi bio da Francuska napravi neki auto u kome presednik Francuske neće izgledati kao direktor nekog komunalnog preduzeca u Srbiji,mislim onaj Citroen je dno-dna a ponos im ne dozvoljava neku Nemacku limuzinu za predsednika.Ovaj talisman je neka viša srednja klasa ali dobar iskorak na dosadašnje koji su bili bez veze.

Marko B

pre 6 godina

Kada sam ga prvi put video uzivo pomislio sam da je neki novi model Audija. Onda sam tek spazio Renault znak. Zaista prelep auto. Jednostavno ne moze da se ne primeti.

mls

pre 6 godina

Svidja mi se spoljasnost narocito tu zaista nema zamerke stvarno privlaci poglede, a iznutra su mi odlicna ta kozna sedista i ovi prostepani delovi sa drvenim umecima, na kontrolnoj tabli, malo manje mi se svidja taj ekran, a volan mi je nekako jako cudan. Ono sto mi iz specifikacija dimenzija i ostalih karakteristika ne ide u glavu da su model ove klase stavili rezervoar od 47l, pa Korsa C ima 44l. Krstarica koja je stvorena za uzivanje u voznji i otvoren put i autoput, a nece moci da izgura 1000km autonomije. Prtljaznik preko 600l mogli su tu da naprave kompromis, ako je ikako bilo izvodljivo...

Mile

pre 6 godina

Dovar auto, šteta što je francuski
Da ima VW značku vredeo bi 10-15% više a kao polovnjak za 5-6 godina i duplo više nego sa Renoovim znakom

23

pre 6 godina

pre izvesnog vremena dok sam vozio magistralom, u retrovizoru ugledah nesto sto izgleda jako mocno... Nisam iskreno ranije video ovaj model, mogu reci da me je prijatno iznenadio. Prednja maska narocito, ali i generalno ostavlja dobar utisak. Mogao bi neko ako ima iskustva sa istim, da nam prenese.

Cheburashka

pre 6 godina

Svidja mi se linija novin Renault automobila, mislim da su dizajnerski odradili pravu stvar. I enterijer je dobar, posebno u Initiale paketu. Espace u tom paketu je savrsenstvo! Jedino sam skeptican po pitanju motora, cini mi se da su ti malolitrazni motori ipak nedovoljno jaki za auto koji ima 4,85m. Pre 8 godina sam kupio auto te duzine ali sa V6 motorom 3.5 i 280 ks. Zivim u zemlji gde trosak goriva nije velika stavka, pa mi potrosnja sa tim motorom nije strasna. I na tu duzinu i tezinu ta snaga motora je optimalna. Danas, iz te zapremine izvlace i mnogo vecu snagu, koja po meni nije potrebna, ali svaki novi model je veci i jaci od prethodnog. Opet kazem, Renault Talisman mi se bas svidja, ne znam kakav je u eksploataciji, nisam se cak ni vozio u njemu, ali lepo izgleda. Jedino mi se ne svidjaju ti motori ispod 2 litra zapremine i ispod 200ks na tu duzinu i tezinu. Da li je neko od citalaca imao iskustva sa Talismanom, ili novim Meganom da napise svoje utiske? Hvala.

Hardy

pre 6 godina

Najlepsi u klasi!
Samo Initiale Paris od Renault-a, nista manje! U svakom modelu je ova oprema nesto posebno, kao da je drugi auto u pitanju.

ledenjak

pre 6 godina

sve dobro, auto vidjam vec godinu na eu putevima. 35 u toj opremi deluje ok ko zeli da ga vozi narednih 5god i racunam da do 200 h neće biti problema. preglednost je sve veci problem a ako test kaže da je potrosnja preko 130 velika racunam na još vecu. u svakom slucaju prelep auto.

NEGRO

pre 6 godina

Lijep auto, pravo osvježenje iz Renoa. Ono što je meni zanimljivo posljednjih godina, jesu tehnološka rješenja ovog francuskog proizvođača. Djeluju napredno, intuitivno i praktično sa veoma konkurentnom cijenom. Sa druge strane, stiče se utisak da će njemački proizvođači i dalje suvereno dominirati bez obzira na sve. Iz kojih sve razloga... teško je reći.

Pozdrav za sve ljubitelje vožnje

Hez

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.

Kol

pre 6 godina

Spolja izgleda odlicno, ali ovaj ekran i plastika oko njega deluje toliko jeftino da je neverovatno da su Francuzi sebi to dopustili, barem na slikama mozda je drugacije uzivo!

Martic_agent

pre 6 godina

Ovakav auto sa svim doplatama 35 hiljada eura. Da ima znak nekog nemackog giganta(mecka bmw) kostao bi 100.

Karavan je jos bolji I ljepsi.

Arian Komazec

pre 6 godina

Veoma lep i dobro opremljen auto, deluje zanimljivo i luksuzno. Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.

Milan

pre 6 godina

Bolji, znatno bolji od superba ,ali za verziju sa iole pristojnim motorom treba izdvojiti 27-28k, a superba dobijete za 22k.
Prodaja za sada ne ide očekivano , možda i tbog najezde SUV automobila koji nude manje za iste pare ali su u trendu.

123

pre 6 godina

Kada sam video na slikama ovaj auto odusevio sam se. Uzivo izgleda lepo, ali ne toliko lepo kao na slikama, tako da sam se bas razocarao :(

Bojan

pre 6 godina

Aman ljudi, za ime boga, radite testove u slabijim paketima opreme. Da li ste svesni koliko mali procenat kupaca uzima najveci nivo opreme?
15 hiljada evra dodatna oprema. Pa naravno da ce da bude odlican, udoban, startan itd, itd.

Petar

pre 6 godina

9,4 sekunde do 100km/h?! To je poprilicno lose za auto od 35 000€
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BMW E60, 1. jul 2017 10:18)

Batice, ostavis suskavu trenerku kod kuce i ima da ide 9.3. Ili jos bolje, uzmes kadet GSI 2.0 iz 1989 , on ide brze, i ustedis 34 600 eur. ....Niko normalan ne kupuje ovaj auto da se ujuruje i meri sekunde. ovo je gospodsko vozilo druge namene i balkanski kriterijumi francuzima nisu bili na pameti.

Auto(mobil) je muškog roda!

pre 6 godina

Izvinjavam se, ali moram da iskomentarišem, jer mi se stomak okrene svaki put kad pročitam. Osoba (nepismena, neuka...) koja napiše "ovo auto" ili "ta Fića" ne zaslužuje da joj se komentar objavi! Inače, svaka čast Renou, nikada nisu imali lepše i bolje automobile!

Lemi

pre 6 godina

@Milan

Bolji od Superba? Šta je tačno bolje? Vozio si oba pa upoređuješ ili ti je ovaj jednostavno lepši pa samim tim i bolji?
(Car, 1. jul 2017 15:17)

Ne znam za njega, ali ja jesam vozio oba i Talisman JESTE bolji auto. Bolje lezi na putu, udobniji je, bolja izolacija, intuitivnije komande, i jos dosta toga.
A ti? Da li si ti vozio pa imas neki argument ili te samo zacnulo za Superb?

Joca

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.
(Hez, 1. jul 2017 11:13)

Ti vidis sa slika los kvalitet zavrsne izrade?
Ahahahahaha ... kralju! :)))

oooo

pre 6 godina

video sam auto uzivo na ulici,nisam ga vozio, izgleda odlicno, kao pasat ili neki mercedes limuzina, veliki je,poprilicno prostran deluje, sa dosta opreme je bio,nisam ulazio unutra nisam ga vozio govorim o svom utisku spoljasnosti,uboli su super auto

ChampioN

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.

Dejan L

pre 6 godina

Talisman, pokusaj da se Laguna 3 ucini visom klasom, Ali Reno ko Reno, hvale se da su dostigli premijum klasu, aha , Jesu. Ali malo sutra. Cena preko 35.000, za sta. za zazore plastike od 2 mm, u doba kada svi rade 0.5 mm na spojevima? Klasicna Reno banana, glamur sa dosta boja, detalja, a ispod lima jadac. Display kazu prespor i komplikovan, ko da je naknadno nabudzen. Ako samo cuknes kontrolnu, zvoni kao da je sva suplja. Diodice stavili za ambijentalno osvetljenje, pa misle da su postali premium. 508 je u Nemackoj proglasen za najbolji uvozni auto. A sa Talismanom se sprdaju. Laguna XL.
Zna se kako se na Laguni 2 i Laguni 3 pokazao trap usled preterane mase. Sad ko se lozi na sik avangardu, neka ga kupi, Reno od modela 25 nije umeo da napravi uspesam model. Display ima I srpski, Ali pola reci nisu preveli. Pise: ,,Pritisak tires nominalan" ,,Mod voznje selekcija available".
E moj Reno. Guras se u klasu Audija A4 i BMW-a 3, a ni odlazeci 508 nisi dostigao.
I stat reci, sa 35.000e, Reno za 5 godina padne ispod 10.000e

Dr Agan

pre 6 godina

Na nagovor prijatelja odem te pogledam Talismana, naravno u full opremi sve je OK pristojno, dok kod osnovnih i srednjih zaostaju čak i za Elantrom i Oktavijom. Ne razumem politiku Renoa, da 10% kvaliteta mora duplo da se plati. Znači da objasnim na srpskom, osnovna oprema i naredna su dno završne obrade i krute plastike. Mislim da takvu plastiku nisam video ni kod Fijata 500L. Spor displej, izraženo naginjanje karoserije i neprecizan volan. Spolja gladac, unutra jadac. Ako već tražite auto te klase, svakako Peugeot 508, Superb ili Insignia. Digitalni gedžeti u Talismanu ne mogu zamaskirati sve one nedostatke završne obrade, šuplje i tanke, a tvrde plastike.

Milojko

pre 6 godina

Reno i stil,ovo auto je sa ovom svetlosnom signalizacijom pogotovo ovo dnevno svetlo toliko kičasto,kakav crni dizajn.
(Hep.C, 01. jul 2017 12:55)

A ti si sa "ovo auto" u srednjem rodu toliko nepismen da ne treba ni da komentarises stil. Po meni auto je prelep, jedan od lepsih u klasi, e sad kako ce se pokazati videcemo. Neko komentarise da ne skup. Pa u ovoj opremi bilo koji nemac kosta ne manje od 40000 evra.

objasnjenje

pre 6 godina

@Bu!

Talisman, Pasat i sl nisu limuzine za direktore vec porodicne limuzine ili flotni automobili koje ce voziti trgovacki putnici i sl.
Limuzine za direktore su Audi a6, Mercedes E klase, od Renoa eventualno Espas. Kompletna francuska autoindustrija nema pravu limuzinu za direktore jos od prestanka proizvodnje Citroena C6.

Maki

pre 6 godina

Oooo
Delim misljenje sa tobom. Samo mi ipak zivimo u Srbiji gde se gleda svaki dinar.
A Pasat u fulu sa motorom 2.0 tdi 240ks kosta 46.000e.
Iako vozim Renault-e otprilike od kada sam polozio,a sad mi je 36.,od Clia 1,2,Megana i Lagune sad,mislim da su neopravdano potcenjeni u odnosu na Nemacka vozila,jer kostaju kao polovni mnogo manje a ne vidim gde je konkurencija bolja. Po meni sve su ti nijanse koje vide mladi ljudi koji i ne mogu da ih kupe. Ja sam bio takav Godinama vozeci sem svojih i Nemacka vozila,A6 2.0 i 3.0 tdi sam godinama vozio u firmi,vidim da ipak sve zavisi od stanja i odrzavanja. I svi se kvare. Talismanu ce cena pasti za par godina jako puno. Sa ovim standardom svaka cast onom koji na to ne mora da gleda. Malo je reci da mi je lep,i zao mi je sto,barem za sad,nisam u mogucnosti da uzivam u njemu. Nije mi jasna filozofija sa 160ks dok eto Pasat lagano ima 240. Valjda misle oni koji treba o tome da misle. Mi samo komentarisemo,to mozemo

Andreja

pre 6 godina

Citajuci ove komentare covek bi pomislio da smo najpametniji narod na svetu.Koji god auto se pojavi u ovim tekstovima pametni Srbi ga ispljuju.Te slab motor,te los kvalitet izrade,nema mesta pozadi itd.Pa ne prave se auromobili za nase trziste lepotancici vec se gleda evropski trend a to je smanjenje kubikaze i stetnih gasova.Srbi ionako dodju do tih vozila posle 10 i vise godina.Srbin ne seda u auto ako do stotke ide preko 9sekundi.Zamislite da zaostajete na semaforu citave dve sekunde,pa to je bruka.Ovo sto se proda novih vozila kod nas je velicina statisticke greske.Svasta ovde covek moze da procita.Proci ce jos sto godina dok Srbin ne shvati da u slicnom cenovnom rangu i klasi igra ulogu samo ukus i oprema koju auto poseduje.Ja licno nikada ne bih dao prednost jacem motoru na ustrb bogate opreme.

Luka

pre 6 godina

Reno je sa ovim dizajnom stvarno podigao nivo vezano za komercijalna vozila,realno bolje izgleda ovaj talisman od dosta nemaca,kao i megan vezano za heceve

Cheburashka

pre 6 godina

Svidja mi se linija novin Renault automobila, mislim da su dizajnerski odradili pravu stvar. I enterijer je dobar, posebno u Initiale paketu. Espace u tom paketu je savrsenstvo! Jedino sam skeptican po pitanju motora, cini mi se da su ti malolitrazni motori ipak nedovoljno jaki za auto koji ima 4,85m. Pre 8 godina sam kupio auto te duzine ali sa V6 motorom 3.5 i 280 ks. Zivim u zemlji gde trosak goriva nije velika stavka, pa mi potrosnja sa tim motorom nije strasna. I na tu duzinu i tezinu ta snaga motora je optimalna. Danas, iz te zapremine izvlace i mnogo vecu snagu, koja po meni nije potrebna, ali svaki novi model je veci i jaci od prethodnog. Opet kazem, Renault Talisman mi se bas svidja, ne znam kakav je u eksploataciji, nisam se cak ni vozio u njemu, ali lepo izgleda. Jedino mi se ne svidjaju ti motori ispod 2 litra zapremine i ispod 200ks na tu duzinu i tezinu. Da li je neko od citalaca imao iskustva sa Talismanom, ili novim Meganom da napise svoje utiske? Hvala.

mls

pre 6 godina

Svidja mi se spoljasnost narocito tu zaista nema zamerke stvarno privlaci poglede, a iznutra su mi odlicna ta kozna sedista i ovi prostepani delovi sa drvenim umecima, na kontrolnoj tabli, malo manje mi se svidja taj ekran, a volan mi je nekako jako cudan. Ono sto mi iz specifikacija dimenzija i ostalih karakteristika ne ide u glavu da su model ove klase stavili rezervoar od 47l, pa Korsa C ima 44l. Krstarica koja je stvorena za uzivanje u voznji i otvoren put i autoput, a nece moci da izgura 1000km autonomije. Prtljaznik preko 600l mogli su tu da naprave kompromis, ako je ikako bilo izvodljivo...

Mik

pre 6 godina

(Bavaria, 1. jul 2017 15:57)

Ne znam koji to C220 trosi 4l na otvorenom. Mozda onaj sa 15 coli felnama, halogenskim farovima, manualni menjac I klot opremom. Mozda taj ali ni jedan dobro opremljeni model ne trosi ispod 6-6.5 na otvorenom. 4l moze da trosi na 50km/h

ooo

pre 6 godina

@dejan l Ima onih koji kupuju nove automobile zato sto im se svidjaju, zato sto vole da ih voze i uzivaju, toliko vazna stavka u Srbiji "kostace za 5god toliko..." nije najvaznija i u ostatku evrope. Passat recimo, sa ovom opremom garantujem da je 45- 50.000e,bio je takav izlozen na sajmu. Pa njemu ce vise pasti cena ako se pogleda koliko je skup u startu

godzilla

pre 6 godina

@Dejan L Човече о којим ти зазорима пластике причаш? Па да си барем сео, возио или видео овај модел, а онда и упоредио са сличнима у тој класи, не би имао шта да кажеш. Јако волим ове наше типове Србске, што све знају. Ти зазори пластике о којима ти причаш су мањи и прецизнији од било којег модела и Ваген групације. Узми, седни и провозај и стави га поред Пасата, па мери и видећеш. Немаш ти појма о чему причаш.

Martic_agent

pre 6 godina

Ovakav auto sa svim doplatama 35 hiljada eura. Da ima znak nekog nemackog giganta(mecka bmw) kostao bi 100.

Karavan je jos bolji I ljepsi.

Moca

pre 6 godina

Ima temeljan test na Autogefuehl, ko hoće neka pogleda na YT. Pohvalili su dizajn i udobnost, ali bilo je zamerki na račun kvaliteta izrade.

23

pre 6 godina

pre izvesnog vremena dok sam vozio magistralom, u retrovizoru ugledah nesto sto izgleda jako mocno... Nisam iskreno ranije video ovaj model, mogu reci da me je prijatno iznenadio. Prednja maska narocito, ali i generalno ostavlja dobar utisak. Mogao bi neko ako ima iskustva sa istim, da nam prenese.

Marko B

pre 6 godina

Kada sam ga prvi put video uzivo pomislio sam da je neki novi model Audija. Onda sam tek spazio Renault znak. Zaista prelep auto. Jednostavno ne moze da se ne primeti.

Djole

pre 6 godina

Za te pare ipak biram nešto drugo! 35k je mnogo za francuza, jer posle par godina na našim putevima on ne vredi ni 10k!
(ivan, 1. jul 2017 12:42)

Laguna 2004
Scenic 2005
Idu bez greske i nemam nameru da ih prodam skoro.

Ne pricaj o necemu o cemu nemas pojma.

beogradjanin

pre 6 godina

Odličan auto, imao sam priliku da ga vozim kao službeno vozilo par meseci. Stvarno luksuz. Ali dve mane, motor male kubikaze za takvu lađu, i cena, koja je 1-2 hiljade € visa nego što bi trebalo. Inače odličan auto prelepog dizajna

Marinko

pre 6 godina

Dobar je ovo auto, a većina nas ga za života neće kupiti ni novog a ni polovnog. Nego da se osvrnem na komentare ovih što ga pljuju, verovatno njima treba auto sa rupom ispod volana jer imaju toliki organ, da prosto ne mogu da stanu u Renault.

NEGRO

pre 6 godina

Lijep auto, pravo osvježenje iz Renoa. Ono što je meni zanimljivo posljednjih godina, jesu tehnološka rješenja ovog francuskog proizvođača. Djeluju napredno, intuitivno i praktično sa veoma konkurentnom cijenom. Sa druge strane, stiče se utisak da će njemački proizvođači i dalje suvereno dominirati bez obzira na sve. Iz kojih sve razloga... teško je reći.

Pozdrav za sve ljubitelje vožnje

info

pre 6 godina

@aha
"...pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......"
Za pocetak premesti tezu torbu sa zadnjeg sedista u prtljazni prostor, na njima isto imas senzore tezine kao i na prednjim.

Arian Komazec

pre 6 godina

Veoma lep i dobro opremljen auto, deluje zanimljivo i luksuzno. Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.

reziel

pre 6 godina

Nikad nisam vozio francuza, ali novi Renault automobili su mi prelepi. Jedino što mislim da je 160ks na vrhu ponude za ovakav automobil premalo. Nemam problem sa 1.6 motorom, odnosno kubikažom, ali isti takav motor u Megane GT razvija 205KS što mislim da bi bolje stajalo ovakvom automobilu u top verziji.

berkut

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.
(ChampioN, 01. jul 2017 15:09)

Pa za ovih 35 000 eura svakako da može da se kupi dobar Audi, BMW pa i Mercedes...

Stockholm

pre 6 godina

Nov novcijat sa svom opremom može da se nađe za 27.000 E. Fabrička garancija 5 godina. Ko kaže da mu je snaga motora slaba za takav automobil ne zna šta priča i nije ga vozio. Vredi sve te pare i više.

Asistent

pre 6 godina

Vozim ovaj auto u ovoj opremi i sa ovim motorom. 160ks je apsolutno dovoljno za ono za sta ovaj auto sluzi. Ostatak ne bih da komentarisem, sjajan enterijer i ozbiljna udobnost.

duki

pre 6 godina

Znao sam da ce konacno dobiti motor kakav zaslzuje. Svaki put kad ga vidim, izmami mi osmeh na lice. Poznanik, koji radi za jedan auto magazin, dobio ga je na test sa najjacom opremom. Pored mazde 6 umetnost na 4 tocka za normalan svet.

Bu!

pre 6 godina

Uopšte ne izgleda loše automobil,naprotiv.Ono što je plus,po meni,je ovaj dizajnerski pravac.Renault je konačno veoma prepoznatljiv i različit od ostalih.Čitam,žale se ljudi na motor,nekako sam mišljenja da ipak u toj fabrici rade neki inženjeri koji valjda bolje znaju da li takav motor može da "potera" automobil ove veličine.Ono što mi je nekako žao što nisu uradili je distanciranje od ostalih modela po pitanju unutrašnjosti.Ako su već hteli da naprave limuzinu za direktore onda su morali i ovaj glupavi ekran i sam infotejment sistem da naprave značajno boljim.Automobili u tom cenovnom rangu imaju veoma bolja i modernija rešenja,ovo ipak izgleda i ponaša se jadnjikavo.To je,naravno,moj utisak,ne morate se složiti sa njim.

ledenjak

pre 6 godina

sve dobro, auto vidjam vec godinu na eu putevima. 35 u toj opremi deluje ok ko zeli da ga vozi narednih 5god i racunam da do 200 h neće biti problema. preglednost je sve veci problem a ako test kaže da je potrosnja preko 130 velika racunam na još vecu. u svakom slucaju prelep auto.

Mile

pre 6 godina

Dovar auto, šteta što je francuski
Da ima VW značku vredeo bi 10-15% više a kao polovnjak za 5-6 godina i duplo više nego sa Renoovim znakom

S70

pre 6 godina

E, svašta ovde čovek može da pročita.

BMW, Audi, Mercedes? Za 35k EUR sa ovakvom opremom? Da, malo sutra, biće da je to malo više...

A najviše volim komentare o plastici - da li je moguće da je to najvažnija stvar na autu? Ili je to možda nešto drugo?

Najbolje poređenje, ako već to želite, je Ford Mondeo Vignale. A tu su slični, po ceni, a i po mnogo čemu drugom. Ali, mislim da nema potrebe za tim - ovo je korektan auto, sve ostalo je stvar ukusa i preferenci. Samo što bih ja pre išao na Tce 200.

Ali, neću preterano da komentarišem, iz ovog segmenta mene interesuje jedino Giulia (i to bar Veloce 2.0), tako da... :-)

Pozdrav.

мерак

pre 6 godina

Мени су сва нова реноова возила кич. Наравно то моје лично мишљење. Поврх свега лимузина са 1.6 мотором? Више него неозбиљно.

markoni

pre 6 godina

@markan
Crni Markane,kad i gde u kojoj Evropi je akord bio lider klase ?
Ajd Ne volis Nemce to je ok,stvar ukusa ili džepa ali malo objektivnosti a ne čistog lupetanja nebi bilo na odmet !

mup

pre 6 godina

35.000 evra za Reno, auto koji se kvari i u garazi. Jedino vece djubre od Renoa je Folksvagen koji se kvari od fabrike do pijace i oglasa. Ono sto danas vredi kupiti je nesto malo Japanaca, Fiat, Hjundai-Kia i Ford. Znam da su mnogi konsternirani ovim misljenjem, ali to vam kaze neko ko preprodaje vozila i poznaje sve bolje majstore u gradu. O premijum brendovima ne zelim da polemisem, to je druga dimenzija. Ako ne prelazite min. 25.000 km godisnje, kupite polovan auto, jer cete se posle nekog vremena kajati i kao neki moji prijatelji pitati, zasto sam zarobio 10-15.000 evra na ulici a slabo ga vozim.

Kol

pre 6 godina

Spolja izgleda odlicno, ali ovaj ekran i plastika oko njega deluje toliko jeftino da je neverovatno da su Francuzi sebi to dopustili, barem na slikama mozda je drugacije uzivo!

boki

pre 6 godina

Kako neko može da upoređuje Talismana i Passata, to je nebo i zemlja, najpametniji su ovi fanovi francuza koji od kad u polozili nikad nisu seli i vozili nemački auto već su samo imali novca za jeftinijeg francuza i naravno to je sad najbolji auto. Francuzi jesu lepi, maštoviti, kad su novi u redu su skroz ali kad malo bolje pogledate, provozate, osetite kola onda taj dosadni nemac pokaže zašto je za klasu bolji, dosadan, nemaštovit, bljutav ali kvalitetan, trajan, komforan, racionalan i jednostavan. Kad poželite nešto bolje od bljutavih dosadnih nemaca onda uzmete porche, audi R8, Lamborghini... - Samo zato što voziš neku marku ne mora značiti da je to najbolje, cena i tržište tj statistika sve pokaze i kvalitet i pouzdanost.

markan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogo znalaca i vozača na drag utrkama na 1/4 milje sa svojim nabrijanim chipovanim motorima koji 0-100 ili 0-60 mph hvataju debelo ispod 7 sekunda koji pljuju po 160 ks iz Talismanova motorčića kojem treba velikuh 9 sekundi i kusur do stotke. Opet vidim da se spominje i obujam od 2.0 kao mera za ovu klasu. Kad smo kod slinih TDI fanova zanima me što će reći na to da najjači VW model Arteon ima "samo" 150 ks iz 2.0 TDI-ija i kojem s DSG menjačem treba 9,1 sekund do stotke (Talisman oko 9,5)... Sigurno on leti u odnosu na Renault. Osim toga Arteon cilja na premium klasu (za razliku od Talismana) ali za vas znalce to je nebitno.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. Govori se o njegovom mogućem povratku u Europu. Toplo se nadam da će vratit!

Vlada

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23945207

Motor R9M je u upotrebi od 2012. godine i debitovao je u modelima Scenic/Grand Scenic. Za automobil D segmenta ipak je potreban malo veci motor, nije sve u KS i Nm, nesto je i u ccm. Obzirom da su u novi Koleos ubacili 2.0 dCi motor (M9R), jedan od najboljih dizel motora koji je Renault ikada napravio (zli jezici bi rekli da i nije neka konkurencija), za ocekivati je da se on nadje i u Talismanu. Uostalom, pre izlaska naslednika Lagune nezvanicne najave su isle u pravcu biturbo motora dizel od dva litra sa oko 200-220 ks. Takodje, prema nekim (polu)zvanicnim najavama, ocekuje nas i veci benzinski agregat od 1.6 litra, navodno u pitanju je 1.8 turbo benzinac.
Rezervoar za ovu klasu vozila je besmisleno mali, jer automobili D segmenta su zamisljeni za duge relacije autoputevima, i kod njihove kupovine se gleda na autonomiju. Model koji nema 4 Control sistem ima zapreminu od tek 52 litra. Clio 4 ima rezervoar zapremine 45 litara.

milos

pre 6 godina

sve sve ok ali koliko je ovaj motor sa dva turbo punjaca i 1600 kubika trajan to niko ne zna i moze da vam napravi jade osim ako ne planirate da ga prodate do 150 hiljada km.

Tomy

pre 6 godina

Red bi bio da Francuska napravi neki auto u kome presednik Francuske neće izgledati kao direktor nekog komunalnog preduzeca u Srbiji,mislim onaj Citroen je dno-dna a ponos im ne dozvoljava neku Nemacku limuzinu za predsednika.Ovaj talisman je neka viša srednja klasa ali dobar iskorak na dosadašnje koji su bili bez veze.

baSlo

pre 6 godina

Jedna mala ispravka, 4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h.
Što se tiče 1.6 dizel motora, to je u nazad godinama(od 2014.) već proverena stvar.Ako je jedna trokraka zvezda iz Stuttgarta stavila taj motor ispod haube svoje "C" klase 200CDI(R9M 115ks i 136ks) ne vidim razlog zašto bi Renault izostavio ovaj motor koji je ekvivalent VW-om 2.0TDI, a downsizing od 1.9dCi. Da li će mu "kvalitet" naše nafte prijati to nam ostaje tek da vidimo.
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem, odnosno deo koji je zadužen za upravljanje zadnje osovine.
O dizajnu mislim da ne treba trošiti previše reči. Mislim da je dovoljno reći da je Laurens van den Acker 2016. osvojio dizajnersku nagradu godine, godinu dana nakon što su svetu predstavljeni Espace, Talisman i Kadjar.

Hardy

pre 6 godina

Najlepsi u klasi!
Samo Initiale Paris od Renault-a, nista manje! U svakom modelu je ova oprema nesto posebno, kao da je drugi auto u pitanju.

Mikiveliki

pre 6 godina

Две турбине, мењач са два квачила, позната поузданост и квалитет реноа... Треба заиста бити "лудо храбар", па купити овај ауто. Када је све уреду, ауто иде вероватно супер, у то не треба сумњати.

Aleksandar

pre 6 godina

U porodici imamo Renault Clio IV i Renault Talisman, zadovoljni smo sa oba automobila. Koga zanima, Talisman konacno dobija novi 2,0dci motor, oko 180KS, u Koleosu i Nissan X-Trailu je vec dostupan na nekim trzistima, kao i turbo benzinac sa oko 250KS. Provjerena informacija od Renault distributera.

Milko

pre 6 godina

Stvar ukusa ali ova Intiale verzija stvarno dobro izgle da uživo.Fali mu 2-litreni motor ali u Renou vjerovatno vrlo dobro znaju zbog čega to rade.I za taj iznos na tržištu je teško naći tako dobro opremljen automobil.Poredite ga sa Pasatom,Superbom i sl.,jer A4,C klasa,serija 3 su viša klasa!

Arthur Bishop

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. (baksooz, 1. jul 2017 14:41)

Teško da si ti ozbiljno vozio Talisman. Ja imam Lagunu III GT (ne mislim na karavan - grandtour, nego baš GT model 2.0T 205ks) i upravljanje na njoj je neuporedivo direktnije i preciznije nego na Talismanu. Nije to ni čudno, jer laguna ima hidrauličnu servo letvu, a Talisman električnu što kod većine automobila potpuno ubije osećaj na volanu. Sva podešavanja koja se u tekstu spominju menjaju po malo osećaj, ali auto suštinski ostaje isti. Renault je promenio filozofiju i akcenat daje udobnosti u odnosu na vozne karakteristike.

Uglavnom, probao sam dva različita Talismana i, što se mene tiče, Laguna GT za sada ostaje, a moj sledeći auto neće biti Renault.

japanac

pre 6 godina

Auto izgleda elegantno i luksuzno. Ne znam kakva je "udobnost" pozadi, ako je napred odlična. Ovakav auto trebalo bi da ima i određene bezbednosne sisteme, ato čini mi se ovde nije navedeno. Jedno je sigurno - na ulici neće ostati neprimećen...

rog

pre 6 godina

Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.
(Arian Komazec, 01. jul 2017 10:46)

Meni auto slicne velicine iz 2013 sa dizelom od 2.0 slicnih performansi trosi prosecni po boardu 6.4l sto je slicno navedenoj potrosnji. Komentar ne stoji.

Milan

pre 6 godina

Bolji, znatno bolji od superba ,ali za verziju sa iole pristojnim motorom treba izdvojiti 27-28k, a superba dobijete za 22k.
Prodaja za sada ne ide očekivano , možda i tbog najezde SUV automobila koji nude manje za iste pare ali su u trendu.

aha

pre 6 godina

Vidim da se opet velica "nemacki" kvalitet Renoa. Na osnovu slicnih misljenja mojih poznanika sam kupio Kadjara 1.6dci. Reno i kvalitet ne idu u istu recenicu. Auto se lagano raspada. Sve u njemu krcka na 50k km i poceo sam da imam problema sa motorom. Menjali su mi dve dizne, a sad trese na kvacilu tako da cu najverovatnije brzo da idem nazad. Pored toga prskalice za vodu rade kad hoce, pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......

Arthur Bishop

pre 6 godina

4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h....
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem,
(baSlo, 2. jul 2017 13:21)

Na laguni III je granica bila 60km/h, sada je 80km/h. Nije greška u tekstu. Ovo za rezervoar ne stoji. Laguna III ima 70 litara, iako ima 4control.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. (markan, 2. jul 2017 14:54)

Voleo bih da čujem argument. Za mene, to je jedan od najlošijih automobila u D segmentu. Nije slučajnost što ga više nema u Evropi.

Milan

pre 6 godina

@boki
"nikad nisu seli i vozili nemački auto"
A šta su onda mogli da voze u zemlji sa 90% nemačkih auta? Ako postoji nešto što su svi vozili onda je to nemac
@ andreja
slažem se za opremu ali da malo više voziš nikad se ne bi odrekao motora. Bolje je manji auto ali pravilno motorizovan i opremljen.

Bavaria

pre 6 godina

@Mik
U svako doba dana si pozvan da dodjes i pogledas koji je paket opreme. samo cu ti reci da nov kosta 65 000e pa ti sam zakljuci sta ima.

A takodje, mozes i mail da ostavis pa cu ti poslati slike prosecne potrosnje na putu Minhen Beograd recimo. 4.9l ali sa 130km/h-150km/h.

Pun rezervoar (77l) ima radijus od 1450km po bordu kada ga vozim po auto putu.

Ne znam cemu tolika nevera i zavist....

marino

pre 6 godina

premalo snage za toliki automobil..konkurencija je vec 5 godina na 180 + ks..takodjer premali rezervoar..svi su na 70 litara odavna! auto je lep i siguran sam udoban i atraktivan ali nije konkurentan dovoljno

Replay

pre 6 godina

Nenormalno ima manje mesta od Pasata i Superba koji su njegova konkurencija. Interesantno mi je zapravo koliko slabo ubrzanje ima sa 160 ks. Njega bi otresli svi turbo dizelasi stari 10-15 godina iz nemacke produkcije cak i sa manje konja.

Drajver

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23944213

Istina fali im 2.0 motor objektivno gledano mada ljudi danas se sve vise okrecu manjim zapreminama, hibridima i elektro automobilima zbog sve vecih i vecih nameta. U zapadnim zemljama Evrope naravno.
Ali 2.0 tdi sa 240ks u pasatu uopste nije hvaljen motor, previse je tezak i u praksi izmedju njega i slabijeg 2.0 tdi sa 190ks po navodima novinara nema bitne razlike. Kako je u praksi ne znam, nisam vozio nijedan od ta dva.

Milan

pre 6 godina

@ car
Za mene su najvažniji komfor, zvučna izolacija i opšti utisak automobila. Superb 2,0l sa 150ks često vozim a Talisman sam vozio nekih 100km u francuskoj, doduše oba sa manuelnim menjačem a prava varijanta za mene je automatik.

Nikola

pre 6 godina

@Aleksandar
Kako misliš, novi 2.0 dCi sa 180 KS? Pa taj je motor star točno 10 godina, ugrađivao se još u Lagunu2.
A inače, potrošnju od 5.5 litara pro brzini od 120 km/h imam i ja na svom 16god starom autu od 250 tisuća kilometara, i još je slične veličine i mase kao i ovaj talisman. Govorimo o nekakvom napretku možda?

Hez

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.

mihajlo

pre 6 godina

"Pri stalnih 120 km/h, potrošnja je oko 5,5 litara. Ali, brzine preko 130 km/h bitno će povećati “

E ovde je glavni problem svih avtomobila na unutrasnje sagorevanje i dan danas. Toliku potrosnju ima i moj jedan od avta koji ima preko deset godina starosti. Na pidrucju motora za mene licno nema nikakvog pomaka i boljitka od starijih avta, sem novih problema, koji imaju i stari ali barem, netreba ponovo izdvojiti 30 i vise hiljada evra. Kad pricam kolegi, da se vise isplati uloziti u svoj stari ax
vto par hiljada evra i napraviti generalni remont svega, nego dati ponovo par deset hiljada evra za drugi, kaze da nemam pojma, a ja mesecno radim u proseku 8 hiljada km.. Sledeci moj je elektricni, cim jim bude prosek predjenog barem 450 km realnih kilometara. Inace lep avto ali sustina ista ko i svuda. Samo gledam realno i pragmaticno.

baksooz

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. Sve u svemu za te pare sasvim ok limuzina, ali po kvalitetu u voznji i udobnosti nije na nivou jedne c i e klase ili audija a4 i a6

kliker_np

pre 6 godina

Lep korak za renault.. Ali i dalje iza Pasata,superb skode i opela insignie.
Previse plastican unutra, imam osscaj da ce da se rasklima za par godina.. Displej na tabli bi moj sin od 7 god.bolje dizainirao. Ostalo nije los kao pojava..

Bavaria

pre 6 godina

@Mihajlo
Info za tebe i ostale koji spominju potrosnju novih vozila. Merc C classa 220d automatik. 170ks dakle skoro pa isto kao ovaj auto. Pri 140km trosi 5l. na 120 trosi oko 4.

Dakle, novi motori zaista trose znacajno manje, samo treba kupiti auto sa novim motorom a ne neke iz proslog veka.

A sve to ujedno pokazuje koliko je ova limuzina zaista efikasna po pitanju potrosnje i motora. Dakle iz proslog veka, milenijuma.

Razlika u ceni pomenutih vozila se vrlo lako izjednaci ako se auto puno vozi. A da ne poredimo po ostalim osnovima c classu i ovaj auto. Tako da ne vidim smisao ovog renoa.

NIKOLA

pre 6 godina

A ko će da da 35 somića kad za manje pare ima nova insignija 2.0 cdti automatik 170 konja, 400Nm,8,6 do stotke,petoro vrata u najskupljoj opremi plus dodatna,7 godina garancija,eno popust u Komnenovicu za sve varijante.Ps nemam veze sa Opelom ali izgleda brutalno i ovaj Talisman mi izgleda malo smešno pored nje i spolja i unutra.

uvek nemac

pre 6 godina

pre par meseci sam odlucio da kupim novi auto i u tom traganju sam ulazio u razne salone. Reno sa novim modelima jeste uradio nesto lepo, spolja izgledaju mocno i mislim da sisaju konkurenciju ali unutra e to je tek druga prica. U meganu je kvalitet koze i materijala enterijera tako jadan da je to neverovatno. Unutrsanjist mirise neprijatno kao kad kupite pau
puce kod kineza. Usao sam iu talismana, ogroman ali ta centralna tabla izgleda tako jadno. Cak se i na slici vidi da se ona ne uklapa a u njemuneko osvetljenje kao u jeftinom nocnom klubu sa mogucnoscu menjanja boje????? Kome to jos treba. Sedista dobra, masivna udobana, ostalo nista ne valja. I odem ja u Porsche i kupim VW. Ipak ko god da ne voli nemce mora znati da cu za cetiri godine prodati njega za mnogo vise para nego sto ce vredeti bilo koji reno a i kvalitet je kvalitet. Moj kolega kupio renoa u udario pesaka na pesackom sa 15 km na sta. ulubio haubu i polomi o retrovizor. Da sam ga ja mojim VWom ja bih ga polomio sigurno jer se ne bi ulubila hauba. Nema plastike Mico, metal, lim, celik i unutra kvalitet a ne sminka.

123

pre 6 godina

Kada sam video na slikama ovaj auto odusevio sam se. Uzivo izgleda lepo, ali ne toliko lepo kao na slikama, tako da sam se bas razocarao :(

Pera

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23954474

Super, sada ce ovi sto kukaju moci da kupe 2.0 dizel za 10 godina kada naidju raskrseni polovnjaci iz lizing kuca. I da ubrzavaju do stotke brzo, brze, najbrze.

Nikola

pre 6 godina

Mnogo mi se dopada ali ovaj vertikalno postavljen displej nikako mi ne ide. Drugo je u Tesli, koji je ogroman, pa onda ne može da ne valja.

Nykk

pre 6 godina

Ja sam odusevljen autom. Full panorama sky roof, grejac volana, svetleca Renault slova na vratima, full oprema, 200 konja, bose oz ucenje koje k i d a, blue tooth radi savrseno sa iPhone-omX, rLink, cita muziku sa kartica i usb-a, mape rade savrseno, ima 52 l (za 7000 din max. se sipa bmb100); gazi u sport modu a najvise mi se svidja dizajn (lepsi mi je i od audija i bmw-a); sve reci hvale :) Ovo pricam za full opremu (19inca felne, woofer u gepeku, led osvetljenje, full koza (masaza, hladjenje i grejanje sedista), frizider za flase / sokove, brzo menjanje modova za razlicite vozace... Pokidali su sa ovim autom.

Vitez SS 011

pre 5 godina

Opet ovde daju komentare ljudi koji nove automobile gledaju samo na slikama, a kupuju nemacke stare po 10 godina. Bas mi je zao istih, jer ce im zivot proci u pljuvanju dobrih automobila, dok voze leseve. Valjda lece komplekse na taj nacin.

gordi

pre 6 godina

Ipak, sve zavisi sta covek ocekuje i koje kriterijume prihvatljivosti sveopste voznih karakteristika do partikularnih voznih osobenosti, smatra da zeli priustiti, bilo da je flotno vozilo ili auto manjih dimenzija pogodan za brzo prirucno parkiranje. Talisman se sa svojim mekim ogibljenjem pokazao vise flotnim i udobnim, medjutim ukoliko se napred voze dva teza coveka a pozadi nema nikog, postaje vidno poput pikada nagnut unapred. Cak toliko da citav dizajn izgleda tada da ima potpuno drugi smisao, jer deluje poput ajkule sa cuvenom hidraulikom. Pravi je francuz u svakom slucaju.

Lex

pre 6 godina

@Mik, Mercedes 200CDI (ne 220CDI) troši sa letnjim gumama Dunlop Sport 4,9l/100 km na autoputu pri vožnji 120km/h-130km/h (sa klimom nešto malo iznad 5l), u šestoj brzini na 90km/h troši nešto iznad 4l. Zimi, sa zimskim gumama troši za 0,5l više.

Dejan L

pre 6 godina

Talisman, pokusaj da se Laguna 3 ucini visom klasom, Ali Reno ko Reno, hvale se da su dostigli premijum klasu, aha , Jesu. Ali malo sutra. Cena preko 35.000, za sta. za zazore plastike od 2 mm, u doba kada svi rade 0.5 mm na spojevima? Klasicna Reno banana, glamur sa dosta boja, detalja, a ispod lima jadac. Display kazu prespor i komplikovan, ko da je naknadno nabudzen. Ako samo cuknes kontrolnu, zvoni kao da je sva suplja. Diodice stavili za ambijentalno osvetljenje, pa misle da su postali premium. 508 je u Nemackoj proglasen za najbolji uvozni auto. A sa Talismanom se sprdaju. Laguna XL.
Zna se kako se na Laguni 2 i Laguni 3 pokazao trap usled preterane mase. Sad ko se lozi na sik avangardu, neka ga kupi, Reno od modela 25 nije umeo da napravi uspesam model. Display ima I srpski, Ali pola reci nisu preveli. Pise: ,,Pritisak tires nominalan" ,,Mod voznje selekcija available".
E moj Reno. Guras se u klasu Audija A4 i BMW-a 3, a ni odlazeci 508 nisi dostigao.
I stat reci, sa 35.000e, Reno za 5 godina padne ispod 10.000e

uvek nemac

pre 6 godina

pre par meseci sam odlucio da kupim novi auto i u tom traganju sam ulazio u razne salone. Reno sa novim modelima jeste uradio nesto lepo, spolja izgledaju mocno i mislim da sisaju konkurenciju ali unutra e to je tek druga prica. U meganu je kvalitet koze i materijala enterijera tako jadan da je to neverovatno. Unutrsanjist mirise neprijatno kao kad kupite pau
puce kod kineza. Usao sam iu talismana, ogroman ali ta centralna tabla izgleda tako jadno. Cak se i na slici vidi da se ona ne uklapa a u njemuneko osvetljenje kao u jeftinom nocnom klubu sa mogucnoscu menjanja boje????? Kome to jos treba. Sedista dobra, masivna udobana, ostalo nista ne valja. I odem ja u Porsche i kupim VW. Ipak ko god da ne voli nemce mora znati da cu za cetiri godine prodati njega za mnogo vise para nego sto ce vredeti bilo koji reno a i kvalitet je kvalitet. Moj kolega kupio renoa u udario pesaka na pesackom sa 15 km na sta. ulubio haubu i polomi o retrovizor. Da sam ga ja mojim VWom ja bih ga polomio sigurno jer se ne bi ulubila hauba. Nema plastike Mico, metal, lim, celik i unutra kvalitet a ne sminka.

boki

pre 6 godina

Kako neko može da upoređuje Talismana i Passata, to je nebo i zemlja, najpametniji su ovi fanovi francuza koji od kad u polozili nikad nisu seli i vozili nemački auto već su samo imali novca za jeftinijeg francuza i naravno to je sad najbolji auto. Francuzi jesu lepi, maštoviti, kad su novi u redu su skroz ali kad malo bolje pogledate, provozate, osetite kola onda taj dosadni nemac pokaže zašto je za klasu bolji, dosadan, nemaštovit, bljutav ali kvalitetan, trajan, komforan, racionalan i jednostavan. Kad poželite nešto bolje od bljutavih dosadnih nemaca onda uzmete porche, audi R8, Lamborghini... - Samo zato što voziš neku marku ne mora značiti da je to najbolje, cena i tržište tj statistika sve pokaze i kvalitet i pouzdanost.

mup

pre 6 godina

35.000 evra za Reno, auto koji se kvari i u garazi. Jedino vece djubre od Renoa je Folksvagen koji se kvari od fabrike do pijace i oglasa. Ono sto danas vredi kupiti je nesto malo Japanaca, Fiat, Hjundai-Kia i Ford. Znam da su mnogi konsternirani ovim misljenjem, ali to vam kaze neko ko preprodaje vozila i poznaje sve bolje majstore u gradu. O premijum brendovima ne zelim da polemisem, to je druga dimenzija. Ako ne prelazite min. 25.000 km godisnje, kupite polovan auto, jer cete se posle nekog vremena kajati i kao neki moji prijatelji pitati, zasto sam zarobio 10-15.000 evra na ulici a slabo ga vozim.

Replay

pre 6 godina

Nenormalno ima manje mesta od Pasata i Superba koji su njegova konkurencija. Interesantno mi je zapravo koliko slabo ubrzanje ima sa 160 ks. Njega bi otresli svi turbo dizelasi stari 10-15 godina iz nemacke produkcije cak i sa manje konja.

Hez

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.

мерак

pre 6 godina

Мени су сва нова реноова возила кич. Наравно то моје лично мишљење. Поврх свега лимузина са 1.6 мотором? Више него неозбиљно.

baksooz

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. Sve u svemu za te pare sasvim ok limuzina, ali po kvalitetu u voznji i udobnosti nije na nivou jedne c i e klase ili audija a4 i a6

Dr Agan

pre 6 godina

Na nagovor prijatelja odem te pogledam Talismana, naravno u full opremi sve je OK pristojno, dok kod osnovnih i srednjih zaostaju čak i za Elantrom i Oktavijom. Ne razumem politiku Renoa, da 10% kvaliteta mora duplo da se plati. Znači da objasnim na srpskom, osnovna oprema i naredna su dno završne obrade i krute plastike. Mislim da takvu plastiku nisam video ni kod Fijata 500L. Spor displej, izraženo naginjanje karoserije i neprecizan volan. Spolja gladac, unutra jadac. Ako već tražite auto te klase, svakako Peugeot 508, Superb ili Insignia. Digitalni gedžeti u Talismanu ne mogu zamaskirati sve one nedostatke završne obrade, šuplje i tanke, a tvrde plastike.

mihajlo

pre 6 godina

"Pri stalnih 120 km/h, potrošnja je oko 5,5 litara. Ali, brzine preko 130 km/h bitno će povećati “

E ovde je glavni problem svih avtomobila na unutrasnje sagorevanje i dan danas. Toliku potrosnju ima i moj jedan od avta koji ima preko deset godina starosti. Na pidrucju motora za mene licno nema nikakvog pomaka i boljitka od starijih avta, sem novih problema, koji imaju i stari ali barem, netreba ponovo izdvojiti 30 i vise hiljada evra. Kad pricam kolegi, da se vise isplati uloziti u svoj stari ax
vto par hiljada evra i napraviti generalni remont svega, nego dati ponovo par deset hiljada evra za drugi, kaze da nemam pojma, a ja mesecno radim u proseku 8 hiljada km.. Sledeci moj je elektricni, cim jim bude prosek predjenog barem 450 km realnih kilometara. Inace lep avto ali sustina ista ko i svuda. Samo gledam realno i pragmaticno.

kliker_np

pre 6 godina

Lep korak za renault.. Ali i dalje iza Pasata,superb skode i opela insignie.
Previse plastican unutra, imam osscaj da ce da se rasklima za par godina.. Displej na tabli bi moj sin od 7 god.bolje dizainirao. Ostalo nije los kao pojava..

Bavaria

pre 6 godina

@Mihajlo
Info za tebe i ostale koji spominju potrosnju novih vozila. Merc C classa 220d automatik. 170ks dakle skoro pa isto kao ovaj auto. Pri 140km trosi 5l. na 120 trosi oko 4.

Dakle, novi motori zaista trose znacajno manje, samo treba kupiti auto sa novim motorom a ne neke iz proslog veka.

A sve to ujedno pokazuje koliko je ova limuzina zaista efikasna po pitanju potrosnje i motora. Dakle iz proslog veka, milenijuma.

Razlika u ceni pomenutih vozila se vrlo lako izjednaci ako se auto puno vozi. A da ne poredimo po ostalim osnovima c classu i ovaj auto. Tako da ne vidim smisao ovog renoa.

Mikiveliki

pre 6 godina

Две турбине, мењач са два квачила, позната поузданост и квалитет реноа... Треба заиста бити "лудо храбар", па купити овај ауто. Када је све уреду, ауто иде вероватно супер, у то не треба сумњати.

Tomy

pre 6 godina

Red bi bio da Francuska napravi neki auto u kome presednik Francuske neće izgledati kao direktor nekog komunalnog preduzeca u Srbiji,mislim onaj Citroen je dno-dna a ponos im ne dozvoljava neku Nemacku limuzinu za predsednika.Ovaj talisman je neka viša srednja klasa ali dobar iskorak na dosadašnje koji su bili bez veze.

ChampioN

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.

Milan

pre 6 godina

Bolji, znatno bolji od superba ,ali za verziju sa iole pristojnim motorom treba izdvojiti 27-28k, a superba dobijete za 22k.
Prodaja za sada ne ide očekivano , možda i tbog najezde SUV automobila koji nude manje za iste pare ali su u trendu.

NIKOLA

pre 6 godina

A ko će da da 35 somića kad za manje pare ima nova insignija 2.0 cdti automatik 170 konja, 400Nm,8,6 do stotke,petoro vrata u najskupljoj opremi plus dodatna,7 godina garancija,eno popust u Komnenovicu za sve varijante.Ps nemam veze sa Opelom ali izgleda brutalno i ovaj Talisman mi izgleda malo smešno pored nje i spolja i unutra.

berkut

pre 6 godina

Vrhunski dizajn i udobnost.Zašto dati duplo više novca za Merc,Bmw ili Audi kad Talisman nudi sve to.Bravo za Renault.Svi modeli su im prelepi.
(ChampioN, 01. jul 2017 15:09)

Pa za ovih 35 000 eura svakako da može da se kupi dobar Audi, BMW pa i Mercedes...

Martic_agent

pre 6 godina

Ovakav auto sa svim doplatama 35 hiljada eura. Da ima znak nekog nemackog giganta(mecka bmw) kostao bi 100.

Karavan je jos bolji I ljepsi.

Petar

pre 6 godina

9,4 sekunde do 100km/h?! To je poprilicno lose za auto od 35 000€
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BMW E60, 1. jul 2017 10:18)

Batice, ostavis suskavu trenerku kod kuce i ima da ide 9.3. Ili jos bolje, uzmes kadet GSI 2.0 iz 1989 , on ide brze, i ustedis 34 600 eur. ....Niko normalan ne kupuje ovaj auto da se ujuruje i meri sekunde. ovo je gospodsko vozilo druge namene i balkanski kriterijumi francuzima nisu bili na pameti.

123

pre 6 godina

Kada sam video na slikama ovaj auto odusevio sam se. Uzivo izgleda lepo, ali ne toliko lepo kao na slikama, tako da sam se bas razocarao :(

Lemi

pre 6 godina

@Milan

Bolji od Superba? Šta je tačno bolje? Vozio si oba pa upoređuješ ili ti je ovaj jednostavno lepši pa samim tim i bolji?
(Car, 1. jul 2017 15:17)

Ne znam za njega, ali ja jesam vozio oba i Talisman JESTE bolji auto. Bolje lezi na putu, udobniji je, bolja izolacija, intuitivnije komande, i jos dosta toga.
A ti? Da li si ti vozio pa imas neki argument ili te samo zacnulo za Superb?

Djole

pre 6 godina

Za te pare ipak biram nešto drugo! 35k je mnogo za francuza, jer posle par godina na našim putevima on ne vredi ni 10k!
(ivan, 1. jul 2017 12:42)

Laguna 2004
Scenic 2005
Idu bez greske i nemam nameru da ih prodam skoro.

Ne pricaj o necemu o cemu nemas pojma.

markan

pre 6 godina

Vidim ovde mnogo znalaca i vozača na drag utrkama na 1/4 milje sa svojim nabrijanim chipovanim motorima koji 0-100 ili 0-60 mph hvataju debelo ispod 7 sekunda koji pljuju po 160 ks iz Talismanova motorčića kojem treba velikuh 9 sekundi i kusur do stotke. Opet vidim da se spominje i obujam od 2.0 kao mera za ovu klasu. Kad smo kod slinih TDI fanova zanima me što će reći na to da najjači VW model Arteon ima "samo" 150 ks iz 2.0 TDI-ija i kojem s DSG menjačem treba 9,1 sekund do stotke (Talisman oko 9,5)... Sigurno on leti u odnosu na Renault. Osim toga Arteon cilja na premium klasu (za razliku od Talismana) ali za vas znalce to je nebitno.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. Govori se o njegovom mogućem povratku u Europu. Toplo se nadam da će vratit!

milos

pre 6 godina

sve sve ok ali koliko je ovaj motor sa dva turbo punjaca i 1600 kubika trajan to niko ne zna i moze da vam napravi jade osim ako ne planirate da ga prodate do 150 hiljada km.

Mile

pre 6 godina

Dovar auto, šteta što je francuski
Da ima VW značku vredeo bi 10-15% više a kao polovnjak za 5-6 godina i duplo više nego sa Renoovim znakom

Joca

pre 6 godina

Vidi se sa slika nedostatak kvaliteta prilikom zavrsne izrade i koriscenje jeftinih materijala i jeftinih softvera.
Za te pare su morali mnogo vise ako hoce da osvoje kupce.
Na primer pezo je za klasu iznad a cene su tu negde.
(Hez, 1. jul 2017 11:13)

Ti vidis sa slika los kvalitet zavrsne izrade?
Ahahahahaha ... kralju! :)))

Auto(mobil) je muškog roda!

pre 6 godina

Izvinjavam se, ali moram da iskomentarišem, jer mi se stomak okrene svaki put kad pročitam. Osoba (nepismena, neuka...) koja napiše "ovo auto" ili "ta Fića" ne zaslužuje da joj se komentar objavi! Inače, svaka čast Renou, nikada nisu imali lepše i bolje automobile!

Kol

pre 6 godina

Spolja izgleda odlicno, ali ovaj ekran i plastika oko njega deluje toliko jeftino da je neverovatno da su Francuzi sebi to dopustili, barem na slikama mozda je drugacije uzivo!

beogradjanin

pre 6 godina

Odličan auto, imao sam priliku da ga vozim kao službeno vozilo par meseci. Stvarno luksuz. Ali dve mane, motor male kubikaze za takvu lađu, i cena, koja je 1-2 hiljade € visa nego što bi trebalo. Inače odličan auto prelepog dizajna

Luka

pre 6 godina

Reno je sa ovim dizajnom stvarno podigao nivo vezano za komercijalna vozila,realno bolje izgleda ovaj talisman od dosta nemaca,kao i megan vezano za heceve

gordi

pre 6 godina

Ipak, sve zavisi sta covek ocekuje i koje kriterijume prihvatljivosti sveopste voznih karakteristika do partikularnih voznih osobenosti, smatra da zeli priustiti, bilo da je flotno vozilo ili auto manjih dimenzija pogodan za brzo prirucno parkiranje. Talisman se sa svojim mekim ogibljenjem pokazao vise flotnim i udobnim, medjutim ukoliko se napred voze dva teza coveka a pozadi nema nikog, postaje vidno poput pikada nagnut unapred. Cak toliko da citav dizajn izgleda tada da ima potpuno drugi smisao, jer deluje poput ajkule sa cuvenom hidraulikom. Pravi je francuz u svakom slucaju.

Stockholm

pre 6 godina

Nov novcijat sa svom opremom može da se nađe za 27.000 E. Fabrička garancija 5 godina. Ko kaže da mu je snaga motora slaba za takav automobil ne zna šta priča i nije ga vozio. Vredi sve te pare i više.

Bavaria

pre 6 godina

@Mik
U svako doba dana si pozvan da dodjes i pogledas koji je paket opreme. samo cu ti reci da nov kosta 65 000e pa ti sam zakljuci sta ima.

A takodje, mozes i mail da ostavis pa cu ti poslati slike prosecne potrosnje na putu Minhen Beograd recimo. 4.9l ali sa 130km/h-150km/h.

Pun rezervoar (77l) ima radijus od 1450km po bordu kada ga vozim po auto putu.

Ne znam cemu tolika nevera i zavist....

reziel

pre 6 godina

Nikad nisam vozio francuza, ali novi Renault automobili su mi prelepi. Jedino što mislim da je 160ks na vrhu ponude za ovakav automobil premalo. Nemam problem sa 1.6 motorom, odnosno kubikažom, ali isti takav motor u Megane GT razvija 205KS što mislim da bi bolje stajalo ovakvom automobilu u top verziji.

marino

pre 6 godina

premalo snage za toliki automobil..konkurencija je vec 5 godina na 180 + ks..takodjer premali rezervoar..svi su na 70 litara odavna! auto je lep i siguran sam udoban i atraktivan ali nije konkurentan dovoljno

Milojko

pre 6 godina

Reno i stil,ovo auto je sa ovom svetlosnom signalizacijom pogotovo ovo dnevno svetlo toliko kičasto,kakav crni dizajn.
(Hep.C, 01. jul 2017 12:55)

A ti si sa "ovo auto" u srednjem rodu toliko nepismen da ne treba ni da komentarises stil. Po meni auto je prelep, jedan od lepsih u klasi, e sad kako ce se pokazati videcemo. Neko komentarise da ne skup. Pa u ovoj opremi bilo koji nemac kosta ne manje od 40000 evra.

aha

pre 6 godina

Vidim da se opet velica "nemacki" kvalitet Renoa. Na osnovu slicnih misljenja mojih poznanika sam kupio Kadjara 1.6dci. Reno i kvalitet ne idu u istu recenicu. Auto se lagano raspada. Sve u njemu krcka na 50k km i poceo sam da imam problema sa motorom. Menjali su mi dve dizne, a sad trese na kvacilu tako da cu najverovatnije brzo da idem nazad. Pored toga prskalice za vodu rade kad hoce, pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......

godzilla

pre 6 godina

@Dejan L Човече о којим ти зазорима пластике причаш? Па да си барем сео, возио или видео овај модел, а онда и упоредио са сличнима у тој класи, не би имао шта да кажеш. Јако волим ове наше типове Србске, што све знају. Ти зазори пластике о којима ти причаш су мањи и прецизнији од било којег модела и Ваген групације. Узми, седни и провозај и стави га поред Пасата, па мери и видећеш. Немаш ти појма о чему причаш.

objasnjenje

pre 6 godina

@Bu!

Talisman, Pasat i sl nisu limuzine za direktore vec porodicne limuzine ili flotni automobili koje ce voziti trgovacki putnici i sl.
Limuzine za direktore su Audi a6, Mercedes E klase, od Renoa eventualno Espas. Kompletna francuska autoindustrija nema pravu limuzinu za direktore jos od prestanka proizvodnje Citroena C6.

Andreja

pre 6 godina

Citajuci ove komentare covek bi pomislio da smo najpametniji narod na svetu.Koji god auto se pojavi u ovim tekstovima pametni Srbi ga ispljuju.Te slab motor,te los kvalitet izrade,nema mesta pozadi itd.Pa ne prave se auromobili za nase trziste lepotancici vec se gleda evropski trend a to je smanjenje kubikaze i stetnih gasova.Srbi ionako dodju do tih vozila posle 10 i vise godina.Srbin ne seda u auto ako do stotke ide preko 9sekundi.Zamislite da zaostajete na semaforu citave dve sekunde,pa to je bruka.Ovo sto se proda novih vozila kod nas je velicina statisticke greske.Svasta ovde covek moze da procita.Proci ce jos sto godina dok Srbin ne shvati da u slicnom cenovnom rangu i klasi igra ulogu samo ukus i oprema koju auto poseduje.Ja licno nikada ne bih dao prednost jacem motoru na ustrb bogate opreme.

Arian Komazec

pre 6 godina

Veoma lep i dobro opremljen auto, deluje zanimljivo i luksuzno. Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.

oooo

pre 6 godina

video sam auto uzivo na ulici,nisam ga vozio, izgleda odlicno, kao pasat ili neki mercedes limuzina, veliki je,poprilicno prostran deluje, sa dosta opreme je bio,nisam ulazio unutra nisam ga vozio govorim o svom utisku spoljasnosti,uboli su super auto

Milan

pre 6 godina

@boki
"nikad nisu seli i vozili nemački auto"
A šta su onda mogli da voze u zemlji sa 90% nemačkih auta? Ako postoji nešto što su svi vozili onda je to nemac
@ andreja
slažem se za opremu ali da malo više voziš nikad se ne bi odrekao motora. Bolje je manji auto ali pravilno motorizovan i opremljen.

Asistent

pre 6 godina

Vozim ovaj auto u ovoj opremi i sa ovim motorom. 160ks je apsolutno dovoljno za ono za sta ovaj auto sluzi. Ostatak ne bih da komentarisem, sjajan enterijer i ozbiljna udobnost.

Hardy

pre 6 godina

Najlepsi u klasi!
Samo Initiale Paris od Renault-a, nista manje! U svakom modelu je ova oprema nesto posebno, kao da je drugi auto u pitanju.

Milan

pre 6 godina

@ car
Za mene su najvažniji komfor, zvučna izolacija i opšti utisak automobila. Superb 2,0l sa 150ks često vozim a Talisman sam vozio nekih 100km u francuskoj, doduše oba sa manuelnim menjačem a prava varijanta za mene je automatik.

ooo

pre 6 godina

@dejan l Ima onih koji kupuju nove automobile zato sto im se svidjaju, zato sto vole da ih voze i uzivaju, toliko vazna stavka u Srbiji "kostace za 5god toliko..." nije najvaznija i u ostatku evrope. Passat recimo, sa ovom opremom garantujem da je 45- 50.000e,bio je takav izlozen na sajmu. Pa njemu ce vise pasti cena ako se pogleda koliko je skup u startu

Bojan

pre 6 godina

Aman ljudi, za ime boga, radite testove u slabijim paketima opreme. Da li ste svesni koliko mali procenat kupaca uzima najveci nivo opreme?
15 hiljada evra dodatna oprema. Pa naravno da ce da bude odlican, udoban, startan itd, itd.

rog

pre 6 godina

Medjutim, ostaje kao veliki propust sto u ponudi nema diesel motora od dva litra (a moze i veceg, ali 2L kao minimum), potrosnja ovog 1.6 motorcica u gradu i preko 130km/h pokazuje da je on pre-slabasan za ovoliki auto. Na kraju jos ostaju (verovatno?) dve standardne i usko povezane boljke francuskih automobila: upitna pouzdanost (pogotovu na duzi rok) i brzi pad vrednosti polovnjaka (ne drzi cenu kao Nemci). No dobro, ovo je za Renault svakako dobar korak u pravom smeru.
(Arian Komazec, 01. jul 2017 10:46)

Meni auto slicne velicine iz 2013 sa dizelom od 2.0 slicnih performansi trosi prosecni po boardu 6.4l sto je slicno navedenoj potrosnji. Komentar ne stoji.

Marko B

pre 6 godina

Kada sam ga prvi put video uzivo pomislio sam da je neki novi model Audija. Onda sam tek spazio Renault znak. Zaista prelep auto. Jednostavno ne moze da se ne primeti.

japanac

pre 6 godina

Auto izgleda elegantno i luksuzno. Ne znam kakva je "udobnost" pozadi, ako je napred odlična. Ovakav auto trebalo bi da ima i određene bezbednosne sisteme, ato čini mi se ovde nije navedeno. Jedno je sigurno - na ulici neće ostati neprimećen...

Mik

pre 6 godina

(Bavaria, 1. jul 2017 15:57)

Ne znam koji to C220 trosi 4l na otvorenom. Mozda onaj sa 15 coli felnama, halogenskim farovima, manualni menjac I klot opremom. Mozda taj ali ni jedan dobro opremljeni model ne trosi ispod 6-6.5 na otvorenom. 4l moze da trosi na 50km/h

Arthur Bishop

pre 6 godina

4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h....
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem,
(baSlo, 2. jul 2017 13:21)

Na laguni III je granica bila 60km/h, sada je 80km/h. Nije greška u tekstu. Ovo za rezervoar ne stoji. Laguna III ima 70 litara, iako ima 4control.

Inače kad već pominjete vladare klase vidim da ste se svi raspisali o moćnom Passatu, Superbu koje kakvim A4 ili BMW serije 3 kolicima. Kralj ove klase je uvek bio Accord. (markan, 2. jul 2017 14:54)

Voleo bih da čujem argument. Za mene, to je jedan od najlošijih automobila u D segmentu. Nije slučajnost što ga više nema u Evropi.

markoni

pre 6 godina

@markan
Crni Markane,kad i gde u kojoj Evropi je akord bio lider klase ?
Ajd Ne volis Nemce to je ok,stvar ukusa ili džepa ali malo objektivnosti a ne čistog lupetanja nebi bilo na odmet !

Nikola

pre 6 godina

Mnogo mi se dopada ali ovaj vertikalno postavljen displej nikako mi ne ide. Drugo je u Tesli, koji je ogroman, pa onda ne može da ne valja.

NEGRO

pre 6 godina

Lijep auto, pravo osvježenje iz Renoa. Ono što je meni zanimljivo posljednjih godina, jesu tehnološka rješenja ovog francuskog proizvođača. Djeluju napredno, intuitivno i praktično sa veoma konkurentnom cijenom. Sa druge strane, stiče se utisak da će njemački proizvođači i dalje suvereno dominirati bez obzira na sve. Iz kojih sve razloga... teško je reći.

Pozdrav za sve ljubitelje vožnje

Maki

pre 6 godina

Oooo
Delim misljenje sa tobom. Samo mi ipak zivimo u Srbiji gde se gleda svaki dinar.
A Pasat u fulu sa motorom 2.0 tdi 240ks kosta 46.000e.
Iako vozim Renault-e otprilike od kada sam polozio,a sad mi je 36.,od Clia 1,2,Megana i Lagune sad,mislim da su neopravdano potcenjeni u odnosu na Nemacka vozila,jer kostaju kao polovni mnogo manje a ne vidim gde je konkurencija bolja. Po meni sve su ti nijanse koje vide mladi ljudi koji i ne mogu da ih kupe. Ja sam bio takav Godinama vozeci sem svojih i Nemacka vozila,A6 2.0 i 3.0 tdi sam godinama vozio u firmi,vidim da ipak sve zavisi od stanja i odrzavanja. I svi se kvare. Talismanu ce cena pasti za par godina jako puno. Sa ovim standardom svaka cast onom koji na to ne mora da gleda. Malo je reci da mi je lep,i zao mi je sto,barem za sad,nisam u mogucnosti da uzivam u njemu. Nije mi jasna filozofija sa 160ks dok eto Pasat lagano ima 240. Valjda misle oni koji treba o tome da misle. Mi samo komentarisemo,to mozemo

info

pre 6 godina

@aha
"...pojasevi prijavljuju gresku kao da se neko odvezuje i vezuje na zadnjem sedistu a ja sam u autu......"
Za pocetak premesti tezu torbu sa zadnjeg sedista u prtljazni prostor, na njima isto imas senzore tezine kao i na prednjim.

Milko

pre 6 godina

Stvar ukusa ali ova Intiale verzija stvarno dobro izgle da uživo.Fali mu 2-litreni motor ali u Renou vjerovatno vrlo dobro znaju zbog čega to rade.I za taj iznos na tržištu je teško naći tako dobro opremljen automobil.Poredite ga sa Pasatom,Superbom i sl.,jer A4,C klasa,serija 3 su viša klasa!

Bu!

pre 6 godina

Uopšte ne izgleda loše automobil,naprotiv.Ono što je plus,po meni,je ovaj dizajnerski pravac.Renault je konačno veoma prepoznatljiv i različit od ostalih.Čitam,žale se ljudi na motor,nekako sam mišljenja da ipak u toj fabrici rade neki inženjeri koji valjda bolje znaju da li takav motor može da "potera" automobil ove veličine.Ono što mi je nekako žao što nisu uradili je distanciranje od ostalih modela po pitanju unutrašnjosti.Ako su već hteli da naprave limuzinu za direktore onda su morali i ovaj glupavi ekran i sam infotejment sistem da naprave značajno boljim.Automobili u tom cenovnom rangu imaju veoma bolja i modernija rešenja,ovo ipak izgleda i ponaša se jadnjikavo.To je,naravno,moj utisak,ne morate se složiti sa njim.

Arthur Bishop

pre 6 godina

dobar auto ali malo tvrd. imao sam lagunu gt, otprilike je taj neki osecaj voznje. (baksooz, 1. jul 2017 14:41)

Teško da si ti ozbiljno vozio Talisman. Ja imam Lagunu III GT (ne mislim na karavan - grandtour, nego baš GT model 2.0T 205ks) i upravljanje na njoj je neuporedivo direktnije i preciznije nego na Talismanu. Nije to ni čudno, jer laguna ima hidrauličnu servo letvu, a Talisman električnu što kod većine automobila potpuno ubije osećaj na volanu. Sva podešavanja koja se u tekstu spominju menjaju po malo osećaj, ali auto suštinski ostaje isti. Renault je promenio filozofiju i akcenat daje udobnosti u odnosu na vozne karakteristike.

Uglavnom, probao sam dva različita Talismana i, što se mene tiče, Laguna GT za sada ostaje, a moj sledeći auto neće biti Renault.

Cheburashka

pre 6 godina

Svidja mi se linija novin Renault automobila, mislim da su dizajnerski odradili pravu stvar. I enterijer je dobar, posebno u Initiale paketu. Espace u tom paketu je savrsenstvo! Jedino sam skeptican po pitanju motora, cini mi se da su ti malolitrazni motori ipak nedovoljno jaki za auto koji ima 4,85m. Pre 8 godina sam kupio auto te duzine ali sa V6 motorom 3.5 i 280 ks. Zivim u zemlji gde trosak goriva nije velika stavka, pa mi potrosnja sa tim motorom nije strasna. I na tu duzinu i tezinu ta snaga motora je optimalna. Danas, iz te zapremine izvlace i mnogo vecu snagu, koja po meni nije potrebna, ali svaki novi model je veci i jaci od prethodnog. Opet kazem, Renault Talisman mi se bas svidja, ne znam kakav je u eksploataciji, nisam se cak ni vozio u njemu, ali lepo izgleda. Jedino mi se ne svidjaju ti motori ispod 2 litra zapremine i ispod 200ks na tu duzinu i tezinu. Da li je neko od citalaca imao iskustva sa Talismanom, ili novim Meganom da napise svoje utiske? Hvala.

baSlo

pre 6 godina

Jedna mala ispravka, 4Control sistem vrši promenu na 60km/h, a ne na 80km/h.
Što se tiče 1.6 dizel motora, to je u nazad godinama(od 2014.) već proverena stvar.Ako je jedna trokraka zvezda iz Stuttgarta stavila taj motor ispod haube svoje "C" klase 200CDI(R9M 115ks i 136ks) ne vidim razlog zašto bi Renault izostavio ovaj motor koji je ekvivalent VW-om 2.0TDI, a downsizing od 1.9dCi. Da li će mu "kvalitet" naše nafte prijati to nam ostaje tek da vidimo.
"Krivac" zbog koga je rezervoar od svega 47l je zapravo 4Control sistem, odnosno deo koji je zadužen za upravljanje zadnje osovine.
O dizajnu mislim da ne treba trošiti previše reči. Mislim da je dovoljno reći da je Laurens van den Acker 2016. osvojio dizajnersku nagradu godine, godinu dana nakon što su svetu predstavljeni Espace, Talisman i Kadjar.

Pera

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23954474

Super, sada ce ovi sto kukaju moci da kupe 2.0 dizel za 10 godina kada naidju raskrseni polovnjaci iz lizing kuca. I da ubrzavaju do stotke brzo, brze, najbrze.

duki

pre 6 godina

Znao sam da ce konacno dobiti motor kakav zaslzuje. Svaki put kad ga vidim, izmami mi osmeh na lice. Poznanik, koji radi za jedan auto magazin, dobio ga je na test sa najjacom opremom. Pored mazde 6 umetnost na 4 tocka za normalan svet.

Marinko

pre 6 godina

Dobar je ovo auto, a većina nas ga za života neće kupiti ni novog a ni polovnog. Nego da se osvrnem na komentare ovih što ga pljuju, verovatno njima treba auto sa rupom ispod volana jer imaju toliki organ, da prosto ne mogu da stanu u Renault.

Lex

pre 6 godina

@Mik, Mercedes 200CDI (ne 220CDI) troši sa letnjim gumama Dunlop Sport 4,9l/100 km na autoputu pri vožnji 120km/h-130km/h (sa klimom nešto malo iznad 5l), u šestoj brzini na 90km/h troši nešto iznad 4l. Zimi, sa zimskim gumama troši za 0,5l više.

Nikola

pre 6 godina

@Aleksandar
Kako misliš, novi 2.0 dCi sa 180 KS? Pa taj je motor star točno 10 godina, ugrađivao se još u Lagunu2.
A inače, potrošnju od 5.5 litara pro brzini od 120 km/h imam i ja na svom 16god starom autu od 250 tisuća kilometara, i još je slične veličine i mase kao i ovaj talisman. Govorimo o nekakvom napretku možda?

ledenjak

pre 6 godina

sve dobro, auto vidjam vec godinu na eu putevima. 35 u toj opremi deluje ok ko zeli da ga vozi narednih 5god i racunam da do 200 h neće biti problema. preglednost je sve veci problem a ako test kaže da je potrosnja preko 130 velika racunam na još vecu. u svakom slucaju prelep auto.

mls

pre 6 godina

Svidja mi se spoljasnost narocito tu zaista nema zamerke stvarno privlaci poglede, a iznutra su mi odlicna ta kozna sedista i ovi prostepani delovi sa drvenim umecima, na kontrolnoj tabli, malo manje mi se svidja taj ekran, a volan mi je nekako jako cudan. Ono sto mi iz specifikacija dimenzija i ostalih karakteristika ne ide u glavu da su model ove klase stavili rezervoar od 47l, pa Korsa C ima 44l. Krstarica koja je stvorena za uzivanje u voznji i otvoren put i autoput, a nece moci da izgura 1000km autonomije. Prtljaznik preko 600l mogli su tu da naprave kompromis, ako je ikako bilo izvodljivo...

Moca

pre 6 godina

Ima temeljan test na Autogefuehl, ko hoće neka pogleda na YT. Pohvalili su dizajn i udobnost, ali bilo je zamerki na račun kvaliteta izrade.

Aleksandar

pre 6 godina

U porodici imamo Renault Clio IV i Renault Talisman, zadovoljni smo sa oba automobila. Koga zanima, Talisman konacno dobija novi 2,0dci motor, oko 180KS, u Koleosu i Nissan X-Trailu je vec dostupan na nekim trzistima, kao i turbo benzinac sa oko 250KS. Provjerena informacija od Renault distributera.

Drajver

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23944213

Istina fali im 2.0 motor objektivno gledano mada ljudi danas se sve vise okrecu manjim zapreminama, hibridima i elektro automobilima zbog sve vecih i vecih nameta. U zapadnim zemljama Evrope naravno.
Ali 2.0 tdi sa 240ks u pasatu uopste nije hvaljen motor, previse je tezak i u praksi izmedju njega i slabijeg 2.0 tdi sa 190ks po navodima novinara nema bitne razlike. Kako je u praksi ne znam, nisam vozio nijedan od ta dva.

S70

pre 6 godina

E, svašta ovde čovek može da pročita.

BMW, Audi, Mercedes? Za 35k EUR sa ovakvom opremom? Da, malo sutra, biće da je to malo više...

A najviše volim komentare o plastici - da li je moguće da je to najvažnija stvar na autu? Ili je to možda nešto drugo?

Najbolje poređenje, ako već to želite, je Ford Mondeo Vignale. A tu su slični, po ceni, a i po mnogo čemu drugom. Ali, mislim da nema potrebe za tim - ovo je korektan auto, sve ostalo je stvar ukusa i preferenci. Samo što bih ja pre išao na Tce 200.

Ali, neću preterano da komentarišem, iz ovog segmenta mene interesuje jedino Giulia (i to bar Veloce 2.0), tako da... :-)

Pozdrav.

23

pre 6 godina

pre izvesnog vremena dok sam vozio magistralom, u retrovizoru ugledah nesto sto izgleda jako mocno... Nisam iskreno ranije video ovaj model, mogu reci da me je prijatno iznenadio. Prednja maska narocito, ali i generalno ostavlja dobar utisak. Mogao bi neko ako ima iskustva sa istim, da nam prenese.

Vlada

pre 6 godina

http://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1278152#k23945207

Motor R9M je u upotrebi od 2012. godine i debitovao je u modelima Scenic/Grand Scenic. Za automobil D segmenta ipak je potreban malo veci motor, nije sve u KS i Nm, nesto je i u ccm. Obzirom da su u novi Koleos ubacili 2.0 dCi motor (M9R), jedan od najboljih dizel motora koji je Renault ikada napravio (zli jezici bi rekli da i nije neka konkurencija), za ocekivati je da se on nadje i u Talismanu. Uostalom, pre izlaska naslednika Lagune nezvanicne najave su isle u pravcu biturbo motora dizel od dva litra sa oko 200-220 ks. Takodje, prema nekim (polu)zvanicnim najavama, ocekuje nas i veci benzinski agregat od 1.6 litra, navodno u pitanju je 1.8 turbo benzinac.
Rezervoar za ovu klasu vozila je besmisleno mali, jer automobili D segmenta su zamisljeni za duge relacije autoputevima, i kod njihove kupovine se gleda na autonomiju. Model koji nema 4 Control sistem ima zapreminu od tek 52 litra. Clio 4 ima rezervoar zapremine 45 litara.

Nykk

pre 6 godina

Ja sam odusevljen autom. Full panorama sky roof, grejac volana, svetleca Renault slova na vratima, full oprema, 200 konja, bose oz ucenje koje k i d a, blue tooth radi savrseno sa iPhone-omX, rLink, cita muziku sa kartica i usb-a, mape rade savrseno, ima 52 l (za 7000 din max. se sipa bmb100); gazi u sport modu a najvise mi se svidja dizajn (lepsi mi je i od audija i bmw-a); sve reci hvale :) Ovo pricam za full opremu (19inca felne, woofer u gepeku, led osvetljenje, full koza (masaza, hladjenje i grejanje sedista), frizider za flase / sokove, brzo menjanje modova za razlicite vozace... Pokidali su sa ovim autom.

Vitez SS 011

pre 5 godina

Opet ovde daju komentare ljudi koji nove automobile gledaju samo na slikama, a kupuju nemacke stare po 10 godina. Bas mi je zao istih, jer ce im zivot proci u pljuvanju dobrih automobila, dok voze leseve. Valjda lece komplekse na taj nacin.