Subota, 02.04.2016.

10:31

Prva vožnja: Renault Megane IV

Izvor: B92

Prva vožnja: Renault Megane IV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

dejan

pre 7 godina

Čitam komentare i ne verujem, pa sam morao da napišem komentar i to prvi put u životu. Vozio sam megan 3 1,6 benzin, 6,5 godina, prvi vlasnik i prodao pre neki dan. Kupio megan 4 1,2 tce 100ks i ne da sam prezadovoljan, već više od toga. Auto je brutalan. Obraćam se većini onih koji ružno pišu o ovom autu a nisu ni seli u njega a još manje provozali a povrh svega ubedjeni su da je golf 2 vrhunac automobilske industrije.
Reno megan 4 nije ni dizajniran za njih, već za porodične ljude sa malom decom, za odrasle muškarce koji su još uvek mladi u duši i prvenstveno za one koji vole da se voze na oblacima. I samo da napomenem vozio sam razne automobile.

Александар3105

pre 7 godina

Ми их у Транемо комуни(Шведска) имамо као службене аутомобиле јер су Рено-и овде јефтини. Једина позитивна ствар је што су симпатични и мало троше дизела. Остало све је испод просека. Сваких 15-20 дана нешто откаже.

SS

pre 7 godina

Prelep spolja, iznutra korektan, osim što konzola bez touchscreen-a izgleda užasno. Za prostor ne znam, ali u tome Škoda svakako prednjači.

Što se motora tiče, vozio sam Megane II 1.5 dCI sa maltene istim motorom koji se i sad nudi (86ks, redizajn iz 2006-e) i svima bih ga preporučio.
Ko se potrudi, trošiće mu ispod 5 litara u gradu, što je stvarno odličan rezultat s obzirom da mi 1.6 TDI (105ks) troši 1-2 litra više u Audi-u A1. Pritom je dCI daleko komotniji pri laganoj vožnji i povlači bolje na nižim obrtajima. Kvarove motora nisam imao.

Uros

pre 8 godina

Lep auto,narocito zanimljiv unutra.Ali stvarno ima malo mesta na zadnjoj klupi.Za klasu kojoj pripada uzasno malo.Mislim da i Fabia ima vise prostora za noge.Bio u salonu gledao,ali me je te bas razocaralo.Po meni Leon u FR opremi mnogo bolja kupovina.

S70

pre 8 godina

@moron - ne kapiraš, mogli su i prve. Može neko sutra da mi udari auto na parkingu, pre dve godine je izgoreo auto koji je bio ispred mojeg (imao sam neverovatnu sreću da nije bilo nikakve štete, osim što sam morao da peram motor zbog pene kojom su vatrogasci prskali na sve strane) - da li po tebi treba da se osiguram, ili da držim palčeve da se ništa neće desiti?!

KoleM

pre 8 godina

Gledao sam da kupim auto C klase i kada sam ušao u megana odmah sam ga izbacio iz igre. Pa nisam mogao da verujem koliko malo prostora ima na zadnjoj klupi. Plus što Francuzi stalno imaju neka specifična rešenja nerazumno komplikovana.

Nikola

pre 8 godina

Gotovo svi modeli Renaulta u zadnjih 30 godina ekstravagantno izgledaju, dobro idu, udobni su i malo troše. ALI - to su izrazito krhka vozila, osjetljiva na nepropisno održavanje, zamjenske dijelove, previše vlage/kiše i prevelike temperaturne razlike. Drugim riječima, ta vozila niti su za ove ljude (i poglavito njihove novčanike), niti su za ove krajeve. Rijetko tko je ovdje zadovoljan svjim Renaultom (pod uvjetom da je vozio bilo što drugo).

moron

pre 8 godina

S70, 6. april 2016 19:24
Napravili su ti ( čevrte godine) štetu u visini godišnje premije?
O tome ti ja i pričam. U konačnom zbiru, najveća šteta je sam kasko.
Da sam plaćao kasko "ovih" 28 godina, "dao" bih osiguranju na ime premije znatno više nego što me je koštao nov 308SW HDI :)

S70

pre 8 godina

@moron - sve je to lepo - evo ja sam uplaćivao Kasko od početka, i u četvrtoj godini mi se isplatio - na parkingu su mi napravili štetu (vandalizam) u visini godišnje premije. Nikada ne znaš šta te čeka iza ćoška...

@duki - ne razumem šta hoćeš da kažeš, da je to na Renault-u osetljivije nego na drugim kolima? Odakle ti ta informacija? Evo ja imam dva Renault-a i nikada nisam imao takve probleme (jedan je star 15 godina).

Djox

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bmw, 2. april 2016 23:35)

Bmw da nisi nesto pobrkao, Bmw 116i u M paketu kosta 29550eura, pogledaj https://www.youtube.com/watch?v=zTOKClyQ9Hs . To je ipak malo vise od ovog Megana, zar ne?

moron

pre 8 godina

Vozim 28 godina vozila koja kupujem nova. Kasko nikada nisam imao. U proseku, prelazim 20-25 kkm godišnje. Imao sam za to vreme tri štete koje sam sam platio ( peglanje i farbanje dve haube i jedna šoferka) i jednu štetu koju sam naplatio 1.054 eura, a opravak platio 300.
Realno, pošto nisam imao kasko, uštedeo sam lepih novaca (za prvi kasko za 308SW su mi 2009. godine sa rizikom kradje tražili 950 eura). Pa Vi računajte u smislu "zakona velikih brojeva" koliko košta kasko (ne računajući i učešće u šteti).
Većeg imovinskog gubitka od imanja kaska nema. Bar ja tako gledam. Doduše, ne vozim "kradljiva kola". Niti ću.

duki

pre 8 godina

Naravno da uzmem, ali ako zbog svake sitnice koju su prekrili stakloplastikom treba da aktiviram kasko onda ce me kostati kao da vozim Mercedes a ne Renault.

Hehe

pre 8 godina

Zanimljivo kako uglavnom ljudi koji nisu vozili i30 1.4 benzinac pricaju o njegovoj potrosnji. Stvarno zanimljivo. Jelte, vozili su 1.6 benzince drugih proizvodjaca i znaju da i30 1.4 ne moze da trosi onoliko koliko par nas vlasnika kaze da trosi po gradu. Alal vera. Ja vas ne ubedjujem da kupite hyundai, nego me nerviraju vase lovacke price o nekoj velikoj potrosnji, jer nisu istina, barem u mom slucaju, a to je 1 accent, i dve generacije i30.

Joca

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 04. april 2016 20:17)

Na mom 2007 meganu 1.5 dci, cak i posle 290 000, sve radi kao kada sam ga kupio sa 88000. Te price kako su renoovi motori losi, padaju u vodu, za razliku od tdi motora, koji su poznati po diznama, dpf, i ostalim problemima.

Timer

pre 8 godina

Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.
(Vozač, 4. april 2016 14:47)

U novom meganu mozes da biras da li zelis da ti trenutnu brzinu pokaze kao brojku ili kao simulaciju analognih instrumenata. pogledaj link: https://youtu.be/wswDp-h29lQ

zvezdan

pre 8 godina

Najlepsi Megane, i jedan od meni najlepsih automobila je bio onaj iz prve generacije. I dan danas mi se neopisivo svidja. 2006. godine sam kupio, tada auto godine Clio, i malo sam ga vozio, poklonio sam ga relativno brzo sestri. Sladak autic sa velikom potrosnjom u gradu (1.4l motor - 10 lit u gradu). Ali auto je u ostalom bio super, super. Pre 8 meseci sam prodao Sportage, imali smo 2 sluzbena Accenta, i jako dugo pricam (pa mi je milo da vidim da i ostali pocinju da uvidjaju) kako su Kia i tata joj Hyu, skuplji od mnogo boljih modela sa duuuugom tradicijom. A ne mogu da se mere ni sa jednim tradicionalnim zapadnoevropskim brandom. Pre nekoliko meseci sam kupio nov X5, i platio ga 30% vise od Sorenta. Razlika u ceni bi morala da bude recimo dva Sorenta i Ceed, za jednog X5. Pozz svima.

500L sa FAP filterom

pre 8 godina

Pre nego ljubitelji Korejanaca nastave da ih hvale, neka pogledaju cenovnike i popuste koji se nude (npr, opel 8,5%, megan 1.200 i dr.) i videće da je kia ceed 1.0 turbo sa 125 ks sa manuelnom klimom (LX Dynamic) skuplja od bolje opremljenog "Active" 308 1,2 turbo sa 130 ks i/ili od Magan Intensa turbo sa 130 ks i/ili od Opel Astre turbo sa 125 ks Dynamic (manuelna klima) i/ili od Ford Focusa turbo sa 125 ks Business ...
Oktavija je posebna priča. Samo u najvišem paketu ona ima tempomat, alu felne, lumbalnu podršku, auto klimu, park, senzore (što svi oni gore imaju, osim Astre i Ceed-a), ali u tom najvišem paketu ima i ksenone i tada već sa 1,2 TSI od 110 ks košta 17.760, ali taj motor ima mršav moment za astru, pežo ili megan (koji imaju po 230Nm), odnosno, sličan je ceed-u ili focusu. A da uzmeš oktaviju srednji paket oktavije, pa mu nabaciš samo tih 5 pozicija, to bi bilo na nivou cene megana ili pežoa.
Ubedljivo je Kia NAJSKUPLJA !
Oko lovačkih priča kako i30 po gradu troši 8 litara, ne bih. I meni "po gradu" troši 5, ali samo ako pod time mislim na relacije od Zmaja do Laste. Van špica, naravno :)
Tako da mislim da je reno odradio odličan posao kada je u pitanju novi Megan. Bravo !

S70

pre 8 godina

Auuu, koliko komentara :-)

Morao sam samo da se nadovežem na pecaroške priče o potrošnji, kako auto 1.6 benzinac sa 100 (ili 110 KS, kako god) troši manje od 8 litara po Beogradu :-)

Meni je toliko trošio 1.6 HDI u 307-ci, a vozio sam i nešto slično (C4 benzinac) i dobro znam koliko mi je trošio (pogađate - dosta više od 8).

Trenutno vozim Giulettu 1.4 Multiair koja je ekonomičnija od gore pomenutog C4, a troši prosečno 10,5 po Beogradu.

Naravno, ako vožnja po Beogradu ne podrazumeva kruženje auto putem.

Pozdrav.

Milojko

pre 8 godina

(Vlada, 04. april 2016 16:19)

Svaka cast za komentar i sto si pobrojao svu opremu. Pa najeftiniji Golf je bio oko 19000 evra sa dizelom 1,6, a nije imao ovoliku opremu.Tesko koji auto u ovom segmentu ce imati ovu opremu.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ja da kupujem Megan u obzir bi došao samo ovaj 1.6 motor od Nissana. Taj će vas nadživjet. Ovi ostali ili puno troše ili koštaju da boli glava. Generalno gledajući ovaj 1.2 lijepo ide, ali nerazumno troši.
Ja vozim i30 sa 100 KS. Fali mu jedno 30KS za bolja ubrzanja, ali može i ovako samo strpljivije. Troši 8 u gradu i 6,5-7,5 po otvorenoj cesti. Ako tebi troši više idi na servis.
Do 100.000km Megan i i30 se još mogu usporediti, poslije je i30 puno bolji (manje se kvari).
Turbo motor od Hyundaija nije za usporedbu jer mu je cijena nerazumna pa sve ostalo nije bitno. Auto od 120KS je 2.000€ skuplji(od ovog sa 100KS) jer ima turbinu!?
Megan sa 1.5 motorom je 2007. dobio bolju pumpu visokog pritiska (nije više Lucas), ali su se i poslije toga ti motori znali razletiti na 150-170.000km tako da se ni generalka motora nije mogla napraviti (auti godište 2008.).

kele

pre 8 godina

U Banja Luci su nam ponudili za firmu novu Oktaviju sa 2.0TDI DSG 4X4 i hrpom ostale opreme za 19.500 eur pa vi vidite koliko je ovaj Megan povoljan. U isto vrijeme kolega je naručio novu Astru u srednjem paketu opreme 1.6 cdti za 14.500 eur. Cijene su približno prevedene iz KM u Eur.

Vlada

pre 8 godina

Ja ne razumem pojedine komentatore ovde. Kazu da za dobro opremljenu varijantu treba 22.000 evra. Kada pogledam u cenovnik, za 22.000 evra se dobija trenutno najskuplja varijanta, GT line sa 1.6 dCI motorom od 130 ks. Dobro opremljena verzija sa 110 ks dCi motorom zahteva 19.000 evra, a za one koje mrzi da procitaju opremu i da pogledaju u katalog i cenovnik Zen oprema podrazumeva:
• Senzor za kišu i automatsko uključenje
svetala
• Automatski 2-zonski klima uređaj sa
senzorom za prepoznavanje
nepoželjnih gasova
• Sistem MULTI-SENSE
®
• Scenario dobrodošlice
• Informativni ekran između merača u TFT/
analognoj i digitalnoj tehnologiji sa 3D
efektom i kolornom matricom
Udobnost
• Sistem za pomoć pri parkiranju pozadi
• Kartica Renault za upravljanje
slobodnih ruku
• Štitnik za vozača i suvozača sa
ogledalom - osvetljen
• Električno podesivi, grejani i preklopivi
retrovizori sa osvetljenjem
Dizajn
• Presvlake od tamne tkanine u kombinaciji
sa imitacijom kože
• LED dnevna svetla C-shape
• Aluminijumski naplatci 16" Silverline
• Hromirana izduvna cev
Multimedija
• Multimedijalni sistem R-LINK sa
ugrađenim 7" ekranom na dodir
• Internet povezivanje

Izvinjavam se onima koji smatraju da ova oprema nije dovoljna u automobilu C segmenta i koji u svom automobilu imaju vise opreme od ovoga.

Vozač

pre 8 godina

@...Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.
(Timer, 4. april 2016 12:07)
Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.

Hehe

pre 8 godina

@(Petar Ilić, 4. april 2016 12:01)

Neistina za potrosnju za i30. Mozda samo ako ih niste odrzavali nego ih terate dok ne crknu. Voleo bih da cujem te cifre o potrosnji, kao i kako ih vozite. Npr. drugar u firmi vozio fokusa 1.6 benzin i njegovim kolegama trosio prosecno 12l (da 12l), uglavnom gradska voznja, a njemu 10l. A sad kad ga je otkupio mu trosi jos manje u gradskoj voznji. U prevodu, izivljavaju se na sluzbenim autima. Ja sam i30 1.4 benzinac uspeo najvise da naguram na 9l zimi na minus temperaturama normalne voznje, ili 8.5 na autoputu uz brzinu daleko preko ogranicenja. Dvocifrenu potrosnju na i30 nikad u zivotu nisam imao. A najnizu potrosnju sto sam postigao je 5l na otvorenom, skoro da nisam dodirnuo kocnicu za stotinak km puta. I uvek sipam do vrha i potrosim vise od pola rezervoara pre nego ponovo ga dopunim. Toliko.

realan

pre 8 godina

posedujem Megana 3 vec i po godine,zamenio sam samo 1 sijalicu,i menjao ulje, motor je 1.6 100ks. nemam zamerki,voleo bi da je jaci recimo,da ima 120ks,inace je jako,udobar,proatraniji napred nego nazad iako apolja deluje veliko,gepek velik,dobro vuce, po gradu Bg trosi ispod 8l, a na otvorenom malo,ispod 7 ako se vozi do 120km/h. verujem da je novi jos,bolji,iugleda opasno sto se mene tice

imalac 500L sa FAP filterom

pre 8 godina

@Nikola, 4. april 2016 11:45
"Francuzi se bas osilili. Prvo digli cenu za nov Peugeot 308. a sad dosao na red Megane..."
Nisi baš informisan. Pežo 308 1,2 e-THP od 130 ks, srednji paket opreme (dual klima, touch screen 9,7" i dosta toga još) ti je 16.790. Toliko košta iste snage megan intens, ja proverio.
Ako potražiš kia ceed cenovnik, videćeš da sa 1.0 turbom od 120 ks (koji je po perfomansama za koplje ispod ta dva Francuza), za keš popust ceed u lošijem paketu opreme (ručna klima, a nema čak ni touch screen od 4,2", kakav "mega tablet" kod njih dolazi samo u najvišem paketu) košta 600 eura VIŠE !!!
I ti kažeš da su se Francuzi osilili? Ja mislim da grešiš :)
p.s. Nema ljutnje.

Timer

pre 8 godina

"nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu.
(Miki, 3. april 2016 12:16)

# Link komentara

Miki, vidim da si vozio neki Reno koji ide levo kada ti vrtis desno i moras da mu "nabadas" brzine i to me je veoma uznemirilo.
He, he, dokle ide masta vozacima golfa 2 to neverovatno ali ujedno i zabavno.
Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.

Petar Ilić

pre 8 godina

Ivan Grozni mlađi, 4. april 2016 10:59)
Slabo si proučio temu. Ne postoji u novom meganu 1,2 TCE od 115 ks, tako da ti priča nema smisla.
I nemoj, leba ti, da hvališ potrošnju hjundaia. Vozim često službeni i30 i troši kao da je šupalj rezervoar.
Inače, privatno nemam ni reno, ni hjundai. Ali, ovaj Megan je odličan, a košta manje od pandan turbaša kod Korejanaca.

Alek Dugoprsti

pre 8 godina

"umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc"

Nece popraviti, nego ce da naruce novi iz FR i da ga zamene. Verovatno servisu nije svejedno da menja deo koji kosta cca 800 eur pa moraju malo da ga kao provere itd. Meni se to desilo sa multimedijom na Hyundai IX pa znam kako je bilo. U servisu prvo su hteli da me ubede da ne menjam, kao to je samo softver pa nije vazno. Ja se prevarim i poslusam ih, ali odneo vrag salu, stvar se blokira na svakih pola sata. Na kraju su pristali da odrade garanciju, ali su se opirali kao iz svog dzepa da placaju.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Problem Megana su motori. Ovaj 1,2 koji se ugrađuje lijepo ide, ali troši kao da ima 150, a ne 115 KS. OK ima turbinu pa je elstičan, ali potrošnja je prevelika. I pri 130km/h troši 8!?
Usporedbe radi i30 troši 8 u gradu i 7 na 130! Uz to je veći (na stražnjim sjedalia), kvalitetniji i jeftiniji.
Dizel 1.5 je konačno oslobođen kapitalnih kvarova, ali ova verzija od 110 KS sa nešto opreme je više od 18.000€! Taman da troši 3 litre po gradu nije isplativ i nema smisla.
Tako da sve u svemu krivi motori i krive cijene.

mali Mitar

pre 8 godina

Pribavio sam neke ponude i HIT AUTO daje popust 1.000, a a AK KOMPRESOR 1.200. Verujem i svi ostali dileri (zvah Niš, ...). Na neke malo nadogradjenije nude i veći popust (1.500)
INTENS paket je meni fantazija (treba najpre osetiti ona sedišta, pa pričati) i ima sve što čoveku treba.
INTENS sa metalik bojom TCE 130 vas dodje 17.190, dci 110 je 18.290, a dci 130 je 19.790. Ko hoće i rezervni, to je još "stotka", ali je meni na nekim ponudama bio gratis.
Ja mislim da to nije mnogo.
Pa, "nova" KIA ceed 1.0 turbo sa 120 ks u LX Champion paketu (manuelna klima) Vam (sa keš popustom) košta više nego Megan Intens TCE 130.
Sad, ako neko misli da je bolja kupovina trocilindrični ceed, nego Megane sa proverenim TCE, ili da je loša kupovina DCI 130, šta reći ...

Hulk

pre 8 godina

Das preko 20.000 evra za auto i onda ti pise na instrument tabli "tlak u gumama". Izgleda upotrebljavali prevodioce iz Haga. Video sam novi Megane uzivo u crnoj boji i mogu reci da lepo izgleda al se preterali sa cenom. Sluzbeno vozim proslu verziju Megana sa 1.5 dci motorom i mogu reci da fino ide, presao sam skoro 100.000 bez problema.

Stella

pre 8 godina

Pored robusne i vrlo dopadljive spoljasnosti, glavni utisak mi je promaseni enterijer koji cak i sa ovim nivoom opreme deluje veoma jeftino. Tacno se vidi da Renault nije mnogo odmakao u odnosu na ranije izvedbe Megana, Fluensa. Da su uspeli da upare ovakav eksterijer i sjajan motor i menjac sa malo boljim oslanjanjem (ovde se Reno tradicionalno ispali) i iole pristojnom unutrasnoscu, ovo bi auto godine. Ovako nije los, ali nije ni neko cudo.

Banjalučanin

pre 8 godina

@punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L. 
Generalno prezadovoljan sam!
(Nikola, 02. april 2016 22:38)

Previše je to za 1.2 benzin. Da je 1.8 ili 2.0 pa da kažeš da je OK, ali 1.2, neka, hvala.

servo mihalj junior

pre 8 godina

+ strane:
lep velik auto za klasu, deluje da su materijali pristojnog kvaliteta, sedista genijallno izgledaju.

- strane:
digitalne table bez kazaljki brzine ne podnosim; srednisnji deo izgleda kao da. je nekog mrzelo da se bavi dizajniranjem pa su lupili tablet i cao; cena: pristojno opremljena verzija kosta cca 20-22k a to je zaista previse za auto ove velicine, jer tada vec razmatram superba, avensisa ili insigniju.

Generalno poredjenje sa Golfom je neprimereno jer je Golf zaista vrhunski napravljen i cifre prodaje pricaju same za sebe, a pricamo o modelu predstavljenom 2012. Kad tokom godine izadje Golf 8 onda mozemo da poredimo a to ce tek biti neuporedivo, jedino sto ce i tu vaziti ista prica za cenu, cak jos gore.

Rezime: nije mi prevagnuo plus toliko da bih ga kupio. Od konkurenata, mislim da je nova Astra mnogo bolji izbor.

2biki

pre 8 godina

@nikola 11 litara trosi u gradu sa 1.2 motorom? pa zar nije sustina da manje trosi, da li ga cepas kao car ili sta? stvarno me interesuje

Baxuz

pre 8 godina

nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.
(boris, 03. april 2016 09:31)

Ako su kupili polovne dizele (1.5 dci pre revizije 2008) iz uvoza onda im je verovatno fasovala reparacija komon rejla zbog kilometraze (pitaj boga koliko su sverceri skinuli sa cajgera, u Srbiji se prosecno skine 350.000) verovatno je zbog kilometraze otisao i plivajuci koji srbin obicno remontuje za 100€ pa to drzi vodu 2000km pa jovo nanovo. A mozda su imali stravicne probleme sa elektronikom jer su auta koja su preko bila poplavljena omiljeni plen srpskih preprodavaca pa im se takav zalomio. A mozda prosto nisu odrzavali kako treba auto, vec su ga punili modrica ili nis mineralnim uljima i kineskim filterima pa je prosto motor trokirao i sazreo za generalku, mozda su i vozili na loz ulje ko zna.

Nezahvalno je o kvalitetu nekog brenda autoindustrije suditi po tome kako se pokazao u Srbiji. Za srbe (cast izuzecima) i nije nista bolje (osetljivije) od golfa 2.

PS Jesam li pogodio kakve su probleme imali? :-)

Bmw

pre 8 godina

@ (Nikola, 02. april 2016 22:38)
Potrošnja je velika,pašće za možda pola litre kad se motor razradi,ali...kad dođe leto i upališ klimu spoznaćeš muku tog motora.Gutanje knedle,mučenje od ubrzanja,potrošnja.Posedujem Fiestu 1.4 16v,novu kupio,brže trčim od nje kad upalim klimu,a potrošnja...pa Bmw 2.0 mi ne troši toliko.

Petar

pre 8 godina

(boris, 3. april 2016 09:31)

Kakav crni Super B. Superb: adjective.
admirably fine or excellent; extremely good:
a superb performance.

henk.mudi

pre 8 godina

Na momente mi se svidjalo kuda Reno ide sto se dizajna tice, medjutim koliko su sa Cliom uboli, toliko mi je ovo predizajnirano, sa ovim dodacima na farovima napred i pozadi prosto vristi "obratite paznju na mene", te mi deluje neozbiljno. A unutra me nijedan Reno nikad nije odusevio, volan uvek nekako meko penzionerski izgleda, ovu tablu ne bih komentarisao. Cale inace ima starog Megana, benzin,generalno zadovoljan, verujem i da je ovo ok automobil ali mi Clio ima mnogo definisaniji i zreliji dizajn.

Radovan

pre 8 godina

Svaki auto može da bude PREMIJUM. Od Trabanta pa do BMW.
Samo ga odvedite kod krštenog auto-tapetara koji zna posao, i za manje pare nego fabrički model, imaćete "puteni osećaj pod prstima".
A za šasiju se ne brinite, tu ste da vlasniku fabrike kroz kvarove obezbedite "premijum zaradu".

Miki

pre 8 godina

Ok, lep je auto zaista, a sada realni utisci: najveci problemi Megana 3: manjak mesta na zadnjoj klupi, neosetljiv volan i prilicno los menjac (onaj od 5 brzina, Nissan-ov od 6b je ok). Probam ovaj novi: SVE ISTO I MALO GORE. Pa cekajte, stvarno? Renault je nekad imao najbolhe, najpreciznije i najmekanije menjace! Ovaj od 5b je nepromenjen, uzas zivi, na novim kolima ne ubada iz prve i trazi ponovno kvacilo i "nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu. Mesta za putnike na zadnjoj klupi opet nedovoljno, najlosije u klasi. Cena? Ludilo. Potpuno ludilo. Kprektno opremljen dci preko 20000. Rece neko, Giulietta sa izuzetnim 1.6 dizelom sa 16 ventila je 16k, a motor je jednako zivahan i elastican, ako ne i bolji, TRAJNIJI je od dci 100%. Bezobrazno skupo. Neisplativo.

Lucidni decko

pre 8 godina

Kao vlasnis megana III potpuno objektivno kazem ,da je auto dobar ali ima mana,a to je da materijal enterijera ima veliki nivo habanja posle par godina, benzinac je jako zedan I ubedljivo najmanja zadnja klupa u celoj klasi. Nadam se da su neke boljke ispravljene na IV ali mislim da je i ovaj novi atmosferski benzinac I dalje mnogo zedan...

Dux

pre 8 godina

Vrhunski auto sa odličnim kvalitetima i završnom obradom. Što se voznih karakteristika tiče? Verovatno "leži" kao po šinama!!! Fenomenalno-imam drugu generaciju Renault Megana i sigurno ću kupiti ovu četvrtu.

Dobro

pre 8 godina

Sto se tice ekstrijera, tu je Reno uradio pravu stvar. Uvecali su Klio, trenutno najlepsi auto u klasi i osim pragova i zadnjih svetlosnih grupa stvarno je to "veliki Kliov stariji brat".
Sto se tice enterijera, tu su propustili veliku sansu da u ovom vaznom segmentu naprave nesto lepo i da se istaknu.
Narocito je srednji deo instrument table ispao cudan, ako ne i pomalo smesan.
Ukusi su uvek bili i bice razliciti, ali ponekad me stvarno zacudi kako toliki timovi dizajnera i profesionalaca ne uspeju da nacrtaju nesto bolje, ukusnije, smelije.
Ovo, bar meni ne lici ninasta.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

boris

pre 8 godina

Cenovno kad se uzme dizel ulazi u segment gde je Skoda Super B sto je suludo, mislim da je i Octavia RS u toj ceni, meni lepo izgleda ali nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.

samocenzurisi

pre 8 godina

Ne svidja mi se instrument tabla.. Zašto nije normalne širine pa da moze da stane i brzinom i obrmtomer a ne ovako brzina kao broj a okolo brzinomer..ok i to završava posao ali mi se ne svidja.

bp

pre 8 godina

Dosao, video, sedeo ali samo napred posto nazad sa svojih 188 visine nema sanse da sednem tj. da ustanem, sa ovim monitorom ispred ga uprskase totalno. Zaista kao unazad da su krenuli, pa nije to Tesla, netreba tu bog zna sta da stave al da je skladno i prakticno, I30 sve na svom mestu, Mazda3, pa onda bolje da su laptop stavili pa kad zavrsis voznju lepo preklopis i ne pada prasina.

CND

pre 8 godina

U Kanadi ne postoji ni jedan jedini jednostavni nije dovoljno dobar za ove vremenske uslove, dve zime i aj zdravo. Meni je senik 2 bio odlican prosto mi je krivo sto ih nema ovde, ovi novi izgledaju fantasticno.

Bmw

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.

Argentto

pre 8 godina

Trenutno smo u fazi kupovine novog automobila ( na pragu je prosirenje porodice ) i kada sam video prve slike novog megana ozbiljno sam ga uzeo u razmatranje.. medjutim.. meni je mnogo bitnije kakav je enterijer od izgleda a enterijer ovog megana mi je grozan ( mislim na tablu ). Ok, ukusi su razliciti, nekome se ovo sigurno svidja ali meni ne. Drugo, za pristojno opremljen Megan treba dati mozda cak i preko 20 hiljada a za 23 hiljade moze da se uzme novi Superb 1.6 dizel u srednjem paketu opreme koji je sjajan porodicni auto. Ono sto me je definitivno oteralo od ovog Megana je bio moj ulazak u Volvo V40 novi. Nakon osecaja za volanom V40, materijala, table i sedista.. Megan je otisao u zaborav.. Da mu je cena oko 15-16 hiljada pa da covek i predje preko enterijera, ali za 20-21 hiljadu.. neka hvala.

Dragan

pre 8 godina

Ne slažem se sa ocenom o dobroj završnoj obradi. Materijali u unutrašnjosti su loši i deluju jeftino. Plastika na vratima i gornjem delu instrument table je tvrda na dodir, volan koji imitira kožu je takođe tvrd i neprijatan na dodir. Ručke na vratima od loše plastike. Tapacirung u gepeku tanak i jeftin. Auto čak nema ni onaj specifični miris novog auta. Sve u svemu veoma razočaravajuće imajući u vidu da je vanjski izgled dosta obećavao.

džigi-bau

pre 8 godina

kad sam pročitao komentare...sad mi je lakše .Izgleda da nije samo meni konzola u sredini Čudna..da nekako "odskače"..šta li već..stvar ukusa.Mada kad bolje razmislim ti ekrani,osim za navigaciju i itd su meni totalno bez veze.Na njima nemam pregled rada motora,snage,obrt. momenta...ne daju mogućnost da se preko njih (sa šifrom) pristupi ECU i izvrši dijagnostika...a sve bi to moglo.
Za ove pare ,u najačoj verziji ,mogli su da ponude
-podešavajuće ogibljenje
-sportska sedišta
-kožu pod obavezno sa grejanjem

Baxuz

pre 8 godina

Sad mi je jasno gde zivim! Automobil vec dugo u salonima a medijima tek sad priredjena test voznja. Eto kakav odnos imaju proizvodjaci prema nasem (regionalnom) trzistu, a takav odnos ima jer smo siromasni i nebitni.

O automibilu: Volim francuske automibile, lepi su mi spolja i iznutra i mnogo vise prijaju mom ukusu od nemackih. To vazi i za ovaj Megane. Cena je ok za osnovne modele to je cena koju treba da izdvojite za recimo hyundai i30 sa ekvivalentnim 1.6 motorom. 2011 kada sam kupovao auto razmatrao sam tadasnje modele i30 i Megane i Hyundai je bio dosta jeftiniji.

Nikola

pre 8 godina

Kupio pre sedam dana,1.2 sa 100 konja,paket opreme zen energy,jako puno opreme. Auto je zaista jako udoban i odusevljen sam voznjom. Sto se enterijera tice i ja sam imao utisak gledajuci sliku da instrument tabla deluje nekako nedovrseno ali verujte uzivo izgleda zaista prelepo,auto je prelep kako spolja tako i unutra,izgleda vrlo atraktivno. Potrosnja ovog motora,vozen na auto putu,tempomat postavljen na 130kmh,punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L.
Generalno prezadovoljan sam!

hiavata

pre 8 godina

Ovo je najružnija centralna konzola koju sam do sad video :-( 
Zar je moguće da im je ponestalo mašte baš na tom delu?
(Laki (je malo nervozan), 02. april 2016 16:30)

Pise u tekstu da uzivo izgleda mnogo bolje, sto je sasvim i moguce.
Uostalom, kad kupujes automobil ove klase to je prilicno nebitno i negde je na dnu liste kriterijuma. Recimo bitnije je mnogo kakva su sedista ergonomski da ne bude kao sa oktavijom 2 gde imas osecaj kao da sedis na seciji.

Holy Smoke

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((
(Obren, 02. april 2016 11:06)

Ja bih se u potpunosti slozio sa tvojim komentarom! Samo bih dodao jos nesto.
Kupis ga za 5-10god i onda ti ga ukradu.
Kakva nam je drzava i imajuci u vidu da se reno krade ko blesav, bila bi i to velika verovatnoca. :-)
Inace lep je auto. Mozda mala zamerka na tablu.

Živele kazaljke

pre 8 godina

Zbog instrument table kao iz video igrice, nisam uzeo ni prethodnog, pa neću ni ovog.Inače sasvim solidan ali kola bez kazaljki su igračka, a ne kola.Prilikom pogleda na tablu morate pročitati broj ako je digitalna, dok kod kazaljki samo treba da vidite položaj poštao vremenom naučite gde je kolika brzina.

Goran

pre 8 godina

Koliko su mi novi klio 4 i prethodni megan 3,kao i kaptur bili odusevljenje, toliko mi je ovaj megan 4 veliko razocarenje. Preslikani koreanac!

NNN

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...
(japanac, 2. april 2016 12:56)

Upravo to!

U poslednje vreme, čak i pri testiranji nekih premium automobila, tipa BMW, imam utisak da se najviše pažnje posvećuje slobodno mogu reći glupostima tipa konektivnost sa Apple uređajima!

Inače sviđa mi se Megan :)

gastarbajter

pre 8 godina

Kolega iz HR neposredno prije nove godine kupio ganc novi megan dci, model 2015,napravio cca 1000km pa mu umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc

miki

pre 8 godina

Jako malo prostora za putnike ima. Bas juce sam ga u salonu razgledao. Materijali unutra su stvarno odlicni, oprema takodje. Cena je malo veca nego sto sam ocekivao. Dizel sa full opremom sa automatskim menjacem je skoro 5 hiljada skuplji od prethodne generacije. Bukvalno su se skoro izjednacili sa skodom superb koja je takodje dizel sa jako bogatom opremom (25 000).

Zoran

pre 8 godina

Probao. Komfor u voznji kao da je auto dve klase iznad. Sta uradise tom dci motoru je pravo cudo. Zameram manjak osecaja u volanu u svim rezi ima voznje (nesto sto se sve vise desava u novim generacijama vozila) i cenu. Zaboga, lepo opremljen dci je 22000 eura, za 16 hiljada je tu Alfa Giulietta sa odlicnim 1.6 dizelom. Ocekivao sam da ce biti 18000, pa da sacekam neki popust sa lagera i uzmem ga za 15k, malo kesa, malo na rate. Ali za ove novce me Renault nece videti...

Rasko

pre 8 godina

Lepo je sto za ulaz nude atmosferski benzinac, na zalost ponuda ostalih benzinskih verzija je slaba. Ponuda dizela je kud i kamo bolja.
Deluje da ima dosta aduta ali je veliko pitanje moze li da parira golfu. Drago mi je i ako su napravili mekano ogibljenje, to se i ocekuje od jednog francuza

n6

pre 8 godina

Uh, unutrašnjost, ova centralna pravougaonasta konzola mi deluje kao nedovršeni dizajn zajedno sa otvorima za ventilaciju. Kao da su nalepili neki tablet preko. Stvarno mu nije jasno zbog cega kada je sve to moglo malo da se zaobli, utopi, sklopi...hmm. Sto se tice spoljašnjosti sasvim prijvatljivo i ok ali ovaj "pravougaonik"-neprihvatljivo.

MARIO PETRANOVIC

pre 8 godina

Ovo sa farovima je katastrofa. Naslonis se slucajno branikom na nesto, ode celi far od 500 eur. Lici mi na one autice u luna parq. Enterijer lici na golfa ako izuzmemo ekran.

Deks Dekster

pre 8 godina

Opišu verziju koja košta preko 20000, čitalac odlepi, ima 13000 u džepu, ode i kupi verziju koja se isto zove, ali... Za pare za koje oni nude ove žestoke verzije, čovek može da kupi kola iz klase iznad, sasvim pristojno opremljena.
Ja vozim Megana, generacija ispred (star dve godine). Sasvim pristojan auto za te pare, lepo služi, sve u redu. Međutim, pišem ovo najviše isprovociran reklamom na televiziji: strast. Ako nešto nema u vožnji Megana, nema strasti! Dosadno obična kola. Za mene to ne predstavlja problem, ali reći da Megan ima strast, to je najbezobzirnija laž. Ja generalno nemam strast prema automobilima, ali vozio sam jedan nemački auto pre ovog- lepo ti dok voziš. Kako je voziti BMW, Mečku, to mogu da mislim, ali Megana kupite jer je super dobar za cenu koju ima, ali ako želite nešto više- nema.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Dobar auto. Jedino na cemu je Renault jos morao da poradi jeste peciznost menjaca. Izgleda da su zadrzali isti menjac iz prethodnog modela.
Osnovni motor na srpskom trzistu, 1,6/115ks ima lanac, tako da ce odrzavanje biti pristupacno. Start-cena od 12.990, za ono sta dobijas, je skroz fer.

Kol

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o voznim karakteristikama, auto izgleda lepo ali kontrolna tabla gde je ekran i ostale komande izgleda sramotno pa nije ovo 1990 nego 2016 godina zaista kao neka stara konzola!

japanac

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...

Obren

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((

Nebojsa

pre 8 godina

Prelep auto. Veliko iznenadjenje od strane renoa, koliko mi se nije svidjao stari megan, toliko mi se svidja ovaj novi. I meni odaje utisak kvaliteta i veoma atraktivnog dizajna. Cene su pristupacne, uzecu ga u razmatranje.

BN

pre 8 godina

Какав че да буде овај не знам.Возио сам другу генерациу мегана у црно ме завила.На крају је и мотор цркао.Пуно среће будућим власницима.

Nemanja

pre 8 godina

Ne znam zasto su proizvodjaci izbacili plis sa sedista. Imao samo u Peugeotu 406 neki sivi materijal na sedistima, nisam siguran dal je plis ali mi se tako cini. To je materijal koji duplo kvalitetniji, prijatniji na dodir, luskuzniji za oko od klasicnog stofa kojim se danas opremaju sedista. Recimo, seo sam u BMW 5 na Sajmu, auto na akciji sa stofom... Taj materijal deluje jako jeftino i jednostavno vas tera da doplatite kozu. Enterijer 406-ice deluje kao Rols Royce za to (naravno, pricam o materijalu sedista). Da li se taj materijal pokazao manje otpornim ili sta je u pitanju, zaista nisam siguran, ali sam siguran da bih daans izabrao taj materijal za auto, s obzirom da kozu ne volim (leti vruce, zimi hladno). Ili to ili alkantara...

Obren

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((

Deks Dekster

pre 8 godina

Opišu verziju koja košta preko 20000, čitalac odlepi, ima 13000 u džepu, ode i kupi verziju koja se isto zove, ali... Za pare za koje oni nude ove žestoke verzije, čovek može da kupi kola iz klase iznad, sasvim pristojno opremljena.
Ja vozim Megana, generacija ispred (star dve godine). Sasvim pristojan auto za te pare, lepo služi, sve u redu. Međutim, pišem ovo najviše isprovociran reklamom na televiziji: strast. Ako nešto nema u vožnji Megana, nema strasti! Dosadno obična kola. Za mene to ne predstavlja problem, ali reći da Megan ima strast, to je najbezobzirnija laž. Ja generalno nemam strast prema automobilima, ali vozio sam jedan nemački auto pre ovog- lepo ti dok voziš. Kako je voziti BMW, Mečku, to mogu da mislim, ali Megana kupite jer je super dobar za cenu koju ima, ali ako želite nešto više- nema.

Zoran

pre 8 godina

Probao. Komfor u voznji kao da je auto dve klase iznad. Sta uradise tom dci motoru je pravo cudo. Zameram manjak osecaja u volanu u svim rezi ima voznje (nesto sto se sve vise desava u novim generacijama vozila) i cenu. Zaboga, lepo opremljen dci je 22000 eura, za 16 hiljada je tu Alfa Giulietta sa odlicnim 1.6 dizelom. Ocekivao sam da ce biti 18000, pa da sacekam neki popust sa lagera i uzmem ga za 15k, malo kesa, malo na rate. Ali za ove novce me Renault nece videti...

n6

pre 8 godina

Uh, unutrašnjost, ova centralna pravougaonasta konzola mi deluje kao nedovršeni dizajn zajedno sa otvorima za ventilaciju. Kao da su nalepili neki tablet preko. Stvarno mu nije jasno zbog cega kada je sve to moglo malo da se zaobli, utopi, sklopi...hmm. Sto se tice spoljašnjosti sasvim prijvatljivo i ok ali ovaj "pravougaonik"-neprihvatljivo.

Nemanja

pre 8 godina

Ne znam zasto su proizvodjaci izbacili plis sa sedista. Imao samo u Peugeotu 406 neki sivi materijal na sedistima, nisam siguran dal je plis ali mi se tako cini. To je materijal koji duplo kvalitetniji, prijatniji na dodir, luskuzniji za oko od klasicnog stofa kojim se danas opremaju sedista. Recimo, seo sam u BMW 5 na Sajmu, auto na akciji sa stofom... Taj materijal deluje jako jeftino i jednostavno vas tera da doplatite kozu. Enterijer 406-ice deluje kao Rols Royce za to (naravno, pricam o materijalu sedista). Da li se taj materijal pokazao manje otpornim ili sta je u pitanju, zaista nisam siguran, ali sam siguran da bih daans izabrao taj materijal za auto, s obzirom da kozu ne volim (leti vruce, zimi hladno). Ili to ili alkantara...

miki

pre 8 godina

Jako malo prostora za putnike ima. Bas juce sam ga u salonu razgledao. Materijali unutra su stvarno odlicni, oprema takodje. Cena je malo veca nego sto sam ocekivao. Dizel sa full opremom sa automatskim menjacem je skoro 5 hiljada skuplji od prethodne generacije. Bukvalno su se skoro izjednacili sa skodom superb koja je takodje dizel sa jako bogatom opremom (25 000).

Kobaja Grande

pre 8 godina

Dobar auto. Jedino na cemu je Renault jos morao da poradi jeste peciznost menjaca. Izgleda da su zadrzali isti menjac iz prethodnog modela.
Osnovni motor na srpskom trzistu, 1,6/115ks ima lanac, tako da ce odrzavanje biti pristupacno. Start-cena od 12.990, za ono sta dobijas, je skroz fer.

Argentto

pre 8 godina

Trenutno smo u fazi kupovine novog automobila ( na pragu je prosirenje porodice ) i kada sam video prve slike novog megana ozbiljno sam ga uzeo u razmatranje.. medjutim.. meni je mnogo bitnije kakav je enterijer od izgleda a enterijer ovog megana mi je grozan ( mislim na tablu ). Ok, ukusi su razliciti, nekome se ovo sigurno svidja ali meni ne. Drugo, za pristojno opremljen Megan treba dati mozda cak i preko 20 hiljada a za 23 hiljade moze da se uzme novi Superb 1.6 dizel u srednjem paketu opreme koji je sjajan porodicni auto. Ono sto me je definitivno oteralo od ovog Megana je bio moj ulazak u Volvo V40 novi. Nakon osecaja za volanom V40, materijala, table i sedista.. Megan je otisao u zaborav.. Da mu je cena oko 15-16 hiljada pa da covek i predje preko enterijera, ali za 20-21 hiljadu.. neka hvala.

Kol

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o voznim karakteristikama, auto izgleda lepo ali kontrolna tabla gde je ekran i ostale komande izgleda sramotno pa nije ovo 1990 nego 2016 godina zaista kao neka stara konzola!

Dobro

pre 8 godina

Sto se tice ekstrijera, tu je Reno uradio pravu stvar. Uvecali su Klio, trenutno najlepsi auto u klasi i osim pragova i zadnjih svetlosnih grupa stvarno je to "veliki Kliov stariji brat".
Sto se tice enterijera, tu su propustili veliku sansu da u ovom vaznom segmentu naprave nesto lepo i da se istaknu.
Narocito je srednji deo instrument table ispao cudan, ako ne i pomalo smesan.
Ukusi su uvek bili i bice razliciti, ali ponekad me stvarno zacudi kako toliki timovi dizajnera i profesionalaca ne uspeju da nacrtaju nesto bolje, ukusnije, smelije.
Ovo, bar meni ne lici ninasta.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

BN

pre 8 godina

Какав че да буде овај не знам.Возио сам другу генерациу мегана у црно ме завила.На крају је и мотор цркао.Пуно среће будућим власницима.

Nebojsa

pre 8 godina

Prelep auto. Veliko iznenadjenje od strane renoa, koliko mi se nije svidjao stari megan, toliko mi se svidja ovaj novi. I meni odaje utisak kvaliteta i veoma atraktivnog dizajna. Cene su pristupacne, uzecu ga u razmatranje.

Baxuz

pre 8 godina

nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.
(boris, 03. april 2016 09:31)

Ako su kupili polovne dizele (1.5 dci pre revizije 2008) iz uvoza onda im je verovatno fasovala reparacija komon rejla zbog kilometraze (pitaj boga koliko su sverceri skinuli sa cajgera, u Srbiji se prosecno skine 350.000) verovatno je zbog kilometraze otisao i plivajuci koji srbin obicno remontuje za 100€ pa to drzi vodu 2000km pa jovo nanovo. A mozda su imali stravicne probleme sa elektronikom jer su auta koja su preko bila poplavljena omiljeni plen srpskih preprodavaca pa im se takav zalomio. A mozda prosto nisu odrzavali kako treba auto, vec su ga punili modrica ili nis mineralnim uljima i kineskim filterima pa je prosto motor trokirao i sazreo za generalku, mozda su i vozili na loz ulje ko zna.

Nezahvalno je o kvalitetu nekog brenda autoindustrije suditi po tome kako se pokazao u Srbiji. Za srbe (cast izuzecima) i nije nista bolje (osetljivije) od golfa 2.

PS Jesam li pogodio kakve su probleme imali? :-)

Dux

pre 8 godina

Vrhunski auto sa odličnim kvalitetima i završnom obradom. Što se voznih karakteristika tiče? Verovatno "leži" kao po šinama!!! Fenomenalno-imam drugu generaciju Renault Megana i sigurno ću kupiti ovu četvrtu.

japanac

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...

NNN

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...
(japanac, 2. april 2016 12:56)

Upravo to!

U poslednje vreme, čak i pri testiranji nekih premium automobila, tipa BMW, imam utisak da se najviše pažnje posvećuje slobodno mogu reći glupostima tipa konektivnost sa Apple uređajima!

Inače sviđa mi se Megan :)

Bmw

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.

Hulk

pre 8 godina

Das preko 20.000 evra za auto i onda ti pise na instrument tabli "tlak u gumama". Izgleda upotrebljavali prevodioce iz Haga. Video sam novi Megane uzivo u crnoj boji i mogu reci da lepo izgleda al se preterali sa cenom. Sluzbeno vozim proslu verziju Megana sa 1.5 dci motorom i mogu reci da fino ide, presao sam skoro 100.000 bez problema.

mali Mitar

pre 8 godina

Pribavio sam neke ponude i HIT AUTO daje popust 1.000, a a AK KOMPRESOR 1.200. Verujem i svi ostali dileri (zvah Niš, ...). Na neke malo nadogradjenije nude i veći popust (1.500)
INTENS paket je meni fantazija (treba najpre osetiti ona sedišta, pa pričati) i ima sve što čoveku treba.
INTENS sa metalik bojom TCE 130 vas dodje 17.190, dci 110 je 18.290, a dci 130 je 19.790. Ko hoće i rezervni, to je još "stotka", ali je meni na nekim ponudama bio gratis.
Ja mislim da to nije mnogo.
Pa, "nova" KIA ceed 1.0 turbo sa 120 ks u LX Champion paketu (manuelna klima) Vam (sa keš popustom) košta više nego Megan Intens TCE 130.
Sad, ako neko misli da je bolja kupovina trocilindrični ceed, nego Megane sa proverenim TCE, ili da je loša kupovina DCI 130, šta reći ...

Nikola

pre 8 godina

Kupio pre sedam dana,1.2 sa 100 konja,paket opreme zen energy,jako puno opreme. Auto je zaista jako udoban i odusevljen sam voznjom. Sto se enterijera tice i ja sam imao utisak gledajuci sliku da instrument tabla deluje nekako nedovrseno ali verujte uzivo izgleda zaista prelepo,auto je prelep kako spolja tako i unutra,izgleda vrlo atraktivno. Potrosnja ovog motora,vozen na auto putu,tempomat postavljen na 130kmh,punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L.
Generalno prezadovoljan sam!

imalac 500L sa FAP filterom

pre 8 godina

@Nikola, 4. april 2016 11:45
"Francuzi se bas osilili. Prvo digli cenu za nov Peugeot 308. a sad dosao na red Megane..."
Nisi baš informisan. Pežo 308 1,2 e-THP od 130 ks, srednji paket opreme (dual klima, touch screen 9,7" i dosta toga još) ti je 16.790. Toliko košta iste snage megan intens, ja proverio.
Ako potražiš kia ceed cenovnik, videćeš da sa 1.0 turbom od 120 ks (koji je po perfomansama za koplje ispod ta dva Francuza), za keš popust ceed u lošijem paketu opreme (ručna klima, a nema čak ni touch screen od 4,2", kakav "mega tablet" kod njih dolazi samo u najvišem paketu) košta 600 eura VIŠE !!!
I ti kažeš da su se Francuzi osilili? Ja mislim da grešiš :)
p.s. Nema ljutnje.

boris

pre 8 godina

Cenovno kad se uzme dizel ulazi u segment gde je Skoda Super B sto je suludo, mislim da je i Octavia RS u toj ceni, meni lepo izgleda ali nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.

Holy Smoke

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((
(Obren, 02. april 2016 11:06)

Ja bih se u potpunosti slozio sa tvojim komentarom! Samo bih dodao jos nesto.
Kupis ga za 5-10god i onda ti ga ukradu.
Kakva nam je drzava i imajuci u vidu da se reno krade ko blesav, bila bi i to velika verovatnoca. :-)
Inace lep je auto. Mozda mala zamerka na tablu.

samocenzurisi

pre 8 godina

Ne svidja mi se instrument tabla.. Zašto nije normalne širine pa da moze da stane i brzinom i obrmtomer a ne ovako brzina kao broj a okolo brzinomer..ok i to završava posao ali mi se ne svidja.

Rasko

pre 8 godina

Lepo je sto za ulaz nude atmosferski benzinac, na zalost ponuda ostalih benzinskih verzija je slaba. Ponuda dizela je kud i kamo bolja.
Deluje da ima dosta aduta ali je veliko pitanje moze li da parira golfu. Drago mi je i ako su napravili mekano ogibljenje, to se i ocekuje od jednog francuza

Joca

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 04. april 2016 20:17)

Na mom 2007 meganu 1.5 dci, cak i posle 290 000, sve radi kao kada sam ga kupio sa 88000. Te price kako su renoovi motori losi, padaju u vodu, za razliku od tdi motora, koji su poznati po diznama, dpf, i ostalim problemima.

bp

pre 8 godina

Dosao, video, sedeo ali samo napred posto nazad sa svojih 188 visine nema sanse da sednem tj. da ustanem, sa ovim monitorom ispred ga uprskase totalno. Zaista kao unazad da su krenuli, pa nije to Tesla, netreba tu bog zna sta da stave al da je skladno i prakticno, I30 sve na svom mestu, Mazda3, pa onda bolje da su laptop stavili pa kad zavrsis voznju lepo preklopis i ne pada prasina.

Banjalučanin

pre 8 godina

@punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L. 
Generalno prezadovoljan sam!
(Nikola, 02. april 2016 22:38)

Previše je to za 1.2 benzin. Da je 1.8 ili 2.0 pa da kažeš da je OK, ali 1.2, neka, hvala.

Alek Dugoprsti

pre 8 godina

"umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc"

Nece popraviti, nego ce da naruce novi iz FR i da ga zamene. Verovatno servisu nije svejedno da menja deo koji kosta cca 800 eur pa moraju malo da ga kao provere itd. Meni se to desilo sa multimedijom na Hyundai IX pa znam kako je bilo. U servisu prvo su hteli da me ubede da ne menjam, kao to je samo softver pa nije vazno. Ja se prevarim i poslusam ih, ali odneo vrag salu, stvar se blokira na svakih pola sata. Na kraju su pristali da odrade garanciju, ali su se opirali kao iz svog dzepa da placaju.

servo mihalj junior

pre 8 godina

+ strane:
lep velik auto za klasu, deluje da su materijali pristojnog kvaliteta, sedista genijallno izgledaju.

- strane:
digitalne table bez kazaljki brzine ne podnosim; srednisnji deo izgleda kao da. je nekog mrzelo da se bavi dizajniranjem pa su lupili tablet i cao; cena: pristojno opremljena verzija kosta cca 20-22k a to je zaista previse za auto ove velicine, jer tada vec razmatram superba, avensisa ili insigniju.

Generalno poredjenje sa Golfom je neprimereno jer je Golf zaista vrhunski napravljen i cifre prodaje pricaju same za sebe, a pricamo o modelu predstavljenom 2012. Kad tokom godine izadje Golf 8 onda mozemo da poredimo a to ce tek biti neuporedivo, jedino sto ce i tu vaziti ista prica za cenu, cak jos gore.

Rezime: nije mi prevagnuo plus toliko da bih ga kupio. Od konkurenata, mislim da je nova Astra mnogo bolji izbor.

Petar Ilić

pre 8 godina

Ivan Grozni mlađi, 4. april 2016 10:59)
Slabo si proučio temu. Ne postoji u novom meganu 1,2 TCE od 115 ks, tako da ti priča nema smisla.
I nemoj, leba ti, da hvališ potrošnju hjundaia. Vozim često službeni i30 i troši kao da je šupalj rezervoar.
Inače, privatno nemam ni reno, ni hjundai. Ali, ovaj Megan je odličan, a košta manje od pandan turbaša kod Korejanaca.

500L sa FAP filterom

pre 8 godina

Pre nego ljubitelji Korejanaca nastave da ih hvale, neka pogledaju cenovnike i popuste koji se nude (npr, opel 8,5%, megan 1.200 i dr.) i videće da je kia ceed 1.0 turbo sa 125 ks sa manuelnom klimom (LX Dynamic) skuplja od bolje opremljenog "Active" 308 1,2 turbo sa 130 ks i/ili od Magan Intensa turbo sa 130 ks i/ili od Opel Astre turbo sa 125 ks Dynamic (manuelna klima) i/ili od Ford Focusa turbo sa 125 ks Business ...
Oktavija je posebna priča. Samo u najvišem paketu ona ima tempomat, alu felne, lumbalnu podršku, auto klimu, park, senzore (što svi oni gore imaju, osim Astre i Ceed-a), ali u tom najvišem paketu ima i ksenone i tada već sa 1,2 TSI od 110 ks košta 17.760, ali taj motor ima mršav moment za astru, pežo ili megan (koji imaju po 230Nm), odnosno, sličan je ceed-u ili focusu. A da uzmeš oktaviju srednji paket oktavije, pa mu nabaciš samo tih 5 pozicija, to bi bilo na nivou cene megana ili pežoa.
Ubedljivo je Kia NAJSKUPLJA !
Oko lovačkih priča kako i30 po gradu troši 8 litara, ne bih. I meni "po gradu" troši 5, ali samo ako pod time mislim na relacije od Zmaja do Laste. Van špica, naravno :)
Tako da mislim da je reno odradio odličan posao kada je u pitanju novi Megan. Bravo !

gastarbajter

pre 8 godina

Kolega iz HR neposredno prije nove godine kupio ganc novi megan dci, model 2015,napravio cca 1000km pa mu umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc

Živele kazaljke

pre 8 godina

Zbog instrument table kao iz video igrice, nisam uzeo ni prethodnog, pa neću ni ovog.Inače sasvim solidan ali kola bez kazaljki su igračka, a ne kola.Prilikom pogleda na tablu morate pročitati broj ako je digitalna, dok kod kazaljki samo treba da vidite položaj poštao vremenom naučite gde je kolika brzina.

Petar

pre 8 godina

(boris, 3. april 2016 09:31)

Kakav crni Super B. Superb: adjective.
admirably fine or excellent; extremely good:
a superb performance.

Vlada

pre 8 godina

Ja ne razumem pojedine komentatore ovde. Kazu da za dobro opremljenu varijantu treba 22.000 evra. Kada pogledam u cenovnik, za 22.000 evra se dobija trenutno najskuplja varijanta, GT line sa 1.6 dCI motorom od 130 ks. Dobro opremljena verzija sa 110 ks dCi motorom zahteva 19.000 evra, a za one koje mrzi da procitaju opremu i da pogledaju u katalog i cenovnik Zen oprema podrazumeva:
• Senzor za kišu i automatsko uključenje
svetala
• Automatski 2-zonski klima uređaj sa
senzorom za prepoznavanje
nepoželjnih gasova
• Sistem MULTI-SENSE
®
• Scenario dobrodošlice
• Informativni ekran između merača u TFT/
analognoj i digitalnoj tehnologiji sa 3D
efektom i kolornom matricom
Udobnost
• Sistem za pomoć pri parkiranju pozadi
• Kartica Renault za upravljanje
slobodnih ruku
• Štitnik za vozača i suvozača sa
ogledalom - osvetljen
• Električno podesivi, grejani i preklopivi
retrovizori sa osvetljenjem
Dizajn
• Presvlake od tamne tkanine u kombinaciji
sa imitacijom kože
• LED dnevna svetla C-shape
• Aluminijumski naplatci 16" Silverline
• Hromirana izduvna cev
Multimedija
• Multimedijalni sistem R-LINK sa
ugrađenim 7" ekranom na dodir
• Internet povezivanje

Izvinjavam se onima koji smatraju da ova oprema nije dovoljna u automobilu C segmenta i koji u svom automobilu imaju vise opreme od ovoga.

MARIO PETRANOVIC

pre 8 godina

Ovo sa farovima je katastrofa. Naslonis se slucajno branikom na nesto, ode celi far od 500 eur. Lici mi na one autice u luna parq. Enterijer lici na golfa ako izuzmemo ekran.

hiavata

pre 8 godina

Ovo je najružnija centralna konzola koju sam do sad video :-( 
Zar je moguće da im je ponestalo mašte baš na tom delu?
(Laki (je malo nervozan), 02. april 2016 16:30)

Pise u tekstu da uzivo izgleda mnogo bolje, sto je sasvim i moguce.
Uostalom, kad kupujes automobil ove klase to je prilicno nebitno i negde je na dnu liste kriterijuma. Recimo bitnije je mnogo kakva su sedista ergonomski da ne bude kao sa oktavijom 2 gde imas osecaj kao da sedis na seciji.

2biki

pre 8 godina

@nikola 11 litara trosi u gradu sa 1.2 motorom? pa zar nije sustina da manje trosi, da li ga cepas kao car ili sta? stvarno me interesuje

Miki

pre 8 godina

Ok, lep je auto zaista, a sada realni utisci: najveci problemi Megana 3: manjak mesta na zadnjoj klupi, neosetljiv volan i prilicno los menjac (onaj od 5 brzina, Nissan-ov od 6b je ok). Probam ovaj novi: SVE ISTO I MALO GORE. Pa cekajte, stvarno? Renault je nekad imao najbolhe, najpreciznije i najmekanije menjace! Ovaj od 5b je nepromenjen, uzas zivi, na novim kolima ne ubada iz prve i trazi ponovno kvacilo i "nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu. Mesta za putnike na zadnjoj klupi opet nedovoljno, najlosije u klasi. Cena? Ludilo. Potpuno ludilo. Kprektno opremljen dci preko 20000. Rece neko, Giulietta sa izuzetnim 1.6 dizelom sa 16 ventila je 16k, a motor je jednako zivahan i elastican, ako ne i bolji, TRAJNIJI je od dci 100%. Bezobrazno skupo. Neisplativo.

Timer

pre 8 godina

"nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu.
(Miki, 3. april 2016 12:16)

# Link komentara

Miki, vidim da si vozio neki Reno koji ide levo kada ti vrtis desno i moras da mu "nabadas" brzine i to me je veoma uznemirilo.
He, he, dokle ide masta vozacima golfa 2 to neverovatno ali ujedno i zabavno.
Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.

Dragan

pre 8 godina

Ne slažem se sa ocenom o dobroj završnoj obradi. Materijali u unutrašnjosti su loši i deluju jeftino. Plastika na vratima i gornjem delu instrument table je tvrda na dodir, volan koji imitira kožu je takođe tvrd i neprijatan na dodir. Ručke na vratima od loše plastike. Tapacirung u gepeku tanak i jeftin. Auto čak nema ni onaj specifični miris novog auta. Sve u svemu veoma razočaravajuće imajući u vidu da je vanjski izgled dosta obećavao.

džigi-bau

pre 8 godina

kad sam pročitao komentare...sad mi je lakše .Izgleda da nije samo meni konzola u sredini Čudna..da nekako "odskače"..šta li već..stvar ukusa.Mada kad bolje razmislim ti ekrani,osim za navigaciju i itd su meni totalno bez veze.Na njima nemam pregled rada motora,snage,obrt. momenta...ne daju mogućnost da se preko njih (sa šifrom) pristupi ECU i izvrši dijagnostika...a sve bi to moglo.
Za ove pare ,u najačoj verziji ,mogli su da ponude
-podešavajuće ogibljenje
-sportska sedišta
-kožu pod obavezno sa grejanjem

Bmw

pre 8 godina

@ (Nikola, 02. april 2016 22:38)
Potrošnja je velika,pašće za možda pola litre kad se motor razradi,ali...kad dođe leto i upališ klimu spoznaćeš muku tog motora.Gutanje knedle,mučenje od ubrzanja,potrošnja.Posedujem Fiestu 1.4 16v,novu kupio,brže trčim od nje kad upalim klimu,a potrošnja...pa Bmw 2.0 mi ne troši toliko.

Djox

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bmw, 2. april 2016 23:35)

Bmw da nisi nesto pobrkao, Bmw 116i u M paketu kosta 29550eura, pogledaj https://www.youtube.com/watch?v=zTOKClyQ9Hs . To je ipak malo vise od ovog Megana, zar ne?

realan

pre 8 godina

posedujem Megana 3 vec i po godine,zamenio sam samo 1 sijalicu,i menjao ulje, motor je 1.6 100ks. nemam zamerki,voleo bi da je jaci recimo,da ima 120ks,inace je jako,udobar,proatraniji napred nego nazad iako apolja deluje veliko,gepek velik,dobro vuce, po gradu Bg trosi ispod 8l, a na otvorenom malo,ispod 7 ako se vozi do 120km/h. verujem da je novi jos,bolji,iugleda opasno sto se mene tice

Baxuz

pre 8 godina

Sad mi je jasno gde zivim! Automobil vec dugo u salonima a medijima tek sad priredjena test voznja. Eto kakav odnos imaju proizvodjaci prema nasem (regionalnom) trzistu, a takav odnos ima jer smo siromasni i nebitni.

O automibilu: Volim francuske automibile, lepi su mi spolja i iznutra i mnogo vise prijaju mom ukusu od nemackih. To vazi i za ovaj Megane. Cena je ok za osnovne modele to je cena koju treba da izdvojite za recimo hyundai i30 sa ekvivalentnim 1.6 motorom. 2011 kada sam kupovao auto razmatrao sam tadasnje modele i30 i Megane i Hyundai je bio dosta jeftiniji.

CND

pre 8 godina

U Kanadi ne postoji ni jedan jedini jednostavni nije dovoljno dobar za ove vremenske uslove, dve zime i aj zdravo. Meni je senik 2 bio odlican prosto mi je krivo sto ih nema ovde, ovi novi izgledaju fantasticno.

Milojko

pre 8 godina

(Vlada, 04. april 2016 16:19)

Svaka cast za komentar i sto si pobrojao svu opremu. Pa najeftiniji Golf je bio oko 19000 evra sa dizelom 1,6, a nije imao ovoliku opremu.Tesko koji auto u ovom segmentu ce imati ovu opremu.

S70

pre 8 godina

Auuu, koliko komentara :-)

Morao sam samo da se nadovežem na pecaroške priče o potrošnji, kako auto 1.6 benzinac sa 100 (ili 110 KS, kako god) troši manje od 8 litara po Beogradu :-)

Meni je toliko trošio 1.6 HDI u 307-ci, a vozio sam i nešto slično (C4 benzinac) i dobro znam koliko mi je trošio (pogađate - dosta više od 8).

Trenutno vozim Giulettu 1.4 Multiair koja je ekonomičnija od gore pomenutog C4, a troši prosečno 10,5 po Beogradu.

Naravno, ako vožnja po Beogradu ne podrazumeva kruženje auto putem.

Pozdrav.

dejan

pre 7 godina

Čitam komentare i ne verujem, pa sam morao da napišem komentar i to prvi put u životu. Vozio sam megan 3 1,6 benzin, 6,5 godina, prvi vlasnik i prodao pre neki dan. Kupio megan 4 1,2 tce 100ks i ne da sam prezadovoljan, već više od toga. Auto je brutalan. Obraćam se većini onih koji ružno pišu o ovom autu a nisu ni seli u njega a još manje provozali a povrh svega ubedjeni su da je golf 2 vrhunac automobilske industrije.
Reno megan 4 nije ni dizajniran za njih, već za porodične ljude sa malom decom, za odrasle muškarce koji su još uvek mladi u duši i prvenstveno za one koji vole da se voze na oblacima. I samo da napomenem vozio sam razne automobile.

henk.mudi

pre 8 godina

Na momente mi se svidjalo kuda Reno ide sto se dizajna tice, medjutim koliko su sa Cliom uboli, toliko mi je ovo predizajnirano, sa ovim dodacima na farovima napred i pozadi prosto vristi "obratite paznju na mene", te mi deluje neozbiljno. A unutra me nijedan Reno nikad nije odusevio, volan uvek nekako meko penzionerski izgleda, ovu tablu ne bih komentarisao. Cale inace ima starog Megana, benzin,generalno zadovoljan, verujem i da je ovo ok automobil ali mi Clio ima mnogo definisaniji i zreliji dizajn.

Lucidni decko

pre 8 godina

Kao vlasnis megana III potpuno objektivno kazem ,da je auto dobar ali ima mana,a to je da materijal enterijera ima veliki nivo habanja posle par godina, benzinac je jako zedan I ubedljivo najmanja zadnja klupa u celoj klasi. Nadam se da su neke boljke ispravljene na IV ali mislim da je i ovaj novi atmosferski benzinac I dalje mnogo zedan...

Nikola

pre 8 godina

Gotovo svi modeli Renaulta u zadnjih 30 godina ekstravagantno izgledaju, dobro idu, udobni su i malo troše. ALI - to su izrazito krhka vozila, osjetljiva na nepropisno održavanje, zamjenske dijelove, previše vlage/kiše i prevelike temperaturne razlike. Drugim riječima, ta vozila niti su za ove ljude (i poglavito njihove novčanike), niti su za ove krajeve. Rijetko tko je ovdje zadovoljan svjim Renaultom (pod uvjetom da je vozio bilo što drugo).

Radovan

pre 8 godina

Svaki auto može da bude PREMIJUM. Od Trabanta pa do BMW.
Samo ga odvedite kod krštenog auto-tapetara koji zna posao, i za manje pare nego fabrički model, imaćete "puteni osećaj pod prstima".
A za šasiju se ne brinite, tu ste da vlasniku fabrike kroz kvarove obezbedite "premijum zaradu".

Timer

pre 8 godina

Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.
(Vozač, 4. april 2016 14:47)

U novom meganu mozes da biras da li zelis da ti trenutnu brzinu pokaze kao brojku ili kao simulaciju analognih instrumenata. pogledaj link: https://youtu.be/wswDp-h29lQ

moron

pre 8 godina

Vozim 28 godina vozila koja kupujem nova. Kasko nikada nisam imao. U proseku, prelazim 20-25 kkm godišnje. Imao sam za to vreme tri štete koje sam sam platio ( peglanje i farbanje dve haube i jedna šoferka) i jednu štetu koju sam naplatio 1.054 eura, a opravak platio 300.
Realno, pošto nisam imao kasko, uštedeo sam lepih novaca (za prvi kasko za 308SW su mi 2009. godine sa rizikom kradje tražili 950 eura). Pa Vi računajte u smislu "zakona velikih brojeva" koliko košta kasko (ne računajući i učešće u šteti).
Većeg imovinskog gubitka od imanja kaska nema. Bar ja tako gledam. Doduše, ne vozim "kradljiva kola". Niti ću.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Problem Megana su motori. Ovaj 1,2 koji se ugrađuje lijepo ide, ali troši kao da ima 150, a ne 115 KS. OK ima turbinu pa je elstičan, ali potrošnja je prevelika. I pri 130km/h troši 8!?
Usporedbe radi i30 troši 8 u gradu i 7 na 130! Uz to je veći (na stražnjim sjedalia), kvalitetniji i jeftiniji.
Dizel 1.5 je konačno oslobođen kapitalnih kvarova, ali ova verzija od 110 KS sa nešto opreme je više od 18.000€! Taman da troši 3 litre po gradu nije isplativ i nema smisla.
Tako da sve u svemu krivi motori i krive cijene.

S70

pre 8 godina

@moron - sve je to lepo - evo ja sam uplaćivao Kasko od početka, i u četvrtoj godini mi se isplatio - na parkingu su mi napravili štetu (vandalizam) u visini godišnje premije. Nikada ne znaš šta te čeka iza ćoška...

@duki - ne razumem šta hoćeš da kažeš, da je to na Renault-u osetljivije nego na drugim kolima? Odakle ti ta informacija? Evo ja imam dva Renault-a i nikada nisam imao takve probleme (jedan je star 15 godina).

SS

pre 7 godina

Prelep spolja, iznutra korektan, osim što konzola bez touchscreen-a izgleda užasno. Za prostor ne znam, ali u tome Škoda svakako prednjači.

Što se motora tiče, vozio sam Megane II 1.5 dCI sa maltene istim motorom koji se i sad nudi (86ks, redizajn iz 2006-e) i svima bih ga preporučio.
Ko se potrudi, trošiće mu ispod 5 litara u gradu, što je stvarno odličan rezultat s obzirom da mi 1.6 TDI (105ks) troši 1-2 litra više u Audi-u A1. Pritom je dCI daleko komotniji pri laganoj vožnji i povlači bolje na nižim obrtajima. Kvarove motora nisam imao.

Stella

pre 8 godina

Pored robusne i vrlo dopadljive spoljasnosti, glavni utisak mi je promaseni enterijer koji cak i sa ovim nivoom opreme deluje veoma jeftino. Tacno se vidi da Renault nije mnogo odmakao u odnosu na ranije izvedbe Megana, Fluensa. Da su uspeli da upare ovakav eksterijer i sjajan motor i menjac sa malo boljim oslanjanjem (ovde se Reno tradicionalno ispali) i iole pristojnom unutrasnoscu, ovo bi auto godine. Ovako nije los, ali nije ni neko cudo.

Goran

pre 8 godina

Koliko su mi novi klio 4 i prethodni megan 3,kao i kaptur bili odusevljenje, toliko mi je ovaj megan 4 veliko razocarenje. Preslikani koreanac!

Hehe

pre 8 godina

Zanimljivo kako uglavnom ljudi koji nisu vozili i30 1.4 benzinac pricaju o njegovoj potrosnji. Stvarno zanimljivo. Jelte, vozili su 1.6 benzince drugih proizvodjaca i znaju da i30 1.4 ne moze da trosi onoliko koliko par nas vlasnika kaze da trosi po gradu. Alal vera. Ja vas ne ubedjujem da kupite hyundai, nego me nerviraju vase lovacke price o nekoj velikoj potrosnji, jer nisu istina, barem u mom slucaju, a to je 1 accent, i dve generacije i30.

Hehe

pre 8 godina

@(Petar Ilić, 4. april 2016 12:01)

Neistina za potrosnju za i30. Mozda samo ako ih niste odrzavali nego ih terate dok ne crknu. Voleo bih da cujem te cifre o potrosnji, kao i kako ih vozite. Npr. drugar u firmi vozio fokusa 1.6 benzin i njegovim kolegama trosio prosecno 12l (da 12l), uglavnom gradska voznja, a njemu 10l. A sad kad ga je otkupio mu trosi jos manje u gradskoj voznji. U prevodu, izivljavaju se na sluzbenim autima. Ja sam i30 1.4 benzinac uspeo najvise da naguram na 9l zimi na minus temperaturama normalne voznje, ili 8.5 na autoputu uz brzinu daleko preko ogranicenja. Dvocifrenu potrosnju na i30 nikad u zivotu nisam imao. A najnizu potrosnju sto sam postigao je 5l na otvorenom, skoro da nisam dodirnuo kocnicu za stotinak km puta. I uvek sipam do vrha i potrosim vise od pola rezervoara pre nego ponovo ga dopunim. Toliko.

zvezdan

pre 8 godina

Najlepsi Megane, i jedan od meni najlepsih automobila je bio onaj iz prve generacije. I dan danas mi se neopisivo svidja. 2006. godine sam kupio, tada auto godine Clio, i malo sam ga vozio, poklonio sam ga relativno brzo sestri. Sladak autic sa velikom potrosnjom u gradu (1.4l motor - 10 lit u gradu). Ali auto je u ostalom bio super, super. Pre 8 meseci sam prodao Sportage, imali smo 2 sluzbena Accenta, i jako dugo pricam (pa mi je milo da vidim da i ostali pocinju da uvidjaju) kako su Kia i tata joj Hyu, skuplji od mnogo boljih modela sa duuuugom tradicijom. A ne mogu da se mere ni sa jednim tradicionalnim zapadnoevropskim brandom. Pre nekoliko meseci sam kupio nov X5, i platio ga 30% vise od Sorenta. Razlika u ceni bi morala da bude recimo dva Sorenta i Ceed, za jednog X5. Pozz svima.

kele

pre 8 godina

U Banja Luci su nam ponudili za firmu novu Oktaviju sa 2.0TDI DSG 4X4 i hrpom ostale opreme za 19.500 eur pa vi vidite koliko je ovaj Megan povoljan. U isto vrijeme kolega je naručio novu Astru u srednjem paketu opreme 1.6 cdti za 14.500 eur. Cijene su približno prevedene iz KM u Eur.

KoleM

pre 8 godina

Gledao sam da kupim auto C klase i kada sam ušao u megana odmah sam ga izbacio iz igre. Pa nisam mogao da verujem koliko malo prostora ima na zadnjoj klupi. Plus što Francuzi stalno imaju neka specifična rešenja nerazumno komplikovana.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ja da kupujem Megan u obzir bi došao samo ovaj 1.6 motor od Nissana. Taj će vas nadživjet. Ovi ostali ili puno troše ili koštaju da boli glava. Generalno gledajući ovaj 1.2 lijepo ide, ali nerazumno troši.
Ja vozim i30 sa 100 KS. Fali mu jedno 30KS za bolja ubrzanja, ali može i ovako samo strpljivije. Troši 8 u gradu i 6,5-7,5 po otvorenoj cesti. Ako tebi troši više idi na servis.
Do 100.000km Megan i i30 se još mogu usporediti, poslije je i30 puno bolji (manje se kvari).
Turbo motor od Hyundaija nije za usporedbu jer mu je cijena nerazumna pa sve ostalo nije bitno. Auto od 120KS je 2.000€ skuplji(od ovog sa 100KS) jer ima turbinu!?
Megan sa 1.5 motorom je 2007. dobio bolju pumpu visokog pritiska (nije više Lucas), ali su se i poslije toga ti motori znali razletiti na 150-170.000km tako da se ni generalka motora nije mogla napraviti (auti godište 2008.).

S70

pre 8 godina

@moron - ne kapiraš, mogli su i prve. Može neko sutra da mi udari auto na parkingu, pre dve godine je izgoreo auto koji je bio ispred mojeg (imao sam neverovatnu sreću da nije bilo nikakve štete, osim što sam morao da peram motor zbog pene kojom su vatrogasci prskali na sve strane) - da li po tebi treba da se osiguram, ili da držim palčeve da se ništa neće desiti?!

Vozač

pre 8 godina

@...Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.
(Timer, 4. april 2016 12:07)
Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.

Uros

pre 8 godina

Lep auto,narocito zanimljiv unutra.Ali stvarno ima malo mesta na zadnjoj klupi.Za klasu kojoj pripada uzasno malo.Mislim da i Fabia ima vise prostora za noge.Bio u salonu gledao,ali me je te bas razocaralo.Po meni Leon u FR opremi mnogo bolja kupovina.

moron

pre 8 godina

S70, 6. april 2016 19:24
Napravili su ti ( čevrte godine) štetu u visini godišnje premije?
O tome ti ja i pričam. U konačnom zbiru, najveća šteta je sam kasko.
Da sam plaćao kasko "ovih" 28 godina, "dao" bih osiguranju na ime premije znatno više nego što me je koštao nov 308SW HDI :)

Александар3105

pre 7 godina

Ми их у Транемо комуни(Шведска) имамо као службене аутомобиле јер су Рено-и овде јефтини. Једина позитивна ствар је што су симпатични и мало троше дизела. Остало све је испод просека. Сваких 15-20 дана нешто откаже.

duki

pre 8 godina

Naravno da uzmem, ali ako zbog svake sitnice koju su prekrili stakloplastikom treba da aktiviram kasko onda ce me kostati kao da vozim Mercedes a ne Renault.

MARIO PETRANOVIC

pre 8 godina

Ovo sa farovima je katastrofa. Naslonis se slucajno branikom na nesto, ode celi far od 500 eur. Lici mi na one autice u luna parq. Enterijer lici na golfa ako izuzmemo ekran.

Dux

pre 8 godina

Vrhunski auto sa odličnim kvalitetima i završnom obradom. Što se voznih karakteristika tiče? Verovatno "leži" kao po šinama!!! Fenomenalno-imam drugu generaciju Renault Megana i sigurno ću kupiti ovu četvrtu.

BN

pre 8 godina

Какав че да буде овај не знам.Возио сам другу генерациу мегана у црно ме завила.На крају је и мотор цркао.Пуно среће будућим власницима.

boris

pre 8 godina

Cenovno kad se uzme dizel ulazi u segment gde je Skoda Super B sto je suludo, mislim da je i Octavia RS u toj ceni, meni lepo izgleda ali nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.

Goran

pre 8 godina

Koliko su mi novi klio 4 i prethodni megan 3,kao i kaptur bili odusevljenje, toliko mi je ovaj megan 4 veliko razocarenje. Preslikani koreanac!

Dragan

pre 8 godina

Ne slažem se sa ocenom o dobroj završnoj obradi. Materijali u unutrašnjosti su loši i deluju jeftino. Plastika na vratima i gornjem delu instrument table je tvrda na dodir, volan koji imitira kožu je takođe tvrd i neprijatan na dodir. Ručke na vratima od loše plastike. Tapacirung u gepeku tanak i jeftin. Auto čak nema ni onaj specifični miris novog auta. Sve u svemu veoma razočaravajuće imajući u vidu da je vanjski izgled dosta obećavao.

Stella

pre 8 godina

Pored robusne i vrlo dopadljive spoljasnosti, glavni utisak mi je promaseni enterijer koji cak i sa ovim nivoom opreme deluje veoma jeftino. Tacno se vidi da Renault nije mnogo odmakao u odnosu na ranije izvedbe Megana, Fluensa. Da su uspeli da upare ovakav eksterijer i sjajan motor i menjac sa malo boljim oslanjanjem (ovde se Reno tradicionalno ispali) i iole pristojnom unutrasnoscu, ovo bi auto godine. Ovako nije los, ali nije ni neko cudo.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Problem Megana su motori. Ovaj 1,2 koji se ugrađuje lijepo ide, ali troši kao da ima 150, a ne 115 KS. OK ima turbinu pa je elstičan, ali potrošnja je prevelika. I pri 130km/h troši 8!?
Usporedbe radi i30 troši 8 u gradu i 7 na 130! Uz to je veći (na stražnjim sjedalia), kvalitetniji i jeftiniji.
Dizel 1.5 je konačno oslobođen kapitalnih kvarova, ali ova verzija od 110 KS sa nešto opreme je više od 18.000€! Taman da troši 3 litre po gradu nije isplativ i nema smisla.
Tako da sve u svemu krivi motori i krive cijene.

Kol

pre 8 godina

Ne mogu da sudim o voznim karakteristikama, auto izgleda lepo ali kontrolna tabla gde je ekran i ostale komande izgleda sramotno pa nije ovo 1990 nego 2016 godina zaista kao neka stara konzola!

n6

pre 8 godina

Uh, unutrašnjost, ova centralna pravougaonasta konzola mi deluje kao nedovršeni dizajn zajedno sa otvorima za ventilaciju. Kao da su nalepili neki tablet preko. Stvarno mu nije jasno zbog cega kada je sve to moglo malo da se zaobli, utopi, sklopi...hmm. Sto se tice spoljašnjosti sasvim prijvatljivo i ok ali ovaj "pravougaonik"-neprihvatljivo.

miki

pre 8 godina

Jako malo prostora za putnike ima. Bas juce sam ga u salonu razgledao. Materijali unutra su stvarno odlicni, oprema takodje. Cena je malo veca nego sto sam ocekivao. Dizel sa full opremom sa automatskim menjacem je skoro 5 hiljada skuplji od prethodne generacije. Bukvalno su se skoro izjednacili sa skodom superb koja je takodje dizel sa jako bogatom opremom (25 000).

Živele kazaljke

pre 8 godina

Zbog instrument table kao iz video igrice, nisam uzeo ni prethodnog, pa neću ni ovog.Inače sasvim solidan ali kola bez kazaljki su igračka, a ne kola.Prilikom pogleda na tablu morate pročitati broj ako je digitalna, dok kod kazaljki samo treba da vidite položaj poštao vremenom naučite gde je kolika brzina.

Dobro

pre 8 godina

Sto se tice ekstrijera, tu je Reno uradio pravu stvar. Uvecali su Klio, trenutno najlepsi auto u klasi i osim pragova i zadnjih svetlosnih grupa stvarno je to "veliki Kliov stariji brat".
Sto se tice enterijera, tu su propustili veliku sansu da u ovom vaznom segmentu naprave nesto lepo i da se istaknu.
Narocito je srednji deo instrument table ispao cudan, ako ne i pomalo smesan.
Ukusi su uvek bili i bice razliciti, ali ponekad me stvarno zacudi kako toliki timovi dizajnera i profesionalaca ne uspeju da nacrtaju nesto bolje, ukusnije, smelije.
Ovo, bar meni ne lici ninasta.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Deks Dekster

pre 8 godina

Opišu verziju koja košta preko 20000, čitalac odlepi, ima 13000 u džepu, ode i kupi verziju koja se isto zove, ali... Za pare za koje oni nude ove žestoke verzije, čovek može da kupi kola iz klase iznad, sasvim pristojno opremljena.
Ja vozim Megana, generacija ispred (star dve godine). Sasvim pristojan auto za te pare, lepo služi, sve u redu. Međutim, pišem ovo najviše isprovociran reklamom na televiziji: strast. Ako nešto nema u vožnji Megana, nema strasti! Dosadno obična kola. Za mene to ne predstavlja problem, ali reći da Megan ima strast, to je najbezobzirnija laž. Ja generalno nemam strast prema automobilima, ali vozio sam jedan nemački auto pre ovog- lepo ti dok voziš. Kako je voziti BMW, Mečku, to mogu da mislim, ali Megana kupite jer je super dobar za cenu koju ima, ali ako želite nešto više- nema.

Ivan Grozni mlađi

pre 8 godina

Ja da kupujem Megan u obzir bi došao samo ovaj 1.6 motor od Nissana. Taj će vas nadživjet. Ovi ostali ili puno troše ili koštaju da boli glava. Generalno gledajući ovaj 1.2 lijepo ide, ali nerazumno troši.
Ja vozim i30 sa 100 KS. Fali mu jedno 30KS za bolja ubrzanja, ali može i ovako samo strpljivije. Troši 8 u gradu i 6,5-7,5 po otvorenoj cesti. Ako tebi troši više idi na servis.
Do 100.000km Megan i i30 se još mogu usporediti, poslije je i30 puno bolji (manje se kvari).
Turbo motor od Hyundaija nije za usporedbu jer mu je cijena nerazumna pa sve ostalo nije bitno. Auto od 120KS je 2.000€ skuplji(od ovog sa 100KS) jer ima turbinu!?
Megan sa 1.5 motorom je 2007. dobio bolju pumpu visokog pritiska (nije više Lucas), ali su se i poslije toga ti motori znali razletiti na 150-170.000km tako da se ni generalka motora nije mogla napraviti (auti godište 2008.).

Nikola

pre 8 godina

Kupio pre sedam dana,1.2 sa 100 konja,paket opreme zen energy,jako puno opreme. Auto je zaista jako udoban i odusevljen sam voznjom. Sto se enterijera tice i ja sam imao utisak gledajuci sliku da instrument tabla deluje nekako nedovrseno ali verujte uzivo izgleda zaista prelepo,auto je prelep kako spolja tako i unutra,izgleda vrlo atraktivno. Potrosnja ovog motora,vozen na auto putu,tempomat postavljen na 130kmh,punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L.
Generalno prezadovoljan sam!

servo mihalj junior

pre 8 godina

+ strane:
lep velik auto za klasu, deluje da su materijali pristojnog kvaliteta, sedista genijallno izgledaju.

- strane:
digitalne table bez kazaljki brzine ne podnosim; srednisnji deo izgleda kao da. je nekog mrzelo da se bavi dizajniranjem pa su lupili tablet i cao; cena: pristojno opremljena verzija kosta cca 20-22k a to je zaista previse za auto ove velicine, jer tada vec razmatram superba, avensisa ili insigniju.

Generalno poredjenje sa Golfom je neprimereno jer je Golf zaista vrhunski napravljen i cifre prodaje pricaju same za sebe, a pricamo o modelu predstavljenom 2012. Kad tokom godine izadje Golf 8 onda mozemo da poredimo a to ce tek biti neuporedivo, jedino sto ce i tu vaziti ista prica za cenu, cak jos gore.

Rezime: nije mi prevagnuo plus toliko da bih ga kupio. Od konkurenata, mislim da je nova Astra mnogo bolji izbor.

Bmw

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.

bp

pre 8 godina

Dosao, video, sedeo ali samo napred posto nazad sa svojih 188 visine nema sanse da sednem tj. da ustanem, sa ovim monitorom ispred ga uprskase totalno. Zaista kao unazad da su krenuli, pa nije to Tesla, netreba tu bog zna sta da stave al da je skladno i prakticno, I30 sve na svom mestu, Mazda3, pa onda bolje da su laptop stavili pa kad zavrsis voznju lepo preklopis i ne pada prasina.

kele

pre 8 godina

U Banja Luci su nam ponudili za firmu novu Oktaviju sa 2.0TDI DSG 4X4 i hrpom ostale opreme za 19.500 eur pa vi vidite koliko je ovaj Megan povoljan. U isto vrijeme kolega je naručio novu Astru u srednjem paketu opreme 1.6 cdti za 14.500 eur. Cijene su približno prevedene iz KM u Eur.

KoleM

pre 8 godina

Gledao sam da kupim auto C klase i kada sam ušao u megana odmah sam ga izbacio iz igre. Pa nisam mogao da verujem koliko malo prostora ima na zadnjoj klupi. Plus što Francuzi stalno imaju neka specifična rešenja nerazumno komplikovana.

Zoran

pre 8 godina

Probao. Komfor u voznji kao da je auto dve klase iznad. Sta uradise tom dci motoru je pravo cudo. Zameram manjak osecaja u volanu u svim rezi ima voznje (nesto sto se sve vise desava u novim generacijama vozila) i cenu. Zaboga, lepo opremljen dci je 22000 eura, za 16 hiljada je tu Alfa Giulietta sa odlicnim 1.6 dizelom. Ocekivao sam da ce biti 18000, pa da sacekam neki popust sa lagera i uzmem ga za 15k, malo kesa, malo na rate. Ali za ove novce me Renault nece videti...

Argentto

pre 8 godina

Trenutno smo u fazi kupovine novog automobila ( na pragu je prosirenje porodice ) i kada sam video prve slike novog megana ozbiljno sam ga uzeo u razmatranje.. medjutim.. meni je mnogo bitnije kakav je enterijer od izgleda a enterijer ovog megana mi je grozan ( mislim na tablu ). Ok, ukusi su razliciti, nekome se ovo sigurno svidja ali meni ne. Drugo, za pristojno opremljen Megan treba dati mozda cak i preko 20 hiljada a za 23 hiljade moze da se uzme novi Superb 1.6 dizel u srednjem paketu opreme koji je sjajan porodicni auto. Ono sto me je definitivno oteralo od ovog Megana je bio moj ulazak u Volvo V40 novi. Nakon osecaja za volanom V40, materijala, table i sedista.. Megan je otisao u zaborav.. Da mu je cena oko 15-16 hiljada pa da covek i predje preko enterijera, ali za 20-21 hiljadu.. neka hvala.

Uros

pre 8 godina

Lep auto,narocito zanimljiv unutra.Ali stvarno ima malo mesta na zadnjoj klupi.Za klasu kojoj pripada uzasno malo.Mislim da i Fabia ima vise prostora za noge.Bio u salonu gledao,ali me je te bas razocaralo.Po meni Leon u FR opremi mnogo bolja kupovina.

Александар3105

pre 7 godina

Ми их у Транемо комуни(Шведска) имамо као службене аутомобиле јер су Рено-и овде јефтини. Једина позитивна ствар је што су симпатични и мало троше дизела. Остало све је испод просека. Сваких 15-20 дана нешто откаже.

CND

pre 8 godina

U Kanadi ne postoji ni jedan jedini jednostavni nije dovoljno dobar za ove vremenske uslove, dve zime i aj zdravo. Meni je senik 2 bio odlican prosto mi je krivo sto ih nema ovde, ovi novi izgledaju fantasticno.

samocenzurisi

pre 8 godina

Ne svidja mi se instrument tabla.. Zašto nije normalne širine pa da moze da stane i brzinom i obrmtomer a ne ovako brzina kao broj a okolo brzinomer..ok i to završava posao ali mi se ne svidja.

Timer

pre 8 godina

"nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu.
(Miki, 3. april 2016 12:16)

# Link komentara

Miki, vidim da si vozio neki Reno koji ide levo kada ti vrtis desno i moras da mu "nabadas" brzine i to me je veoma uznemirilo.
He, he, dokle ide masta vozacima golfa 2 to neverovatno ali ujedno i zabavno.
Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.

Obren

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((

Rasko

pre 8 godina

Lepo je sto za ulaz nude atmosferski benzinac, na zalost ponuda ostalih benzinskih verzija je slaba. Ponuda dizela je kud i kamo bolja.
Deluje da ima dosta aduta ali je veliko pitanje moze li da parira golfu. Drago mi je i ako su napravili mekano ogibljenje, to se i ocekuje od jednog francuza

realan

pre 8 godina

posedujem Megana 3 vec i po godine,zamenio sam samo 1 sijalicu,i menjao ulje, motor je 1.6 100ks. nemam zamerki,voleo bi da je jaci recimo,da ima 120ks,inace je jako,udobar,proatraniji napred nego nazad iako apolja deluje veliko,gepek velik,dobro vuce, po gradu Bg trosi ispod 8l, a na otvorenom malo,ispod 7 ako se vozi do 120km/h. verujem da je novi jos,bolji,iugleda opasno sto se mene tice

gastarbajter

pre 8 godina

Kolega iz HR neposredno prije nove godine kupio ganc novi megan dci, model 2015,napravio cca 1000km pa mu umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc

zvezdan

pre 8 godina

Najlepsi Megane, i jedan od meni najlepsih automobila je bio onaj iz prve generacije. I dan danas mi se neopisivo svidja. 2006. godine sam kupio, tada auto godine Clio, i malo sam ga vozio, poklonio sam ga relativno brzo sestri. Sladak autic sa velikom potrosnjom u gradu (1.4l motor - 10 lit u gradu). Ali auto je u ostalom bio super, super. Pre 8 meseci sam prodao Sportage, imali smo 2 sluzbena Accenta, i jako dugo pricam (pa mi je milo da vidim da i ostali pocinju da uvidjaju) kako su Kia i tata joj Hyu, skuplji od mnogo boljih modela sa duuuugom tradicijom. A ne mogu da se mere ni sa jednim tradicionalnim zapadnoevropskim brandom. Pre nekoliko meseci sam kupio nov X5, i platio ga 30% vise od Sorenta. Razlika u ceni bi morala da bude recimo dva Sorenta i Ceed, za jednog X5. Pozz svima.

Nikola

pre 8 godina

Gotovo svi modeli Renaulta u zadnjih 30 godina ekstravagantno izgledaju, dobro idu, udobni su i malo troše. ALI - to su izrazito krhka vozila, osjetljiva na nepropisno održavanje, zamjenske dijelove, previše vlage/kiše i prevelike temperaturne razlike. Drugim riječima, ta vozila niti su za ove ljude (i poglavito njihove novčanike), niti su za ove krajeve. Rijetko tko je ovdje zadovoljan svjim Renaultom (pod uvjetom da je vozio bilo što drugo).

Nebojsa

pre 8 godina

Prelep auto. Veliko iznenadjenje od strane renoa, koliko mi se nije svidjao stari megan, toliko mi se svidja ovaj novi. I meni odaje utisak kvaliteta i veoma atraktivnog dizajna. Cene su pristupacne, uzecu ga u razmatranje.

hiavata

pre 8 godina

Ovo je najružnija centralna konzola koju sam do sad video :-( 
Zar je moguće da im je ponestalo mašte baš na tom delu?
(Laki (je malo nervozan), 02. april 2016 16:30)

Pise u tekstu da uzivo izgleda mnogo bolje, sto je sasvim i moguce.
Uostalom, kad kupujes automobil ove klase to je prilicno nebitno i negde je na dnu liste kriterijuma. Recimo bitnije je mnogo kakva su sedista ergonomski da ne bude kao sa oktavijom 2 gde imas osecaj kao da sedis na seciji.

Miki

pre 8 godina

Ok, lep je auto zaista, a sada realni utisci: najveci problemi Megana 3: manjak mesta na zadnjoj klupi, neosetljiv volan i prilicno los menjac (onaj od 5 brzina, Nissan-ov od 6b je ok). Probam ovaj novi: SVE ISTO I MALO GORE. Pa cekajte, stvarno? Renault je nekad imao najbolhe, najpreciznije i najmekanije menjace! Ovaj od 5b je nepromenjen, uzas zivi, na novim kolima ne ubada iz prve i trazi ponovno kvacilo i "nabadanje" brzine. Volan ne samo da je auto-pilot, nego se ne mozes navici, konstantno nervira kako racuna progresivni servo, kao da se svadjam sa kolima, ja vucem na jednu, on na drugu stranu. Mesta za putnike na zadnjoj klupi opet nedovoljno, najlosije u klasi. Cena? Ludilo. Potpuno ludilo. Kprektno opremljen dci preko 20000. Rece neko, Giulietta sa izuzetnim 1.6 dizelom sa 16 ventila je 16k, a motor je jednako zivahan i elastican, ako ne i bolji, TRAJNIJI je od dci 100%. Bezobrazno skupo. Neisplativo.

Hulk

pre 8 godina

Das preko 20.000 evra za auto i onda ti pise na instrument tabli "tlak u gumama". Izgleda upotrebljavali prevodioce iz Haga. Video sam novi Megane uzivo u crnoj boji i mogu reci da lepo izgleda al se preterali sa cenom. Sluzbeno vozim proslu verziju Megana sa 1.5 dci motorom i mogu reci da fino ide, presao sam skoro 100.000 bez problema.

Banjalučanin

pre 8 godina

@punjen rezervoar u Bg pa onda u Nisu,tacno 8L,kompjuter pokazivao 7,5L. Gradska oko 11L. 
Generalno prezadovoljan sam!
(Nikola, 02. april 2016 22:38)

Previše je to za 1.2 benzin. Da je 1.8 ili 2.0 pa da kažeš da je OK, ali 1.2, neka, hvala.

mali Mitar

pre 8 godina

Pribavio sam neke ponude i HIT AUTO daje popust 1.000, a a AK KOMPRESOR 1.200. Verujem i svi ostali dileri (zvah Niš, ...). Na neke malo nadogradjenije nude i veći popust (1.500)
INTENS paket je meni fantazija (treba najpre osetiti ona sedišta, pa pričati) i ima sve što čoveku treba.
INTENS sa metalik bojom TCE 130 vas dodje 17.190, dci 110 je 18.290, a dci 130 je 19.790. Ko hoće i rezervni, to je još "stotka", ali je meni na nekim ponudama bio gratis.
Ja mislim da to nije mnogo.
Pa, "nova" KIA ceed 1.0 turbo sa 120 ks u LX Champion paketu (manuelna klima) Vam (sa keš popustom) košta više nego Megan Intens TCE 130.
Sad, ako neko misli da je bolja kupovina trocilindrični ceed, nego Megane sa proverenim TCE, ili da je loša kupovina DCI 130, šta reći ...

Nemanja

pre 8 godina

Ne znam zasto su proizvodjaci izbacili plis sa sedista. Imao samo u Peugeotu 406 neki sivi materijal na sedistima, nisam siguran dal je plis ali mi se tako cini. To je materijal koji duplo kvalitetniji, prijatniji na dodir, luskuzniji za oko od klasicnog stofa kojim se danas opremaju sedista. Recimo, seo sam u BMW 5 na Sajmu, auto na akciji sa stofom... Taj materijal deluje jako jeftino i jednostavno vas tera da doplatite kozu. Enterijer 406-ice deluje kao Rols Royce za to (naravno, pricam o materijalu sedista). Da li se taj materijal pokazao manje otpornim ili sta je u pitanju, zaista nisam siguran, ali sam siguran da bih daans izabrao taj materijal za auto, s obzirom da kozu ne volim (leti vruce, zimi hladno). Ili to ili alkantara...

Baxuz

pre 8 godina

nekako se plasim Renoa, par prijatelja se dobro propatili sa lagunama i scenikom, oni se nisu usudili ponovo kupiti taj brend.
(boris, 03. april 2016 09:31)

Ako su kupili polovne dizele (1.5 dci pre revizije 2008) iz uvoza onda im je verovatno fasovala reparacija komon rejla zbog kilometraze (pitaj boga koliko su sverceri skinuli sa cajgera, u Srbiji se prosecno skine 350.000) verovatno je zbog kilometraze otisao i plivajuci koji srbin obicno remontuje za 100€ pa to drzi vodu 2000km pa jovo nanovo. A mozda su imali stravicne probleme sa elektronikom jer su auta koja su preko bila poplavljena omiljeni plen srpskih preprodavaca pa im se takav zalomio. A mozda prosto nisu odrzavali kako treba auto, vec su ga punili modrica ili nis mineralnim uljima i kineskim filterima pa je prosto motor trokirao i sazreo za generalku, mozda su i vozili na loz ulje ko zna.

Nezahvalno je o kvalitetu nekog brenda autoindustrije suditi po tome kako se pokazao u Srbiji. Za srbe (cast izuzecima) i nije nista bolje (osetljivije) od golfa 2.

PS Jesam li pogodio kakve su probleme imali? :-)

Petar Ilić

pre 8 godina

Ivan Grozni mlađi, 4. april 2016 10:59)
Slabo si proučio temu. Ne postoji u novom meganu 1,2 TCE od 115 ks, tako da ti priča nema smisla.
I nemoj, leba ti, da hvališ potrošnju hjundaia. Vozim često službeni i30 i troši kao da je šupalj rezervoar.
Inače, privatno nemam ni reno, ni hjundai. Ali, ovaj Megan je odličan, a košta manje od pandan turbaša kod Korejanaca.

Hehe

pre 8 godina

@(Petar Ilić, 4. april 2016 12:01)

Neistina za potrosnju za i30. Mozda samo ako ih niste odrzavali nego ih terate dok ne crknu. Voleo bih da cujem te cifre o potrosnji, kao i kako ih vozite. Npr. drugar u firmi vozio fokusa 1.6 benzin i njegovim kolegama trosio prosecno 12l (da 12l), uglavnom gradska voznja, a njemu 10l. A sad kad ga je otkupio mu trosi jos manje u gradskoj voznji. U prevodu, izivljavaju se na sluzbenim autima. Ja sam i30 1.4 benzinac uspeo najvise da naguram na 9l zimi na minus temperaturama normalne voznje, ili 8.5 na autoputu uz brzinu daleko preko ogranicenja. Dvocifrenu potrosnju na i30 nikad u zivotu nisam imao. A najnizu potrosnju sto sam postigao je 5l na otvorenom, skoro da nisam dodirnuo kocnicu za stotinak km puta. I uvek sipam do vrha i potrosim vise od pola rezervoara pre nego ponovo ga dopunim. Toliko.

Joca

pre 8 godina

(Ivan Grozni mlađi, 04. april 2016 20:17)

Na mom 2007 meganu 1.5 dci, cak i posle 290 000, sve radi kao kada sam ga kupio sa 88000. Te price kako su renoovi motori losi, padaju u vodu, za razliku od tdi motora, koji su poznati po diznama, dpf, i ostalim problemima.

Kobaja Grande

pre 8 godina

Dobar auto. Jedino na cemu je Renault jos morao da poradi jeste peciznost menjaca. Izgleda da su zadrzali isti menjac iz prethodnog modela.
Osnovni motor na srpskom trzistu, 1,6/115ks ima lanac, tako da ce odrzavanje biti pristupacno. Start-cena od 12.990, za ono sta dobijas, je skroz fer.

Bmw

pre 8 godina

@ (Nikola, 02. april 2016 22:38)
Potrošnja je velika,pašće za možda pola litre kad se motor razradi,ali...kad dođe leto i upališ klimu spoznaćeš muku tog motora.Gutanje knedle,mučenje od ubrzanja,potrošnja.Posedujem Fiestu 1.4 16v,novu kupio,brže trčim od nje kad upalim klimu,a potrošnja...pa Bmw 2.0 mi ne troši toliko.

Vozač

pre 8 godina

@...Ujedno i jedna informacija za ove koji ne vole pokazivace brzine u digitalnoj varijanti, iste takve imaju novi BMWjci.
(Timer, 4. april 2016 12:07)
Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.

500L sa FAP filterom

pre 8 godina

Pre nego ljubitelji Korejanaca nastave da ih hvale, neka pogledaju cenovnike i popuste koji se nude (npr, opel 8,5%, megan 1.200 i dr.) i videće da je kia ceed 1.0 turbo sa 125 ks sa manuelnom klimom (LX Dynamic) skuplja od bolje opremljenog "Active" 308 1,2 turbo sa 130 ks i/ili od Magan Intensa turbo sa 130 ks i/ili od Opel Astre turbo sa 125 ks Dynamic (manuelna klima) i/ili od Ford Focusa turbo sa 125 ks Business ...
Oktavija je posebna priča. Samo u najvišem paketu ona ima tempomat, alu felne, lumbalnu podršku, auto klimu, park, senzore (što svi oni gore imaju, osim Astre i Ceed-a), ali u tom najvišem paketu ima i ksenone i tada već sa 1,2 TSI od 110 ks košta 17.760, ali taj motor ima mršav moment za astru, pežo ili megan (koji imaju po 230Nm), odnosno, sličan je ceed-u ili focusu. A da uzmeš oktaviju srednji paket oktavije, pa mu nabaciš samo tih 5 pozicija, to bi bilo na nivou cene megana ili pežoa.
Ubedljivo je Kia NAJSKUPLJA !
Oko lovačkih priča kako i30 po gradu troši 8 litara, ne bih. I meni "po gradu" troši 5, ali samo ako pod time mislim na relacije od Zmaja do Laste. Van špica, naravno :)
Tako da mislim da je reno odradio odličan posao kada je u pitanju novi Megan. Bravo !

Hehe

pre 8 godina

Zanimljivo kako uglavnom ljudi koji nisu vozili i30 1.4 benzinac pricaju o njegovoj potrosnji. Stvarno zanimljivo. Jelte, vozili su 1.6 benzince drugih proizvodjaca i znaju da i30 1.4 ne moze da trosi onoliko koliko par nas vlasnika kaze da trosi po gradu. Alal vera. Ja vas ne ubedjujem da kupite hyundai, nego me nerviraju vase lovacke price o nekoj velikoj potrosnji, jer nisu istina, barem u mom slucaju, a to je 1 accent, i dve generacije i30.

duki

pre 8 godina

Naravno da uzmem, ali ako zbog svake sitnice koju su prekrili stakloplastikom treba da aktiviram kasko onda ce me kostati kao da vozim Mercedes a ne Renault.

džigi-bau

pre 8 godina

kad sam pročitao komentare...sad mi je lakše .Izgleda da nije samo meni konzola u sredini Čudna..da nekako "odskače"..šta li već..stvar ukusa.Mada kad bolje razmislim ti ekrani,osim za navigaciju i itd su meni totalno bez veze.Na njima nemam pregled rada motora,snage,obrt. momenta...ne daju mogućnost da se preko njih (sa šifrom) pristupi ECU i izvrši dijagnostika...a sve bi to moglo.
Za ove pare ,u najačoj verziji ,mogli su da ponude
-podešavajuće ogibljenje
-sportska sedišta
-kožu pod obavezno sa grejanjem

Radovan

pre 8 godina

Svaki auto može da bude PREMIJUM. Od Trabanta pa do BMW.
Samo ga odvedite kod krštenog auto-tapetara koji zna posao, i za manje pare nego fabrički model, imaćete "puteni osećaj pod prstima".
A za šasiju se ne brinite, tu ste da vlasniku fabrike kroz kvarove obezbedite "premijum zaradu".

henk.mudi

pre 8 godina

Na momente mi se svidjalo kuda Reno ide sto se dizajna tice, medjutim koliko su sa Cliom uboli, toliko mi je ovo predizajnirano, sa ovim dodacima na farovima napred i pozadi prosto vristi "obratite paznju na mene", te mi deluje neozbiljno. A unutra me nijedan Reno nikad nije odusevio, volan uvek nekako meko penzionerski izgleda, ovu tablu ne bih komentarisao. Cale inace ima starog Megana, benzin,generalno zadovoljan, verujem i da je ovo ok automobil ali mi Clio ima mnogo definisaniji i zreliji dizajn.

moron

pre 8 godina

Vozim 28 godina vozila koja kupujem nova. Kasko nikada nisam imao. U proseku, prelazim 20-25 kkm godišnje. Imao sam za to vreme tri štete koje sam sam platio ( peglanje i farbanje dve haube i jedna šoferka) i jednu štetu koju sam naplatio 1.054 eura, a opravak platio 300.
Realno, pošto nisam imao kasko, uštedeo sam lepih novaca (za prvi kasko za 308SW su mi 2009. godine sa rizikom kradje tražili 950 eura). Pa Vi računajte u smislu "zakona velikih brojeva" koliko košta kasko (ne računajući i učešće u šteti).
Većeg imovinskog gubitka od imanja kaska nema. Bar ja tako gledam. Doduše, ne vozim "kradljiva kola". Niti ću.

Baxuz

pre 8 godina

Sad mi je jasno gde zivim! Automobil vec dugo u salonima a medijima tek sad priredjena test voznja. Eto kakav odnos imaju proizvodjaci prema nasem (regionalnom) trzistu, a takav odnos ima jer smo siromasni i nebitni.

O automibilu: Volim francuske automibile, lepi su mi spolja i iznutra i mnogo vise prijaju mom ukusu od nemackih. To vazi i za ovaj Megane. Cena je ok za osnovne modele to je cena koju treba da izdvojite za recimo hyundai i30 sa ekvivalentnim 1.6 motorom. 2011 kada sam kupovao auto razmatrao sam tadasnje modele i30 i Megane i Hyundai je bio dosta jeftiniji.

imalac 500L sa FAP filterom

pre 8 godina

@Nikola, 4. april 2016 11:45
"Francuzi se bas osilili. Prvo digli cenu za nov Peugeot 308. a sad dosao na red Megane..."
Nisi baš informisan. Pežo 308 1,2 e-THP od 130 ks, srednji paket opreme (dual klima, touch screen 9,7" i dosta toga još) ti je 16.790. Toliko košta iste snage megan intens, ja proverio.
Ako potražiš kia ceed cenovnik, videćeš da sa 1.0 turbom od 120 ks (koji je po perfomansama za koplje ispod ta dva Francuza), za keš popust ceed u lošijem paketu opreme (ručna klima, a nema čak ni touch screen od 4,2", kakav "mega tablet" kod njih dolazi samo u najvišem paketu) košta 600 eura VIŠE !!!
I ti kažeš da su se Francuzi osilili? Ja mislim da grešiš :)
p.s. Nema ljutnje.

Milojko

pre 8 godina

(Vlada, 04. april 2016 16:19)

Svaka cast za komentar i sto si pobrojao svu opremu. Pa najeftiniji Golf je bio oko 19000 evra sa dizelom 1,6, a nije imao ovoliku opremu.Tesko koji auto u ovom segmentu ce imati ovu opremu.

S70

pre 8 godina

Auuu, koliko komentara :-)

Morao sam samo da se nadovežem na pecaroške priče o potrošnji, kako auto 1.6 benzinac sa 100 (ili 110 KS, kako god) troši manje od 8 litara po Beogradu :-)

Meni je toliko trošio 1.6 HDI u 307-ci, a vozio sam i nešto slično (C4 benzinac) i dobro znam koliko mi je trošio (pogađate - dosta više od 8).

Trenutno vozim Giulettu 1.4 Multiair koja je ekonomičnija od gore pomenutog C4, a troši prosečno 10,5 po Beogradu.

Naravno, ako vožnja po Beogradu ne podrazumeva kruženje auto putem.

Pozdrav.

moron

pre 8 godina

S70, 6. april 2016 19:24
Napravili su ti ( čevrte godine) štetu u visini godišnje premije?
O tome ti ja i pričam. U konačnom zbiru, najveća šteta je sam kasko.
Da sam plaćao kasko "ovih" 28 godina, "dao" bih osiguranju na ime premije znatno više nego što me je koštao nov 308SW HDI :)

Vlada

pre 8 godina

Ja ne razumem pojedine komentatore ovde. Kazu da za dobro opremljenu varijantu treba 22.000 evra. Kada pogledam u cenovnik, za 22.000 evra se dobija trenutno najskuplja varijanta, GT line sa 1.6 dCI motorom od 130 ks. Dobro opremljena verzija sa 110 ks dCi motorom zahteva 19.000 evra, a za one koje mrzi da procitaju opremu i da pogledaju u katalog i cenovnik Zen oprema podrazumeva:
• Senzor za kišu i automatsko uključenje
svetala
• Automatski 2-zonski klima uređaj sa
senzorom za prepoznavanje
nepoželjnih gasova
• Sistem MULTI-SENSE
®
• Scenario dobrodošlice
• Informativni ekran između merača u TFT/
analognoj i digitalnoj tehnologiji sa 3D
efektom i kolornom matricom
Udobnost
• Sistem za pomoć pri parkiranju pozadi
• Kartica Renault za upravljanje
slobodnih ruku
• Štitnik za vozača i suvozača sa
ogledalom - osvetljen
• Električno podesivi, grejani i preklopivi
retrovizori sa osvetljenjem
Dizajn
• Presvlake od tamne tkanine u kombinaciji
sa imitacijom kože
• LED dnevna svetla C-shape
• Aluminijumski naplatci 16" Silverline
• Hromirana izduvna cev
Multimedija
• Multimedijalni sistem R-LINK sa
ugrađenim 7" ekranom na dodir
• Internet povezivanje

Izvinjavam se onima koji smatraju da ova oprema nije dovoljna u automobilu C segmenta i koji u svom automobilu imaju vise opreme od ovoga.

Holy Smoke

pre 8 godina

Krivo mi sto ne zivimo u normalnoj zemlji, gde mogu za godinu dana da zaradim za ovaj auto. Ili da ga uzmem na kredit i ratu od 100e ne osetim a vozim nov auto. Ovako zamisljam sebe kako ga vozim 2026 uzeo polovnog za 3000e :((
(Obren, 02. april 2016 11:06)

Ja bih se u potpunosti slozio sa tvojim komentarom! Samo bih dodao jos nesto.
Kupis ga za 5-10god i onda ti ga ukradu.
Kakva nam je drzava i imajuci u vidu da se reno krade ko blesav, bila bi i to velika verovatnoca. :-)
Inace lep je auto. Mozda mala zamerka na tablu.

Lucidni decko

pre 8 godina

Kao vlasnis megana III potpuno objektivno kazem ,da je auto dobar ali ima mana,a to je da materijal enterijera ima veliki nivo habanja posle par godina, benzinac je jako zedan I ubedljivo najmanja zadnja klupa u celoj klasi. Nadam se da su neke boljke ispravljene na IV ali mislim da je i ovaj novi atmosferski benzinac I dalje mnogo zedan...

Petar

pre 8 godina

(boris, 3. april 2016 09:31)

Kakav crni Super B. Superb: adjective.
admirably fine or excellent; extremely good:
a superb performance.

2biki

pre 8 godina

@nikola 11 litara trosi u gradu sa 1.2 motorom? pa zar nije sustina da manje trosi, da li ga cepas kao car ili sta? stvarno me interesuje

dejan

pre 7 godina

Čitam komentare i ne verujem, pa sam morao da napišem komentar i to prvi put u životu. Vozio sam megan 3 1,6 benzin, 6,5 godina, prvi vlasnik i prodao pre neki dan. Kupio megan 4 1,2 tce 100ks i ne da sam prezadovoljan, već više od toga. Auto je brutalan. Obraćam se većini onih koji ružno pišu o ovom autu a nisu ni seli u njega a još manje provozali a povrh svega ubedjeni su da je golf 2 vrhunac automobilske industrije.
Reno megan 4 nije ni dizajniran za njih, već za porodične ljude sa malom decom, za odrasle muškarce koji su još uvek mladi u duši i prvenstveno za one koji vole da se voze na oblacima. I samo da napomenem vozio sam razne automobile.

Alek Dugoprsti

pre 8 godina

"umro UCH modul,tj centralni komp za auto.
Placa kredit , a auto na popravku vise od mjesec dana.Kazu popravice. cccc"

Nece popraviti, nego ce da naruce novi iz FR i da ga zamene. Verovatno servisu nije svejedno da menja deo koji kosta cca 800 eur pa moraju malo da ga kao provere itd. Meni se to desilo sa multimedijom na Hyundai IX pa znam kako je bilo. U servisu prvo su hteli da me ubede da ne menjam, kao to je samo softver pa nije vazno. Ja se prevarim i poslusam ih, ali odneo vrag salu, stvar se blokira na svakih pola sata. Na kraju su pristali da odrade garanciju, ali su se opirali kao iz svog dzepa da placaju.

japanac

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...

NNN

pre 8 godina

Vidim da se u ovom prilogu vise mesta dalo utiscima o dizajnu i kvalitetu izrade auta, nego o njegovim voznim i prostornim karakteristikama. Zato ocekujem vise u nekom od sledecih tekstova...
(japanac, 2. april 2016 12:56)

Upravo to!

U poslednje vreme, čak i pri testiranji nekih premium automobila, tipa BMW, imam utisak da se najviše pažnje posvećuje slobodno mogu reći glupostima tipa konektivnost sa Apple uređajima!

Inače sviđa mi se Megan :)

Timer

pre 8 godina

Nije isto da li je instrument tabla ekrankoji može da pokazuje simulaciju analognih instrumenata, što danas imaju BMW, MB,Audi, ili je samo ekrančić koji pokazuje brojeve kao na digitronu.
(Vozač, 4. april 2016 14:47)

U novom meganu mozes da biras da li zelis da ti trenutnu brzinu pokaze kao brojku ili kao simulaciju analognih instrumenata. pogledaj link: https://youtu.be/wswDp-h29lQ

Djox

pre 8 godina

Ok,pogotovo zadnji deo vozila,centralna konzola katastrofa.Na sajmu se mogao pazariti Bmw 116i u M paketu za 19.900,dakle nebo i zemlja.Završna obrada top,ergonomija top.Pogotovu što su u garantnom roku posebne pogodnosti servisa.Po meni je ovo skupo od Renoa.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bmw, 2. april 2016 23:35)

Bmw da nisi nesto pobrkao, Bmw 116i u M paketu kosta 29550eura, pogledaj https://www.youtube.com/watch?v=zTOKClyQ9Hs . To je ipak malo vise od ovog Megana, zar ne?

S70

pre 8 godina

@moron - sve je to lepo - evo ja sam uplaćivao Kasko od početka, i u četvrtoj godini mi se isplatio - na parkingu su mi napravili štetu (vandalizam) u visini godišnje premije. Nikada ne znaš šta te čeka iza ćoška...

@duki - ne razumem šta hoćeš da kažeš, da je to na Renault-u osetljivije nego na drugim kolima? Odakle ti ta informacija? Evo ja imam dva Renault-a i nikada nisam imao takve probleme (jedan je star 15 godina).

S70

pre 8 godina

@moron - ne kapiraš, mogli su i prve. Može neko sutra da mi udari auto na parkingu, pre dve godine je izgoreo auto koji je bio ispred mojeg (imao sam neverovatnu sreću da nije bilo nikakve štete, osim što sam morao da peram motor zbog pene kojom su vatrogasci prskali na sve strane) - da li po tebi treba da se osiguram, ili da držim palčeve da se ništa neće desiti?!

SS

pre 7 godina

Prelep spolja, iznutra korektan, osim što konzola bez touchscreen-a izgleda užasno. Za prostor ne znam, ali u tome Škoda svakako prednjači.

Što se motora tiče, vozio sam Megane II 1.5 dCI sa maltene istim motorom koji se i sad nudi (86ks, redizajn iz 2006-e) i svima bih ga preporučio.
Ko se potrudi, trošiće mu ispod 5 litara u gradu, što je stvarno odličan rezultat s obzirom da mi 1.6 TDI (105ks) troši 1-2 litra više u Audi-u A1. Pritom je dCI daleko komotniji pri laganoj vožnji i povlači bolje na nižim obrtajima. Kvarove motora nisam imao.