Sreda, 30.12.2015.

10:25

Najtraženiji polovnjaci u 2015. godini

Izvor: polovniautomobili.com

Najtraženiji polovnjaci u 2015. godini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

SAMCRO

pre 7 godina

Bolje dodati 300-400€ i kupiti 7 godina mladji auto npr Dacia Sandero, nego voziti neku poznatiju marku automobila 2002. godiste kome tek dolazi na naplatu sve.... Ima u oglasima 2009. godiste Sandera za 3300-3400€ a plus je mnogo jeftiniji za odrzavanje. Tacnoje je da ima samo benzinski motor od 75ks koji je slabiji i dizel od 90ks, ali kome treba vise nek i plati vise.

Dash

pre 7 godina

Ovo za Astru da je najpouzdaniji benzinac 1.6 nije uopste tacno. Zapravo je najgori motor u Astri. 1.8 benzin je,iako slican,bolji motor od 1.6,a od 1.7 dizela je bolji neunistivi 2.0 dti motor sa lancem,koji jedino po potrosnji u gradi zaostaje za 1.7 dti motorom.

Hehe

pre 8 godina

@(Kriminogeni Iguman, 3. januar 2016 23:17)

Odrzavanje japanaca se uglavnom svodi na redovne servise. Iz dugogodisnjeg iskustva isto pricam. Trenutno vozim Koreju i mogu da kazem da je u mom slucaju isto kao i sa Japancima. Jeftinije od toga ne moze :)

Pera

pre 8 godina

svi komentarisu vozila od preko 10 godina. Nepouzdana , matora na izmaku eksploatacije. pre 15-tak godina odem sa drugom na tehnicki . imao je solidan auto 12godina star, sa predjenih jedva 30.000km. Majstor ga naveze na valjke i stisnu kocnicu bas muski i ..
Pukla mu je cev, da cev kocionog sistema koja je na jednom mestu ostecena i korodirala. Da je bilo u voznji bilo bi smrtonosno. Od tada zakon su godine. samo mladji auto. Moze biti "ko casa" , ali ne matora.

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Figo

pre 8 godina

GM je bio vlasnik i SAAB-a pa je on bio SAAB. OPEL-ovi inzinjeri razvijaju vozila i za ostala trzista. To kao da kaze neko da je FORD iz Kelna amerikanac. Strucnjaci su upoznati. Volvo, Lend Rover i Jaguar su kinezi i indijci....

ABC

pre 8 godina

Opel nije nemac.
(ABC, 30. decembar 2015 12:42)
Ma nemoj, a da nije marsovac možda?
(žbidelj, 31. decembar 2015 19:16)
Opel je vlasništvo GM-a.Tako da su sva vozila sa znakom OPEL varijacija na temu raznih modela GM-a.GM- ova vozila se u ovom delu evrope prodaju pod znakom opela(čija je filijala u nemačkoj) pa iz tog razloga mnogi misle da je opel nemački auto.Tako isto mogu da kažu i britanci da je je Wauxhall Astra britanski auto ili Holden Astra australijski auto,a sve je u suštini američki GM koji koristi razna imena u zavisnosti od dela sveta(tržišta).

Cicija

pre 8 godina

Vozim Golf 4 GT TDI 130 sa 6 brzina, nekih 50.000 km i osim redovnog održavanja nije bilo nikakvih kvarova. Te priče za turbine, protokomere i koješta jednostavno ne stoje. Auto uvek pali bez frke i sa svojih 130 KS ide jako dobro, ne troši ulje, troši između 5 i 8 litara, zavisno od režima vožnje, trap je jako izdržljiv, ali je upravljanje indirektno. Zamajac crkava ako ne znaš da voziš jer PD130 razvija obrtni moment veoma agresivno. Lopatice VNT-a na turbini zaglave kod ovih što "štede", pa ga šaltaju na 1500rpm.
Za preporuku su sve TDI mašine, samo da nisu neki lomovi. 1.4 i 1.6 benzinci nisu adekvatan izbor. Od benzinaca isključivo 1.8 20vT od 150 ili 180KS.

1.4l atmosverac, za mene dosta

pre 8 godina

A "cisti benzinci":
- najjeftiniji za kupovinu
- najjeftiniji za odrzavanje
- najpouzdaniji (osim u retkim slucajevima i kod retkih motora koje ionako niko ne bi razmatrao)

Jedino sto imaju nesto visu potrosnju, 1,5-2l goriva vise u odnosu na ekvivalentni dizelas kod novijih motora i manje obrtnog momenta sto jeste mana ali treba sve uzeti u obzir. Ja sam se istom logikom vodio dok nisam probao, prosao jeftinije, manje me boli glava ali auto bez problema vozim i uzivam.

Kole

pre 8 godina

Od svih automobila vozio sam Astru, Golfa, Focusa, Punta, Stila.Ovako :Astra je kanta od auta ali bukvalno , sedista tvrda kao hrastov panj, motor 1.7 dti pre vidi brdo nego vozač, osetljiva elektronika -stalno se neke lampice pale.Golf takodje tvrd i neudoban ( mada udobniji od Astre), zastareo kabinski dizajn.Prednosti su moćan motor koji podnosi svakakvo djubre od goriva, moćan na putu nikad ne izdaje u preticanju i generalno pouzdan auto.Focus - glavna prednost ovog automobila je ogibljenje .Stvarno može da se vozi kao sportski auto i motor 1.8 tddi- malo troši u proseku i jeftin za održavanje.Mane- korozija (znači truli od magle) , loša zvučna izolacija (kao Rakovicu da voziš), manjak prostora na zadnjoj klupi, takodje neudoban i još neke glupe stvari kao što je zamena filtera ulja koji je na zadnjoj strani motora, otvaranje haube i gepeka pomoću ključa.Punto- Yugo u malo modernijem izdanju.Stilo- moglo bi se reći kanta na točkovima. Sem spoljašnjeg dizajna nema nijednu svetlu tačku. Neudoban, bučan , odvratan enterijer, motor uglađen kao da je IMT traktor. Jedina prednost je što je taj motor izdržljiv i jeftin za održavanje.

Dragoljub

pre 8 godina

@vozac
Znas kako kazu, pruzi se kolika ti je cerga, tj. svako prema svojim mogucnostima.
Ja sam npr. kupio Punto mk2, 2000-to godiste, TNG, za 1550e (sa dva kompleta skoro novih guma). Da kucnem u drvo, osim velikog i dva mala servisa, zamene paknova i jednog ciscenja dizni nisam imao nekih vanrednih troskova.
E sada, mogao sam i ja da kupim veci, jaci auto i da nemam za registraciju ili popravku, ali sam svestan da to je to, sa ovim primanjima, preskup sport za mene.

oui,oui..

pre 8 godina

moja preporuka citroen xsara break exl. 2.0 hdi
pouzdan,dobro opremljen,male potrosnje,udoban,stabilan,..evo sad mu je deset godina,blizu 15o.oookm uglavnom gradske voznje,promenje komplet kocnice i prednji lonac,nijedan kvar,rdja nula,sipaj i vozi,..

Vlada Jova

pre 8 godina

Vlasnik sam Renault Megana II 1.5 dci 2004 godište I vozio sam ga od 2008 do 2015 godine a sada ga vozi otac. Kupio sam ga sa 74 hiljade a sada je na satu 186 hiljada I sve ove navedene mane u članku sem malog gepeka ne odgovaraju stvarnom stanju. Naginjanje u krivini? Ne znam pri kojim brzinama ali ovo nije istina. Kartica, funkcioniše besprekorno, dizne- sipamo gorivo samo na OMV-u I nema problema. Od kvarova za 11 godina: 1 amortizer gepeka, spulna tempomata koja je papreno skupa jer se menja sa komplet prekidačima za svetla i brisače. Ostalo PREZADOVOLJAN!

rudar

pre 8 godina

Sve su to krševi za bilo koji japansko auto. Mitsubishi Colt, 2005-to, kupljen 2011-te i za ovih 5 godina samo jedan kvar, rešen u Japan Autu prostim kačenjem na komp. I tad je kod lekara došao svojim nogama. :)

strsljen

pre 8 godina

Generalno dobro napisan clanak. Buduci da se radi o autima vrrdnosti do 3000e. Cinjenica jeste da su to ipak stari automobili koji su da kazem izvozeni. Ali naspram naseg standarda su ok. Licno, vozim pomenutog Megana 1,9dci. Vec koju god. Licno uvezao iz Austrije. Do sada nikakvih problema nisam imao. Auto super ide, sa potrosnjom zadovoljan. Odrzavanje relativno jeftino. Svaki autic je na svoj nacin dobar. Samo odrzavanje kako treba.

samo kažem

pre 8 godina

S'obzirom da mogu da si priušte samo jeftinije citaj starije automobile koji su samim tim dosta i prešli, mislim da se dizeli traže više zbog toga što su u principu pouzdaniji, tj mogu više km da pređu od benzinaca. Doduše to baš nisam siguran da više važi za common rail dizele a drugih ima samo par modela da su mlađi od 15 godina.

henk.mudi

pre 8 godina

@Vozac
100% si u pravu, za sve se slazem, pogotovo za domace vozace traktor dizela koji godisnje predju do 15 hiljada, bitno im da trosi 5 litara, a zato kad dodju dizne, plivajuci, turbina, trk kod majstor Kice da se, ako moze, reparira za DVAJS evra, jer toliko imaju. hehehe

gruja

pre 8 godina

Kod Plavog mosta sam kupio trapove....za po sata, nema modela za kog nisu došli da pazare ISTO.Kod svih polovnih se u principu menja isto,neko pre neko posle...zavisi od sreće i provere.Priča da ovima ne valja elektronika ili vešanje ili šta već je tek priča.Sve je to isto u principu za kola iz iste grupe.

Krokodil

pre 8 godina

Mislim da Lancia Lybra jede sve navedene automobile sa liste. Odnos ulozeno dobijeno ubedljivo bez konkurencije. Sad jedino je pitanje retro dizajina, al dobro to je pitanje ukusa.

Возач

pre 8 godina

За 2000 евра не може да се купи аутомобил, него само рупа без дна која троши више делова него горива.О економској штети коју за државу направи увоз 100.000 кршева сваке године излишно је говорити.Однос возила на дизел и бензин говори о себичности возача којима је битно да кола мање троше, макар потровали све око себе, а уштеду на гориву потроше на скупље одржавање.

Figo

pre 8 godina

Kod Focusa Tddi 90 Ks je stariji i jednostavniji sistem ubrizgavanja tj nije comon rail, dokazano se ne kvari i izdrzljiv. Pored toga sto nema plivajuci zamajac. TDCI je kvarljiviji i skuplji zbog osjetljivijeg i modernije sistema za gorivo, tj sve ovo vazi za vece kilometraze kada se ova vozila i kupuju i voznju na losijem gorivu. Astra kvar na pumpi se desava na 2.0 dti na vecim
kilometrazama a ne na 1.7 dti. oba su izdrzljiva. Kod Golfa 1.9 Tdi 90 ks je bingo. Najmanje trosi i pogodjen je.
Najbolji motor za polovnog. za ostale mogu reci macak u dzaku. Kilometraza i odrzavanje govore sve.

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

Ludwig

pre 8 godina

Mercedes 124, pouzdan udoban, dizel malo trosi. Za duze relacije neuporedivo bolji od svih novijih pomenutih u ovom clanku. Delovi jeftini i lako dostupni.

Возач

pre 8 godina

За 2000 евра не може да се купи аутомобил, него само рупа без дна која троши више делова него горива.О економској штети коју за државу направи увоз 100.000 кршева сваке године излишно је говорити.Однос возила на дизел и бензин говори о себичности возача којима је битно да кола мање троше, макар потровали све око себе, а уштеду на гориву потроше на скупље одржавање.

Dragoljub

pre 8 godina

@vozac
Znas kako kazu, pruzi se kolika ti je cerga, tj. svako prema svojim mogucnostima.
Ja sam npr. kupio Punto mk2, 2000-to godiste, TNG, za 1550e (sa dva kompleta skoro novih guma). Da kucnem u drvo, osim velikog i dva mala servisa, zamene paknova i jednog ciscenja dizni nisam imao nekih vanrednih troskova.
E sada, mogao sam i ja da kupim veci, jaci auto i da nemam za registraciju ili popravku, ali sam svestan da to je to, sa ovim primanjima, preskup sport za mene.

henk.mudi

pre 8 godina

@Vozac
100% si u pravu, za sve se slazem, pogotovo za domace vozace traktor dizela koji godisnje predju do 15 hiljada, bitno im da trosi 5 litara, a zato kad dodju dizne, plivajuci, turbina, trk kod majstor Kice da se, ako moze, reparira za DVAJS evra, jer toliko imaju. hehehe

strsljen

pre 8 godina

Generalno dobro napisan clanak. Buduci da se radi o autima vrrdnosti do 3000e. Cinjenica jeste da su to ipak stari automobili koji su da kazem izvozeni. Ali naspram naseg standarda su ok. Licno, vozim pomenutog Megana 1,9dci. Vec koju god. Licno uvezao iz Austrije. Do sada nikakvih problema nisam imao. Auto super ide, sa potrosnjom zadovoljan. Odrzavanje relativno jeftino. Svaki autic je na svoj nacin dobar. Samo odrzavanje kako treba.

rudar

pre 8 godina

Sve su to krševi za bilo koji japansko auto. Mitsubishi Colt, 2005-to, kupljen 2011-te i za ovih 5 godina samo jedan kvar, rešen u Japan Autu prostim kačenjem na komp. I tad je kod lekara došao svojim nogama. :)

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

Ludwig

pre 8 godina

Mercedes 124, pouzdan udoban, dizel malo trosi. Za duze relacije neuporedivo bolji od svih novijih pomenutih u ovom clanku. Delovi jeftini i lako dostupni.

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

Figo

pre 8 godina

Kod Focusa Tddi 90 Ks je stariji i jednostavniji sistem ubrizgavanja tj nije comon rail, dokazano se ne kvari i izdrzljiv. Pored toga sto nema plivajuci zamajac. TDCI je kvarljiviji i skuplji zbog osjetljivijeg i modernije sistema za gorivo, tj sve ovo vazi za vece kilometraze kada se ova vozila i kupuju i voznju na losijem gorivu. Astra kvar na pumpi se desava na 2.0 dti na vecim
kilometrazama a ne na 1.7 dti. oba su izdrzljiva. Kod Golfa 1.9 Tdi 90 ks je bingo. Najmanje trosi i pogodjen je.
Najbolji motor za polovnog. za ostale mogu reci macak u dzaku. Kilometraza i odrzavanje govore sve.

Vlada Jova

pre 8 godina

Vlasnik sam Renault Megana II 1.5 dci 2004 godište I vozio sam ga od 2008 do 2015 godine a sada ga vozi otac. Kupio sam ga sa 74 hiljade a sada je na satu 186 hiljada I sve ove navedene mane u članku sem malog gepeka ne odgovaraju stvarnom stanju. Naginjanje u krivini? Ne znam pri kojim brzinama ali ovo nije istina. Kartica, funkcioniše besprekorno, dizne- sipamo gorivo samo na OMV-u I nema problema. Od kvarova za 11 godina: 1 amortizer gepeka, spulna tempomata koja je papreno skupa jer se menja sa komplet prekidačima za svetla i brisače. Ostalo PREZADOVOLJAN!

gruja

pre 8 godina

Kod Plavog mosta sam kupio trapove....za po sata, nema modela za kog nisu došli da pazare ISTO.Kod svih polovnih se u principu menja isto,neko pre neko posle...zavisi od sreće i provere.Priča da ovima ne valja elektronika ili vešanje ili šta već je tek priča.Sve je to isto u principu za kola iz iste grupe.

Krokodil

pre 8 godina

Mislim da Lancia Lybra jede sve navedene automobile sa liste. Odnos ulozeno dobijeno ubedljivo bez konkurencije. Sad jedino je pitanje retro dizajina, al dobro to je pitanje ukusa.

1.4l atmosverac, za mene dosta

pre 8 godina

A "cisti benzinci":
- najjeftiniji za kupovinu
- najjeftiniji za odrzavanje
- najpouzdaniji (osim u retkim slucajevima i kod retkih motora koje ionako niko ne bi razmatrao)

Jedino sto imaju nesto visu potrosnju, 1,5-2l goriva vise u odnosu na ekvivalentni dizelas kod novijih motora i manje obrtnog momenta sto jeste mana ali treba sve uzeti u obzir. Ja sam se istom logikom vodio dok nisam probao, prosao jeftinije, manje me boli glava ali auto bez problema vozim i uzivam.

Kole

pre 8 godina

Od svih automobila vozio sam Astru, Golfa, Focusa, Punta, Stila.Ovako :Astra je kanta od auta ali bukvalno , sedista tvrda kao hrastov panj, motor 1.7 dti pre vidi brdo nego vozač, osetljiva elektronika -stalno se neke lampice pale.Golf takodje tvrd i neudoban ( mada udobniji od Astre), zastareo kabinski dizajn.Prednosti su moćan motor koji podnosi svakakvo djubre od goriva, moćan na putu nikad ne izdaje u preticanju i generalno pouzdan auto.Focus - glavna prednost ovog automobila je ogibljenje .Stvarno može da se vozi kao sportski auto i motor 1.8 tddi- malo troši u proseku i jeftin za održavanje.Mane- korozija (znači truli od magle) , loša zvučna izolacija (kao Rakovicu da voziš), manjak prostora na zadnjoj klupi, takodje neudoban i još neke glupe stvari kao što je zamena filtera ulja koji je na zadnjoj strani motora, otvaranje haube i gepeka pomoću ključa.Punto- Yugo u malo modernijem izdanju.Stilo- moglo bi se reći kanta na točkovima. Sem spoljašnjeg dizajna nema nijednu svetlu tačku. Neudoban, bučan , odvratan enterijer, motor uglađen kao da je IMT traktor. Jedina prednost je što je taj motor izdržljiv i jeftin za održavanje.

samo kažem

pre 8 godina

S'obzirom da mogu da si priušte samo jeftinije citaj starije automobile koji su samim tim dosta i prešli, mislim da se dizeli traže više zbog toga što su u principu pouzdaniji, tj mogu više km da pređu od benzinaca. Doduše to baš nisam siguran da više važi za common rail dizele a drugih ima samo par modela da su mlađi od 15 godina.

oui,oui..

pre 8 godina

moja preporuka citroen xsara break exl. 2.0 hdi
pouzdan,dobro opremljen,male potrosnje,udoban,stabilan,..evo sad mu je deset godina,blizu 15o.oookm uglavnom gradske voznje,promenje komplet kocnice i prednji lonac,nijedan kvar,rdja nula,sipaj i vozi,..

ABC

pre 8 godina

Opel nije nemac.
(ABC, 30. decembar 2015 12:42)
Ma nemoj, a da nije marsovac možda?
(žbidelj, 31. decembar 2015 19:16)
Opel je vlasništvo GM-a.Tako da su sva vozila sa znakom OPEL varijacija na temu raznih modela GM-a.GM- ova vozila se u ovom delu evrope prodaju pod znakom opela(čija je filijala u nemačkoj) pa iz tog razloga mnogi misle da je opel nemački auto.Tako isto mogu da kažu i britanci da je je Wauxhall Astra britanski auto ili Holden Astra australijski auto,a sve je u suštini američki GM koji koristi razna imena u zavisnosti od dela sveta(tržišta).

SAMCRO

pre 7 godina

Bolje dodati 300-400€ i kupiti 7 godina mladji auto npr Dacia Sandero, nego voziti neku poznatiju marku automobila 2002. godiste kome tek dolazi na naplatu sve.... Ima u oglasima 2009. godiste Sandera za 3300-3400€ a plus je mnogo jeftiniji za odrzavanje. Tacnoje je da ima samo benzinski motor od 75ks koji je slabiji i dizel od 90ks, ali kome treba vise nek i plati vise.

Hehe

pre 8 godina

@(Kriminogeni Iguman, 3. januar 2016 23:17)

Odrzavanje japanaca se uglavnom svodi na redovne servise. Iz dugogodisnjeg iskustva isto pricam. Trenutno vozim Koreju i mogu da kazem da je u mom slucaju isto kao i sa Japancima. Jeftinije od toga ne moze :)

Pera

pre 8 godina

svi komentarisu vozila od preko 10 godina. Nepouzdana , matora na izmaku eksploatacije. pre 15-tak godina odem sa drugom na tehnicki . imao je solidan auto 12godina star, sa predjenih jedva 30.000km. Majstor ga naveze na valjke i stisnu kocnicu bas muski i ..
Pukla mu je cev, da cev kocionog sistema koja je na jednom mestu ostecena i korodirala. Da je bilo u voznji bilo bi smrtonosno. Od tada zakon su godine. samo mladji auto. Moze biti "ko casa" , ali ne matora.

Cicija

pre 8 godina

Vozim Golf 4 GT TDI 130 sa 6 brzina, nekih 50.000 km i osim redovnog održavanja nije bilo nikakvih kvarova. Te priče za turbine, protokomere i koješta jednostavno ne stoje. Auto uvek pali bez frke i sa svojih 130 KS ide jako dobro, ne troši ulje, troši između 5 i 8 litara, zavisno od režima vožnje, trap je jako izdržljiv, ali je upravljanje indirektno. Zamajac crkava ako ne znaš da voziš jer PD130 razvija obrtni moment veoma agresivno. Lopatice VNT-a na turbini zaglave kod ovih što "štede", pa ga šaltaju na 1500rpm.
Za preporuku su sve TDI mašine, samo da nisu neki lomovi. 1.4 i 1.6 benzinci nisu adekvatan izbor. Od benzinaca isključivo 1.8 20vT od 150 ili 180KS.

Dash

pre 7 godina

Ovo za Astru da je najpouzdaniji benzinac 1.6 nije uopste tacno. Zapravo je najgori motor u Astri. 1.8 benzin je,iako slican,bolji motor od 1.6,a od 1.7 dizela je bolji neunistivi 2.0 dti motor sa lancem,koji jedino po potrosnji u gradi zaostaje za 1.7 dti motorom.

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Figo

pre 8 godina

GM je bio vlasnik i SAAB-a pa je on bio SAAB. OPEL-ovi inzinjeri razvijaju vozila i za ostala trzista. To kao da kaze neko da je FORD iz Kelna amerikanac. Strucnjaci su upoznati. Volvo, Lend Rover i Jaguar su kinezi i indijci....

Ludwig

pre 8 godina

Mercedes 124, pouzdan udoban, dizel malo trosi. Za duze relacije neuporedivo bolji od svih novijih pomenutih u ovom clanku. Delovi jeftini i lako dostupni.

Krokodil

pre 8 godina

Mislim da Lancia Lybra jede sve navedene automobile sa liste. Odnos ulozeno dobijeno ubedljivo bez konkurencije. Sad jedino je pitanje retro dizajina, al dobro to je pitanje ukusa.

Возач

pre 8 godina

За 2000 евра не може да се купи аутомобил, него само рупа без дна која троши више делова него горива.О економској штети коју за државу направи увоз 100.000 кршева сваке године излишно је говорити.Однос возила на дизел и бензин говори о себичности возача којима је битно да кола мање троше, макар потровали све око себе, а уштеду на гориву потроше на скупље одржавање.

oui,oui..

pre 8 godina

moja preporuka citroen xsara break exl. 2.0 hdi
pouzdan,dobro opremljen,male potrosnje,udoban,stabilan,..evo sad mu je deset godina,blizu 15o.oookm uglavnom gradske voznje,promenje komplet kocnice i prednji lonac,nijedan kvar,rdja nula,sipaj i vozi,..

rudar

pre 8 godina

Sve su to krševi za bilo koji japansko auto. Mitsubishi Colt, 2005-to, kupljen 2011-te i za ovih 5 godina samo jedan kvar, rešen u Japan Autu prostim kačenjem na komp. I tad je kod lekara došao svojim nogama. :)

Cicija

pre 8 godina

Vozim Golf 4 GT TDI 130 sa 6 brzina, nekih 50.000 km i osim redovnog održavanja nije bilo nikakvih kvarova. Te priče za turbine, protokomere i koješta jednostavno ne stoje. Auto uvek pali bez frke i sa svojih 130 KS ide jako dobro, ne troši ulje, troši između 5 i 8 litara, zavisno od režima vožnje, trap je jako izdržljiv, ali je upravljanje indirektno. Zamajac crkava ako ne znaš da voziš jer PD130 razvija obrtni moment veoma agresivno. Lopatice VNT-a na turbini zaglave kod ovih što "štede", pa ga šaltaju na 1500rpm.
Za preporuku su sve TDI mašine, samo da nisu neki lomovi. 1.4 i 1.6 benzinci nisu adekvatan izbor. Od benzinaca isključivo 1.8 20vT od 150 ili 180KS.

Kole

pre 8 godina

Od svih automobila vozio sam Astru, Golfa, Focusa, Punta, Stila.Ovako :Astra je kanta od auta ali bukvalno , sedista tvrda kao hrastov panj, motor 1.7 dti pre vidi brdo nego vozač, osetljiva elektronika -stalno se neke lampice pale.Golf takodje tvrd i neudoban ( mada udobniji od Astre), zastareo kabinski dizajn.Prednosti su moćan motor koji podnosi svakakvo djubre od goriva, moćan na putu nikad ne izdaje u preticanju i generalno pouzdan auto.Focus - glavna prednost ovog automobila je ogibljenje .Stvarno može da se vozi kao sportski auto i motor 1.8 tddi- malo troši u proseku i jeftin za održavanje.Mane- korozija (znači truli od magle) , loša zvučna izolacija (kao Rakovicu da voziš), manjak prostora na zadnjoj klupi, takodje neudoban i još neke glupe stvari kao što je zamena filtera ulja koji je na zadnjoj strani motora, otvaranje haube i gepeka pomoću ključa.Punto- Yugo u malo modernijem izdanju.Stilo- moglo bi se reći kanta na točkovima. Sem spoljašnjeg dizajna nema nijednu svetlu tačku. Neudoban, bučan , odvratan enterijer, motor uglađen kao da je IMT traktor. Jedina prednost je što je taj motor izdržljiv i jeftin za održavanje.

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

bih

pre 8 godina

Hahaha al najjace je ovo za Golf.. I kad procitas mane shvatis da je to u stvari ispodprosecan automobil u cenovnoj klasi. Al sta prosecan Balkanac zna. Sto se mene tice, nista od navedenog, mozda eventualno taj 1.5dci sto je pomenut, ko lagano vozi. Japanac uvek. Novije godiste i Korejanac.

henk.mudi

pre 8 godina

@Vozac
100% si u pravu, za sve se slazem, pogotovo za domace vozace traktor dizela koji godisnje predju do 15 hiljada, bitno im da trosi 5 litara, a zato kad dodju dizne, plivajuci, turbina, trk kod majstor Kice da se, ako moze, reparira za DVAJS evra, jer toliko imaju. hehehe

Vlada Jova

pre 8 godina

Vlasnik sam Renault Megana II 1.5 dci 2004 godište I vozio sam ga od 2008 do 2015 godine a sada ga vozi otac. Kupio sam ga sa 74 hiljade a sada je na satu 186 hiljada I sve ove navedene mane u članku sem malog gepeka ne odgovaraju stvarnom stanju. Naginjanje u krivini? Ne znam pri kojim brzinama ali ovo nije istina. Kartica, funkcioniše besprekorno, dizne- sipamo gorivo samo na OMV-u I nema problema. Od kvarova za 11 godina: 1 amortizer gepeka, spulna tempomata koja je papreno skupa jer se menja sa komplet prekidačima za svetla i brisače. Ostalo PREZADOVOLJAN!

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Figo

pre 8 godina

Kod Focusa Tddi 90 Ks je stariji i jednostavniji sistem ubrizgavanja tj nije comon rail, dokazano se ne kvari i izdrzljiv. Pored toga sto nema plivajuci zamajac. TDCI je kvarljiviji i skuplji zbog osjetljivijeg i modernije sistema za gorivo, tj sve ovo vazi za vece kilometraze kada se ova vozila i kupuju i voznju na losijem gorivu. Astra kvar na pumpi se desava na 2.0 dti na vecim
kilometrazama a ne na 1.7 dti. oba su izdrzljiva. Kod Golfa 1.9 Tdi 90 ks je bingo. Najmanje trosi i pogodjen je.
Najbolji motor za polovnog. za ostale mogu reci macak u dzaku. Kilometraza i odrzavanje govore sve.

ABC

pre 8 godina

Opel nije nemac.
(ABC, 30. decembar 2015 12:42)
Ma nemoj, a da nije marsovac možda?
(žbidelj, 31. decembar 2015 19:16)
Opel je vlasništvo GM-a.Tako da su sva vozila sa znakom OPEL varijacija na temu raznih modela GM-a.GM- ova vozila se u ovom delu evrope prodaju pod znakom opela(čija je filijala u nemačkoj) pa iz tog razloga mnogi misle da je opel nemački auto.Tako isto mogu da kažu i britanci da je je Wauxhall Astra britanski auto ili Holden Astra australijski auto,a sve je u suštini američki GM koji koristi razna imena u zavisnosti od dela sveta(tržišta).

Kriminogeni Iguman

pre 8 godina

Sve, sve ali da je golfovo odrzavanje skuplje nego sto se misli(ustvari je jos jeftinije nego sto prosecnom vozacu japanca ili francuza i pada na pamet da moze da bude)i da je renoov 1,5 dci nepouzdaniji od 1,9 dci apsolutno ne stoji i to znam iz visegodisnjeg iskustva!

Pera

pre 8 godina

svi komentarisu vozila od preko 10 godina. Nepouzdana , matora na izmaku eksploatacije. pre 15-tak godina odem sa drugom na tehnicki . imao je solidan auto 12godina star, sa predjenih jedva 30.000km. Majstor ga naveze na valjke i stisnu kocnicu bas muski i ..
Pukla mu je cev, da cev kocionog sistema koja je na jednom mestu ostecena i korodirala. Da je bilo u voznji bilo bi smrtonosno. Od tada zakon su godine. samo mladji auto. Moze biti "ko casa" , ali ne matora.

SAMCRO

pre 7 godina

Bolje dodati 300-400€ i kupiti 7 godina mladji auto npr Dacia Sandero, nego voziti neku poznatiju marku automobila 2002. godiste kome tek dolazi na naplatu sve.... Ima u oglasima 2009. godiste Sandera za 3300-3400€ a plus je mnogo jeftiniji za odrzavanje. Tacnoje je da ima samo benzinski motor od 75ks koji je slabiji i dizel od 90ks, ali kome treba vise nek i plati vise.

samo kažem

pre 8 godina

S'obzirom da mogu da si priušte samo jeftinije citaj starije automobile koji su samim tim dosta i prešli, mislim da se dizeli traže više zbog toga što su u principu pouzdaniji, tj mogu više km da pređu od benzinaca. Doduše to baš nisam siguran da više važi za common rail dizele a drugih ima samo par modela da su mlađi od 15 godina.

Figo

pre 8 godina

GM je bio vlasnik i SAAB-a pa je on bio SAAB. OPEL-ovi inzinjeri razvijaju vozila i za ostala trzista. To kao da kaze neko da je FORD iz Kelna amerikanac. Strucnjaci su upoznati. Volvo, Lend Rover i Jaguar su kinezi i indijci....

strsljen

pre 8 godina

Generalno dobro napisan clanak. Buduci da se radi o autima vrrdnosti do 3000e. Cinjenica jeste da su to ipak stari automobili koji su da kazem izvozeni. Ali naspram naseg standarda su ok. Licno, vozim pomenutog Megana 1,9dci. Vec koju god. Licno uvezao iz Austrije. Do sada nikakvih problema nisam imao. Auto super ide, sa potrosnjom zadovoljan. Odrzavanje relativno jeftino. Svaki autic je na svoj nacin dobar. Samo odrzavanje kako treba.

Dragoljub

pre 8 godina

@vozac
Znas kako kazu, pruzi se kolika ti je cerga, tj. svako prema svojim mogucnostima.
Ja sam npr. kupio Punto mk2, 2000-to godiste, TNG, za 1550e (sa dva kompleta skoro novih guma). Da kucnem u drvo, osim velikog i dva mala servisa, zamene paknova i jednog ciscenja dizni nisam imao nekih vanrednih troskova.
E sada, mogao sam i ja da kupim veci, jaci auto i da nemam za registraciju ili popravku, ali sam svestan da to je to, sa ovim primanjima, preskup sport za mene.

gruja

pre 8 godina

Kod Plavog mosta sam kupio trapove....za po sata, nema modela za kog nisu došli da pazare ISTO.Kod svih polovnih se u principu menja isto,neko pre neko posle...zavisi od sreće i provere.Priča da ovima ne valja elektronika ili vešanje ili šta već je tek priča.Sve je to isto u principu za kola iz iste grupe.

1.4l atmosverac, za mene dosta

pre 8 godina

A "cisti benzinci":
- najjeftiniji za kupovinu
- najjeftiniji za odrzavanje
- najpouzdaniji (osim u retkim slucajevima i kod retkih motora koje ionako niko ne bi razmatrao)

Jedino sto imaju nesto visu potrosnju, 1,5-2l goriva vise u odnosu na ekvivalentni dizelas kod novijih motora i manje obrtnog momenta sto jeste mana ali treba sve uzeti u obzir. Ja sam se istom logikom vodio dok nisam probao, prosao jeftinije, manje me boli glava ali auto bez problema vozim i uzivam.

Hehe

pre 8 godina

@(Kriminogeni Iguman, 3. januar 2016 23:17)

Odrzavanje japanaca se uglavnom svodi na redovne servise. Iz dugogodisnjeg iskustva isto pricam. Trenutno vozim Koreju i mogu da kazem da je u mom slucaju isto kao i sa Japancima. Jeftinije od toga ne moze :)

Dash

pre 7 godina

Ovo za Astru da je najpouzdaniji benzinac 1.6 nije uopste tacno. Zapravo je najgori motor u Astri. 1.8 benzin je,iako slican,bolji motor od 1.6,a od 1.7 dizela je bolji neunistivi 2.0 dti motor sa lancem,koji jedino po potrosnji u gradi zaostaje za 1.7 dti motorom.