Aktuelno 9

27.03.2024.

8:08

Seku granu na kojoj sede? U Fiatovoj fabrici praviće se kineski automobili FOTO/VIDEO

U srcu Evrope proizvodiće se model koji će direktno ugroziti evropsku auto-industriju.

Izvor: Index, B92.net

Seku granu na kojoj sede? U Fiatovoj fabrici praviće se kineski automobili FOTO/VIDEO
Leapmotor

Podeli:

Vremešni Fiat 500 uskoro odlazi u penziju, a pogoni u Tičiju u Poljskoj, gde se i dalje proizvodi italijanski klasik, prebaciće se na proizvodnju novog električnog modela.

Kako Rojters saznaje, kineski Leapmotor neće graditi sopstvenu fabriku već će "pozajmiti" Stellantisove pogone.

Leapmotor

To je plod saradnje vredne preko 1,5 milijardi evra u zamenu za 20 odsto vlasništva kineske kompanije. To će, sa druge strane, omogućiti francusko-italijanskom koncernu lakši prodor na kinesko tržište, kao i dodatni prihod u Evropi.

Leapmotor

Ugovor daje Stellantisu ekskluzivno pravo da proizvodi i prodaje Leapmotor vozila van Kine, a to ne znači nužno ograničavanje njegovih aktivnosti na Evropu.

Leapmotor

Šef Stellantisa Karlos Tavareš rekao je prošlog meseca da bi mogao da proizvodi i električna vozila u Americi. Očigledno, praktični Francuzi su sledili moto "Ako ne možeš da ih pobediš, onda im se pridruži".

Leapmotor

Mali T03 je izuzetno kompaktan električni automobil. Ima 5 vrata i isto toliko sedišta i nudi domet od 280 km prema WLTP standardu. Početna cena u Evropi biće oko 20.000 evra.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: