Aktuelno 8

24.06.2024.

13:45

Bugatti Tourbillon iz svih uglova FOTO

Bugatti je objavio veliku galeriju fotografija naslednika modela Chiron.

Izvor: B92

Bugatti Tourbillon iz svih uglova FOTO
Bugatti

Podeli:

Mate Rimac prošle sedmice predstavio model Tourbillon, ujedno prvi Bugatti razvijen potpuno pod Rimčevom "palicom".

Cena ovog modela je 3,8 miliona evra (za osnovnu verziju), a prema Rimčevim rečima, već je prodato skoro svih 250 planiranih primeraka, a isporuke kreću od 2026. godine.

Bugatti Tourbillon ima 1.800 KS, raspoređenih tako da SUS motor proizvodi 1.000 a električni motori 800 "konja". Njih napaja 800V baterija kapaciteta 25 kWh, a smeštena je u srednjem "tunelu" iza sedišta.

"Odluka o pogonskom sklopu je možda bila i najvažnija koju smo doneli, s obzirom na opcije koje su nam bile dostupne: mogli smo da odradimo rekonstrukciju W16, napravimo 100% električni automobil, ili osmislimo nešto sasvim novo", naveo je Emilio Skervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac.

"Na kraju, odlučili smo se za najtežu opciju: napravili smo pogonski sklop ispočetka, i uparili ga sa sistemom elektromotora i novom generacijom osmobrzinskog menjača", dodao je Skervo.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: