Aktuelno 1

09.03.2024.

8:27

Slupao Ferrari na Autobanu: Delovi automobila odleteli 200 metara FOTO

Skupoceni Ferrari Enzo najviše je oštećen sa prednje strane.

Izvor: Revijahak

Slupao Ferrari na Autobanu: Delovi automobila odleteli 200 metara FOTO
Feuerwehr München

Podeli:

Ferrarijev supersportski automobil nastradao je nakon sudara pri velikoj brzini na nemačkom auto-putu. Poznat je samo delimičan izveštaj o nesreći, objavljen u Halo Minhenu, u kome se navodi da se Ferrari u utorak kasno ujutru kretao deonicom autoputa A99.

Oko 11.20 časova vozač je izgubio kontrolu i skliznuo u zaštitnu ogradu. Krhotine od udesa razbacane su čak 200 metara naokolo, što ukazuje da je vozio velikom brzinom.

Ferrari je navodno izazvao veliku štetu na još jednom vozilu, čiji su putnici povređeni. U nesreći su povređene ukupno tri osobe, a jedna je hospitalizovana. Još nije poznato u kom se vozilu nalazila hospitalizovana osoba, kao ni stepen povreda.

Takođe je nejasno ko je vozio Ferrari. Stanje vozila je teško utvrditi pošto je većina prednjeg dela otkinuta.

Uobičajeno je da se klasični superautomobili obnavljaju nakon ozbiljnih sudara, zbog njihove visoke vrednosti. Međutim, to može zavisiti od stanja njegove "šasije", koja je napravljena od teško saćastog aluminijuma i karbonskih vlakana, što je još gora vest jer je te delove nemoguće "zakrpiti".

Ferrari Enzo za pogon koristi atmosferski, centralno postavljeni 6.0 V12 koji razvija 660 KS (485 kW) i 657 Nm. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko "F1" automatizovanog manuelnog menjača.

Auto ubrzava iz mesta do stotke za 3,1 sekundu i dostiže maksimalnu brzinu od 355 km/h.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: