Aktuelno 100

15.04.2024.

12:25

Koliko košta "nova" Lada Niva: Rusi još jednom modernizovali čuveni terenac FOTO

Ima zanimljivo ime.

Izvor: B92

Koliko košta "nova" Lada Niva: Rusi još jednom modernizovali čuveni terenac FOTO
AvtoVAZ

Podeli:

Prelazak na ratnu ekonomiju očigledno nije uticao na najvećeg ruskog proizvođača automobila, AvtoVAZ. Upravo su predstavili novu verziju jednog od najizdržljivijih terenskih automobila u istoriji.

Doduše, mora se priznati da je modernizacija kasnila jer je bila najavljena za prošlu jesen, a tek sada je unapređeni model pušten u prodaju.

Pre svega, ima zanimljivo ime. Dok Ford trenutno osvaja svet svojim modelom Bronco, Lada je odlučila da promeni samo jedno slovo i nazvala je "novu" Nivu Bronto.

AvtoVAZ

Modernizovana Niva Bronto sada je opremljena 1.7-litarskim benzinskim motorom koji razvija 61 kW (83 KS) i 129 Nm obrtnog momenta i ispunjava ekološki standard Euro 5.

Naravno, Niva i dalje ima stalni pogon na sva četiri točka sa mogućnošću za zaključavanje središnjeg diferencijala i reduktorom.

Verziju Bronto karakterišu povećano odstojanje od tla, modifikovana zadnja osovina i specijalni amortizeri i diferencijali na prednjoj i zadnjoj osovini.

Niva Bronto ima poboljšanu geometriju karoserije sa 24 cm klirensa od tla i povećanim hodom prednjeg i zadnjeg vešanja.

AvtoVAZ

Prestižniji nivo opreme uključuje metalne branike, proširene točkove i alu felne od 15 inča sa specijalnim gumama, dok najbogatija verzija ima i plastične ukrase na pragovima i branicima, plastične poklopce točkova i svetla za maglu.

Cena automobila počinje od 1.303.900 rubalja, što je preračunato na samo 13.100 evra.

Podeli:

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: