Automobili

Utorak, 22.12.2020.

09:45

Vlaga u automobilu – može li nam pomoći pesak za mačke?

Vlaga u automobilima je česta pojava, naročito tokom jeseni i zime.

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Vlaga u automobilu – može li nam pomoći pesak za mačke?
Foto: Depositphotos/AntonioGuillemF

Uzroka je mnogo. Jedan od najčešćih je to što u automobil unosite vlažnu odeću i obuću.

Takođe, možda vam prozori i vrata dobro ne dihtuju.

Kolege iz Nemačkog auto-kluba (ADAC) donose nekoliko saveta koji bi vam mogli biti korisni.

Obratite pažnju na odgovarajuću prostirku - one od tkanine brzo upijaju vlagu iz cipela i teško ih je osušiti. Bolje rešenje su gumene podne prostirke.

Međutim, ne treba zaboraviti da vodu koja se nakupi u njima treba redovito izbacivati, odnosno sušiti prostirke. Takođe je važno da očistite sneg sa cipela pre nego što uđete u automobil, piše Revijahak.

Kako možete da smanjite količinu vlage u vozilu? Stavite malo peska za mačke u platnenu vrećicu, dobro je zatvorite i stavite vrećicu na unutrašnju stranu vetrobranskog stakla pre nego što izađete iz vozila.

Pesak u vrećici će da upije vlagu, a vetrobransko staklo ostaće čisto. Neobično, ali korisno.

Umesto platnene vrećice možete da upotrebite i čarapu. Platena vreća ili čarapa sa peskom se može staviti na pod putničke kabine tokom vožnje.

Bilo da je na komandnoj tabli, ispod sedišta ili u prostoru za noge putnika, pesak za mačke može da apsorbuje vlagu bilo gde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: