Dve godine uspešno vodio lažnu policijsku stanicu

Jedan Kinez koji je u svojoj kući napravio lažnu policijsku stanicu i varao ljude naplaćujući im svoje “usluge” izdavanja “dokumenata”, konačno je uhapšen.

Život

Izvor: Independent

Utorak, 21.07.2015.

10:43

Default images
Foto: Thinkstock

Prava policija mu je zakucala na vrata tek kad ga je posle dve godine “poslovanja” prijavila bivša devojka koju je ucenjivao tajnim snimkom seksa.

Čovek koji se predstavljao kao inspektor Li napravio je čak i prijavnicu i sobu za ispitivanja, a na zid okačio zastavu Kine i bistu nekadašnjeg vođe Komunističke partije Mao Cedunga.

Policija je pronašla i nekoliko uniformi, lisice, tejzere, falsifikovana dokumenta, uređaj za GPS praćenje i malu kameru za nadzor.

Čak je na kola montirao sirenu.

Ovaj majstor prevare ubedio je devojku s kojom je u vezu ušao pre tri godine da je kapetan u vojsci i tada nosio vojnu uniformu. Godinu dana kasnije, Li joj je rekao da je postao policajac i ona mu je poverovala, iako su je njegovi poznanici upozoravali da je “nepouzdan”.

U aprilu je posumnjala da su glasine tačne i želela je da ga napusti, a on joj je tada zatražio isplatu “novčane kazne za raskid” u iznosu od 80.000 juana. Kada je odbila da plati, pokazao joj je snimak seksa koji je tajno snimio i pretio da će ga objaviti.

Žena je tada kontaktirala policiju i Li je konačno “pao”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: