Od plastične hirurgije do prostitutki: Gde šta najviše kupujemo?

Koristeći podatke dobijene pomoću Gugl internet pretraživača, veb sajt Fixr.com napravio je mapu najtraženije robe u svakoj zemlji sveta.

Život

Izvor: B92

Subota, 09.05.2015.

15:45

Default images
Foto: Fixr.com

Uprkos tome što nije preterano pouzdan istraživački metod, samodovršavajuća formula Guglovog internet pretraživača “Koliko [objekat X] košta u [zemlji X]?“ omogućila je bolji uvid u brojne kulturološke sličnosti i razlike širom planete.

Lična pretraga stanovnika tako je potvrdila mnoge stereotipe, poput onog da ljudi u Francuskoj jedu kroasane, a u Egiptu jašu kamile, ali je bilo i nekih vrlo neobičnih pretraga, poput cena lubenica u Japanu, vožnje ruskog MiG borbenog aviona ili paraglajdinga u Ekvadoru.

Kao što se može videti na mapi, Evropljane najviše zanima koliko koštaju studije u Velikoj Britaniji, automobili marke BMW u Nemačkoj i satovi marke Roleks u Švajcarskoj, a kada je naša zemlja u pitanju, definitivno je najpopularnije pivo.

Kako mape izgledaju, možete videti ovde:
*
*
*
*
*
*

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: