Uginuo neuhvatljivi krokodil s Krita

Sifis, krokodil od dva metra koji se misteriozno pojavio prošle godine na grčkom ostrvu Krit, uginuo je u nedelju, verovatno od hladnoće, saopštile su danas lokalne vlasti.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

17:38

Default images

Foto: JULIAN MASON / Flickr.com

"Krokodil je u nedelju pronađen mrtav. Njegovo telo ćemo poslati u Prirodnjački muzej u Iraklionu na ispitivanje", izjavio je Frans presu lokalni zvaničnik Vangelis Mamangakis i dodao da prema prvom pregledu, izgleda da je životinja uginula od hladnoće.

Sifis, Josif na lokalnom dijalektu, postao je nacionalna zvezda prošlog leta pošto je došao u veštačko jezero oko 15 kilometara od grada Retimno.

Njegovo poslednje pojavljivanje bilo je sredinom februara. Krit je u februaru zahvatio hladni talas s temperaturom oko nule, što je neuobičajeno za to grčko ostrvo u Mediteranu. Mnogi turisti su prošle godine želeli da vide krokodila kako je njegova legenda rasla pošto niko nije uspeo da ga uhvati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: