Saj od sada i kao strip junak

Priča o senzaciji iz Južne Koreje, reperu Saju (Psy) i njegovom globalnom uspehu koji je postigao uz pomoć numere "Gangnam Style" ovekovečena je u stripu "Fame: Psy".

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

11:52

Default images

Strip koji se od danas nalazi u prodaji u SAD i Južnoj Koreji fokusira se uglavnom na numeru "Gangnam Style" koja je odvela Saja u sam centar svetske slave, a spot za numeru postao je najgledaniji video na kanalu Youtube sa preko 1,5 milijardi pregleda.

"Da li je on pao sa neba? Da li se izdigao iz središta zemlje?", ovim rečima počinje strip, sa ilustracijama Saja koji igra svoj poznati "konjski ples".
"Bio je kraj leta 2012., kada je malo poznati azijski reper postavio svoj spot na YT, a on je doživeo eksploziju popularnosti", nastavlja se priča o Saju na stripu od 26 stranica koga je objavio američki izdavač "Bluvoter prodakšns" i južnokorejska firma "able".

Takođe, u stripu je obuhvaćen i period kada je Saj imao samo karijeru u Južnoj Koreji, o počecima pravljenja spota i konjskog plesa, slavi koja je usledila, a uključuje i scene kada Saj uči Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki Muna da igra popularni ples i konjski ples u izvođenju predsednika SAD-a Baraka Obame.

Priča se završava sa izdavanjem Sajevog novog spota "Gentleman" koji je izašao u javnost prošlog meseca. Video ima oko 260 miliona pregleda na YT nakon što je oborio prethodni rekord u pregledima u prvom danu postavljanja na taj kanal, a zauzeo je peto mesto na Bilbordovoj Hot 100 listi prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: