Život

Sreda, 10.04.2013.

15:37

Farovi 300 taksista spasli bebu (VIDEO)

Oko 300 moto-taksista parkiralo je svoja vozila na neosvetljenoj pisti u Kontamani u Peruu, i uključilo farove, kako bi avion u kome je bila žena sa novorođenčetom mogao da poleti.

Izvor: Beta

Default images

Kontamana je jedno od najsiromašnijih područja Perua. Iako ima oko 26.000 ljudi, nema bolnicu, a avionska pista je neosvetljena, pa su letovi mogući samo danju.

Međutim, jedna žena koja se tek porodila i njena bolesna beba morale su hitno da budu hospitalizovane tokom noći, pa je lokalna radio-stanica pozvala moto-taksiste da osvetle pistu, što su oni i učinili.

Pored 31-godišnje majke i njene bebe, čiji su životi bili ugroženi zbog komplikovanog porođaja, u avionu je bio i teško bolesni mladić, koji je tokom leta preminuo.

Samjuel Tamani je bolovao od leptospiroze, bolesti koja se prenosi urinom pacova. Da bi iz svog mesta stigao do Kontamane, morao je tri sata da putuje brodićem, pa tek onda da leti avionom do bolnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: