Da li je internet uništio romantiku?

Hiljadama godina ljubav se izjavljivala putem pisama, ali je po svemu sudeći, ta romantična tradicija potpuno napuštena.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2012.

18:04

Default images

Novo istraživanje pokazalo je da samo šest odsto žena i četiri odsto muškarca piše ljubavna pisma. Umesto toga, izjave ljubavi prosleđuju se SMS, elektronskom poštom i preko društvenih mreža.

U studiji je 96 odsto ispitanica i 92 odsto ispitanika priznalo da svojim izabranicima šalju ljubavne poruke elektronskim putem.

Doduše, društvene mreže kao mesta izjavljivanja ljubavi imaju nešto manje pristalica – 43 odsto žena i 39 odsto muškaraca.

Sajt SeelomgArragement.com koji je proveo istraživanje, otkrio je da samo jedan od 25 muškaraca piše ljubavna pisma, dok je broj žena koje to čini neznatno viši.

Studija je pokazala da 57 odsto žena i 52 odsto muškaraca čuva ljubavna pisma dobijena od prethodnih ljubavnika, čak i ako su u novoj vezi.

S druge strane, parovi čuvaju “važne” mejlove i “tvitove” od voljenih osoba, ali se mnogi ne bi naročito brinuli kada bi ih greškom izbrisali.

Samo 37 odsto muškaraca čuva romantične mejlove, dok SMS čuva 15 odsto njih.

Osnivač sajta SeekingArrangement Brendon Vejd kaže: “Studija je pokazala da smo podjednako romantični kao uvek, ali to pokazujemo na drugačiji način.

Nema ničeg lošeg u tome: poruke i mejlove možete poslati istog trenutka i oni takođe mogu dodirnuti nečije srce. Ko bi dva dana čekao poštara?”

Da li vi pišete ljubavna pisma?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: