Apokalipsa se odlaže za 21. oktobar?

Američki sveštenik koji je tvrdio da će se propast sveta dogoditi 21. maja, sada je saopštio novi datum apokalipse - 21. oktobar.

Život

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2011.

16:00

Default images

Harold Kemping najavljivao je da će 21. maja snažan zemljotres zbrisati zemlju kada će 200 miliona hrišćana biti uzneseno na nebo, ali je sada priznao da se malo preračunao.

Nedavno je izjavio da se oseća poraženo što se njegovo prorošanstvo nije ostvarilo i da je napustio kuću i izbegao u neki hotel sa svojom ženom.

Njegova najveća podrška “Family Radio International” potrošio je milione na više od 5.000 bilborda i reklamnih vozila koji su prenosili poruku Sudnjeg dana.

Kempingov “apostol” Džef Hopkins dao je dobar deo ušteđevine za penziju samo na gorivo za automobil okićen raznim svetlećim signalima koji ukazuju na propast sveta.

Kako se zakazani dan približavao, Hopkins je relaciju dugu 160 kilometara od Long Ajlenda do Njujorka prelazio dva puta dnevno. “Ismejan sam i proklet i mnogo sam toga prošao sa ovim znacima na automobilu”, kaže Hopkins (52), bivši tv producent koji živi u Grejt Riveru u Njujorku.

“Radio sam onako kako mi je rečeno u Bibliji, ali sada sam zbunjen. Kao da me je neko ošamario”.

Kemping se javnosti izvinio zbog toga što datum “nije proračunao kako je trebalo”. U razgovoru sa prijateljem otkrio je da je imao veoma težak vikend i da je shvatio kako je 21. maj duhovni smak sveta, a ne fizički.

“Svet će biti u potpunosti uništen za pet meseci, ali pošto je Božiji sud i spas završen u prethodnoj suboti (21. maj) nema svrhe upozoravati ljude na novi datum”, uporan je Kemping.

Tako će njegova mreža ubuduće samo puštati duhovnu muziku i programe do kraja 21. oktobra.

“Uvek smo govorili da je 21. maj taj datum, ali nismo razumeli da on ima spiritualno značenje. Činjenica je da postoji samo jedna vrsta ljudi koja će se uzneti na nebesa”, smatra on.

Nije ovo prvi put da 89-godišnji penzionisani inženjer mora da objašnjava hrišćanima zašto se njegovo proročanstvo nije ostvarilo. On je prognozirao smak sveta još 1994. ali je kasnije rekao da se nije dogodio tada zbog matematičke greške.

Kemping je rekao da “Family Radio” nikada nikom nije savetovao da se odrekne imovine i da on ne predvodi nikakvu profitnu organizaciju. Priznao je, međutim, i da nema namere da se reši svoje imovine.

“Još moram da živim u kući i vozim automobil. Zašto to ima veze? Zar moram toga da se odreknem na Sudnji dan?”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, svet će tada biti uništen ogromnom vatrenom loptom. Ako vam je ovo interesantno, pročitajte:

Preživeli smo još jedan "smak sveta"


Smak sveta odgađa se za 2112?

Šta slavni misle o smaku sveta?

Da li će skoro propast sveta?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: