Život

Sreda, 25.03.2009.

11:00

Žene više čitaju nego muškarci

Među onima koji nisu u stanju da knjigu pročitaju do kraja dva puta je više muškaraca nego žena, pokazalo je istraživanje o čitalačkim navikama kojim su bili obuhvaćeni ljudi raznih profesija.

Izvor: B92

Default images

Od 2.000 učesnika istraživanja, 88 odsto žena izjavilo je da "guta" knjige, dok je kod muškaraca to slučaj samo kod njih 26 odsto.

Sporiji u čitanju, muškarac logično čita manje. On to radi na mnogo opušteniji, čak i nemaran način, za razliku od žene koja je mnogo marljivija.

Muškarci su takođe brojniji kad je u pitanju gomilanje knjiga na police koje nikada ne otvaraju (20 odsto), mada je takva praksa prisutna i kod žena (17 osto).

U jednoj stvari vezanoj za čitanje muškarci i žene se ipak ne razlikuju. Naime, isti broj žena i muškaraca kaže da bez problema istovremeno mogu da čitaju dve knjige. Taj način čitanja "lepršanjem" od jedne do druge knjige upražnjava 24 odsto muškaraca i isti toliki postotak žena, piše britanski list "Gardijan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: