Zabrana Dana zaljubljenih

Verska policija Saudijske Arabije zabranila je prodaju darova za Dan zaljubljenih, uključujući i crvene ruže, objavile su lokalne novine.

Život

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2008.

14:00

Default images

List “Saudi Gazette” prenosi izjave lokalnih trgovaca koji govore kako su ih vlasti upozorile da uklone sve crvene predmete, uključujući cveće i papir za zamotavanje poklona.

Vlasti Saudijske Arabije doživljavaju Dan zaljubljenih, zajedno s mnogim drugim godišnjim proslavama, neislamskim. Zabrana je opravdana time da Dan zaljubljenih ohrabruje veze između žena i muškaraca izvan braka, što je zabranjeno zakonom.

Neki su, kako bi "nadmudrili" zabranu, cveće naručili danima i nedeljama pre Dana zaljubljenih, što je u toj zemlji postao običaj.

"Ponekad dostavljamo bukete usred noći ili u rano jutro, kako bismo izbegli sumnju", izjavio je jedan cvećar.

Drugi, pak, da bi proslavili Dan zaljubljenih, planiraju posete liberalnijim susednim državama kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: