Život

Petak, 07.11.2008.

17:05

Biranjem kanala gubimo 7 dana godišnje

Britanci, preplavljeni morem kanala digitalne televizije, godišnje gube celih sedam dana menjajući kanale u potrazi za programom koji bi gledali.

Izvor: B92

Default images

Dva do tri sata dnevno gledaju TV program, a četvrtinu tog vremena provode menjajući kanale, podatak je odeljenja kompanije "Microsoft" pod nazivom "Connected TV".

"Tri četvrtine (73 odsto) gledalaca navode da i dalje propuštaju programe koje bi rado gledali zato što im je teško da pronađu šta ima na programu", dodaje kompanija.

Britanci imaju na raspolaganju više od 100 kanala, ali 41 odsto gledalaca uvek bira samo najgledanije programe, a svaki treći gleda isključivo neki od pet glavnih kanala zemaljske televizije.

"Microsoft" je anketu sproveo među 2.000 korisnika digitalne televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: