Najbolji svetski kardiolozi dolaze u Beograd

Najbolji interventni kardiolozi iz sveta dolaze u Beograd na samit. Oni će zbrinuti trideset jednog pacijenta iz Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

21:51

Default images
Foto: Thinkstock

Najteži kardiovaskularni pacijenti zbog velikog rizika ne mogu da budu podvrgnuti klasičnoj operaciji sa otvaranjem grudnog koša. Njima će narednih dana specijalnim tehnikama intervencije na arterijama raditi najveći svetski stručnjaci. Ovakve intervencije se u svetu naplaćuju od 20.000 do 30.000 evra.

Milan Nedeljković, predsednik Interventne kardiologije Udruženja kardiologa Srbije kaže:

„To su pacijenti koji imaju atromatoze, stariji pacijenti preko 75 godina, koji zbog reumatske groznice imaju suženo ušće, koji imaju oboljenje pluća, bubrega, jetre. Prošle godine ih je bilo pet koji su dobili kroz interventnu operaciju nove valvule.“

Dolazak kardiologa iz inostranstva je velika pomoć, ali i priznanje našoj interventnoj kardiologiji i domaćim kardiolozima. Masakito Jamane, jedan od najboljih interventih kardiologa na svetu,došao je iz Japana. Džordž Sianus, koji je jedan od trojice najboljih interventih kardiologa, sigurno, Alfredo Galasi iz Italije, a iz Rusije dolazi Andrija Terzić.

Na programu su najkomplikovaniji slučajevi. U petak je planirana ugradnja zalistaka bez otvaranja grudnog koša kod pacijenata koji osim ovog problema imaju i bolesti pluća, jetre i bubrega i nikako ne mogu na klasičnu operaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: