Crvenilo na rukama

Zbog čega se zimi javlja crvenilo na rukama? Jedna žena mi reče u prolazu da je zbog reume, ali imam 17 godina, pa smatram da to nije razlog. Crvenilo nije svuda, vec oko prstiju... Čime da mažem, da li da idem kod kožnog?

Izvor: B92

Subota, 11.12.2010.

11:42

Default images

Crvenilo na rukama može da bude konstituciono ili uzrokovano suvoćom kože. Različito se manifestuje u zavisnosti od uzroka. Ako je uzrokovano suvoćom kože nanošenje masnih krema ili vazelina može značajno pomoći zimi. Ako se crvenilo manifestuje sa kratkotrajnim bledilom vrhova prstiju a zatim sa lividnim crvenilom može se razmišljati o blagom obliku „Raynaudovog sindroma“. On se karakteriše osetljivošću arterija na stres i hladnoću. Smanjuje se dotok krvi u prste i oni dobijaju modrocrvenu boju. Po ulasku u toplu sredinu prsti mogu biti blago bolni. Ako Vam to ne pravi tegobu ne treba da idete kod lekara.

Dr Svetlana Đurišić, Ordinacija Dermatim

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: