Korisnici Windowsa 10 traže da Microsoft izbaci bloatware

Bloatware je prisutan toliko dugo da je gotovo nemoguće naći proizvod koji ne dolazi sa nekim third-party aplikacijama ili dodacima, pa ni Windows nije izuzetak od ovog pravila.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2016.

22:12

Korisnici Windowsa 10 traže da Microsoft izbaci bloatware

Pored nekih unapred instaliranih Windows 10 aplikacija, Microsoft takođe pakuje i neke koje pripadaju trećoj strani, među kojima je na primer i Candy Crush Saga, igra koja se već dokazala kao veoma uspešna na mobilnim platformama.

Međutim, na Windowsu 10, korisnici nisu baš oduševljeni idejom da im na računarima bude zakačen bloatware. U upisima na Feedback aplikaciji korisnici ne traže od Microsofta da on ukloni aplikacije, već da im dozvoli da ih ručno sami uklone. Predlog je postavljen na Feedback aplikaciji pre dve nedelje i već ima veliki broj glasova te se našao u vrhu korisničkih zahteva. Podsetićemo da je u ovom trenutku novi operativni sistem instaliran na negde oko 10 posto računara širom sveta.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: