BitTorrent tuži zbog autorskih prava

Iako zbog zaštite autorskih prava obično budu tužene kompanije koje stoji iza torrent protokola, ovog puta situacija je drugačija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

10:08

Default images

Kompanija BitTorrent Inc. podnela je tužbu protiv nemačke kompanije Bittorent Marketing GmbH, zbog kršenja autorskih prava, piše Wired.

Naime, BitTorrent, kompanija koja stoji iza istoimenog file-sharing protokola, podnosi tužbi zbog korišćenja njenog zaštićenog imena, kao i navođenja korisnika da misle da se radi o "pravom" BitTorrentu.

Oni traže novčanu odštetu, milionski iznos je u pitanju, kao i da nemačka kompanija prestane da koristi to ime, iako ga je ona registrovala u matičnoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: