Tehnopolis

Četvrtak, 01.09.2011.

07:59

Hakeri srušili stranice WikiLeaksa

Internet stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 hiljada povjerljivih diplomatskih beleški iz američkih ambasada širom sveta.

Izvor: T-Portal

Default images

'WikiLeaks.org je meta računarskog napada', objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se poverljivi dokumenti mogu preuzeti na adresi 'cablegatesearch.net'.

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Za sada nije poznato ko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 hiljada do sada neobjavljenih diplomatskih beleški iz američkih ambasada širom sveta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 hiljada, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je do sada objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovek te organizacije Džulijan Asanž. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: