Tehnopolis

Utorak, 07.06.2011.

10:34

Sony predstavio PlayStation Vita konzolu

Sony se već neko vreme u medijima pominje mahom u negativnom kontekstu. Nekoliko Sony onlajn servisa bilo je, poslednjih meseci, meta hakerskih napada, a u jednom od njih ukradeni su i brojevi kreditnih kartica gotovo sto miliona korisnika.

Izvor: B92

Default images

Nakon negativne pažnje, Sony planira da privuče pozitivnu svojom novom portabl konzolom - PlayStation Vita.

Nazvavši ga najznačajnijim proizvodom od PlayStationa 3, iz kompanije Sony predstavili su uređaj o kome se već ranije spekulisalo - prenosivu konzolu sa ekranom osetljivim na dodir čiji je radni naziv bio NGP (Next Generation Portal).

"PlayStation Vita unosi revoluciju u iskustvo prenosive zabave", rečeno je na sinoćnjem predstavljanju u okviru E3, gejming konferencije.

Vita ima OLED ekran od 5 inča, rezolucije 960x544 piksela, prednju i zadnju kameru, akcelerometar,a pokretaće je četvorojezgarni ARM Cortex A9 procesor. Uz podršku za Wifi, postojaće i, nešto skuplja, 3G verzija.

Božićni praznici su termin kada će se PS Vita naći u prodaji i to po ceni od 249 dolara, odnosno 299 za 3G verziju.

Prethodna verzija PlayStation prenosive konzole, PSP, prodata je u 70 miliona primeraka od 2004. godine, kada je ovaj uređaj lansiran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: