Mortal Kombat zabranjen u Australiji

Portal GamePron došao je do dokumenta australijske vlade na osnovu koga je objavio informaciju da u ovo zemlji naredno izdanje igre Mortal Kombat neće biti dostupno u maloprodaji, zato što nema oznaku da je igra namenjena samo odraslima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2011.

10:00

Default images

Vladino telo koje stoji iza ovog dokumenta odbilo je da dodeli oznaku ovoj borilačkoj igri, dok se u samom dokumentu navodi da sadržaj igre nije prikladan za maloletna lica. U izveštaju se i takstivno navodi 10 načina da se protivnik likvidira na jeziv i podmukao način, što je i jedan od razloga zašto je igra zabranjena.

Izdavač igre, kompanija Warner Bros, razočarana je odlukom da se igra zabrani. Njen predstavnik za medije izjavio je da je igra mogla da dobije oznaku R18+ za Australiju, nakon čega bi mogla da se prodaje samo punoletnim igračima.

Igra je trebalo da bude predstavljena za igračke platforme Xbox 360, koja je zaključana za region Australije i može da pokreće samo namenske igre, i PlayStation 3, koja može da pokreće i uvozne igre.

Izvor: Mikro

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: