Google Wave kreće u testiranje

Google Wave, proizvod koji obećava revoluciju u online komunikaciji, u sredu je krenuo u ispitivanje sa prvih 100.000 tzv. beta testera.

Izvor: Personal magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

12:45

Default images

Google Wave je web aplikacija koja kombinuje elemente e-maila, chata, Wiki dokumenata, blogova i stranica za razmenu fotografija, stvarajući internet komunikaciju nazvanu “hosted conversation” (udomaćeni razgovor) ili “wave” (talas).

Google je predstavio mogućnosti Wave-a na majskoj razvojnoj konferenciji “Google I/O” u San Franciscu, u Kaliforniji. Zatvorena grupa ‘beta testera’ pomoći će Google-u da otkloni probleme povezane sa aplikacijom pre njenog predstavljanja javnosti krajem ove godine, navodi se na web stranici Google Wave-a.

Aplikaciju su kreirali braća Jens i Lars Rasmussen, Australijanci koji su takođe razvili servis Google Maps. Braća Rasmussen su izjavili da se nadaju da će Google Wave na kraju zameniti e-mail kao glavni način komunikacije na internetu. “To bi trebalo biti nešto što svi koriste i što svi poznaju”, rekao je Jens Rasmussen.

U Wave-u će komunikaciju nalik e-mailu moći da uređuje više korisnika istovremeno. Oni će moći da "chatuju" o određenim delovima Wave dokumenata u realnom vremenu, gde svi korisnici vide šta neke osoba unosi u istome trenutku. Ako se neke osoba uključi u komunikaciju kasnije, moći će na "replay" pregledati sve što je propustila.

Jens Rasmussen kaže da je e-mail kompjuterska verzija "puževe pošte". Wave će biti nešto novo, sistem komunikacije u realnom vremenu, dizajniran posebno za današnji brzi, višenamenski internet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: