Tehnopolis

Petak, 03.06.2011.

16:41

Medvedev se zalaže za CC licence

Ruski predsednik Dmitri Medvedev predložio je donošenje novog fleksibilnog sistema zaštite prava na ruskom internetu, prenosi RIA.

Izvor: B92

Default images

U zvaničnom saopštenju Kremlja on je pozvao ruskog ministra komunikacija da napravi nacrt amandmana koji bi dozvolio autorima da dele sadržaj na internetu sa neograničenim brojem ljudi, zasnovan na slobodnim licencama.

Na ovu ideju Medvedev je došao nakon sastanka sa najpoznatijim ruskim blogerima i novinarima, a osim ovog predloga, Medvedev je rekao da treba osloboditi odgovornosti onlajn medije za sadržaj koji njihovi čitaoci ostavljaju.

Rok koji je Medvedev dao ministru za sprovođenje ovih odluka je 1. avgust.

Osim ove, Creative Commons zajednica danas je dobila još jednu lepu vest, YouTube je odlučio da omogući korisnicima da plasiraju svoje sadržaje pod CC licencama, ali i napravio biblioteku video materjala objavljenog pod slobodnim licencama, koje korisnici YouTube Video Editora mogu slobodno koristiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

uživo Povlačenje?; Rusi uništavaju

Rat u Ukrajini – 835. dan. Ruska PVO oborila je juče iznad teritorije Federacije ukupno 28 ukrajinskih bespilotnih letelica, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

18:15

8.6.2024.

2 h

Podeli: