Tehnopolis

Utorak, 01.04.2014.

08:40

Stabilnost aplikacija: Android daleko nadmašuje iOS

Kad je u pitanju sigurnost aplikacija, Apple možda drži prednost u odnosu na Google, ali stabilnost aplikacija je neka druga priča. Crittercism je objavio novi Mobile Experience Benchmark u kom je otkrio zanimljive razlike između iOS i Android aplikacija, na temelju podataka dobijenih od milijardu mobilnih korisnika

Izvor: Tportal

Default images

Najsvežiji iOS, verzija 7.1 donosi najstabilniji release sistema za aplikacije do sada, uz stopu srušenih aplikacija od 1,6 posto. S druge strane KitKat, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean imaju stopu srušenih aplikacija od svega 0,7 posto.

Prema ranijim podacima kompanije, iOS 6 aplikacije su se rušile u stopi od 2,5 posto, iOS 7 je imao stopu od 2,1 posto. Android u izdanju Gingerbread je imao stopu srušenih aplikacija od 1,7 posto. Ne preterano začuđujuće, najveću stopu rušenja imaju igre - 4,4 posto. Nakon toga slede multimedijalne aplikacije (1,8 posto), aplikacije za vesti, zabavu i sport (1,4 posto).

Zanimljivo je svakako i to da su aplikacije za tablete one koje se učestalije ruše od onih za pametne telefone.

Prema izveštaju Mobile Experience Benchmark, na svetu je 2.582 uređaja, 106 različitih operativnih sistema i 691 mrežni operator o kojima developeri moraju da razmišljaju. Zajedno, to je više od 100 miliona mogućih kombinacija, navodi Crittercism.

Doduše, treba imati na umu kako je start-up Crittercism bio finansiran delimično i od strane Google Venturesa. Ipak, s obzirom na to da se izveštaj sličnih rezultata pojavio i pre koju godinu, a niko nije komentarisao metodologiju - možda je i ispravan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: