Tehnopolis

Utorak, 10.04.2012.

08:39

Facebook kupio Instagram

Puno priče o Instagramu ovih dana. Najpre je stigla Android verzija aplikacije, skoro dve godine nakon iOS varijante, zatim su se pojedini korisnici iOS-a bunili što su izgubili ekskluzivnost, a sada su svi oni korisnici aplikacije u vlasništvu Marka Zakerberga.

Izvor: B92

Default images

Juče predveče po lokalnom vremenu pojavile su se vesti da Facebook kupuje Instagram i to po ceni od čak milijardu dolara.

Zašto toliko novca za aplikaciju koja ima određeni broj filtera koji dodaje fotografija, a koje nakon toga možete deliti? Pa, zbog toga što aplikacija ima preko 30 miliona korisnika (prema podacima agencije AP), a prošle godine Apple ju je izabrao za apslikaciju godine.

Facebook će za Instagram platiti i u kešu i deonicama, a akvizicija bi trebalo da bude gotova do kraja juna.

Facebook će preuzeti i zaposlene u Instagramu, a prema prvim izjavama, planira da Instagram nastavi da posluje kao nezavisna kompanija.

"Ovo je važna prekretnica za Facebook, zato što je ovo prvi put da smo kupili proizvod i kompaniju sa toliko korisnika", rekao je Zakerberg.

Prema podacima koje prenosi Wired, jedan od osnivača Instagrama, Kevin Sistrom, posedovao je 40 posto kompanije, što znači da će iz ovog dogovora izaći sa 400 miliona dolara, a drugi osnivač, Majk Kriger, sa oko 10 posto akcija, dobiće 100 miliona dolara.

Jedna desetina sume, 100 miliona, biće podeljena među devetoro zaposlenih.

Mnogi korisnici, razočarani što je baš Facebook kupio ovu kompaniju, tweetuju o tome da će prestati da koriste aplikaciju, a ukoliko ste među onima koji ne žele više da je koriste, svoje fotografije možete preuzeti koristeći neki od alata kao što je Instaport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: