Velike kompanije povlače reklame sa Gugla

Najmanje četiri velike američke kompanije povukle su milione dolara uloženih u reklamiranje na Guglu zbog pojavljivanja njihovih reklama na stranicama sa ekstremističkim sadržajem.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

10:47

Velike kompanije povlače reklame sa Gugla
Getty

Telekomunikacioni giganti AT&T i Verizon, rentakar kompanija Enterprise i farmaceutski gigant GSK su povukli sve reklame, nakon što su se one pojavljivale na Jutujubu i pored video-snimaka ekstremističkog sadržaja i time posredno omogućavale prihod kreatorima takvog sadržaja.

Kompanija Gugl je uputila izvinjenje zbog toga i obećala da će unaprediti svoje alate namenjene oglašavanju.

Prema pisanju magazina "Tajm", reklame su se pojavljivale uz video-snimke Vagdija Goneima, egipatskog sveštenika kome je zbog propagiranja ekstremizma zabranjen ulazak u SAD, i Hanifa Kurešija, čije učenje je inspirisalo ubistvo jednog pakistanskog političara.

Jedno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da je više od 250 kompanija povuklo svoje reklame sa Gugla.

Šef biznis-sektora te kompanije Filip Šindler najavio je da će kompanija pooštriti mere opreza kada je govor mržnje u pitanju kako bi one uključile i video-snimke koji targetiraju ranjive grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: