GoDaddy dobio .ME domen

Crnogorski Savet za .Me domen je usvojio Odluku po kojoj je ponuda ponuđača GoDaddy.com Inc ocenjena kao prvorangirana i osvojila 92.93 poena, dok je drugorangirana ponuda ponuđača eNom Inc koja je osvojila 75.02 poena.Ponuda ponuđaca Verisign Sarl je odbačena zbog toga što je dostavljena u tri varijacije, stoji u saopštenju.

Izvor:
Podeli

Konzorcijum koji čine britanska kompanija Afilias, američki GoDaddy i crnogorski MeNet prvorangirani je na tenderu za izbor agenta registracije u okviru nacionalnog internet domena Crne Gore. Konzorcijum je osnovao novu organizaciju “doMEn”, koja će biti operativno telo za ekstenzije domena.

GoDaddy će globalno promovisati .ME domen, dok će Afilias obezbediti najsavremeniju tehnologiju, sličnu onoj koja se koristi za .INFO i .ORG domene.

"Uzbuđeni smo oko velikog potencijala .ME domena i naše mogućnosti da ga ponudimo na tržištu svim Web korisnicima, kao i drugim registratorima", izjavio je generalni direktor kompanije GoDaddy i osnivač Bob Persons.

Mogućnosti .ME domena su ogromne, jer pored engleskih reči složenice su moguće i na drugim svetskim jezicima. Npr. “amar.me” na španskom znači “voli me”, a secondo.me na italijanskom znači “po mom mišljenju”. Naravno veoma su interesantne i reči na srpskom jeziku.

Prati B92 na Viberu

Internet

Jugoslavija se u stvarnosti raspala, ali na internetu još živi

U virtuelnom svetu nema granica osim onih koje sami sebi postavljamo. Tako se mnoge barijere i predrasude o drugima ruše i pre nego što bi to moglo da se svidi kreatorima aktuelne balkanske stvarnosti. To potvrđuju svedočenja onih koji su imali priliku da se sretnu s ljudima druge vere, nacije ili države – u svetu koji političari ne mogu tako lako da kontrolišu.

Internet petak 18.08. 08:30 Komentara: 18
strana 1 od 137 idi na stranu