Ovo je najvažnija IT kompanija za koju nikad niste čuli

Verovatno nikada niste čuli za Xiaomi. Međutim, ukoliko poznajete nekog u Kini, velike su šanse da je ta osoba veliki fan kompanije.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Petak, 23.08.2013.

14:45

Default images

Xiaomi je vrlo verovatno jedna od najzanimljivijih tehnoloških kompanija na svetu trenutno, a nadenut joj je i nadimak „Kineski Apple“ od strane mnogih profesionalaca iz oblasti tehnologije.

Xiaomi je ovaj nadimak zaradio zbog načina na koji najavljuje i prodaje svoje proizvode, a koji je skoro identičan Appleovom pristupu.

Firma trenutno vredi 10 milijardi dolara i prodala je više uređaja u Kini od Applea u prošlom kvartalu.

Xiaomi je najpoznatiji po svom premijum Android smartfonu pod nazivom MiPhone i izvršnom direktoru Leiu Junu, kog su mnogi prozvali „Stiv Džobs iz Kine“.

Ono što je interesantno jeste činjenica da kompanija ne radi ništa inovativno u vezi sa sovjim proizvodima – u pitanju su standardni Android telefoni.

Međutim, ona poseduje isti šarm i energiju koji je privukao milione Appleu, a nije neobično da novi Xiaomi telefoni budu rasprodati za svega nekoliko minuta.

Kako to kompaniji uspeva? Tu nema velike misterije, ona je jednostavno prepisala sve što je mogla iz Appleovog priručnika. Jun nosi crnu majicu i farmerke, baš kao što je to nosio i Stiv Džobs. Stoji ispred velikog ekrana sa dobro dizajniranom prezentacijom koja predstavlja proizvod. On uspeva da uzbudi publiku baš kao što je to nekada Džobs činio.

Svaki događaj kompanije je poput gledanja Appleove prezentacije u paralelnom univerzumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: