Tehnopolis

Nedelja, 24.06.2012.

10:01

Ove nedelje u IT svetu

Puno se govori o trećem ekosistemu, pored dominantnih Androida i iOS-a. Treći igrač je Windows Phone, a iako Microsoft u mobilnom svetu još uvek nema dvocifreni tržišni udeo, definitivno je bio glavna tema ove nedelje u IT svetu.

Izvor: B92

Default images

Najpre nam je u ponedeljak predstavio svoj novi uređaj, tablet Surface, koji će raditi na novom Windowsu 8.

Onda je u sredu usledila najava onoga što donosi Windows Phone 8.

Microsoftov tablet uneo je nove tenzije u rat tableta, smatraju pojedini analitičari, a pažnja je sada usmerena na Google, od koga se očekuje da takođe predstavi svoj tablet.

Njegova cena, prema nezvaničnim informacijama, mogla bi biti 599, odnosno 999 dolara u Pro verziji.

Više proizvođača pružilo je podršku Windows Phoneu 8, među njima i HTC koji se oglasio zvaničnim saopštenjem u kom kaže da su veoma uzbuđeni zbog novih uređaja koje će lansirati na ovoj platformi.

Trenutno najpopularniji tablet je iPad, a iz Mozille smatraju da browser koji Apple nudi nije dovoljno dobar, te su ove nedelje najavili svoj novi projekta - Junior, browser za iPad.

Sve veći broj korisnika tableta, ali pre svega smartfona, dovela je pojedine istraživače na zaključak da postajemo robovi ekrana

Samsung i Apple i dalje su najpopularniji proizvođači smartfona, a bili su tema vesti i ove nedelje. Govorilo se tome hoće li Samsung napustiti Android, a ova južno korejska kompanija je imala je razlog za slavlje ove nedelje.

Holandski sud doneo je odluku u sporu ove kompanije protiv Applea i to u korist Samsunga.

Sa druge strane, izjava direktora Foxconna verovatno nije obradovala čelne ljude Samsunga, jer je on pozvao korisnike da ne kupuju SGS3 i čekaju na iPhone 5.

Ove nedelje Appleov App Store se proširio na još 32 zemlje, ukupno ih je 155, ali Srbije i dalje nema na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: