Prirodni recepti za čišćenje lica

Evo nekoliko recepata koje možete i sami da napravite kako biste očistili lice od nečistoća.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

18:38

Default images

1. Kapi za oči

Kapi za oči stežu krvne sudove, pa zbog toga pomažu smanjenju crvenila. Uz pomoć štapića za uši nanesite par kapi na štapić pa nanesite kapi na bubuljice. Ostavite da deluje desetak minuta, a zatim isperite lice vodom. Ponovite tretman na svaka dva sata, razlika će ubrzo biti vidljiva.

2. Beli luk

Verovala ili ne, i luk može biti od velike pomoći. Zbog svojih antibakterijska svojstva, beli luk je idealan u borbi protiv akni, i drugih infekcija na licu. Očistite čen, presecite ga po sredini i nežno utrljajte na crvena područja. Ostavite tako da deluje najmanje pola sata pa zatim isperite lice vodom.

4. Ulje čajevca

Radi se o prirodnom antiseptiku, koji se bori protiv bakterija, koje dovode do nastajanja bubuljica i mitesera. Kao i kod kapi za oči, nakapajte par kapi ulja na štapić, pa nanesite na upaljena mesta. Ukoliko osetite peckanje isperite lice, a sledeći put razblažite ulje sa malo vode.

5. Limun

Limun je odličan za kožu, a pomaže i pri uklanjanju bubuljica. Sve što treba da uradite jeste da isečete limun na kolutove i da ih utrljate, odnosno ostavite na licu oko desetak minuta. Nakon toga lice isperite hladnom vodom.

Za čišćenje lica je odlična i smesa od sode bikarbone i limunovog soka koju treba da utrljate na lice i ostavite oko sat vremena da stoji na licu koje potom treba da isperete vodom.

Foto: marin/FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: